מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר ננסיאבי03/03/2008
בקשר ליחסי מין תאילנדים השארתי לך שם עוד 2 שאלות ולא ענית לי עליהם
בדר"כ כמה זמן לאחר היחסים יש תסמינים של לשון לבנה עם פטרייה
היום זיהו אצלי שזה קנדינה השאלה שלי היא האם זה יתכן 6 שבועות אחרי ההדבקה האם זה קשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על האיחור,
ד''ר ננסי אגמון לוין03/03/2008אבי שלום,
ראשית סליחה על האיחור בתשובה - זה נראה כבעיה בתקשורת.
לגבי הבדיקה מקובל להניח כי לאחר 8 שבועות הבדיקה השלילית היא שלילית, אך כפי שנאמר כאן פעמים רבות מאוד בביולוגיה/רפואה אין 100% ולכן כמרווח בטחון מקובל להמליץ על בדיקה לאחר 12 שבועות, שזה מרווח בטחון הקרוב ביותר ל 100%.
לגבי לויקופלאקיה היא מבטאת לרוב שלב מאוחר של מחלת האיידס, אך כאמור לא ב 100%, וכמובן שכלל לא אובחנה אצלך לויקופלאקיה!!! וסביר להניח כי מדובר בפטרת של הפה שהינה מאוד מאוד שכיחה. למיטב הבנתי קיבלת טיפול אנטי פטרייתי, לא הייתי מוסיפה טיפול נוסף ללא בדיקה חוזרת. אני מציעה שתפנה שוב לרופא המשפחה או לרופא פה ולסת לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקפה של בדיקת קומבו.ניר02/03/2008
שלום
בצעתי בדיקת קומבו שבועיים בדיוק מיום החשד להדבקה.
האם זהו הזמן האידילי לערוך בדיקת קומבו?
אולי שלושה שבועות?
מהוו היום האידיאלי ביותר לאחר חשד להדבקה שתתן תוצאה אמינה ביותר בבדיקת קומבו?
עד כמה בדיקת קומבו אמינה (אם אפשר באחוזים בבקשה) כעבור שבועיים בדיוק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד''ר דניאל אלבירט03/03/2008הזמן האידאלי לבדיקת קומבו הוא אכן כשבועיים (+/- יום- יומיים).
קיים קשר לסוג הבדיקה (קיימים מספר סוגים של בדיקות דור 4 - קומבו בשוק)
האמינות היא אבסולוטית עד כמה שהניתן וקרובה מאוד ל 100% (אין 100% בביולוגיה) וזאת לגבי תשובה שלילית, לגבי תשובה חיובית - כמו בבדיקות רבות קיימת רמה מסויימת של FALSE POSITIVE (דהינו בדיקה חיובית למרות שהאדם שלילי למעשה) ועל כן גם בדיקה חיובית בקומבו היא לא אבחנתית עד שלא עושים בדיקת אימות ב WESTERN BLOT.
אבל אותך למעשה מענין האם בדיקה שלילית היא אכן שלילית - התשובה היא כן אבל צריך לזכור שהיא אמינה לגבי אותה חשיפה שקרתה שבועיים לפני הבדיקה ולא חשיפות מוקדמות יותר או מאוחרות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת ו ד ה !
ניר03/03/2008תודה רבה רבה רבה רבה דוקטור (לפתע חזר לי התאבון והחיוך...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אידס????סונדוס02/03/2008
שלום
אני תלמידה בוגרת תיכון ערערה ומתכננת ללמוד רפואה בעתיד, וברצוני לבקש מידע כללי ועדכני על מחלת האידס כי זה יעזור לי מאוד לעבור את הראיונות לרפואה וישפר ויעדכן את הידע הכללי שלי ברפואה בכלל.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת על איידס
ד''ר דניאל אלבירט03/03/2008ישנם מקורות מהמנים רבים ללמוד אודות מחלת האיידס.
