פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמים קלים
    חסוי
    25/05/2011

שלום
    אני בן 22 ואני מתחנן לטוס לאמסטרדם וכנראה גם לנסות קצת סמים קלים כמו חשיש.
    יש לי מום בלב שגילו אצלי לא מיזמן, תורשתי שקיבלתי מאבא שלי שהוא קיבל מאמו.
    אבא שלי מת שהוא היה בן 37 מדום לב בגלל המחלה הזאת, לא עשיתי שום ניתוחים עשו לי רק בדיקת הולטר ומאמץ.
    יש איזו סכנה מיוחדת שאין אותה לאנשים בלי המחלה? אם כן אז מה זה עלול לעשות?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סמים קלים

הוספת תגובה

• לחסוי

ד``ר רפי ביצור
    26/05/2011

סמים אינם מומלצים ואינם רצויים גם באנשים ללא מומי לב.

מאחר ואיני יודע מהו מום הלב הספציפי שלך, ומה מצבך הבריאותי - לא אוכל להתייחס מעבר לכך.

נסיעה טובה ובריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי כולסטרול
    אבי
    25/05/2011

שלום ד"ר
    להלן בדיקת דם אחרונה :
    cholesterol 199.49
    HDL-32.25
    LDL-139.80
    האם נדרש טיפול רפואי?מה משמעות התוצאות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי כולסטרול

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    26/05/2011

ערך הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שלך - נמוך.

לגבי הכולסטרול ה"רע" (LDL) הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת רובם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

אם אין גורמי סיכון נוספים (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב איסכמית וכו') - ניתן לנסות שינוי תזונתי (בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ולחזור על הבדיקות לאחר שלושה חודשים. אם לא יחול שיפור - יש לשקול אז את הצורך בטיפול תרופתי.

אם יש גורמי סיכון כנ"ל - צריך לשקול טיפול תרופתי במקביל לשינוי אורח החיים.

פנה לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בחזה
    נחום
    23/05/2011

שלום
    מידי פעםאני חש לחץ בחזה , לעיתים אף קשיי נשימה, וכבר תקופה ארוכה אני מרגיש חסוםעד לסנטר, התייעצתי עם רופא והוא אמר לי שאם בזמן פעילות אינני מרגיש קושי , אין זה מהלב . האם זה וודאי?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בחזה

הוספת תגובה

• לנחום

ד``ר רפי ביצור
    24/05/2011

ודאי תבין כי אין שום אפשרות לאבחן או לשלול סיבה לבבית לתלונותיך דרך האינטרנט.

ככלל, אמנם בבעיות לב התלונות מחמירות בד"כ בעת מאמץ, אבל גם אם לא - אין זה שולל בודאות בעית לב. ככל שהגיל מבוגר יותר, וככל שיש יותר גורמי סיכון (עישון, רמת כולסטרול גבוהה, סוכרת, יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו') - כך החשד גדול יותר ומצריך בדיקות נוספות על מנת לאשר / לשלול קיום בעיה לבבית.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים
    עודד
    21/05/2011

שלום יש לי שומנים גבוהים הדיאטנית אמרה לי שזה בגגלל שאני שותה כוס יון ליום להורדת השומנים יש ל400 שומנים לפני זה היה ליח 236 האם זה קשור לשתית הין המינון הגבוהה

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים

הוספת תגובה

• לעודד

ד``ר רפי ביצור
    21/05/2011

אני מניח שאתה מתכוון לרמת הטריגליצרידים.
    באנשים עם נטיה לרמה גבוהה של טריגליצרידים, אלכוהול אכן עלול להעלות את רמתם, ומומלץ להמעיט בשתיית משקאות אלכוהוליים. במקביל יש להקפיד על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה והמנעות מעישון.
    ברוב המקרים זה מספיק. אם לא - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    דני
    19/05/2011

שלום אני בן 32 משקל 80

עשיתי בדיקות דם ולהלן התוצאות

הכולסטרול HDL 42

הכולסטרול LDL 126

כולסטרול כללי 200

טרגלצידים 159

סוכר 91

לחץ דם 117/75

האם זה תקין? וכול כמה זמן צריך לחזור על בדיקות דם?

אני לא מעשן ואין לי גורמי סיכון.

