פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול הזוי בסרטן עור
    נונה
    17/02/2009

ידיד מאוד קרוב אליי לוקה בסרטן העור. המחלה באה לידי ביטוי בכך שנוצר גידול לא ממאיר סמוך לעמוד השידרה. את הטיפולים הריאשונים למחלה ידידי העדיף לקבל בצרפת. הוא אישית מאוד היה מרוצה מטיפולם בו. ההחלטה שידידי קיבל על עצמו היא לא להוציא את הגידול עקב כך שרוב האחוזים להצלחת הניתוח הם מאוד נמוכים, והתוצאה עלולה להיות נכות ואף מוות. כרגע בישראל הוא נמצא בטיפול רגיל,כלומר מעקב אחריי הגידול,כדורים מסויימים וזריקות. הבעיה היא התופעות לוואי שנוצרו עקב המחלה. צצו המון כתמים אדמדמים וחומים על העור באיזור הגב בעיקר. חלק מהכתמים גם צצו על הפנים מה שגורם לו להמון תיסכול בגלל שכתמים אלו לא ניתן להעלים אפילו במיי קאפ,משום שהם מתקלפים. הרופאים בישראל אמרו לו שזה תופעות לוואי רגילות לחולי סרטן והפיתרון היחיד להעלמתם או לפחות לטישטושם הוא להיחשף יותר לשמש,משום שהשמש נותנת גם ויטמינים בריאים לעור. עד כאן הם צודקים, העיניין הוא שעד לפניי מספר שבועות היה חורף והשמש היתה מאוד חלשה,ולמרות שניחשף לשמש החלשה לא היה שינוי. חשוב גם להגיד שהוא עובד במשרה מלאה מתשע בבוקר עד הערב כך שגם אין ביכולתו את הזמן הנדרש להיחשף. ופה בא הקטע ההזוי. הרופאים בישראל וגם הרופאים בצרפת (הוא מתכתב עם הרופאים מצרפת במיילים) המליצו לו על מיטת שיזוף. הרופאים של 2 הארצות אמרו שאין סיכון כל שהוא שהקרינה של מיטת השיזוף תגרום חס וחלילה לגידול להיות ממאיר, ושבאפשרותו לעשות עד 18 טיפולים (שלפי דעתי זה המון, אפילו בן אדם בריא שרוצה להשתזף לא זקוק לכמות כזאת של טיפולים ואני מדברת מניסיון). אני סטונדנטית לרפואה ואין זה נראה לי הגיוני טיפול זה, משום שאולי הכתמים יעלמו,אבל רוב הסיכויים שהם יחזרו,ולכן לא נישמע הגיוני שבן אדם חולה סרטן עור יעשה כל שנה מיטת שיזוף עד 18 טיפולים! השאלה שלי היא האם מיטת שיזוף לא עלולה חס וחלילה לגרום נזק כל שהוא פנימי או חיצוני לאדם חולה כמו ידידי? האם הקרינה שמופרשת ממיטת השיזוף עלולה לגרום חס וחלילה נזק לגידול? האם יש טיפול אחר להעלמת הכתמים או זוהי באמת הדרך היחידה? מצטערת על המיכתב הארוך, פשוט היה לי חשוב שתקרא את העבר הרפואי שלו. תודה מראש על תשובתך נוגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הזוי בסרטן עור

הוספת תגובה

• טיפול הזוי?

ד``ר ניר נתנזון
    18/02/2009

שלום נוגה,

כסטודנטית לרפואה הייתי מצפה ממך להשתמש במונחים רפואיים יותר ולא "סרטן עור לא ממאיר" (מה זה?), או להסביר אילו כתמים יש לבחור (איני מכיר כתמים שהם חלק רגיל מטיפול בסרטן...) ואיזה טיפול הוצע.
    אשמח אם תוכלי לפרט את הממצאים בלשון רפואית מעט יותר..

