מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דריכה על דםשגית28/08/2012
שלום, בזמן ששהיתי במלון, נפצעה שם ילדה וירד לה המון דם, היא השאירה אחריה טיפות דם ענקיות. במקרה דרכתי כנראה על הדם, כשתי דק' ואולי פחות מרגע שירד לה. בדקתי את הנעל כדי לראות אם דרכתי על הדם. נגעתי בנעל. לאחר מכן, המשכתי להתנהל כרגיל, כולל מגע בעיניים, פה וכולל מגע בתינוקת שלי, שזה גם כולל מגע בפה שלה וכיוב'. יכול להיות שנדבקתי או הדבקתי את ביתי ככה? תודה רבה. אם כן, האם ביתי צריכה להיבדק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריכה על דם - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/08/2012חס וחלילה- אין כל סיכוי להדבק בדרך שתארת לא את ולא בתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי מאוד חרד!!!אנונימי28/08/2012
ב13 ליולי עשיתי טעות נוראית והלכתי לנערת ליווי בדירה דיסקרטית ,היא ירדה עם קונדום וגם החדירה הייתה עם קונדום ,היא ירדה לי עם קונדום והרגשתי כבר אחרי כמה שניות שאני עומד לגמור ומיד אחרי זה עברנו לחדירה ובחדירה שגם היא כמובן הייתה עם קונדום גמרתי אחרי 10 שניות שהייתי בפנים ,בכל אופן כל האקט (המציצה והחדירה) לקח כפחות מחצי דקה ,בכל אופן למרות שהכל היה מוגן ובדקתי וגם שאלתי אותה עם הקונדום נקרע ולא היו סימנים מאז אני כל היום במחשבות על השטות שעשיתי ועל זה שאולי היא חולה במחלת מין כלשהי ואולי נידבקתי מרגיש חרא בבקשה טענו לי מה נראה לכם ?
ומה הסימנים שיכולים להעיד על מחלה כלשהי ??.
ומה הדרך המהירה לבדוק אם קיים משהו ?
וכן אני יודע שקונדום מגן אבל לכו תדעו היו דברים מעולם ואולי גם לא ראיתי טוב והקונדום היה קרוע ואולי לא שמתי לב,ודבר נוסף נגעתי בקונדום בשביל לבדוק עם יש בו קריעה ולא היה רטיבות והקונדום היה יבש בחוץ השאלה היא אם 5 10 דקות אחרי בטעות נגעתי מבלי לשטוף ידיים בפה או באף למרות לא זוכר קטע כזה אפשר להידבק ?
דבר נוסף נישקתי לה את הפטימה פעם אחת האם זה יכול להעביר מחלות כל שהן???
עשיתי בדיקת איידס חודש וחצי אחרי כולל בדיקות דם כדי לשלול גם שטות אחרת שעשתי לפני שנה בחודש אוקטובר אשתקד שהייתי בחו"ל עם מישהי ללא קונדום
תודה לאל הבדיקה יצאה שלילית והדיקות דם שלי בסדר כולל הספירות של התאי דם לבנים ,הדבר היחיד הבעייתי זה מחסור בחומצה פולית ועל זה אני לוקח כדורים,
הרופא אומר שלדעתו אין צורך לעשות בדיקות איידס כי אם היה משהו היו רואים בספירות אבל אני בכל זאת מוטרד והולך לעשות...
דבר נוסף לאחרונה בשבועיים האחרונים לא יודע אם מחרדה או מה יש לי כאבי בטן ממש בקטנה שבאים והולכים ונקודות אדומות לא כואבות על האשכים יכול להעיד על משהו???
מצטער על החפירה והכל אם תוכל בבקשה לענות לי על כל השאלות תודה רבה מראש!!!!
מאוד עוזר לי התשובות שאתה נותן.....
מה שבטוח לעולם לא אקיים יחסי מין ללא קונדום ובטח שלא אלך לזונות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
חסוי28/08/2012אני הייתי ממליץ לך לעשות בדיקת איידס ולשלול שאין לך כלום כמובן חודשיים אחרי החשד אני מאמין שאין לך כלום בייקר המון המון חרדההה אני חושב שאין לך שום סיבה להיות בלחץ כי אתה סתם מתריד את עצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה!! אבל
אנונימי28/08/2012האם אתה מהסגל של הפורום ??? כי אם לא הייתי רוצה לשמוע דעה של רופא בעניין וכמובן לדעת האם שבוע הבא ביום שני שזה יוצא בדיוק 51 יום מהמקרה כדי לי לבצע בדיקה ?????. הבדיקה תיהיה אמינה אחרי זמן כזה???.
את הבדיקה אני רוצה לעשות דרך קופת חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה!! אבל - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/08/2012כל התאור שלך מעיד על שני דברים ברורים: 1) המין שקיימת היה לגמרי בטוח ולא יכולת להדבק בדרך זאת כולל אם נשקת את הפטמה שלה , והבדיקות שבצעת אכן מוכיחות מעל לכל ספק שלא נדבקת ואין כל צורך להבדק שנית. 2) שאתה סובל מחרדה קשה וראוי מאוד שתעזר בטיפול נפשי לפחות לכמה פעמים עד שתרגע. שחרדה יכולה להמשך זמן לא קצר ולכן חשוב כל כך לטפל ולא להשאיר זאת רק לזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!
אנונימי29/08/2012אתה צודק בקשר לחרדה
אני פשוט לא מסוגל לתפקד.... לא לישון ובטח שלא ללמוד ...בן 24 עברתי דבר או שניים בחיים שלי אבל הסיטואציה הזאת הורגת אותי ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בדבר ה50 יום ???
אנונימי30/08/2012בדיקת איידס אחרי 50 יום מרגע המגע החשוד זה מספיק אמין???.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכל בקשה לי להגיד משהו לגבי
אנונימי01/09/2012הבדיקה מחר שזה 50 יום אחרי המגע עם הזונה זה מספיק בשביל לקבל תוצאה אמינה ????
ואיפה אפשר לקבל תשובה מהירה יותר ?????????
דבר נוסף בימיים האחרונים יש לי כאבי אוזנים והאפטות בפה האם זה סימן למשהו????
מצטער שאני מציק בשאלות מאוד חשובה לי הדעה שלך לא ישן בלילות מרוב פחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה לדוקטור מחכה לתשובהחסוי27/08/2012
ישבתי באוטובוס הנהג קם וצעק בלי סוף עכשיו הוא ממש ירק כבר מהפה והשאלה כזו עם היה לו שם בפה ירד לו וזה עף לי לעיין או לפצע פתוח שיש לי בפנים כמו חגקונים וחוליי מה הסיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהה לדוקטור מחכה לתשובה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/08/2012אין כל סיכוי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור יקרכרמית27/08/2012
אני פשוט משתגעת ולא ישנה בלילה עד שאעשה בעזרת השם את הבדיקה...הבעיה שאני רוצה את הבדיקה המהירה שיש תשובה תוך חצי שעה וצריך לחכות שלושה חודשים מהמקרה.
אני חייבת להבין משהו בקשר למקרה שתיארתי לך עם החשש לדקירה מכוונת במועדון באמצעות מזרק ב26/7. אני חייבת להבין משהו אם באמת אותו אחד דקר אותי ובזמן הזה שהוא היה צמוד אלי דקה שתיים האם בזמן הזה במידה והוא החדיר את הדם הנגוע שלו לגוף שלי, אז החשש עולה? כתבת לי שבדקירה מהירה הסיכוי נמוך...אך העניין הוא שהוא היה צמוד אלי דקה שתיים ואולי בזמן הזה הוא דקר והחדיר את הדם לגוף שלי...
אני חייבת להבין נניח ולא דמיינתי ובאמת זה היה במידה ומוחדר דם נגוע למחזור הדם שלי האם תיתכן הדבקה ודאית או שייתכן ולא תהיה הדבקה?
מה הסיכוי באחוזים במקרה שכן יש דקירה מכוונת עם החדרת דם נגוע?
ייתכן שזו אגדה אורבנית או חרדה, אך מה אם זה באמת קרה?
קראתי באחד הפורמים על חייל שטוען שדקרו אותו במועדון עם מזרק והוא הלך לקבל טיפול מונע...
אתה יודע דוקטור יקר מה מלחיץ אותי יותר ששלושה שבועות אחרי יש לי עייפות מטורפת, מין כתמים אדומים בצוואר, כאבי אוזניים, כאבי שרירים, ונפיחות מאחורי האוזן, איזו הלסת, הגרון ואני כבר לא יודעת אם זה קשור או לא...אולי זה מהמזגן, התקררות וכיו"ב, או אולי לא...
מה הם הסימפטומים השכיחים להדבקה? מה משך הזמן שהם יכולים להופיע? האם הם מופיעים כולם בבת אחת?
אנא ממך תענה לי תשובות ברורות לגבי השאלות ששאלתי על מנת שאוכל לישון בשקט.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור יקר - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/08/2012כל התאורים שלך ומה שאת סובלת זאת חרדה ובשום אופן לא קשור בהדבקה!!!
לגופו של עניין התאור עצמו מאוד לא משכנע שהיה כאן נסיון הדבקה. על מנת שתהיה הדבקה היית צריכה להרגיש ממש זריקה ולא סתם דקירה שלא השאירה שום סימן אחריה. אין כל יכולת לקבוע מהו הסיכוי שכן אין בעצם כל נסיון מוכח בדברים כאלה. בצוות רפואי שממש נחשף לזריקות או ערויים שקבלו נשאים מוכחים, שם הסיכוי להדבק נמצא יחסית נמוך-0.3% זאת אומרת 3 ל1000 אז גם בנסיבות הללו זה מאוד נמוך על אחת כמה וכמה בסיפור שלך שלאמיתו של דבר נשמע ונראה לי ממש הזוי.
לסיכום:1) אני מאוד ממליץ על טיפול פסיכולוגי -כמה שיחות לשחרר אותך מן המצוקה.
2) מאחר שעברו שלושה שבועות -בצעי את בדיקת הקומבו שתשובה שלילית ממנה בשלב זה לפחות תרגיע אותך קצת.
3) עשי בדיקת קומבו נוספת כעבור שבעה שבועות מן החשיפה כדי להיות בטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור יקר.
כרמית27/08/2012מה כוונתך להרגיש זריקה ממש? הרגשתי דקירה חזקה זה לא מספיק?
דבר נוסף, בהתחלה לא התייחסתי ולא הסתכלתי ובאתי הביתה והתקלחתי ואחכ פתאום נכנסתי ללחץ והתחלתי לבדוק מאחור וראיתי נקודה אדומה שלא הייתה שם לפני בוודאות.
אז לדמיין אני ממש לא מדמיינת.
הלוואי ואתבדה ובאמת לא קרה כלום, אני מתפללת כל יום.
לגבי תשובתך, כתבת שהצוות הרפואי בחשיפה של ממש שנדקר מזריקה של נשא וכו הסיכוי 0.3% סיכוי נמוך..שזה אומר מה שהם נדקרו דקירה קטנה רק מהמחט והדם הנגוע לא הוזרק להם לגוף.
אני שואלת אם דם של נשא מוחדר ישירות לדם בריא, אם במקרה וזה כן היה וזו הדבקה מכוונת...האם במקרה זה הסיכויי להדבקה הוא גם כל כך נמוך 0.3%? על זה לא ענית לי...אנא בבקשה ענה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו במהרה ממש בלחץ!!!מאיה26/08/2012
שלום,
האם אפשר להידבק באיידס אם מישהו החדיר לי את אצבעותיו לתור איבר מיני והיה לו פצע באצבע או חתך פתוח?
לחוצההההההההה בבקשה תענו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה רק לי לא ענו? מתחננת לתשובה..
מאיה27/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה
צבי בנטואיץ29/08/2012לא אין אפשרות להדבק כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה
צבי בנטואיץ29/08/2012לא אין אפשרות להדבק כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו גמר לי בפה הלילה. מה עושים?עומר26/08/2012
שלום,
אני בן 23. הלילה נפגשתי עם מישהו שדיברתי איתו מעט באינטרנט לפני כן, והוא גמר לי בפה. לא אכנס לכל הסיבות לזה, אני עכשיו מבין שהייתי מטומטם, אבל לא מספיק חשבתי על זה.
בנוסף, לאחר שהוא גמר לי בפה ירקתי את מה שיכולתי, וראיתי שאני יורק דם בעצם. הדם הוא כמעט בוודאות ממני - יש לי דלקות חניכיים, שגם מוחמרות בגלל שיש לי עכשיו ריבועים על השיניים (מהצד הפנימי של השיניים).
הבחור הוא מצד אחד בן אדם מהוגן - אזרח עובד צה"ל ב-8200, שהיה לפני כן עתודאי שם, והוא בעל תואר בהנדסת תקשורת. מצד שני - אני יודע שהוא קיים יחסי מין (לא יודע באיזו צורה) עם הרבה-הרבה אנשים. כלומר, הוא לא זונת רחוב, אבל הוא היה עם הרבה אנשים. אגב, לפני שהוא גמר לי בפה הוא שאל אם זה בסדר מבחינתי. שאלתי אותו אם זה מסוכן והוא אמר שהוא לא יודע אבל שהוא יודע שאין לו כלום.
השאלות שלי הן:
1) מה הסיכוי שנדבקתי ב-HIV?
2) מה עושים עכשיו? כל העניין קרה בערך לפני שעתיים (מהרגע שבו אני כותב את ההודעה הזאת).
בתודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר שצריך לציין
עומר26/08/2012עוד דבר שצריך לציין: בגלל שאני חולה ב-IBD (כנראה בקרוהן, לא בטוחים) לקחתי מיום חמישי שעבר עד יום שבת שעבר (בסה"כ 3 כדורים) את התרופה "פורינטול" (חומר פעיל: Mercaptopurine) שהיא מדכאת מערכת חיסון. אלה בסה"כ 3 כדורים ולמיטב ידיעתי לוקח בד"כ לפחות חודש עד שרואים תוצאות עם התרופה הזאת, וגם הפסקתי אותה לפני שבוע - ועדיין, ראיתי לנכון לציין את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו גמר לי בפה הלילה. מה עושים? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`26/08/2012לשאלותיך: 1) אין סיכוי שנדבקת אם ירקת ולא בלעת את משה שהוא שפך כל עוד זה היה רק בחלל הפה וגם אם יש לך בעיות בחניכיים.
2) אין צורך לעשות משהו מיוחד, בודאי לא טיפול מונע.
3) לצורך השקט הנפשי שלך (בלבד) אני מאוד ממליץ שתבקש מן הבחור לבצע בדיקת דם לגילוי נשאות (קומבו), מאחר שמירב הסיכוי שהוא אינו נשא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!
עומר26/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליעידן24/08/2012
לפני 6 שנים ירדתי לבחורה אולי כ 10 שניות שהסתכמו רק בליקוק איזור הדגדגן.
מהן סיכויי ההדבקה באיידס במידה והבחורה נשאית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוכלו להגיב בבקשה?
עידו26/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוכלו להגיב בבקשה? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`26/08/2012אין יכולת לכמת את הסיכוי מאחר שאין דיווחים על כך בספרות אבל מקובל לחשוב שאין כל סיכוי להדבק בצורה זאת בעיקר מפני שהרוק בחלל הפה מנטרל את הנגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להבדק?
עידו28/08/2012האם ניתן לעשות אצלך בדיקה מהירה של חצי שעה? אם כן מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
צבי בנטואיץ29/08/2012אין אפשרות לעשות אצלי במרפאתי בדיקה מהירה. ניתן לעשות זאת בועד למלחמה באיידס במרכזי האיידס ובמספר מעבדות פרטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מהירה
צבי בנטואיץ29/08/2012אין אפשרות לעשות אצלי במרפאתי בדיקה מהירה. ניתן לעשות זאת בועד למלחמה באיידס במרכזי האיידס ובמספר מעבדות פרטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבדקתי והכל בסדר!!
עידו29/08/2012ממליץ בחום לעשות את הבדיקה ולשכוח מכל הדאגות.
בדיקה מהירה בוועד למלחמה באיידס. אחלה חברה! מחכים 30 דקות והתשובה אצלכם.
לא שווה את המחשבות היומיות של מה אם..פשוט תלכו ותעשו את זה. זה לא מפחיד כמו שמדמיינים. בדיקה פשוטה וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה ...נסיכה23/08/2012
לרופאים :תוכלו בבקשה לתאר לי באילו מקרים שבחורה מקיימת מין אוראלי עם בחור היא יכולה להידבק ממנו באיידס ???
נ.ב - האם ניתן להידבק מאיידס אם אני עם מכנסיים והבחור שופך לי קצת נוזל זרע על איבר המין בעת שאנחנו עושים סקס יבש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה ... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/20121) הבחורה יכולה להדבק בעקבות מין אוראלי רק אם היא ממש בולעת את מה שהוא שופך לתוך פיה.
2) אין סיכוי להדבק אם הבחור שופך משהו על המכנסיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בארץ יש מקרים של HIV 2ארנון23/08/2012
קראתי שבדיקות ה-RNA PCR מזהות רק את נגיף ה-HIV1, האם בארץ יש גם נגיף ה-HIV2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בארץ יש מקרים של HIV 2 - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012ישנם מקרים בודדים שמקורם באפריקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודות המקרים של hiv 2
ארנון21/09/2012האם הכוונה שמקור הנגיף באפריקה או שהספר הקטן של הנדבקים הוא של אנשים שהגיעו ונדבקו שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה - ממתין לתשובה
ארנון28/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מודאגת...נסיכה23/08/2012
לפני כמה ימים הייתי בבריכה והיה זוג שעשו סקס בבריכה כנראה ... מצאו קונדום צף עם שפיך ... במידה והבחור חולה איידס, או הבחורה, האם יש סיכוי שאני אדבק במחלה אם בלעתי מים בבריכה ? או רק אם היה לי מגע עם מי הבריכה ? תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
חסוי23/08/2012אין שום סיכוי להדבקה בנגייף בדרך זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושכחתי לציין
נסיכה23/08/2012שמשום מה, בבריכה הזאת אין כלור ... זאת אומרת שאין חומר שמחטא את המים ... זה לא משנה ?ואגב, את/ה רופא/ה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודאגת... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012אין כל סיכוי להדבק בצורה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההה חשובה לדוקטורררחסוי22/08/2012
במידע ולוחצים לאנשים ידיים ויורד להם דם ביד ואחרי זה טתה נוגע בפנים או במקומות כאלה בפנים ובעייניים וזה האם יש אפשרות ליידבק והאם שמחקבים אותך ויורד להם דם או שנוגעים בך ויש לך פצע פתוח וזה יתנגש עם הדם שלהם יש לך סיכוי ליידבק באיידס במידע ויש למישהו איידס האם זה עובר בין שתי פצעים שותצי דם אאיפלו טיפת דם מספיק כדי להעביר את הנגייף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלההה חשובה לדוקטוררר - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012מכל התאורים שלך חשוב להדגיש שרק במקרה מגיע דם בכמות גדולה ונשפך על פצע פתוח יכולה להיות הדבקה. בכלל תואר רק מקרה אחד ברור שדבר כזה קרה כששני שחקני כדורגל התנגשו ואחד היה נשא שהדביק את השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להדבק?דנה22/08/2012
היי שלוום
אני בת ורציתי לשאול אם אני יורדת לגבר
ויש בו נגיף כול מחלה כלשהי, סיכוי גבוה שידבק?
ואם הוא יורד לי עדיין אפשרי שיש סיכוי שאני ידבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להדבק? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012אם הוא יורד לך אין כל סיכוי שתדבקי. אם את יורדת לו והוא נשא, הסיכוי שלך להדבק קטן אלא אם כן תבלעי את מה שהוא ישפוך לפה שלך. לכן אם את יורדת לו, או שתדרשי שישים קונדום או שתצאי לפני שהוא ישפוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהכרמית21/08/2012
אתמול ארע לי מקרה קצת מוזר. הלכתי בחניון של הקניון לכיוון הכניסה ותוך כדי הרגשתי דקירה עמוקה בכף הרגל ולא ממש התייחסתי. המשכתי ללכת ורק אחרי שהגעתי לקניון ראיתי נקודה אדומה מדממת ואז התחלתי להיכנס ללחץ.
אינני יודעת מה נכנס לי לרגל, כי כאשר חזרתי לשם אחרי שעתיים כבר לא היה כלום...אולי אספו את זה...
שאלתי היא כזו: האם ייתכן שזה מזרק או חפץ אחר, האם אני בסכנת הדבקה במחלה זיהומית כלשהי?
מה לדעתך אני צריכה לעשות?
זה מאוד מוזר מה היה יכול לדקור אותי בצורה כזו....
נניח שזה מזרק וזה חדר חדירה עמוקה, האם אני בסכנת הידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012איני מסוגל לתת שתשובה על מה היה גורם הדקירה. מכל מקום על פי התאור שלך אין כל מקום לדעתי לעשות משהו נוסף בשעה זאת והסיכוי שקרתה כאן הדבקה בנסיבות אלה הוא זניח/ אפסי.
אם למרות זאת הנושא לא יתן לך מנוח אני ממליץ שחעשי בדיקה לHIV כעבור שבעה שבועות וכן תגשי לטיפול נפשי אם תמשיכי להיות בחרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה חשוובהה מאוודחסוי21/08/2012
רציתי לדעת אומרים שאיידס לא מועבר בחיי היום יום וגם לא בעבודה אבל בעבודה אני נפצע המון וגם השותפים שלי לעבודה נפצעים בלי סוף קורא שאנחנו נוגעים של דם אחד של השני וגם בפצעים שהם פתוחים אולי הפצעים לא גדולים מאוד אבל אני ממש חושש
גם קרה לי מקרה שנגעתי בפצעים בגוף שהיו לי ובטעות נגעתי בקצת דם של מישהו ואחרי זה בפיצעון שהיה לי מפוצץ מה הסיכוי ליידבקות בנושא הזה והאם בכלל לחשוש ?
האם זה מספיק דם או איך זה הולך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהה חשוובהה מאווד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012צריך הרבה דם ועל פצע ממש פתוח לכן כל מה שאתה מתאר אינו מהוחוה סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית בליעה של כדורי הטיפול הגדוליםליאור21/08/2012
שלום רב,
האם במקרה של מטופל עם קשיי בליעה אשר מתקשה לבלוע את הטבליות הגדולות (אשר אינן ניתנות לחצייה) של ה- Kaletra וה - DDI (Didanosine) 400mg קיימת אלטרנטיבה טיפולית עם טבליות קטנות יותר או שניתנות לחציה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית בליעה של כדורי הטיפול הגדולים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012תמיד יכולה להיות אלטרנטיבה- אבל זהו נושא לדיון בינך לבין הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)