מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטריליותחסוי13/05/2008
שלום, רציתי לשאול עוד שאלה בבקשה, משהו שמטריד אותי.
אני רוצה לעבור טיפול להסרת שיער בליזר, והרי המכשיר של הליזר נוגע ישירות בעור של כל מטופל ומטופלת, אז הרי הוא חייב לעבור חיטוי, ואמרו לי שהוא עובר חיטוי של אלכוהול 70% לפחות.
לדעתי זה ממש לא מספיק, ורציתי לשאול כמה שאלות, מכיוון שאני לא מבינה בזה בכלל,
1. נניח והמכשיר נגע בפצע פתוח עם קצת דם של מטופל אחר ולא חיטאו אותו ולאחר מכן מעבירים אותו על עור של מטופל שני גם על פצע פתוח, האם יכולה להתבצע הדבקה של אידס?
2.איזה חיטוי לדעתכם מכשיר הליזר [האיזור שנוגע בעור] צריך לעבור כדי ש- 100% לא יהיה חשש להדבקה של אידס? [כדי שאני מה לשאול בטיפול]
3. שמעתי שהחידקים [אם ככה קוראים לזה ] של האידס לא מחזיקים מעמד באוויר פתוח , האם זה נכוון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר ואיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין14/05/20081. למיטב ידיעתי לא ניתן להדבק באיידס ממכשיר לייזר.
2. בדרך כלל לא מדממים בטיפולי ליזר, למרות שזה מעט צורב זה בעיקר מעין כוויה ולא בשום אופן נזק לעור. בהנחה שהמטופל לפניך חולה והוא דימם עד שתכנסי לטיפול נגיף האיידס שהיה באופן מאוד תאורטי למטופל/ת לפניך, לא ישרוד, נגיפים אחרים יכולים לשרוד אבל זה מאוד תאורטי.
3. לנקות ב אלכוהול זה בסדר גמור, זו אמנם לא סטרילזציה מלאה וחיידקים רבים שורדים, אבל לא כל כך חיידקים של העור, וזה מה שחשוב כי מדובר במגע של המכשיר עם העור בלבד.
4. ככלל מומלץ לבחור מרכז המטפל בלייזר באופן מסודר עם רופא אחראי שניתן להתייעץ איתו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדקות כלליותחסוי13/05/2008
לפני כמה חודשים, רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לבדיקות כלליות [בעקבות מחסור בברזל וויטמינים], היו שם הרבה שמות של בדיקות ולא ראיתי משהו שאני מכירה שקשור לאידס, האם בבדיקות כלליות גם בודקים אידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס, אינה חלק מבדיקה כללית
ד''ר ננסי אגמון לוין14/05/2008לחסוי שלום,
לא!!
בדיקת איידס דורשת ליידע את הנבדק.
ולכן אין הבדיקה חלק מבדיקות השגרה.
במידה והנושא הועלה בשיחה עם הרופא/ה יתכן והם יפנו לבדיקת איידס במסגרת הבדיקות מתוך מחשבה כי את'ה מעונין בבדיקה זו - מדוע לא לשאול ישירות את הרופאה?
ואם קיים חשש ואפילו קטן מדוע לא להבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותר !רועי13/05/2008
שכבתי אם איזה זונה אחת אם קונדום אם יש לה איידס אני יכול להידבק...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הקונדום נקרע?
ד''ר ננסי אגמון לוין14/05/2008ככלל - לא.
מגע מיני המוגן על ידי קונדום מגן מפני הדבקה.
כמובן שיש לכך חריגים - תלוי בזמן בו הושם הקונדום, בשלמות הקונדום בסוף המגע המיני, , וישנן עוד כמה דרכים לקיום מגע מיני אשר עלולות לסכן את בן הזוג.
אבל כל זה יוצא מהנחה שה"זונה" היתה נשאית של הנגיף.
