מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאוהד21/08/2012
כמה זמן ''דוגר'' נגיף האיידס בגוף עד שפורצת המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
חסוי21/08/2012תוחלת חיים של נשא איידס שמטופל בקוקטייל היא 75 שנה
הוכיחו שאיידס הפך למחלה כרונית ומי שמאובחן בזמן קצר לאחר הבדיקה ומקבל את הטיפול המקסימלי בקוקטייל התרופות יגיע לתוחלת חיים של 75 שנה.
ולאדם שהוא נשא ולא מגלה את זה יכול להיות נשא בין 8-14 פחות או יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאדור21/08/2012
שלום רב
רציתי לדעת האם ניתן להידבק בנגיף HIV דרך רוק? (כאשר מבוצע בי מין אוראלי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
חסוי21/08/2012אין שום דרך לידבק ברוק משום דרך אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיגאל20/08/2012
האם מנשיקות יש מצב להידבקות באיידס? בתודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
חסוי21/08/2012אין שום סיכוי להדבקה דרך נשיקה ולא דרך רוק רק בכמות של 6 ליטר שחודרים לגוף שלך ישירות מה שלא אפשרי הדרך היחידה זה שלך יהיה פצע פתוח בפה ולבת זוגתך יהיה פצע פתוח וששתי הפצעים היו פתוחים ושותתי דם ובנשיקה ממושכת שהדם יוכל ליתערבב אחרך לא יהיה הדבקה מיכוון שכמות קטנה של דם מנוטרלת על ידי הרוק שהפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתזוהר20/08/2012
שלום לרופאים
קראתי על שאלה דומה לשלי בפורום והתשובה הייתה שיש איזה סיכוי קטן
כשכלב שורט שני אנשים במקביל(בהפרשים של שניה) שריטות שטחיות יחסית אדומות נפוחות עם עקצוצים של דם(אין דם שנוזל) ניתן להדבק כך באיידס?
אני ממש צריכה לדעת עם אני במצב של סיכון מהמקרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך
חסוי20/08/2012אין שום סיכוי לידבקות באיידס בדרך זאת ....
הידבקות באידס מדם לדם או מנוזל כמו בקיום יחסי מין לא מוגנים
אפשרות שתארת ליידבקות באיידס לא הגיונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש בלחץיובל19/08/2012
היום הייתי במרפאת שיניים באתי להכניס ומולי הייתה אישה אחרי טיפול שיניים
היא התעטשה מולי והרגשתי בפנים ובשפתיים רוק ממנה הסתכלתי במראה וראיתי שיש גם מין חלקיקים של דם
האם אפשרי להידבק מן המצב הזה ??
אני בלחץ איום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש בלחץ - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/08/2012הסיכוי להדבקה דרך טיפות רוק, גם אם היו בו טיפות דם, במגע עם השפתיים הוא אפסי
אין מקום ללחץ מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת להיבדקעדי19/08/2012
לפני כשנתיים קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם גבר לא מוכר. מאז אני חשה חרדה מתמדת ללכת להיבדק למרות שלא ידוע לי אם הגבר בכלל נשא. אני מנהלת כרגע מערכת יחסים של שנה וחצי ואנחנו מקיימים יחסים לא מוגנים, שיתפתי את בן זוגי בחששות שלי והוא הלך להיבדק והתשובה הייתה שלילית. מה הסיכוי שלמרות שאנחנו מקיימים יחסי מין תקופה ארוכה והוא קיבל תוצאה שלילית אני נשאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת להיבדק - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/08/2012אל תסמכי על התשובה השלילית של בן זוגך - זה לא אומר כלום לגבייך
גשי להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי,
לבנה20/08/2012אני נמצאת במצב ממש דומה לשלך..
לפני 3 וחצי שנים קיימתי יחסי מין עם גבר לא מוכר, מאז היו לי 2 בני זוג,אחד מהם עשה בדיקה לאחר שנפרדנו ויצא שלילי והשני חבר שלי כבר שנתיים וחצי ולא נשא גם כן..
גם אני ממש חרדה לגשת לבדיקה... זה מפחיד!!! למרות שכנראה שאין לי כלום, ומה אם כן???
נמנעתי גם מתרומת דם רק לפני 3 חודשים תרמתי מאז! ולא חזרו אלי או משהו..
בקיצור אני ממש מבינה אותך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור
חסוי20/08/2012אני סובל מחרדה ממושכת ומהובחן סובל מ ocd גם אני הייתי חרד מלבמע את הבדיקה והלכתי לעשות בדיקה מהירה אין לך מה להפסיד במידע ותעשי לא תיהיה בלחץ יותר וגם בויא לדוגמא אדם נשא לא מרגיש כלום עד שזה לא מיתפרץ אז עם כבר יש משהו מה עדיף לחיות 10 שנים או 40 ?? עם מגלים את זה אפשר לטפל בזהה. אז קחו חוט למחשבה יש בדיקה מהירה תוך 20 דקות עם תשובות של 99.8 אחוז בעלות של 300 שקל או בדיקה רגילה עם תוצאות אחרי שבועיים
שיהיה בהצלחה לשתיכן ושמרו על עצמכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיגאל19/08/2012
שלום רב ד''ר, יש לי שאלה האם יש אפשרות להדבקה בנגיף מנשיקה צרפתית .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתך
חסוי20/08/2012אין סיכוי לידבקות בנשיקה צרפתית
רק במקרה שיש לך פצע פתוח בפה ולבת זוג שלך יורד כמות של דם גדולה מהפה ולא קצת מפני שרוק מנטרל את הנגיף מה שלא קורא בדרך כלל צקיך שתי פצעים פתוחים שותתי דם
מקווה שקיבלת תשובה מספקת (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת החלוןשם בדוי18/08/2012
שלום קראתי מאמר הינה הוא:
בדרך-כלל הנוגדנים הראשונים שמופיעים הם כנגד החלבון הנגיפי p24. לעתים, יופיעו נוגדנים כנגד החלבון p41 עוד לפני-כן. הנוגדנים מתגלים כ-6 עד 12 שבועות לאחר ההדבקה ב-HIV, וב-95% מהמקרים לאחר 6 חודשים. נדיר ש"תקופת החלון" (התקופה מההדבקה עד להתפתחות נוגדנים) נמשכת יותר משישה חודשים. כאשר הנוגדנים נוצרים – הם נותרים בדם לכל החיים.
עכשיו אם ב 95% מהמקרים הם מתגלים רק לאחר 6 חודשים או בין 6 עד 12 שבועות
האם בדיקה שעושים כ 7 שבועות לאחר מגע היא אמינה מספיק אני ממש מבולבל ומפוחד מה אפשר להגיד לאור המאמר הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת החלון - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/08/2012המאמר שקראת לא מעודכן
כיום, ניתן לזהות נוגדנים כבר אחרי 4 שבועות
למען הבטחון המלא ממליצים על 7 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףבאדי18/08/2012
אני היה לי מין עם קונדום אני שפשפתי את איביר מין שלי שהיה בנרתיק של הבחורה ואז הורתי את הקונדום והתחלתי לשפשף את אביר מין שלי היד שלי נגעה בפתח של הפין האים יש סיכןי אם נדבקתי באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/08/2012סיכוי זניח !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאנונימי18/08/2012
הרופא שלח אותי לבדיקות דם כלליות, בהן בדיקת HIV-1+2 first. האם זו בדיקה לגילוי HIV בדם?
אם כן, האם התוצאה ניתנת עם כל הבדיקות האחרות (יום למחרת הבדיקות?)? או שההליך אחר? מה ההליך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ד"ר, אם תוכלי לענות לשאלה תודה
אנונימי20/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
חסוי20/08/2012בדיקות רגילות לגילו איידס לוקחות בערך שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הבדיקה הזו HIV-1+2 first היא
אנונימי20/08/2012בדיקה לגילוי HIV בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, אשמח לתשובה
אנונימי20/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותנח17/08/2012
שלום
האם נוזל זרע שפלטתי בתחתונים/סדינים יכול להוות סכנה להדבקה למי שמכבס ולשאר המשפחה, כאשר הם מעורבבים ואז מכובסים עם בגדים ותחתונים של חברי משפחה אחרים?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה-הכוונה היא להדבקה בHIV
נח17/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
חסוי20/08/2012אין כל סיכוי ליידבקות מין המתואר הנגיף מתחמצן ולא שורד באוויר זמן רב ...
ותפסיק ללכלך את הבית תשתמש במגבונים או בנייר
המשך שבוע טוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה אותי מאדמוטרדת17/08/2012
השאלה שלי היא כזאת.. הייתי עם בחור שניסה להלביש קונדום על הצד ההפוך, הוא הבין שזה לא בסדר ואז הפך וסידר אותו...
בדקתי שהקונדום מונח עליו טוב ולאחר 2 דקות קיימנו יחסי מין.
מה הסיכוי להדבקות באיידס ויש סיכוי שהבחור נשא HIV ע"י נוזלים שיכלו להדבק לצד החיצוני של הקונדום?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט חשוב
מוטרדת18/08/2012לא יודעת אם זה קריטי או לא אבל המקרה היה בהודו ולא בארץ
והבחור ממש מתח על עצמו את הקונדום כשהוא הפוך ורק אז סידר אותו כמו שצריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
חסוי20/08/2012סיכוי זניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנהלי הפורום
מוטרדת!!!20/08/2012אפשר לדעת למה אף אחד ממנהלי הפורום לא מתייחס לשאלה שלי חוץ מאדם בשם חסוי (ותודה לך אגב) אבל אפשר בבקשה תשובה מקצועית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
חסוי20/08/2012מנהלי הפורום נותנים עבודה טובה ולפעמיים לא מופיעים להם השאלות ...
ולשאלתך לדעתי צריך כמות מספיקה ולא די בללבוש קונדום כל עוד והוא לא ניקרע במהלך קיום יחסי המין אין אפשרות לידבק הנגיף לא חיי באויר יותר מכמה שניות וכמות נוזל קטנה לא תשרוד ועם בכלל יצא לו נוזל עם לבישת הקונדום. לפי דעתי אפשרות הדבקה לא קיימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
מוטרדת!!!20/08/2012הבנתי שהנגיף מסוגל להתקיים באוויר בערך כ20 דקות...
אני יודעת שהסיכוי הוא קטן בקטנים, אבל במידה והבנאדם כן נשא HIV ואם לא פוסלים לגמרה סיכוי שלא נדבקתי אם כדאי לי בכל זאת לעשות בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך תשובה מקווה שהדוקטור ירחיב
חסוי21/08/2012הנגייף מתקיים עד 20 דקות שמדובר בכמות של דם מטורפת או נוזל זרע לא בכומיות קטנות עוד פעם לא ניראה לע הגיטני שיש בכלל סבירות ליידבקות. בתיאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שמטרידה אותי מאד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012אין כל סיכוי להדבק כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שמטרידה אותי מאד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012אין סיכוי להדבק בצורה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודדדעומרי17/08/2012
עקץ אותי יתוש הנמר האסייתי כ-7 עקיציות הם מאוד גדולות ועם נפיחות מאוד גדולה וזה מאוד מגרד ושורף
קראתי שיתוש רגיל לא מעביר איידס
האם זה תקף גם לסוג היתוש הזה (הנמר האסייתי )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאודדד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/08/2012אין כל הוכחה עד היום שיתושים בכלל, ובכלל זה היתוש שאתה מזכיר, מעבירים או מדביקים בנגיף האיידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית ומחלותכרמית17/08/2012
הייתי היום אצל שיננית במרפאת "כללית סמייל", כאשר נכנסתי שאלתי אותה אם אני ראשונה והיא אמרה שכן. ואז שאלתי אותה האם המכשירים עוברים חיטוי והיא אמרה לי "את ראשונה, אין לה מה לדאוג, הכלים נקיים". אציין כי כאשר נכנסתי אליה לחדר הכלים כבר היה במקום ואז היא חבשה כפפות והלכה לחדר הסמוך שבה הייתה שיננית נוספת שהייתה באמצע עם מטופל והיא לקחה ממנה כל מיני דברים תוך כדי שהיא עם הכפפות ואני ברוב טיפשותי לא אמרתי לה להחליף כפפות ועכשיו אני מתחרטת. דבר נוסף, לפני שהתחלתי את הטיפול ראיתי שבחור הזה שיורקים את הדם, איפה שמונחת הכוס פלסטיק והמים היה מלא אדום וגם לא התייחסתי, רק אחכ בדיעבד נכנסתי ללחץ שאולי בכל זאת היה מישהו לפני בחדר, אולי היא לא אמרה את האמת, אולי השיננית שלידה עבדה באותו חדר וקיבלה מישהו עד שהיא תגיע ואותה אחת לא חיטאה את המכשירים. כל המכשירים היו ממתכת ולא חד פעמיים. יש לי מספר שאלות אליך, אנא ענה לי כי אני לחוצה מרוב פחד ואין לי אוויר:
1.במידה וכן היה מישהו לפני ועברו כמה דקות והמכשירים לא עברו חיטוי והיא עשתה לי ניקוי וירד לי מלא דם, האם כך אפשר להידבק חלילה באיידס או הפטטיס?
2.אם היא נגעה עם הכפפות בחדר של השיננית השנייה בכלים שהיו שם כאשר היא הייתה עם מטופלת אחרת והידיים שלה נגעו בדם - ייתכן והשאילה ממנה כלי מסוים לניקוי שלא היה לה והכלי לא היה מחוטא ...או הכפפות התלככו בדם והיא נגעה במכשירים שהיא ניקתה לי האם כך אפשר להידבק באיידס או הפטטיס כלומר אם השיננית השנייה מסרה לה כלי מסוים?
3. בסיום הטיפול ראיתי אותה עוברת על המכשירים עם מגבון חיטוי אני מניחה ועם אותו אחד היא עברה על הכלים ועל המשטח...ראוי לציין שירד לי דם רב בעת הניקוי והאם חיטוי כזה מספיק על מנת למנוע זיהום...אני שואלת כי כמו שלי ירד דם, גם למטופל קודם יכול להיות שירד דם והאם המגבון מספיק על מנת להשמיד את החיידקים, במיוחד שזה אותו מגבון...
4. האדום הזה בחור שראיתי שבו יורקים את המים ייתכן שזה דם, האם זה תקני שזה היה שם? בקיצור האם עלי להילחץ? מה הסיכוי שנדבקתי במשהו? האם אני בחרדה מיותרת? האם אני יכולה להיות רגועה ולחזור לשגרת חיי?
הפחד שלי שאולי היא השאילה מכשיר מהשיננית ליד כי לה לא היה. כי היא נכנסה לחדר ליד ובאמצע טיפול של השיננית השנייה, אמרה לה שחסר לה מכשיר מסוים ואולי היא לקחה מהשיננית את המכשיר מבלי לחטא והשתמשה אצלי בפה.כלומר שהשיננית נתנה לה מכשיר שהיא השתמשה בו למטופלת שאצלה בחדר, סיימה ואז העבירה לשיננית שלי. או לחילופין שהיא העבירה לשיננית שלי מה שהיה חסר לה והכפפות שלה היו עם דם מהטיפול והשיננית שלי נגעה בכלים ואז עשתה לי טיפול.
אני ממש פוחדת, אנא ענה לי בהקדם. תודה.
מה דעתך? והאם אני סתם היסטרית או שיש לי סיבה להיות מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית ומחלות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/08/2012בתשובה לשאלתך האחרונה- כן את ללא ספק סובלת מחרדה ואין כל סיבה אובייקטיבית לחששותיך. מבלי לענות על כל השאלות שלך חשוב מאוד שתביני:
1) לא הוכחה הדבקה עי או במרפאות שיניים עד היום בשום מקום בעולם למעט מקרה אחד שבו כנראה הרופא עצמו הדביק בכוונה שניים או שלושה ממטופליו!
2) כל מרפאות השיחניים הרשמיות ובודאי הצבוריות נוקטות בכל האמצעים המקובלים והמספיקים למנוע הדבקה.
3) אם התשובות שלי לא ירגיעו אותך אני מאוד ממליץ שתגשי לטיפול נפשי שיעזור להרגיעך שכן אין כל בסיס רפואי לחששות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיןדנה17/08/2012
שלום לרופאים
הסיטואציה מוזרה,במסגרת תפקידי אני עושה לאנשים בדיקות סמים,אחת הבנות הייתה במחזור ונזל לה שתן על היד,מכוון שצריכה לעשותו לתוך כוס,בסיום היא ניערה את היד עם השתן שבטח היה בו דם של המחזור וזה עף לי לעין
במידה שטיפת שטן של אישה במחזור עפה לי לתוך העין אפשר להדבק באיידס?
ממה שכתוב בפורום הדבקות דרך העין אפשרית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/08/2012כפי שציינתי בתשובה אחרת, למרות שלמיטב ידיעתי לא תוארו מקרה/ים של הדבקה בדרך זאת, מקובל עדיין להתייחס ברצינות לחשיפה של העין לנוזל מזוהם בנגיף- הפרשות ראתיות או דם. המקרה שאת מתארת מאוד לא סביר כמהווה סכנה-לא ידוע אם הבחורה נשאית ואם יש לך שספקות תבקשי לעשטות לה בדיקה כדי לשלול בכלל האשרות. אבל גם אם היא נשאית הכמות של הנגיף בשתן שממנו הותז לעין היא ממש זניחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור צבי
דנה18/08/2012כמה זמן צריך לעבור כדי שאקח אותה לעשות בדיקה???
מגע של טיפת שתן שהיה בתוכה דם של מחזור( בכוס השתן היה נראה צהוב) יכול להדביק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע
דנה18/08/2012צריך טיפול מונע במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
דנה20/08/2012?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מונע - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/08/2012לא לא צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן צריך לחכות
דנה24/08/2012כתבת לי שאני יקח את הבחורה לעשות בדיקה, אני צריכה לחכות חודשיים ואז לקחת אותה?
ואם יש סיכון אז למה לא צריך טיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)