מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכול לחכות עוד 10 ימיםמפוחד17/02/2008
שלום , על אף שקיימתי יחסי מין מלאים ,עם קונדום, והחשש שלי שנדבקתי .
הנני סובל ביחד מלחץ בחזה וכאבי בטן קשים עם פטריות קטנות על קצה הלשון שלדעבוני אלו תסמיני אידס , האם אני יכול להיבדק כבר עתה ולהיגאל מייסוריי, חלמתי על הבוקר שיש לי איידס , אין אני עוד יכול לשאת את זה . חייב להמשיך הלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכול לחכות - אבל אין ברירה
ד''ר ננסי אגמון לוין17/02/2008לחושש שלום,
נניח שתיגש להבדק היום - ותקבל תשובה שלילית - האם זה באמת שלילי, תצטרך להמתין עוד 10 ימים שבועיים כדי להבדק שוב ולהיות בטוח ששלילי הוא אכן שלילי. ולכן אני לא ממליצה להבדק בשום בדיקה מהירה או מיוחדת בשלב הזה, שום תשובה לא תהיה חד משמעית בין השבועות 6-8 לאחר החשיפה המשוערת, אם כי להזכירך, במקרה שלך ככל הנראה כלל לא היתה חשיפה.
תסמיני איידס בהדבקה חריפה - אינם !!! לחץ בחזה, כאבי בטן ופטרת של הפה. התסמינים שונים.
לפיכך מומלץ -
1. לפנות לרופא משפחה, להבדק - האם יש צורך בטיפול בבעיה הרפואית ממנה אתה סובל כעת?
2. להבדק לאיידס בעוד 10-14 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לבנים על הלשוןמפוחד15/02/2008
שלום אני תמיד זהיר בעת קיום יחסי מין ( תמיד מוגנים )
אני מרגיש היום , שפעת קטנה , לחצים בחזה , וסחרחורת, בזמן האחרון התחלתי להתעניין בכל הנושא של איידס , הלשון שלי אינו עם שכבה לבנה , אך יש בו מעין סימנים לבנים כמו קווים קטנים בתחילת הלשון וזה מפחיד אותי
המגע המיני האחרון של הנו לפני חודש ימים והיה מוגן לגמרי
יש לי חששות כבדים ואינני מצליח לישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמנים על הלשון
ד''ר דניאל אלבירט15/02/2008בסך הכל איידס היא מחלה נדירה
אם אתה מקפיד על יחסים מוגנים ולא משתמש בסמים הרי שאתה ככל הנראה מוגן ואין סיבה לחשוש שנדבקת בנגיף האיידס.
לכן מקרה שלך "שפעת" היא ככל הנראה שפעת וסמנים לבנים על הלשון לרוב אינם בעלי משמעות אולם, כדאי להבדק לפחות פעם אחת כדי לודא זאת. לכן הייתי ממליץ לך, ללא קשר לאיידס, להבדק על ידי רופא המשפחה בנושא השפעת לוגבי הכתמים בלשון להבדק ולקבל יעוץ רופא שיניים.
כדי להסיר כל ספק בנושא האיידס, כבעבר, אני ממליץ על בדיקת איידס פשוטה באחד ממרכזי האיידס, התשובה תוך מספר ימים וסוף לכל חששותיך.
קישור למרכזים לבדיקת איידס (שעות וימים): [a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link']מרכזים ליגלוי נגיף האידס באתר משרד הבריאות.[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדוםמפוחד15/02/2008
לפני חודש וחצי שכבתי עם מישהי במכון . החדירה הייתה עם קונדום , ובחוץ .
אני פוחד מעצם הבדיקה , האם עליי להיבדק , הגמירה הייתה בחוץ
אני לא עושה סקס הרבה אך בפעמים שאני עושה אני מקפיד על מין מוגן " קונדום "
לא מצליח לישון והשבועיים הנותרים מלחיצים אותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום שלם-בטחון מלא.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/02/2008לחושש שלום,
חששות הן דבר טבעי.
לא לגמרי הבנתי את "החדירה עם קונדום ובחוץ" אבל מגע מיני עם קונדום אשר נותר שלם עד תום המגע המיני מגן מפני הדבקה בנגיף האיידס. נערות הליווי בישראל ככל הידוע היום הינן בסיכון נמוך יחסית לנשאות של הנגיף, ומגע מיני מוגן גם עם נשאית הינו מוגן מפני הדבקה.
הפחד מהבדיקה מובן, אם כי אינו רציונאלי. הבדיקה הינה דגימת דם פשוטה, התשובה מתקבלת תוך מספר ימים, ומומלץ לבצעה כאשר יש חששות כי אין דבר מרגיע יותר מבדיקה שלילית.
בנוסף, לגבי החששות הכבדים - הייתי מציעה שתדבר עם רופא או יועץ, שכן החששות כבדים מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמרתי הייתה בחוץ " לא בתוך הנרתיק
מפוחד15/02/2008תודה רבה לך , הסרת ממני חשש כבד .
אני מתכוון שלא גמרתי בפנים בעת החדירה אלא חדרתי עם קונדום ויצאתי גמרתי בתוך הקונדום מחשש שלא יידבק זרע .
אני חש בשפעת קלה , האם זה אומר משהוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמני שפעת
ד''ר דניאל אלבירט15/02/2008כפי שהוסבר לך על ידי דר' לוין, אכן הסיכון שנחשפתה לנגיף האיידס הינו אפסי ועל כן רוב הסיכויים שסמני השפעת שך הם פשוט - שפעת.
במידה והמחלה דמויית השפעת ממשיכה א מחמירה מומלץ לפנות לרופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מדבקאריקה14/02/2008
שלום,
האם נוזל מי השפיר הוא אחד הנוזלים המדבקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר דניאל אלבירט14/02/2008פזית שלום,
אכן נוזל מי שפיר שייך לנוזלים ה"מדבקים" דהינו אשר ניתן למצוא בהם את הנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אריקה14/02/2008יש לי שאלה (קצת חרדתית)
האם וכאשר תינוק נמצא בתינוקיה ונותנים לו מוצץ בטעות שלא עבר חיטוי מתינוק אחר שפלט מי שפיר או חלב אם יכולה להתרחש הדבקה
(במידה והתינוק חולה)
אודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה בחדר התינוקות
ד''ר ננסי אגמון לוין14/02/2008חגית שלום,
רוק אינו מדביק באיידס, לפיכך מוצצים אינם "מדביקים", כן יש לציין כי בכל תינוקיה יש לכל תינוק מוצץ משלו, ואין "החלפות".
מי שפיר הינם נוזל בו יש נגיף וניתן להדבק ממנו - אלא שלתינוקות בחדר תינוקות אין מי שפיר גם לא בפה. מי השפיר נמצאים ברחם ומנוקזים במהלך הלידה, התינוק שותה את מי השפיר רק כשהוא בבטן אימו.
חלב אם הינו בהחלט נוזל המדביק, אך כל נשאיות נגיף האיידס המביאות תינוק לעולם מנועות מלהניק מסיבה זו, ולכן כל היילודים לאמהות הנושאות את הנגיף מקבלים פורמולה ולא חלב אם - כך שבתינוקיה בישראל הסבירות להדבקה אפסית.
לידה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אחרון...
אריקה14/02/2008איני רוצה לחפור בנושא יותר מידי
אבל במידה והתרחיש שרשמתי חלילה יקרה
האם הנגיף שורד על המוצץ(מחלב אם/מי שפיר ) האם כמות כזו על מוצץ עלולה להדביק וכמובן שבא במגע עם האוויר?
סליחה על השאלה הארוכה והמתמשכת
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחששות בתינוקיה
ד''ר דניאל אלבירט14/02/2008חששותיך לגבי צורת הדבקה שונות ומשונות של תינוקות בבית החולים מובנים לי אך בהחלט לא מוצדקים !
נכון שמוח חולני יכול לתאר סיצואציה ביזרית שבסופה באופן תאורתי תינוק ידבק באיידס בתינוקיה בבית החולים אולם בחיים האמיתיים זה לא סביר, זה לא קרה וככל הנראה גם לא יקרה.
להאכתי הסיכוי שתינוק ידבק באיידס בתינוקיה קטן יותר מסיכוי שתיהיה החלפה בין תינוקות למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון וגילוי..שגיא14/02/2008
במידה ואדם נדבק באיידס והוא כרגע נשא,אילו סיפטומים מעידים
על כך שאדם הוא נשא של הנגיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מחלת האיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין14/02/2008שגיא שלום,
מחלת האיידס הינה במרבית החולים א-סימפטומטית, כלומר החולה לא מרגיש שום דבר, ולכן גם לא יודע שהוא חולה/נשא ועלול להדביק אנשים אחרים.
בשלב החריף מאוד (מיד לאחר ההדבקה) תתכן מחלה דמויית שפעת עם פריחה והגדלת בלוטות, מחלה זו דומה למחלות וירליות רבות אחרות. בשלב המאוד מאוחר - באם החולה לא קיבל טיפול, תפרוץ מחלת האיידס במלואה. בשנים הרבות שבין לבין אין שום סימן/סימפטום אופייני.
לסיכום - מרבית הנשאים מרגישים ונראים בריאים לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש אנשים שמחוסנים גנטית מאיידס?שגיא14/02/2008
קראתי במגזין מסוים כי ישנם אנשים שמחוסנים טבעית מאיידס ואינם
יכולים להדבק גם כאשר דמם בא במגע עם דם של חולה באיידס.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיסון הטבעי לאיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין14/02/2008שגיא שלום,
שאלתך מאוד מורכבת ואני אנסה לענות בהפשטה. כדי שנגיף האיידס יחדור לתאי הגוף אותם הוא מזהם הוא צריך להקשר לחלבונים מסוימים על דופן התא, רק באמצעות קישור זה הנגיף חודר לתאי הגוף ומזהם אותם.
באחוז קטן מאוד מאוד של האוכלוסיה עקב שינוי גנטי באחד החלבונים חדירת הנגיף לתא מעוכבת - תהליך זה אינו בה 100% כיוון שישנם וריאנטים שונים לנגיף האיידס ורק וריאנט אחד (הנפוץ יותר) מעוכב.
כך שבאופן תאורטי קיים חיסון טבעי לאיידס, למעשה מדובר באחוז קטן מאוד פחות מ 1% מאוכלוסיות שנבדקו, אשר יהיו חסינים לזיהום באחד מזני האיידס.
מקווה שזה לא היה מסובך מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דםרויטל13/02/2008
שלום, האם בתי חולים בודקים תרומות המתקבלות מאנשים, כדי למנוע מצב של דם נדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מנות הדם
ד''ר ננסי אגמון לוין13/02/2008רויטל שלום,
כל מנות הדם בישראל נבדקות לנגיף האיידס ולנגיפי הכבד (הפטיטיס B והפטיטיס C).
כך שמנות הדם הינן בטוחות, ככל שניתן לבדוק ולוודא זאת בעולם המערבי בשנת 2008.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורמי בנק הזרעמיה11/02/2008
כיצד אוכל לדעת שהם נבדקו בטווח של חצי שנה ואינם נגועים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורמי בנק הזרע.
ד''ר ננסי אגמון לוין11/02/2008מיה שלום,
תורמי בנק הזרע, אינם בקבוצת הסיכון להדבקה בנגיף האיידס, והם נבדקים באופן מסודר ועל פי ההנחיות. בכדי לקבל את הפרטים המדויקים אנא פני לבנק הזרע ממנו את מבקשת לקבל תרומה וקבלי את פרוטוקול הבדיקות אותם מבצעים התורמים, קריטריונים להיות תורם וכו', במידה ויהיו לך שאלות נוספות, נשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושששי09/02/2008
אני בן 17 וחצי ולפני כשבועיים ירדתי לבחורה בגילי בערך..
הירידה הייתה לכמה שניות ועכשיו לאחר שבועיים יש לי מין שפעת: חום, שיעול ליחתי נזלת שעברה והיה לי פעמיים שלשולים.
אני חושש שמא זה תסמין למחלה. מה אתם אומרים?
ועוד שאלה.. במידה ואדם נדבק והתסמינים המופעים אצלו היא שפעת.. האם המחלה עוברת לו כמו לכל אדם רגיל שחולה בזה או שהוא מקבל את זה קשה מאוד והתרופות לא עוזרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני אורלי.
ד''ר ננסי אגמון לוין09/02/2008שלום שי,
הסיכוי להדבקה במגע מיני אורלי הינו נמוך מאוד מאוד פחות מ 0.06% למגע מיני בודד, כאשר הגבר מבצע את המין האורלי, וזה כמובן כאשר המין האורלי מתקיים עם בחורה שהיא נשאית של הנגיף - גם הסיכוי לכך בישראל נמוך ביותר.
הדבקה באיידס יכולה להתבטא בשלב הראשון כמחלה דמויית שפעת בעיקר עם פריחה והגדלת בלוטות, המחלה הראשונית תחלוף כמו כל מחלה ויראלית, הנגיף כמובן נותר.
לסיכום -
נראה לי שהסיכוי שנדבקת באיידס על פי התיאור הנ"ל הינו קלוש עד קלוש ביותר. ואתה סתם חולה ב"שפעת" כמו רבים וטובים בתקופה זו של השנה.
למען הסר ספק ניתן להבדק בעוד 6-8 שבועות, והבדיקה תסיר להערכתי גם את הספק האחרון.
במידה ואתה חושש מאוד, אתה יכול לפנות לאחד ממרכזי האיידס לקבל ייעוץ נוסף.
והכי הכי חשוב - שני בני הזוג צריכים להבדק, וכאשר שניהם אינם נושאים את הנגיף - אפשר להנות בלי לחשוש.
תהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינוח אףאיציק07/02/2008
בימים האחרונים, כאשר אני מקנח את האף, יוצאת לי נזלת עם מעט דם.
האם הדבר מלמד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת עם דם
ד''ר דניאל אלבירט07/02/2008דם בנזלת לרוב הוא סימן של נים שנפגע כתוצאה מנזלתיבשה ואין לו שום משמעות.
במידה והדבר משמעותי יש לעתים צורך בהפסקת הדימום על ידי טיפול של אף-אוזן -גרון.
לעתים נדירות דימום מהאף יכול להצביע על מחלה אחרת כמו יתר לחץ דם או בעיה במערכת הקרישה, במקרים אלו לרוב אין קשר בין הדימום לנזלת או התקררות ומדובר בארועי דמם חוזרים ונשנים..
בכל נקרה, לנושא פורום זה, איידס, אין ככלל קשר לדימום מהאף.
במידה ומדובר ביותר מתופעה סתמית וחולפת מומלץ לפנות לרופא המשפחה (שוב, בלי קשר לאיידס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני06/02/2008
שלום..
1. מקרה שקרה לי בעבודה.
נדקרתי בידי ע"י בורג שבלט מידית שבורה של כסא
וירד מעט דם.
יש סיכון במידה והאדם שישב כמה שניות לפני
על הכיסא נדקר אף הוא מאותו בורג?
2.ובכלל מהי העמידות של הנגיף באוויר ובאילו מצבים יש סיכון אם לא עבר
מספיק זמן עד שהוא מת? האם צריך מגע ישיר בלבד בין נוזלים או מה אם במידה
ובאים במגע עם נוזל שמכיל את הנגיף שעדיין לא מת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה מבורג? זה בדרך כלל כואב!!
ד''ר ננסי אגמון לוין06/02/2008דני שלום,
דקירה מכל חפץ חד שנותר עליה דם טרי ואותו החפץ דוקר אדם אחר - הינה חשיפה מסוכנת לדם ולנגיפים שעוברים בדם. ואם הדם הוא של חולה איידס הרי שהסכנה קיימת, אם כי מדקירה אחת הסכנה לרוב קטנה מ-1%.
עם זאת, מה הסבירות שהאדם הראשון שישב על הכסא חולה איידס (בישראל אחוז הנשאים נמוך ביותר) בנוסף לכך אותו נשא פוטנציאלי צריך היה להדקר מבורג שגרם לירידת דם וזה לא כאב לו, הוא לא שם לב, או שהוא לא העיר לסובבים אותו שהוא נפצע ודימם, ואז כמובן צריך האדם השני לשבת, תוך פחות מדקותיים כאשר הדם טרי ולא נקרש, ולהדקר באופן חודרני מאותו המסמר.....
לא מאוד סביר, נכון?
ולסיכום, למרות 26 שנות מעקב וטיפול בחולי איידס ברחבי העולם עוד לא תואר אף מקרה בו נדבקו אנשים ממסמר, או מאדם שעבדו איתו באותו המשרד.
לגבי מחלת האיידס, הייתי ישנה בשקט,
ואם אתה חושש בדיקה תמיד אפשר לעשות...
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשוןשרית06/02/2008
שלום,
האם לשון גאוגרפית היא סימפטום לאיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון גאוגרפית
ד''ר דניאל אלבירט06/02/2008התשובה היא : לא !
התסמין הלשוני הקשור לעתים לאיידס הוא הופעת חיפוי - פטרת בלשון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכבה לבנה על הלשון
איציק06/02/2008בהמשך לתשובה...האם שכבה לבנה על לשון מעידה על משהו? מעין רובד לבן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים בלשון ואיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין06/02/2008איציק שלום,
לשון "מחופה" יכולה להופיע מסיבות שונות בינהן גם פטרת שלהלשון. זהו אינו בהכרח סימן מחשיד למחלה, ובמקרים רבים אין צורך בשום טיפול פרט להקפדה על הגיינת הפה והשיניים.
פטרת של הפה, גם היא נראית כ"רובד לבן" ומופיעה באנשים בריאים לעיתים קרובות לאחר טיפול באנטיביוטיקה, ובאנשים הסובלים מחסרים חיסונים שונים, ולעיתים רחוקות גם מאיידס. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהכ.05/02/2008
באילו מקרים נדירים קשה למצוא נוגדנים לאיידס ? נניח שהבדיקה מבוצעת לאחר תקופת החלון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות תוצאה שלילית לבדיקה איידס.
ד''ר ננסי אגמון לוין05/02/2008כ. שלום,
בדיקה שלילית לאחר "תקופת החלון" (כ-12 שבועות) במידה ולא היתה חשיפה נוספת שוללת הדבקה.
כמו לכל בדיקת מעבדה תתכנה חריגות, אם כי מדובר במצבים מאוד מאוד נדירים, למשל אדם שסובל מחסר חיסוני מסיבה אחרת ואין לו נוגדנים, לא יפתח נוגדנים גם כנגד נגיף האיידס והבדיקה שלו תהיה שלילית למרות שנדבק. אנשים הסובלים ממחלות נלוות אחרות - בעיקר חסרים חיסוניים אחרים - מומלץ שיתייעצו עם רופא המשפחה שלהם, או אם רופא באחד ממרכזי האיידס בכדי לקבל הנחיה מתאימה. גם במצבים אלה ניתן כמובן לאבחן את נשאות הנגיף, אם כי נדרשות בדיקות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוזרדנה03/02/2008
אתמול, כשטיילתי בפארק עם הכלב, באופן מפתיע, כשהסתובבתי, הופיע מולי אדם ואמר לי שאני מוכרת לו, איני מכירה אותו. ההתנהגות שלו גם הייתה משונה, התנהגות תמהונית. אני חוששת שמא עשה הוא משהו. אולי פגע בי בצורה פיזית, כלומר, נגע בגופי, אולי אפילו דקר אותי ופצע אותי. התמונה הזו לא יוצאת לי מהראש. כלומר המפגש הפתאומי הזה. לא רק זאת, ראיתי אותו שוב, מתסתובב ומציק לאחרים. האם עלי לדאוג שמא לא עשה לי משהו? אולי עשה משהו במתכוון?
אני מפחדת.
אודה על קבלת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוזר
ד''ר ננסי אגמון לוין03/02/2008דנה שלום,
אני מציעה שתפני לרופא המשפחה ותספרי לו על חששותיך.
במידה ואין סימן חבלה ברור על פני גופך, לא סביר שנפגעת פיזית.
מנגיעה לא נדבקים באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה לשאלה הקודמתדנה03/02/2008
אין המדובר בחוסר שעות שינה, אני ישנה רגיל, אך עדיין העיפות קיימת.
כמו כן, העיניים שורפות. האם עלי לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות?
ד''ר ננסי אגמון לוין03/02/2008דנה שלום,
עייפות הינה תופעה המלווה מצבים שונים, ומחלות שונות, וכשלעצמה אינה אבחנתית. כלומר, עייפות כסימן יחיד - אינה "אומרת שום דבר".
במידה והעייפות מתמידה מעל למספר ימים, מומלץ לפנות לרופא משפחה לבדיקה כללית ואולי גם בדיקות דם שונות (ספירת דם, תפקודי בלוטת המגן ועוד....)
במידה ומסיבה אחרת את חושבת, חוששת שיש לכך קשר לזיהום בנגיף האיידס - באותה בדיקת דם אפשר לשלוח גם בדיקה לנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדאוג ?
ד''ר דניאל אלבירט03/02/2008תראי דאגה היא עינין אישי.
האם לדאוג שתלונותיך הם ביוטי לאיידס ? לא נראה לי.
שוב, המלצתי היא כי תבדקתי אצל רופא המשפחה שלך. זה פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)