מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידע על בדיקות למחלות מיןעידן04/11/2013
רשמתי בעבר את הסיפור שלי ,בקצרה הייתי אצל זונה , היינו עם קונדום ,קיימנו יחסי מין וישר לאחר מכן התקלחתי במקלחון שם והיא הביאה לי מגבת מקופלת לנגב את עצמי .
אני חושש שנדבקתי ממנה איכשהו או ע"י כך שאולי דרך המגבת אם לקוח קודם השתמש בה והשאיר זרע .
הסיפור היה לפני כ5 שבועות , צריבה בשתן אני לא חושב שיש לי , אך לאחר אוננות יש לי צריבה קלה בשתן שלאחר מכן , ואולי אדמומיות ורדרדה קטנה בחור של איבר המין (לא יודע אם זה היה לפני ) , ולגבי הפרשות יש לי לאחר שתן הפרשות בודדות מאוד אך נראה לי שזה טבעי ,כי אין לי סתם הפרשות ככה ביום יום שאני מרגיש .
יש לי תור לאורולוג ביום ראשון הקרוב, אני מתאר לעצמי שהוא יפנה אותי לבדיקות למחלות מין , לאילו בדיקות למחלות הוא אמור להפנות אותי ? אני רוצה לדעת מה בעצם הבדיקות שאצטרך לעבור ? (בדיקות שתן ? דם? יש לציין שעברתי בדיקת שתן כללית בקופת חולים ולא מצאו חיידק או משהו) והאם הן עולות כסף שאני צריך לשלם במזומן ? ולאחר כמה זמן יש תשובות לגבי הבדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על בדיקות למחלות מין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`04/11/2013הוא יבקש בדיקות דם ושתן ויתכן שמשטח מהפרשה מאבר המין.
התשובות צריכות להיות תוך ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
עידן04/11/2013ניתן להדבק בכל סוגי מחלות המין דרך מגבת ? אם למשל לקוח שלפני שהיה עם נערת הליווי שטף את עצמו במקלחון לאחר יחסי המין והתנגב במגבת ולאחר כ 15-20 דקות אני נגבתי באותה מגבת לאחר שטיפה במקלחון ?
לא ידוע לי אם מדובר באותה מגבת או מגבת משומשת...רק זכור לי שהיא הביאה לי מגבת שהייתה מקופלת על אחד המדפים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הידבקות באיידסנחשון03/11/2013
שלום רב,
רציתי לשאול: במידה ויש לי פצע קטן (קילוף ליד הציפורן עם מעט מאוד דם) והפצע הזה נוגע בשריטה פתוחה של מישהו שיש לו איידס האם יש סיכון להדבקה?
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הידבקות באיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`04/11/2013לא אין במצב כזה כל סיכון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות ממין אוראלי ושפיכה בפהחנן01/11/2013
ביצעתי מין אוראלי בסטוץ,והבחור גמר לי בפה,לא בלעתי את נוזל הזרע,ירקתי אותו,אך הוא נשאר כמס שניות בפי במהלך האקט,בנוסף היתה לי "אפטה" שהיתה על סף החלמה בפה,האם יש חשש רציני להידבק במחלה?או שזה כמו כל מין אוראלי,והסיכוי הוא מינימלי? האם קיים בספרות הדבקה של איידס מנוזל זרע שניכנס לחלל הפה,אך לא נבלע וירקו אותו החוצה? אין לי מושג עם הבחור נשא,אך עם כן,מהם הסיכויים להדבקה במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות ממין אוראלי ושפיכה בפה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`04/11/2013אין סטטיסטיקה מהימנה בנושא!
הסיכוי להדבקה אם לא היתה בליעה הוא זניח וגם עם בליעה הוא קטן מאוד. מאחר שאתה לא יודע אם הבחור נשא יש להניח בישראל שהוא לא גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש לחוץליאור28/10/2013
לד"ר היקר.
לא קיימתי 3 שנים יחסי מין עם בחורה והיום נשברתי והלכתי לנערת ליווי ובהחלטה טפשית ירדתי לה במשך דקה בערך. שאר יחסי המין היו עם קונדום.
מה לעשות עכשיו? (עבר 5 שעות מאז המשגל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לחוץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`04/11/2013סליחה על האחור במענה!!
לא צריך לעשות שום דבר מפני שאין לי מה שאתה מתאר כל חשש להדבקה!
כמובן שאם אתה לא נרגע-תעשה בדיקת קומבו 49ציום לאחר החשיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה עם דלקתנשיקה28/10/2013
היי ... לפני שבוע התנשקתי עם מישהי .. היום הייתי אצל רופא שיניים במקרה והוא אמר שאני סובל מדלקת חניכיים רצינית ....האם יש מצב להידבק באיידס בעקבות הנשיקה בגלל שיש לי דלקת ???? ( הרי תמיד רושמים שאפשר להידבק במקרה שיש פצע בפה ..ודלקת נראה לי דומה לפצע וגורמת לזרימת דם מוגברת )...האם צריך לעשות בדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה עם דלקת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`04/11/2013אין סיכוי סביר שנדבקת בנסיבות שתארת!
דלקת חניכיים היא בשום פנים לא סימן לאיידס או סיבה להדבק באיידס.
כללית לא נדבקים דרך הפה גם אם יש פצעים בפה מפני שהחומרים בפה מנטרלים את הנגיף.. תמיד כדאי לעשות בדיקה אך לפי מה שאתה מתאר אין כל צורך אובייקטיבי לעשות בדיקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריסטה+קומאורן26/10/2013
שלום, אשמח לדעת האם מי שנוטל פריסטה+קומביויר+נורויר הינו נשא HIV?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריסטה+קומ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013כן שהו צרוף מוכר של תרופות כנגד הנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדביר25/10/2013
שלום ד"ר,
יש לי חבר שהוא נשא איידס. השבוע, הוא קנה עבורי משהו ומסר לי את החשבונית של המוצר. לפני כן הוא הרטיב את ידו ברוק שלו על מנת להפריד החשבונית. בערך כיממה לאחר מכן הסתכלתי בחשבונית ונגעתי בה ומיד לאחר מכן פוצצתי פצעון וירד לי דם. אני חושש שמא אצבעותי נגעו בחשבונית ואז בפצע שלי. יצויין כי החשבונית היתה יבשה לחלוטין
ברצוני לדעת:
1. האם לדעתך נגיף האיידס יכול לשרוד בנסיבות הנ"ל על החשבונית במידה ולחבר היה דימום מהפה?
2. האם יש סיכוי שנדבקתי באיידס?
3. כיצד היית נוהג לו היית במקומי?
אנא השתדל לענות על כל שאלה אעריך זאת מאוד
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/20131) לא נגיף האיידס לא יכול לשרוד
2)לא אין סיכוי שנדבקת באיידס
3) לא הייתי עושה שום דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שינייםאבי25/10/2013
השתמשתי בטעות במברשת שיניים של בן משפחה. האם יש איזה חשש להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אבי26/10/2013בהנחה שהוא השתמש במברשת זמן קצר לפני כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמברשת שיניים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013לא אין כל סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוןעופר24/10/2013
שלום,
הייתי עם גבר ללא חדירה.
הוא גמר על עצמו בעזרתי.
נגעתי בזרע ושיחקתי איתו.
האם יש סיכוי להדבק בהנתן שהיה לי פצע ביד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכון - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013לא לא ניתן להדבק בדרך זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהגל24/10/2013
שלום רב,
לפני כ-9 שבועות הייתה לי חשיפה אוראלית לא מוגנת.
3 שבועות לאחר המקרה ביצעתי בדיקה בתל השומר שיצאה שלילית.
כ-8 שבועות לאחר המקרה ביצעתי בדיקה בבלינסון שיצאה שלילית גם היא.
אין לי מושג אילו בדיקות עשו לי (האם קומבו או סוג אחר).
האם אני יכולה להיות רגועה שהכל בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013כן את יכולה להיות לגמרי רגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקותרוני24/10/2013
שגיתי- הייתי אצל זונה
היא אוננה לי בידה ואני גמרתי
אין לי פצעים על איבר המין אך יש לי שפשופים מפטריות מסביב לאיבר המין ובעיקר בין הרגלים
האם אני יכול להדבק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהדבקות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013לא לפי מה שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, חושש ממחלות מיןעידן23/10/2013
הייתי אצל זונה לפני כשלושה שבועות..קיימנו יחסי מין עם קונדום ...לאחר כ 5 ימים החלו לי צריבות קטנות בשתן ואדמומיות בחור של איבר המין (לא יודע אם לקרוא לזה גם נפיחות..רואים אדמומיות כזאת ורדרדה ).
עשיתי בדיקת שתן כללית (לא של מחלות מין) ויצא תקין ..הצריבה עברה לי לאחר מספר ימים אך כשאוננתי כשבוע לאחר המקרה הרגשתי צריבה והאדמומיות עדיין קיימת .
1. מה הסיכוי שמדובר במחלת מין ? האדמומיות עדיין לא עוברת ואם אני יאונן עכשיו יש מצב שתהיה צריבה, התסמינים לפי מה שקראתי מעידים על מחלות מין למרות שהייתי עם קונדום ...
2. נזכרתי שלאחר יחסי המין נכנסתי למקלחת שם ובקשתי ממנה מגבת (לא ידוע לי אם היא הייתה משומשת אני מתאר לעצמי בטח) היא אמרה לי שהיא תביא הסתובבה אחורה והביאה איזה מגבת מקופלת ממדף כלשהו ...ונגבתי עם מגבת ... ייתכן שבניגוב איבר המין מהמגבת נדבקתי ?? יש לציין שהיו מספר לקוחות לפני ... וראיתי באיזה אתר מסויים עכשיו שכתוב על כלמידיה "ממספר מחקרים שנערכו, נמצא כי המחלה עלולה לעבור גם מגורמים משניים, כגון: שימוש במגבות של אנשים אחרים, שירותים מלוכלכים, מגע לא נקי וכדומה"
אני מפחד מאוד....מכל סוגי מחלות המין שלא נדע .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה, חושש ממחלות מין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013למרות שזה מאוד לא סביר יתכן שזאת מחלת מין. מה שצריך לעשות זה ללכת לרופא אורולוג או רופא עור ומין ולהבדק. כל מחלות המין ניתנות לטיפול יחסית פשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה , תחזור בבקשה
עידן28/10/2013ניתן להדבק דרך המגבת שדברתי עליה ? במידה נגיד והיה מישהו לפני שגם התקלח לאחר יחסי המין ונגב באותה מגבת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה.. ?
עידן01/11/2013ניתן להדבק דרך המגבת שדברתי עליה ? במידה נגיד והיה מישהו לפני שגם התקלח לאחר יחסי המין ונגב באותה מגבת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדביר22/10/2013
שלום ד"ר,
אני נמצא כרגע בארה"ב, שאלתי ברחוב את אחד האנשים שאלה וכשהוא דיבר איתי יצא לו רוק מהפה, לא חשתי שהרוק פגע בי אך אני חושש שבכל זאת הוא פגע בי מבלי ששמתי לב. מה הסיכוי שנדבקתי באיידס? החשש הוא שמא אותו אדם הוא נשא וסובל מדימום פעיל בחניכיים כתוצאה מדלקת (אני בעצמי סובל מכזו) וכך דם הגיע אל העין שלי או אל הפה שלי שכאמור אני סובל מדלקת חניכיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תשכחו
דביר23/10/2013לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013אין כל סיכוי להדבקה בנסיבות שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- elisa ?עזרה ממוחים22/10/2013
האם 74 ימים מספיקים לבצע בדיקת elisa רגילה ברמבם ? תודה ( התוצאה הייתה שלילית אחרי המתנה של 10 ימם )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
BIO22/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהelisa ? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013מספיק בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בנטוביץ שלוםנעמה21/10/2013
מדדתי מכנס ישר אחרי שמישהי הורידה אותו ממנה. המכנס היה חם ורטוב ואז נלחצתי שאולי הן ההפרשות שלה ואני לבשתי תחתון דק מאוד שלא מכסה הכל, ואני יודעת שהפרשות יכולות לעבור דרך תחתון בפרט אם זה תחתון דק או חוטיני או בנוסף אולי היא הייתה במחזור. אינני יודעת אם יש לי פצעים פתוחים בנרתיק או חתכים וכו ואם ההפרשות שלה דרך המכנס שמדדתי נכנסו לי לנרתיק ואינני יודעת אם בכמות גדולה או קטנה, מה הסיכוי להידבק כך? אני בלחץ נוראי. המכנס שמדדנו שתינו הוא מכנס טייץ סקיני צמוד לגוף מעור או דמוי עור..אנא עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בנטוביץ שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/10/2013אין כל סיכוי להדבקה בדרך שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)