מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איסנטרנס וטרובדה באותה קופסאנשא וותיק24/04/2012
שלום,
יש לי קופסאת פלסטיק שבועית שבא אני שם את הכדורים. במחיצה אחת אני שם כדור אחד של איסנטרס וכדור אחד של טרובדה. ובמחיצה השניה כדור אחד של איסנטרס אותו אני לוקח בערב.
שאלתי היא: היות והכדורים באים ללא מעטפת האם יש סכנה במגע בין שני הכדורים בתוך קופסאת הפלסטיק? הטרובדה למעשה באה במגע עם כדור האיסנטרס בתוך מחיצת הפלסטיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסנטרנס וטרובדה באותה קופסא - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/04/2012לא ידוע לי על כל בעייה בהקשר שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת איסנטרס - ISENTRESSמיכאל24/04/2012
שתי שאלות:
האם המרווח בין כדור לכדור צריך להיות 12 שעות או קצת פחות?
האם כדאי לאכול יחד עם לקיחת התרופה? הבנתי שהספיגה טובה יותר עם אוכל למרות שהמצצאים לא חד משמעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת איסנטרס - ISENTRESS - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/04/2012חשוב לשמור על מרווח קבוע אבל אין אסון אם יש פספוס של שעהץ באשר לאוכל לא ידוע לי שהאוכל משנה לגבי איזנטרס אך במידה שאמצא כי ישנה הוכחה להשפעה אודיעך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
נשא וותיק25/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדן
אבי25/04/2012האם המרווח של שעה הוא משהו תחום או שאם קורה פעם בשבוע או שבועיים שנוטלים זאת באיחור של 4-5 שעות זה מסכן?
לעיתים אני מעדיף לקחת את הכדורים לפני השינה ביום שיוצא ולכן אני ישנו איחור של 4-5 שעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדיין מודאגת22/04/2012
לפני כמה שנים, קיימתי סקס יבש עם בגדים.
הוא גמר איכשהו מזה וזה עבר לי את המכנס והתחתון.
השאלה שלי האם ישנה אפשרות להידבקות מאיידס בהתאם לסיטואציה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/04/2012נשמע די הזוי והסיכוי להדבקה קרוב לודאי זניח. מאחר שהארוע היה לפני שנים ואת מוטרדת אז למה שלא תלכי להבדק?? החשש לא יעבור לך גם לאחר שאני אומר שזה זניח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאבי22/04/2012
שלום רב,
לפני חודש התחלתי טיפול תרופתי סטוקרין וטרובדה. כל התופעות הלוואי נעלמו למעט עייפות שיש לי כמעט כל יום והרגשת כבדות.
בנוסף שמעתי לעצתכם ובערב שידעתי שארצה לצאת לשתות אקח את הכדורים שעה לפני,למעשה לקחתי את הכדורים שעתיים לפני שתיית האלכוהול, מייד עם הלגימה הראשונה מהכוס (וודקה רד בול) הרגשתי סחרחורת,מיסטול ולא יכולתי לשתות עוד,שאלתי האם זה טבעי ותמיד זה יהיה ככה או שיש לי רגישות יתר לכדורים האלו?
מה המלצתכם בנושא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/04/2012ישנה אפשרות לא מבוטלת שאלה השפעות של סטוקרין. ראוי להמשיך לבחון זאת ואם התופעות ימשכו להתייעץ עם הרופא שלך ביחס לאפשרות להחליף את הסטוקרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעע
אבי26/04/2012אני חייב לציין שכאשר אני קודם שותה ורק לאחר מכן לוקח את הכדורים אין בכלל השפעה
השאלה האם העובדה שיש לי אלכוהול בדם מנטרלת את הכדורים?
שאלה שניה כמה זה מסוכן אם אני לוקח את הכדורים באיחור של 4-5 שעות נניח שזה קורה אחת לשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
צבי בנטואיץ26/04/2012יתכן שההשפעה של האלכוהול על המוח מבטלת את ההשפעה של הסטוקרין אבל איני ממליץ על שתייה של אלכוהול כפתרון יום יומי להשפעות הלתא רצויות של סטוקרין.
לגבי אחור חד שבועי בנטילת התרופות אין בעייה מיוחדת לבד מן הסכנה שזה יהפך להרגל יום יומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעע
אבי26/04/2012חלילה,אני ממש לא שותה על בסיס יום יומי, רק כשיוצא למסיבות וזה קורה בשישי פעם בשבוע לא קבוע.
אז אין סכנת עמידות לנגיף אם אקח הכדור ב4 בבקר במקום 23 בלילה ושיש בדמי אלכוהול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה , דוקטור לורבר מרגליתגילי22/04/2012
האם נקודה יבשה או נקודת חן או נמש ( משהו חדש שיצא לי ) בשפה התחתונה בפה קשור איכשהו לאיידס אחרי מגע מיני ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ את השאלה
גילי23/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס ותסמונת aplaשלום21/04/2012
האם תסמונת apla נפוצה בקרב נשאי וחולי איידס יותר מאשר בכלל האוכלוסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס ותסמונת apla - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר22/04/2012יש מחקרים שבדקו את השאלה - השכיחות היא כמו באוכלוסיה הרגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואג מאוד אנא ענו מהר ככל שניתןמודאג21/04/2012
שלום,
היה לי יובש כבד בידיים וכתוצאה ממנו נוצר לי חתך על גבי היד שדימם מעט.
הסעתי מכר וכשיצא מהרכב לאחר נסיעה של כדקה הוא לחץ לי את היד ונגע בדיוק בחתך שהיה די טרי. אני לא יודע אם היה לו פצע / חתך מדמם על היד ולכן אני דואג.
האם יש סיכוי להדבק? גם במקרה שהיה לו דם?
שאלה כללית:
כאשר ישנם פצעים / חתכים קטנים על הידיים האם ישנה סכנה במגע (לא מיני) באדם אחר? כולל לחיצת יד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואג מאוד אנא ענו מהר ככל שניתן - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012אין כל סיכוי להדבק בצורה כזאת. גם אם היה לו דם על היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, רק עוד משהו קטן
מודאג22/04/2012תודה רבה על התשובה המהירה.
רק אם אפשר לענות גם על השאלה הכללית שהוספתי למטה אחרי השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בתשובה
מודאג22/04/2012האם בתשובתך התייחסת למקרה הספציפי הזה או לשאלה הכללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה אם אפשר
מודאג22/04/2012ועוד שאלה קטנה:
האם ניתן להדבק מהחתכות מציפורן כאשר יש מתחתיה שאריות של דם? או כשפשוט יש עליה דם?
תודה רבה מראש, אשמח אם תתייחסו גם לשאלות הנוספות שהוספתי למעלה בדיון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב...חוששת21/04/2012
היי הייתי בקשר שבו כמה חודשים קיימתי יחסי מין עם חדירה אךהבחור גמר בחוץ כל פעם...מה הסיכוי להידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012נדמה לי שעניתי לך קודם- הסיכוי להדבקה מאוד קטן אבל אני בכל זאת ממליץ לך לבצע בדיקה לנוגדנים כדי לדעת בודאות מצב נשאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hivYAER20/04/2012
שלום
נא לקרא את המכתב ולתת לי תשובה, אני ממש זקוק ליעוץ בנושא הזה
אני בן אדם שהגדרתי את עצמי כבנאדם מאושר ומוצלח עד לפני שנה, אחרי מגע מיני חשוד, התחלתי להרגיש צריבה בלשון עם לשון קצת לבנה ופצעים בפה שבועיים אחרי ההרגשה המוזרה הזאת חליתי בשפעת לתקופה של 3 שבועות אחר כך התחלתי להרגיש צריבה בידיים ופריחה כלה בצבע אדום,ופריחה מקושקשת בצבע אדום משהו כמו 5 ס"מ ברגל שמאלית בינתיים כאב הגרון נמשך והתחילו להופיע לי פצעים בשורש של השערה, זה ממש הלחיץ אותי דבר שגרם לי לעשות את בדיקת הקומבו בבית חולים על חשבוני אחרי חודשים ועשר ימים שיצאה שלילית למרות שראיתי בטופס הממוחשב כתוב ( ANTI HIV : 0.23) ( אני ממש מפחד שבתקופה הזאת עדיין הגוף שלי לא ייצר כמות נוגדנים מספקת ) המשכתי את החיים כרגיל אבל, כאב הגרון המשיך אתי בנוסף לכול הסימפוטים שהזכרתי אחרי 4 חודשים אותם סימנים שהיו לי הופיעו לבני משפחתי לאנשים שאני חיי איתם אימא אבא והאח הקטן שלי נכנסתי לדילמה מה אפשר לעשות, פניתי לרופא המשפחה שלי והזכרתי לו את הסיטואציה הוא אמר לי שאין מה לפחד כנראה זאת פוביה מהמחלה, אמרתי לעצמי יכול להיות שזאת פוביה למרות שאף פעם לא עברתי דבר כזה , בינתיים אימא שלי חשה צריבה בשתן עם שפעת חזקה כאבי בן תחתונה וחום גבוה עד 39 ועליה דרמטית בקצב הלב עד 200 דבר שגרם לה להתאשפז בבית החולים בבית החולים עשו לה בדיקת שתן והגיעו למסכנה שיש לה דלקת שתן, בנוסף יש לה בעייה בלב, ( אחרי השחרור של אמא התחילה להופיע לה בצקת בבוהן( הרופא טוען שיכול להיות שיש בעיה כתוצאה מאי ספיקת קליות מכיוון שאמא שלי חולת סכרת), המעגל התרחב וגדל וחבר טוב עבר אותם סימפוטים וכבר אחרי 4 חודשים עדיין יש לו את אותם סימפוטים עם עייפות וכאב גרון, בנוסף לחבר גם הדוד שלי יש לו אותם סימפוטים .............זה נשמע מוזר אבל זה מה שהתרחש .......
עדיין יש לי את כאב הגרון עם דלקת הריאות וכול הסימפוטים שהזכרתי בתחילת המכתב בנוסף יש לי פריחה חדשה בצבע אדום עם קשקוש לבן
יש לי כמה שאלות :
1) האם יכול להיות שאני נושא את HIV למרות שתוצאות בדיקת הקומבו שוללים את הHIV ( יכול להיות שהעובד במעבדה טעה בסופו של דבר העובד הוא בנאדם והוא עלול לטעות ) והעברתי את הווירוס לכול המשפחה וכול מי שסובב איתי
2) האם יש מחלות אחרות שיש להם אותם סימפוטים ?
3) לפעמים אני מרגיש צריבה באיבר המין האם זה קשור למחלה מסוימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hiv - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012אין לך כל סיכוי שנדבקת וכל הסימנים הם של חרדה בצד אולי מחלה אחרת שראוי שתועץ ברופא שלך. אני משוכנע שאתה צריך טיפול נפשי שיעזור לך להפטר מן החרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפרופסור- טיפול מונענטלי20/04/2012
שלום ,
אם קיימתי יחסי מין לא מוגנים אתמול בלילה עם אדם שקצת חשוד כעת בעיניי,לאן אני אמורה כעת לפנות על מנת לבדוק צורך בטיפול מונע.
הבנתי שהטיפול אם ניתן צריך שיהיה בדחיפות ואינני יודעת כל כמה זמן עונים כאן בפורום מכיוון שיש די הרבה שאלות שלא נענו מס' ימים ויש חשש שיהיה מאוחר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לפרופסור- טיפול מונע - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012כדאי לך לגשת לאחד ממרכזי האיידס-איכילוב, ביילינסון, שיבא במרכז, מאיר -גם כן או רמבם בצפון והם יפנו אותך לחדר המיון אם יש צורך. מועד קבלת הטיפול המונע הוא עד 72 שעות לאחר הארוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה לפרופסור- טיפול מונע - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012עניתי לך לפני רגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידסירון20/04/2012
לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם בקופת חולים במחלקת ילדים (אני בן 16)
את הבדיקה עושים בשכיבה על המיטה .
בזמן הבדיקת דם האחות הניחה את הפד שמיועד לעצור את הדם לאחר הבדיקה על הסדין החשוף ולא על הנייר שמחליפים . לאחר מכן היא הוציאה את המחט ושמה את הצד שבא במגע עם הסדין על הווריד ולחצה כדי לעצור את הדם . לאחר כמה שניות החלפתי לצד שני בגלל שידעתי שזה לא בטיחותי . השאלה שלי היא כזאת - יכול להיות שעל הסדין היה דם/נוזל זרע/נוזל ליפמה נגוע באיידס , ואז היא שמה את הפד עליו ואותו צד שבא במגע עם זה הונח על הווריד החשוף - האם יכול שנדבקתי מאיידס מזה ?
אני ממש חושש מהעניין . אני יודע שלא סביר שיקרו כל כך הרבה צירופי מקרים שיהיה כתם של נוזל נגוע והפד יהיה מונח בידיוק עליו וכו' .. אבל עדיין יש סיכוי גם אם הוא קטן לא ? כדאי ללכת עוד שלושה חודשים להיבדק או זמן חלון ארוך יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות באיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012אין כל סיכוי להדבקה בנסיבות שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר כמעט שבוע מהמקרה
ירון22/04/2012ואני עם נזלת , כאבי גרון והרגשה כללית לא טובה .
אם אני לא טועה כאשר יש הדבקה שבוע לאחר מכן בדרך כלל לא מרגישים טוב
ויכול להיווצר מצב של שפעת . האם זה מעלה את הסיכויים שחס וחלילה היתה הדבקה ? אני מתלבט אם לשאול את רופא המשפחה על העניין .
אשמח לתשובה מהירה , שבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסדנה20/04/2012
שלום
אני עובדת עם נערות בסיכון שרובן לא שומרות על עצמן ומקיימות יחסי מין עם כל מיני אנשים מפוקפקים. השאלה שלי קצת מוזרה אבל היא מטרידה אותי כבר כמה ימים
אחת הנערות, שלצערי עבדה גם בזנות, ואני שחקנו עם הכלב שנמצא בהוסטל הוא לא באמת נושך אבל השיניים שלו שרטו אותי מעט,יש מצב שגם אותה יש אפשרות שככה הוא העביר דם שלה לתוך השריטה שהייתה לי על היד?יש אפשרות להדבק כך?
אשמח לתשובה כמה שיותר מהר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012לא אין כל סיכוי להדבק בדרך זאת. לכלב ולאדם יש חומרים ברוק שמנטרלים את הנגיף אם ישנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגישראל19/04/2012
שלום ד"ר
עשיתי בדיקת קומבו אחרי שלושה חודשים ממגע מיני חשוד התוצאה יצאה שלילת. האם הבדיקה אמינה. ומאז אני סובל מכאבי בטן ואפטות בפה ובשפתיים בתדירות גבוה וצריבה בעיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012הבדיקה אמינה ואין כל סיכוי שנדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להדבקה.מיקי19/04/2012
שלום
אתמול עשיתי בדיקת ראיה.
בשלב מסויים עשו לי בדיקת יובש מיכוון שאני משתמש בעדשות מגע
בכל אופן
יש מין מוצר חתיכת נייר שמצד אחד ששמים עליו ריסוס ומורחים על העין
ומצד השני תופסים אותו ביד זה נקרא צבע לעניים משו כזה.
השאלה שלי היא כזאת:הבחורה שעשתה לי את הבדיקה הזאת לא חבשה כפפות
שמתי לב שמתחת לציפורניים שלה יש ליכלוך כזה שמתצבר
קראתי בכמה מקומות שאפשרי להידבק דרך העין
האם יש אפשרות מהמצב הזה הידבק??
או רק כאשר יש זרימת דם טרי ארוכה וממושכת לעין ?
תודה על התיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להדבקה. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012אין כל סיכוי להדבק בדרך זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בעניין
מיקי21/04/2012האם רק כאשר יש זרימת דם טרי ארוכה וממושכת לעין נדבקים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בעניין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012אכן-הכמות והטריות קובעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת תוצאות בדיקהדני19/04/2012
עשיתי השבוע בדיקת HIV בתל השומר ולא ביקשו ממני מספר טלפון. אם לא אשוב לקחת את התוצאה - מהו נוהל איתור נבדקים שנמצאו חיוביים ואיך אפשר יהיה להגיע אלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/04/2012אני לא אחראי בעד תל השומר אבל למה שלא תיגש שמה או שתצלצל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)