מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומן בטני אצל בעל מבנה גוף אגסידויד25/01/2013
האם כעיקרון שאיבת שומן בטני אצל בחור רזה עם כרס יכולה להוריד סיכון למחלות לב או שזה חסר טעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודי
ד``ר רפי ביצור25/01/2013שאיבת שומן בטני היא פעולה קוסמטית שאין לה שום השפעה על הסיכון למחלות לב.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין טוב ללב?שואלת23/01/2013
היי
1. מה המרכיב הפעיל ביין שאמור להועיל לכולסטרול הטוב - האלכוהול או הענבים, האם תירוש יכול לספק זאת : ) ?
2. אני מרבה לשאול בפורום המעולה שלך שאלות בנוגע לאבי אבל בדיקות הדם שלי כך מסתבר גרועות משלו. סוכר גבולי, כבד שומני, כולסטרול גבולי, טריגלצרידים של לא פחות מ-300 כבר מגיל 18, בלי קשר למשקל. "נטייה" כך אמרו לי אבל עם יד על הלב אני אוכלת הרבה סוכרים, בשנים האחרונות - TSH- 8, BMI 31 לחץ דם 110-75
לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, ופעילות גופנית ל- הליכה של כ30-50 דקות 4 פעמים בשבוע). לצערי למרות שמירה על דיאטה והרזייה לסירוגין במהלך השנים כולל הפחתות משקל של 10 קילו (ועלייה לסירוגין) ,ככל שאני מנסה להימנע מפחממות ולמרות שאני מתקיימת מ1200-2000 קלוריות ליום, עדיין הפחממות מהוות מרכיב מרכזי בתזונה שלי. אני בשנות השלושים. האם יש מקום לבחון טיפול תרופתי?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד``ר רפי ביצור23/01/20131. לגבי יין - יש הסוברים שיש לו השפעה מיטיבה על הלב, אוךם אין לכך הוכחה חד-משמעית. אם יש השפעה כזו - לא ברור האם מקורה באלכוהול בלבד או במרכיבים אחרים הייחודיים ליין אדום (רסברטרול ואחרים). לגבי תירוש - יש לזכור שמכיל כמות גדולה של סוכר ויכול להעלות רמת טריגליצרידים באנשים עם נטיה לכך.
2. הטיפול הראשוני אצלך צריך להיות תזונתי - ירידה במשקל ותזונה מופחתת בפחמימות. מומלץ לפנות ליעוץ תזונתי אישי. אם קיים קושי לרדת במשקל, אפשר לשקול טיפול תרופתי בתת-פעילות בלוטת המגן. לאחר חודשיים-שלושה של הקפדה על התזונה כדאי לחזור על הבדיקות, ולפי התוצאות - לשקול את הצורך בטיפול תרופתי בשומני הדם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גרעינים שחורים עם הקליפהליאורה21/01/2013
לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה:
הכל התחיל אצלי מהידיעה שבמידה ואני עייף בנהיגה ואין לי אפשרות לעצור בצד ולנוח (לישון) כמו שאני נוהג לעשות בד"כ, אזי על מנת שלא להירדם ובעצם להתעורר אני לוקח משהו ללעוס (כגון פיתוחים) או לאכול תוך כדי נסיעה ואני לפתע מתעורר כמעט כמו חדש.
לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים.
נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה).
אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר.
האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוני י.
ד``ר רפי ביצור21/01/2013אני חייב לומר שאין לי מושג מה השפעת אכילת גרעינים על קליפתם.
לא סביר שיש לכך השפעה משמעותית על רמת הכולסטרול.
בגרעינים שחורים (ללא קליפה) יש הרבה קלוריות: כ- 600 קלוריות ל- 100 גרם. לכן כדאי להסתפק בכמות קטנה כחלק מתזונה בריאה.
את המשקל לא בודקים לפי הערות הסובבים או שריכת הנעליים אלא לפי המספר המופיע על המאזניים.....:)
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' רפי ביצור תודה ויישר כח
ליאורה21/01/2013באופן עקרוני אני לא עולה על משקל, אלא המדד שלי זה נעילת הנעליים כשבעת ההתכופפות לשרוכים התכופפות נעלם הלחץ שהיה בעבר בבטן שנבע מהכדור בטן שהיה לי. מדד נוסף הוא החורים בחגורת המכנסיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מודדים את כמות הקלוריות במוצר?