ראוי לציין שיש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• לחסוי

ד``ר רפי ביצור
    19/05/2011

במגבלות האבחון האינטרנטי:

אם אין כל גורמי סיכון, ואין במשפחה סיפור של מחלת לב, שבץ מוחי או מחלת כלי דם אחרת - הערכים סבירים ואינם מצריכים טיפול תרופתי. תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה והימנעות מעישון - חיוניים ומומלצים לכולם.

יש לחזור על הבדיקות אחת ל- 5 שנים לכל המאוחר, או אם יופיע גורם סיכון חדש (יתר לחץ דם, סוכרת וכו').

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרומבוציתים גבוהים
    בת שבע
    18/05/2011

אני בת 38+סובלת מכולסטרול גבוה יותר משנתיים מקבלת סימבסטתין 40 ביום ,השבוע גיליתי כי הטרומבוציתים גבוהים עשיתי פעמיים את הבדיקה פעם1 יצא 433 ובפעם ה2 יצא 440 הרופא המליצה אישפוז יום ,ואני מחכה להזמנה מבית חולים סורוקה האם המצב חמור?או לא?דחוף תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טרומבוציתים גבוהים

הוספת תגובה

• לבת שבע

ד``ר רפי ביצור
    18/05/2011

שאלתך חורגת מתחום עיסוקו של פורום זה, שכן רמה גבוהה של תרומבוציטים אינה נובעת מכולסטרול או מהסימבסטטין.

רמה כזו של תרומבוציטים אינה מסוכנת בפני עצמה. השאלה היא מה הסיבה לכך. הסיבה הנפוצה ביותר לכך באשה בגילך היא חסר ברזל או דלקת כלשהי, אך יכולות להיות סיבות רבות נוספות, וטוב עשה רופא המשפחה שהפנה אותך לבירור.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם אחרונות
    shai
    13/05/2011

שלום רב אני בחור בן 20 שוקל 102 קילו גובה 01.7

GLUCOSE- 88

CHOLESTEROL- 220

TRIGLYCERIDES- 240

29.4- HDL

LDL- 142,3

אשמח לדעת את דעתכם על ערכים אלו.

ומה אוכל לעשות כי לצערי אני אחרי תאונת דרכים עם קריש דם מטופל בקומדין וההמלצה היא לא להתאמן יותר מדי האם יש משו שאפשר לאכול או לא לאכול לצורך הורדת ערכים אלו

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם אחרונות

הוספת תגובה

• בדיקות דם אחרונות - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    13/05/2011

ראשית, עפ הנתונים אתה סובל מהשמנת יתר
    והדבר המעשי הראשון הוא ירידה במשקל עי דיאטה מאוזנת בהרכבה ומופחתת קלוריות - עליך להעזר ולהיות במעקב דיאטנית
    הדיאטה צריכה גם להיות דלה בסוכרים ובפחממות לאיזון רמות הטריגליצרידים

טיפול בקומדין וקריש דם אינם סיבה לאי פעילות גופנית, לאחר התאוששות יש וניתן לחזור לפעילות מדורגת, הדבר ישפר גם את רמות ה HDL הנמוכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה רופא פונים?
    מישהי
    08/05/2011

לבעלי יש רמות כולסטרול גבוהות (LDL מעל 190, HDL מתחת 30). טריגליצדרים תקין. הוא עושה פעילות גופנית ובחודשים האחרונים מקפיד מאוד על תזונה, אבל הערכים לא כל כך משתנים. הוא בן 35, משקל ו-BMI תקינים לגמרי.
    ההיסטוריה המשפחתית שלו לא טובה: אביו לקה בהתקף לב ראשון עוד לפני גיל 40, ונפטר מהתקף לב בגיל 50. אבל הוא, לעומת בעלי, סבל מעודף משקל משמעותי ולא עסק כלל בפעילות גופנית.
    לאיזה רופא פונים כדי להעריך גורמי סיכון, האם כדאי/חובה להתחיל טיפול תרופתי להורדת כולסטרול (הוא ממש לא רוצה),וכו'?? בינתיים הוא התייעץ רק עם רופא משפחה, אבל זה לא נראה לי מספיק.
    ויש עוד בדיקות שאפשר לעשות כדי להעריך סיכוי לבעיות לב? א.ק.ג לדוגמה?משהו משוכלל יותר?

כל הכוונה תתקבל בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    לאיזה רופא פונים?

הוספת תגובה

• למישהי.

