מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיוע בבקשה -תודה מראשאלון פ.21/07/2011
שלום רב
הייתי אצל נערת ליוי (לצערי מטעויות לומדים )
הכל היה עם קונדום למעט למעט הזמן שהיא ליקקה לי את האשכים
לאחר מכן היא שרטה אותי בשק האשכים עם הציפורן שלה לא ראיתי דם רק תחושת צריבה כזו ,לפני זה היא נגע באיבר המין שלה עם היד .
האם ללכת לבית חולים לבקש קוקטל?
תודה אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים הבבקשה
אלון פ.22/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
Sandy23/07/2011אני לא רואה שום סיבה שתקבל PEP שכן במקרה אותו תיראת אין שום חשש להדבקות, אתה יכול להיות רגוע.
אך זו רק דעתי ואתה מוזמן לחכות לתשובה של אחד הד"ר.
Sandy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע בבקשה -תודה מראש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר24/07/2011אין צורך בטיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה דחוףדודי19/07/2011
שלום ד"ר,
אתמול הותקפתי התקפה פיזית אלימה בידי אדם שאיני מכיר. כתוצאה מן התקיפה נשרטתי שריטות די עמוקות.האם אפשר להידבק כך באיידס? ברצוני לציין שלא הבחנתי בדם של התוקף או כל נוזל אחר שניגר ממנו עלי. האם לדעתך יש צורך בטיפול מונע? אני ממש פוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב עזרה דחוף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריך לחשוש??אור19/07/2011
הי
אני בן 24
לפני כחודש קיימתי יחסי מין עם גבר, השתמשתנו בקונדום, אבל אחרי שהוא הוריד את הקונדום, ולפני שהוא גמר, הוא הכניס את הזין שלו פעם אחת והוציא.
מאז אני מאוד מוטרד, וכל הזמן חושב שנדבקתי... זה מאוד משפיע עליי, ולפעמים החרדה משתקת אותי לגמרי,..
אני צריך לחשוש מזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריך לחשוש?? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011כן, יש לך סיבה לחשוש מזה !
אפשר להידבק רק מעצם החדירה
אם זה בטווח 72 שעות יש עדיין מקום לטיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זה לפני כמה חודשים
אני20/07/2011הוא החדיר פעם אחת והוציא.
לשנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי להדבקה במקרה הזה?
אני20/07/2011עכשיו אני ממש בלחץ ולא יודע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששחושש19/07/2011
אני יוצא עם בחורה שעשתה סקס לא מוגן לפני 5 שבועות עם בחור אחר ואני עשיתי איתה סקס לא מוגן חד פעמי לפני 3 שבועות אתמול היא הלכה להבדק ויצאה שלילית ברוך השם ...זאת אומרת 6 שבועות לאחר המקרה הלא מוגן שלה עכשיו ככה האם זו תקופה מספיקה לזיהוי נוגדנים? והאם אני יכול להדבק חלילה במידה והיא נדבקה שבועיים לפני? לגביי אני נבדקתי לפני חצי שנה אני בריא ברוך השם ומאז לא עשיתי סקס לא מוגן למעט איתה!!! תעני לי על שתי השאלות בקשה למה אני בחרדות קשות ואני מתחרט על הסקס הלא מוגן וזה לא יקרה שוב בחיים...תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011לגבי הבדיקה שביצעה בת הזוג שלך - 6 שבועות זה לא מאה אחוז מהימן - צריך לחזור על הבדיקה אחרי 8 שבועות מהארוע אם זו בדיקת אלייזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושש
חושש20/07/2011עוד שאלה בקשה האם אדם יכול להדביק שהוא בתקופת החלון? אפילו לפני שזוהו אצלו נוגדנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בקצה הקונדוםאלי19/07/2011
שלום הייתי אצל נערת ליווי וכשגמרתי היה קצת דם על הקונדום הוצאתי את הקונדום ואז ראיתי קצת זרע על הפין וניגבתי אותו עם היד ומה שאני מפחד זה שאני לא זוכר באיזה יד נגע הדם ובאיזה יד ניגבתי את הזרע. היה קצת דם רציתי לדעת אם במצב כזה קיים סיכוי הדבקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בקצה הקונדום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011לא נדבקים בצורה שתיארת - אין מקום לחרדה מיותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת בהריוןשירה19/07/2011
שלום רב, אני בת 27 , בחודש נובמבר 2010 קיימתי יחסים חד פעמיים לא מוגנים בזמן פרידה מבעלי, כרגע אני בהריון בחודש רביעי , בחודש מרץ ביצעתי בדיקה לאיידס אצל רופא עור יצאה שלילית, באפריל שגיליתי הריון הרופא נשים שלח אותי שוב לבדיקת אידיס שגם יצאה שלילית , סה"כ טווח זמן בבדיקה הראשונה אצל רופא העור 4 חודשים ואצל רופא הנשים 5 חודשים , לאחרונה בספירות דם יש לי מגמת ירידה ברורה של לימפוציטים 14% ו-1.7 במספרים אני בחרדות האם הבדיקות שבוצעו אמינות לחלוטין ??? מדוע יורדים כל הזמן הלימפוציטים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת בהריון - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011הבדיקות שביצעת אמינות לחלוטין
לגבי הירידה בלימפוציטים - חזרי לרופא המשפחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מרגלית לורברמבולבל18/07/2011
שאלתי כבר את השאלה הזו פה בפורום אבל לא קיבלתי מענה.
