מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת ואיידסשי26/07/2014
האם ניתן לחיות עם סכרת ואיידס האם יש קוקטלים מתאימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת ואיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014בהחלט שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לא מוגניםמורן25/07/2014
שלום פרופסור,
קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בחור שיצאתי איתו במשך כחודשיים.הוא גמר בפנים. ביקשתי ממנו להיבדק והוא אמר שהוא ימצא לכך זמן אבל לטענתו הוא נבדק בעבר ולא היו בעיות. לא הצלחתי להתאפק ושכבנו, הוא שאל אם צריך קונדום ואמרתי לו שלא כי אני נוטלת גלולות.
סמכתי עליו וראיתי בו בן זוג קבוע.
נפרדנו וכעת אני משחזרת את התנהגותו והוא כבר לא נראה לי תמים כמו שהציג את עצמו והוא נראה בנאדם שפעיל מינית ועושה סטוצים לפני וגם אחריי.
אני מאוד מאוד חוששת כי אני בחורה שמחשיבה את עצמה לאחראית, ולפניו היה לי רק בן זוג אחד שאיתו איבדתי את הבתולים.
אני בחששות מאוד כבדים וקשה לי להירדם בלילות.
אני לא בדיוק זוכרת אם זה קרה לפני או אחרי ששכבנו בפעם הראשונה אבל הייתה לי פריחה באיזור החזה, הרופאה טענה שזה נובע כתוצאה מהזעה וקניתי בבית מרקחת משחה שלא כ"כ עזרה. אחרי בערך שבועיים הפריחה עברה. אני מפחדת כי פריחה היא אחת מן הסימנים המוקדמים לאיידס.
קשה לי מאוד מבחינה נפשית ואני נורא מתביישת שאני צריכה להגיע למצב של בדיקת איידס בבית חולים סורוקה, המחשבה שאני אחכה להיכנס לבדיקה מייסרת אותי וכמו כן זמן ההמתנה הארוך לקבלת התוצאות.
חשוב לציין שעברו 3 שבועות מאז שנפרדנו ואני לא יודעת אם זה מספיק זמן בשביל לבצע את הבדיקה.
אשמח לשמוע את עצתך. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לא מוגנים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014קודם כל הסיכוי שהוא נשא לא גדול מבחינה סטטיסטית בישראל וגם אם הוא נשא אש הוא מקבל טיפול שמקטין עוד יותר את הסיכוי שהוא יכול להדביק.
הזמן הנכון לבצע בדיקה הוא שבעה שבועות לאחר החשיפה האחרונה.
אני מציע לך לבצע הבדיקה למען השקט הנפשי שלך וכדאי לך לעשות זאת בועד למלחמה באיידס שיש להם סניף גם בבאר שבע , אם את מרגישה לא טוב לעשות זאת בסורוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידס במהלך טיפול רפואיסיוון24/07/2014
שלום
הלכתי לאחות כדי לקבל זריקה. הבאתי לה אמפולה סגורה מזכוכית.
כשהיא פתחה את האמפולה, היא נפצעה מהזכוכית. לאחר מכן היא לקחה מזרק והכניסה לתוכו את תוכן האמפולה.
אם הדם שלה נזל לתוך האמפולה הפתוחה והיא שאבה את התוכן שלה לתוך המזרק ולאחר מכן הזריקה לי, האם ניתן להידבק באיידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס במהלך טיפול רפואי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014קשקוש בלבוש-ממש הזוי ואין כל סיכוי שהיתה הדבקה שלא לדבר על כך שהסיכוי שהאחות שאית הוא ממש לא ראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בבקשה תענה ליAmir j24/07/2014
בקשר לפפילומה , אני פוחד כי , נגעתי למישהי עם השפתיים החיצוניות של הפה שלי בשפתיים החיצוניות של איבר המין שלה למשך 2 שניות ממש ואחרי זה הלכתי לשטוף את זה עם סבון ואני פוחד שבגלל שנגעתי עם היד כששטפתי(למרות שהיתה עם סבון לדעתי) אז הכנסתי את הנגיף מהשפתיים לפה כי קצת שטפתי גם בשפתיים הפנימיות של הפה..עם סבון . האם סבון מחטא בעיקרון ? והאם בכלל יש לי מה לחשוש .. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בבקשה תענה לי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014אין כל סיכוי להדבק על פי מה שתארת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסכוי להידבקות בנגיף הhivאיתן23/07/2014
פר שלום יש לי שאלה האים כאשר הגוף מיתמודד עם מחלה זיהומית או חיידקית לד שפעת או וירוס מסויים קיים יותר סיכוי להידבקות בנגיף הhiv אני יחדד את שאלתי אתה טוען בתשובות שנתת שהסיכוי להידבק במין אורלי שואף ל0 (נשיקות מציצות רימינג שנותנים) שאלתי אם יש לי ווירוס שפעת לדוג האים עדיין הסיכוי שואף ל0 להידבק בנגיף בפרטיקות שהזכרתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכוי להידבקות בנגיף הhiv - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014כן עדיין זה נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו ליייייייייייyarden23/07/2014
שלום לך פרופסור , הייתי במרפאת לוינסקי כי התנשקתי עם מישהי וגם ירדתי לה 'על יבש' אבל ..(מבחוץ כזה) והרופאה בלוינסקי אמרה שהכל אפשרי ברפואה ואולי נדבקתי משריטה ..היא אמרה "והאם הייתה שם שריטה"? יש לציין שלא הרגשתי דם כלל בנשיקה שלא היתה צרפתית וארכה חצי דקה ,אפשר נגיד שייצא נגיף משריטה או משו כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו לייייייייייי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014הרופאה ממש לא צודקת ואין כל סיכוי להדבקה בדרך שתארת ובנסיבות הללו!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמירה בחוץגלית22/07/2014
מה הסיכוי להדבקה כאשר המגירה בחוץ?
הבחור טוען שאינו נשא אבל אני הבחורה. וקראתי שהסיכוי אצל נשים להדבק הוא הרבה יותר גבוה ושניתן להדבק בקלות גם ללא גמירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
לי03/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמירה בחוץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014אין נתונים ממחקרים שבדקו שאלה זאת באופן מסודר! יחד עם זאת מקובל לחשוב בהסתמך על האפידמיולוגיה שאין הדבקה ללא גמירה בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופסורDANIEL22/07/2014
שלום ,
שאלה ראשונה,
אם רוק מנטרל את הנגיף , למשל נגיף שיש בדם , אז איך ברוק יש נגיף בעצמו בכלל ? גם אם בכמות קטנה .. הרי הוא מנטרל נגיף אז איך קיים בו נגיף
אמר לי איזה רופא שאולי עדיף שאני יעשה בדיקה לאיידס כי אולי היתה שריטה של ראיתי ..בירידה לאישה ובנשיקה .. הוא אמר שהכל אפשרי ברפואה ואולי היתה שריטה שלא ראיתי אז לך תדע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פרופסור - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014נטרול של הנגיף לא אומר שהנגיף נעלם -הוא פשוט לא מסוגל להדביק.
כל השריטות הללו שאתה מתאר אין להם כל סיכוי לגרום להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בנטואיץ' שלוםדניאלה22/07/2014
שתי שאלות .
1)דיברתי בטלפון עם הועד למלחמה באידס ואמרו לי שטיפה אחת של דם מפצע פתוח לפצע פתוח יכולה להיות כן מסוכנת בסטואציה מסוימת וטענו שזה תלוי בגודל הגוף של האדם ועוד כמה דברים ולפי זה כמות הנגיף בטיפת דם . כמו כן כתוב באתר של הועד ש"ברוב המקרים" טיפה אחת של דם אינה מהווה חשש להדבקה,ומצד שני אומרים באופן חד משמעי שרק כמות מסיבית של דם עם כמות מסיבית של דם (טרי כמובן) יכולה להוות חשש. אז....באיזה מקרים מתכוונים כשטיפה של דם כן מהווה חשש והאם תוכל להסביר לי את מה שהנציג של הוועד לא הסביר לי טוב בקשר לכמות נגיף בטיפת דם עם גודל הגוף ומה שהוא אמר שם. יש לציין שהתנשקתי במשך 20 שניות עם חשפנית ..אבל אני מבקש הבהרה לגבי השאלות הנ"ל.תודה
2)ירדתי לה לכמה שניות ונגעתי בשפתיים החיצוניות שלה שהיו יבשות .. כלומר נגעתי לה בעור והחשש שלי הוא שאולי לפני זה היה שם נוזל נרתיק מרוח שהתייבש ועכשיו נגעתי בו עם השפתיים. האם יש מה לחשוש בכלל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בנטואיץ' שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014מן התאור שלך אין סיכוי להדבקה!
כללית הסיכוי להדבקה בדרך זאת מאוד מאוד נמוך. דרוש הרבה דם שיהיה עם עומס נגיפי גדול ושהפצע השני יהיה גם הוא גדול ומדמם.
על כן אין כל סיכוי להדבקה במקרה שתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותערן22/07/2014
שלום
אני לאחר חשיפה למחט מזוהמת טופלתי בטרובדה ואייסינטרס
עשיתי בדיקה ביום ה 50 לדקירה קיבלתי תוצאה שלילית
האם הבדיקה אמינה למרות הטרובדה ואייסינטרס או שצריך בדיקה חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014אמינה בהחלט ואין צורך בבדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב תודהערן22/07/2014
שלום למרות שאולי לא הכי קשור לפורום
מה הזמן שצריך לחכות לפני ביצוע בדיקה לצהבת
עשיתי אחרי 7 שבועות וקיבלתי שלילי גם hiv hcv hvb
האם זה מספיק או שהזמנים שונים בין הבדיקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב תודה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב הדבקהלירון21/07/2014
היום עליתי על אוטובוס ישבה משהיא שהיא מסוממת נכנסה עם פלסטרים רבים על הרגלייים תוך כדי נסיעה נשר לה הפלסטר והיה חיכוך עם הרגל שלי.
ברגל יש לי פצעים מעט מדממים. מיד זרקתי את הפלסטר שלה ואח"כ שפשפתי את המקום לראות אם יש דם. מרוב לחץ התחלתי לבכות ונגעתי בעיניים
האם יש חשש אם נגעתי בעיניים לאחר שנגעתי ברגל ובפלסטר והיה לי ביד נוזל מדבק.
יש חשש לאיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב הדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014אין כל סיכוי להדבקה ממה שאתה מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן21/07/2014
האם hiv עובר דרך כף היד כאשר מאוננים לאשה ובעצם באים במגע עם ההפרשות שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014לא בשום פנים ואופן לא!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששדודי21/07/2014
האם התסמינים הראשונים להדבקה מגיעים ביחד או שיכול להיות כאבי גרון ולאחר מכן 40 יום מרגיש טוב ואז כאבי בטן חזקים למשך 3 ימים .זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014זה סתם מלחיץ להתעסק עם התסמינים ואין טעם להסביר את כל התסמינים מאחר שהתסמינים אינם מיוחדים לאיידס וכל מי שלחוץ בטוח שישי לו את המחלה!!
לכן, אם יש חשש כדאי להבדק במקום להתעסק עם ספקולציות סביב התסמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעתאוראל20/07/2014
בבדיקת דם פשוטה בקופת חולים אפשר לדעת אם יש סימנים להידבקות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`20/07/2014בבדיקה "פשוטה" אין לדעת אם אתה נשא או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)