מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי למומחי האיידסמירה פרלמן04/04/2008
היי
שמי מירה פרלמן,סיימתי דוקטורט ופוסט בנושא של HIV.
אני מחפשת שותף עם רקע דומה לפיתוח של חברה שתעסוק בחיפוש תרופה לאיידס.
אשמח אם תוכל להפנות אותי,או לייעץ לי מאחר שאתה בא מתחום\רקע דומה.
תודה רבה
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתוח תרופה חדשה לאיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין05/04/2008מירה שלום,
זה לא הפורום המתאים לדיון שכזה.
ניתן לפנות לחברה הישראלית לאיידס, או באופן אישי לאחד הרופאים
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה כל חוקר צריך להקים סטרט אפ
סקרן06/04/2008אני מניח שמשיקולי כדאיות ויעילות, היה עדיף שיהיו מספר גופי מחקר גדולים, שישתפו פעולה ויגיעו מהר לתוצאות. זה גם יותר יעיל כלכלית (אם 10 חוקרים מחלקים את התחום, כנראה יגיעו לתשובה יותר מהר לפני מתחרים בחול), וגם יותר יועיל לחולים. מה פתאום שאחד שרק גמר בית ספר כבר רוצה לפתוח חברה - אולי זו הסיבה שכבר 30 שנה לא מוצאים חיסון או תרופה מרפאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקעמית03/04/2008
הנגיפים מופיעים ברוק אז איך מין אורלי לא מדבק ?מה קורא אים כמות נגיפים שלא מסוגלת להדביק חדרה לגוף האם זה נשאר בגוף ומצתבר לפעם אחרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס ורוק
ד''ר ננסי אגמון לוין04/04/2008עמית שלום,
הנגיף לא נמצא ברוק!!!
הנוגדנים לנגיף נמצאים ברוק!! - נוגדנים זה מה שהגוף שלנו מייצר כנגד נגיפים וחיידקים.
לכן, אפשר לבדוק לנשאות ברוק, אבל לא נדבקים מרוק!! ואין בעיה להתנשק נשיקה צרפתית עם נשא או נשאית.
כאשר חדרה לגוף כמות קטנה מאוד של נגיפים - סביר להניח שבחלק מהמקרים (אם כי אין לי הוכחה לכך) הגוף מסוגל להפטר מכמות קטנטנה של נגיפים, ולכן לא נדבקים מכל מגע מיני. אבל לא תמיד וברגע שהנגיף עובר "חיבור מלא" הזיהום הוא לתמיד - מערכת החיסון שלנו לא יודעת לסלק את הנגיף והיא נאלצת לחיות איתו.
כך שאין "צבירה" של נגיפים - או שנדבקים או שלא - לכל חשיפה - קצת כמו רולטה רוסית......
(אני לא מתייחסת למגעים מינים רצופים שהתרחשו כולם בפרק זמן של מספר שעות.....)
הסיכום -
1. מרוק לא נדבקים.
2. החיים יפים מכדי לשחק איתם ברולטה רוסית - קונדום וזהו!!
שבת טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קריטי להקדים בטיפול הקוקטיילסקרן03/04/2008
הרבה שואלים כאן על אפשרות להדבק באידס, ולרובם מומלץ להקדים ולהבדק, ואפילו לקיים מספר בדיקות לשם בטחון. שאלתי היא, האם יש הבדל משמעותי לגבי אורך חיים צפוי או נכויות, בין אחד שמתחיל טיפול בקוקטייל התרופות כחודש אחרי ההדבקות (כלומר לא בחלון של טיפול מרפא), לבין אחד שמתחיל טיפול אחרי מספר שנים, למשל כשמופיעים סמפטומים ראשונים. בהנחה שהוא מקיים סקס בטוח, ההבדל מבחינתו זה לחיות עוד מספר שנים בלי הפחד או הסטיגמה של מחלה איומה זו, וזה נראה כמו גול עצמי ללכת ולהבדק אם אין ממש אפשרויות ריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה מוקדמת היא מאוד מאוד קריטית!!
ד''ר ננסי אגמון לוין03/04/2008לסקרן שלום,
כן.
יש הבדל משמעותי ביותר באורך החיים ואפילו בין חיים למוות בכל הקשור לאבחנה מוקדמת.
מכיוון שהעלת מספר נושאים בשאלתך אנסה לענות באופן מסודר:
1. אין "טיפול מרפא" למי שנדבק, יש טיפול מונע למי שטרם נדבק, ורק נחשף לנגיף.. מי שנדבק - לצערי, נכון להיום ,נדבק!!, ומכאן שאבחון מוקדם הוא קריטי, נניח שאתה נדבקת ובפעם הבאה שאתה מקיים יחסי מין הקונדום נקרע - מה תעשה עם בן/בת זוגך? אם אתה חיובי אתם תגיעו מידית למרכז האיידס ובן/בת הזוג יטופלו, אם אתם לא יודעים מה מצבכם - זה סיפור? צריך לברר וזה לוקח זמן, זה כבר יהיה מאוחר מדי לטיפול מונע - בעיה, אמנם של בן/בת הזוג, אבל עדין בעיה לא?
2. מהלך המחלה הוא מאוד מאוד אישי, יש חולים הזקוקים לטיפול חודשים לאחר האבחנה, ויש חולים שיכולים להשאר שנים רבות ללא טיפול כנגד נגיף האיידס, ואת זה יודעים רק עם נמצאים במעקב, יתרה מכך, ישנם הרבה מאוד סיבוכים הקשורים למחלה וניתן למנוע אותם למשל גידולים שונים, זיהומים, התלקחות של שחפת, נזק מוחי ועוד ועוד, את כל "הטיפול שמסביב" ניתן לעשות רק אם יודעים - נכון או לא?
3. נשא איידס שאינו "יודע על מחלתו" יכול לעבור טיפולים/חיסונים, למשל כמו לפני נסיעה לחו"ל אשר יסכנו את חייו והם אסורים! חשוב לא?
4. אישה שהיא נשאית - יכולה להביא לעולם ילד חולה, גם אם היא לא יודעת שהיא חולה. כל הנשים הנשאיות בהן טיפלתי ילדו ילדים בריאים!!! אבל הן והילדים קיבלו טיפול מונע - קריטי לא? ילדים חולים זה סיפור קשה מאוד והרבה פחות מוצלח מבחינה טיפולית.
5. והכי חשוב, לא לדעת שיש לך מחלה לא אומר שאין לך אותה. זה לא גול עצמי - זה חלק קריטי בתהליך ההתמודדות, והטיפול. היום לא מתים מאיידס - אם מקבלים טיפול!!!!!!, לצערי חולים רבים שלי ש"לא ידעו" או לא רצו לדעת כבר אינם איתנו.
ואולי בעזרת הפורום הזה - גם האיידספוביה תפחת.
אז למרות החשש, צריך להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - מתי סביר להתחיל בטיפול
סקרן06/04/2008נניח שאדם הוא נשא, אפילו מספר שנים, ולא מודע לזה. אם בזמן זה למשל חלה בשפעת והחלים בזמן סביר, סביר שרמת הנוגדנים שלו מספיק גבוהה, ואז אולי גם הוא לא חשוף לסרטן או מחלות אחרות יותר מאנשים אחרים. שאלתי - האם יש קשר בין נקודת הזמן שבה מומלץ להתחיל את הקוקטייל, לבין ההרגשה הכללית של החולה ועמידותו למחלות, כולל הצטננות ואפטות בפה ? ברור שזה לא מדע מדויק, אבל אולי יכול להרגיע היפוכונדרים שעבורם כל התעטשות מביאה גורמת לחשוב על הגרוע מכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלת טיפול כנגד נגיף האיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין06/04/2008סקרן יקר,
ההחלטה על התחלת טיפול מבוססת על מחקרים חובקי עולם, ועל מידע רפואי הנאסף במרכזים בכל רחבי העולם, והחלטה זו תלויה בגורמים רבים אבל בראש ובראשונה במקום שבו הנשא נמצא (באפריקה אין תרופות ובישראל יש), וכמובן במצבו הרפואי וברצונותיו של החולה.
אבל כעקרון ההחלטה על התחלת טיפול תלויה בשני מדדים - בספירת תאי מערכת החיסון ובכמות הנגיף. אנחנו (הצוות המטפל) רוצה וממליץ להתחיל טיפול הרבה לפני כל תלונה רפואית שהיא, בכדי לשמר את המערכת במצב בריא, כלומר הנשא אמור לקבל טיפול הרבה לפני שהוא יהיה חולה, או יגיב לא טוב לזיהומים.
ככל שנותנים למערכת החיסון להדרדר (גם אם מרגישים ממש מצוין) היכולת לשקם את המערכת לאחר מכן קטן יותר. לכן אנחנו לא מחכים שהמערכת תפגע ומטפלים בנשא כאשר הוא למעשה "בריא" מתוך תקווה שנשאיר אותו "בריא".
ולכן זה ממש קריטי, להבדק בזמן, לגלות את הנשאות הרבה לפני שיש איזשהו סימן רפואי, ולטפל בנשא כשהוא בעצם "בריא".
ושנהיה כולנו בריאים - חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת איידסדן03/04/2008
ביצעתי בדיקת איידס 57 יום לאחר המגע התשובה יצאה שלילית. האם התשובה אמינה וניתן להסתפק בה או שכדאי לבצע שוב כי זה לא חודשיים מלאים? או שבכלל תשובה אמינה היא רק אחרי שלושה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 57 יום,
ד''ר ננסי אגמון לוין03/04/2008זה נשמע כמו שם של סרט....
נורא חשוב לדעת בדיוק איזה בדיקה עשית, ישנן מספר בדיקות שניתן לבצע אותן במקומות שונים ומשמעות התשובה שלהן שונה, כמו גם לוח הזמנים.
בהנחה שמדובר בבדיקת הELISA, בדיקת הסקר השגרתית, מבחינה רפואית אני חושבת שזו בדיקה שלילית. מבחינה סטטיסטית יש אחוז מזערי שדורש בדיקה בתום 3 חודשים על פי הנחית משרד הבריאות, ולמען הסר כל ספק סטטיסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלייזה
דן03/04/2008בהמשך לשאלתי אני לא מצליח להבין חלק מבתי החולים אומרים חודשיים וחלק שלושה חודשים. . מה נכון? הבדיקה שביצעתי היא האלייזיה בבי"ח בלינסון והתשובה יצאה שלילית האחות בבי"ח אמרה שלפי הנחיות משרד הבריאות מספיק חודשיים ובמקומות אחרים אומרים שלושה. אז מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלייזה - ומועד התשובה.
ד''ר ננסי אגמון לוין04/04/2008דן שלום,
המלצת משרד הבריאות הינה שלושה חודשים (האתר נגיש ברשת).
מבחינה ביולוגית ואימונולוגית - מרבית האנשים שנדבקו יהיו חיוביים כבר אחרי חודשים.
כפי שכבר ציינו כאן פעמים רבות - רפואה אינה מקצוע מאוד מדויק, גם ביולוגיה ואימונולוגיה הם מקצועות לא מאוד מדוייקים ולכן תמיד נדרש טווח בטחון - בעיקר אם המטרה אישור שאין מחלה ב - 100%
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםshay01/04/2008
ד"ר שלום
הייתי השבוע בקופ"ח לנטילת דם.
האחות לא היתה עם כפפות וכך היא לקחה ממני דם.
האם יש סיכוי להעברה של מחלה כלשהיא כגון:איידס,צהבת B וכו'? (לא יודע...אולי דרך האצבע שלה שנגעה בכל מיני דברים קודם שאולי היה בהם דם?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדבק מאחות ?
ד''ר ננסי אגמון לוין01/04/2008טוב , זה אפשרי תאורטית - אם אחרי בדיקת הדם, תכנסו יחד למיטה ותשכחו גם לשים קונדום.
ההחלטה של האחות לא לשים כפפות, אולי לא נכונה, אבל היא מסכנת רק אותה!!! קרי, אם אתה חולה והיא לוקחת לך דם ונדקרת אז היא!! תדבק.
אתה לא יכול להדבק ממישהו שלוקח ממך דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס וניתוחגיא30/03/2008
בשבוע שעבר עברתי ניתוח בגרון וסבלתי במהלכו מדימום רב. בדרך לחדר הניתוח הובלתי בפראות ע"י סניטר שלא שמר על היגיינה ולא הפגין כל רגישות, במהלך מעבר המיטה במסדרון, היא התנגשה בעגלת ניתוח אחרת שעליה היו שאריות רבות של דם, הוא נגע בידיים חשופות בעגלה והוא עצמו גם היה פצוע ביד אך זה לא ממש הפריע לו.
לאחר שהוא הכניס אותי לחדר הניתוח הוא הכין למנתח בקבוקים עם ספריי הרדמה, פדים ומזרקים ,לא חבש כפפות והעביר למנתח את האביזרים מידיו הפצועות ללא כפפות תוך כדי הניתוח, אביזרים אלו נכנסו לגרוני המדמם, מאז אני בחרדה. האם יש לי סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר ניתוח...
ד''ר דניאל אלבירט31/03/2008הסיפור המדהים שאתה מספר אכן מאוד מדאיג לגבי מחלות מזהמות רבות כולל איידס אך גם חיידקים שונים, טטנוס, הפטיטיס תולעים וכל מזהם שעל פני האדמה.
לא נתקלתי חוסר היגיינה וחוסר סטריליות כזו בשום מתקן רפואי בארץ.
ראיתי ושמעתי על דברים כאלו בבי"ח שדה באפריקה או בהודו.....
נראה לי יותר שהייתה מבולבל ודימיינתה דברים, בכל מקרה אין מה לעשות כעת חוץ מלהיבדק עוד חודשייםל HIV.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשאלה למה ששאלתי על האיידסאלירן30/03/2008
לפני יומיים היתה לי מערכת יחסים עם מישהי היא רצתה שנשכב אבל סירבתי לא עשינו כלום היא ליקקה לי את הפיטמות בלבד אני לא (סליחה אם המשפט לא נראה טוב) כאשר שכבנו למיטה היא הכניסה את ידה לנרתיק שלה ואז נגעה באיבר מיני לצורך אוננות לאחר כמה שניות סירבתי והזזתי את היד שלה
האם יש משהו שיכול להדביק אותי (ושוב פעם חדירות ומציצות לא היו בכלל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני לא מוגן
ד''ר דניאל אלבירט31/03/2008כפי שהבהירה דר' אגמון לוין בתשובתה הקודמת, מגע מיני לא מוגן - הכוונה הוא מגע של נוזל גוף היכול לשאת בתוכו את נגיף ה HIV (בדוגמא שלך - הנוזל הנרתיקי במידה ואכן לאותה בחורה יש HIV ????) עם מקום היכול ל"קלוט" את הנגיף (במקרה של אלו הריריות שבפתח השופכה (הפין)).
בתאור שלך:
למה שלא תברר עם הבחורה - האם יש לה איידס ? או תלכו להבדק יחד ?
במידה ויש לה איידס...
למציצת הפיטמה (לא משנה מי למי...) אין משמעות !
למריחה של נוזל נרתיקי על איבר המין היא כמו קיום יחסי מין בלי קונדום רק שהסיכון הוא להדבקות שלך במידה ולה אכן יש איידס בלי שהיא תסתכן להדבק ממך (במידה ולך יש איידס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס ממברשת שיניים?שוש30/03/2008
שימוש ממושך במברשת שיניים של מישהו אחר יכולה להדביק באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבשרת שיניים
ד''ר דניאל אלבירט31/03/2008שימוש משותף במברשת שיניים הוא לא הגייני מסיבות רבות ולא מומלץ !
אם לאדם השני יש מחלה מדבקת כגון איידס, הפטיטיס B או C....
בהחלט ! ניתן להדבק במחלות אלו כולל HIV בשימוש משותף כיון שפעמים רבות ישנו דימום פעיל בעת הציצוח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים הדבק באיידסאלירן28/03/2008
לא מזמן הייתי עם בחורה הבחורה נגעה בנרתיק שלה והעבירה את היד שלה לאיבר מיני לאחר כמה שניות הפסקתי את זה מיד כי חששתי שאדבק אני מאוד בלחץ האם קיים הדבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני לא מוגן.
ד''ר ננסי אגמון לוין29/03/2008מגע מיני לא מוגן הינו מגע שבו איברי המין והפרשות עוברות מאדם לאדם ללא קונדום - הסק את המסקנות בעצמך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאיידסאלירן28/03/2008
היכרתי אותה לפני יומיים הגענו לנשיקה צרפתית אחרי הנשיקה הצרפתית היא סיפרה לי ששעתיים לפני כן היא קיימה עם מישהו מין אוראלי האם הזרע יכול להישאר ברוק שלה ויכול לגרום לי לאיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובה
ד''ר ננסי אגמון לוין28/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאיידסאלירן28/03/2008
היכרתי מישהי לפני יומיים הגענו לנשיקה צרפתית אחרי הנשיקה הצרפתית היא אמרה לי שהיא הייתה עם מישהו שהיא קיימה איתו מין אוראלי האם אני יכול להידבק באיידס על ידי צירפות איתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה צרפתית.
ד''ר ננסי אגמון לוין28/03/2008חגי שלום,
עם ספקולציות אין מה לעשות. תמיד קיים בדל אפשרות של הדבקה.
אבל....
כפי שכבר ענינו בעבר מנשיקות לא נדבקים, ולמיטב הבנתי גם אם היתה גמירה בפה במין אורלי הזרע לא נשאר בפה. וגם אם היה בפה זרע הכמויות וטיב החדירה נשמע קלוש עד לא סביר לחלוטין.
מה זה צירפות?
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי27/03/2008
האם היו מקרים של הדבקה במכוון?
ת'אמת אני קצת חרד.
לאחרונה, יש לי מעין חשש שחולה ינסה בכוונה לפגוע בי (לדוגמא: באירועים חברתיים, מסיבות, מקומות ציבוריים ועוד).
למשל: אתמול הייתי במסיבה המונית, עמד לידי אדם שאיני מכיר. ההתנהגות שלו הייתה משונה.
קצת הפחיד אותי. אחרי כמה דק', הרגשתי מעין "צביטה" באזור הרגל.
האם יכול להיות שדקר אותי בכוונה?
אודה על קבלת תשובה.
לא רק זאת, קראתי באינטרנט איפשהו, שבאירופה היו מקרים.
תודה. עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות.
ד''ר ננסי אגמון לוין28/03/2008עדי שלום,
נדמה לי שכבר ענינו על שאלה זו פעמים רבות. אנא עיין בשאלה הזהה בפורום.
עליך לפנות ולקבל עזרה בהתאם להנחיות שניתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודעינת.כ27/03/2008
נאלצתי לקבל זריקת אנטי-טטנוס וכשהאחות הוציאה את החיסון מהמקרר היה מרוח דם על
דלת המקרר והאחות נגעה בדיוק שם ואח"כ הזריקה לי.
יש לציין ש-25-30 דקות לא היה אף אחד בחדר אחיות כך שהדם נמרח שם לפני פרק זמן
זה.
האם נדבקים כך באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס וחיסונים.
ד''ר ננסי אגמון לוין27/03/2008עינת יקירתי,
התשובה היא חד משמעית לא.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר ננסי
עינת .כ27/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שניה
שוש28/03/2008אולי המתנתי רק 15 דקות לאחות.(פשוט לא שמתי לב לשעון).
כלומר אולי הדם נמרח לפני 15 דקות.
גם אז התשובה שלילית לגבי הידבקות באיידס?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה15 דקות?
ד''ר ננסי אגמון לוין28/03/2008כן, יקירתי
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבת שלום ותודה ד"ר ננסי
שוש28/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה מנרקומן ושריטה במצח מסוכנת?ח.נ.כהן26/03/2008
באירוע משפחתי נרקומן שבטוח חולה במחלות מדבקות נישק אותי
על המצח והיתה לי שם שריטה.
האם זה יכול להדביק באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקומנים, והדבקה במחלות.
ד''ר ננסי אגמון לוין26/03/2008ח.נ. כהן שלום,
הסיכון המוגבר להדבקה מנרקומנים היא בשימוש משותף במזרקים ויחסי מין.
למיטב הבנתי אין מניעה להתנשק עם נרקומנים, לפחות נגיף האיידס לא עובר ברוק, גם נגיפי הכבד מסוג B ומסוג C בדרך כלל עוברים בדם ומגע מיני ולא ברוק.
לפיכך מאוד לא מומלץ להשתמש בסמים בכלל בהזרקה בפרט, ובמזרקים משומשים. יחסי מין מומלץ לקיים עם קונדום, תמיכה נפשית חיבוק ונשיקה אולי יסייעו לנרקומן להרגיש פחות דחוי, ואינם מסכנים את הסביבה.
אם השריטה במצח היתה מדממת פעיל - אני מניחה שהיא לא היתה מנושקת. ושריטה שהגלידה אינה פצע פתוח. בכל מקרה כפי שציינו פעמים רבות, יש צורך במגע דם על פצע פתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות במחלהתמר26/03/2008
שלום רב. האם ניתן להידבק באיידס במין אוראלי (כאשר אין גמירה בפה) - ביחסים בין שני גברים הכוונה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי ואיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין26/03/2008תמר שלום,
הסיכוי להדבק באיידס במין אורלי הינו נמוך מאוד במגע מיני חד פעמי כאשר יש גמירה בפה, מגע של הלשון בעור אינו גורם להדבקה אלא אם ישנם נגעים פתוחים על איבר המין.
במגע מיני אורלי, כאשר אין נגעים על איבר המין, אין שפיכה מוקדמת והגמירה מחוץ לפה למיטב הבנתי אין הדבקה.
מאידך מגע מיני אורלי, בהחלט מדביק במחלות מין אחרות, הרפס, סיפליס ועוד.
ראוי לציין, כי בכל הנוגע למגע מיני אורלי אין קשר האם מדובר בזוג הטרוסקסואלי או הומסקסואלי כל עוד המגע מבוצע לגבר.
לגבי מגע מיני לאישה הדבר יותר מסובך שכן הגמירה הנשית לעיתים אינה ברורה והפרשה קיימת כל הזמן, לפיכך לגבי מגע מיני שכזה יש להתייעץ באופן פרטני עם רופא האיידס המטפל בבני/בנות הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)