מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערכי כולסטרול נמוךלירון צור12/06/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם שגרתיות שבמהלכן יתגלה כי ערכי הכולסטרול נמוכים:
כולסטרול כללי : 104.5
HDL: 42
LDL: 52
האם יש סיבה לדאגה? איזה מזונות עליי לאכול על מנת לעלות את הערכים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון צור
ד``ר רפי ביצור12/06/2011ברכותי- התוצאות מצוינות! אילו כולם היו כמוך הייתי מובטל...
אין צורך בכל פעולה לצורך זה.חשוב לוודא שגם שאר גורמי הסיכון (לחץ דם, ערכי סוכר, עישון, משקל ופעילות גופנית) מאוזנים בצורה דומה.
המשך בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת שומן בבטןרבקה12/06/2011
שלום,
אומרים ששומן בטני מגבירה את הסיכון למחלות כלי דם ולב.
האם שאיבת שומן בבטן יפחיתו את רמת השומנים בדם או את הסיכון ?
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
ד``ר רפי ביצור12/06/2011שאיבת שומן בטנית הנה פרוצדורה שערכה היחיד הוא קוסמטי.
אין לפעולה זו כל השפעה על ערכי שומני הדם או על הסיכון לפתח מחלת לב וכלי דם.
ככל פרוצדורה פולשנית, גם לפעולה זו יכולים להיות סיבוכים, ומומלץ להתייעץ ברופא המכיר אותך לפני קבלת החלטה על ביצועה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lipitorאירה08/06/2011
שלום ד"ר.
אני סובל מכאבי שרירים עקב לקיחת תרופה בשם ליפיטור .
את התרופה אני לוקח בשעות הערב ואת הכאבים אני מרגיש בשעות הבוקר שלמחרת , התחושה היא ששרירי הרגלם שורפים , מתוחים , קשים וכואבים . התחושה עוברת במשך היום .
התרופה מביאה אותי לערכים טובים בבדיקות הדם .
האם חובה לקחת את התרופה בשעות הערב או שניתן לקחת גם בשעות היום על מנת שכאבי השרירים יהיו במשך היום בעבודה ופחות מורגשים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר רפי ביצור08/06/2011ליפיטור היא תרופה עם משך פעולה ארוך, כך שניתן לקחת אותה גם בבוקר.
כדאי לבדוק גם את רמת ויטמין D - חסר ויטמין זה הוא נפוץ ביותר, ויכול לגרום גם הוא לכאבי שרירים. תיקון החסר, אם קיים, יכול לעזור.
במידה ויתמידו הכאבים - כדאי לפנות ליעוץ במרפאת ליפידים.
בריאות שלמה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מכשיר ביתי למדידת שומנים בדם אמלליב08/06/2011
האם מכשיר ביתי למדידת שומנים בדם אמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללליב
ד``ר רפי ביצור08/06/2011המכשירים בד"כ אמינים למדי, אבל איני רואה צורך בהם. כולסטרול מודדים אחת למס' חודשים ולא כל יום כמו רמת סוכר בחולי סכרת, כך שנראה לי שחבל על הכסף.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטורבאסטטין ומרווה מרושתתיוכי05/06/2011
אני אמורה להתחיל ליטול אטורבאסטטין ואני לוקחת אומגה 3 ממרוה מרושתת האם יש התנגשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוכי
ד``ר רפי ביצור05/06/2011למיטב ידיעתי, לא אמורה להיות בעיה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוכי06/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן טובדינה04/06/2011
נפסק לי המחזור לאחר ירידה של כ9 ק"ג (בדרך בריאה עם פעילות גופנית- אינני בתת משקל!). אמרו לי שככל הנראה מהסיבה שירד אחוז השומן בגוף. ברצוני לדעת האם יש אפשרות להעלות חזרה את אחוזי השומן בדם מבלי להעלות במשקל (ע"י תזונה וכו') ובכך להשיב את המחזור? בנוסף הבנתי שאם מפסיקים לעשן עולה אחוז השומן בגוף בכ 20%- אם אפסיק לעשן יעלו לי אחזוי השומן בגוף? תוך כמה זמן?
(אבקש שתענו לי על השאלות עד כמה שאפשר כי ביקרתי כבר אצל רופאת נשים אך אני מעוניינת בדעה נוספת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
ד``ר רפי ביצור04/06/2011אין קשר בין ירידה או עליה בשומני הדם לבין הפסקת המחזור.
ירידה גדולה ומהירה במשקל יכולה להביא לשיבושים במחזור, אך אם ירדת רק 9 ק"ג ואינך בתת-משקל - לא הייתי מייחס את הפסקת המחזור לכך. לדעתי יש להעמיק ולברר את הסיבה להפסקת המחזור.
במקביל, הייתי מתייעץ בתזונאי/ת לגבי התזונה המתאימה לך.
לגבי העישון - מומלץ בחום להפסיק לעשן! נזקי העישון רבים מספור ואין כל תועלת בו.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקסון 20צפוני01/06/2011
ערב טוב.
יש לי ערכים גבוהים של שומנים בדם וקיבלתי סימבקסון 20,כדור אחד ביום (המליצו לי שעתיים לפני השינה) וארבעה כדורים ביום של אומגה 3.יחד עם זאת אני בדיאטה חריפה במטרה להוריד 10 ק"ג במינימום זמן.
לאחרונה יש לי סחרחורות שאני לא יכול להתעלם מהם עד כדי שיום אחד לא יכולתי לצאת מהבית לעבודה.
האם יש קשר בין הסחרחורות לכדורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצפוני
ד``ר רפי ביצור01/06/2011יתכן, אך פחות סביר.
הרבה ותר סביר שהסחרחורות קשורות לדיאטה החריפה. דיאטה חריפה אינה בריאה, ולאורך זמן גם משיגה פחות תוצאות - המשקל שיורד במהירות חוזר בד"כ במהירות רבה יותר, ועם ריבית. מה שצריך זה שינוי הדרגתי ואורח חיים בריא לתמיד: תזונה מתאימה (בהנחיית תזונאי/ת), פעילות גופנית סדירה (בלאחר קבלת אישור רופה המשפחה) והמנעות מעישון.התוצאות יגיעו לאט יותר, אבל ישארו לתמיד.
בהצליחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ומהירותה.
צפוני01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה למרות דיאטה טבעוניתיעל30/05/2011
שלום, אני טבעונית כבר שנתיים לא אוכלת בשר ביצים חלב דגים , לא אוכלת סוכר וקמח לבן, רק קמח מלא, חיה בעיקר על פירות ירקות אגוזים וטחינה. בהתחלה ירד מעט הכולסטרול וכעת עלה. הכללי 222 , HDL 42.9 ו-LDL 132 . לחץ הדם שלי 110/70
האם עלי לעשות משהו. אינני מעוניינת לקחת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד``ר רפי ביצור30/05/2011הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. בחלק לא קטן מהמקרים השפעת אורח החיים על ערכי הכולסטרול אינה גדולה. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת של הסיכון ויעד הטיפול. במידה וישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני התחלתי לקחת לאחרונה
גילת12/06/2011בשביל להוריד מעט את הכולסטרול תוסף שנקרא גוגול ליפיד של סולגאר. הומלץ לי ע"י הומאופט שמכיר קצת את הבלאגנים האלה. בכל מקרה כמובן שבדקתי עם הרופאה שלי לפני והייתי מציעה לך גם לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10אירה29/05/2011
שלום.
אני לוקח ליפיטור 20 מ"ג וסובל מכאבי שרירים במיוחד בבוקר .
הציעו לי לקחת Q10 .
רציתי לשאול האם ידוע שתוסף זה יכול לעזור במקרה שלי או שעלול להזיק לי או לגרום לתופעות לוואי ?
האם יש בדיקה מסוימת שעלי לבצע במשך הזמן על מנת לוודא שהתוסף לא גורם לנזק כלשהו כמו בשריר הלב וכו"י .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
ד``ר רפי ביצור29/05/2011יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.
כדאי גם לבדוק רמת ויטמין D - חסר ויטמין זה נפוץ מאד, ולעתים תיקון שלו פותר את בעית כאבי השרירים.
במידה ולא יחול שיפור - מומלץ לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יהודהיהודה29/05/2011
אצל אבי גילו סתימה בגיל 62 ולכן עבר צינטור.(ללא התקף לב)
ואצל אחי גילו סתימה בגיל 39. אחי סבל מהשמנת יתר גבוהה מאוד + עישון כבד ולחץ דם.(ללא התקף לב)
אני בן 31.5 משקל 78 גובה 1.75
עשיתי בדיקות דם
כולסטרול כללי - 200
כולסטרול HDL 42
כולסטרול LDL 126
טרגלצידים - 159
סוכר - 91
לחץ דם 117/70
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון? או שזה מצריך טיפול של תרופות?
וכול כמה זמן אני צריך לחזור על בדיקות דם?
ומה אני צריך לעשות בשביל לשמור על נתונים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור29/05/2011אמנם לכאורה ערכי הכולסטרול ה"רע" אינם גבוהים, ואין גורמי סיכון למחלת לב, אבל הסיפור המשפחתי המרשים מצריך הערכה מדוקדקת יותר ולא אינטרנטית.
מומלץ לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםעודד28/05/2011
היה לי שומנים בדם 236 אם כול זה שאני אוכל לא בריא עכשיו אני עושה ספורט שותבה שמן דגים לא אוכל שומנים שותה כול יום כוס יין עשתי בדיקה אחרי שלושה חודשים יצא לי 440 שומנים הלכתי לדיאטנית שאמרה לי שמי שיש לא נטיה לשומנים היין האדום מקפיץ אותים פי 4 אני שבוע הבא יחזור על הבדיקה מה את חושבית האם זה יכול להיות טעות הוא שזה מהיין האדום ששצתתי במשך חודש וחצי לפני הבדיקה אודה לך לך על התשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעודד
ד``ר רפי ביצור28/05/2011אני מניח שאתה מתכוון לרמת הטריגליצרידים.
