מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היישני27/11/2011
רציתי לדעת, יש קשר בין הפסקת המחזור החודשי לרמת הכולסטרול בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ27/11/2011כן, לרוב לאחר הפסקת הווסת רמות הכולסטרול עולות, לעיתים אפילו במידה משמעותית, ככל הנראה בשל השינויים במשק האסטרוגן בגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תצאות בדיקה מה זה אומרשושנה נגר27/11/2011
בוקר טוב בתוצאות בדיקת הדם האחרונה יצאה שהקלצרידים 156 הכולסטרול 114 GGT 52 GDT 50 האם זה צריך להוטט לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה נגר
ד``ר רפי ביצור27/11/2011רמת הטריגליצרידים גבולית.
את רמת הכולסטרול יש לפרש ביחס לכלל גורמי הסיכון (גיל, מחלת לב, סוכרת, יתר לחץ-דם, מחלות רקע אחרות, עישון, סיפור משפחתי ועוד) - אותם לא ציינת.
קיימת הפרעה מינימלית בתפקודי הכבד הדורשת בירור.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור וטיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוה ודופק מהיראוראל24/11/2011
שלום,
יש לי בעיה שהייתי מעוניינת להיוועץ בה.
אני בת 20, פעילה גופנית בחדר כושר, רקדנית במקצועי.
בתקופה האחרונה החלו לי סחרחורות וחולשות מידיי יום ודופק מהיר ללא מאמץ הגיע ל-120. עשיתי בדיקות דם וגילו שהכולסטרול שלי 220 וה-LDL 128 והברזל 50.
הרופא שלי אמר לי שאין לי ממה לחשוש ושעליי רק להפסיק לאכול מזון עם הרבה שומן.
הו גם נתן לי לעשות בדיקת הולטר לב ועדיין לא קיבלתי את הפיענוח שלה, אך רציתי לדעת אם יש קשר בין הכולסטרול לבין הדופק המהיר? כדאי לי לקחת ברזל? אולי כדורים להורדת כולסטרול? או להתייעץ עם תזונאית?
אני מציינת שוב שאני פעילה בחדר כושר, ובתקופה האחרונה לאחר כל פעילות של ריצה אני מקבלת סחרחורת נוראית ולא יכולה להמשיך לתפקד.
יכול להיות שזו אנמיה ? ואם כן מה כדאי לי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוראל
ד``ר רפי ביצור24/11/2011אין קשר בין כולסטרול לדופק מהיר (או איטי), וגם לא לחולשה, מה עוד שערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך אינם גבוהים. תזונה בריאה - מומלצת לכולם.
לדופק מהיר סיבות אפשריות רבות.
ראשית - יש להיבדק בדיקה גופנית ע"י רופא המשפחה.
חשוב לבצע אקג על-מנת לראות באיזה קצב לב מדובר, ובהמשך - הולטר.
יתכן ויש אנמיה - ספירת דם פשוטה תגלה זאת.
ערך הברזל בפני עצמו אינו אומר אם יש חסר ברזל - חשוב במקביל לבדוק גם רמת פריטין וטרנספרין.
כדאי גם לבדוק את תפקודי בלוטת המגן.
המשך הבירור והטיפול - לפי התוצאות הבדיקות הנ"ל.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות.
אוראל25/11/2011אני אמשיך להיבדק :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה24/11/2011
שלום בן 32 משקל 77
יש לנו במשפחה גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם.
אבי בן 62 עבר צינטור,ואחי בן 39 עבר צינטור לב (סובל מגורמי סיכון רבים)
להלן תוצאות בדיקות הדם שלי
סוכר - 92
כולסטרול כללי - 179
כולסטרול LDL -110
כולסטרול HDL-45
טרגלצידים-118
לחץ דם- 117/78
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי במשפחה?
וכול כמה זמן לחזור על בדיקות הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור24/11/2011אמנם רמת הכולסטרול אינה גבוהה, אבל לאור הסיפור המשפחתי המרשים כדאי לעבור הערכת סיכון מקיפה במסגרת מרפאת ליפידים כדי להחליט האם יש צורך בטיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וטריגליצרידיםדנה22/11/2011
היי, בפורום גניקולוגיה אמרו לי להפנות את השאלה אליכם.
אני בחורה בריאה בת 23, מעשנת (כ4-8 סיגריות ליום בערך).
נמצאה אצלי רמת טריגליצרידים 308 וכולסטרול 233.
לפי הגניקולוג שלי הסיבה לרמת הטריגליצרדים והכולסטרול הגבוה הן הגלולות, כי אין סיבה אחרת שיהיו כאלו רמות בבחורה צעירה.
נטלתי יסמין והחלפתי ליאז כדי לנסות ולראות אם ישתפר אך מצב הטריגליצרידים לא ירד (ואף עלה).