אני ממליץ לך על:
[a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29' id='link']אתר משרד הבריאות היחידה לשחפת ואיידס[/a] - בקישור זה מידע רב וקישורים נוספים.
[a href='http://www.aidsisrael.org.il/' id='link']אתר הועד למלחמה באיידס.[/a]
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ו- HIVליטל01/03/2008
ד"ר שלום,
לפני כשבוע התחיל אצלי חום גבוה (38) שנמשך 3 ימים, שמלווה בעייפות וכאבי שרירים קשים. בהתחלה חשבו שמדובר בחיידק, בשל תפליט לבן בגרון, ולקחתי אנטיביוטיקה, שלא עזרה, מלבד לעשות לי פריחה בחזה ובבטן.
אחרי כמעט שבוע , ומשהמשטח יצא נקי, חשדו במחלת הנשיקה.
להלן התוצאות של בדיקת EBV:
EBV IgG 456 POSITIVE
EBNA>>600
IgM גבולי 31
השאלות שלי אליך הן:
1. האם זה אומר שאכן חליתי במחלת הנשיקה?האם עפ"י התוצאות ניתן לדעת אם ייצור הנוגדנים ל EBV הוא חדש אצלי?
2. הבנתי שהתסמינים לתסמונת HIV חריפה נראים בדיוק ככה. האם אני צריכה להתחיל לדאוג?
3. האם אני יכולה לגשת לבדיקת HIV, והאם נוגדנים לוירוס אחר עלולים כעת לתת לי False Positive?
על התיחסותך אודה מאד,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה
ד''ר דניאל אלבירט03/03/2008ליטל שלום,
אכן הסמנים של "מחלת הנשיקה" יכולים להיות דומים לסמני HIV בשלב החריף אולם מחלת הנשיקה הנגרמת על ידי וירוסים אחרים EBV ו CMV הרבה יותר שכיחה.
הבדיקה שאת מראה אכן מאוד מחשידה בשילוב התסמנים ל"מחלת הנשיקה" (או מונונוקלאוזיס בלעז). לא נהוג לעשות בדיקה לנוגדנים "חדשים" ל EBV (בניגוד ל CMV - בדיקה הנקראת ABIDITY) אולם במקרה שלך מכיון שה IGM ל EBV היה גבולי כדאי לחזור על הבדיקה - הפיכת ה IGM לחיובי תעשה למעשה האבחנה.
לגבי תשובת ה ELISA ל HIV כעת התשובה מסובכת יותר:
א. אומנם EBV לא מתואר כמחולל קלאסי של FALSE POSITIVE אולם כל זיהום חריף ובעיקר וירלי יכול לחולל תשובת ELISA ל HIV שגויה בשל רבוי נוגדנים.
ב. במקרה הספציפי שאת מתארת זה לא רלונטי ! כי אם את חודשת ש"מחלת הנשיקה" שלך היא בטוי ל HIV חריף - הרי שב HIV חריף הנוגדנים הם שליליים והאבחנה נעשית בדרכים אחרות ומתוככמות יותר, וקודם כל בחשד קליני. החשד הקליני מתחיל מ - "האם היתה לך חשיפה אפשרית לHIV בשבועיים שלושה האחרונים ? - כמו יחסי מין לא מוגנים אם אדם שיכול להיות שיש לו AIDS או שימוש בסמים במחט משותפת ?"
אם התשובה היא כן, אליך לפנות לרופא לברור אפשרות זאת.
עדיין - EBV ו CMV כמחוללי זיהום - הרבה, הרבה, הרבה יותר שכיחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד!!!שחר01/03/2008
אתמול אני וחברה שלי מזה שנתיים וחצי שכבנו, הבעיה היא שלפני ששכבנו היו על איבר המין שלי שיפשופים ואולי גם כמה חתכים קטנים כתוצאה מאוננות. אני ממש מפחד שאני והיא או אחד מאיתנו נדבק באידס!!!
מה עלינו לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאיידס
ד''ר דניאל אלבירט01/03/2008שחר,
הפחד מאיידס הוא לגיטימי אולם צריך להיות גם הגיוני !
ראשית, הטעות הראשונה שלך הוא הקשר בין השפשופים על איבר המין והסיכון להדבקות באידס! עצם קיום יחסי מין לא מוגנים (בלי קונדום) מהוים את הסיכון להדבקות במחלות מין בכללם איידס, בלי קשר לשפשופים, חתכים כו'.
כך שהסיכוי שנדבקתה באיידס מחברה שלך ביחסים אתמול או שהדבקתה אותה באיידס הוא בדיוק כמו הסיכוי שנדבקת ממנה או היא נדבקה ממך, בכל פעם שקיימתם יחסי מין לא מוגנים במשך השנתיים האחרונות.
לכן ההמלצה שלנו היא שבני זוג יקיימו יסי מין עם קונדום תמיד ויערכו בדיקת HIV בטרם יתחילו לקיים יחסי מין לא מוגנים. כמובן שצעד כזה מומלץ רק במקרה של זוגיות קבוע עם מחויבות ואחריות הדדיים. אלו הרוצים להמשיך לקיים יחסי מין מזדמנים או עם פרטנרים מרובים חייבים להקפיד, כאמור, על שימוש קבוע בקונדום.
לגבי" מה לעשות כעת" - אני חושב שאם נבדקתם ל HIV שניכם במהלך השנתיים האחרונות ונמצאתם שליליים ואם שמרתם על נאמנות כל אחד מכם - אין לכם מה לדאוג. בכל מקרה תגשו להבדק באחד ממרכזי באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס מפחדאבי28/02/2008
קיימתי יחסים לא מוגנים בתאילנד עם נערת ליווי
ביצעתי בדיקת אלייזה לאחר 6 שבועות
יצאתי שלילי
מיזה 8 ימים יש לי פטריה לבנה יחסית גדולה באמצע הפה
היום הייתי אצל רופא עור הוא זיהה שזה פטרייה ואף נתן לי מישחת דקטרין-אורל ג'ל
מזה אומר שנידבקתי
אני כ"כ לחוץ ורק עוד שבוע וחצי אני יכול ללכת לעשות בדיקה של 8 שבועות בבקשה עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין תייאלנדים!!!
ד''ר ננסי אגמון לוין29/02/2008הרעיון לקיים יחסים לא מוגנים עם נערת ליווי תיאלנדית - הוא רע במיוחד!!!
אבל,
למזלך ככל הנראה לא נדבקת.
אלייזה שלילית אחרי שישה שבועות - מאוד מרגיעה. אבל נכון שמבחינה חוקית ומדעית זה לא תשובה שלילית חד משמעית.
לצערי בתפר שבין 6-12 שבועות אין אפשרות לבצע שום בדיקה אחרת אשר התשובה שלה תהיה חד משמעית ומיידית. לפיכך בלית ברירה עליך להמתין ולחזור על האלייזה בזמן.
הפטרת בפה הינה דבר שכיח, האופייני לאיידס מאוד מאוד מתקדם, כך שיש להניח שהפטריה בפה אינה מן הענין, הטיפול שקיבלת יעזור.
אנא פנה לרופא המשפחה שלך והשלם בירור גם להפטיטיס מסוג B ומסוג C, ובדיקה לסיפיליס, ו....
סבלנות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אבי01/03/2008קודם כל תודה על התשובה המהירה
עכשיו יש כמה דברים שאני רוצה להבין
משרד הבריאות אומר שבדיקה לאחר 8 שבועות נותן תשובה אמינה ב 100%
ומה שאת אומר זה שאין להבדק עד ל 12 שבועות
זה עוד יותר דילמה מה לעשות ומתי באמת להיות רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד המשך
אבי02/03/2008ראיתי שלא ענית ואני קורא קצת באינטרנט
אז קראתי את זה
הרי לאוקופלקיה היא זיהום ע"י נגיף אפשטיין – בר היוצר שכבה לבנה לצידי הלשון דומה במקצת לפטרת הפה והיא טיפוסית לחולי HIV. הזיהום הזה מגיב היטב לטיפול באצקלוור אך בד"כ אין צורך בטיפול.
אני חושב שזה מה שיש לי בפה באמת לא שאני סתם היסטרי
השאלה שלי היא האם זה מופיע כבר לאחר שישה שבועות
ועם כן אז בבדיקה כבר היו רואים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה!עדי26/02/2008
ד"ר שלום.
שאלתי עשויה להישמע כמוזרה:
עבדתי בתחום הפלילי כאחראי על רישום מעצרים במתקן כליאה.
במסגרת עבודתי עם עצורים, נתקלתי בעצורים חולים.
מאז, יש לי חרדות, חששות, פחדים מהמחלה.
לא רק זאת, בנוסף, כל אדם שנתקל בי או חולף על פני במקום העבודה,, ברחוב, או בכל מקום אחרמבהיל אותי, שמא אולי ניסה לפגוע בי פיזית בכוונה (באמצעות חפץ חד מדמם ונגוע). פניתי לפסיכולוג שהרגיע אותי במקצת, אך המחשבות עדיין קיימות. אני עדיין חרד.
מחשבות אלה מטרידות אותי מאוד.
מה עושים? והאם יש סיבה לחשוש? האם יכול להיות מצב שבו אדם חולה, ינסה לפגוע באחר?
אודה על קבלת תשובה. איציק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס פוביה
ד''ר ננסי אגמון לוין27/02/2008איציק שלום,
נדמה לי שהבעיה שאתה מציג, אינה קשורה ישירות לאיידס. שכן בכוונת זדון ניתן לפגוע באנשים בדרכים שונות ורבות - עיין ערך - "לוחמה ביולוגית".
אני חושבת שעיקר הבעיה היא החרדה.
לחרדה יש היום טיפול מצוין, גם התנהגותי וגם תרופתי. יתכן ופסיכולוג איננו הכתובת הנכונה, רופא המשפחה יוכל להפנות אותך לרופא המתאים.
למען הסר ספק - אנחנו מטפלים במאות רבות של חולי איידס, משתמשים בכפפות רק במגע עם דם, חולקים עם החולים את ארוחת הבוקר שלנו וגם את הקפה של אחר הצהריים, אין לנו שום חשש שמה נדבק, כך שבוודאי לא מעבודתך במשטרה עליך לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דםחן25/02/2008
שלום, תרמתי דם והייתי רוצה לדעת משהו, במידה ומוצאים נוגדני איידס בדם שתרמתי, האם ניתן לעלות על כך, האם נהוג לאתר את התורם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומות דם
ד''ר דניאל אלבירט26/02/2008התשובה היא חיובית.
אכן כל תרומות הדם בארץ נבדקות ל HIV כמו גם לנגיפים נוספים - HBV, HCV, HTLV I
במידה ונמצאת תרומה עם נוגדנים לאחד מהנגיפים הללו - בנק הדם דואג לאתר התורם ולהפנותו לבדיקות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קורצאלה ליאק22/02/2008
אני מתגוררת באיזור קר במיוחד. הטמפרטורות מגיעות גם מתחת לאפס. רציתי לדעת אם לוירוס האידס יש יכולת לשרוד יותר זמן באוויר הפתוח באזור קר מאשר באקלים חם? ואם כן האם בצורה משמעותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גברת צלאה ליאק
ד''ר דניאל אלבירט22/02/2008שאלתך אכן מאוד מתוחכמת ומראה על הבנה בוירולוגיה, האם את עוסקת / לומדת בתחום ?
בעבר נשאלתי שאלה דומה על ידי פונה בשם אלי קובקטר - והתשבה היא שאין שוני משמעותי בשרידותו של הנגיף באויר, בתנאי אקלים קצוני, קרים ככל שהיו (אפילו לא בקור מקפיא של קנדה למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני איידסמפוחד21/02/2008
שלום .
אני לפני 7 שבועות קיימתי יחסי מים מין מזדמנים עם קונדום . במועדון .
חברה מאז ואני בהסיטיריה , אין לי שעולים , אך הייתה לי שפעת קטנה שחלפה , אין לי שיעול אך חששני שיתגבר , ממה שאני חושש הנה העובדה כי אני לא מזיע בלילה , אך תמיד יש לי זיעה ברגליים ובידיים , ומרגיש סחרוחורת . בלוטת למפה קטנה מאוד בצוואר , תמיד גירודים, צריבה . חום בידיים וברגליים ,
אני בהסטיריה , אני חושש אולי נדבקתי . תגאלו אותי מיסוריי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני היסטריה
ד''ר ננסי אגמון לוין21/02/2008למפוחד שלום,
התסמינים שתארת אכן תומכים מאוד באבחנה של ......היסטריה.
אבל לא ממש של איידס.
יחסי מין, גם מזדמנים - אינם מסוכנים אם הם מוגנים, ושלך היו לדבריך עם קונדום!!!
להיסטריה יש פתרון - אנא פנה לרופא המטפל שלך - אני חושבת שהוא יוכל לעזור.
לגבי האיידס, כאמור אין סיבה לדאגה, לפי מה שכתבת, ובכל אופן מומלץ לבצע בדיקת איידס בעוד שבוע לפחות!! ועדיף בעוד 2-4 שבועות לקבלת תשובה שלילית - שתרגיע אותך סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ו..אריקה21/02/2008
תודה על התשובה
פרט אחד חשוב לי האם יש מגע ישיר של הסכין עם העורף או של הפלסטיק/להב?
ומספיק להבריש עם מברשת ניקוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר דניאל אלבירט21/02/2008ככל הידוע לי ברגע שיש את הפלסטיק - אין מגע עם הלהב, מניסיוני האישי, הגילוח הסופי בתספורת של גברים נעשה לרוב ישירות עם הלהב ללא הפלסטיק.
בכל מקרה, שטיפה עם סבון / חיטוי בסיסי מספיקים כדי לנקות את רוב הנגיפים המדבקים כולל HIV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלהב
אריקה21/02/2008הלהב הכוונה לסכין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלהב
אריקה21/02/2008הלהב הכוונה לסכין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבים = הסכין במכונה
ד''ר דניאל אלבירט22/02/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תספורתאריקה21/02/2008
שלום ד"ר.
בעלי חזר אתמול מהספר עם פצעון מדמם מעט בעורף בעלי דתי ולכן אינו מסכים להשתמש בתער חד פעמי
אלא במכונת תספורת בעורף, האם יש מגע של הסכין של המכונה בתספורת העורף כי זה ממש קרוב לעור או של הלהב בלבד או של מה??
מצטערת על השאלה המסובכת פשוט אינני יודעת איך המכונה פועלת ומה נוגע במה
בבקשה תעזור לי אני ממש לחוצה ודבר נוסף קטן בעלי אמר שיש חלק מפלטיק שמנקים אבל את הסכין והלהבים מברישים רק. סליחה על הבלבול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונות גילוח
ד''ר דניאל אלבירט21/02/2008כעקרון תמיד קיימת עדיפות לשימוש בסכיני גילוח חד פעמיים המשמשים אדם אחד בלבד.
כעקרון מכונות תספורת עוברות חיטוי אבל לא אחרי כל לקוח עד כמה שידוע לי, ואכן קיים גם חלק פלסטי אולם גם הוא לא חד פעמי. כך שתאורתית יכולה להיות הדבקה במעבר מכונת גילוח מאדם לאדם.
עכשיו למעשה...
מה הסיכוי כי לפני בעלך עשה שימוש במכונה:
1. אדם חולה איידס עשה שימוש באתה מכונה (סיכוי של 3500:7,000,000!)
2. אותו חולה נחתך בעת השימוש (?)
3.מהזמן שאותו "לקוח וירטואלי עם איידס" נחתך ועד שגם בעלך נחתך עברו מספר דקות ספורות (כיון שדם יבש לא מדבק באיידס ובסצנה המתוארת כביכול .... בעלך היה עד לאדם מסתורי היושב לידו בעת שהוא מספר, משתמש באותה מכונה, מדמם, והמכונה בעודנה מגועלת בדם טרי עוברת הישר אליו לתספורת.....).
לא סביר נכון! כך שאפר להרגע !
אגב, אני מציע כי תרכשו מכונת גילוח כזו וכאשר בעלך יסתפר שיבקש לא לעשות במספרה את הגימור והגילוח של העורף ואת תעשי לו את זה בבית כך בכלל לא תיהיו מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטבי-כביסה ואיידסh.c20/02/2008
אשתי אוספת אטבי-כביסה מבחוץ שחלקם לפחות נופלים מבית של שני אחים עם איידס ,ואפשר שהיה על האטבים דם.
אמרו לי שזה לא מדבק למרות שאשתי שמה את האטבים בשקיות אוכל פתוחות ואפילו אם יש על האטבים דם,גם אמרו לי שזה לא מדבק אם יש על האטבים דם ולאחד מבני משפחתי יש שריטה או פצע שבא במגע עם האטב.
אבל מה קורה כשאשתי תולה תחתונים לייבוש ושמה את האטבים בדיוק באזור אברי המין הזכריים והנקביים.אפשר להידבק באיידס אם היה על אחד האטבים דם או זרע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטבי כביסה.
ד''ר ננסי אגמון לוין20/02/2008חנן היקר -
הגזמת!!!
למה אתה צריכים לאסוף אטבים שנפלו מבתים של אחרים?
ולמה הם צריכים להיות מלוכלכים בדם? כמה פעמים דיממת כאשר תלית כביסה? כמה אנשים אתה מכיר שעושים סקס עם אטבים - או איך בדיוק חשבת שיהיה עליהם זרע?
ואם כבר אספת את האטבים - למה שלא תשים אותם במדיח או פשוט במים וסבון כדי שיהיו נקיים?
ולסיכום -
נראה לי שכבר ענינו מספר רב של פעמים כי נגיף האיידס אינו "שורד" או מתקיים באויר החופשי , ולכן יש להניח שהאטבים ה"מזוהמים לכאורה" גם אם נגעו בדם או זרע, הנגיף כבר לא יהיה פעיל.
ולסיכום לסיכום -
זה התאור הראשון ששמעתי, על סקס על חבל הכביסה.....
ולסיכום לסיכום לסיכום -
אם יש לך שכנים הנושאים את הנגיף, זה הזמן להזמין אותם לכוס קפה, לפתוח את הראש ואת הלב - ולזכור!!! משכנות טובה לא נדבקים באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.אפילו הומור יש לך חח
h.c20/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..נטע20/02/2008
אני בחורה בריאה שחיה עם גבר נשא כבר שנתיים וחצי ומגדלת את בנו מנישואיו הקודמים כיון שהאם נפטרה מאותה המחלה.
בזמן האחרון אנו מאוד רוצים ילד משותף אבל בגלל המצב שלו הדרך היחידה היא שטיפת זרע. הבעיה היא שדיברנו עם הרופאה שמטפלת בזה והיא אמרה שכבר לא עושים את זה בארץ ושזה תהליך ארוך ומייגע.
חשבתי ללכת לבנק הזרע ולקבל תרומה (עם ידיעתו כמובן).
השאלה שלי היא אם אנחנו אכן עושים זאת איך אנחנו יכולים לוודא שהילד יהיה רשום על שמו? כי הוא מוכן לקבל אותו כבן ולחתום אבהות. אך האם זה חוקי? או מוסרי לעשות כזה דבר?
אני חייבת לציין שלי מאוד חשוב שלילד שלי יהיה כתוב בתעודת זהות שלו שיש לו אבא, ולבד אני לא אעשה את זה!! מה גם שאני כבר כמעט בת 40 ורוצה ילד משלי והכי רוצה לגדל אותו ביחד עם אהובי... שלא נדבר שהילד שלו כבר גדול ומאוד רוצה אח...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מבן זוג הנושא את נגיף האיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין20/02/2008נטע שלום,
ישנם זוגות רבים אשר רק אחד מבני הזוג נושא את נגיף האיידס, עבור כל זוג כזה הפתרון להבאת ילדים בריאים לעולם שונה. מכיוון שאינני יודעת את פרטי מחלתו של בן זוגך אינני יכולה לייעץ לך באופן ישיר, אך אני בטוחה שבכל אחד ממרכזי האיידס תוכלי לקבל מידע מפורט כולל היכן ניתן לבצע שטיפות זרע ועוד.
תרומת זרע היא בהחלט אפשרות טובה לפתרון הבעיה.
לא ציינת האם אתם נשואים. במידה ואתם נשואים אין כל בעיה וההליך המשפטי מתקיים עוד לפני תרומת הזרע, באם אינכם נשואים עליכם לפנות למרכז לפוריות המאפשר תרומת זרע ולהערכתי גם במקרה כזה ניתן להסדיר באופן משפטי וחוקי את ההורות המשותפת. אני משוכנת שבעזרת הצוות במרכז האיידס המטפל בבן זוגך תוכלו להסדיר זאת בקלות, כפי שנעשה על ידנו ובמרכזי האיידס האחרים פעמים רבות.
אני מאחלת לכולכם, לך לאהובך ולידכם המשותף והעתיד לבוא בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה ...
נטע23/02/2008רק לא הבנתי מה קורה במידה ואנחנו לא נשואים ? כי אנחנו לא. - (למרות שיש מחשבות לכיוון)....
איך עושים את זה כך שיהיה חוקי? איזה הליך משפטי בדיוק צריך??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענין משפטי
ד''ר ננסי אגמון לוין24/02/2008נטע שלום שוב,
שאלתך הינה משפטית ולא רפואית. אני משוכנעת שבכל מרכז לפוריות/תרומת זרע תוכלי לקבל מידע מדויק ומהימן, כן ניתן לקבל ייעוץ גם במרכזים ל "הורות אחרת" או מעורכי דין העוסקים בתחום.
למיטב ידיעתי - נשים בישראל יכולות לקבל תרומת זרע ללא בן זוג. כאשר בני הזוג נשואים - עליהם להסדיר את הורות האב לפני קבלת תרומת הזרע. במידה ואתם מעוניינים שבן זוגך יהיה אבי העובר עוד טרם לידתו וללא צורך בהליך אימוץ עליכם לפנות ולקבל ייעוץ משפטי מסודר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נטע24/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקהאריקה20/02/2008
שלום,
כפי שקארתי בפורום נשיקה אינה מדבקת
רק במצב שיש מגע של דם בריריות ,האם נכון הדבר גם לגבי הלשון במידה ויש חתכים קטנים(לא מדממים) ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה
ד''ר דניאל אלבירט20/02/2008אכן, נשיקה ורוק לא מדבקים באיידס (גם לא נשיקה "סוערת" עם מעורבות הלשון.
גם במקרה של חתכים/ חריצים בלשון שאינם מדממים - לא נדבקים באיידס.
הדגש הוא על מגע של דם זורם עם חתך מדמם פעיל ! בפה, ביד, בלשון או בכל איבר. אין משמעות לחתכים קטנים, סדקים או קילופים לא מדממים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אריקה20/02/2008שאלה קטנה נוספת...
הדבר נכון גם אם יש דלקת בפה ללא דימום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בפה
ד''ר דניאל אלבירט20/02/2008נכון, גם דלקות חניכיים או בחלל הפה לא מדממות - לא מדבקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם יש כיבים לא מדממים בתוך הפה?
ירון לווי28/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)