מה שאני יכול לנחש (וזהו ניחוש בלבד) לפי התיאור הוא לא שימוש ב"מטת שיזוף" אלא בטיפול רפואי מקובל בהחלט הנקרא "פוטותרפיה" - כלומר , טיפול מושכל ומדוד בקרינה אולטרא-סגולית.
    לקרינה זו, כאשר ניתנת במינון נכון ע"י רופאים (ולא ע"י "מכוני שיזוף"....) יש יעילות מוכחת במספר רב של מחלות עור, והידועה שבהן היא פסוריאזיס ("ספחת").
    נכון שקרינת שמש לטוווח ארוך הינה מסרטנת, אולם טיפולי פוטותרפיה הוכחו כלא-מסרטנים ברובם (כשניתנים במינון המתאים) ומאות אלפי חולים נעזרים בהם בהצלחה ברחבי העולם מאז שנות ה-70.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים חרדיות
    מיכל
    15/02/2009

האם זה נכון שבציבור החרדי אחוז החולים בסרטן העור שואף לאפס?למרות שחלקם מלאים בנקודות חן?האם נתקלת בחולים מהציבור החרדי שחולים במלנומות?

לקביעת תור
    סגירה
    נשים חרדיות

הוספת תגובה

• שומות בחרדים

ד``ר לי-און גלעד
    15/02/2009

נתקלתי בלא מעט מלנומות אצל חרדים ולצערי ברובם הן היו בשלבים מתקדמים עמוקות וקטלניות. יחד עם זה סטטיסטית בוצע מחקר שהראה ששיעור סרטן העור בחרדים נמוך בהרבה מהצפוי באוכלוסיה מקבילה מבחינת גילאים ובארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז איך זה מסתדר עם הסטטסטיקה של ד"ר

מיכל
    16/02/2009

ניר? שטוען שריבוי שומות מביא את הסיכוי הגבוה למלנומה ולא החשיפה לשמש,הרי גם לחרדים יש קיבוי שומות ונקודות,אז איך הסיכוי למחלה נמוך אצל החרדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם ריבוי שומות וגם שמש קשורים

ד``ר לי-און גלעד
    17/02/2009

ד"ר נתנזון ואני איננו חלוקים. הסיכון עולה עם ריבוי שומות ועליה בחשיפה לשמש באופן בלתי תלוי. אלה שני גורמי סיכון המעלים את הסיכון לאותה מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי שומות ללא חשיפה לשמש

מיכל
    17/02/2009

שלום ד"ר,שאלתי היא האם אני כאישה חרדית שיש לי ריבוי שומות ונבדקת אחת לחצי שנה,אך לא חשופה לשמש כלל,גם ברמת סיכון גבוהה.ז"א,האם רק ריבוי שומות מגדיל את הסיכוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    18/02/2009

בהחלט כן- כפי שד"ר גלעד כתב, כל אחד מגורמי הסיכון מעלה בפני עצמו את הסיכון.
    ריבוי שומות לבד מעלה את הסיכוי (סטטיסטית) פי 10 ביחס לאוכלוסיה שאינה מרובת שומות.
    חשיפה לשמש (שאינה קיימת אצלך) מעלה את הסיכון עוד יותר.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין לא ענית לי

מיכל
    18/02/2009

איך בציבור החרדי לפי המחקר הישראלי המחלה שואפת לאפס? וזה נאמר לי ע"י מנהל מחלקה כירוגית פלסטית באחד מבתי החולים בצפון? הרי גם יש חרדים עם ריבוי שומות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוח שזה נכון

ד``ר לי-און גלעד
    21/02/2009

הטענה הזו נראית לי שנאחזת יותר במיתוס מאשר במחקר אוטנטי. אין ספק ששכיחות המלנומה בחרדים נמוכה יותר מאשר באוכלוסיה הכללית (זה הוכח במחקר שנעשה בארץ לפני די הרבה שנים) אבל אין שם ספק שאינה שואפת לאפס. אני לא יכול לתת לך מדגם סטטיסטי, אבל רק מהפרקטיקה שלי (כ- 30% חולים חרדים) בירושלים מספר האבחונים של מלנומה בקרב חרדים אינו מבוטל כלל וכלל וכמו שכבר כתבתי במדגם הקטן שלי כל המקרים היו מקרים מתקדמים וקשים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור המלנומה אצל חרדים