באנשים עם נטיה לרמה גבוהה של טריגליצרידים, אלכוהול אכן עלול להעלות את רמתם, ומומלץ להמעיט בשתיית משקאות אלכוהוליים. במקביל יש להקפיד על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה והמנעות מעישון.
ברוב המקרים זה מספיק. אם לא - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםציון27/05/2011
שלום אני בן 50 ויש לי שומנים בדם בכמות של 400 השאלה היא האם זה גבוהה.
רופא המשפחה נתן לי כדורים שניקראים ביזפורברט יכול להיות שאני לא מבטא את זה נכון אבל זה מתחיל אם ביז משהו לוקח כדור 1 ביום.
מאז שאני לוקח את הכדורים האלו בערך שנה אני מרגיש עייף כל הזמן וגם ירידה במישקל דרך אגב עשיתי בדיקות ליפני חודש והכול תקין חוץ מויטמין די שהרופא נתן לי טיפות 7 טיפות ביום . עשיתי גם בדיקת צועה והכל תקין .
אני אוכל בריא ללא בורקסים וגחנון לא מכניס שומנים לפה האם הגוף לא צריך כיצד שומנים מחכה לתשובה תודה מראש ציון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם - תגובה
ד''ר אבישי אליס27/05/2011כדי לענות חסרים פרטים רבים,
כמו מחלות ובעיות רפואיות אחרות, עישון ורקע משפחתי
ובעיקר פרופיל מלא של שומני הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהמשך לתשובהיהודה26/05/2011
תודה על התשובה,
למה זה לא נקרא גנטיקה של מחלות לב מי שעובר צינטור?
ואשמח לדעת מתי כדיי לחזור על הבדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור26/05/2011במחלות לב קיים מרכיב גנטי, אך נכון להיום אין לנו דרך לזהות מה הגנים האחראיים בכל מקרה ומקרה והאם גם לך יש את הגורמים הגנטיים שהביאו לנחלת לב מוקדמת אצל אביך ואחיך.
לגבי מועד החזרה על הבדיקות - זה תלוי בהחלטה על הצורך בטיפול. החלטה כזו צריכה להתקבל ביעוץ פנים אל פנים, רצוי במרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודה26/05/2011
אצל אבי גילו סתימה (בבדיקת מאמץ) בגיל 62 ולכן עבר צינטור.(ללא התקף לב)
ואצל אחי גילו (בבדיקת מאמץ) סתימה בגיל 39. אחי סבל מהשמנת יתר גבוהה מאוד + עישון כבד ולחץ דם.(ללא התקף לב)
האם לפי הפירוט הזה יש לנו גנטיקה במשפחה של מחלת לב?
אני בן 31.5 משקל 78 גובה 1.75
עשיתי בדיקות דם
כולסטרול כללי - 200
כולסטרול HDL 42
כולסטרול LDL 126
טרגלצידים - 159
סוכר - 91
לחץ דם 117/70
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון? אני לא מעשן!!
וכול כמה זמן אני צריך לחזור על בדיקות דם?
ומה אני צריך לעשות בשביל לשמור על נתונים תקינים?
תודה על הכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור26/05/2011אמנם לכאורה ערכי הכולסטרול ה"רע" אינם גבוהים, ואין גורמי סיכון למחלת לב, אבל הסיפור המשפחתי המרשים מצריך הערכה מדוקדקת יותר ולא אינטרנטית.
מומלץ לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ושומנים בדםדני25/05/2011
שלום רופא יקר
אני בן 34 עושה דיאטה מאוזנת כמה חודשים וירדתי מ102 ל88 ק"ג.
ערכתי בדיקות וחלו שינויים הכרוסטרול הכללי ירד, הרע גם, אך לצערי הטוב צנח . נא דעתך.
(בעבר זה לפני שנה )
כרוסטרול כללי היום 144 בעבר 192
טריגלצידים היום 194 בעבר 178
HDL היום 33 בעבר 47.8
NON HDL היום 110 בעבר 143
LDL היום 71.7 בעבר 107.1
אני מבין שכלל תמונה השומנים אצלי מתחלקת אחרת, אך השאלה האם HDL 33 לא בעייתי ?
סוכר בצום 83
אודה מעומק לב על עזרתך בפורום הזה הנכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ד``ר רפי ביצור26/05/2011ראשית - שאפו על המאמץ והתוצאות היפות. אין ספק שמצבך הבריאותי השתפר והסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם ירד משמעותית.
לגבי הכולסטרול ה"טוב" (HDL) - הוא נוטה לרדת בשלב הראשון של ירידה במשקל, אך לרוב עולה בהדרגה עם התייצבות המשקל החדש והבריא.
סבלנות, התמדה, וסביר להניח שגם בתחום זה תראה תוצאות.
המשך בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)