ליאורה21/01/2013מה שמעניין אותי, האם בקליפות גם יש קלוריות?
וכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוני י.
ד``ר רפי ביצור22/01/2013את הקלוריות במזון מחשבים על פי מרכיבי המזון השונים. לכל גרם חלבון 4 קלוריות, לכל גרם שומן 9 קלוריות ולכל גרם פחמימות 4 קלוריות. בנוסף, גרם אלכוהול תורם 7 קלוריות, גרם חומצה אורגנית 3 קלוריות ורב-כהלים 2.4 קלוריות לגרם.
אין לי מושג כמה קלוריות יש בקליפות. אני מניח שיש בהן הרבה תאית שאינה מתעכלת ולכן אינה בעלת ערך קלורי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גרעינים שחורים עם הקליפהליאורה21/01/2013
לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה:
הכל התחיל אצלי מהידיעה שבמידה ואני עייף בנהיגה ואין לי אפשרות לעצור בצד ולנוח (לישון) כמו שאני נוהג לעשות בד"כ, אזי על מנת שלא להירדם ובעצם להתעורר אני לוקח משהו ללעוס (כגון פיתוחים) או לאכול תוך כדי נסיעה ואני לפתע מתעורר כמעט כמו חדש.
לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים.
נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה).
אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר.
האם הדבר עשוי לסייע בעניין שומנים בדם? הפחתת כולסטרול? מניעת סבירות למחלות לב? האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי תהיה תגובת מומחה לשאלה?
ליאורה30/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוני .י
ד``ר רפי ביצור30/01/2013כפי שכבר עניתי, אני חייב לומר שאין לי מושג מה השפעת אכילת גרעינים על קליפתם.
לא סביר שיש לכך השפעה משמעותית על רמת הכולסטרול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן בדםיוסף20/01/2013
שלום רב אני בן 46 עשיתי בדיקות דם יצא שיש לי כוליסטרול גבוה עשיתי גם בדיקת מאמץ ובדיקת איקו הכול תקין בשתי הבדיקות .אני נמצא בקושר קבוע כבר שנתיים בריא בדרך כלל (חוץ מגזים שיש לי כתוצאה משחייה בבריכה מקורה וטחורים כבר כמה שנים)כול יום חוץ משבת אני שוחה שעה וגם כבר שבעה חודשים לא עשנתי (הפסקתי אחרי 25 שנה עישנתי קופסה ביום)אני שוקל90 קילו והגובה שלי הוא 183 כך שאני חושב שהמשקל שלי לא בעייתי רופא משפחה אמר שזו בעייה תורשתית לאימא יש כוליסטרול גבוה... משתדל לאכול מסודר ובריא ... תוצאות (triqlycerides 171.8)--(hdl-46-) כ (ldl=225) התחלתי לקבל לפני יומיים אטורבסטאטין אני מבקש את הייעוץ שלכם מה אני צריך לעשות ואיזה אוכל אני צריך לאכול ומאיזה אוכל להמנע והאם ניתן להפסיק את התרופה ואם לא מתיי כן אפשר? והאם אתם ממליצים לי לפנות לרופא מומחה או להחליף תרופה בקיצורררר מבקש חוות דעת שלכם תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסף
ד``ר רפי ביצור20/01/2013אם אכן רמת ה- LDL מעל 200 - הטיפול באטורבסטטין בהחלט נחוץ. קרוב לודאי שתזדקק לטיפול עד 120. יש לחזור על הבדיקות לאחר 2-3 חודשים על מנת לוודא שהירידה בערך הכולסטרול מספקת.
לגבי הדיאטה - מומלץ בחום לפנות לתזונאי(ת) להתאמת תכנית אישית. ככלל, יש להמעיט בשומני טראנס (שומנים מוקשים), שומנים רוויים מן החי, מאכלים עתירי כולסטרול ופחמימות פשוטות (סוכרים) ולהרבות באכילת ירקות ופירות.
המשך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מכול הלב....
