פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    א
    20/05/2008

שלום רב,
    אני קוראת מידי פעם את השאלות ותשובות בפורום.
    לא מזמן גם אני שאלתי אותכם מלא שאלות היו לי חרדות אך כבר ביצעתי בדיקה והיא שלילית.
    נכון לעכשיו כאשר אני מסתקלת על השאלות שלי ושל אנשים באחרים בפורום אני מבינה שרוב החרדות נובעות מחוסר יידע. יש הרבה שאלות איפה שאנשים שואלים האם אפשר להדבק מלחיצת יד נשיקה וכו'.
    השאלה שלי האם קיימות הרצאות בנושא שנותנות מידע כללי ומקצועי על המחלה? הרי כאשר בן אדם מכיר את המחלה יותר הוא גם מוגן יותר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• הרצאות על איידס

ד''ר דניאל אלבירט
    20/05/2008

אכן את צודקת, חוסר הידע הוא בהחלט מהווה מקור מרכזי לחרדות מיותרות.
    קיימים גופים שונים וולונטרים ושאינם וולנטרים אשר מרצים על איידס.
    אני מקווה שכמה שיותר אנשים ישמעו ויפנימו ההבנה של מחלה זו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופה
    אנונימי
    19/05/2008

האם תרופה נגד התקרחות (פרופסיה) שמכילה סטרואידים עלולה להוריד את כדוריות הדם הלבנות ואת הלימפוציטים?

תודה רבה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תרופה

הוספת תגובה

• פרופסיה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    20/05/2008

למיטב ידיעתי זו אינה תופעת לוואי מוכרת של התרופה, לפחות לא בשכיחות משמעותית. (סטרואידים בדרך כלל מעלים את הספירה הלבנה, במידה והם נספגים לגוף).
    זו עדין יכולה להיות הסיבה - תמיד יש מקרה ראשון.
    אני מציעה שתתייעץ עם רופא העור שלך, לגבי הצורך בטיפול ומעקב ספירת הדם במידה ויש ספק ניתן להפסיק את הטיפול למספר שבועות ולחזור על הבדיקה לראות אם יש שינוי.
    עדיין הסבירות שזאת הסיבה נמוכה וסביר שהגורם הוא זיהומי או אחר וחולף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    שרון
    19/05/2008

ד"ר ננסי היקרה- אני הולכת מחר לעשות בדיקה, בכל זאת רציתי לשאול לגבי הבדיקת דם שעשו לי שנערכה לפני 5 שנים בתל השומר שאני לא ראיתי עם האחות לקחה מחט חדשה והיתה גם סייעת ששאלה אותה מי יעשה את הבדיקה אני או את? סייעת יכולה לעשות בדיקה? האחות אמרה שהיא תעשה הכינה את הדברים אבל לא ראיתי אם היא לקחה את החדש, יכול להיות שהסיעת עשתה בדיקה לפני כן ולא זרקה מחט? כי היא התנהגה ממש מוזר אח"כ,אפשר מבחינה טכנית להשתמש במחט פעמיים? או האם רואים על המחט סימני דם או שהיא לא שואבת? אני ממש בשיא הלחץ עכשיו כי לפני היתה מישהי אפריקאית, לא ראיתי עם עשו לה בדיקת דם אני רק זוכרת שהיא נכנסה לרופא אחרי. האם רק הרופא מאשר לאחות לעשות בדיקת דם? ובזאת תמו שאלותי, תעני לי בבקשה כדי שאוכל ללכת יותר ברוגע...

