מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חישוב השומניםדורית22/07/2011
יש לי בבקשה שאלה:
חתיכת עוגת קרם נגיד שיש לה 400 קלוריות, כמה שומנים בדם היא שווא בערך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד``ר רפי ביצור23/07/2011הדבר משתנה מאדם לאדם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםיוני22/07/2011
אני אדם רגיל מהיישוב ללא בעיות בריאותיות.
אבקש לברר האם שתייה של כחצי כוס בלבד של יין אדום לפני השינה (מדי יום) הינו הרגל כדאי שמיטיב עם הגוף ?
האם מומלץ להתמיד בהרגל זה ?
והאם עלולים להיות סכנות כלשהן או תופעות לוואי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוני
ד``ר רפי ביצור22/07/2011מקובל לחשוב שהדבר מועיל, אך אין לכך הוכחות חד משמעיות.
ברמה כזו של שתיה לא צפויים נזקים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקגיקי21/07/2011
שלום רב
בבדיקת אקג נרשם :
T wave abnormality , consistent with anterolateral ischemia
אודה לך אם תואיל לומר לי במה מדובר , ומה המשמעות .
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקי
ד``ר רפי ביצור22/07/2011לא יהיה זה אחראי מצדי לפענח אקג שלא ראיתיו על סמך משפט אחד מהפיענוח.
בגדול - יש סימנים העשויים להעיד על הפרעה (כעת או בעבר) לאספקת הדם ללב. משמעות הממצא תלויה בעיקר בהשוואה לתרשימים קודמים - האם הממצא חדש או שהוא ללא שינוי, וכן בקיום או היעדר ממצאים נוספים בתרשים הנוכחי.
אם אתה חש בטוב - מומלץ בחום לפנות לרופא המטפל שיעבור על התרשים המלא, ישווה לתרשימים קודמים ויוכל לתת פיענוח שלם ומהימן. אם יש כאבי חזה - מומלץ לפנות מיד לחדר המיון.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםסיגלית21/07/2011
האם יש קשר לקשיי נשימה לשומנים בדם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם - תגובה
ד''ר אבישי אליס21/07/2011לא באופן ישיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגלית21/07/2011
שאלתי בבקשה היא האם למי שיש לדוגמא 300 שומנים בדם ושאר הבדיקות הכל בסדר גמור בגיל 37, לא מעשנת ולא נותלת תרופות עכשיו רק שומרת ולא אוכלת עוגיות אז אם אני אשמור ויעשה 2 פעמים בשבוע הליכה של 40 דקות , יש לי סיכוי שהשומנים בדם ירדו לי?
והאם יש לי סיכוי להתקף לב פתאומי כי יש לי שומנים בדם אם אני אוכלת הרבה עוגיות?
תודה לכם על התשובה ויום טוב, שלומית.יש לציין שאבא שלי בגיל 35 קיבל סכרת, ובגיל 50 אושפז פעם אחת בבית החולים ומת מהתקפת לב שבעבר לא סבל מהלב אף פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אבישי אליס21/07/2011בגדול, במידה ותשני את אורחות חייך , כלומר דיאטה ופעילות גופנית- תצליחי לאזן את שומני הדם, והסיכוי למחלות לב וכלי דם ירד משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומניםדורית20/07/2011
אם כל בן אדם יאכל אותו הדבר כלומר כל יום הרבה עוגות , האם לשתיהם יהיא שומנים בדם, או שזה גנטיקה?
אשמח על התשובה, כי יש לי שומנים בדם ורציתי לדעת את התשובה.
תודה לכם על פורום זה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד``ר רפי ביצור20/07/2011זו דוגמא לשילוב שבין גנטיקה לסביבה. יש מי שמרבה בפחמימות ולמרות זאת, עקב נטיה גנטית, רמות הטריגליצרידים שלו תקינות. באחרים, הנטיה הגנטית היא לרמה גבוהה של טריגליצרידים אם מרבים בפחמימות. למרות הנטיה הגנטית - תזונה דלת פחמימות תוריד את רמת הטריגליצרידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זקוקה לטיפול תרופתימירי18/07/2011
שלום
בת 61 , משקל תקין, תזונה מאוזנת, צועדת כל יום 50 דק' . בריאה ללא כל טיפול תרופתי
במסגרת בדיקות דם שנתיות נמצאו ערכים כנ"ל:
גלוקוז 92
כולסטרול 214
טריגליצרידים-116
HDL 63
LDL 128
NON HDL CHOLSTEROL 151
האם יש סיבה לטיפול תרופתי?
חן,חן
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד``ר רפי ביצור18/07/2011הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
במגבלות הייעוץ האינטרנטי: בהנחה ואינך מעשנת, לחץ הדם תקין, אין סוכרת ואין סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - לא נראה שיש צורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםסיגלית16/07/2011
אם יש לי שומנים בדם האים מותר לי לאכול פירות כמו מילון , ענבים, שזיפים כמה ביום?תודה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכסנדרה
ד``ר רפי ביצור17/07/2011פירות מכילים סוכר ולכן מומלץ לא להרבות באכילתם אם רמת הטריגליצרידים גבוהה.
מומלץ לפנות ליעוץ אישי לא אינטרנטי אצל תזונאי/ת
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה בבקשהדורית16/07/2011
האם יש קשר לרמות הגבוהות של השומנים בדם להשפעה על הקולסטורול הטוב?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכסנדרה
ד``ר רפי ביצור16/07/2011בהחלט כן. הורדה של הטריגליצרידים מלווה לרוב גם בעליה של הכולסטרול ה"טוב".
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהדורית15/07/2011
אני בחורה בריאה לחלוטין
תוצאות שלי הם:
שומנים בדם 289
כולסטרול188
hdl 36.3
ldl 93.3
urea b 18
סוכר 96.
אודה לך אם תתן לי תשובה מה לא טוב בבדיקותיי, ומה עליי לאכול כדי לשפר זאת?
תודה.יש לציין שאני לא מעשנת ולא נוטלת שום תרופות.שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלכסנדרה
ד``ר רפי ביצור15/07/2011רמת הטריגליצרידים גבוהה ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה.
מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר לא פעיל
יוסי20/02/2012תודה על התשובה .
החומר הלא פעיל יכול לגרום לתגובות שונות ו/או איטראקציה לא רצויה עם תרופות אחרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
ד``ר רפי ביצור20/02/2012משרד הבריאות מאשר שיווק תרופה גנרית על סמך ניסויים הנערכים בבני אדם להוכחה כי לתרופת הפטנט ולתרופה הגנרית זמינות ביולוגית שווה, זאת אומרת שקצב וכמות החומר שניספג של שתי התרופות זהה.
ברוב המקרים אין בעיה עם תרופות גנריות, אך כפי שראינו לאחרנה במקרה האלתרוקסין - במקרים מסוימים יתכן שהמרכיב הלא-פעיל יגרום לתגובות שונות.
קופות החולים רשאיות לספק תרופות גנריות כתחליף לתרופה המקורית.
אם יש בעיה עם תחליף גנרי ספציפי, שלא היתה עם התרופה המקורית, ניתן לפנות לקופה ולבקש לקבל את התרופה המקורית - בחלק מהמקרים הקופה נעתרת לבקשה אם יש לה סיבה טובה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין Lipitor ל - Atorvastatinמוטרד14/07/2011
שלום,
הרופא רשם לי מרשם ל Lipitor 10MG בעוד הרוקח נותן לי
Atorvastatin 10MG.
אבקש לדעת :
א. מה ההבדל בין התרופות.
ב. האם אני יכול להתעקש לקבל את ה-Lipitor
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוטרד
ד``ר רפי ביצור14/07/2011ליפיטור ואטורבסטטין הנן תרופות זהות. תוקף הפטנט של ליפיטור המקורית פג, ועתה היא מיוצרת גם ע"י חברות אחרות - אותו חומר פעיל, רק תחת שם אחר.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברץ 18 רעננה
יוסי20/02/2012מתשובתך לא הבנתי זה אותו דבר ב 100% או רק החומר בפעיל .ולא מה הבדל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי
ד``ר רפי ביצור20/02/2012ליפיטור היא התרופה המקורית, שתוקף הפטנט עליה פג.
אטורבסטטין-טבע, ליטורבה וטוריד הנן גרסאות גנריות - מכילות את אותו החומר הפעיל. יכולים להיות הבדלים בחומרים הלא-פעילים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותדורית14/07/2011
אני לא מעשנת ולא נותלת שום כדורים.
בריאה תמיד ועשיתי בדיקות דם והבדיקות הראו לי כולסטרול הכללי יצא 188
הכולסטרול הטוב 36.3 והכולסטרול הרע 151. גולוקוז 96.
שאלתי היא
האם בגלל שיש לי הרבה שומנים בדם אז הכולסטרול הטוב נמוך?
ומה אני צריכה לאכול כדי להעלות את הכולסטרול הטוב ולא להעלות את השומנים בדם האם 7 שקדים ביום יעזרו?
אשמח מאוד מאוד על תשובתכם ואני ממש מודה לכם על העזרה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
ד``ר רפי ביצור14/07/2011רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה ורמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) גבוהה.
השלב הראשון בטיפול הוא תזונה נכונה (רצוי בהמלצת תזונאי/ת) ופעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
הצורך בטיפול תרופתי נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - התונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכת הסיכון. אן יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםסיגלית13/07/2011
קבלתי תשובות בדיקה של triglycerides יצא 289
hdl יצא 36.3
ולמטה רשום non-hdl קולסטרול יצא לי 151.
ldl קולסטרול יצא לי 93.4
קולוקוז 96
urea(b יצא לי 18
creatinine יצא לי 0.7
קולסטרול 188 ורשום שמומלץ 200.
אני מאוד מבקשת את עזרתך בתוצאות הבדיקה והם יש לי שומנים בדם ואם כן מה עליי לעשות כדי להורידם . תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם - תגובה
ד''ר אבישי אליס13/07/2011החלטה והעיצה האם צריך לעשות משהוא וכמה תלוייה ברקע הרפואי.
על פניו בולטים שני ממצאים: טריגליצרידים 289 ו HDL נמוך 36
ללא ספק שדיאטה מאוזנת והפחתה בפחממות וסוכרים בצד פעילות גופנית סדירה נדרשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תשובות?דורית13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לגלית
ד``ר רפי ביצור13/07/2011כשהרופאים (העונים כאן בהתנדבות) מתפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה דחופהדורית13/07/2011
אני בת 36 ויצא לי ESR 1 hour תוצאה של 20.
רשום בדף שהגבול העליון אמור להיות 20.
והגבול התחתון צריך להיות 0.
מה משמעות התוצאה, אשמח אם תענו לי בהקדם. תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד``ר רפי ביצור13/07/2011שאלתך חורגת מנושא הפורום.
הבדיקה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)