מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' בנטואיץ' , תודה !ירדן19/07/2014
שלום פרופ',אני יודע שקל מדי להדבק ממזרק. עשיתי בדיקה במרפאת לוינסקי ויש לי פחד הזוי קצת שהאחות קצת לא אהבה אותי כי עצבנתי אותה קצת והחליטה להשתמש במחט משומשת .או נגיד שהיא עושה את זה להרבה אנשים. אני יודע שזה תלוש מהמציאות . אבל אם תוכל לענות לי
הבנתי שדם בקטע של מזרק יכול לדבק רק בתנאי וואקום ..של הזרקה כמובן או לקיחת דם . אבל הבנתי שיש וואקום גם בתוך המזרק ...השאלה אם זה במזרק כולו או גם יכול להיות רק בתוך המחט ..ואם כן אז כמה זמן יהיה הדם שם עם נגיף עד שיתחמצן אם בכלל.
1) האם אחרי שהאחות מוציאה את המבחנה המלאה דם מהמחט לאחר בדיקה אז אין כבר וואקום והנגיף מתחמצן מהאויר שנכנס למחט ונגיד שהיא תשתמש שוב ותחבר למחט המשומשת מבחנה חדשה זה לא יידבק כי הוא התחמצן כבר .. ?
2) האם יש הבדל בין הזרקה לבין לקיחת דם ?
למה אומרים שמזרק משומש זה מסוכן אם זה תוך שניה הרי מתחמצן? האם מתכווונים שרק המחט מתחמצנת אם היא בנפרד מהמבחנה ? כי המבחנה יוצרת וואקום כשהיא עדיין מחוברת למחט . תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בנטואיץ' , תודה ! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`20/07/2014שאלות מבולבלות ומבלבלות! כללית מן התאור שלך אני משוכנע שהאחות לא פעלה על מנת להדביק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות עקב מגעמוטי19/07/2014
לפני כשלושה ימים קיימתי יחסים מוגנים עם בחורה, בין לבין היה רגע שחדרתי ללא קונדום למשך שניה ויצאתי
מה הסיכוי במקרה כזה? מאז בחרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות עקב מגע - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`20/07/2014סיכוי קטן מאוד קרוב לזניח, אבל קשה להעריך. אין מנוס אלא להבדק כעבור 49 ימים מן הארוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאחר 21 יוםלורן18/07/2014
מה היא הבדיקה שניתן לעשות לאחר 21 יום?
קראתי שקיימת בדיקה כזו שהיא מהימנה מספיק. האם אכן ניתן לקבל תשובה לאחר 21 יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לאחר 21 יום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`20/07/2014בבדיקת הקומבו בודקים אנטיגן (הנגיף) ונוגדנים לנגיף. כעבור 21 יום מההדבקה או מהחשיפה יכולה הבדיקה של הקומבו לגלות אם הוא נשא או לא על פי מציאת הנגיף בדם. כעבור 49 ימים מן החשיפה יתגלו הנוגדנים לנגיף. אם התוצאה לנוגדנים חיובית אזי הנבדק חיובי. על מנת לשלול בודאות נשאות יש לבצע את בדיקת הקומבו 37 ימים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושששי17/07/2014
שלום לפני כמעט שבועיים הייתי עם טראנסית והיא חדרה אליי עם קונדום.
לפני זה ביצעתי בה מין אוראלי ללא קונדום והיא לי, לבסוף היא אוננה כדי לגמור תוך כדי שאני מלקק את קצה הפין שלה ואיך שהרגשתי את הגמירה שלה ירקתי והפסקתי . יש לציין שאחרי שבוע וחצי התחילו לי כאבי גרון חזקים עם גירוי באוזניים וקצת ליחה. אני מאוד מפחד שזה תסמין למחלה.. עד כמה הסיכוי פה שנדבקתי באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`18/07/2014הסיכוי מאוד מאוד נמוך על פי התאור שלך . כל הסיפור על התחושות לאחר שבועיים הם קרוב לודאי בגלל החרדה שלך מהדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלירן18/07/2014שחכתי להוסיף שבמקרה שציינתי זה היה שעתיים לאחר ששתיתי אלכוהול והבנתי שאלכוהול גורם לרגישות בחלל הפה ואפשר להדבק..