רציתי להחליף את היאז בכל מקרה עקב הפרסומים האחרונים.הגניק' שלי רשם לי פמינט ואמר לחכות לתוצאות בדיקות הדם,במידה ולא יהיה שיפור (ואכן אין) אמר שאצטרך להחליף למשהו שלא עובר דרך מערכת העיכול על מנת להוריד את כמות השומנים כמו המדבקה.
אני חוששת מהמדבקה כי לפי מה שהבנתי היא אפילו יותר מסוכנת מהיאז.
אין לי בעיות של תורשה עם קרישת דם, אך עדיין מפחיד אותי.
האם רמת הטריגליצרידים הגבוהה אכן נובעת מהגלולות? ואם כן אילו עוד אפשרויות יש לי פרט למדבקה?
נ.ב אני נוטלת 50 מג לוסטרל ביום (אך הבנתי שאין זה רלוונטי לעניין)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור22/11/2011ראשית, חשוב לציין כי הבעיה הרפואית העיקרית שלך אינה הטריגליצרידים וגם לא הגלולות – הבעיה העיקרית היא העישון! הנזק מעישון בכלל, ובשילוב עם גלולות בפרט, גדול מכל נזק אחר, ומומלץ בחום להפסיק לעשן.
שנית, אכן גלולות עלולות להעלות את רמת שומני הדם, כולל הטריגליצרידים. גם אמצעי מניעה הורמונאליים שאינם נלקחים דרך הפה (מדבקות, טבעת) עלולים לגרום לכך. הדרך היחידה להעריך את תרומת אמצעי המניעה ההורמונאליים לרמה הגבוהה של טריגליצרידים אצל מטופלת ספציפית היא להפסיק לחלוטין את השימוש באמצעי מניעה אלה לחודשיים-שלושה, ולבדוק שוב את רמת שומני הדם. אם רמת הטריגליצרידים תרד – הרי שאכן זו הסיבה.
שלישית, הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. יתכן ושינוי אורח החיים יאפשר רמת טריגליצרידים סבירה גם תוך שימוש באמצעי מניעה הורמונאליים כגון גלולות.
ליעוץ פרטני יותר ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור רפי בצורנדב22/11/2011
אני בעוד 3 חודשים מיתגייס לסיירת ורציתי לדעת האם להוריד בעוד אחוזי שומן כדי ברצוני להוסיף שאני מיתאמן במכון כושר ורץ קבוע תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
ד``ר רפי ביצור22/11/2011שומני הדם שלך תקינים לחלוטין, ולכן מבחינה זו איני רואה צורך לשנות דבר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםשושי20/11/2011
שלום רב . רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין כדור סימבקור 40 מ''2ג לבין הכדור סימבסטאטין 40 מ''ג הודה לך מאד שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי
ד``ר רפי ביצור21/11/2011שני הכדורים הם גרסאות גנריות של אותה התרופה - שניהם מכילים את אותו החומר הפעיל באותו מינון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקצוצים
אריה פישבק07/04/2012נוטל סימבסטאטין מזה כשנה במינון של 20 מ"ג. לאחרונה, מזה כשלושה
חודשים אני חש עקצוצים באצבעות הידיים, בעיקר תוך כדי שנת הלילה.
האם לתופעה יש קשר לתרופה או למינון?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאריה פישבק
ד``ר רפי ביצור07/04/2012לעקצוצים בידיים יכולות להיות סיבות רבות.
טיפול בסימבסטטין היא אחת מהן, אבל נדירה מאד. סיבות אחרות נפוצות הרבה יותר, ומומלץ לפנות לרופא לבדיקה ובירור.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רפי ביצור בדיקות דםנדב20/11/2011
Cholesterol | גרמפל חיים | 04/09/11 | mg/dL | *
135
|
Triglycerides | גרמפל חיים | 04/09/11 | mg/dl | (
10 *
24 )
150
|
HDL-Cholesterol | גרמפל חיים | 04/09/11 | mg/dl | *
59.5
|
Non-HDL Cholesterol | גרמפל חיים | 04/09/11 | mg/dl | *
76
|
LDL-Cholesterol | גרמפל חיים | 04/09/11 | mg/dl | (
0 *
70.9 )
160
|
Bilirubin Total | גרמפל חיים | 04/09/11 | mg/dl | (
0.3 *
0.9 )
1.2
|
ALKP-Alkaline Phosphatase | גרמפל חיים | 04/09/11 | u/l | (440
|
CK | גרמפל חיים | 24/10/11 | u/l | (
0 )
145 *
227
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | גרמפל חיים | 04/09/11 | 10*3/micl | (
4.5 *
6.3 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | גרמפל חיים | 04/09/11 | 10*6/micl | (
4.5 *
5.05 )
5.5
|
Hemoglobin | גרמפל חיים | 04/09/11 | g/dl | (
13.5 *
14.6 )
17.5
|
Hematocrit | גרמפל חיים | 04/09/11 | % | (
41 *
42.8 )
53
|
MCV-Mean Cell Volume | גרמפל חיים | 04/09/11 | fl | (
79 *
85 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | גרמפל חיים | 04/09/11 | pg/cell | (
27 *
28.9 )
35
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | גרמפל חיים | 04/09/11 | g/dl l | (
32 *
34.1 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | גרמפל חיים | 04/09/11 | % | (
11.6 *
13.8 )
15
|
Platelets | גרמפל חיים | 04/09/11 | 10*3/micl | (
150 *
192 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | גרמפל חיים | 04/09/11 | fl | (
8.5 *
12.1 )
12.9
|
Neutrophils % | גרמפל חיים | 04/09/11 | % | (
40 *
42.3 )
75
|
Lymphocytes % | גרמפל חיים | 04/09/11 | % | (
22 )
43 *
45.7
|
Monocytes % | גרמפל חיים | 04/09/11 | % | (
3 *
7.2 )
13
|
Eosinophils % | גרמפל חיים | 04/09/11 | % | (
0 *
4.3 )
6
|
Basophils % | גרמפל חיים | 04/09/11 | % | (
0 *
0.5 )
2
|
Neutrophils # | גרמפל חיים | 04/09/11 | # | (
1.8 *
2.66 )
7.7
|
Lymphocytes # | גרמפל חיים | 04/09/11 | # | (
1 *
2.87 )
4.8
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
ד``ר רפי ביצור21/11/2011שומני הדם תקינים לחלוטין.
המשך בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשומן בדם וולבדיקות דםנדב20/11/2011
עשיתי בדיקת דם ויצא לי שהטריגליצרדים שזה השומן בדם המיספר שיצא או 24 אני בן 19 ושוקל 70 רציתי לדעת אם זה בסדר והאם זה באחוזים או שמשכללים את זה ואם כן כמה זה יוצא באחוזים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
ד``ר רפי ביצור20/11/2011לא הגיוני שרמת הטריגליצרידים היא 24 - אנא בדוק שוב.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרהערגה17/11/2011
תודהעל תשובתך המהירה
האם עלייה משמעותית בggt ובalk פוספט. אך עלייה מזערית בלבד בalt ast . שוללת אפשרות שהסיבה היא סימבסטין.;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת הבהרה - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ17/11/2011לא זה לא שולל. כל אחד מהארבעה או שילובים שונים שלהם יכולים לעלות בעקבות טיפול בסימבסטטין. בד"כ מפסיקים טיפול אם AST או ALT עולים עד מעבר לפי 3 מהנורמה שלהם ואין אינדיקציות ברורות לגבי ALP ו GGT, אך כפי שציינתי, לדעתי, יש להפסיק הטיפול בערכים כאלה גבוהים ולראות מה קורה. אם הנ"ל עדיין גבוהים, אז יש צורך בבירור נוסף לסיבות אחרות לעלייתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גם כולסטרוליפה15/11/2011
שלום
אני בת 58
ואלו תוצאות הבדיקה
כולסטרול 270
HDL 88
LDL 165.2
NON COLE 182
TRIGLYCERIDED 84
שאלתי הים האם אלה תוצאות שמצריכות טיפול תרופתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה
ד``ר רפי ביצור15/11/2011רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה, אך מצד שני רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) מצוינת.
הימנעות מעישון, תזונה נכונה (רצוי בהנחית תזונאי/ת) ופעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) - מומלצים בחום.
הצורך בטיפול תרופתי נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכת הסיכון והצורך בטיפול. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבסטיןערגה15/11/2011
האם סימבסטין יכול להעלות בהרבה את רמת הggt ו alk phosfat בדם.
alk 245
ggt 180
ast
got 40-45
אני לוקחת סימבא 10 מ"ג אחת ליומיים מ2007 ואז החלה העלייה במדדים.
שאלתי בעיקר לגבי האלק פוספט
2. האם הפסקה של חודש מספיקה על מנת להראות ירידה במדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבסטין - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ15/11/2011שלום. כן, סימבסטטין יכול לגרום לעלייה באלקלין פוספטאז. אם יש לך תיעוד שלפני 2007 האלקלין פוספטאז היה תקין ובעקבות התחלת סימבסטטין יש עליה, אז ככל הנראה זה הגורם. אם אין לך תיעוד, אז יש באמת לבדוק מה קורה לאחר הפסקה זמנית (חודש זה מספיק) ולפי התוצאות לעשות או לא לעשות בירור אחר לגורמים עלייתו. כמו כן יש לנסות סטטין אחר, ובכל מקרה להיות במעקב בדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבסטין - תגובה נוספת חשובה
ד''ר חיים שמילוביץ15/11/2011דרך אגב, ערכי ה GGT מאוד מאוד גבוהים ויש לדון על כך עם רופא המשפחה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מקיפות בהמשך לשאלהיהודה09/11/2011
בן 32 משקל 76 לא מעשן
עשיתי בדיקות מקיפות עקב סיפור משפחתי של שומנים וכולסטרול בדם.