יוסף20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיימתי תרופה
יוסף13/02/2013דר׳ שלום היום אני מסיים את התרופה שקיבלתי מהרופא אטורבסטאטין קניתי תרופה חדשה שהמליצו לי בשם נוסטרול זה מספיק לי במקום אטורבסטאטין או שאני צריך לפנות לרופא משפחה לקבל שוב פעם אטורבסטאטין ויש לי עוד שאלה מתיי לעשות בדיקת דם חוזרת והאם אני צריך להמשיך עם התרופות לכול החיים סליחה שאני שואל הרבה פשוט רופא משפחה לא מספק לי תשובות לכול הדאגות שלי מודה לך מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסף
ד``ר רפי ביצור13/02/2013אם רמת ה- LDL מעל 200, יש כנראה צורך בטיפול תרופתי כגון האטורבסטטין שאתה נוטל. נוסטרול (שאינו תרופה, אלא תוסף תזונה) לא צפוי להוריד את רמת הכולסטרול במידה מספקת, מה עוד שאין הוכחות לגבי יעילותו במניעת מחלות לב וכלי דם.
יש לחזור על הבדיקות כחודשיים לאחר תחילת הטיפול באטורבסטטין כדי לוודא שרמת הכולסטרול ירדה במידה מספקת.
את הטיפול באטורבסטטין יש לקחת עד 120.
מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור משפחתי קשה של מחלת לב איכמיתדני16/01/2013
ד"ר ביצור הנכבד,
מדובר בבחור חביב בן 48 הנחשב בריא עם מעט יתר לחץ דם שעומד להתחיל טיפול תרופתי בנורמלול 25 מג ליום.
ללא סוכרת (סוכר 97 בצום) , לא מעשן.
לא עושה פעילות גופנית.
יש לו סיפור משפחתי קשה (!) של כמה קרובי משפחה מדרגה ראשונה עם מחלת לב איסכמית קשה בגיל צעיר.
בבדיקותיו:
טריגליצרידים- 82
טוטל כולסטרול- 175
HDL- 45
NON-HDL - 128
LDL - 112
מה מומלץ?
האם רצוי לעשות בדיקות שומנים מפורטות יותר במכון ליפידים?
האם רצוי להוריד LDL מתחת ל-100?
האם רצוי ניאצין?
אגב, מה זה NON-HDL ומה ההבדל בינו ל-LDL?
מה היחס הרצוי בין הפרקציות השונות של הכולסטרול? בין HDL ל-LDL?
ת ו ד ה - ר ב ה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגרי
ד``ר רפי ביצור16/01/2013במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי:
לאור סיפור משפחתי מרשים ויתר לחץ דם, סביר לטפל בסטטין ליעד LDL פחות מ- 100.
אם יש ספקות - ניתן להפנותו למכון ליפידים שם יתרשמו באופן בלתי אמצעי וישקלו את הצורך בבדיקות נוספות.
סטטינים עדיפים בהרבה על ניאצין, בעיקר משום שלגביהם יש הרבה יותר הוכחות שהם מורידים את הסיכון למחלות לב וכלי דם, וגם בגלל שפרופיל תופעות הלוואי שלהם עדיף.
Non-HDL Cholesterol הוא חישוב (רמת הכולסטרול הכוללת פחות רמת ה- HDL-כולסטרול) הנותן מדד עקיף לכלל החלקיקים היכולים לגרום לטרשת עורקים. חלקיקים אלה כוללים חלקיקי LDL, VLDL וחלקיקים נוספים. מדד זה מהווה יעדמשני לטיפול לאחר איזון רמת ה- LDL.
ליחס בין הפרקציות השונות אין חשיבות רבה, שכן אנחנו מביאים בחשבון את כל ערכי הליפידים השונים, כמו גם גורמי סיכון רבים אחרים: גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות. ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות מועדפים שמעלים HDL?דני16/01/2013
איזה מזונות מעלים HDL?
אבוקדו? יין אדום? איזה עוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג'רמי
ד``ר רפי ביצור16/01/2013העלאת רמת ה- HDL יכולה להיות עסק מתסכל ביותר. יין אדום שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL).
באלה עם רמה גבוהה של טריגליצרידים – תרופות ממשפחת הפיבראטים יכולות להעלות את רמת ה- HDL במקביל להורדת רמת הטריגליצרידים, אך הן לא יעזרו באלה עם רמה תקינה של טריגליצרידים.
אין שום תרופה להעלאת רמת ה- HDL שהוכחה כמפחיתה את הסיכון למחלות לב במטופלים שרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלהם מאוזנת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת שומן בטנידני16/01/2013
שאלה קצת טפשית- האם שאיבת שומן בטני מורידה סיכון למחלות לב? האם השומן חוזר מהר יחסית לאחר השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג'רמי
ד``ר רפי ביצור16/01/2013שאיבת שומן בטני היא פעולה קוסמטית שאין לה שום השפעה על הסיכון למחלות לב.
חזרת השומן תלויה במידת ההקפדה על התזונה והפעילות הגופנית. אין פתרונות קסם!
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןדני16/01/2013
איזה תוספי מזון נחשבים מורידי שומן בדם או קרדיופרוטקטיביים?
נוגדי חמצון? מגנזיום? ויטמין E? סלניום?
ביטא-קרוטן? קואנזים קיו? אומגה 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג'רמי
ד``ר רפי ביצור16/01/2013אין אף תוסף מזון שהוכח כמוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
כל נוגדי החימצון שנבדקו לא הורידו סיכון זה. ויטמין E במינונים גבוהים אף יכול להזיק.
פיטוסטרולים יכולים להוריד את רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) בכ- 10% בממוצע.
אומגה 3 במינון גבוה (2-4 גרם של EPA+DHA ליום) יכול לסייע בהורדת טריגליצרידים, אך עקב המינון הגבוה יש להתייעץ ברופא המכיר אותך לפני תחילת הטיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניאציןדני16/01/2013
מה לגבי ניאצין והורדת שומנים בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג'רמי
ד``ר רפי ביצור16/01/2013ניאצין במינון גבוה (1-2 גרם ליום) יכול להוריד את ערכי ה- LDL והטריגליצרידים ולהעלות את ערכי ה- HDL.
תועלתו במניעת מחלות לב מוטלת בספק: שני מחקרים גדולים שהתפרסמו לאחרונה הראו שמתן ניאצין למטופלים בסיכון גבוה למחלות לב שרמת ה- LDL שלהם היתה מאוזנת היטב בעזרת סטטינים לא סייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים גבוהים בדם וכולסטרול רע.רון דוד15/01/2013
אני בן 55 לאחר 2 צינטורים חודש שעבר ו2 סטנדים סובל מטרגלצרידים גבוהים הרופא הכללי נתן לי בזפיברט 400 שגרם לי לגרודים בידיים הוא אמר לי להפסיק ואני לוקח ליפיטור 80 בערב, זה מספיק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון דוד
ד``ר רפי ביצור15/01/2013הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). ברוב המקרים - זה מספיק אם מקפידים, ואז אין צורך בטיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון.
לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך.
במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטלת סטטור וניאספן - תופעות לוואיעדי15/01/2013
לפני כשנה ניסיתי בליווי רופאת המשפחה להפסיק סטטינים בגלל כאבי גוף.
אחרי חודש התוצאות היו נוראיות ואז היא החליטה על שילוב של סטטור 10 מג וניאספאן 500.מג.
המדדים של כולסטרול וטריגליצרידים ירדו יפה אך לעומת זאת עלה הסוכר ל-115.
בנוסף היו לי 2 התקפים אלרגיים מאד חריפים עם פריחה נוראית בכל הגוף.
מאז עברתי לתזונה טבעונית כמעט מוחלטת (ללא ממוצרים מן החי - בשר וחלב, ללא קפאין, ללא פחמימות ריקות ובניטרול ירקות סולניים)
פיזית אני מרגישה הרבה יותר טוב ואני מעוניינת להפסיק בהדרגה את הניאספן והסטטור.
לידיעתך, אני לוקחת גם קרדילוק 2.5, ויטמין E,D,B12 ואומגה 3.
אודה לכם על יעוצכם.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד``ר רפי ביצור15/01/2013מאחר ואיני יודע אם יש לך גורמי סיכון למחלות לב, ומהם ערכי הכולסטרול ושומני הדם עם וללא טיפול - לא אוכל לתת תשובה פרטנית.
הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים. כאשר טיפול זה אינו מספיק או אינו נסבל בשום אופן, ניתן לטפל בתרופות אחרות (כגון אזטרול, רזינים או ניאצין), בד"כ בתוספת לסטטינים.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי15/01/2013תודה רבה על התשובה המפורטת, אך לא התיחסת לנקודה שציינתי לגבי תזונה.
כמעט חצי שנה שאני אוכלת תזונה טעונית כמעט לחלוטין (עדיין אוכלת דג סלמון)
כרגע "HDL 6 ו- LDL 86 עם טיפול תרופתי.
יש היסטוריה משפחתית (אבא: שבץ מוחי בגיל 49, אימא: 73 -התקף לב)
אני בת 64.
אודה לך אם תתיחס לאפשרות של צמצום / הורדה של הטיפול התרופתי לנוכח הטבעונות.
שוב תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
ד``ר רפי ביצור15/01/2013לאור הסיפור המשפחתי, ערכי הסוכר הגבוליים ואני מניח שגם יתר לחץ דם (מכיון שאת מקבלת קרדילוק) נראה לי שרצוי מאד שתהיי מטופלת בסטטין, כגון בסטטור שאת נוטלת.
נראה לי שניתן לנסות להפסיק את הניאספאן ולבדוק שוב את רמת שומני הדם לאחר חודשיים-שלושה. חשוב לציין שתזונה טבעונית יכולה להיות עשירה בפחמימות היכולות להעלות את רמת הטריגליצרידים, ולאור הנטיה לרמה גבוהה של טריגליצרידים וערכי הסוכר הגבוליים חשוב להקפיד על נושא זה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכוליותלני15/01/2013
קראצי שאסור לשתות מיץ אשכוליות עם תרופות ללב. זה נכון? באיזה תקופות מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללני
ד``ר רפי ביצור15/01/2013אסור לשתות מיץ אשכוליות עם חלק מהתרופות הניתנות לחולי לב, ביניהן תרופות להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים, תרופות ממשפחת חוסמי תעלות הסידן, חלק מהתרופות הניתנות לטיפול בהפרעות קצב ועוד.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה שיעבור אתך על רשימת התרופות ויראה אם יש מניעה לשתיית מיץ אשכוליות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום טריגליצרידיםאנני06/01/2013
הבת שלי בת 19.5, נוטלת ריספונד וציפרלקס וכן גלולות למניעת הריון. בבדיקת הדם האחרונה מצאו אצלה טריגליצר' בערך של 350 ו-TSH ברמה של 9.90. התזונה שלה די מאוזנת, הרבה ירקות, פחמימות מורכבות בד"כ. היא לא אוכלת בשר, אין ריבוי דברי מתיקה. מהיכן יכולה לנבוע עלייה שכזו בשומנים? האם יכול להיות קשר לTSH?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנני
ד``ר רפי ביצור07/01/2013הן הריספונד והן הגלולות עלולות לגרום לעליה בטריגליצרידים. גם תת-פעילות בלוטת המגן יכולה לגרום לכך, כמו גם שינויים בתזונה ובפעילות הגופנית.
האם גם רמת הסוכר עלתה? ריספונד יכולה לגרום לעליה הן בערכי הסוכר והן בערכי הטריגליצרידים.
בשלב הראשון כדאי לפנות לתזונאי(ת) להתאמת תזונה מתאימה ולעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה).
במקביל - הייתי שוקל לטפל בתת-פעילות בלוטת המגן ולהפסיק את הגלולות (לפחות לחודשיים-שלושה על מנת לוודא האם בהן האשם).
אם כל אלה לא יעזרו - כדאי לפנות לפסיכיאטר המטפל על מנת שישקול להחליף את הריספונד בתרופה אחרת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוצסטיןגדי06/01/2013
שלום.
עברתי לפני מספר שנים 2 אוטמים בהפרש של 10 שנים .
עשיתי לאחרונה בדיקת הומוצסטין והתקבל 7.8 .
האם התוצאה תקינה או שאני בסיכון גבוהה .
האם יש צורך בלקיחת חומצה פולית , B6 , B12 על מנת להוריד את הרמה בגלל מה שעברתי בעבר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדי
ד``ר רפי ביצור06/01/2013הרמה תקינה. אין צורך במתן ויטמינים לצורך זה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)