בקשר למה שאמרת, הייתי חרד בימים הראשונים אחר כך זה הפסיק לי ואז התחיל פתאום הכאבי גרון.. ונלחצתי שוב.
אני יודע שאחד מהתסמינים זה כאבי גרון..
במידה וומתייחסים לתסמין האמיתי ..האם זה רק כאבי גרון או שמתכוונים לדלקת? כי הייתי אצל הרופא ואצלי זה לא דלקת. ועוד דבר. האם זה אמור להיות רק כאבי גרון ? כי לא ראיתי בשום מקום שרשום עם נזלת וליחות.
ואצלי זה עם קצת ליחות ונזלת והיו גירויים באוזנייים. האם זה תואם לתסמיני איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים
צבי בנטואיץ19/07/2014כל התאורים הנוספים אינם משנים מה שאמרתי-אין לזה כל קשר או הוכחה להדבקה !
אני חוזר על כך שמה שאתה מתאר קשור קרוב לודאי בחרדה וראוי שתטפל בכך באמצעות פסיכיאטר או פסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב יש לי שאלהאוראל17/07/2014
רציתי לדעת לפני כ3שבועות עשיתי עגיל באוזן העליונה (אליקס) עשיתי בתיילת באילת בדרך כלל את החור עושים במחט לי עשו באקדח לעגיל ומי שעשה לי לא חיטא את האקדח לפני השימוש בוא אך חיטאתי את האוזן באלכוהול שמעתי שיכול לקרות מצב שבו יש הידבקות באיידס אל אין לי תסמינים לכך אין כאבים יש רק באוזן שבו יש עגיל רציתי לדעת אם יש מצב שאני יוכל להידבק בגלל שלא חיטאו את האקדח לפני השימוש בו ? ותודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב יש לי שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`18/07/2014הסיכוי לכך זניח אבל אין אפשרות לקבוע מהו הסיכוי במדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי סיכוי הדבקותחרדות17/07/2014
שלום,
אשמח לדעת אחת ולתמיד, מה הסיכוי להידבק באיידס כאשר ישנה חדירה (אני האישה) ללא גמירה.
אודה לך אם תאמר לי גם אם הסיכוי משתנה אם מדובר בחדירה שבוצעה נניח במשך דקה.. או אקט שלם שבוצע ללא קונדום (אך כאמור גמירה בחוץ).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי סיכוי הדבקות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`18/07/2014אין סטטיסטיקות ברורות על כל השאלות ששאלת בעיקר על הסיכוי ללא גמירה.
כללית ללא גמירה -שפיכה בחוץ-אין הדבקה ! אבל ברור שזה לא מדוייק.
גורם מרכזי שקובע הרבה מאוד הוא העומס הנגיפי של הנשא. אם העומס גבוה -סיכויי ההדבקה גבוהים יותר באופן משמעותי. במיוחד אם הנשא הוא בתקופה הראשונה של שלושה החודשים הראשונים מאז שהוא נדבק.
הסיכוי להדבק ממגע מלא לא מוגן בממוצע הוא 1/300 והסיכוי עולה אם את במחזור או אם המגע הוא דרך פי הטבעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אחרי 47 ימיםחרדות17/07/2014
שלום.
קראתי שיש לערוך בדיקה 7 שבועות לאחר החשיפה - כלומר 49 ימים.
עשיתי בדיקה שיצאה שלילית אולם 47 ימים לאחר החשיפה.
האם יש צורך לחזור על הבדיקה או שאוכל להסתמך עליה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחרי 47 ימים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`18/07/2014אתה בהחלט יכול לסמוך על התוצאה השלילית לאחר 47 ימים ואין צורך לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע מין אורלי כשיש לי דלקת בגרוןאיתן16/07/2014
מצצתי לבחור שאני לא מכיר כאשר הוא גמר בחוץ אבל הרגשתי מעט מנוזל הזרע בפה בתקופה זו כאב לי הגרון היה ליי דלקת בגרון . בהנחה שהוא נשא האים קיים סיכוי להידבק בנגיף הhiv מהאקט הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע מין אורלי כשיש לי דלקת בגרון - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`18/07/2014אין מצב- על פי מה שאתה מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי הדבקהלי15/07/2014
שלום,
קיימתי יחסי מין עם בחור שאני מכירה, אבל אין לי מושג מה העבר שלו.
קיימנו יחסי מין עם קונדום במהלכו הוא נקרע באופן קיצוני, ממש קרע משמעותי בקצהו ובצדו. שמנו לב לזה בשלב מאוחר יחסית, למרות שהוא לא גמר בפנים.
האם סיכויי ההדבקה קטנים כשאין גמירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי הדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`20/07/2014בהרבה יותר קטנים !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיכה עם כתמי דםשרון15/07/2014
שלום
היום ראיתי כתם דם גדול ושני כתמי דם קטנים בשמיכה נגעתי בשמיכה והרגשתי רטיבות ביד.
אני לא זוכרת אולם יכול להיות ששישפתי את העין עם היד שהיתה בה רטיבות כשנגעתי בשמיכה
האם יש סכנה כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיכה עם כתמי דם - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`20/07/2014אין כל סכנה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת מידע רפואי - טיפול ב PEPיצחק13/07/2014
שלום רב,
לפני כשנה טופלתי בטיפול מונע בתרופות PEP למשך 28 יום עקב חשש לחשיפה אפשרית לאיידס. לאחר מכן נבדקתי והכל תקין. אני לא נשא או חולה ובריא לחלוטין, אז וגם היום.
נדקרתי בטעות ממחטים רפואיים בעת שאשפזתי את אבי בבית חולים. אני אדם מאוד היסטרי וחששתי שלא אקבל טיפול מונע כי במקרים אלו כך סברתי, רק עובדי רפואה מקבלים טיפול, ולכן הגזמתי בדיווח, שיקרתי וטענתי כי אני חושש שנחשפתי עקב יחסי מין לא מוגנים, וכך מייד קיבלתי טיפול מונע. היום בדיעבד אני מאוד מצר על כך כי התברר לי שהסיכון מאד נמוך להידבק מדקירת מחטים אך הלחץ וההיסטריה שלי גרמו לי לחשוב בצורה מטעה ולא מחושבת.
האם הטיפול המונע החד פעמי שקיבלתי (PEP) ימחק מהתיק הרפואי ? הרי אני נקי ומנהל אורח חיים בריא ושומר על עצמי בצורה קפדנית, ואני סטרילי, מחטא כל דבר שעלול להיות מזוהם וכד'. מדוע זה צריך להישאר רשום בתיק הרפואי ? הרי הטיפול שקיבלתי היה טיפול רפואי מונע ככל טיפול רפואי אחר (אנטיביוטיקה כנגד שפעת וכו').
כיצד ניתן להסתיר, למחוק או להצפין את המידע הזה בצורה שלא יצא החוצה שהרי הוא כבר לא רלבנטי ? חשיפת המידע הזה אפילו שאינו רלבנטי כבר, עלול לגרום לכך שחיי האדם יהרסו בעקבות מידע שאינו נכון. האדם אינו צריך להצטדק ולומר לכל "אני נקי" וזאת אם המידע שטופל בעבר בתרופות אלו דלף ונחשף.
הרי מידע ושאילות על תרופות שנטל אדם ניתן להפיק בקלות בכל עמדה לשירות עצמי בקופ"ח עם כרטיס מגנטי. מספיק שאבקש ממישהו/ קרוב משפחה להביא בעבורי את תוצאות בדיקות שביצעתי ומייד הוא נחשף לכל התרופות שנטלתי בעבר. בנוסף, המידע רשום אצל הרוקחים, ולבטח אצל עוד נושאי משרה בקופ"ח מלבד הרופאים.
אם אגיש פעם תביעה לחברות ביטוח/ ביטוח לאומי וכיו"ב אצטרך לחתום על ויתור על סודיות ואז יחשף שטופלתי בעבר בתרופות אלו - כל פעם אצטרך להצטדק ?
מאוד מציק לי ששיקרתי כדי לקבל טיפול שכעת אני מבין שרוב הסיכויים שלא הייתי זקוק לטיפול זה.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת מידע רפואי - טיפול ב PEP - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/07/2014אתה מסבך עצמך ללא צורך!!. הסיכוי שהמידע יופץ הינו זניח להערכתי. גם מי שנכנס לתיק הרפואי שלך לא רואה זאת ישר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה הבהרה בנוגע לבדיקהלי12/07/2014
אני נתקלת בתשובות שונות באינטרנט.
אחרי כמה זמן ממועד האירוע אני צריכה להבדק בבדיקה הרגילה של קופת החולים? (הקונדום נקרע ורק אחרי זמן מה הבחנו בזה וככל הנראה נשפך זרע בתוכי)
בחלק המהמקרים כתוב שלושה חודשים ובאחרים כתוב 21 יום ובמקומות אחרים נוספים כתוב 7 שבועות.
מה הזמן הנכון לבצע בדיקה? מה שם הבדיקה שעליי לבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה הבהרה בנוגע לבדיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/07/2014הבדיקה נקראת קומבו והיא יכולה לשלול הדבקה אם נעשתה שבעה שבועות לאחר החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחט לבדיקת סכרתנועה12/07/2014
שלום רב. קודם כל אני רוצה להודות לכם על האתר והתרומה לאתר שנובעת מזמנכם החופשי. תבורכו... שאלתי היא כזאת : אבא שלי חולה סרטן וסוכרת . בערך כל יום אני בודקת לו בדיקת סוכרת על ידי המכשיר והמחט ולא ידעתי שצריך להחליף מחט מאדם לאדם !!! תמיד אחרי שבדקתי לו סוכרת לאחר כך בדקתי לעצמי ללא החלפת המחט של הדקריה !!! האם זה מהווה סכנה ואני צריכה להבדק למחלת האיידס????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחט לבדיקת סכרת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/07/2014את צודקת שראוי להשתמש במחט באופן חד פעמי בלבד. אין כל חשש מכל התאורים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול pep וביקור במרפאת hivשרון08/07/2014
שלום,
לפני כשבועיים התחלתי טיפול מונע (pep) לאחר חשיפה לא מוגנת.
הייתי במיון ביום חמישי - מה שאומר שאת שאר הכדורים להמשך הטיפול יכולתי לקבל רק ביום ראשון במרפאת הhiv כפי שהוסבר לי ע״י הרופא שטיפל בי - אך נאמר לי לגשת לבית המרקחת ביום שישי כדי לקבל את הכדורים שאצטרך לסופ״ש (עד יום ראשון).
ביום שישי ניגשתי לבית המרקחת וציפיתי לקבל רק ארבע מנות, אך הרוקח סיפק לי את כל כמות הכדורים הדרושה להשלמת הטיפול - לחודש שלם.
על אף שביקשו ממני - לא ניגשתי למרפאת הhiv עקב לו״ז צפוף.
שאלתי היא זאת - האם יש טעם לגשת לשם אחרי נטילה עקבית של התרופות כבר במשך שבועיים (תופעות לוואי וקשיים - אין)? הרי כאמור נמצאת ברשותי כמות הכדורים הדרושה עד להשלמת הטיפול. אם כן, מדוע?
תודה רבה והמשך שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול pep וביקור במרפאת hiv - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/07/2014אתה לא חייב ללכת למרפאה לפני שגמרת את הטיפול. לאחר מכן כדאי לגשת כדי לקבל את התשובות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמני06/07/2014
שלום ד"ר הלפרין,
היום הייתי בחוף ישבתי במקום בו נמצאים צדפים רבים וטיילתי על החוף יחף. כשאני מטייל ודורך על הצדפים כתוצאה מכך הרגשתי בדקירות ברגליי. ממש לפני שהתכוונתי ללכת לביתי הבחנתי במזרק ללא מחט על החוף באיזור בו ישבתי. המזרק לא הכיל דם או נוזל אחר וכאמור היה ללא מחט. כתוצאה ממציאת המזרק עלה בי החשש שמא המחט או מזרקים נוספים היו בחוף מהם הייתי עלול להידקר, וחלר מהדקירות אותן הרגשתי כשפסעתי על הצדפים היו בעצם מחט או מזרק. אציין כי לא הבחנתי בהם אך אני חושש שהחשש ברור.בנוף, הסתכלתי בכפות רגלי ולא הבחנתי בשום סימן פציעה או דם. האם לדעתך יש סיבה לחשוש מהדבקה בנגיף ה HIV? מה הסיכוי שהנגיף ישרוד ביום כזה חם במחט או מזרק?
סליחה על השאלה הארוכה אני פשוט מת מפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/07/2014מן התאור שלך אין כל רמז או סבירות שנדבקת!! הסיכוי שהנגיף ישרוד בתנאים שאתה מתאר הם זניחים שכן הוא לא מזיק מעמד בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)