בארץ אחוז הזונות שנושאות את הנגיף נמוך, עדין מומלץ לקיים מגע מיני שכזה באופן מוגן, אך הסכנה קטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ELISEאבי13/05/2008
בדיקת ELISE מבצעים אחרי 8 שבועות שהם לא ממש 60 יום אני סופר ימים כי עשיתי אחרי 54 יום
קראתי שניתן לעשות גם אחרי 6 שבועות זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 54 זה רק כמעט 60......
ד''ר ננסי אגמון לוין14/05/2008רפואה זו לא רולטה, ולא ניתן להמר.
לכל בדיקות המעבדה יש טווח טעות. ובמקרים רבים בהם יש הדבקה הבדיקה יכולה להיות חיובית כבר אחרי חמישה שבועות - אז מה ?????
בחלק מהמקרים היא תהיה שלילית ותהפוך חיובית רק אחרי שמונה שבועות.
משרד הבריאות בכדי לתת בטחון של"מלא" לקח עוד טווח בטחון עד 12 שבועות.
ומכאן אתה רשאי להתחיל ולשחק ברולטה....
ולסיכום -
נכון שבדיקה אחרי 54 ימים שלילית, היא מאוד מרגיעה , אבל היא אינה חד משמעית.
המלצתי - לחזור על הבדיקה לאחר 8 שבועות.
נ.ב. זו גם הסיבה שאנחנו לא ממליצים לבצע בדיקת ELISA לפני שחלפו 8 שבועות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8 שבועות זה 56
יוני22/05/2008לפי מיטב ידיעתי 8 שבועות זה 56 יום ולא 60
אני צודק לא ?
שבוע זה שבעהימים תכפיל ב- 8 זה 56* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטנוניות
א22/05/2008למה לעשות חשבון לפי ימים ושעות. באמת זה מצחיק. לפי דעתי תמיד עדיף לקחת עוד שבוע נוסף ואז לעשות את הבדיקה ולהיות בטוח בתוצאה מאשר לעשות בדיקה בתאריך גבולי ואחר כך לנחש אם זה מספיק אמין או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובהאני10/05/2008
שלום,
עשיתי בדיקה לפני 10 ימים בקופת חולים,
רופא המשפחה אמר לי שאם חס וחלילה מוצאים משהו מאתרים
אותך תוך 24 שעות .רופא הנשים ששלח אותי אמר לי שאם תך שבוע
לא יוצרים איתי קשר זה בסדר.בנתיים כל טלפון מקפיץ אותי.
האם אפשר להיות רגועה יותר ?מחר זה יהיה יום 12 מיום הבדיקה
אני חושבת שיהיה בסדר אך אודה לכם על תשובתכם....אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ל - אני
ד''ר ננסי אגמון לוין11/05/2008לצערי, אני לא מסכימה אם אף אחת מהתשובות.
1. ממתי החשיפה החשודה ? - האם הבדיקה שבוצעה היא הבדיקה המתאימה?
אם החשיפה החשודה היתה לפני יותר מחודשיים וחצי אזי בוצעה הבדיקה המתאימה, אם החשיפה החשודה אירעה במהלך החודשיים וחצי האחרונים - הבדיקה אינה מספקת.
2. הזמן לביצוע הבדיקה תלוי במשתנים רבים - למשל יום האיסוף בקופת חולים, יום ביצוע הבדיקה במרכז הרפואי וכו... ולכן שבוע או עשרה ימים עדין לא אומרים כלום.
3. יתרה מכך, לעיתים לוקח זמן ואפילו זמן רב לאתר אדם אשר הבדיקה שלו היתה חשודה - שכן אין תשובה חיובית על בדיקה ראשונה, במקרה שלך זה לא נראה לי רלוונטי שכן זה בוצע דרך רופא בקהילה - אבל 24 שעות זה מאוד מאוד אופטימי .....
לסיכום :
אין דבר כזה תשובה שלילית לפני שהתקבל טופס חתום שעליו מצוין שהבדיקה שלילית.
ולמרות כל האמור לעיל,, ברוב המקרים כאשר הבדיקה חשודה, נעשים מאמצים רבים מאוד לאתר במהירות הגדולה ביותר את הנבדק.
אנא בקש/י מרופא המשפחה לפנות טלפונית למרכז אליו נשלחה הבדיקה והוא יקבל את התשובה או יפנה אותך לבירור באותו המרכז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לביצוע בדיקת איידסטלי08/05/2008
ד"ר ננסי שלום רב !
בעקבות מקרה חשוד של חשש להדבקות מאיידס שהיה מלווה בחרדה עצומה, עברתי בדיקת איידס (בועד) כחודשיים ושלושה ויומיים לאחר המקרה. התשובה יצאה שלילית . אני קוראת בהמון מקומות שהמועד לבצע בדיקות איידס הוא במקרים מסוימים חודשיים ובמקרים אחרים שלושה. שאלתי היא האם אני יכולה להרגע למרות שעברתי את הבדיקה חודשיים ויומיים אחרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הבדיקה
ד''ר ננסי אגמון לוין08/05/2008המועד לבדיקות ELISA הינו שמונה שבועות, אף שמשרד הבריאות עדין ממליץ על בדיקה לאחר 12 שבועות. בשני המקרים הסבירות לטעות נמוכה מאוד עד אפסית.
בדיקות הקיט המהיר - יעילות מאוד וויתרונן הגדול הוא במהירות התשובה - הדרושה במצבים דחופים שונים, עם זאת יש לגביהן פחות נסיון.
בכל מקרה של ספק יש להשלים ELISA לאחר 8 שבועות לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד בדיקות איידס - המשך....
טלי08/05/2008לא ציינתי את העובדה שהבדיקה שעברתי אחרי חודשיים ויומיים היתה אכן בדיקת "אלייזה". התשובה יצאה שלילית , אבל אני לא מצליחה להירגע שכן אני מרגישה עיקצוצים בכל הגוף , קושי בבליעה , דלקת גרון שלא עוברת ותחושת עייפות מתמדת (מאז המקרה). יכול להיות שאלו סימפטומים המאפיינים את החרדה המטורפת שחוייתי במהלך החודשיים של תקופת החלון ?
אני יכולה להרגע כבר ? או שרצוי שאעבור את הבדיקה שוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלילי זה שלילי !!
ד''ר ננסי אגמון לוין11/05/2008טלי יקירתי,
בדיקה שלילית היא שלילית, במידה ולא היה מגע מיני חשוד נוסף במהלך אותה תקופה.
היי שקטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
טלי15/05/2008הצלחת להרגיע אותי :)
את עושה עבודת קודש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך בירור לhivdud05/05/2008
אני בן 26, סטרייט, לא בקבוצת סיכון, מקיים מין מוגן תמיד. בריא בדרך כלל.
פעם יחידה שקיימתי מין לא מוגן הייתה במין אורלי ללא חדירה, לפני כ6 שנים.
אני לא בתקופת חלון לא של 3 חודשים ולא של 6 ויותר...
ביצעתי בדיקת איידס- מהירה - התוצאה הייתה שלילית
בבדיקת האימות - בדיקת אלייזה התוצאה הייתה חיובית גבולית.
בדיקת הווסטרן התוצאה הייתה inconclusive
מומחה למחלות זיהומיות ששמע את הסיפור מסר לי שאין סיבה לדאגה ושאין צורך בבדיקות נוספות ושלח אותי לדרכי.
אני המשכתי לדאוג ולאחר חודש ושבועיים הלכתי לבדיקה אצל מומחה אחר.
שוב- הבדיקה המהירה הייתה שלילית. האלייזה חיובית (גבולית) והווסטרן בלוט inconclusive.
המומחה מסר לי שהבדיקות זהות לקודמות מה שמעיד על כך שלא מדובר בhiv ושאין צורך בבדיקות נוספות.
לדעתכם כמומחים- האם יש צורך בבדיקות נוספות?
מה פשר הבדיקות הלא תקינות?
האם יש סיבה לדאגה והאם אני יכול לקיים מין לא מוגן עם בת זוגתי (שנבדקה ויצאה שלילית)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שאינה חד משמעית
ד''ר ננסי אגמון לוין05/05/2008הבדיקה הקובעת לאבחנה של HIV היא בדיקת ה "ווסטרן בלוט" , ולא הקיט המהיר - ולכן קיימת לכאורה !!! בעיה.
אבל - ישנה קבוצה קטנה של אנשים אשר אצלם הבדיקה אינה חד משמעית - הסיבה לכך נובעת מתופעה אימונולוגית בה הגוף מגיב באופן חלקי ובלתי ספציפי!!! לבדיקה ואין מדובר בהדבקה אמיתית באיידס.
באופן רשמי במידה וישנן שתי בדיקות כאלה בפער של שלושה חודשים והאדם אינו שייך לקבוצת סיכון - ניתן לאשר שמדובר בתופעה אימונולוגית ולא במחלה הזיהומית - כלומר לא באיידס.
במקרים בהם קיים ספק רפואי - ניתן לבצע בדיקות נוספות אשר מאשרות שאין זיהום בנגיף.
אני יכולה להבין את הקושי שלך ושל בת זוגך, ומכיוון שישנם לא מעט אנשים אצלם יוצאת "התוצאה הלא נעימה הזו" אני מציעה שתפנו ביחד לאחד המרכזים לקבלת הסבר משותף.
על פי הסיפור שלך נראה שאין צורך בבדיקות נוספות ופשוט איתרע מזלך, אך כמובן אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה והרי ממש התמזל מזלך ו - לא !!! נדבקת באיידס.
נ.ב. - אצל חלק מהחולים ה"תופעה האימונולוגית" נעלמת עם הזמן ולחלקם היא נשארת "בלתי מוגדרת" שנים רבות. בכל מקרה ה"תופעה אימונולוגית" לא הופכת למחלה, כלומר אין נגיף בדם או בכל מקום אחר בגוף.
מסובך ? - אני מקווה שהצלחתי להסביר ובעיקר להרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר המפרט. הבהרה קטנה..
dud06/05/2008הרופאים שביקרתי שניהם מומחים בתחום, ד"ר איציק לוי וד"ר גרדשטיין.
הם טענו שאין צורך בבדיקה נוספת ואילו את בתשובתך אומרת שיש צורך בבדיקה נוספת לאחר 3 חודשים.
אני נבדקתי בפעם השנייה כחודש וחצי לאחר הבדיקה הראשונה.
האם לדעתך יש צורך ללכת להיבדק שוב?
ושוב אני מזכיר שאני לא בתקופת חלון לא של חצי שנה וגם לא של שנה..
מה עצתך?
ושוב המון תודה על ההסבר המפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה מסובך
ד''ר ננסי אגמון לוין06/05/2008DUD יקר,
החיים תמיד יותר מורכבים ממה שאפשר לפרט בפורום.
דר איציק לוי, ודר גרדשטיין שניהם מומחים בכירים בתחום האיידס. והם גם זכו לראות אותך ואת הבדיקות שלך כולל מה היתה התוצאה באליזה (המספר) והנוגדנים בווסטרן - כמובן שלכל אחד מהמרכיבים האלו חשיבות ניכרת ואני מניחה שגם אני הייתי נותנת לך את אותה התשובה לו היו כל הנתונים לפני. עדיין במקרים מסויימים אני מבצעת בדיקות נרחבות יותר - מותר גם למומחים להציע מגוון פתרונים עם שוני קל בין אחד לשני - וזו עדין רפואה טובה ונכונה.
לסיכום -
פנית לשני מומחים בכירים בתחום, שראו את כל הנתונים ונתנו לך תשובה זהה - נראה לי שקיבלת תשובה מצוינת.
חג עצמאות שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה סתם היסטריהסתם אחד04/05/2008
משהו שמטריד אותי -
כאשר שטפתי כוס במקום העבודה שלי נגעתי עם האצבע בכתם אדום קטן שהיה על הכוס וירד בעקבות המגע.
כמו כן שתיתי קודם מאותה כוס.
האם יש סכנה כלשהי, אם אותו כתם היה של דם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן סתם הסטריה
ד''ר דניאל אלבירט04/05/2008נכון, כל פי התאור, על כל הבטיו לא קיימת שום סכנה להבדקות באיידס ממקרה כזה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סתם אחד04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו - אמינות אחרי 12 יוםאבי04/05/2008
בתאריך 18.04 ביצעתי מין אוראלי למישהיא בפי הטבעת שאני לא יודע אם היא נקייה , אני בחרדות שבועיים
ביצעתי בדיקת קומבו אחריי 12 יום והרופא אמר לי שהתוצאה שלילית ואני יכל לנשום לרווחה אבל אני רוצה לעשות שוב בדיק ביום שני ה-05.05
מה האמינות של הבדיקה אחרי 12 יום ?
מה הסיכויים שאני חולה באיידס ?
אני לא ישן בלילות טוב יש לי שילשולים וירדתי קצת במשקל
חום גופי הוא 36.9 - 37.1 זה סיפטומים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפ קטן
א04/05/2008אומנם אני לא רופא אבל 99% שהשלשולים וירידה במשקל זוהי תוצאה של לחץ ומתח נפשי.
אני עברתי אותו דבר מבחינת החרדות. אפילו אחרי הבדיקה חששתי ולא הפסקתי לחפש תסמינים . כתוצאה מכל ירדתי במשקל סבלתי משלשולים והפסקתי לישון.
הסימנים של המחלה הזו לא מופיעים שבועיים אחרי מגע מיני.
תירגע ולפי דעתי תיחכה עד שיעברו לפחות חודשיים ותעשה בדיקת elisa .
בהצלחה ותתחיל לישון ולאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת COMBO
ד''ר דניאל אלבירט04/05/2008בדיקת ה COMBO הנהוגה בארץ היא בעלת מהימנות מצויינת ב 12 יום לאחר החשיפה.
סמנים של שלשול וירידה במשקל אכן יכולים להיות סמן לאיידס אבל לא בשבוע האשון לאחר הדבקה כביכול עם קומבו שלילי ! כך שקרוב לוודאי השלשול והירידה במשקל שלך הם משניים לדאגה, חרדה או סתם וירוס.
בכל מקרה מכיון שהבדיקה הקובעת "GOLD STANDARD" היום הוא בדיקת ELISA לאחר חודשיים אני ממליץ בכל מקרה להשליםבדיקת ELISA (בדיקת HIV "רגילה" ) חודשיים מיום החשיפה.
בדיקה זו מבוצעת בכל הבתי חולים, קופות חולים ווועד למחלחמה באיידס.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו
אבי11/05/2008ביצעתי עוד בדיקת קומבו אחרי 17 יום והרופא אמר לי שהיא שלילית גם
ואין שום סיבה לדאגה
התןצאה שלה היא 100% כפי שאמר לי הרופא
והיום יש לי תחושה כפי שאתם מציגים אותה שהקומבו ממש לא אמינה ושיש צורך בחודשים מיום המגע .
אני מבולבל מאד מאד ומותרד מאד
יש לי קצת פצעונים על הלשון ושלשול מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תידאג
א12/05/2008תפסיק לדאוג. הרי ביצעת כבר 2 בדיקות. פשוט תיחכה חודשיים ותעשה עוד בדיקה אלייזה.
השלשולים שלך יכולים להיות גם תוצאה של מתח נפשי. גם לי זה קרה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
אבי13/05/2008ולגבי אמינות הקומבו ?
האם באמת היא 100% ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא פנה לרופא משפחה.
ד''ר ננסי אגמון לוין14/05/2008אין שום קשר בין דאגותיך לבין החשיפה.
אין לך איידס. לפחות על פי הסיפור שלך.
אנא פנה לרופא המשפחה אשר יוכל לסייע לך ולהקל על תחושותיך הקשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
אבי16/05/2008ביצעתי בדיקה שוב גם אחרי 17 יום וגם היא שלילית
האם ולמרות שמשרד הבריאות ממליץ חודשיים ימים אני צריך להיות בחרדה עצומה ?
ומדוע הבדיקה הקצרה קומבו מתבצעת אחריי שבועיים ומשרד הבריאות דורש בדיקה אחריי חודשיים ?
מאד חרד ומוטרד אוליי לחינם אבל זה המצב
נשאר לי עוד חודש לבדיקה של חודשיים ימים וזה משגע אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו ואליזה = שתי בדיקות שונות
ד''ר ננסי אגמון לוין16/05/2008ביצעת בדיקת קומבו 12 יום ו 17 יום לאחר החשיפה - הן שליליות = לא נדבקת באיידס בחשיפה הזאת!!!!
אליזה עושים אחרי חודשים - ובמקרה שלך אין צורך לעשות אליזה.
בקיצור.
לא נדבקת בפעם הזאת !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
אבי21/05/2008רק היום ראיתי את התשובה וממש העלית לי חיוך על הפנים
הצבע חזר לי לפנים אחרי חודש ימים
גם הרופא שלקח לי דם אמר לי שהוא משוכנע שאין לי כלום ובכל זאת היו לי דאגות
ואחרי שאמרת שאני לא צריך לעבור עוד בדיקה ושלא נידבקתי הפעם זה ממש מעודד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקשרות
אבי23/05/2008איך ניתן להתקשר איתך טלפונית ד"ר ננסי אגמון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
דנית24/10/2008רציתי לדעת בדיקת קומבו מורכבת גם מהבדיקה הרגילה(אלייזה)? זאת אומרת שאם ארבעה חודשים אחריי המיקרה אני עשיתי בדיקת קומבו זה אמין?או שאני צריכה לעשות גם בדיקה רגילה (אלייזה)? ועוד דבר עשיתי את הבדיקה במעבדת רוזנטבלט ברחוב גורדון בתל אביב רציתי לדעת עם המקום מוכר ואמין? כי הם עושים בדיקת קומבו וטוענים שזה ביחד עם אלייזה ויש לי פחד שהם עשו רק בדיקה אחת כי על הדף שנישאר אצלהם הייתה תוצאה אחת ולי הם נתנו דף עם שניי תוצאות גם של אלייזה וגם של קומבו בניפרד. מחכה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד''ר דניאל אלבירט25/10/2008בדיקת קומבו אמינה לאחר ארבעה חודשים בדיוק כמו איליזה דגילה.
במקומות רבים בעולם בדיקת הקומבו היא הבדיקה "הרגילה".
לגבי המרפאה המוזכרת... היא לא מוכרת לי ולא ידוע לי אמינותה... מצטער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבל ומודאגאיתי02/05/2008
שלום. הייתי עם בחורה השתפשפנו עם אברי המין שלנו אחד על השני ללא חדירה וללא קונדום. היא הפרישה עלי . אם היא נשאית האם יש סיכוי שנדבקתי ואם כן כמה זמן לאחר המגע עלי לעשות בדיקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין זה מין !!
ד''ר ננסי אגמון לוין03/05/2008יקירי,
אפילו ביל קלינטון כבר הבין שסקס זה סקס.
כלומר הפרשות איברי המין עלולות להכיל את הנגיף ודינן כדין סקס, כמובן שהסכנה קטנה יותר אבל קיימת. בתנאי כמובן שבת זוגך נושאת את הנגיף.
התשובה הנכונה היא שבת הזוג תבדק היום, אם היא שלילית היום - אז הכל בסדר. אם זה אינו אפשרי עליך להבדק 8-12 שבועות מקיום יחסי המין.
בינתיים לטובתך ובוודאי לטובת כל הבנות האחרות איתן "תשתפשף" אנא להשתפשף עם קונדום!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל עוד שאלה
איתי03/05/2008אם היא נשאית מה סיכויי ההדבקות? האם יש קשר לכמות ההפרשה? מכיוון שהיא לא הפרישה הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכיבי הסכנה
ד''ר ננסי אגמון לוין08/05/2008כן, כמות ההפרשה, ובעיקר כמות העומס הנגיפי בדם הם המרכיבים המשמעותיים, וכמובן אם היתה גם מעורבות של דם בעת המגע המיני, שלא תמיד נראית לעין- על כל המרכיבים הללו אי אפשר לענות שכן אני/אנחנו לא יודעים את מצבה של בת הזוג..
עדיין מגע מיני כפי שתארת הינו לרוב בסיכון נמוך >1%, לצערי תמיד יש מישהו שהוא ה-1, ולכן יש להקפיד על קונדומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובא01/05/2008
קודם כל המון תודות!!!!!!!!!!
אני פשוט מצדיעה לסבלנות שלכם!!!
אני ביצעתי בדיקה אצל דר' גרדשטיין. הבנתי שהוא רופא בכיר במרכז אידס בקפלן.
האם זה נכון ?
האם המרפאה שלו ( std ) היא מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה שלי
א01/05/2008הבנתי מהתשובות שלך שתוצאות של הבדיקות אינן ממוחשבות.
דר' גרדשטיין שלח לי תשובה שלילית מקפלן שהיא מודפסת ( כלומר לא בכתב יד ).
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מודפסת
ד''ר דניאל אלבירט04/05/2008כי הטסבר דר' גרדשטיין הוא אכן רופא מומחה המטפל בחולי איידס ותשובתו ותשובת המעבדה האימונולוגית בקפלן - מהימנות לחלוטין !
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!
א06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממי לקבל ייעוץ בכל ההיבטים של איידס
ד''ר ננסי אגמון לוין03/05/2008דר גרדשטיין הוא רופא בכיר מומחה למחלות זיהומיות ואיידס, ומשמש בתפקידים אלו גם בבית החולים קפלן.
פורום זה אינו ממליץ על מרפאה כזו או אחרת.!!
אנו ממליצים מאוד לקבל ייעוץ בכל הקשור לאיידס מרופאים המתמחים בתחום - כלומר רופאים שהם מומחים באימונולוגיה או מומחים במחלות זיהומיות והינם חלק מהחברה הישראלית לאיידס- כלומר הם גם מומחים למחלה על כל מרכיביה. זוהי קבוצה קטנה של רופאים דר גרדשטיין נמנה על קבוצה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי צריכה ייועץ לגבי המחלה
א04/05/2008רק שאלתי שאלה.
תודה בכל זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת HIVאנונימי01/05/2008
שלום,
ב 29/04 ביצעתי בדיקת HIV. בדקתי היום באתר של מכבי את תוצאות הבדיקות ורשום שם "הודעה נמסרה לרופא" עם התאריך של היום (01/05). אני יודע שמכבי לא מפרסמים תוצאות של בדיקות באתר אלא יש לקבל אותם מהרופא עצמו אבל לפי הנוהל של משרד הבריאות הודעה על תשובה חיובית נמסרת טלפונית לרופא והודעה שלילית נשלחת במעטפה.
אני מבולבל וקצת בלחץ אשמח אם תוכלו להסביר לי האם יש משמעות לניסוח "הודעה נמסרה לרופא" או שכך הם כותבים עד שהתוצאות נשלחות לרופא גם אם התשובה היא שלילית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תידאג
א01/05/2008אין לך מה לדאוג.
בדיקת hiv תמיד נשלחת לרופא המטפל ולא חשוב אם היא שלילית או חיובית.
לפי דעתי אם חס וחלילה זה היה חיובי הרופא כבר היה יוצר איתך קשר.
אל תידאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעת אותי קצת תודה אבל...
אנונימי01/05/2008השאלה היא האם הם יוצרים קשר מיידית אם התשובה חיובית או שמחכים מספר ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיון
א01/05/2008תחשוב בהגיון- למה יש להם לחכות כמה ימים? הרופא המטפל שלך היה יוצר קשר במקרה והבדיקה לא בסדר.
תירגע ותלך לרופא המטפל שלך לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אינה תשובה של רופא!!!!!
ד''ר ננסי אגמון לוין01/05/2008לצערי אני לא מסכימה, עם ה"לחוצה" שענתה .
קבלת תוצאות הבדיקה הינן באחריות המטופל.
במידה והרופא יראה תשובה חשודה הוא יפנה לביקורת ובירור באחד המרכזי.
אם זאת לרופא משפחה יש חולים רבים, וגם אם התקבלה תשובה חיובית, היא לא בהכרח הדבר הכי דחוף מבחינת הרופא.
יתרה מכך, רופא המשפחה לא תמיד מקבל את התשובות, אלא רק תשובות לבדיקות שנעשו דרכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות על בדיקות איידס.
ד''ר ננסי אגמון לוין01/05/2008הנוהל המקובל בישראל, הוא שתשובות לבדיקות איידס ימסרו על ידי רופא או על ידי אחות שהוסמכה לכך, ותשובות אלה , גם בבית החולים, אינן ממוחשבות.
כך שהרישום הדיגיטלי הינו טכני בלבד - ואין לו שום משמעות.
אנא פנה לרופא.
אני מקווה שהבדיקה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
אנונימי01/05/2008הלחץ שלי נוסע מניסוח התשובה שהשתמעה בעיני כחיובית. מדברייך אני מבין שהרישום "הודעה נמסרה לרופא" הוא טכני ולכן בשלב זה לא ניתן לפרש את התשובה כחיובית או שלילית. האם הבנתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר ננסי אגמון לוין03/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אנונימי03/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה אחת קטנהא01/05/2008
האם בדיקה hiv שלילית מספיקה כדי לא לחשוש מאידס או שהיא יכולה להיות גם שגויה?
המגע הלא בטוח היה לפני יותר משנתיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן לבדיקת האיידס הוא חודשיים.
ד''ר ננסי אגמון לוין01/05/2008בדיקת האיידס השגרתית (אליזה), אמינה לחלוטין מעל 8-12 שבועות. ולפיכך מגע לא מוגן לפני שנתיים ובדיקה שלילית = אין לך איידס.
ברכותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בצווארא01/05/2008
שלום רב,
לפני כשבוע יצא לי בלוטה על הצוואר היא לא כואבת ולא משתנה בגודל. פניתי היום לרופא אף אוזן גרון והוא אמר שהבלוטה ממש קטנה ואין למה להתייחס.
לפני כחודש ביצעתי בדיקה hiv במרפאת std ( בדיקה מהירה ) והיא הייתה שלילית והבדיקה גם נשלחה לקפלן ומשם קיבלתי תשובה שבדיקה hiv - elisa שלילי.
אך אני ממש דואגת. האם הבלוטה הזו יכולה להעיד על המחלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "בלוטה בצוואר"
ד''ר ננסי אגמון לוין01/05/2008ללחוצה שלום,
ישנן סיבות רבות ל"בלוטה בצוואר" אנא פני שוב לרופא המתמחה במחלות זיהומיות או המטולוגיות או רופא פנימי להשלמת הבירור.
נ.ב. - ברוב המקרים זו סתם בלוטת לימפה שמגיבה לזיהום בשיניים, בחניכיים או זיהום במערכת קרובה ואין בה שום סכנה ושום פחד, אך לצערי את האישור הסופי אוכל לתת לך רק אם אבדוק אותך.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמודאג01/05/2008
האם בספירת דם רגילה שמבוצעת 3 עד 4 שבועות לאחר החשיפה לנגיף אמורה להיות ירידה בספירת כדוריות הדם הלבנות ובלימפוציטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת הדם ואיידס.
ד''ר ננסי אגמון לוין01/05/2008למודאג שלום,
ספירת דם איננה בדיקה לאיידס !!!!
ולכן אין לסמוך עליה ואין טעם גם לדאוג בעטיה.
כמעט כל המחלות הויראליות עלולות לגרום לירידה בספירה הלבנה. ויש לכך עוד סיבות רבות מאוד, ברוב המקרים זו תגובה חולפת ולא מסוכנת.
הכי פשוט זה לחזור על הספירה ולראות מה קרה.
והכי נכון להבדק לאיידס באחת ממרפאות האיידס בצורה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)