ד``ר ניר נתנזון
    21/02/2009

שיעור המלנומה אינו שואף לאפס.
    למיטב ידיעתי המחקר היחיד שנעשה (וכלל את השנים 1970 עד 1982 בלבד) מצא שיעור מופחת מעט של מלנומה אצל גברים חרדים אך לא אצל נשים חרדיות. בכל מקרה לא היה מדובר על שיעור קרוב לאפס.
    חשוב לציין כי משנת 1982 ועד היום היתה עליה בכלל הציבור היהודי - ישראלי של פי 3 (!) בשיעור המלנומה. אני מניח שעליה דומה היתה גם בציבור החרדי- אם כי לא נעשה למיטב ידיעתי אף מחקר מדעי עדכני בנושא.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדר גלעד החילוני

טובה
    16/03/2009

דר גלעד הנאור. החרדים הגברים סתם מוזנחים???? איזה מן אמירה פנטית ולא יפה של רופא חילוני.... יש גם חילונים מוזנחים. זו אמירה לא יאה.אנא התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, לא התכוונתי שיצא ככה

ד``ר לי-און גלעד
    16/03/2009

שלום טובה,
    תודה על ההערה שלך.
    בעקבות תגובתך קראתי שוב את ההתייחסויות שלי והבנתי את הרושם שהן יוצרות. לא התכוונתי ואני מתנצל בפני כל מי שנפגע. לא הייתה לי כל כוונה להכליל בצורה כזו. בוודאי שיש גם חילונים לא מעטים מוזנחים ולא מודעים ומצד שני חרדים שמשקיעים בעצמם ובבריאותם.
    לצערי, הניסיון שלי חשף אותי למקרים שבהם חוסר המודעות (והפרשנות שלי לסיבות לחוסר המודעות הזו היא לא מדעית וקרוב לוודאיי מוטה) וביישנות/צניעות הביאו לכך שהפניה לרופא הייתה כאשר הגידולים כבר היו עמוקים וגדולים והרבה יותר מסוכנים (ואכן כמחצית מהחולים הללו הם לצערי כבר שוכני עפר!). הרושם החזק שנוצר אצלי כתוצאה מכך הוא שגרם להתייחסות המפלה והלא מאוזנת.
    שוב תודה שהפנית את תשומת ליבי לאיך שהדברים נראים. ברשותך לקחתי לי את החירות לתקן את מה שכתבתי כדי למנוע את הפגיעה ולו למראית עין.
    ד"ר גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה בגב
    דוד
    14/02/2009

שלום רב, באירוע שקרה לפני כ7-8 שנים, השתזפתי ונשרפתי בכל חלקי גופי, ומייד שמתי לב שהתפתחה שומה גדולה על הגב שלי (השומה חשודה לפי גודלה וצורתה. ואף יש לה קצת "שחור" באמצע החום) . בגלל גילי הצעיר, לא דאגתי יותר מדי. אבל בזמן האחרון אני מתחיל לחשוב שאולי בכל זאת כדאי ולהיבדק. האם העובדה שבמשך 7-8 לא קרה כלום מבטיחה שהמקרה לא מסוכן (או לפחות שסביר להניח שהוא לא מסוכן)? ושאלה נוספת, האם בתור חייל בחובה אני זכאי להיבדק ע"י רופא עור? לדעתי הצבא יספק לי אך ורק בדיקה לא מקצועית של חייל בחיל הרפואה. כיצד אני יכול לקבל חוות דעת של רופא עור מומחה, במחיר סביר או בחינם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שומה בגב

הוספת תגובה

• בדיקת שומה בצבא

ד``ר לי-און גלעד
    14/02/2009

קודם כל חשוב לבדוק כל נק' חן לפחות פעם אחת ולשמוע אם יש סכנה או לא, אם צריך מעקב וכל כמה זמן. להכניס את הראש עמוק בחול לא עוזר לאף אחד..
    שנית, בצבא עובדים רופאי עור מהשורה הראשונה. הם רופאים מבתי החולים ומן הקהילה שעושים מרפאות במסגרת המילואים. כולם מסורים וחשוב להם לבדוק, לאבחן ולטפל בחיילים כאילו הם הילדים האישיים שלהם ולא סתם נודניקים. אתה בהחלט זכאי וצריך לבקש מרופא היחידה שלך הפניה למרפאת העור (יש כאלה מרכזיות בחיפה, בצריפין ובבאר שבע ויש בסיסים מרכזיים שאליהם מגיעים רופאי עור במיוחד) כדי להבדק, ורצוי בהקדם.
    אין כל דרך לאשר לך על סמך מה שכתבת להתעלם מן הצורך להבדק.
    (אגב, גם אני עושה מילואים בצריפין פעם בשבועיים...)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת נק' חן
    צחי
    12/02/2009

שמתי לב שהופיעו לי 6 נק' חן חדשות באיזור המפשעה מאוד קרובות אחת לשנייה ועוד אחת על הבטן לא רחוק מהן...כולן בצע ורדרד בהיר לא נראות כל כך שונות משאר נק' החן שיש לי על הגוף חוץ מהצבע הבהיר אולי בגלל שהן חדשות...מה דעתך ד"ר? משהו חריג?

לקביעת תור
    סגירה
    הופעת נק' חן

הוספת תגובה

• נק' חן חדשות במפשעה?

ד``ר לי-און גלעד
    12/02/2009

שלום,
    כמובן שאין כל אפשרות להעריך את משמעות הממצא רק על סמך התיאור המילולי. יחד עם זאת הופעה של קבוצה כזו של נגעים עלולה להיות למשל קונדילומות (יבלות ויראליות העורות כמחלת מין) או יבלות טבוריות (גם כן סוג של יבלות ויראליות) ובקיצור, לא כל נגע על העור הוא נק' חן וכדי לאבחן ולטפל - צריך לגשת לרופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן שהתפתחה בכלל מפצע
    אלית
    12/02/2009

אהלן. כבר שנתיים (וקצת) שיש לי נקודת חן ליד המפשעה. היא לא הייתה שם תמיד. האם זה מסוכן? רצוי לציין שהיא התפתחה מפצע. אודה על תגובה מהירה, אלית.

הוספת תגובה

• נק' חן שהתפתחה מפצע

ד``ר לי-און גלעד
    12/02/2009

שלום,
    נק' חן אינן מתפתחות מפצעים. לפעמים פצע מושך תשומת לב לנק' חן שהיתה במקום ולא שמנו לב אליה קודם לכן. מכל מקום אין לנק' כזו יותר משמעות מכל נק' אחרת והדרך היחידה לדעת את משמעותה ואם יש בה סכנה (רוב הסיכויים שלא) היא לפנות לבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה בגב
    א.
    11/02/2009

שלום רב, בפתולוגיה של נק' חן שהוסרה מהגב העליון נמצאה- malignant melanoma with spitzoid features clarck level 3 berslow 0.62mm marked pigment melanin and marked lymphocytic reaction pategoid spread is present mititic figures also seen ki-67 positive in about 50% of spindl melanocytes hmb-45 is strongly positive the lesion is totally excised perifollicular pseudoinvasion (deeper than breslow) כמובן שרמת החרדה שלי גבוהה מאד. בינתיים הופנתי למיפוי עצמות וCTת ואני צריכה לקבל תשובה אם תבוצע הרחבת כריתה או הרחבת כריתה בשילוב הרחקת בלוטת הזקיף. האם הרחקת בלוטת זקיף נעשית בהרדמה מלאה? האם יש סיכון גבוה להתפשטות המלנומה? כמה מדאיגים הממצאים הנ"ל? אציין כי אני בת 30, ובריאה לחלוטין- ולצערי, משופעת בנמשים (: תודה מראש על ההתייחסות, אני המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    מלנומה בגב

הוספת תגובה

• מלנומה בגב

ד``ר ניר נתנזון
    11/02/2009

לפי הנתונים שציינת סיכויי ההחלמה שלך גבוהים מאוד וסיכויי חזרת המחלה קטנים.
    לרוב מבצעים כריתת בלוטת הזקיף רק מעומק של 0.7 מ"מ, אולם ניתן כמובן לבצע זאת גם אם העומק קטן יותר.
    לגבי ההרדמה יש להתיעץ עם המנתח- לעיתים ניתן לבצע הרדמה איזורית או מקומית.