ד``ר רפי ביצור
    08/05/2011

ערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) של בעלך גבוה מאד, וערך הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוך, וזאת למרות הקפדה על אורח חיים בריא. נתונים אלה, בתוספת הסיפור המשפחתי, מעמידים אותו בסיכון גבוה ללקות במחלת לב. במקרים כאלה ההמלצה החד משמעית היא לטיפול תרופתי.

לאיזה רופא פונים כדי להעריך גורמי סיכון? קודם כל לרופא המשפחה. כל רופא משפחה אמור להיות מסוגל לטפל כראוי במקרים כאלה. אם יישארו שאלות או ספקות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

האם כדאי/חובה להתחיל טיפול תרופתי להורדת כולסטרול? כדאי? מאד. חובה? פרט לתשלום מסים, כל השאר הוא עניין של בחירה אישית. אף אחד לא יקשור אותו למיטה וילעיט אותו תרופות בכח נגד רצונו. עם זאת, חשוב להבין את ההשלכות האפשריות של כל בחירה.

יש עוד בדיקות שאפשר לעשות כדי להעריך סיכוי לבעיות לב? אקג אינו תורם מאומה להערכת הסיכון - הוא יהיה תקין. גם מבחן מאמץ אינו נותן הערכה מדויקת של הסיכון במקרה כזה. יש בדיקות היכולות לשפר את הערכת הסיכון, אבל כל תוצאה שתתקבל לא תסיר את החשש מסיכון גבוה למחלות לב.

לסיכום:
    1. במגבלות האבחון האינטרנטי - נראה שיש בהחלט מקום לטיפול תרופתי. הטיפול יעיל מאד בהפחתת הסיכון למחלות לב והנו בטוח מאד.
    2. רופא המשפחה הוא הכתובת הראשונה, ואם יש צורך - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מישהי
    08/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    אורי
    07/05/2011

שלום רב,
    בן 41.
    משקל תקין.

להלן תוצאות בדיקת הדם האחרונה שלי:

CHOLESTEROL- 233
    TRIGLYCERIDES- 67
    50 - HDL
    LDL- 170

אשמח לדעת את דעתכם על ערכים אלו.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• ושכחתי עוד נתון:

אורי
    07/05/2011

ושכחתי עוד נתון:
    GLUCOSE- 89

בנוסף- לא מעשן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורי

ד``ר רפי ביצור
    08/05/2011

ערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלך גבוה. ערך הכולסטרול ה"טוב" (HDL) - תקין.

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

אם לחץ הדם תקין ואין סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - ניתן לנסות שינוי תזונתי (בהנחיית תזונאי/ת) ופעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה) ולחזור על הבדיקות לאחר שלושה חודשים. אם לא יחול שיפור - יש לשקול אז אתת הצורך בטיפול תרופתי.

אם יש יתר לחץ דם או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - צריך לשקול טיפול תרופתי במקביל לשינוי אורח החיים כנ"ל.

פנה לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי כולסטרול
    נאוה רגב
    04/05/2011

אני בת 66 סובלת מיתר לחץ דם. לאחרונה גם ערכי הכולסטרול עלו.
    הכולסטרול הכללי 149.
    HDL 82.
    LDL 150.
    טריגליצרידים 42.
    עוסקת בספורט ומשתדלת להקפיד על תזונה נכונה.
    האם עלי להתחיל לקחת כדורים.?
    תודה .
    נאוה.

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי כולסטרול

הוספת תגובה

• לנאוה רגב

ד``ר רפי ביצור
    05/05/2011

ראשית - לדעתי חלה טעות בערכים שציינת - הם אינם הגיוניים (לא יתכן שערך הכולסטרול הכללי יהיה נמוך מערך ה- LDL). אנא בדקי שוב.

שנית - הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

אנא בדקי את כל הנתונים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי כולסטרול

נאוה רגב
    05/05/2011

לדר" רפי ביצור שלום.
    אכן חלה טעות ערכי הכולסטרול הכללי 249 ולא 149 כפי שכתבתי בטעות..
    תודה על תשובתך.
    נאוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנאוה רגב

ד``ר רפי ביצור
    05/05/2011

המצב גבולי. מחד - באשה בת 66 עם יתר לחץ דם אנו ממליצים בד"כ על ערך LDL נמוך מ- 130. מצד שני - ערך הכולסטרול ה"טוב" (HDL) אצלך מצוין.

מאחר וההחלטה תלויה בהערכת הסיכון הכולל, יש לקבל מידע מפורט לגבי איזון לחץ הדם, סיפור משפחתי של מחלת לב, ערכי סוכר, עישון, התרופות אותן את נוטלת ועוד. במקרים מסוימים אנחנוט נעזרים בבדיקות נוספות על מנת לשפר את הערכת הסיכון.