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• לכי ברוגע

ד''ר ננסי אגמון לוין
    19/05/2008

לא נדבקת מבדיקת דם - היום כמעט ולא ניתן להשתמש במחט פעמיים - אלא אם זה נעשה בכוונה תחילה.
    לא נדבקת מבדיקת הדם !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    שרון
    19/05/2008

קודם כל תודה רבה לך ד"ר ננסי ולכל האנשים הנפלאים כאן שהגיבו וניסו לעודד- ממש מחמם את הלב,
    קשה להסביר פחד של שנים במיוחד עכשיו שיש לי תינוק בבית ואני בהריון, למרות שלפי ההגיון אני לא צריכה לחשוש אבל אני כן ואני לא יכולה להתגבר על זה, אני הולכת לעשות את הבדיקה, אני חייבת לציין שבכל פעם שעשיתי בדיקה היו לי כאלה פחדים אבל עכשיו זה הכי חזק-לא יודעת למה, אני רוצה כבר לגמור את הסיפור הזה, ולך ד"ר ננסי היקרה האם אחרי כל מה שסיפ]רתי לך תוכלי להגיד לי מה הסיכויים שאם בעלי שכבר 5 שנים אנו יחד והוא נבדק אז זה בסדר? בכל זאת אני אלך להיבדק, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• מסקנות מבן הזוג.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    19/05/2008

סטטיסטית הסיכון קטן מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד.
    אבל 100% זה יהיה כאשר תקבלי את התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקת דם לרופאים היקרים
    אנונימי
    19/05/2008

האם 20 אחוז לימפוציטים זה ערך נמוך?
    האם 3.7 תאי דם לבנים זה ערך נמוך?

כמה זמן לאחר החשיפה ניתן לראות ירידה בלימפוציטים?
    האם זמן קצר לאחר החשיפה () ניתן לראות כבר ירידה בלויקוציטים.

תודה ושובע טוב

הוספת תגובה

• ובנוסף אם אפשר

אנונימי
    19/05/2008

האם תרופות כמו פרופסיה נגד התקרחות שמכילה סטרואידים יכולה לגרום לתופעה הנ"ל.

תודה רבה על זמנכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידת הספירה הלבנה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    19/05/2008

20% לימפוציטים מתוך 3.7 זה מספר יחסית נמוך היכול להופיע כפי שכבר ציינתי, בכל מחלה ויראלית וגם באנשים ממוצא מסוים.
    הירידה בספירת הלימפוציטים בחולי איידס היא מאוד מאוד אישית, בדרך כלל לאחר ירידה קלה וחולפת בהתחלה יש ירידה הדרגתית לאורך שנים, אך היו לי חולים שזה לקח חודשים וישנם חולים שגם היום לאחר שנים רבות (מעל 10) של נשאות הספירה שלהם די טובה ואפילו כמעט תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    שרון
    19/05/2008

היי, שוב, בקשר לחבר ההוא דיברתי איתו והוא נבדק והוא בסדר, אני ממש מפחדת אולי זאת פוביה כי כבר שנים אני סובלת מהפוביה הזו ועד שאני משכנעת את עצמי לעשות בדיקה עובר הרבה זמן, אבל עכשיו אני הכי פוחדת למרות שאין לי סיבה הגיונית, גם מבחינת הבדיקת דם שעשו לי בבית חולים וממש לא ראיתי אם האחות לקחה מחט חדשה, לא הסתכלתי(זה היה לפני 5 שנים) ובחוץ היתה אישה אפריקאית שאני לא יודעת אם היא גם עברה בדיקת דם,בנוסף לכל זה גם התחלתי לדמיין שאולי מישהו תקף אותי וסימם אותי ללא ידיעתי ,כי אני מאד אחראית לא הייתי עם הרבה בני זוג ואני לא בוגדת בבעלי, אני יודעת שזה נשמע ממש הזוי אבל הפחדים שלי הם אמיתיים וממש קשה לי לקחת את עצמי לעשות בדיקה, אני לא מצליחה לאכול כלום ולישון וככל שאני קוראת יותר באינטרנט אני יותר בחרדה, האם רוב הסיכויים שאם בעלי עשה אז גם אני בסדר<בבקשה תעזרי לי אני יודעת שאני נשמעת ממש פסיכית..אבל אני חייבת תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• עצה ידידותית

א
    19/05/2008

הי שרון!
    מי כמוני מבין את החרדות שלך. אני לא רופא אך אם תלכי לשאלות קודמות תביני שגם אני הייתי במצבך.
    אני גם בהריון וזהו ההריון הראשון שלי.
    סבלתי מחרדות לא נורמליות החל מהחודש השישי ועד לא מזמן.
    אני יכולה להגיד לך דבר אחד: אין כמו בדיקה. את לא תוכלי להתפטר מהפוביה הזו בלי לבצע בדיקה.
    הרי יש מקרים שגם אחרי הבדיקה ממשיכים לחיות בחרדה.
    אני עשיתי בדיקה אחרי כמה חודשים של חרדות וסבל. הרי לא רק את סובלת מזה גם בעלך סובל מזה ובטח גם ילד ותינוק בבטן.
    אני ביצעתי בדיקה מהירה על מנת לא לחכות לתשובה הרבה זמן כי הייתי על סף התמוטטות עצבים.
    לאחר מכן קיבלתי תוצאה של בדקית אימות מקפלן. והל בסדר!!! מאז אני רגועה ויכולה להקדיש את כל כולי להריון ולתינוק שאנו מצפים.
    תעשי בדיקה כמה שיותר מהר בשביל השקט הנפשי שלך ושל בן זוגך.
    מאחלת לך המון בהצלחה ולעדה קלה כמובן. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרוני היקרה

אנונימי
    19/05/2008

יש לי שאלה אלייך:

האם היית מסוגלת לחוות מגרנה קשה בלי לקחת אופטלגין או אדקס? אני חושב שלא

אני גם חושב שהחרדות והמתח שלך הם אפילו יותר ממגרנה נוראית

אז בואי נמשיל את החרדות למגרנה ואת בדיקת האיידס הכה פשוטה לכדור אדוויל - לכי ותעשי את זה

יכול מאוד להיות שגם השינויים הנפשיים וההורמונלים שאת חווה בהריון משפיעים על המחשבה שלך אבל אל תתני לעצמך לשקוע - גשי אם בעלך קבלי תשובה שלילית ויאללה - תחשבי על שם לילד הבריא והמהמם שיוולד לך.

אני מאחל לך רק טוב ממי ,

אנונימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    שרון
    19/05/2008

היי ננסי!
    תודה על התשובה, אבל ציינתי שנבדקתי בתקופה שהייתי עם החבר הזה, וגם יש לנו עוד תינוק בבית לכן אני כ"כ פוחדת ולא יודעת למה נכנסו בי החרדות האלו עכשיו, אני נורא רוצה לעשות ונורא פוחדת, לדעתך רוב הסיכויים שזה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• הריון - קשה, נפלא - שווה כל רגע

ד''ר ננסי אגמון לוין
    19/05/2008

שרון יקירתי,
    קיבלת תשובות רבות מכולם, ואני מצטרפת.
    מכל הסיבות שפרטתי קודם ובעיקר בשביל שלוות נפשך - לכי והבדקתי - זו דקירה קטנה - ואחר כך הכל יהיה טוב.
    ממש ממש טוב,
    לידה קלה.
    ספרי לכולנו - כאשר תקבלי תשובה שלילית....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    שרון
    18/05/2008

לפני חמש שנים עשיתי בדיקת איידס שיצאה שלילית, באותה תקופה היה ליחבר 3 שנים שרק מס' פעמים בודדות קיימנו יחסים בלי קונדום, נפרדנו ואחרי מס' חודשים הכרתי את בעלי ומאז ועד היום קיימתי יחסים רק איתו וזאת במשך 5 שנים עד היום-גם הוא כמובן רק איתי , בעלי נבדק כבר פעמיים בגללי כי אני פוחדת ויצא שלילי-פעם אחרונה לפני מס' חודשים , עכשיו החששות שלי הם כאלה- החבר איתו קיימתי יחסים מס' פעמים ללא הגנה(אח"כ עשיתי את הבדיקה אבל לא עבר מספיק זמן-אולי חודש), ועוד דבר שמטריד אותי הוא בדיקת דם שנערכה לי בבית חולים ולא ראיתי עם האחות לקחה מחט חדשה- שני אלה מטרידים אותי מאד ואני בהריון עכשיו- האם עצם העובדה שבעלי נבדק מכסה גם אותי? או האם אני צריכה להבדק דבר שמלחיץ מאד, בבקשה תעזרו לי כי החרדות האלה מלוות אותי כבר שנים

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• הריון ואיידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/05/2008

שרון שלום,
    הריון זה אושר גדול, ובסוף אושר עוד יותר גדול - בתנאי שהכל בסדר.
    אני מתארת לעצמי שלא נדבקת באיידס אבל העובדה שבן זוגך שלילי, לא אומרת שאת אינך נושאת את הנגיף. גם העובדה שעברו מספר שנים מאז היית עם בן הזוג הקודם לא אומרת שום דבר, יש אנשים אשר נושאים את הנגיף שנים רבות בשקט, ולא תמיד בני הזוג שלהם נדבקים.
    אבל, עכשיו זו לא רק שאלה שלך ושל בן זוגך - עכשיו יש כבר תינוק בתמונה, וזו תמונה אחרת לגמרי.
    לשמחתי הרבה, יש היום טיפול מעולה המאפשר ל 99% מהנשים בהריון שיש להן איידס להביא לעולם ילדים בריאים, ובאופן אישי ליוויתי כ - 170 הריונות כאלה.
    השלב הראשון והכי חשוב הוא להבדק ו - עכשיו!!!!! כמה שיותר מוקדם כמה שיותר טוב, באם הבדיקה שלילית, הסתיים הסיפור. באם הבדיקה חיובית - נדאג שהתינוק שלך יהיה בריא - תודי שזו הבטחה מצוינת.
    לסיכום -
    אני די משוכנעת שלא נדבקת. (בוודאי שלא מבדיקת דם), אבל אינני יכולה להתחייב לגבי בן זוג קודם.
    את צריכה להבדק, לדעתי כל אישה בהריון צריכה להבדק - בראש ובראשונה כי זו החובה שלך לתינוק שלך. וגם כי רצוי שתדעי מה מצבך בשביל בריאותך שלך, ולבסוף זה נראה לי חשוב גם לבן הזוג שלך.
    אז בהצלחה, אני בטוחה שהכל יסתיים על הצד הטוב ביותר, ושתהיה לך לידה קלה.
    נ.ב. - בדיקה את יכולה לעשות דרך רופא משפחה, דרך טיפת חלב או בכל אחד מהמרכזים - בזריזות וביעילות, תספרי לנו מה יצא ונשמח בשמחתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לאיידס
    רמי
    17/05/2008

כשבחורה עושה לבחור איקי על הצוואר יכול להיות מעבר דם עד להדבקה באיידס?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לאיידס

הוספת תגובה

• איקי

ד''ר ננסי אגמון לוין
    17/05/2008

לא.
    אלא אם היא ערפדית....וגם אז לא ממש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעה בסדין
    שלומי
    17/05/2008

למומחי הפורום שלום הייתי במכון ליווי עכשיו כל הסקס והכל היה מוגן במהלך הסקס שפתיי נגעו
    בסדין שעל הכרית שאלתי היא האם אפשר להדבק מזה שמא ליקקתי את שפתיי חשוב לציין שלא שמתי לב למשהו שהיה על הסדין וגם לא הרגשתי שום נוזל על שפתיי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נגיעה בסדין

הוספת תגובה

• לג. - סקס עם סדין???

ד''ר ננסי אגמון לוין
    17/05/2008

התשובה היא לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבייש
    חסוי
    16/05/2008

שלום
    אני סיימתי מערכת יחסים ארוכה לפני שנה וקיימנו יחסים מלאים ללא הגנה בלי לבצע בדיקה, תמיד הטרידה אותי המחשבה על אידס. אני מתבייש לגשת לרופאת המשפחה לבקש הפניה לבדיקה, איפה אני יכול עוד לבצע בדיקה?