השאלה היא האם הבדיקה המהירה בוועד משקפת את מצב הנבדק 8 שבועות אחורה באופן מהימן?? בחלק מהמקומות (בין היתר פה בפורום) אומרים שכן, הוועד עצמו אומר שלא...
אשמח אם תיישבי את זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מרגלית לורבר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011הבדיקה המהירה מגובה תמיד גם בבדיקת אלייזה רגילה, זו מהימנה אחרי 8 שבועות. כך שאם התגובה לא זוהתה במהירה היא תזוהה באלייזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאריאל18/07/2011
שלום רציתי לשאול במידה וקיימתי יחסים אם מישהי שאיני מכיר השתמשתי בקונדום (מישהי מסוכנת)
חייב לציין שבמהלך האקט לא היה זיקפה מלאה כלומר חדרתי גם שאיבר המין לא היה בזקפה מלאה
והרגשתי ממש לא טוב למחרת האם עלי לחשוש??? האם הקונדום אינו עוזר ללא זיקפה מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011אם איבר המין היה מכוסה אין לזה כל קשר לזיקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות לאיידסאורן18/07/2011
התארח אצלנו קרוב משפחה אשר נדבק לאחרונה באיידס וכעת הוא נשא.
הוא מקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר (כך אנו מקווים).
אבקש לשאול: האם יש נתונים/מידע /הערכות כמה זמן (בערך ובממוצע)התרופות הללו מאפשרות לחיות ולהאריך חיים אם לוקחים אותן
השאלה קשה אולם אודה לך אם תוכל להשיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חדשות לאיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/07/2011ההערכה כיום היא כי נשא שמטופל היטב, דהיינו בתרופות המודרניות ויש תגובה אופטימלית לטיפול יחייה אורך חיים רגיל כמו אדם שאיננו נשא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהאייל17/07/2011
האם עקב הפרעה אוטואימונית יש ייצור נמוך של נוגדנים והבדיקה לא מזהה מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2011ראשית, לא אובחנה אצלך מחלה אוטואימונית
שנית, דוקא במחלות אוטואימוניות קיים ייצור מוגבר של נוגדנים
מציעה שתיגש לרופא להתייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רוקאורי17/07/2011
ד"ר גרדשטיין שלום רב,
עשיתי לפני כשנה בדיקת רוק במרפאתך באור יהודה-התשובה הייתה שלילית.
חברתי ההיא קצת חרדתית בקשר לכל הנושא וטוענת כי הבדיקה הזו לא אושרה ע"י משרד הבריאות ולכן לא אמינה..
הסברתי לה שרופא מוסמך לא היה עושה אותה אם לא היה חושב שהיא אמינה..
האם אכן ניתן לסמוך על הבדיקה הזו? (אציין כי עשיתי את בדיקת הרוק במרפאתך אחרי שהיינו כבר שנה ביחד, חברתי עשתה בדיקת דם מהירה ויצאה גם שלילית)
אודה לתשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי למרפאה ברחוב בן יהודה בת"א
אורי17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי למרפאה ברחוב בן יהודה בת"א
אורי17/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה למענה לשאלתי..
אורי18/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה..
אורי18/07/2011אודה למענה מאחד מרופאי הפורום, לווא דווקא מד"ר גרדשטיין (ייתכן ומאחר והשאלה מופנית לד"ר גרדשטיין טרם קיבלתי מענה..??)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה.. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/07/2011לא ידוע לי איזו בדיקת רוק עשית
לא כל הקיטים מאושרים ע"י FDA
בארץ הם אינם בשימוש רשמי
זו תשובתי לשאלתך
אם אתם מעוניינים גשו לעשות בדיקה מקובלת ומאושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה13/07/2011
שלום,
רציתי לדעת מה תקופת החלון המומלצת והבטוחה שמספיקה לבדיקת אלייזה? כל אחד אומר אחרת חודשיים,שלושה,חצי שנה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/07/2011בארץ כל המעבדות עובדות עם אלייזה מהדור החדש.
בסוג זה של בדיקה חודשיים הוא הזמן המומלץ לאור רגישות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע- כיצד להזהר-HIVדודו12/07/2011
שלום,
בעוד כשבוע אסע למוזמביק. הערב נודע לי כי אחיה של המארחת במשפחה שאשהה בה,
נפטר מאיידס לפני כשבועיים. האם יש סיכון עבורי? אמצעי זהירות הכרחיים שעלי לנקוט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע- כיצד להזהר-HIV - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/07/2011ל כללי הזהירות הרגילים - יחסי מין עם קונדום וזהו !!!
אין מניעה לשהות, לאכול ולשתות בבית של חולה איידס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה מקרה שמישהו נידבק מסיגרייהדנה11/07/2011
האם היה מקרה שמישהו נידבק ב HIV מסיגריה האם היה מקרה כזה בהיסטוריה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היה מקרה שמישהו נידבק מסיגרייה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/07/2011לא שידוע לי, אין דרך להידבק במגע של רוק מנשא HIV !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מסקרנתאורי10/07/2011
שאלה שאין אני מצליח למצוא לה תשובה...
נאמר ושכבתי עם חולת איידס ועשינו זאת ללא קונדום. מהו הסיכוי
סטטיסטית שאלקה , גם אני במחלה.
(האם הסיכוי הוא- 1 ל-1, 1 ל-2, 1 ל-5 1 ל-20 וכדומה.)
רב תודות על שירותכם זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מסקרנת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר13/07/2011סטטיסטית 0.3% למגע יחיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)