מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איידס ועגבתנתי07/08/2012
שלום רציתי את העזרה שלכם אני ממש חרד ולא מפסיק לחשוב על זה שכבתי לפנח חודש עם בחורה שיש חשש מאוד מאוד גדול שהיא נשאית מהרבה סיבות כאשר שכבתי איתה לא שמתי קונדום בצורה נכונה ומלאה ביצעתי בדיקה אחרי חודש וכמה ימים ויצא שלילי ב"ה עכשיו ראיתי שיצא לי מעין כיב על איבר המין דבר שיכול להצביע על הידבקות בעגבת אני לא ישן ובחרדה שבחיים שלי לא עברתי רציתי את עזרתכם ולשאול
-האם כאשר יש הדבקה של הנגיף ביחד עם עגבת לוקח יותר זמן לזהות אותו בבדיקה
-קראתי באתר של הוועד שבדיקת קומבו היא לא הכי אמינה וששלילה בקומבו לא אומרת שלילה סופית
-אם נשא מדביק אותי בעגבת הסיכוי שידביק אותי יחד עם זאת בנגיף גבוה או שאם הוא הדביק אותי בעגבת בהכרח הוא הדביק אותי גם בנגיף בבקשה תענו לי רופאים נכבדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס ועגבת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/08/2012כל מחלת מין מעלה משמעותית את סיכויי ההדבקה ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרי בדיקה!ערן06/08/2012
שלום .
עשיתי בדיקה לאחר כ 7 שבועות
בכל אופן לפני נכנסו 2 גברים לבדיקת איידס
שאני נכנסתי הבחורה שעשתה לי תבדיקה פתחה את את החומר חיטוי הזה מרחה לי על היד ואז לקחה מהסלסלה מין תחבושה כזאת מרובעת ונקתה לי תאזור ליד הווריד
ושמה את זה על השולחן .
לאחר שהיא לקחה ממני מבחנת דם ..היא לקחה את אותה תחבושת שהייתה על השולחן
ושמה לי על הווריד..
אני מניח שגם מי שהיה לפני עבר את אותו נוהל
האם יש סיכוי להידבק מן המצב הזה ??מכוון שהתחבושת הייתה מונחת על השולחן וגם מי שעבר את זה לפני התחבושת שלו הייתה מונחת שם ? והיא שמה לי את זה ישר על הוריד ממנו היא לקחה את הדם ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרי בדיקה! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/08/2012אי אפשר להידבק ממגע עם צמר גפן או תחבושת שהיתה על השולחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דודו07/08/2012אין מצב להידבק גם אם היה דם על התחבושת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דודו09/08/2012אין מצב להידבק גם עם היה דם על התחבושת והיא ישר שמה לי אותו על הוריד ממנו היא לקחה את הדם. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה פרופסור תשובה....
דודו10/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה פרופסור תשובה.... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/08/2012אין כל אפשרות להדבק בנסיבות שאתה מתאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר להתיחס לזה
דודו10/08/2012.אין מצב להידבק גם עם היה דם על התחבושת והיא ישר שמה לי אותו על הוריד ממנו היא לקחה את הדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר להתיחס לזה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/08/2012אכן כן - ההדבקה היא רק אם יש כמות גדולה של דם טרי ועל פצע פתוח ומדמם ולפחות לפי שעה אין כל דיווחים על הדבקות בתנאים שאתה חושש מהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיכום
ערן10/08/2012זאת אומרת אין לי מה להיות בחששות מין המצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות הדבקה
צבי בנטואיץ10/08/2012נכון אין לך כל סיבה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הדבקהאנס06/08/2012
אני היתי אצל זונה היחס מין הייה עם קונדום אבל מה קרה הבחורה הורידה לי את קונדום ביד שלה ישר היא התחילה לשפשף
אני מפחד שהפרשות הנרתיק שהיו במגם עם היד שלה נחדרו לתוך איבר מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/08/2012אין מצב להדבקה בדרך זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת...יאיר06/08/2012
אני מתנדב במוסד רפואי ידוע שאליו מגיעים בין היתר גם אנשים הנושאים את הנגיף.
אני מאד מסופק מעבודתי ועושה הכל על מנת לתת שירות והרגשה טובים לאנשים המגיעים.
שאלתי היא כזו, בעת מתן שירות לאחד מהאנשים, אחד מהאנשים התעטש במרחק מה ממני בחדר סגור. האם מצב שכזה יכול להביא להדבקה? תודה, יאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/08/2012נגיף ה HIV לא עובר בעיטוש כך שאין מצב להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההה חשווובההה שירותיים ציבורייםחסוי06/08/2012
עם עשיתי ביד בשירותיים ציבוריים ואחרי שגמרתי נגעתיהעם היד בריר ואז בפין בחור יש מצב לידבקות באיזה שהוא מצבב ??? עם היה דם שם או נוזל ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלההה חשווובההה שירותיים ציבוריים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/08/2012אין מצב להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טיפול?אבי05/08/2012
שלום רב,
אני נוטל סטוקרין וטרובדה מזה 4 חודשים וחצי. בהתחלה במשך חודשיים היו הפרעות של ריכוז ,כבדות בראש וחוסר פוקוס שנעלמו אחרי חודשיים. כעת 4 חודשים וחצי אחרי אני עדין לפעמים חש מעין הרגשה מוזרה של חוסר פוקוס או ראש כבד וזה קורה בעיקר אחרי עבודה מאומצת או לחץ או סופ"ש שאני מבלה ולא ישן הרבה או שותה לשוכרה.
כמו כן ברצוני לציין שאני מרגיש עייפות כרונית מאז נטילת הכדורים.
שאלתי היא: האם עצם העובדה שהתופעה שהזכרתי לא קבועה מעידה שזה עשוי לחלוף לגמרי או שעליי להחליף את הטיפול? האם מניסיון הדברים האלו מוכרים לך?
אני מעדיף להצמד לטיפול הזה שכן זה הטיפול היחידי עם 2 כדורים בלבד פעם ביום ומאוד מחכה כבר לאטריפלה שתגיע למכבי ואקבל אותה.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
חסוי06/08/2012אני יפוחונדר ברמןת מטורפות הייתי מעוניים לדעת באיזה צורה זה עבר אלייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אבי
אלמוני06/08/2012אני כבר שנה וחצי לוקח תרופות מאז האיבחון ובהתחלה קבלתי גם את הסטוקרין והטרובדה...
כל מה שאתה מתאר קרה גם לי,זה לא כיף והרגשה לא נעימה בכלל...
החליפו לי את הטיפול אחרי חודש לאינטלנס וטרובדה טיפול יחסית חדש עם אפס תופעות לוואי!!!!
שווה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת טיפול? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2012מן התאור שלך יש בהחלט רושם שהתופעות האלה יוקלו או יחלפו. ראוי לכן לחכות עוד מספר חודשים בטרם תחליף את התרופות. התרופה שיש להחליף תחילה היא הסטוקרין הגורם לתופעות שכאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס יבש....מפחדת05/08/2012
אני יוצאת עם מישהו כבר תקופה, עשינו סקס יבש, התחככנו עם איברי המין כשאני עם תחתונים והוא בלי, כשאני יושבת עליו (אני לא בטוחה אם יצאו לו טיפות מקדימות, ואם כן אז?). האם אפשר להידבק בדרך זו
או האם אפשרי להיכנס להיריון? אני ממש מפחדת וחרדה, האם ללכת להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס יבש.... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2012אין לך ממה לפחד אם התאור שלך מדוייק-לא מהריון ולא מהדבקה. ראוי אבל שתעשו בדיקה לפני שתעשו סקס!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי05/08/2012
רציתי לשאול, אם נוזל זרע מעורבב בנוזל אחר כמו משקה כדוגמת חלב או מים, כמה זמן יכול הנגיף לחיות בתנאי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2012קשה מאוד לענות-תלוי בכמות הנוזל וטיבו. ככלל הנגיף לא חי "טוב" בתנאים שכאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בבדיקה גניקולוגיתקרינה05/08/2012
שלום
בבדיקה גניקולוגית הרופא לבש כפפות וחלק מהבדיקה טבל את האצבע בקערית עם חומר שאני מניחה נוזל סיכוך והחדיר לצוואר הרחם. תמיד יש לי את החשש שאולי זה לא באמת כזה סטרילי.
לכמה זמן איידס יכול לחיות בתוך נוזל שיושב בקערה באוויר הפתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש תשובה
קרינה07/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה בבדיקה גניקולוגית - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2012מן התאור שלך ברור שאין אפשרות להדבק בצורה זאת. הן נוזל הסיכוך וקרוב לודאי חומרי החיטוי שבתוכו אינם מאפשרים להשאר מדביק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדבקה באיידס דרך דם חייב להביןחסוי05/08/2012
רציתי לדעת מזה פצע פתוח פצע שיורד ממנו דם שנוגעים בוא
או מספיק שהוא ניראה פתוח כמו נגיד חגקון שהתפוצץ ולא יודר לו דם רק רואים אבל הוא לא נוזלי אני ממש בחדרה כי יש לי מלאה פצעים קטנים בגוף כמו חדקונים וכאלה ולפעמיים נוגעים בי וקרא לי מקרה שהיום נגעו בי עם דם אבל זה לא דם שנמרח ניראה רק דם אבל לא נוזלי והאם זה יכול לעבור מפצע ממש קטן. כי אני ממש לחוץץץ מהנושא ולא רגוע בכלל
ולמה מגייסים חולי איידס לצה"ל הם עלולים להדביק אןתנו אני בטיאונות לא קרבית ואני משאר לעצמי שיש איזה אחד פה חולי איידס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדבקה באיידס דרך דם חייב להבין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2012בכל הנסיבות שתארת אין כל חשש להדבק!! לא נדבקים מן החצקונים ולא נדבקים מזה שיש נשאים בפלוגה או בשרות. נדבקים רק ממגע מיני או מערוי דם נגוע. המקרים של הדבקה מדם הם מאוד בודדים ורק מזרימת דם נגוע לתוך פצע שני פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לדוקטורנחסוי05/08/2012
אני נימצא בצה"ל אני חוזר ואומר הרבה פה נפצעים ולי יש פצעים חגקונים וכל זה רציתי לדעת אני מסתכל בכל דבר עם יורד דם וממש חרד בודק כל שניה עם יש לי פצעים פתוחים או משהו כזה אני רציתי לדעת עם להמשיך ככה או להפסיק לפחד וליתנהג רגיל ולא לחשוב שכל דבר שנוגע בי להיות בלחץ שזה דם ורציתי לדעת אני יכול לנגב את הפנים עם השרוולים למרות שנוגעים בי ואין לי מושג עם יורד להם דם או לר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לדוקטורנ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2012עליך להפסיק לדאוג ולפחד ואם זה לא מרפה ממך ללכת לקבל טיפול נפשי. מכל מה שתארת אין כל סיכוי להדבק ואין כל חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת על DVTאלמוני05/08/2012
שלום ד"ר,
ענית לי כי השכיחות של נשאים גבוהה ללקות ב-dvt מזאת של אוכלוסייה "רגילה"...
מדוע בעצם השכיחות היא גבוהה ומה הסיכויים שהמקרה חוזר פעם נוספת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת על DVT - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2012כנראה שד"ר לורבר ענתה לך על זה ואולי היא תרצה להוסיף. מכל מקום הסיבה לשכיחות גבוהה יותר של dvt אצל חולי ונשאי HIV קשורה בשכיחות גבוהה יותר של נוגדנים נגד מרכיבים של מנגנון הקרישה, והסיבה לכך לא לגמרי ברורה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידסכרמית04/08/2012
אני חייבת לשאול שאלה כי אני לא ישנה כבר יומיים. הייתי במועדון ריקודים והיה מישהו שנצמד אלי במשך דקה שתיים רצוף והרגשתי כמעין דקירה כזו והסתובבתי ראיתי מישהו הולך עם חפץ דק במהירות כזו ונעלם בין הרוקדים, זה היה בצבע אדום ולא ברור אם זה מזרק עם דם נגוע שלו...
כאשר הלכתי למראה ראיתי נקודה אדומה ושתי שריטות. מאותו רגע נכנסתי לסיוט ואני לא ישנה יומיים. מה דעתך כאיש/אשת מקצוע? האם אני צריכה להמשיך בשגרת חיי ולא להתייחס למקרה שכזה? נניח שכן הייתה דקירה עם מזרק ונניח שהוחדר דם נגוע האם תמיד מתרחשת הדבקה באופן ודאי? או שייתכן שיחדור לגוף של אדם בריא בריא דם נגוע ולא תתרחש הדבקה? אנא כתבו לי את תשובתכם המקצועית ואת דעתכם האישית בעניין זה שאוכל להיות רגועה.
נניח שכן דקרו אותי עם מזרק והוחדר דם נגוע האם תתכן חלילה הדבקה ב100% או שאפשר לא להידבק?
אני מנסה להמשיך בשגרת חיי, אך יש לי סיוטים בעניין. כי אחרי שהסתובבתי לראות מי נגע בי במשך דקה שתיים רצוף ראיתי מישהו מאוד מוזר עם משהו ביד ואני לא יכולה לדעת בוודאות אם זה היה מזרק או לא....
השאלה האם כדי להתייחס לחרדה שלי או להמשיך בשגרת חיי כרגיל?
אני ממש לא יודעת כיצד לנהוג ואין לי אוויר מרוב שאני לחוצה...אנא עזרו לי ותאמרו לי מה עלי לעשות לדעתכם והאם אתם שמעתם על מקרים של הדבקה מכוונת במועדון?
אנא התייחסו להודעתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/08/2012לא היה אף מקרה שכזה, ככל שידוע לי
מדי פעם עולה גל של סיפורים הזויים על מדביק בכוונה תחילה בצורת דקירות במועדונים. שוב , ככל הידוע לי לא היה מעולם מקרה של הדבקה בצורה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סתם שואלת את דעתך המקצועית
כרמית04/08/2012האם את חושבת שעל פי המקרה שלי יש צורך להידבק? או שאני יכולה להמשיך בשגרת חיי כרגיל?
נניח כן הייתה דקירה והוחדר דם נגוע, האם תמיד מתרחשת הדבקה ב 100 אחוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DVT ו HIVאלמוני04/08/2012
שלום ד"ר.
לפני שנה וקצת גילו לי קריש דם ברגל שמאל תחתונה,טופלתי במשך 7 חודשים בקומדין ותקופה מאוד קצרה בקלקסן,תודה לאל אני כבר אחרי המקרה,הפסקתי לקחת קומדין ומה שכן אני נוטל כל יום אספירין כטיפול מונע מאחר ולא יודעים ממה נוצר הקריש.
בשיחה עם הרופאה ההמטולוגית שטיפלה בי בכל התקופה כמובן שציינתי בפניה שאני נשא ומה שיוצא מוזר שכל הפרשה התחילה חודשיים לערך אחרי שהתחלתי לראשונה לקחת תרופות.
הרופאה כמובן בדקה את התרופות שאני נוטל (אינטלנס וטרובדה) ולא מצאה קשר ישיר למקרה של קריש הדם ופסקה שאין כל קשר.
רציתי לדעת בכל זאת מכם הרופאים כאן האם זה פשוט מקריות של שני האירועים בו זמנית (נטילת התרופות ופתאום קריש דם) או שיש בכל זאת קשר מסויים?
מציין שלאורך כל התקופה תוצאות בדיקות הדם שלי היו תקינות מכל הבחינות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DVT ו HIV - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/08/2012ידוע בהחלט על קשר בין ארועים טרומבוטים ו HIV , השכיחות גבוהה מזו שבאוכלוסיה בריאה
לגבי התרופות לא ידוע עד כה על קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחסוי04/08/2012
אני נגעתי בפנים ואחרי זה ראיתי כמו דם כזה על הציפורן ניראה כמו דם לא יודע בידיוק אבל אחרי זה נגעתי במידע ונגעתי בטעות של דם של מישהו והכנסתי יד לפב יש סיכוי לידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
חסוי04/08/2012למה אני מפחד כי ברותו היום נשכתי את הלשון וירד לי דם אני מפחד שזה לא מפנסגר וחס וחלילה חדר דם של מישהו אחר או שזה לא הגיוני וזה חייב להיות בנשיקה רצופה עם דם ופצעים בפה פתוחים והאם מרגישים שהפצעים בפה פתוחים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/08/2012השאלה לא ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`04/08/2012אין כל סיכוי להדבק בדרך זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)