מה שחשוב לזכור (לאחר ביצוע הרחבת הריתה) הוא להיות במעקב איכותי תכוף על מנת לגלות בהקדם מלנומה נוספת, אם תהיה- מאחר ואת מרובת נמשים (האם גם שומות?) והיתה לך מלנומה, הרי שקיים סיכון לא מבוטל להופעת מלנומה נוספת.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדלים בין רמות קלארק
    חנן
    10/02/2009

ד"ר שלום. אודה לך באם תוכל לפרט קצת לגבי ההבדלים בין רמות קלארק 1-5 בנקודות חן והחומרה שלהם . תודה

הוספת תגובה

• קלארק

ד``ר ניר נתנזון
    10/02/2009

רמת קרלארק מתארת את עומק החדירה המירבי של תאי המלנומה ביחס לשאר שכבות העור.
    כיום מקובל שעומק החדירה במילימטר (שיטת Breslow) מנבא יותר טוב את הפרוגנוזה (התנהגות המחלה), ולכן השימוש בחלוקה לפי קלארק הולך ופוחת.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות חן....!
    טרומפלדור
    08/02/2009

רציתי לדעת האם נקודות חן יכולות לגדול ולהתרחב בגלל חשיפה לשמש? אני יודע שהן מתכהות בחשיפה לשמש אך האם הן גם גדלות ומתרחבות? לדוגמא נקודות חן בראש... האם הן יכולות להתרחב ולגדול סתם כך?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות חן....!

הוספת תגובה

• נקודות חן

ד``ר ניר נתנזון
    08/02/2009

אכן כן- אולם כל שינוי בשומה (אם או בלי שמש) מחייב בדיקה בהקדם של רופא עור, לוודרא שמדובר בשינוי שגרתי ולא חלילה בסרטן העור (מלנומה).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב מיפוי שומות
    אמיר
    08/02/2009

לד"ר נתנזון שלום אני בן 29 עם נקודות חן רבות מאד, ורוצה לערוך מיפוי שומות. רציתי בבקשה לדעת כיצד מתבצע המעקב לאחר מיפוי השומות. האם יש להגיע אחת לשנה ולערוך שוב צילום של כל הגוף? האם גם בביקורת בודקים כל אחת מהשומות בעזרת הדרמוסקופ? האם העלות זהה עבור המיפוי הראשוני ועבור הביקורת? האם תדירות הביקורות תלויה בגיל? והאם אני מקבל בסוף המיפוי את קובץ התמונות של נקודות החן לשם מעקב עצמי? תודה רבה אילן

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב מיפוי שומות

הוספת תגובה

• מיפוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    08/02/2009

לגבי שאלותיך...
    1. כן- חשיבות השיטה היא בזיהוי שינויים בשומות. לכן חשוב להגיע אחת לשנמה.
    2. בהחלט! כל בדיקה היא בדיקה מלאה של כל השומות ע"י דרמוסקופ.
    3. קיימוות שתי אפשרויות לבדיקת המעקב (מלבד בדיקת כל השומות ע"י דרמוסקופ,, שמבוצעת בכל מקרה): : הבדיקה הארוכה (והיותר איכותית) - בה מבוצעים צילומים חוזרים- האורכת גם היא כשעה, ולכן עלותה זהה לבדיקה הראשונה.
    ניתן לבצע גם רק השוואה מול הצילומים במחשב (ללא צילומים חוזרים) - בדיקה האורכת כחצי שעה ועלותה 800 ש"ח. בדיקה זו גם היא נותנת מענה, אולם צוצלץ לחזור על הבדיקה המלאה לפחות כל 3 שנים.
    4. תדירות הביקורת תלויה בגורמי הסיכון, לא בגיל (למשל: נבדק שכבר היו לו 3 מלנומות יבדק בתדירות יותר גבוהה).
    5. בהחלט! חלק חשוב של הבדיקה היא מעקב עצמי בעזרת תקליטור.

לשאלות נוספות תוכל ליצור עימי קשר בטלפון 054-4901786.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי מלנומה
    חנן
    05/02/2009

שלום . נמצא אצלי בבדיקת קטע עור כי זה מלנומה העומק היה BRESLOE 0.7MM CLARK 3 malignant melanoma, nos אודה לך באם תוכל לפרט קצת יותר לגבי הממצאים והסיכון . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי מלנומה

הוספת תגובה

• בדיקת ct

ערן
    19/10/2012

שלום , לי אבחנו גידול 0.5 ממ ושולחים אותי בכל זאת ל ct , מדוע ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה בעובי 0.75 מ"מ

ד``ר לי-און גלעד
    05/02/2009

שלום מרים,
    אני מבין את החרדה שלך אבל בסה"כ, למרות החרדה שבידיעה כי נמצאה אצלך מלנומה - פרטי הממצא הם דווקא מעודדים. עובי מלנומה של עד 0.75 מ"מ (נחשב Breslow 1) קשור עם שיעור השרידה הגבוה ביותר בקרב חולי מלנומה - למעלה מ- 95% מחלימים פשוט ע"י כריתה שלמה של הגידול עם שוליים של 1 ס"מ. אין צורך בחולים אלה בבירור נוסף (CT, מיפוי וכיוב') ומסתפקים במעקב קליני. הממצא מעיד על סיכון מוגבר למחלה בחולה ובבני משפחתו מדרגה ראשונה בעיקר (בדרגה שניה הרבה פחות). הנתון השני - קלארק 3 הוא פחות משמעותי מבחינת האינדיקציה של הפרוגנוזה אם כי הוא מעט יותר חמור. מכל מקום מוסכם שלדרגת הברסלאו המשמעות הפרוגנוסטית הגדולה ביותר.
    בעתיד תצטרכי לפחות בשנתיים הקרובות להבדק 3-4 פעמים בשנה בדיקהיסודית ובהמשך בתדירות של פעמיים ופעם בשנה. עלייך להקפיד מאוד על כללי זהירות בשמש ובסה"כ זה הכל!
    אם לקבל בשורה כזו - עדיף כמו שאת קיבלת ...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה

חנן
    06/02/2009

ד"ר . תודה לתשובתך המהרה . מאחר ואני מאוד מודאגת האםם בכל זאת כדאי לבצע בדיקות נוספות על מנת שאהיה שקטה יותר כי הנקודה שהוסרה הייתה אצלי כבר הרבה מאוד שנים ואיך אדע שהיא לא חדרה עמוק יותר ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנומה וחרדה

ד``ר לי-און גלעד
    07/02/2009

אין ספק שהידיעה שנק' חן הייתה מלנומה גורמת לחרדה רבה כך שניתן להבין את השאלה. יחד עם זאת הסטטיסטיקה מוכיחה שביצוע בדיקות הדמייה אינו יותר יעיל מבדיקה ע"י רופא מיומן בחולים בהם המלנומה התגלתה בעובי כמו אצלך. את יכולה וצריכה לפנות לאונקולוג אבל הסיכוי שיימצא משהו נוסף קלוש ביותר ולכן אין הצדקה לבדיקות נוספות. צריך לקחת בחשבון שבדרך לבדיקה את עלולה להפגע ממכונית בזמן חציית הכביש באותה סבירות שאת עלולה לגלות גרורה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי שומות
    נטע
    04/02/2009

משיטוט באינטרנט הבנתי שיש היום כמה מקומות למיפוי שומות (במרפאות בתי חולים, מרפאות אסטטיקה, מרפאות פרטיות), איך אדע איזה שירות שמציעים לי הוא הטוב ביותר? אילו קריטריונים עלי לבדוק מלבד מחיר ? תודה רבה נטע

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי שומות

הוספת תגובה

• מיפוי שומות

ד``ר ניר נתנזון
    06/02/2009

מיפוי שומות (בהגדרתו המקובלת- כלומר: בדיקה של כל שהשומות ע"י דרמוסקופ, צילום של כל הגוף מכל הכיונים באיכות גבוהה מאוד, והשוואה שנתית של הממצטים) מתבצע למיטב ידיעתי במקומות הבאים בלבד:
    בי"ח "שיבא" תל השומר
    ביח "העמק"
    הרצליה מדיקל סנטר.

כמו כל שירות רפואי מה שחשוב לדעתי הוא מיומנות המטפל.
    כפי שבוחרים מנתח (אן כל רופא אחר) על סמך נסיונו ומיומנותו, כך גם במקרה זה.
    הרי לא מדובר כאן על תחרות בין דוכני פיצה על המחיר- מדובר בבריאות.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא סומכת על הרופא
    לירן
    02/02/2009

שלום ד"ר נתנזון.... לא מזמן התחלתי לקרוא הרבה מאמרים על התופעה של נקודות החן.. והגעתי לפורום שלך אני בעלת עור בהיר, ויש לי יחסית הרבה נקודות חן שטוחות, ולא שטוחות על הפנים ועל הגוף.. יש לי נקודת חן אחת בלחי, שתמיד הייתה שטוחה אבל יום אחד שמתי לב שהיא קיבלה מעין גיבנת כזאת.... ויצאה כלפיי חוץ.... נכנסתי לחרדה מכל המאמרים והמחקרים שקראתי.... עוד יותר הלחיץ אותי שבבדיקה על ידיי העין בלבד מקבלים רק 60 אחוז או 70 אחוז.... וזה לא אמין לחלוטין.... הלכתי לרופא עור כדיי לבדוק את כל הנקודות חן שיש לי, היו הרבה אנשים בחוץ והייתה לי תחושה שהרופא מחפף.... אותה תחושה הייתה לי כשהלכתי להיבדק אצל הרופא עור לפניי שנה.... הסברתי לרופא שיש לי נקודות חן שאני רוצה לבדוק, והוא העביר בדיקה עם העין לא ממש מעמיקה.. סתם ברפרוף כזה על כל נקודה שהראיתי לו, ויש לי יחסית הרבה נקודות.... כפי שציינתי קודם לא יכולתי לחשוב על כל המקומות שיש לי בהן נקודות חן, והראיתי רק מקומות מסויימים.... רק אחריי זה בבית נזכרתי בעוד כמה שהרופא לא בדק.... הרופא אמר שהכל בסדר ואין שומדבר מחשיד, למרות שאמרתי שהנקודה על הלחי השתנתה, וגדלה קצת.. והייתה עוד אחת שהייתה שטוחה אבל בעלת גבול מוזר ולא מוגדר..... לא סימטרית..... ביקשתי ממנו שיבדוק אותי בדרמוסקופ, והוא אמר שהוא לא משתמש בו, ושאני צריכה להאמין לו כי הוא כבר הרבה שנים במקצוע הזה והוא יודע על מה הוא מדבר..... הוא אמר שהוא יכול לשלוח אותי לבדיקה שעולה 2000 שקל, (אצלך) אבל זה ממש מיותר.. ולא הכרחי אני עדיין בלחץ, ויצאתי בתחושה לא משו מהרופא.... אני בכל זאת רוצה בדיקה על ידיי דרמוסקופ, והמרפאה שקרובה לביתי לא משתמשת בו.... הייתי רוצה לדעת על מרפאות שכן משתמשות בדרמוסקופ בבקשה אם תוכל.. זה ממש חשוב לי.... באיזור הדרום. מכיוון שהמרפאה שלך רחוקה לי מדיי.... תודה. ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לא סומכת על הרופא

הוספת תגובה

• לא סומכת על הרופא

ד``ר ניר נתנזון
    03/02/2009

לצערי עדיין יש רופאים שחושבים שכל הידע נמצא אצלם ואינם פתוחים לקבל שיטות חדשניות יותר שהוכיחו את עצמן בעולם כולו.

לא ידוע לי לצערי על מרפאה שמשתמשת באופן קבוע בדרמוסקופ. ובוודאי לא על מרפאה העוסקת במיפוי שומות- בדיקה שלפי תיאורך את בהחלט עונה על הקריטריונים המקובלים לביצועה (ריבוי שומות, חלקן מוזרות למראה).
    עלות הבדיקה אגב הינה 1,500 ש"ח וביטוחים פרטיים מחזירים 80% מעלותה- כך שהעלות הינה 300 ש"ח בלבד לאחר ההחזר.
    יש לי לא מעט מטופלים מאיזור הדרום (כולל הערבה ואילת) - וכדאי לך לשקול להגיע אחת לשנה לבדיקה כזו.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן שהוסרה וגדלה שוב
    מיכל
    29/01/2009

שלום, לפני כשנה התפתחה אצל בעלי שומה כהה באזור המפשעה לאחר דגימה ובדיקה תקינה של הנקודה הנקודה גדלה שוב האם צריך לגשת ולקחת בדיקה נוספת של הנקודה ? אשמח אם תענו לשאלתי תודה מראש מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן שהוסרה וגדלה שוב

הוספת תגובה

• שומה שגדלה שוב

ד``ר ניר נתנזון
    29/01/2009

אם השומה הראשונה לא הוסרה בשלמותה היא בהחלט יכולה לגדול שוב.
    גדילה כזו יכולה להתרחש הן בשומה רגילה והן כתוצאה מהפיכת השומה לסרטנית.