כולסטרול כללי - 179
כולסטרול LDL -110
כולסטרול HDL- 45
טרגלצידים - 118
סוכר -92
לחץ דם 110/74
בדיקת ארגומטריה (מאמץ)
הבדיקה נמשכה 7 דקות. שלב 3
קצב הלב 184 לדקה
לחץ הדם בשיא המאמץ 125/80
אחוז מהדופק המקסמלי 97.3
הדופק שהושג - 184
מס METs מקסמלי 10.1
הפרעות קצב במאמץ/התאוששות : לא נצפו
מקטע ST במאמץ/התאוששות: שינויי st-t קלים לא ספציפיים בהתאוששות.
הערכת כושר גופני - בינוני
לא נצפו תניחות ST משמעותיות במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב.
הבדיקה הופסקה עקב השגת דופק אופטימלי.
בדיקת אקו לב מאמץ
ממצאים אקו מנוחה- גודל ותפקוד של חדרי הלב 41/24 LV מ"מ.
ללא עדות להפרטרופיה- דפנות 9/8 מ"מ. מבנה ותפקוד המסתמים
ללא הפרעה משמעותית.
לחץ דם במנוחה 130/90 לחץ דם בשיא מאמץ 160/80
המאמץ הופסק אחרי 7.06 דקות בעומס 8 METS
עקב השגת דופק מטרה.
תגובה קלינית- ללא תסמינים במהלך הבדיקה
תגובה אלקטרוקרדיוגרפית- לא נראו סימנים איסכמיים באקג במאמץ.
אכות הדמיה- טובה.
סיכום: הודגם שיפור גלובלי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה.
אשמח לשמוע את חוות דעתך. וסליחה על אורך השאלה
ומתי לחזור שוב על בדיקות ערכי השומנים בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מקיפות בהמשך לשאלה - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ09/11/2011שלום שוב. א. לא ברור מדוע ביצעת את הבדיקות הללו. ב. אבל אם כבר ביצעת, על פניו נראה שלא מצאו משהו בבדיקות, אך לא ניתן להתייחס מבלי לראותן. ג. ניתן לחזור על פרופיל שומנים כעבור שנה. ד. המון בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה08/11/2011
שלום בן 32 גובה 1.75 משקל 76
יש לנו גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם במשפחה לכן עשיתי בדיקות דם.
כולסטרול כללי - 179
כולסטרול HDL 45
כולסטרול LDL -110
טרגליצידים - 108
סוכר -92
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי במשפחה?
אני לא מעשן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ08/11/2011שלום.
בדיקות הדם שלך מבחינת פרופיל השומנים - תקינות. רצוי לאכול אוכל "בריא" יותר, לעסוק בספורט, ולא לעשן (במידה ואתה מעשן) בכדי לשמור על הנ"ל ואף להעלות במקצת את הכולסטרול ה"טוב" = HDL .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטורנחום05/11/2011
אחרי 4 חודשיים ניתוח מעקפים לוקח 80 ליפיטור בבדיקת דם קיבלתי בתפקודי כבד עליה של פי4 מהנורמה. גם תפקודי כליה עלו.
הפסקתי לקחת ל10 ימים ליפיטור האם מומלץ לרדת לליפיטור 20/40 או להחליף לתרופה אחרת של סטטינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנחום
ד``ר רפי ביצור05/11/2011השאלה מורכבת מכדי לענות עליה באינטרנט.
ליפיטור עלול לגרום לעליה בתפקודי הכבד, אך לא בתפקודי הכליה. לכן, כצעד ראשון, הייתי מחפש סיבה אחרת לתופעות שתיארת. האם תפקודי הכליה והכבד חזרו לנורמה עם הפסקת הליפיטור? האם התחלת תרופות נוספות היכולות לגרום לכך? האם יש מחלה נוספת שיכולה לגרום לכך? האם תפקודי הכבד היו תקינים לפני התחלת הטיפול?
אם לא תימצא סיבה, ניתן לתת מינון נמוך יותר של ליפיטור או תרופה אחרת ממשפחת הסטטינים - תלוי בערכי הכולסטרול ותפקודי הכבד, כמובן תוך מעקב.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)