מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשה של בחורה על הבטןרונן06/10/2011
עשיתי סקס מוגן ביותר עם קונדום DUREX EXTRA SAFE שנשאר שלם ובמקום לכל אורך האקט, כאשר אני בודק אותו כל הזמן, ללא מין אורלי וללא נשיקות, במהלך הסקס מעט הפרשה וגינלית מין קצפית מהבחורה נגעה בבטן שלי שהייתה ללא כל פצעים, מיד ניגבתי. הקונדום נשאר והכל בסדר מבחינה זו. האם יש חשש להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה של בחורה על הבטן - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר06/10/2011ממש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על המענה המענה היעיל והמהיר,יעל06/10/2011
אין מילים!
אני חושבת שמאז המעבר לדירת שותפים נכנסתי קצת לחרדות,
אז ברשותך עוד 2 שאלות:
1. מגע עם נוזל כביסה -
אחד השותפים השאיר אחריו כוס עם ממש מעט (חצי-אחד ס"מ) של נוזל אבקת כביסה, איתו השתמש לנקות את הכביסה שלו, אינני יודעת מה היה מצב הכביסה כלל, ומן הסתם היא נגעה בתוך הכוס (הוא נידב את הבפנים עם בד).
אחרי כמה שעות פיניתי אחריו את הכוס ושכחתי שיש לי פצע מדמם שקיבלתי, טרי.
אין סכנה גם כאן?
2. היה לי פצע שיצרתי מחיטוט בפנים שדימם,
וניקיתי את הדם עם מגבונים שהיו בדירה, אח"כ ראיתי שהם כביכול מכילים משהו כמו 40 אלכוהול, אבל זה היה פתוח הרבה זמן כך שאני לא יודעת ע כמה זה חשוב הפרט הזה, המגבון היה לח בכל מקרה.
אם מישהו הכניס בדרך כלשהי נוזל גוף לתוך הקופסה,
גם כאן הגזמתי?
או שבכללי הנגיף לא שורד בתכשירים בכל מקרה?
ושאלה אחרונה -
למי פונים ע"מ לטפל בחרדות כאלו?
אני מרגישה שאני מתעסקת בזה כל הזמן....
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה ד"ר, שכחתי להוסיף,
יעל06/10/2011מכונת כביסה הורסת את הנגיף בודאות?
אין מצב שגם אם הוכנס לשם בגד עם נוזל טרי הוא ישרוד?
הכוונה כשאני מוציאה אותה רטובה וזה נוגע בחתכים וכו'....
אני כבר מדמינת סיטואציות,
פתחתי את המיבש כשהוא חם וכל האדים באו לי לפנים ולפצע שהיה שם,
ונלחצתי... אני מבינה שזה מטורף (וזה אכן מטורף, כן?) אבל אני לא שולטת בזה..
זה לא מציאותי המצב הזה.
אנא רק עני לי אם אני יכולה להסיר דאכה מליבי בנוגע לסיטואציות שתארתי בהודעה זוף וזו שמעליה....
תודה רבה לך,
אין לי מילים להודות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למגבונים למקרה שלא הובן,
יעל06/10/2011הקופסה לא עמדה פתוחה כי המגבון היה לח לגמרי,
פשוט קופסה שבשימוש ולא חדשה....
ושוב, סליחה, באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למגבונים למקרה שלא הובן, - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר06/10/2011אין ספק שאת אדם חרדתי, ממליצה לגשת לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, רק הודעה אחרונה באמת,
יעל06/10/2011בכל הסיטואציות שתיארתי בכל ההודעות הנ"ל אין סכנה?
ולמי פונים ע"מ לקבל טיפול,
רופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקותהלוחש לתוכים05/10/2011
מכתבות שקראתי הבנתי שאין חשש להעברת הוירוס HIV דרך נשיקות. השאלה היא מה קורה במידה ויש פצעים בתוך הפה של אחד הצדדים (של הנושא בוירוס או של האדם הבריא)?
וגם אם אין פצעים נראים לעין אלא בעין מיקרוסקופית - הסיכון עדיין קיים? ולכן השאלה היא האם בסופו של דבר זה כן בטוח להתנשק כולל צרפתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיץ ומחכה לתשובה....
הלוחש לתוכים09/10/2011...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/10/2011ברוק אין נגיף
הוא יכול להימצא רק בדם של נשא
אם יש דימום בפה - עלולה להיות העברה לאדם השני דרך הפה
מי בכלל מתנשק עם אדם שיש לו פצעים בפה ???? ...............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היא
הלוחש לתוכים09/10/2011לפצעים בגודל מיקרוסקופי שדרך העין שלנו אי אפשר לזהות אותם, שזה גם מספיק להעברת הנגיף..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני אנא ואיידסיניב05/10/2011
שלום ד"ר
רציתי לשאול הופיעו אצלי נוגדני אנא ואנטי דיאנאי ברמה גבוהה - היה חשד ללופוס והרופאה שלי אימתה את הבדיקות של אנא ואנטידיאנאי גם בשיטה של הבית חולים ונמצאתי חיובי -
לאחר תקופה של חצי שנה נעלמו נוגדני האנטידאנאי והנוגדני אנא נשארו גבוליים ולא חיוביים מה לדעתך הסיבה???
והאם בהדבקה באיידס הגופ מפתח נוגדי אנא ואנטי דיאנאי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ד"ר את יכולה לענות לי בבקשה
יניב09/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדני אנא ואיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/10/2011אין קשר בין נוגדנים ללופוס לבין נוגדנים לנגיף HIV !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרד מאודיוסי05/10/2011
שלום. אני מאוד מבולבל ולא שקט אני אשמח לקבל תשובה לשאלתי. אני מורה בבית ספר ובאחת ההפסקות ילד נפל עם הפנים שלו על הברך שלי השן שלו וגרמה בעור וגרמה לשריטה בברך. האם יש חשש במקרה כזה? סליחה על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרד מאוד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/10/2011בהנחה שמדובר בילד שהוא נשא HIV - אין סכנת הדבקה משריטה ע"י השן מאחר וברוק אין נגיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 חודשים או חצי שנה?דני05/10/2011
מהמגע המיני האחרון, כמה זמן לאחר מכן צריך להמתין בשביל שבדיקת האיידס תצא אמינה? פשוט חלק מהאנשים אמרו לי 3 חודשים ושמעתי גם אנשים שאומרים חצי שנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 חודשים או חצי שנה? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/10/2011בבדיקות הדור החדש מספיק חודשיים - הבדיקה אמינה ואין צורך לחזור עליה אחרי 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס וכאבים מופשטיםיוסי05/10/2011
שלום ד"ר לורבר בוקר טוב
אני בן 28 ללא שום מחלות רקע או עבר רפואי
אני אחרי מגע מיני לא מוגן (שאני הפסיבי ללא קונדום) עם נשא -
כחודשיים אחרי אותו מגע אני סובל מכאבים בידים ברגלים במפרקים בצאוור -
בבירור ראמטלוגי לא נמצא מחלה מוגדרת, חוץ מרמה קרטינין שהייתה גבוהה ואח"כ התאזנה..ורמה של CRP שמשתנית מידי פעם..
הכאבים שלי הולכים וחוזרים.. בנוסף סובל מזיהומים ופטרת בגופ כמו כתמים חומים על העור וצריבות פטרת בלשון - לשון לבנה שלא מגיבה לתכשירים..
מאחר שלא נראית שום סיבה לעיין חוץ מאיידס וביצעתי בדיקת נוגדנים שנה אחרי הארוע והיא יצאה שלילית.. האם לפי נסיונך הרב ישנם מקרים שמתגלים רק לאחר שנה או מקרים שלא מתגלים בכלל.. היות ואין שום סיבה הנראית לעיין חוץ מאותו מגע עם נשא מה עלי לעשות.. ???
(בנוסף רציתי לציין שבתקופה האחרונה סבלתי מהליקובקטר וקיבלתי טיפול משולש במשך כשבועים וכשלקחתי אנטיובטיקה הלשון חזרה לצבעה הרגיל והפסיקה לצרוב ובסיום הטיפול עשיתי בדיקה שהראתה שהחיידק אליקובקטר אכן עבר, אבל הלשון חזרה להיות לבנה וצורבת) האם לדעתך ייתכן שמדובר באיידס היות ושללתי את כל הדברים (בבדיקות סקר למחלות מין ובראומטלוגיה) מה עלי לעשות ה?? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס וכאבים מופשטים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/10/2011קודם כל - תתחיל להשתמש בקונדום !!!!
שנית אם בדיקות ל HIV שלילךיות - אז לא נדבקת במזל
גש לרופא שלך להמשך הבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אניליאת04/10/2011
אני מצטערת שאני משגעת אותך שוב אבל אני חוזרת על זה שגירדתי את העקיצה וגרמתי לפצע ברגל, לפצע טרי, עדיין אין סיכון להדבקה אם על הריצפה היה נוזל שהוא מדבק?
שוב תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/10/2011לא, אין סכנה !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאת05/10/2011על הריצפה היה נוזל מדבק והרגל שלי נגעה בזה, במידה ולא הסברתי את עצמי בצורה טובה ,הרגל עם העקיצה והדם הטרי נגעה בריצפה שבה ישבו אנשים עירומים .?????
אני משתגעת ומבטיחה שהפעם התשובה שלך תספק אותי אחריי שהסברתי את עצמי שוב
אני מודה לך מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא קרוב אפילו לחשד להדבקה
תומר05/10/2011מה הסיכוי שהנגיף שרד בנוזלי גוף שאת מדמיינת שהיו על הריצפה?
(וזה בהנחה שאדם נגוע באיידס ישב על הריצפה, ושאיכשהו השאיר שם נוזל גוף שלו)
הרי כמה נוזל היה אפשר להשאיר? וגם אם השאיר, הנגיף לא היה שורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני שלום
מישהי05/10/2011קודם כל הרשה לי להודות לך על התמיכה .. כייף לדעת שישנם אנשים זרים לך שתומכים בך לפעמים אני משתדלת לא להתקרב למחשב עקב סקרנותי מה שהוביל אותי בגדול למצב הנפשי בו כרגע אני נימצאת אך נחמד ג ם לפגוש אנשים זהים לך שעברו את אשר אתה עברת או עוברים שזה דיי תומך .. אני אכן שוקלת ללכת לטיפול פסיכאטרי שבעידן שלנו זה לא מתבטא בכך שאתה חייב להיות משוגע ...
אייני זוכרת אם ציינתי זאת אך אספר בקצרה לפני מספר חודשים ניפגשתי עם אדם במועדון אשר הכרתי דרך חברה שיצאה עם בן דודו ... כמובן השתייה הובילה אותי לקיום יחסי מין איתו בלי אמצעי מניעה להגיד לך שבאותה שנייה התאכזבתי ממש לא לפהך כל כך נהנתי אחרי שנה שלא קיימתי יחסים .
עברו שבועיים בערך או יותר והתחילו לי תופעות כמו תכיפות במתן השתן הלכתי עשיתי את כל הבדיקות הכל יצא תקין כל שבוע אני אצל הרופא עד שהיא נתנה לי אנטיבוטיקה מה שהחמיר את המצב וגרם לי לכאבי בטן עזים . וככה כל בוע בכל הבדיקות והכל תקין קראתי על הקנדידה אך הרופא טען שזה סתם מיותר להכנס לזה . והנה לפני חודש יצאה לי פטריה בלשון ויובש בפה וכשחיפשתי את המשמעות לכך בגוגל קיבלתי איידס .. עשיתי בדיקה בשבוע הראשון כולי חרדה כולי פחד לא ישנתי לילות לשון צורבת שורפת והתחלתי לטפל בזה אך לא הייתי רגועה גם כשדברתי עם מישהי ממעבדת רמבם שאמרה שזה שלילי המשכתי לפחד רזיתי 3 קילו בגלל שאני לקחתי עליי את דיאטת הקנדידה וכולם איך רזית איך פה ואז התחילו לחצים באוזנים ועוד סיפתומים שמזדהים עם המחלה הארורה הזאת להגיד שאני כרגע לא לחוצה אני כן עדיין לא מבינה מה הגורם אני מחכה לבדיקת גסטרו וניראה מה הלאה תודה בכל אופן שיהיה גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנויה
דני06/10/2011תבטיחי לעצמך שאחרי שאת מסיימת את כל הבדיקות ואומרים לך שהכל בסדר את קמה על הרגליים ולא מתעסקת בנושא הזה יותר.
גמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמישהי04/10/2011
לפני כחמישה חודשים קיימתי יחסים ללא אמצעים ישר הלכתי לעשות את הבדיקה לאיידס ולא ידעתי שצריכים לעשות אותה אחריי שלושה חודשים
לפני חודש התגלתה לי פטרת בפה קנדידה
ניכנסתי ישר לחרדות כל העולם חשך בפניי עשיתי שוב את הבדיקה
ויצא שלילי .... למה אני עדיין בחרדות ולמה אני לא רגועה אני אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2011אם הבדיקה נעשתה במעבדה של קופת חולים או בית חולים - הבדיקה אמינה ואת יכולה להרגע
למה את בחרדות....? ממליצה לבדוק את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
מישהי05/10/2011בחרדות עדיין אין לי מושג למה בגלל היובש בפה והפטריה בגלל לחצים באוזניים ובגלל שאני מרזה בגלל דיאטת קנדידה ואז שאני רושמת את התסמינים האלה יוצא לי בגוגל המילה איידס
וזה שוב מלחיץ אותי לפחדים הגעתי למצב שהתקשרתי למעבדה ברמבם כדי לבבדוק שהכל בסדר ... והבטחתי לעצמי שתשובה תהיה שלילית אני ארגע אבל לא נרגעתי אולי פגעתי במצב הנפשי שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
דני05/10/2011שלום רב,אני רוצה לעזור לך בכדי שלא תימשכי את המצב של החרדות במשך שנים דבר שיפגע בך ובתיפקוד היומיומי שלך.מניסיון עברתי דבר דומה,במשך שנים הייתי בטוח לחלוטין שחטפתי את הצרה הצרורה הזאת,כל סימפטום בגוף הייתי משייך למחלה,םחדתי פחד מוות לעשות את הבדיקה הרי הייתי בטוח במאה אחוז שנדבקתי.עד שיום אחד אזרתי אומץ והרי זה פלא יצאתי שלילי...מאותו היום בכיתי על כל רגע מיותר מחיי שביזבזתי על המחשבה והחרדה הטיפשית הזאת.דבר אחד יחידי ומרכזי למדתי שלא שווה לקחת סיכונים מיותרים בשביל הנאה רגעית.ויותר מכך כשאתה קורא כאן באתר את רוב השאלות אתה לא מצליח להבין מאיפה הבורות והשאלות ההזויות שהרופאים כאן נישאלים וברוב גדולתם אף עונים ברצינות ראויה ובתגובה מאופקת ומקצועית ועל כך מגיע להם שאפו גדו.אני לא יודע אם הם אפילו מודעים לעשייה הברוכה שלהם כאן.אין דברים כאלה להרגיע ולהסביר לאנשים מלאי חרדות ולהרגיע במידת מה את מיפלס החרדה.אם את לא מצליחה להתגבר ומהר על תופעות החרדה הלא מוצדקת הרי ביצעת בדיקה שיצאה שלילית את חייבת ומהר לגשת לטיפול פסיכולוגי מה שהרופאה כאן לא רוצה ואולי גם לא יכולה לייעץ לך.אני אמנם לא רופא אבל ברור שאת גם יוצרת לעצמך את הסימפטומים כדי שיתאימו לתבנית שיש לך בראש (הרי יש לי איידס והבדיקה שלהם מקורה בטעות)..
שוב,כדאי שתצאי מזה ומהר,ספורט,תזונה נכונה,תחביבים,חברה כל אלו יחד יוציאו אותך מהמעגל שנכנסת אליו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאהשיר04/10/2011
אני לא ממש בטוחה שהבנת אותי... אני נשרטתי ע"י אדם זר שריטה אבל היא לא ממש דיממה... אותו אדם ששרט אותי הבחנתי שיש לו פצע מדמם... לא הבחנתי בדם ממנו על גבי השריטה שלי{ אולי היה דם אבל לא משהו שהבחנתי בו} בוועד אמרו שאין מה לדאוג כי צריך כמות דם הנראית לעין עליי... וגם פצע עמוק משמעותי ומדמם דם טרי וחיכוך רציתי לשמוע את הדעה שלך בתור רופאה על המקרה שקרה לי אם יש חשש להדבקה באיידס??? ממש בחרדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2011אין מצב להדבקה במקרה שקרה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שינייםליאת04/10/2011
שלום
אם השתמשו לי במברשת שיניים ולמחרת אני השתמשתי אפשר להידבק באיידס? כמה זמן הנגיף יכול לשרוד על מברשת שיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2011אין מצב להדבקה גם אם היה דם של נשא על המברשת לפני יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירה שותפים -יעל04/10/2011
לד"ר שלום וברכה,
יש לי 2 שאלות, אשמח לקבל עליהן תשובה:
אנחנו גרים בדירה כמה שותפים,
כמובן שהשימוש בשירותים ובמקלחות משותף, ואני מבינה שזה רלוונטי,
השאלה שלי לגבי שימוש באותם תכשירים.
מברשת השיניים שלי התלכלכה, אז שטפתי אותה באמבטיה עם סבון גוף נוזלי,
לא שמתי לב עד כמה ירד הסבון אחרי כן, לא היה נראה לי קריטי.
כשצחצחתי שיניים כנראה עשיתי זאת בחוזקה ודיממתי.
יש לצין שהמברשת היא רק בשימוש הפרטי שלי,
אני מבינה מקריאה שהנגיף שורד כל עוד הנוזל לא יבש.
האמת שנראה לי קצת מוגזם לשאול את זה,
צריך להשתמש בסבונים נפרדים?
ובוגע לשטיפה של המברשת לפני שדיממתי מהשיניים - אפשר להיות רגועה?
עוד שאלה-
אני שמה קרם ידיים לני שאני יוצאת מהבית לעיתים, וזה נותן תחושה לחה ושמנונית לאורך זמן.
במידה ונוזל גוף נוגע ביד, הוא יתנדף בכל מקרה?
מישהו העביר לי בננה ביד וראיתי שידיו רטובות ממשהו, לא שמתי לב ממה, לא הרגשי ממש נוזל נוטף - לחות כזו,
ולקחתי את הבננה, חציתי אותה לחצי ואכלתי עם היד.
הנגיף מתנדף בכל מקרה, גם אם יש קרם לחות?
ועוד משהו, לקח לי משהו בין 15 דק' לשעה שלמה (לא זוכרת) להגיע לברז עם מים,
כששטפתי ראיתי שיש לי חתכים קטנים (אבל שורפים במגע עם הקרם לדוגמה) בפרק היד שהמים של השטיפה נגעו בהם,
הנגיף מתנדף במים?
או בכל מקרה הוא לא שורד על היד גם אם יש קרם לחות?
ובאופן כללי-
מה אם הנוזל נגע בחתכים, כל עוד הם לא מדממים ממש?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דירה שותפים - - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2011ין אפשרות להידבק בשימוש בסבון או מגבת משותפים
לגבי השאלה השניה - אין כל סכנת הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ל התגובה,ליתר בטחון-
יעל05/10/2011נזכרתי שהיה לי פצעון ליד הציפורן שנוצר מקילוף העור, כזה שחושף את הבשר.
זכור לי רק שהוא לא דימם באותו זמן, כשהוא קרה לפני כן, לא זוכרת אם דימם, אם כן מעט ממש.
התשובה עדין כשהיתה?
ובנוסף,
אני גוזרת ציפורניים די קרוב, לא ברמה שיורד דם אבל קרוב.
אני מניחה אך רק רוצה להיות בטוחה -
הנגיף לא יכול לחדור כך, נכון?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הבהרה -
יעל05/10/2011השאלות שהוספתי הם בהקשר לסיטואציה השניה,
על אותו אחד שהעביר לי דבר מה ליד כשעל ידיו נוזל לא מזוהה.
א הנוזל נוגע בפצע מהסוג שתיארתי,
אין כל סכנה?
ובקשר לציפורנים-
השאלה היא בגלל שהוא נתן לי כרטיס אשראי והוא נדחף בקצהו מתחת לציפורן....
אשמח ד"ר אם תוכלי להרגיע אותי....
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הבהרה - - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/10/2011את יכולה להיות רגועה
אף אחד מהמצבים שתיארת לא מסכן אותך בהדבקה ב HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר בדיקה לאחר 4 חודשיםחושש03/10/2011
היי ד"ר לאחר מין מוגן עם בחורה ללא היכרות
נבדקתי 16 ימים לאחר מכן בבדיקת קומבו שיצאה שלילית
ערכתי בדיקת אליזה נוספת חודשיים וחצי לאחר מכן ושוב יצא שלילי
ערכתי ליתר ביטחון בדיקת אליזה נוספת 4 חודשים לאחר המקרה
וטרם קיבלתי תשובה האם אני יכול לישון בשקט ולשכוח את התקופה השחורה הנ"ל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר בדיקה לאחר 4 חודשים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2011תפסיק לעשות בדיקות מיותרות - לא נדבקת !!! אתה יכול לישון בשקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אינני מקבלת מענה לשאלותיי?????כרמית03/10/2011
שנה טובה וחג שמח.
הייתי היום במקום עם המון אנשים ופתאום הרגשתי דקירה ביד. הסתכלתי וראיתי אחד שהולך מהר עם משקפי שמש כהות ובידו מן כמו עט שנראה כמו מזרק. עכשיו ידוע לי שיש מזרקים בצורת עט שנרקומנים משתמשים בהם ואני לא ממש יודעת איך הם נראית אך אני יכולה לשער. אני יודעת שתגידו שאלו אגדות אורבניות ואנשים לא דוקרים ברחוב עם מזרקים על מנת להדביק. מיד לאחר בדקתי את המקום וראיתי נקודה אדומה בדיוק איפה שהרגשתי את הדקירה. קיבלתי קוצר נשימה מהפחד ואינני יודעת מה לעשות. ייתכן שאולי הוא היה נרקומן והחזיק מזרק ביד ואו רצה להדביק בכוונה או שבטעות עבר עם זה ודקר. האם ייתכן הדבר האם יש מצב שישנם אנשים כאלה שעושים דברים כאלו? בבקשה ממך מה לדעתך אני צריכה לעשות, מכיוון שנבדקתי לפני כמה חודשים, האם עלי להתעלם ולהמשיך הלאה? או שעלי להיבדק אחרי אירוע כזה? אתה היית נבדק לאחר אירוע כזה? ושאלה נוספת האם במזרק עט הוא יכול לתקתק כזה עם הפלסטיק מאחורה כשהעט סגור? אנא ענה לשאלתי. הכוונה היא שהוא רצה להזריק לי לגוף את הדם הנגוע שלו אז הוא לחץ מאחורה כמו במזרק רגיל והחדיר לי את הדם הנגוע באמצעות המחט. כי אחכ שהתסכלתי עליו ראיתי שהוא מחזיק משהו דק וארוך והוא לוחץ מאחורה כזה כמה פעמים אולי זה מזרק שיש בתוכו דם והוא לוחץ כדי שהדם יעבור למחט ואז שהוא דוקר זה ידביק אחרים, האם ייתכן הדבר? אנא ממש מבקשת שתתני לי מענה מקצועי. ונניח שהוא דקר ולחץ אז יש הדבקה מאה אחוז, האם למרות שיש כניסה של דם נגוע ייתכן ולא תהיה הדבקה? אנא עני לי מכיוון שאני בחרדה ולא מצליחה להירדם ובנוסף יש לי תינוק קטן.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אינני מקבלת מענה לשאלותיי????? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/10/2011אי אפשר לענות על סיפור כזה ארוך
אנא מקדי את השאלה ובקצרה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג-ית
תומר05/10/2011התיאוריה שלך היא על גבול הפרנויה. לטובתך אני אומר את זה. תרגישי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאהשיר03/10/2011
כתבתי לך שאלה שמישהו שרט אותי ומיד הבחנתי שהאדם ששרט אותי דימם ביד שלו השריטה שלי היתה לטעמי די שטחית ולא נזל ממנה דם אבל האדם שגרם לי לשריטה דימם... אני ממש בחרדות בוועד אמרו שצריך שהיה לי ממש פצע עמוק גדול פתוח ומדמם ורציתי לשמוע דעה של רופאה האם החשש שלי מוצדק? האם אפשר להידבק ככה באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/10/2011אין לך סיבה לחשש
לא נדבקים במגע עם שריטה שטחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)