לכן, כל שומה שמשתנה / גדלה דורשת בדיקת רופא עור בהקדם. על רופא העור להחליט על סמך המאפיינים האם לבצע ביופסיה או כריתה נוספת של השומה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה בדרמוסקופ
    אורן
    28/01/2009

שלום, אני בן 30 ויש לי די הרבה נקודות חן, וכמה מהן אף גדלות עם הזמן. גוון עורי אינו שחום אך אי אפשר לומר שאני ממש לבן. אני נמצא במעקב שנתי מגיל 24 בערך. מספר שאלות, אם כן, האם לבקש להיבדק באמצעות דרמוסקופ, או להמשיך להיבדק בעזרת העיניים בלבד. האם בודקים באמצעות הדרמוסקופ את כל נקודות החן או רק נקודות חשודות? מה משך הבדיקה והאם נדרש לקבוע תור מיוחד, או שפשוט להסתפק בלקבוע תור רגיל (לרופא עור שמשתמש בדרמוסקופ).

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה בדרמוסקופ

הוספת תגובה

• בדיקה בדרמוסקופ

ד``ר ניר נתנזון
    29/01/2009

1. ריבוי שומות מהווה גורם סיכון משמעותי (פי 10 ביחס לשאר האוכלוסיה) להופעת מלנומה. לכן הבדיקה היעילה ביותר הינה מיפוי שומות- בה גם נבדקות כל השומות ע"י דרמוסקופ וגם מתבצע צילום כל גופי, שמטרתו לשהות שינויים בשומות לאורך זמן.
    בדיקה "בעיניים בלבד" של שומות מדוייקת רק ב-60-70% בגילוי מלנומה, בעוד שבדיקה ע"י דרמוסקופ ע"י רופא מיומן בכך מעלה את הדיוק לכדי 90%.

2. אני בודק את כל השומות ע"י דרמוסקופ. שהרי כל ה"חוכמה" היא לגלות מלנומה בשומות שהעין אינה חושדת בהם שהן מלנומות... לבדוק רק את השומות החשודות זה כמו לחפש את המטבע מתחת לפנס.

3. משך הבדיקה נגזר מכמות השומות, מיומנות הרופא, כמות החולים מחוץ לדלת ועוד משתנים...
    תשובה לשאלה זו תתברר בשיחה בינך לבין הרופא שלך- לכל רופא המדיניות שלו.

לצערי, מאחר שמערכת הבריאות הציבורית בארץ מעודדת ככלל הספק (כמות) על פני איכות, הרבה רופאים לא משתמשים בדרמוסקופ באורח שגרתי ורובם גם לא בודקים את כל השומות.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אורן
    29/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן לתינוקת
    איריס
    25/01/2009

לבתי בת ה-9 חודשים יש נקודת חן אשר גדלה. לפני כחודש וחצי לערך זה הופיע ומאז היא שינתה גודל. היא עדין לא גדול/ענקית אך בהחלט משתנה בגודלה. הנקודה שטוחה ואינה בולטת וצבעה חום/שחור. מה זה אומר? שהיא תהיה מאוד גדולה? האם זה נורמלי אצל תינוקות בגיל זה שיש להם בכלל נקודת חן? ובכלל האם זה צריך להדאיג אותי לגבי העתיד (חס וחלילה מחלה כלשהיא).

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן לתינוקת

הוספת תגובה

• שומה אצל תינוקת

ד``ר ניר נתנזון
    25/01/2009

מדובר בממצא שכיח, הנקרא "שומה מולדת" (congenital nevus).

לרוב שומות אלו גדלות באופן יחסי לגדילת הילד, ואינן מהוות סכנה, אולם חלק זעיר מהן עלול בעתיד להפוך לממאירות ולפתח מלנומה (סוג של סרטן העור).
    הסיכוי לכך תלוי בגודל השומה כפי שתהיה בבגרות.

כמו לכל שומה, אנו ממליצים גם במקרים של שומות מולדות על מעקב אצל רופא עור לפחות אחת לשנה, רצוי תוך שימוש בדרמוסקופ (מכשיר אופטי המאפשר התבוננות לעומק השומה).
    כל שינוי החורג מגדילה פרופורציונלית לגדילת הילד (למשל: הופעת איזור כהה יותר בתוך השומה, דמם ספונטני וכו') מחייב פניה בהקדם לרופא עור.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה