פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספירת דם
    אורית
    16/04/2008

האם ספירת דם כללית שגרתית שמבצעים בקופ"ח יכולה להעיד על מחלת/נשאות איידס?
    האם ניתןלבצע בדיקת איידס דרך קופ"ח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספירת דם

הוספת תגובה

• בדיקת דם רגילה

ד''ר דניאל אלבירט
    17/04/2008

ספירת דם יכולה בהחלט בחלק מהמקרים להחשיד בקיומה של פגיעה במערכת החיסון שאחד ממחולליה הוא נגיף האיידס. לרוב איידס המנתגלה בבדיקת דם רגילה מתגלה בשלב מתקדם של המחלה ומלווה בסמנים אחרים (חום, ירידה במשקל, חולשה, הגדלת בלוטות ועוד...).
    וכן, בהחלט ניתן לעשות בדיקת HIV דרך קופ"ח - פשוט לבקש מרופא המשפחה.

חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים
    אורית
    16/04/2008

לפני כשבוע טופלתי במרפאת שיניים, הסייעת כמעט בוודאות טיפלה בי לאחר שלא החליפה כפפות מהטיפול הקודם. הפה שלי בטיפול היה מלא בדם ואף הדם לכלך את הכפפות שלה. מאז אני חוששת מאוד ובקושי מתפקדת, נא התייחסותך.
    בתודה גדולה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים

הוספת תגובה

• למקרה שתשובתי הקודמת פוספסה....

ד''ר דניאל אלבירט
    17/04/2008

לא נראה לי סביר שהסייעת לא החליפה כפפות.
    בכל מקרה אני מבין שהכפפות שלה לא היו מרוחות בדם של החולה הקודם (כמובן זה מתוך הנחה לחולה שטופל לפניך היה איידס או מחלה מדבקת אחרת...).
    אין הדבקה באיידס מטיפות דם מיקרוסקופיות וירטואליות על כפפה שלא נדבר שגם טיפות אלו יבשות כך שאין בהן נגיפים חיים.
    בקיצור
    לדעתי אין לך מה לדאוג !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפןל במרפאת שיניים
    אורית
    16/04/2008

שלום רב,

לפני כשבוע טופלתי במרפאת שיניים, ואני יודעת כמעט בוודאות שהסייעת לא החליפה כפפות מהטיפול הקודם, בטיפול בי דם רב ירד מהשן והפה היה מלא בדם. אני חוששת מאוד, נא חוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    טיפןל במרפאת שיניים

הוספת תגובה

• סייעת רופא שיניים

ד''ר דניאל אלבירט
    17/04/2008

לא נראה לי סביר שהסייעת לא החליפה כפפות.
    בכל מקרה אני מבין שהכפפות שלה לא היו מרוחות בדם של החולה הקודם (כמובן זה מתוך הנחה לחולה שטופל לפניך היה איידס או מחלה מדבקת אחרת...).
    אין הדבקה באיידס מטיפות דם מיקרוסקופיות וירטואליות על כפפה שלא נדבר שגם טיפות אלו יבשות כך שאין בהן נגיפים חיים.
    בקיצור
    לדעתי אין לך מה לדאוג !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    מודאג
    14/04/2008

עשיתי בדיקת איידס במקום המיועד לכך ספציפית באחד מבתי החולים בארץ
    כשיצאתי החזקתי את הצמר גפן עם ידי השניה שלא היתה נקיה. כמו כן לא הקפדתי להחזיק את הצמר גפן מספיק זמן ומיד כשזרקתי אותו החל להשפך לי דם ממקום הדקירה. לא ניקיתי את זה ונתתי לדם להתייבש. האם יש חשש או שאני סתם פרנואיד מוטרף?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• אין ספק - הדבקת את עצמך!

ד''ר ננסי אגמון לוין
    14/04/2008

מודאג יקר,
    מהדם של עצמך אתה לא יכול "להדבק", זה שלך. אתה מקסימום יכול להדביק מישהו אחר אם יש לך איזו מחלה.
    אני מניחה שבדיקת הדם היתה תקינה. ואתה בריא.
    ושיהיה לך חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה
    מודאגת
    14/04/2008

תודה רבה על הכל

אתם עוזרים להרבה אנשים ומרגיעים הרבה

שהשם ישמור אתכם מכל רע

(ליתר בטחון אני אעבור את הבדיקה)

תודה עוד פעם

לקביעת תור
    סגירה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ( :

ד''ר דניאל אלבירט
    14/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    נינה
    13/04/2008

שלום ד"ר,
    רציתי להתייעץ איתך בנוגע לבני בן ה-30.
    לפני כשנה הוא התחיל לצאת עם בחורה וכבור מס' שבועות מאז שהחלו לצאת הוא הרגיש לא טוב, היה לו חום גבוה שלא ירד ופצעים בפה שהקשו עליו לאכול ולשתות.
    כשהמצב נעשה בלתי נסבל מבחינתו הלכנו איתו לבי"ח ושם שאלו אותו האם לבת זוגתו היה הרפס , והוא טען שהיא סובלת כל שנה מהרפס בשפתיים ושהם התנשקו כאשר היה לה הרפס קטן בשפה , שכמעט נרפא לחלוטין.
    בני היה מאושפז כשבוע בעקבות ההרפס הזה (יותר נכון גם בגלל שקיבל אנטיביוטיקה מרופא המשפחה שלו, שרק החמירה את המצב של הפצעים בפה שלו).
    בני עדיין יוצא עם אותה הבחורה , ורציתי לדעת האם כתוצאה מההדבקה של ההרפס מזוגתו, יכול להיות המצב שתיארתי בפניך (חום גבוה, פצעים רבים בתוך הפה עד כדי כך שלא יכל לשתות או לאכול), או שזה משהו אחר? מאז המקרה (עברו 10 חודשים בערך הוא מרגיש מצוין).
    אני נורא מודאגת מכיוון שנראה לי מאוד מוזר העיניין הזה שהם בסה"כ התנשקו, כאשר היה לה פצעון קטן ולקראת החלמה של ההרפס שלה ושהתגובה בגוף של בני הייתה כ"כ חזקה.
    מה דעתך , האם הגיוני ???!!!

תודה רבה,
    שרה לוי

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• הרפס ומחלה חריפה

ד''ר דניאל אלבירט
    13/04/2008

עקרונית יכולים להיות מספר הסברים כולם הגיוניים למה שתארת....
    1.. אכן זיהום בהרפס כאשר אצל בנך ההרפס הוא ראשוני - דהינו פעם ראשונה בחייו, אז המחלה אכן יכולה להיות מחלת חום, פצעים ודי במקור קטן (פצע כמעט יבש...) כדי להדביק.
    2. יכול להיות שההרפס אצל החברה היה בטוי לזיהום אחר שהיא עברה וגרם להרפס לפרוץ ובנך נדבק בזיהום זה כמו למשל "מחלת הנשיקה".

האם הארוע שתארת לא יכול להיות בטוי למחלות אחרות כולל איידס - אכן ישנם זיהומים רבים כולל איידס הבאים בחשבון. אם את לא שקטה אני מציע לך לברר זאת עם בנך - יש סיכוי ותופתעי לגלות שהוא כבר ביצע בדיקת איידס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקס ומחזור
    דן
    13/04/2008

אני יוצא עם מישהי פרק זמן קצר.
    אתמול קיימנו לראשונה יחסי מין, כמובן שעשיתי שימוש באמצעי מניעה (אפילו כפול).
    הסקס היה טוב. בסיום הבחנתי במעט דם על הקונדום. מתברר שכמה דק' לאחר מכן, חברתי קיבלה. מיד הסרתי את אמצעי המניעה והשלכתי אותו לפח.
    מבדיקה לא ראיתי שמעט הדם שהיה על הקונדום בא במגע עם האיבר. אך כשהורדתי אותו, הלכלוך שהיה על הגומי בא במגע עם האצבע שלי שנגעה לאחר מכן באיבר המין (באזור פתח הפין).
    האם במקרה כזה, חלילה, יכולה להתרחש הדבקה (שואל באופן כללי).
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סקס ומחזור

הוספת תגובה

• מין במחזור

ד''ר דניאל אלבירט
    13/04/2008

קודם כל אתה יוצא מתוך נקודת הנחה כי לחברה שלך יש איידס....
    והתשובה היא כי אכן מין לא מוגן עם אישה הנושאת את הנגיף יכול להדביק את הגבר, הסיכון להדבקה במגע חד פעמי נמוך אך קיים. הסיכון להדבקות במקרה זה מושפע מסטטוס האיידס אצל האישה - האם מטופלת, כמה זמן היא נשאית הנגיף, רמת העומס הנגיפי בדמה וגם דימום / מחזור.
    כל חשיובי הסיכון להדבקות הם בשני תנאים כאמור: לאישה יש איידס בודאות והיחסים ללא קונדום.
    במקרה שלך, היחסים היו עם קונדום וסטטוס האישה לא ידוע (ככל הנראה שלילי), מגע של טיפת דם פה או שם לאחר היחסים מהדם שהיה על הקונדום - לא נראים לי כסיכון ממשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושבת כל הזמן...חשוב מאוד
    מודאגת
    13/04/2008

אני בת 23 ילדתי לפני כחודש וחצי(ב"ח בילנסון ) ובגלל שסבלתי מדימום חד ואנמיה החליטו הרופאים לתת לי מנת דם.. סירבתי בהתחלה אך אמרו לי שההחלטה אינה בידי ושאין מקום לדאגות הרי הדם נבדק לא פעם אחת והוא נלקח מבנק הדם..
    ובסוף קיבלתי את מנת הדם , אך לפני יומיים היה י התקף חום שעבר אחרי יומיים ואחרי שביקרתי אצל הרופא וקבע שזה וירוס רגיל ונתן לי טיפול חד פעמי בזריקה ובאמת שהחום עבר ביום שלמחרת..

אך אני כל הזמן ומאז שהדם הזר הזה נכנס לגופי , אני חושבת וחוששת שאני נדבקתי רוצה להירגע.
    איזו בדיקה הכי אמינה שכבודכם ממליץ שאעבור ומתיי אני צריכה לעשות את הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    חושבת כל הזמן...חשוב מאוד

הוספת תגובה

• איידס ומנות דם

ד''ר דניאל אלבירט
    13/04/2008

מנות הדם אכן נבדקות וניתן להיות בטוח לחלוטין כשמקבלים מנת דם בארץ שאין מנה זו נגוע באיידס. (לפי הספרות הסיכון להדבק באיידס ממנת דם קטן מ1 ל 1,000,000).
    בארץ לא תואר מעולם אדם שנדבק באיידס ממנת דם שקיבל.
    כך שלאור כל המידע שבידנו, את יכולה בהחלט להיות רגוע.
    אם בכל זאת את רוצה להבדק, אז הזמן הנכון הוא כחודשיים מקבלת מנת הדם האמורה, בדיקת איידס רגילה בקופ"ח או [a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link']בכל אחד ממרכזי האיידס בארץ.[/a]אגב, בנושא הלידה - מזל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דרך הדבקה באיידס
    חנן.כ
    12/04/2008

הותקפתי ע"י מישהו ומייד כשכל העניין הסתיים הרגשתי טעם של דם בפה.
    האמת שלא ראיתי דם אלא כאמור רק הרגשתי את הטעם שלו.כלומר גם
    אם היה חתך מהמכה הוא כנראה היה קטן.
    האם אפשר להידבק מאיידס אם היה לתוקף דם על אותה יד שנתן לי בה מכה בפה וגם לי יצא דם?

הוספת תגובה

• הדבקה במכה

ד''ר דניאל אלבירט
    13/04/2008

תאורתית...
    דם נוזל של אדם ("התוקף") במידה והוא נגוע באיידס (שהריי סך הכל מדובר המחלה נדירה) והדם הזה - אמיתי, נראה לעין ולא מיקרוסקופי, זולג לתוך פצע פתוח מדמם של אדם אחר (אתה...) אז הרי שכן יכולה לקרות הדבקה.

מבחינה מכנית רצף הארועים לא נשמע לי סביר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה איידס? - false
    dady
    10/04/2008

FALSE NEGATIVE הוא תאור סטטיסי לגבי כל בדיקה בתחום הרפואה כולל בדיקת HIV ואומר כי למרות שהבדיקה יצאה שלילית (NEGATIVE) האדם הוא למעשה חיובי - חולה (FALSE).
    לגבי בדיקת HIV שהיא FALSE NEGATIVE - הדבר קורה במידה ועורכים את הבדיקה בטרם עבר די זמן מהארוע המדביק ולא התפתחו נוגדנים עדיין.
    הזמן תלוי בסוג הבדיקה:
    חודשיים לבדיקת HIV רגילה וכעשרה ימים לבדיקת דור רביעי (COMBO).
    לדוגמא:
    אדם נדקר ממחט עם דם של חולה איידס ומבצע בדיקה רגילה כשבועיים לאחר הדקירה. הבדיקה יוצאת שלילית ("אין איידס") אולם בדיקה כעבור חודשיים מתקבלת תשובה חיובית ("יש איידס").
    הבדיקה הראשונה היא FALSE NEGATIVE.

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה איידס? - false

הוספת תגובה

• this is true

dady
    10/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• this is true

ד''ר דניאל אלבירט
    10/04/2008

????????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FALSE NEGATIVE

ד''ר דניאל אלבירט
    10/04/2008

FALSE NEGATIVE הוא תאור סטטיסי לגבי כל בדיקה בתחום הרפואה כולל בדיקת HIV ואומר כי למרות שהבדיקה יצאה שלילית (NEGATIVE) האדם הוא למעשה חיובי - חולה (FALSE).
    לגבי בדיקת HIV שהיא FALSE NEGATIVE - הדבר קורה במידה ועורכים את הבדיקה בטרם עבר די זמן מהארוע המדביק ולא התפתחו נוגדנים עדיין.
    הזמן תלוי בסוג הבדיקה:
    חודשיים לבדיקת HIV רגילה וכעשרה ימים לבדיקת דור רביעי (COMBO).
    לדוגמא:
    אדם נדקר ממחט עם דם של חולה איידס ומבצע בדיקה רגילה כשבועיים לאחר הדקירה. הבדיקה יוצאת שלילית ("אין איידס") אולם בדיקה כעבור חודשיים מתקבלת תשובה חיובית ("יש איידס").
    הבדיקה הראשונה היא FALSE NEGATIVE.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבוהלת ...
    נינה
    10/04/2008

שלום ד"ר,
    אני ובעלי לקראת IVF ונשלחנו לבדיקת איידס.
    כבר שבוע שאני לא ישנה בלילות ולא מצליחה לתפקד וזאת בשל שלפני כ-4 שנים שכבתי בתאילנד עם בחור ישראלי שמתגורר בתאילנד , הקונדום נקרע והוא גמר בפנים..
    יש מצב שהבחור הזה הוא נשא איידס.
    כשבועיים לאחר קיום היחסים עימו התחילו לי כאביי גרון איומים ובקושי יכלתי לדבר.
    בנוסף לזה נזכרתי שכחודשיים לאחר שהתחלתי לצאת עם בעלי הייתה לבעלי מחלת הנשיקה (היו לו פצעים בפה ובגרון והוא אפילו התאשפז בשל זאת).
    קראתי את התגובה שלך למייל הקודם של הבחור שהיתה לו מחלת נשיקה קשה, אבל בכל זאת אני מבקשת את התייחסותך למקרה שלי.

בשל הסימפטומים שלי (כאב הגרון הנוראי) ובשל הסימפטום שהיה לבעלי (מחלת הנשיקה כמה שבועות לאחר המפגש המיני הראשון בינינו) , מה הסיכויים שלנו פה?
    יש לי תחושה חזקה שהדבקתי את בעלי ולא אוכל לחיות עם עצמי בידיעה זו , מצד שני אני לא מסוגל לעשות את הבדיקה , עד כמה שזה נשמע ילדותי מצידי !

אתה עושה עבודת קודש, ואני מעריצה אותך בשל כך !
    אלפיי תודות .

לקביעת תור
    סגירה
    מבוהלת ...

הוספת תגובה

• לשירה

ד''ר דניאל אלבירט
    10/04/2008

לשירה שלום,

לצערי אם את מצפה כי על סמך המייל הזה אומר לך שאין לך איידס ב 100% - אני לא יכול לעשות זאת.
    אולם, יש לזכור כי איידס הינה בסך הכל מחלה נדירה !
    ברוב המקרים - כאב גרון הוא כאב גרון וירלי/ חיידקי לא איידס ומחלת הנשיקה היא מחלת הנשיקה ופצעים בפה הן אפטות פשוטות.
    גם הסיכון להבדקות במגע חד פעמי - נמוך ביותר.
    על כן אני ממליץ כל פניה לבדיקת האיידס כפי שנתבקשתם ללא חשש
    בהצלחה בטיפולי ה IVF

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה ואיידס
    נינה
    10/04/2008

שלום רב,
    לפני כ-3.5 שנים יצאתי עם בחורה וכחודש עד חודשיים לאחר המפגש המיני הראשון בינינו
    שהיה בלי קונדום התחילה מחלת הנשיקה.
    רופא המשפחה שלי נתן לי אנטיביוטיקה וזה אף החמיר את המחלה.
    אושפזתי בבי"ח כשבוע מכיוון שהיה לי הרפס קשה עד כדי כך שאפילו נוזלים לא יכלו לעבור לי בגרון.
    בבי"ח לא עשו לי בדיקת איידס, מדוע? האם במקרה כזה לא עושים בבי"ח בדיקת איידס?
    לאחר שבוע אשפוז חזרתי הבייתה ולאחר עוד שבועיים בערך התאוששתי וחזרתי לעצמי.
    1. מדוע בבי"ח לא עשו לי בדיקת איידס?
    2. האם מה שציינתי מהווה חשש שנדבקתי בחיידק? מה הסיכויים שלי בעצם ???
    3. מה הסיכויים להדבקה (באחוזים) אם שוכבים במפגש מיני חד פעמי עם נשא איידס?
    תודה רבה, וסליחה על השאלה הארוכה, אני נורא מפוחד ולא מצליח לתפקד.

שי

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה ואיידס

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה ואיידס

ד''ר דניאל אלבירט
    10/04/2008

לגבי שאלותיך:
    1. אני לא יודע למה לא עשו לך בדיקת איידס בבי"ח ? בכל מקרה במידה ואכן המחלה שהיתה לך היא איידס אקוטי - תחילת ההדבקה - זה לא היה עוזר כי הבדיקה לאיידס היתה שלילית והיה צורך בבדיקות אחרות לאבחון מצב זה, נראה לי כי על פי תיאורך לרופאים היתה כבר אבחנה מוכחת "מחלת הנשיקה".
    2. לצערי אני לא יכול להגיד האם נדבקת או לא - את זה תוכל לבדוק בקלות בבדיקת איידס שתעשה באחד ממרכזי האיידס המוכרים ותוך מספר ימים תוכל לישון בשקט.
    בכל מקרה - מבחינה סטטיסטת - רוב הסיכויים כי פשוט היתה לך מחלת הנשיקה כמו שאמרו לך, זה הרבה יותר שכיח ואם בבדיקות בבית חולים זה מה שיצא בבדיקות למה לחשוב על מחלה אחרת ?
    3. הסיכון להדבקות גבר במגע חד פעמי - מתוך הנחה שלבת הזוג 100% יש איידס הוא 0.05% !

לדעתי אתה יכול להיות רגוע - אבל תעשה בדיקת HIV כדי שתיהיה יותר בטוח.
    [a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link']קישור למרכזים לבדיקת איידס...[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נינה
    10/04/2008

ראשית תודה על המענה המהיר והמקצועי שלך ד"ר!

מה שגם לי לחשוש ולהיכנס להיסטריה זה מאמר של ד"ר דן טורנר ואני מצטט:
    "הדבקה בנגיף ה-HIV מתבטאת בדרך כלל לאחר מספר שבועות במחלת חום דמוית שפעת או מחלת הנשיקה החולפת לאחר זמן יחסית קצר".
    ומה שקרה לי מתאים בול לציטוט של ד"ר טורנר.
    מה דעתך בנושא?
    האם יש בסיס להיסטרייה שלי? אני נורא מפחד ולא ישן כבר שבוע.

תודה רבה,
    שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי דם
    דן
    09/04/2008

אתמול בערב יצאתי לבלות.
    כששבתי לביתי והתפשטתי (הורדתי ת'חולצה) הבנתי בכתמי דם בתחת ית גב החולצה.
    לא יודע אם המקור לכתמי הדם הוא פצעון שהתפוצץ בגב או שמא חבלה כלשהי שנגרמה.
    אני רק זוכר שכאשר נכנסתי לקניון, כאשר המאבטח בדק אותי, קיבלתי מכה ממכשיר הבדיקה.
    אני יודע שזה נשמע הזוי, אך האם יכול להיות מצב שביקש לפגוע בי והאם זו דרך להדבקה תודה.
    דורי

לקביעת תור
    סגירה
    כתמי דם

הוספת תגובה

• פצע בגב ?

ד''ר ננסי אגמון לוין
    09/04/2008

דורי שלום,
    כדאי להסתכל על הגב, אולי תראה את הפצעון.
    בכדי שמשהו יפצע אותך במכון - צריכה להיות כוונה והיית מרגיש בחבלה מידית ולא אחרי שעות כאשר שבת הביתה.
    אפשר אכן לפצוע מישהו דרך החולצה אבל להדביק באיידס זה קצת יותר קשה - כאמור צריך דם לדם.
    אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש חשש להדבקה?
    מודאגת
    08/04/2008

שלום,
    האם ניתן להדבק כאשר נוזל זרע בא במגע עם פצע פתוח על היד לאחר גמירה של הבחור? האם עליי ללכת לקבל טיפול מונע?
    אני ממש מודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש חשש להדבקה?

הוספת תגובה

• חשיפת פצע פתוח לנוזל מסוכן.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    09/04/2008

למודאגת שלום,
    באופן מאוד מאוד מאוד תאורטי, זו אפשרות להדבקה - ולכן
    1. האם בן הזוג נשא? אם הוא אינו נשא - הרי אין בעיה.
    2. אם הוא נשא, או חשוד בעיניך השאלה הבאה היא מתי היה המגע המיני? אם המגע המיני היה לפני 72 שעות או יותר, לא ניתן לקבל טיפול מונע, אך אם כך הדבר פני לקבלת הסבר ובירור במרכז האיידס הקרוב למקום מגוריך.
    3. אם המגע המיני היה לפני פחות מ 72 שעות ובן זוגך הינו נשא, עליך להגיע למרפאת האיידס/חדר מיון להערכה וגם אז !!!!!! רוב הסיכויים שאין צורך בטיפול מונע, אך בלי לראות את הפצע ואת נתוני הנשא אין ביכולתי לתת תשובה סופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה ומין אוראלי
    מיכל7
    06/04/2008

שלום.
    יש לי חבר שביקשתי ממנו שיעשה בדיקה.
    היות ואנו נמצאים בחו"ל הוא עשה בדיקה שנקראת HIV duo quick אשר תוצאתה הייתה שלילית
    ניסיתי לברר על הבדיקה, אך לא כל כך הבנתי עליה, מסתבר שהיא לא מוכרת בארץ כל כך.
    . שאלתי היא כזו: על מה מבוססת הבדיקה הנ"ל? האם היא כמו elisa? האם היא מהימנה מאוד וניתן לסמוך עליה?

שאלה נוספת ביצעתי בו כבר פעמיים מין אוראלי למשך כמה שניות, (מספיק זמן לפני גמירה מלאה), לא ציחצחתי שיניים הרבה שעות לפני האירוע הנ"ל, וגם לא היו לי פצעים בפה.
    רציתי לשאול אחת ולתמיד, מה הסיכונים במתן מין אוראלי לגבר, מבלי שהוא גומר , וגם מבלי שאני בולעת את הרוק שהצטבר לי בפה במהלך האקט הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה ומין אוראלי

הוספת תגובה

• 2 שאלות

ד''ר דניאל אלבירט
    07/04/2008

תשובה 1:
    לגבי בדיקת דם duo quick, בדיקה זו מצויינת, נמצאת בשימוש בארץ, אחת משתי הבדיקות הנקראות "דור רביעי" (הבדיקה השניה היא COMBO - יותר מוכרת..). בדיקה זו היא בדיקת ELISA של הנוגדנים ל HIV וגם החלבון של הנגיף (אנטיגן). האמינות של הבדיקה גבוה ביותר וניתן בהחלט לסמוך על בדיקה זו.

תשובה 2:
    הסיכון להדבקות במין אורלי היא נמוכה עד זניחה ולכן לא הנחשבת כסיכון.
    אם מתעקשים... בספרות הסיכון הוא 1 ל 10,000 להבדק ל"מקבל" מה"חודר" ו סיכון של 0.5 ל 10,000 להדבקות של ה"חודר" מה"מקבל".
    הכל בתנאי שאכן אחד השותפים למין האורלי חולה איידס, בעל עומס נגיפי גבוה, לא מטופל, וקיימים תנאים של פצעים מדממים, חתכים וכו'.
    לאור התאור המאוד מפורט שלך, נראה כי אכן הסיכון האפסי הוא עוד יותר אפסי... במיוחד שאת אומרת שהחבר נבדק ונמצא שלילי ל HIV.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה