מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדגנית15/10/2008
שלום רב, הוציאו לי לפני כמה שנים שלוש נקודות חן מהגב כדי לבדוק אותן, והן לא היו סרטניות. אבל מה, במקום של אחת מהנקודות שהוציאו, התפתחה צלקת בגודל של חמישה שקלים. האם הייתה פה רשלנות רפואית לדעתכם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד``ר ניר נתנזון15/10/2008צלקת גדולה (הנקראת "צלקת היפרטרופית" או "קלואיד" -תלוי בסוג המדויק שלה) היא תוצאת לוואי שכיחה למדי של ניתוחים בעור, ביחוד בגב העליון ובחזה.
במקרים מסוימים ניתן לשפר את מראה הצלקת- התייעצי בנושא עם רופא עור או כירורג פלסטי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה - מה הפרוגנוזה?שרי12/10/2008
ד"ר נכבד, לחברתי ~ה י ק ר ה~ נתגלו על שוק רגל אחת 2 נקודות חן קרובות (במרחק כ-15 ס"מ זו מזו) ששינוי מראה ועוררו חשד אמיתי. תוצאה היסטולוגית לאחר ביופסיה ~ע מ ו ק ה~; בשתיהן נמצאה מלנומה. לדבריה, עפ"י ההסבר שקיבלה מרופאה, מדובר בממאירות על העור בלבד - לא גרורתי, ללא נזק פנימי לדם/לרקמות, תודות לגילוי מוקדם. כמובן, עליה להיות במעקב ושימת לב יתר לכל סימן. האם יש חולים שהוסרה מעורם מלנומה כמתואר וחיים עם זה שנים...? יש מצב שמדובר במלנומה לא מסכנת לאור הממצא הראשוני? תודה על ההיענות. שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגנוזה של מלנומה
ד``ר ניר נתנזון12/10/2008הפרוגנוזה במלנומה נקבעת בעיקר לפי עומק החדירה לעור.
אם אכן המדובר במלנומה שטחית (בלטינית: in situ) אזי ההחלמה היא מלאה, בתנאי שמרחיבים את הניתוח הראשוני ("כריתה רחבה")- מקובל לדרוש שולי חתך נקיים מגידול ברוחב של לפחות 5 מ"מ מכל צד.
מעט מוזר בעיני ששתי שומות על אותה שוק התגלו כמלנומה באותו זמן- זהו מצב לא שכיח, ואם אכן כך קרה אזי יתכן שבעצם אחת השומות / מלנומה הינה "לווין" של השומה / מלנומה השניה- ואז הפרוגנוזה פחותה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בהגדרה!בן סמון רבקה10/10/2008
שאלתי על תפקודי כבדבנושא הנקוד האדום!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל קשר לכבד
ד``ר לי-און גלעד10/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עור אדומים !בן סמון רבקה10/10/2008
כתמי עור בצבע אדום בורדו שהופכים לחומים אחר נעלמים ושוב חוזרים לציין שאני בת71 האם זה מסוכן למי עלי לפנות?האם אלה סמנים מסוכנים המראים על תפקודי כבל לא תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור אדומים
ד``ר לי-און גלעד10/10/2008לפי התיאור שלך וגם על פי גילך מדובר קרוב לוודאי בתופעה המכונה בלטינית Purpura simplex. זו תופעה הנובעת מכך שהעור הופך עם הגיל דק ועדין וכלי הדם שבו בהעדר תמיכה מהרקמה הסובבת מדממים בקלות גם מחבלות קלות ואפילו בלתי מורגשות. התוצאה היא שטפי דם תת עוריים הגורמים לצבע האדום. בהמשך הדם בעור מתפרק, צבעו משתנה לחום ובהמשך נספג.
יחד עם זאת אין בתיאור הנ"ל כדי להוות אבחנה ומומלץ שתפני לרופא עור כדי שיאשר אבחנה זו שנעשית על סמך תיאור מילולי וללא בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות רבה של נקודות חןדוד08/10/2008
שלום דוקטור , על פניי נמצאות כמות רבה של נקודות חן - רובן קטנות , בעלות צבע אחיד, ובעלות צורה מעגלית . אני מעוניין להוריד אותן . 1.האם יש דרך לעשות זאת בניתוח אחד ולהסיר נקודה נקודה ולא לבצע זאת מספר פעמיים עבור כול נקודה בנפרד? 2.במידה ואני אכן יוצא לבצע את הניתוח האם מומלץ לי טרם ההורדה של כלל הנקודות - להוריד נקודה אחת על מנת לוודא כיצד מגיב העור שלי לניתוח ובהתאם לכך להשליך על הסרה של נקודות נוספות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן
ד``ר ניר נתנזון08/10/2008אין דרך יעילה במיוחד להסיר את כל השומות ללא להשאיר סימנים.
התיעץ עם כירורג פלסטי אודות האופציות הטיפוליות- לעיתים פשוט עדיף להשאיר את המצב הטיבעי.
בריאות שלמה וגמר חתימה טובה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומות בכבדשרית05/10/2008
שלום רב, לחמותי הוסר גידול מסוג מלנומה בחלחולת, בבדיקת פט סיטי התגלה כתם בכבד. בזמן שהוסר הגידול בחלחולת הרופאים פתחו את הבטן וגילו מלנומות בכבד. הרופאים אומרים שאין לזה טיפול, האומנם אין שום אפשרות לטפל בבעיה. האישה מרגישה בריאה, האם אין דרך להצילה ? אנא כתוב לי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בכבד
ד``ר ניר נתנזון06/10/2008לצערי ההתמודדות עם מלנומה ששלחה גרורות לכבד הינה קשה.
אני מציע כי תפני להתייעצות לד"ר יעקב שכטר- אונקולוג המומחה בטיפול במלנומה מביה"ח "שיבא" בתל השומר.
במחלקתו (הנקראת "מכון אלה") מוצעים כל הטיפולים החדישים ביותר הקיימים כיום, כולל ניסויים חדישים בטיפול במלנומה.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב05/10/2008
שלום רב, עכשיו הגיע הסתיו ורציתי לדעת האם גם כשמעונן בחוץ יש למרוח קרם הגנה לפני שיוצאים, למשל, לטיול של שעה ברגל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתיו
ד``ר ניר נתנזון06/10/2008בהחלט! רמת הקרינה בארץ גבוה למדי אפילו בחורף. עננים חוסמים רק מעט מהקרינה.
ובכלל- ככל שנפחית חשיפה לשמש כך ייטב.
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לביופסיהלילי02/10/2008
BLUE NEVUS, SPINDLE CELL VARIANT S100 AND MELAN A POSITIVE, FEW CELLS WERE KI67 POSITIVE, MARGINS FREE. תאור מאקרוסקופי: קטע עור בגודל 1.2 ס"מ. על פניו בליטה אפורה בגודל 0.7 ס"מ. בחתך רקמה אפורה, חתכים סדירים. האם הגוש שפיר או ממאיר? מה פירוש MELAN A POSITIVE? האם הפרוש מלנומה או מלנין (צבע)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון02/10/2008זהו גידול שפיר מסוג "שומה כחולה".
Melan A הינו סמן בו משתמשים כדי לוודא שמדובר בתאים המלנוציטים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העור..מאי02/10/2008
שלום רב, אני מאוד מודאגת לנוכח העובדה שלאמי הופיעו מעין כתמים אדמדמים ברגליה. אני אומרת לה שוב ושוב שתבדוק במה מדובר אבל היא טוענת שהיא פוחדת מהבדיקה ושהיא מעדיפה לא לדעת.. היא בת 58 ובריאה בד"כ..האם זה יכול להיות התחלה של סרטן העור?? אני בת 21, האם גם אני נמצאת בסיכון? אני נורא דואגת..כיצד אני יכולה לגרום לה לשנות את דעתה בנוגע לבדיקה? תודה ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא
אמיר02/10/2008אבל קראתי תהודעה ולפי דעתי כל בנאדם לא רופא וכן רופא יגיד לך אותו הדבר! תשכנעי ללכת לרופא דחוף! זה יכולה גם להיות בדיקה שפוטה של זכוכית מגדלת ע"י רופא עור. שכנעי אותה מהר ולא כל הבדיקות כואבות! בהצלחה, בריאות ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן העור
ד``ר ניר נתנזון02/10/2008לצערי לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט רק על סמך תיאורך ואין כל דרך להימנע מבדיקה אמיתית.
אנו ממליצים כי כל אדם יבדק ע"י רופא עור לפחות אחת לשנה- כך שאין קשר לעובדה האם את בסיכון יתר או לא, בכל מקרה כדאי להיבדק.
לגבי אימך- אני מאחל לך כי תצליחי במשימה לשכנע אותה להיבדק(ולא רק בתחום רפואת העור...).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בגבאמיר02/10/2008
ביומיים האחרונים נעקצתי בגב ב-3 מקומות, מה שגרם לגירוד מסיבי. על מנת להקל את הגירוד אני מתקלח עם מים חמים מאוד על הגב. היום בזמן שהסתכלתי על העקיצות בגב שמתי לב לנקודת חן בגב שהייתה לי מילדותי אך צורתה הישתנתה, יש כתם חום מרכזי ומסביב עוד קצת חום יותר בהיר. האם מים חמים יכולים לגרום למצב הזה או שזה דורש הסתכלות דחופה של רופא עור? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן שהשתנתה
ד``ר ניר נתנזון02/10/2008מים חמים לא משים את צורתה של שומה.
דרושה לכן בדיקה של רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה של מספר נקודות חןסמדר27/09/2008
שלום רב, בשבועיים האחרונים "צצו" לי בבת אחת כמה נקודות חן על הגב (ארבע, עד כמה שאני יכולה לראות מזווית זו...). הראשונה שינתה צורה במשך שלושה ימים (גדלה מאוד והייתה לא סימטרית לחלוטין) ואחר כך קטנה בחזרה והפכה לעגולה. השבוע שמתי לב לשלוש נוספות שהופיעו. אני במעקב אחת לתקופה, אבל תהיתי אם יש בכך סימן כלשהו שצריך לבדוק, או שזה תהליך שיגרתי ומספיקה בדיקה תקופתית ולא דחופה. תודה רבה ושנה טובה, סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופענ ושינוי בנקודות חן
ד``ר ניר נתנזון27/09/2008כל הופעה של נקודות חן חדשות או שינוי בהן מחייבת בדיקה בהקדם ע"י רופא עור.
קיימת עדיפות לבדיקה בעזרת דרמוסקופ, אשר מעלה משמעותית את יכולת האבחנה.
בריאות שלמה ושנה טובה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהgirl24/09/2008
שלום, יש לי נקודה חן גדולה ליד האף. ברצוני להוריד את הנקודה ויש לי מס' שאלות: 1. האם תישאר צלקת? 2. האם יהיה ניתן להוריד את הצלקת? 3. נגיד אני עושה ניתוח להורדת הנקודת חן. כמה זמן לוקח לעשות את הניתוח ואיזה בדיקות עושים לאחר הניתוח? 4. האם עושים בדיקת עיניים? (הנקודה שלי קרובה לעין ). האם יש סיכוי שהעין תיפגע מהניתוח? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה
ד``ר ניר נתנזון24/09/2008בקצרה...
1. כן
2. יתכן- תלוי בתגובת העור שלך לניתוח.
3. משך הניתוח הינו דקות ספורות. את השומה שנכרתה שולחים לבדיקה פתולוגית לוודא שאינה סרטנית.
4. אין צורך בבדיקת עיניים מאחר ולא פוגעים בעין (לפחות לא בכוונה...). מקור השומה הוא בעור ולא בעין כצמה.
בידיים מיומנות הסיכוי לפגיעה בעין נמוך מאוד.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף-נקודת חןסיוןןןן23/09/2008
שלום! יש לי שומה על החזה והיום פתאום היא התחילה לגרד לי. אז גירדתי אבל כשהתחלתי לגרד שמתי לב שלא השומה עצמה מגרדת אלא המקום ליד. וכעבור 5-10 דקות הופיעו לי 2 פצעונים קטנים ומקום ניהי אדום. ועכשיו השומה או המקום ליד-אני כבר לא בדיוק יודעת ממש אבל ממש כובים. ויש לי רגישות נוראה בשדיים עכשיו עד כדי כך שנאי לא יכולה לגעת בהם. וזה בשד שמאל . וגם הרגישות והגרד בצד שמאל וגם השומה. אני בת 16. ואני ג'ינג'ית-אולי יש לזה קשר כלשהו? האם זה לא סרטן?????! בבקשה תענה לי. אני הסתכלתי על השדיים ולא ראיתי נפיחות ברוך ה' 555או אדמומיות. ולא ירד דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כאן דחוף????
ד``ר ניר נתנזון25/09/2008את תמיד שואלת את אותן השאלות...
לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט! גשי כבר לבדיקה אצל רופא עור שיענה על כל שאלותייך ויאבחן בבדיקה אמיתית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל בודקים שומות אצל ילדים?אמא21/09/2008
בני בן השש מחלים מסרטן מסוג נוירובלסטומה. אני שמה לב כי מופיעות לו נקודות חן חדשות, ומה שיותר מטריד הוא שנוספו לו מספר שומות באזור בו עבר את ההקרנות (אדרנל). אנחנו במעקב אצל רופא עור, אבל תהיתי האם יש צורך כבר בגיל כזה בבדיקה מקיפה יותר כדוגמת מיפוי דיגיטלי. הוא אמנם צעיר מאוד, אבל ההיסטוריה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אמא21/09/2008שהוא מקבל רואקוטן במינון של 100 מ"ג ליום כטיפול אחזקתי מזה שנתיים. כמובן שהוא נמנע מחשיפה לשמש עד כמה שאפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי דיגיטאלי לבן 6
ד``ר לי-און גלעד21/09/2008המיפוי נועד לעזור לעקוב אחר ההתפתחות לאורך זמן של נק' חן ישנות וחדשות ולנתח את פיזור הצבעים בהן. חשיבותו רבה כאשר יש נק' מרובות וקשה לעקוב אחר כולן. כאשר יש נק' בודדות והילד נמצא במעקב זה נראה לי מיותר.
מעניין מה יש לד"ר נתנזון להגיד על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי שומות דיגיטלי
ד``ר ניר נתנזון22/09/2008אני מסכים לחלוטין עם ד"ר גלעד.
מיפוי שומות נועד בראש ובראשונה לגלות מלנומה (סרטן העור המסוכן) מוקדם ככל שניתן.
הקריטריון החשוב ביותר המבדיל בין שומה תקינה למלנומה הינו שינוי- הן שינוי בשומות קיימות (בגודל, בצורה, בגוונים, במרקם) או הופעת שומות חדשות. שינוי כזה אצל אנשים מבוגרים (החל מגיל 18 שנה- וביחוד מעל גיל 40) יכול להעיד על הופעת מלנומה.
אולם אצל ילדים שינוי כזה הוא התהליך הנורמלי- ושכיחות המלנומה בילדים אינה גבוהה.
לפיכך לדעתי יש מקום לבדיקת כל השומות בעזרת דרמוסקופ בלבד (וצילום רק של שומות חשודות) ללא הצורך במיפוי שומות מלא (הכולל צילום כל גופי).
לאור הרגישות המובנת, ניתן בהחלט לבצע בדיקה דרמוסקופית כזו כל 3-4 חודשים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה מאוד לשניכם
אמא25/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה- לאחר הסרת נקודת חןשיר19/09/2008
לפני כשלושה שבועות הוסרה לי נקודת חן עם גלי רדיו וגילוח. העור החדש לאחר שהגליד 3 פעמים הוא בגובה של העור שמסביב. הקוטר טיפה יותר גדול ממה שנקודת החן הייתה. יכול להיותשהגוון שלה נעשה יותר כהה עם הזמן, כי נדמה לי שלפני כמה ימים היא הייתה יותר בהירה. וגם לא כל הזמן. אחרי מקלחת בד"כ היא כהה יותר. 1. תוך כמה זמן היא תשתלב עם צבע העור??? 2. האם אפשר לשים עליה מייק אפ או שזה יפגע בתהליך הריפוי?. 3. האם אפשר כבר לגעת בה, כאילו היא חלק רגיל בפני? הנקודה היא מתחת לשפתיים באיזור שנמתח. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר הסרת נק' חן
ד``ר לי-און גלעד21/09/2008פרק הזמן עד להשגת אחידות בגון העור משתנה בהתאם לגון העור הבסיסי ולמיקום הפצע. יש להגן על המקום משמש. אין מניעה לשים מייקאפ ואין כל מניעה לגעת. לרוב תוך חודשיים שלושה התופעה מתמזגת עם העור אלא אם נוצרה צלקת משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)