מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושש מאודאבי10/05/2014
שלום רב.
לפני כשבוע שכבתי עם נערת ליווי השתמשתי באמצעי מניעה (קונדום)
במהלך האקט הכנסתי אצבע לנרתיק שלה למשך כשתי דקות בערך, לציין שיש לי חתך בגודל של סיכה בערך 2 מילימטר,בנוסף יש לי שפשוף קל באצבע כשהשכבה העליונה של העור התקלפה מעט כתוצאה משיפשוף באבן אציין שהחתך לא מדמם והשיפשוף לא הטריד או כאב. אני אשמח לדעת מה הסבירות להידבקות באיידס במצב כזה והאם הסיפטומים לשון לבנה,בלוטות לימפה מוגדלות בגרוןוצריבה ברגליים ובידיים. יכולים להעיד על הידבקות לאחר 3 ימים מהמקרה.
ד"ר אשמח לדעת את התשובה מה הסיכויים שלי להידבקות.
אציין שאינני אדם בעל חרדות ברמה היום יומית והמקרה הזה גורע ממני את כל כוחות הנפש לי ופוגם במרקם המשפחתי שלי.
התקשרתי לכמה מקומות ולאגודה ונמסר לי שבמקרה שתארתי לפניך חייב להיות פתח גדול ושותת דם כדי להידבק.
אבקש ממך אישור לכאן או לכאן בצורה בהולה.
בתודה מראש וסליחה על ההפרעה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש מאוד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014מן התאור שלך אין כל בסיס לחשש וכך לא נדבקים!!
החרדות שלך נובעים מרגשי האשמה על מה שעשית כבעל משפחה ואישה ועל כך אתה מעניש את עצמך אבל אין כל חשש אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אמינה אחרי איזה פרק זמןרונן10/05/2014
שלום בתאריך 28/4 נדקרתי באצבע ממחט רפואית
אני מטופל מאז באיינסטר x2 ביוםוטרובודהx1ביום
למשך 4 שבועות
מתי אני יכול לעשות בדיקה ולהיות רגוע?
והאם תוצאות יכולות להיות לא אמינות בגלל בכדורים ?
האם הכדורים לכשעצמם מסוכנים ?
תודה , מוטרד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אמינה אחרי איזה פרק זמן - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014בדיקת קומבו שבעה שבועות לאחר הארוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאר השאלות ששאלתי ?
רונן13/05/2014האם הבדיקה יכולה להיות לא אמינה בגלל הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםגלית09/05/2014
שלום, בני בן השנה עבר ספירת דם.האחות שעשתה לו את הבדיקה עבדה ללא כפפות. בסיום הבדיקה היא אמרה שהבדיקה לא הצליחה ועשתה לו שוב ואז כשהיא סיימה ראיתי שיש לה דם על היד.אני לא זוכרת את הכמות.האם יש לי מה לדאוג כי אינני יודעת אם הדם הוא של בני או שהדם הוא של זה שהיה לפני? בהנחה שהכמות דם היתה גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014אין כל מקום לדאגה על פי התאורים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רגוע.לחוץ מאוד09/05/2014
שלום,
אני הומוסקסואל ושאלתי היא:
אם באיזור בין פי הטבעת לביצים אפילו קצת יותר קרוב לפי הטבעת שרף לי או היה לי חתך,וגבר נשא התחכך בי עם איבר מינו באיזור הזה(לא חדר אלא רק התחכך לכמה שניות אפילו חצי דקה),עד כמה אני צריך לדאוג?
אציין שוב שלא מדובר "בפנים" אלא בחוץ באיזור בין פי הטבעת לביצים ויותר קרוב לפי הטבעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
לחוץ מאוד11/05/2014הי ,אפשר לקבל תשובה?
בבקשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רגוע. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014אין כל סיבה לדאגה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאנונימי09/05/2014
בקשר לבדיקת הרוק החדשה של איידס (HIV OraQuick) אחרי כמה זמן מהמגע החשוד אפשר להיבדק (ושזה מקסימום סיכוי שתוצאה אמינה)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014אחרי שמונה שבועות לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה ממחט רפואית , מאוד לחוץ בבקשהרונן08/05/2014
שלום
לפני שבוע בשדה התעופה במינכן
הכנסתי את היד לכורסא ונדקרתי ממחט רפואית שהיתה שם הדקירה בקצה האצבע
מייד שהיגעתי לארץ ובתוך פחות מיממה הלכתי למיון שם לא רצו לתת שום טיפול היות ואני חרדתי הופנתי למרפאה זיהומית
לאחר שדיברתי עם הרופא קיבלתי
טרובדה ואינסטס למשך ארבע שבועות חיסון אקטיבי ופסיפי ל hpv חיסון טטנוס
יש לציין שישבתי על הכורסא לפחות שעה ומשהו לפני הדקירה כך שזה מינימים הזמן שהמחט היתה שם , יכול להיות גם הרבה יותר
מה דעתך הרפואית אני ממש בלחץ שנדבקתי
עשו לי בדיקות במיון ויצא שלילי אבל זה יום אחרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה ממחט רפואית , מאוד לחוץ בבקשה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014אם הייתי הרופא המייעץ לא הייתי ממליץ על טיפול מונע שכן הסיכוי להדבק בנסיבות שתארת הוא אפס. לכן כל מה שקורה אתך זאת חרדה ואין לך איידס.
לגבי המועד לבדיקה-צריך לחכות שבעה שבועות מעת החשיפה על מנת לשלול הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאחר 4 ימיםאנונימי08/05/2014
האם בדיקה שלילית לאחר 4 ימים מזמן המגע היא בדיקה אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לאחר 4 ימים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014לא בשופ פנים לא!!
בדיקת קומבו ראשונה אפשר לעשות 3 שבועות לאחר החשיפה ואם היא שלילית צריך לחזור עליה שבעה שבועות לאחר הארוע. ורק אז אפשרל להיות בטוח שלא נדבקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להדביק בזדון דרך עיסוי פיןאנוימי07/05/2014
שלום
לפני 6 שבועות היה לי עיסוי אירוטי.
הבחורה היתה עם תחתונים
גם כשגמרתי רצה מהר לשירותים ורחצה את ידיה גם אמרה שלא נותנת לי לנגוע בחלק תחתון שלה כך שזה מרגיע אותי קצת שלט היתה חולה
רק באמצע נכנסה לשירותים ולא ראיתי אבל משחה לי על כל הגוף כולל על הפין גל מסוג אחר ואני חושש שהיא הלכה לשירותים והוציאה נוזל מהנרתיק שלה. והכניסה לבקבוק וחזרה אלי לא היה בקבוק גדול גם שמעתי רעש מהשירותים
האם יש חשש שנדבקתי
כשהיתה ליד י ברור לי שהתחונים היה כל הזמן עליה וגם לא נגעה לי בכלל בפי הטבעת רק על הפין!
זה היה פעם הראשון והארחרון שהלכתי לעיסוי
מאז אני לא יושן בלילות!833
מאז אני מפחד שנדבקתי וגם התדבקתי את אשתי, אחרי 3שבועות אחרי האירוע היה לי חום יומיים בערך 38.3
אני חולה מזה ולא יושן בלילות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להדביק בזדון דרך עיסוי פין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014כל מה שאתה מתאר אינו יכול בשום פנים ואופן להביא לןהדבקה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהשגיא07/05/2014
ביצעתי מין אוראלי בגבר ולאחר מכן הוא ביצע בי מין אוראלי. השתמשנו בקונדום בשתי הפעמים, אבל תוך כדי האקט מצצנו אחד לשני את האשכים. אני בחרדה עצומה עכשיו שאני יכול להידבק באיידס או במחלות אחרות מהאקט. אני צריך לפנות לעזרה? כל זה קרה לפני שעה! בנוסף לפני שהוא ביצע בי מין אוראלי והוא שם את הקונדום עלי, הוא לרגע ניסה לשים את הקונדום על עצמו לפני כן אבל הבין שהתבלבל. אני יכול להידבר באיידס מכך שהקונדום שהוא שם עלי נגע באיבר המין שלו קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
שגיא13/05/2014אשמח לקבל תשובה לשאלה שלי, אני מאד בלחץ. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/05/2014אתה לא בסיכון להדבקה על פי כל התיאור שנתת כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שגיא14/05/2014המון תודה על העזרה. האם יש צורך להיבדק בעקבות המקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת תספיג חלבון...רועי06/05/2014
איזה חלבונים צריכים להימצא בבדיקה על מנת שהבדיקה תהיה חיובית?
איזה חלבונים (הכוונה שלי ל P24, P41... וכו'.) צריכים להופיע ב GAG, POL ו-ENV?
אודה לכם אם תוכלו לפרט לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על בדיקת תספיג חלבון... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014צריכים להיות לפחות נוגדנים לשני חלבונים או שלושה של הנגיף-p24 P41 P120 ו- p160
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך... לא בדיוק הבנתי...
רועי06/06/2014כתבת:
"צריכים להיות לפחות נוגדנים לשני חלבונים"
איזה בדיוק חלבונים? תוכל לפרט בדיוק.
כתבת:
"או שלושה של הנגיף-p24 P41 P120 ו- p160"
למה התכוונת בדיוק? (שלושה מתוך הארבעה שפירטת?)
אם תוכל לפרט יותר, או לתת לי לינק לאיך מפענחים את הבדיקה הזו, אני אודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידסבחרדה עצומה04/05/2014
לפני כחודש קיימתי יחסי מין עם נערת ליווי עם קונדום בזמן קיום יחסי המין אמרה לי שהיא רוצה להחליף את הקונדום ואני לא יודע מה הסיבה ומאותו זמן אני בחרדה, אחרי חודש מיחסי המין עשיתי בדיקה דרך מכבי קיבלתי תשובה שלילית שאלתי את הרופא אם הבדיקה הזאת שהיתה אחרי חודש מספיקה הוא אמר שכן ואין צורך לעשות עוד בדיקה למרות שממה שאני קורא באינטרנט צריך לעשות בדיקה אחרי שלושה חודשים.
עכשיו לשאלות
האם בדיקה אחרי חודש אמינה מספיק??
מה יכולה להיות הסיבה שנערת ליווי מחליפה קונדום?? חוץ מקריעת הקונדום שאני מכיר אותה
לתת לי תשובה בדחיפות בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/05/2014מן התאור שלך איני רואה כל מקום לחרדה! שכן אם הקונדום לא נקרע אז לא ניתן להדבק!
איני יכול לענות על למה היא בקשה להחליף הקונדום-אולי היה לה לא נעים?
הזמן הבטוח לבצע בדיקה על מנת לשלול הדבקה הוא שבעה שבועות לאחר החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהשגיא02/05/2014
שלום! נפגשתי עם גבר מהאינטרנט. בזמן המפגש הוא עשה לי ביד. למרות שהוא נשאר לבוש לאורך כל המפגש ולא היה מין אוראלי כלל, אני פוחד שהיתה לו שריטה על היד שממנה אני יכול להיבדק. אני צריך לפנות לעזרה? טיפול מונע? להיבדק בעקבות המקרה? אשמח מאד לתשובה מהירה. המון המון תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/05/2014אין כל סיכוי להדבקה על פי התאור שלך ואין צורך להבדק בשל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטהחרד01/05/2014
הבת שלי שיחקה עם ילד קטן ממנה ובמהלך מריבה הילד שרט את ביתי מתחת לגבה (שריטה קטנה מאד שירד ממנה מעט דם) לילד היה פצע באצבע מלפני כמה ימים שייתכן ועדיין היה בו דימום ואני יודע אם הוא שרט אותה באצבע עם הפצע ובכל מקרה אני מוטרד וחרד האם כך ניתן להידבק ? האם עלי לעשות משהו ? אשמח לתשובה מהירה וברורה .תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/05/2014אין כל סיכוי להדבקה גם אם הילד נשא של הנגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIVHIV29/04/2014
שלום רב
התנשקתי עם בחורה כמה ימים אחרי ניקוי שיניים ובתקופה שהשתמשתי בה בשטיפת פה אנטי ספטית ! האם זה יכול להחליש את הפלורה של הפה ולהעלות את סיכויי ההדבקה בוירוס דרך נשיקה ????? האם צריך לעשות בדיקה מהסיבה הזו ?
באותו מקרה השתמשתי בקונדום שהיה ברכב כמה שבועות ,אמנם שמתי לב שהקונדום קצת יותר רך מאחרים שהשתמשתי בהם מאותה קופסה ,,וחומר הסיכה שהיה על הקונדום יותר נוזלי ,,, ( הקונדום לא נקרע ) ...האם זה יכול להיות מסוכן ? או שיש סיכוי שהקונדום היה מזוהם או משהו כזה ...(חברת הקונדומים שמדובר בהם מוכרת !! ) ...
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/05/2014אין כל סיכוי להדבקה על פי התאורים שלך ואין צורך להבדק בשל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ'שאלה28/04/2014
פרופ' נכבד, האם יש סיכון להידבק בנשיקות צרפתיות כאשר בחלל הפה שלי ישנם כיבים או דלקת חניכיים? האם קיומם אצל אדם בריא יוצר או אפילו מעלה את הסיכוי להידבק בנשיקות כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/05/2014אין כל הדבקה בנשיקות גם אם יש פצעים ו/או דלקת חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)