מומלץ לפנות למרפאת ליפידים עם כל הפרטים לייעוץ פנים אל פנים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה קודמת שומנים ומחלת חום
    סנדו מזור
    02/05/2011

באותו עניין נזכרתי שקח לאומית הפסיקה לספק קריסטור,ומזה חודש אני מקבל סטטור 10 מג במקום קריסטור 10 מג .האם יש לזה קשר לעלייה בLDL ולירידה בHDL?

הוספת תגובה

• לסנדו מזור

ד``ר רפי ביצור
    02/05/2011

לכאורה לא צריך להיות הבדל - סטטור הנה תרופה גנרית לקרסטור, דהיינו אותו חומר פעיל (רוזובסטטין) באותו המינון. לרוב באמת אין הבדל, אולם לעתים יכולים להיות שינויים עקב הבדלים בתכולת החומרים הלא פעילים בכדור.

מאחר ויכולות להיות כמה סיבות לשינויים, ומאחר וגם התוצאות הנוכחיות אינן רעות - הייתי חוזר על הבדיקה כחודש-חודשיים לאחר החלמה מלאה ממחלת החום.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר רפי

סנדו מזור
    02/05/2011

תודה רבה אדוני הדוקטור,על התשובות ועל ההתייחסות המהירה ,תהייה לנו בריא יישר כוח.
    בכבוד סנדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכי שומנים בדם ומחלת חום
    סנדו מזור
    02/05/2011

שלום רב
    אני מקבל ניאספאן 1,5 גרם ביום .ערכי שומנים בסוף מרץ LDL 68 HDL 51 בשבוע האחרון באפריל הייתה לי מחלת חום עם שיעול שהוגדרה עי רופא מטפל ובדיקת דם כוירוס.תוך 3 ימים החום עבר נשארתי עם שיעול קל שהולך ומחלים.לא נטלתי תרופות לוירס.
    בדיקת שומנים מאתמול להפתעתי LDL 88 HDL42 ,למרות שלא שיניתי בדיאטה ,גם הליכה ,
    מה יכולה להיות הסיבה לעלייה ב LDL ולירידה ב HDL?
    האם יש קשר למחלה הויראלית?
    תודה סנדו

לקביעת תור
    סגירה
    ערכי שומנים בדם ומחלת חום

הוספת תגובה

• לסנדו מזור

ד``ר רפי ביצור
    02/05/2011

למחלות זיהומיות (כולל מחלות חום ויראליות) יכולה להיות השפעה כזו. הדרך לדעת אם אכן זה המצב היא לחזור על הבדיקה חודש-חודשיים לאחר החלמה מלאה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קארין
    01/05/2011

שלשום התעוררתי משינה היה לי דופק מהיר נמדד 100 הייתי במנוחה פתאום הרגשתי את הדופק מתגבר מאוד למצב שהחליש אותי וגרם לי לבחילות.יד שמאל בערה לי מהרגשת חום כמו אש וגם כאבים ביד שמאל התחלתי להזיע במיוחד ביד שמאל הזמתי אמבולנס כי ההרגשה היתה נוראה ומפחידה בדקו אותי הדופק היה 140 אקג תקין פינו אותי לבית חולים כל הבדיקות שם תקינות היו כולל נורולוגית שבדקה והכל תקין יש לציין שאני בת 36 בריאה לוקחת רמוטיב קבוע לחרדה.הרופא אמר לי שזה כנראה סוג של התקף חרדה.יש לציין שלפני שנה קצת םחות עברתי בירור לבבי כולל אגומטריה תקינה ואקו לב תקין הולטר הראה רק פעימה מוקדמת.לי זה היה נשמע לא הגיוני שמה שקרה לי יכול להיות התקף חרדה היד שמאל פשוט בערה לי זה בחיים לא קרה לי יש ?אני מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לקארין

ד``ר רפי ביצור
    02/05/2011

ודאי תביני שאין שום אפשרות לאבחן דרך האינטרנט, ללא מידע רפואי מלא, בדיקה גופנית ומעבר בפרוטרוט על כל תוצאות הבדיקות.

עם זאת - לאור גילך הצעיר והבדיקות המקיפות שעברת, נראה שהסבירות שמדובר בבעיה לבבית נמוכה מאד.

האם בעת שביצעת את האקג וההולטר חשת דופק מהיר? אם כן, והבדיקות היו תקינות, הרי שאין הפרעת קצב. אם לא - יש אולי צורך לבצע בדיקה ממושכת יותר (LOOP RECORDER), לשלילת הפרעה כזו.

האם ביצעת בדיקות דם בסיסיות (ספירת דם, כימיה, תפקודי בלוטת המגן וכו')? אני מניח שכן, אבל אם לא - כדאי לבצע.

במידה וכל הבדיקות תקינות - האפשרות של חרדה בהחלט קיימת. רמוטיב הנו טיפול חלש יחסית לחרדה, ואם יגיע הרופא המטפל למסקנה שזו אכן האבחנה - כדאי לשקול טיפול יעיל יותר.

לסיכום: פני לרופא המשפחה - הוא הכתובת. לו יש את כל המידע והאפשרות לברר ולטפל בצורה הטובה ביותר. הסיכון לבעיה לבבית נראה לי (במגבלות האינטרנט) נמוך מאד.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזפיברט 400 - האם כדור זה מיועד....
    דוד
    30/04/2011

שלום,

האם כדור זה מיועד להורדת שומנים בתוך כלי הדם,
    או מיועד לפורר שומנים במערכת העיכול ?

כבר תקופה של 3 חודשים שאני לוקח כדור זה, יש לי שינוים במערכת העיכול (יציאות),
    גם תופעות של שרירים שנתפסים וגם חולשה ברגליים,
    האם כדור זה גורם לתופעות אלו ?

תודה מחכה לתשובה.

הוספת תגובה

• לדוד

ד``ר רפי ביצור
    30/04/2011

בזפיבראט נועד להפחית את ייצור הטריגליצרידים בגוף ואת רמתם בדם. אין לתרופה זו השפעה על ספיגת השומנים.

התופעות שאתה מתאר יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה. הן יכולות להיות מטרידות, אך אינן מסוכנות.

חשוב לציין כי הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. ברוב המקרים זה מספיק, ורק אם לא - אנו שוקלים טיפול תרופתי.

אם יש צורך בטיפול תרופתי, ותרופה אחת גרמה לתופעות לוואי - יש באמתחתנו תרופות אחרות.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה, לשקילת הצורך בטיפול תרופתי והתאמת טיפול. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה ועל ההסבר

דוד
    30/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול "טוב" נמוך מאד
    שמעון
    26/04/2011

ד"ר בוקר טוב,

במשך 8 שנים של בדיקות דם, התוצאות חוזרות על עצמן (פחות או יותר):

CHOLESTEROL 149.89 MG/DL
    HDL-CHOLEST. 29.41 MG/DL
    LDL-CHOLEST. 102.20 MG/DL
    ממחקרים שונים ממליצים על ויטמין B3. כדי להעלות את ה"כולסטרול הטוב".
    תוכל להרחיב בנושא, וכמו כן לאיזה תחום של רופא מקצועי עליי לפנות?
    (רופא המשפחה שלי לא נותן לי תשובות מספקות בנושא.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול "טוב" נמוך מאד

הוספת תגובה

• לשמעון

ד``ר רפי ביצור
    26/04/2011

העלאת רמת ה- HDL יכולה להיות עסק מתסכל ביותר. יין אדום שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL).

באנשים עם סיכון מוגבר למחלות לב (לפי כלל גורמי הסיכון) אנו שוקלים לעתים טיפול תרופתי.

באלה עם רמה גבוהה של טריגליצרידים – תרופות ממשפחת הפיבראטים יכולות להעלות את רמת ה- HDL במקביל להורדת רמת הטריגליצרידים, אך הן לא יעזרו באלה עם רמה תקינה של טריגליצרידים, כמו במקרה שלך.

לאחרונה אישר משרד הבריאות שתי תרופות מרשם המכילות ניאצין (ויטמין B3), המעלה את רמת ה- HDL ב 20-25% בממוצע. אדגיש כי תוסף הניאצין הרגיל המשווק בבתי טבע אינו מספק, שכן במינונים הגבוהים הדרושים (1-2 גרם ליום) הוא גורם לתופעת הסמקה בלתי נסבלת בשכיחות גבוהה. תוסף הניאצין NO FLUSH אינו מכיל חומר פעיל. אין כל תוסף המעלה רמת HDL.

אם רופא המשפחה אינו נותן תשובות מספקות, מומלץ לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה