מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפורנייםבני13/10/2011
היי, גזרתי כמעט את כל הציפורן באצבע ביד כי הייתי צריך, האם המקום עכשיו חשוף להידבקות במחלות מין בכלל ובאיידס בפרט?
האם מפצע מגילוח אפשר להידבק המשהו?
תודה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2011ככה לא נדבקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעליאת12/10/2011
פצע מדבק יכול להיות גם שריטה עם דם? שאלתי היא אם נגעתי בנוזל זרע ביד עם פצע שקילפתי והיה בו קצת דם אפשר להדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2011לא נדבקים בצורה זו, הסבירות להדבקה אפסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירושלים רחוב נבאיםנטלי12/10/2011
שלום אני עושה סטאג בבית חולים כל שהוא אתמול כשהייתי מסתובבת בין המעבדות מנהל של מעבדת ביוכמיה בקש ממני להוביל בדיקה למעבדה שנייה ואז החזקתי את הבקבוק בטופס הבדיקה כלומר לא נגעתי בבקבוק בלי כפפות ואז שאלתי מה הבדיקה הזו אמרו לי זו בדיקת HIV ואז אני מרוב הפחד הלכתי לשרותים לשטוף את היידים שלי בספון ומיים חמים למשך כמה דקות האם יש סיכוי שאדבק באיידס במהלך שטיפת הידיים אם היה לי בצע די קטן באצבע שנייה שלוא נגעה בטופס הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירושלים רחוב נבאים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/10/2011אני לא יודעת באיזה מקצוע את עושה סטאז, אבל כעוסקת במקצוע רפואי אני מאוכזבת מרמת הידע שלך בנושא הדבקה ב HIV .... לא ! נדבקים מאחיזת חפץ המכיל נוזלי גוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהזיוה11/10/2011
בת 20 ןבריאה .לאחר מערכת יחסים עם חבר שהיה לי ושקיימנו יחסים בלי קונדום .,בצעתי בדיקות .הכל תקין פרט לשתן STD ,ששם יצא
MYCOPLASMA HOMINIS PCR=POSITIVE
MYCOPLASMA GENITALIUM PCR=POSITIV
יש לציין ,שאיני סובלת מכלום ואין לי תלונות.
שאלתי היא:1)מהו המיקופלסמה ולאלו בעיות הוא גורם במידה ולא מטופל?
2)האם יש צורך בטיפול ומהו הטיפול?
3)האם טיפול אחד עוזר או צריך יותר?
4)האם המיקופלסמה נגרם ממגע מיני ?
המון תודה על העזרה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011מומלץ מאד לטפל
גשי לרופא המשפחה ותקבלי טיפול אנטיביוטי למיקופלסמה
הזיהום יכול להיגרם מיחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהA11/10/2011
שלום,
ביצעתי בדיקה דרך רופא המשפחה וקופת החולים, הבדיקה יצאה שלילית.
רציתי לוודא האם ניתן לסמוך על הבדיקה כיוון שאני חולה במחלה אוטואימונית ועקב כך לוקח אימורן 50MG כל יום. הבדיקה נעשתה לאחר תקופת החלון ונשלחה ע"י הרופא שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלי. האם העובדה שאני לוקח תרופות שמדכאות את המערכת החיסונית יכול לפגוע באמינות הבדיקה ואם כן אז איך אפשר להיות בטוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011לקיחת אימורן לא מבטלת את יצירת הנוגדנים כנגד HIV
אתה יכול לסמוך על הבדיקה אם נשששששלחה לפחות שבעה שבועות מהארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נדבקיםליאת11/10/2011
רציתי לדעת אם נוזל זרע שבא במגע עם פצע בעור יכול לדבק, או שרק דם שנוגע בפצע מסכן?
מה הסיכוי להדבק אם נגעתי בנוזל זרע ולאחר מכן נגעתי בפצע שעל גופי?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נדבקים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011
נוזל זרע של נשא לא מטופל (עם עומס נגיפי גבוה) עלול להדביק דרך עור פצוע
אין על זה תימוכין בספרות המדעית אבל זה מה שההיגיון נותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת11/10/2011פצע מדבק יכול להיות גם שריטה עם דם? שאלתי היא אם נגעתי בנוזל זרע ביד עם פצע שקילפתי והיה בו קצת דם אפשר להדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביב
ליאת11/10/2011לד'ר שלום
לפניי שפניתי אלייך קראתי קצת בפורום על אנשים ששואלים לגביי נוזל הזרע שבא במגע עם פצע, לאחת הבנות כתבת שאין סיכוי להדבק מנוזל הזרע שבא במגע עם עקיצת יתוש שהיא גרדה ולי את כותבת שיש סיכויים.
פצע שנוצר מגירוד עקיצת יתוש שבא במגע עם נוזל הזרע לא מדבק? ופצע אחר כן?
אשמח אם תוכלי להסביר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקה של בעליסימה11/10/2011
אני נשואה 20 שנה ויש לי שלושה ילדים בעלי עושה כל שנה בדיקת איידס והבדיקה שלישית האם זה אומר שגם אני נקייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקה של בעלי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011ברור שלא !!!
כדי לדעת את מצבך בנוגש ל HIV עלייך להיבדק בעצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותרמי ל10/10/2011
שלום
לפני כ5 חודשים ביצאתי בדיקת קומבו 18 יום לאחר החשיפה .
ולאחר מיכן ביצאתי בדיקת איילזה 50 יום לאחר החשיפה .
העם זה אמין ואני יכול להיות רגוע או אני צריכ לבצע עד בדיקה ?
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011בדיקת אלייזה שלילית אחרי 50 ימים משמעותה שלא נדבקת !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שלוםמישהי10/10/2011
ציינת שבדיקת הקומבו התחילה ב1 לספטמבר
אם עשיתי את הבדיקה דרך קופת חולים מכבי
עושים את אותה הבדיקה או שזאת בדיקה פרטית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את הבידקה עשיתי באמצע ספטמבר
מישהי10/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011הבדיקה נשלחת מכל הקופות למספר מעבדות מורשות בארץ ונעשית בחינם לחולה ובמימון משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבואני10/10/2011
לד"ר שלום
אם תוכלי בבקשה להגיד לי,מתי אוכל לעשות בדיקה,אולי את הקומבו ואת הזמן הטוב ביותר לבצע אותה.אני נמצאת בתקופה מאוד מורכבת וקשה עכשיו,ואני רוצה גם להירגע ממקרה שהיה לי אתמול.
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה..
אני10/10/2011ד"ר,במידה ואני עושה את בדיקת הקומבו לאחר 22,24 יום מהמקרה,יש צורך לחזור גם על האלייזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011בדיקת קומבו - אחרי 3 שבועות ובדיקה נוספת (אם קומבו שלילי) 7 שבועות מהארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה דחופה מאוד מבוהלמשה10/10/2011
שלום שמי משה חייל בן 19 וחצי.
לאחרונה החלו אצלי בעיות גסטרואנטרולוגיות המתבטאות בשילשושים ריריים,כאבי בטן,עצירויות חזקות חולשה כללית בגוף וחום אשר תוקף אותי כל כמה שבועות.(4-5 פעמים תקף אותי במהלך ה4 חודשים האחרונים).עברתי בדיקות אנדוסקופית אשר לא הראו דבר חריג וכן בדיקות דם שגם לא הראו דבר חריג חוץ מלוקופניה קלה מאוד.לפני שבוע ישבתי עם הגסטרולוג שלי והוא נתן לי לעשות כל מיני בדיקות דם חריגות וגם נתן לי את בדיקת ה-HIV.אני מאוד מבוהל מהעניין הזה שכן יש לי חברה רצינית תקופה ממושכת ולאף אחד מאיתנו לא היה ניסיון מיני לפני כן.הפעם הראשונה בה שכבנו זה היה בידיוק לפני שנה בגיל 18,ולפניה לא הייתי מנוסה בכל סוגי מין למיניהם עם נשים אחרות.
השאלה שלי היא כזאת:עברתי מלא בדיקות דם,ישנה בדיקה שתוצאתה יכולה להעיד על נגיף האיידס (חס וחלילה!!) חוץ מהHIV ?
בבקשה אשמח לתשובה בהקדם אני ממש בלחץ מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאאלה ששכחתי
משה10/10/2011ואילו תסמינים יכולים להעיד על נגיף האיידס בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב עזרה דחופה מאוד מבוהל - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/2011רק בדיקה ספציפית ל HIV יכולה לאבחן או לשלול את מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה..!!vici10/10/2011
האם שלפוחית עור על כף מאחור היא סימן לאיידס?
וכמה זמן מקבלים תתשובות בועד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה..!! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/10/20111. אין קשר בין הבעיה בעור ל HIV
2. בועד עושים בדיקה מהירה - תשובה מיידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות עם נשאאחד שמתעניין10/10/2011
שלום מרגלית
אני לא נשא. נמצא בקשר עם נשא (עוד לא נדרש לקחת תרופות, אבל קיים עומס נגיפי). אנחנו יודעים מה הסיכונים ונזהרים בכל מה שקשור לסקס אנאלי ואוראלי. רצינו לשמוע יותר על אוננות משותפת שנראית לשנינו דרך בטוחה יחסית - על מה את ממליצה להקפיד כדי שהסיכון בדרך זו יהיה נמוך ככל שניתן?
שימוש בשמן לסיכוך יכול להשפיע איכשהו על הסיכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות עם נשא - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/10/2011כל פעולה מלבד חדירה (אנלית או אורלית) אפשרית ולא מסכנת בהדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוסףחושש09/10/2011
בנוסף רציתי לציין שביצעתי את כל בדיקות המחלות מין הקיימות דרך קופת החולים ונמצאתי שלילי חוץ מ ebv וביקשתי מהרופא לעשות בדיקת אידס נוספת והוא אמר לי שאין צורך רציתי לדעת מה דעתכם בנושא?
עדיין יש לי לשון לבנה ובלוטת לימפה מתחת ללסת חוץ מזה עליתי במשקל ואין דברים חריגים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/10/2011אין צורך לחזור על בדיקות HIV שוב ושוב - זה מיותר ועולה כסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבוחושש09/10/2011
רציתי לדעת בבקשה מה הסיכויים שאם אני יעשה בדיקה עכשיו לאחר כמעט 4 חודשים בדיקה והתוצאה תהיה עדיין שלילית את הראשונה ביצעתי 39 יום לאחר המקרה והבדיקה הייתה קומבו הבדיקה החדשה ראיתי שכתבתם פה שלאחר 40 יום הבדיקה אם אמינות מצויינת אבל אני עדיין בחששות מהמקרה
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/10/201139 ימים זה כמו 40
אין צורך לחזור על הבדיקה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)