והאם גם לגבי תשובה שלילית ותשובה חיובית קוראים שוב למקום הבדיקה? כי זה נורא מלחיץ

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתבייש

הוספת תגובה

• בדיקות איידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    16/05/2008

ניתן לבצע בכל אחד ממרכזי האיידס, ובוועד למלחמה באיידס.
    ראה קישורים בהודעות קודמות באתר.
    אין מה להתביש - כל אחד שמתחיל מערכת יחסים חדשה צריך להבדק
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי הלשון
    אנונימי
    16/05/2008

שלום רב ד"ר ,

האם תוכל.י להסביר בבקשה מה העניין של סימנים לבנים על הלשון איך בדיוק זה אמור להראות ובאיזה שלב שאחרי החשיפה הראשונית אנחנו אמורים למצוא את זה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הלשון

הוספת תגובה

• ושבת שלום לכולם

אנונימי
    16/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום באמת,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    16/05/2008

נגעים על הלשון, אינם בהכרח איידס. וצריך לראות אותם כדי לאבחן את הגורם.
    ישנם גורמים רבים עם ובלי קשר לאיידס.
    כאשר מופיעים נגעים על הלשון במסגרת מחלת האיידס, זה לרוב בשלב מתקדם מאוד של המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים על הלשון

ד''ר ננסי אגמון לוין
    17/05/2008

לאנונימי שלום,
    סימנים על הלשון יכולים להופיע מסיבות רבות שקשורות ולרוב שאינן קשורות לאיידס.
    במסגרת מחלת האיידס הן מופיעות לרוב בשלב מאוד מתקדם של המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שמטרידה אותי
    אנונימי
    15/05/2008

שלום רופאים יקרים:

אני בצעתי נשיקה בפה לצערי לא זכרתי שמספר דקות לפני הנשיקה הייתה לי שפה יבשה ונוצר לי פצע מדמם כתוצאה מגירוד שעשיתי (ז"א אחרי הנשיקה נזכרתי).

לאחר שבועיים חליתי במעין שפעת עם בעיות של עיכול(נראה לי שגם אכלתי מזון לא טוב) ובבדיקת הדם שבצעתי אחוז כדוריות הדם הלבנות שלי היה 3.7 שמהבנתי זה מתחת לנורמה ואחוז הלימפוציטים שלי היה 21 שמהבנתי הוא בגבול הנורמה התחתון.

אני ממש לא נכנסתי להיסטריה ופשוט החלטתי לאחר 3 שבועות לבצע בדיקת דם בשנית אבל לצערי התוצאות היו דומות.

אני גם לומד ביולוגיה ולכן אני מבין את הרעיון שמאוחר כדוריות הדם הלבנות והלימפוציטים וזה עוד יותר מטריד אותי.

אני ממש חושש שנדבקתי באיידס כתוצאה מאותה נשיקה ורציתי לשמוע את חוות דעתכם המדעית לגבי הסיכויים להדבקה בצורה כזאת וכן לגבי הבדיקות שלי.

תודה רבה , מצפה לתגובה

אנונימי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שמטרידה אותי

הוספת תגובה

• לאנונימי שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    15/05/2008

למיטב ידיעתי מנשיקה בפה גם אם יש פצע על השפה לא נדבקים שכן לבן הזוג גם אם הוא נושא את הנגיף, אין נגיף ברוק או על השפתיים. פצע משמעותי על השפה ומין אוראלי עלולים לסכן בהדבקה, אך אם הבנתי נכון לא לכך התכוונת.
    לויקופניה (ספירת כדוריות לבנות נמוכה) ולימפופניה (ספירת לימפוציטים נמוכה) - יכולות להופיע במחלות רבות, וגם בקבוצות אוכלוסיה מסוימות למשל ביוצאי תימן ויוצאי אתיופיה. הן גם יכולות לייצג מחלות שונות. בכדי לבדוק אם מדובר בHIV, צריך לבצע בדיקה ל HIV.
    לסיכום -
    1. לא נשמע שהיה סיכון שתדבק באיידס, על פי מה שתארת.
    2. בכדי להיות בטוח עליך להבדק, 8
    שבועות לאחר האירוע ואתה מסודר - הבדיקה תהיה שלילית ותהיה מאושר,
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה ד"ר אבל בכל זאת

אנונימי
    15/05/2008

לא ציינתי שבבדיקות בעבר לא היתה לי שום חריגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לשפעת יש תסמינים

ד''ר ננסי אגמון לוין
    16/05/2008

אולי בעבר הבדיקות היו תקינות, אבל הפעם היתה לך "שפעת"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי ואוננות
    אנונימי
    14/05/2008

שלום לכם.
    אני מעוניין לתאר מצב שבו בחורה מבצעת בי מין אוראלי ללא קונדום ואני מבצע לה אוננות עם האצבע שלי על הנרטיק ולסיום אבקש את המלצטכם עם אני דרוש ללכת לבדיקה,מה שכן למען שלוותי אני אבצע את הבדיקה בכל מקרה אני רק רוצה לדעת מה רמת הסיכון מפי מומחים ואני רוצה להוסיף שהחוסר נחת נובע כיוון שהאקט בוצע עם בחורה מאפריקה.
    האקט המיני החל בזה שגיריתי את נרטיקה עם אצבעותיי למשך מספר דקות עד שהיא הגיעה למצב של אורגזמה והייתה לה רטיבות שנגעה באצבעותיי מן הסתם,לאחר מכן היא ביצעה בי אקט אוראלי
    אז ככה בעת ביצוע האקט האוראלי שהיא ביצעה למשך כמה שניות הראשונות הרגשתי שהיא חוכחת בשינייה את איברי בעדינות,הורתי לה להפסיק ואיברי היה מעט אדום לאחר שהוצאתי אותו מפיה וראיתי אותו אבל רק לזמן קצר,הגמירה בוצעה לאחר מכן והיא בוצעה בפייה(מצטער על הבוטות,אני מתאר כך עלמנת לא להחסיר פרטים)ובזה היסתיים כל האקט המיני בינינו היו ליטופים ונגיעות שלמיטב ידיעתי לא יכולים לגרום לאיזה שהוא סיכון להידבק במחלה.
    אבקש מכם המומחים לענות לי בהסבר האם ממצב כזה ישנו סיכון להידבק ב איידס או במחלה אחרת,תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מין אוראלי ואוננות

הוספת תגובה

• לאנונימי

ד''ר ננסי אגמון לוין
    14/05/2008

על פי תאורך הסיכון נמוך ביותר עד לא קיים, ובתנאי שהבחורה נושאת את הנגיף.
    מין אוראלי מסכן את המבצע - כלומר היא היתה בסיכון.
    לא ניתן להדבק באיידס "דרך האצבע" אלא אם האצבע היתה פצועה באופן קשה.
    כן שהתשובה היא מכאלו יחסים לא נדבקים - באידס!!!!
    אבל, כן נדבקים בסיפיליס ומחלות אחרות .

אני ממליצה לבצע בדיקת ELISA לפחות 8 שבועות מהאירוע, בתנאי שלא היו עוד אירועים ללא הגנה.
    ויקירי האנונימי - קונדום!!!, יש עוד מחלות בעולם חוץ מאיידס, אולי הן פחות מפחידות אבל לא בהכרח יותר נעימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אגמון לוין ולפי דבריך...

אנונימי
    15/05/2008

אין לי על מה להיות לחוץ גם אם במחשבתי הבחורה נושאת את הנגיף כי להערכתי את מבינה שבאפריקה אחוז הנשאים של הנגיף הוא גבוה עד גבוה מאוד אפילו.תודה רבה לוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות מנשיקה
    חסוי
    13/05/2008

היי

האם ניתן להידבק באידס מנשיקה בפה [העברת רוק וכדומה] ואם במקרה עבר קצת דם מחניכיים נניח?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקות מנשיקה

הוספת תגובה

• להתנשק זה סתם נעים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    14/05/2008

למיטב ידיעתנו איש בעולם לא נדבק מנשיקה גם לא מנשיקה צרפתית,
    ולכן גם לזוגות "משולבים" שלאחד יש איידס ולשני אין אין כל מגבלה על נשיקות.
    אז תתנשק לך....

נ.ב. - הבדיקה ברוק היא לנוגדנים (החומר שהגוף שלנו מייצר נגד הנגיף) הנגיף עצמו לא נמצא ברוק, לפחות לא בכמות שניתן למדוד והיא עלולה להדביק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה