מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא אולטרסאונד וגינליסיוון29/07/2014
שלום פרופסור,
עשיתי אולטרסאונד וגינלי במקום שבו לא מחטאים את המתמר בין מטופלת למטופלת וגם לא מנגבים אותו.
כשנכנסתי לחדר הבדיקה, שמתי לב שהמתמר מכוסה כולו בג'ל מהמטופלות הקודמות ואולי גם בהפרשות (לא ניתן להבדיל, שניהם באותו צבע). שמתי לב שכאשר הטכנאית הלבישה את הקונדום על המתמר, חלק מהנוזלים שהיו על המכשיר נמרחו על הקונדום.
לאחר מכן, היא שמה ג'ל נוסף על הקונדום והכניסה לי אותו לנרתיק.
לא הספקתי להגיד לה כלום והכול קרה מאד מהר.
הבדיקות במרפאה נעשות בשיטת הסרט הנע, כך שחולפת אולי דקה בלבד מהרגע שהמכשיר יצא מגופה של מישהי ועד הרגע שהוא נכנס לתוך הגוף שלי.
כמו כן, מאחר שמדובר במרפאת פוריות, הנשים עושות את הבדיקה בתקופת הביוץ וכידוע בתקופה זו, כמות ההפרשות מרובה.
מזה כחודשיים אני סובלת מבלוטות לימפה נפוחות וכואבות בכל הגוף (כולל במפשעות), כאבי פרקים, כאבי שרירים, חולשה, עייפות, חוסר תיאבון וירידה במשקל של 3 ק"ג.
האם לדעתך אופן ביצוע הבדיקה העמיד אותי בסכנה להידבק באיידס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אולטרסאונד וגינלי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/08/2014בשום פנים ואופן לא! כל הגלים שמשתמשים בהם מונעים למעשה כל הדבקה כךשגם אם מתקיים מה שאת מתארת אין כל סכנה שכזאת.
כל התסמינים שאת מתארת אינם מעידים על הדבקה אך מחייבים התייחסות בפני עצמם ולא בגלל החשש מאיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכבוד פרופסור בנטואיץדן29/07/2014
לפני כמה ימים נשרטתי על ידי חבר שלי ביד, השריטה הייתה ממש קלה, ואם אני זוכר נכון, אפילו לא היה דימום (אפילו לא דימום קל, רק סימן קל של שריטונת ציפורן. אבל אתה יודע, לפעמים אנו יכולים לא לשים לב לדימומון. מה שבטוח שלא שמתי אפילו פלסטר). כמו כן, לא זכור לי שלחבר שלי היה איזשהוא דימום באיזור הציפורן (למרות שכפי שציינתי, יש מצב שיש חתכים קטנטנים שאנו לא רואים).
האם צריך להיבדק לאיידס עקב המקרה שציינתי? יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכבוד פרופסור בנטואיץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/08/2014אין כל מצב שכך אפשר להדבק!!
אם הוא חבר שלך - אתה חושש או יודע שהוא נשא?? שכן אחרת למה בכלל להעלות את השאלה ההזויה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לפרופ' בנטואיץ'SHIR29/07/2014
אני משתגע חייב שתענה לי רק כדי להסיר ספק בקשר למה שהפרופ' כתב בפורום :
"כל מה שאתה חושש ממנו הוא חסר בסיס לחלוטין. פשוט לא נדבקים מטיפת דם גם אם היא נגועה. צריך פצע פתוח ומדמם שעליו תבוא כמות דם גדולה שבתוכה יש הרבה נגיף. המקרים שקרו הם ספורים בכל העולם ולכן גם זה מאוד מאוד נדיר."
שאלה 1) המקרים הספורים שקרו בעולם שהם נדירים שהפרופ' כתב הם מטיפה של דם או מכמות גדולה של דם לפצע גדול ?
ציטוט של הפרופ': "קודם כל הכל תלוי בכמויות של הנגיף ובשתי טיפות של דם גם אם הן נכנסות לוריד הסיכוי להדבק קטן מאוד. שנית , ממזרק הנוזל נכנס ישירות לזרם הדם ולכן ההבדל."
שאלה 2) האם הפרופסור התכוון כשאמר "שתי טיפות גם אם הן נכנסות לוריד הסיכוי להדבק קטן מאוד" הוא התכוון דרך מזרק ישר לוריד ? אחרת באיזה דרך ייכנסו לוריד לא הבנתי .. אני מפחד שהתכוונת שדרך הפצע פתוח הטיפת דם תיכנס לוריד ו"יש סיכוי קטן מאוד" להדבק .. כי כבר הרגעת אותי ואמרת שאין סיכוי גם אם הטיפת דם נגועה להדבק מפצע פתוח לפצע פתוח בטיפת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענה לי נקודתית לשאלות .
SHIR29/07/2014זה מה שמרגיע אותי ולא תשובות כלליות כי אנחנו לא מדברים בטלפון וקשה להבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורליאיתן29/07/2014
פר שאלתי אותך האים שהגרון יבש והרגשה שאי7 רוק גם הסיכוי אפסי להידבקות במין אורלי וענית לי שלא הרוק מנטרל את הנגיף אלה החומרים בפה . על איזה חומרים אתה מתכוון מלבד לרוק שקיימים בפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/08/2014לא הבנת את תשובתי-מה שאתה חושב שאין רוק והפה יבש עדיין מספיק להכיל חומרים שנמצאים בחלל הפה שהרוק עצמו הוא חלק מהם וחומרים אלה מספיקים לנטרל את הנגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים ליהילה29/07/2014
אם התחכחתי עם מישהו במחזור ממש בסוף המחזור כמעט ולא היה דימום היה לי טיפה על בתחבושת זה מסוכן ?לאחר מכן אמרתי לו לשים קונדום עד שגמר .זה מסוכן להתחכך בלי ?ואם שתיתי מכוס של מישהו עם דימום חניכיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014אין כל סיכוי להדבקה בנסיבות שאת מתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
הילה03/08/2014שמעתי שאפשר להידבק דרך הלוע איך זה קורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להוסיף שאלה ,פרופ' בנטואיץ'LEBRON28/07/2014
מה ההבדל בין טיפת דם במזרק לבין טיפת דם או שניים מפצע פתוח לפצע פתוח ?
לפי מה שאתה אומר זה הבדל אדיר ,במצב אחד סיכוי גבוה להדבק במזרק ובמצב שני אין בכלל סיכוי . מדוע זה ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שאלה ,פרופ' בנטואיץ' - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014קודם כל הכל תלוי בכמויות של הנגיף ובשתי טיפות של דם גם אם הן נכנסות לוריד הסיכוי להדבק קטן מאוד. שנית , ממזרק הנוזל נכנס ישירות לזרם הדם ולכן ההבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי פרופ' בנטאויץLEBRON28/07/2014
אני צריך שתעשה לי סדר בבקשה לא הבנתי פה מהפורום כי גם לי יצא להיות בסיטואציה הזו.
איך הפרופ' אומר בביטחון שצריך בכל מקרה כמות מסיבית של דם (מפצע פתוח לפצע פתוח) ושיהיו פצעים גדולים ומדממים עם עומס נגיפי גדול, אם הנגיף יכול בכלל לשרוד עד כמה דקות בטיפה אחת של דם ? מדוע טיפה או שתיים לא יספיקו להדביק עפ"י הפרופ'?
יש לציין שראיתי כמו ש"רוני" כתב שבועד אמרו שתוך שניות טיפה או שתיים מתחמצנת ושהוא הביא מאמר אחר שבאמת סותר שטיפת נוזל יכול לקחת גם 5 דקות .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי פרופ' בנטאויץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014ההסברים הם לא כל כך חשובים כמו התצפיות שנעשו לאורך הרבה שנים עכשיו. פשוט אין כל עדות להדבקות בנסיבות שאתה שואל עליהן ולו היו הדבקות שעור הנדבקים היה עצום פי כמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש שנדבקתי בגלל דם.אלירן28/07/2014
אח שלי נחתך בידו, והוא בטעות נגע בי עם הדם, אני לא זוכר
אם היה לי פצע פתוח במקום, אולי אקזמה, לא פצע, בכול מקרה, הלכתי לשטוף את זה
מהר, אין לי מושג אם זה לא נכנס לי לפה, או לא יודע מה.
אבל אם הוא היה נושא של הנגיף, לא הייתי אמור לדעת את זה / המשפחה?
ודבר נוסף, אם הוא הדביק אותי בזה, הוא חייב לחלות בעצמו? או שהוא יכול
לשאת את הנגיף לכול החיים, עד ''120'', בלי לחלות בזה? או שמי שמעביר גם חולה
בסופו של דבר.
בקיצור אני ממש מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש שנדבקתי בגלל דם. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014הדאגה שלך היא ממש הזוייה. קודם כל לא נדבקים בדרך שאתה מתאר. שנית אם אח שלך נשא המחלה מתפרצת כעבור כמה שנים אלא אם כן הוא מקבל טיפול. האם כל כך ממסובך לשאול אותו ולדבר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ממין אורלי כאשר הגרון יבש?איתן28/07/2014
פר ניכבד קראתי את תשובותיך ובכול המקומות שנישאלת על אפשרות להדבקה במין אורלי בנשיקות מציצות למוצץ לגבר וברימנג ואתה חוזר ואומר שהסיכוי להדבקה באורלי שואף ל אפס 0 בכיוון שברוק ובכלל הפה יש אינזימים שמפרקים את הנגיף ברצוני לישאול שאלה היו פעמים שמצצתי לגבר והפה שלי היה מאוד יבש הרגשה כזו שחסר רוק( איני יודע מבחינה ביולוגית האים זאת הרגשת או אכן לא היה לי רוק במצאות .האים מיקרים אלו מהווים חשד להדבקה ביחסי מין אורלי בנגיף האיידס ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ממין אורלי כאשר הגרון יבש? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014מה שחשוב זה לא שהרוק "מפרק" את הנגי:, אלא שהחומרים בפה מנטרלים את ההדבקה. . גם אם הפה "יבש" אין הדבקה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בנטואיץ אני אסביר את עצמי טובRONEL27/07/2014
במקום אחד קראתי (בועד למחלמה באיידס) ש"ככול שכמות הדם גדולה יותר זמן ההתחמצנות ארוך יותר"
במקום אחר כמו שהראיתי קראתי ש"בדיקות הראו כי הנגיף יכול לשרוד בין מספר שניות עד ל-20 דקות, כשהממוצע הוא כארבע דקות, כשהוא מצוי בתוך טיפת נוזל"
במקום אחד כתוב שטיפת נוזל בעצם מתחמצנת תוך שניות מהחשיפה לאוויר, ובמקום השני כתוב שטיפת נוזל יכולה גם להגיע ל20 דקות . אז שיחליטו ,זה כן תלוי בכמות הדם או שזה לא משנה אם זה טיפה או 10 CC של דם בקשר לזמן ההתחמצנות.
1) זה סותר לי ואני מניח שאתה מבין למה
2)האם זה לא משנה אם הטיפת דם לא התחמצנה לגמרי כי בכל מקרה 2 טיפות דם לא ידביקו אף אחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטער פרופ' פשוט נלחצתי מזה
RONEL28/07/2014נלחצתי מזה שד"ר איתי גל כתב שהנגיף יכול לשרוד בטיפה של נוזל במשך עד כמה דקות . וחושב שטיפה יכולה להדביק מפצע לפצע .. תסביר לי למה לא בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער פרופ' פשוט נלחצתי מזה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014חבל על ההסברים מה שחשוב יותר הן התצפיות שהראו מעל לכל ספק שכך לא נדבקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בנטואיץRONI27/07/2014
"נגיף ה-HIV מתחמצן באוויר בפרק זמן של כמה שניות עד לחמש דקות (ככול שכמות הדם גדולה יותר זמן ההתחמצנות ארוך יותר). כאשר נוזל הדם מתייבש הוא מפסיק להיות נוזל מדבק באופן מוחלט."
יש לי בבקשה 4 שאלות .
1)כתוב באתר של הועד ש"ברוב המקרים" טיפה אחת של דם מפצע פתוח אינה מהווה חשש להדבקה,באילו מקרים זה תקף ה"טיפה אחת של דם" מפצע פתוח ?
2)למה צריך להגיד ש"יפסיק לדבק באופן מוחלט" אם יודעים שהוא גם ככה מתחמצן ולא מדבק ?מה זה הבאופן מוחלט? האם הכוונה לכמות "איקס" של דם שבה לא יודעים בדיוק מתי יפסיק לדבק אז מציינים בלי קשר שכשהוא מתייבש זה לא מדבק באופן מוחלט? האם בטיפת או שניים של דם יודעים בוודאות שהוא מתחמצן תוך כמה שניות?)
3)אם יודעים בוודאות שצריך פצעים מדממים ועמוקים מאוד על מנת להדבק מדם לדם , אז איך כתוב שאי אפשר לדעת כמה זמן בדיוק לוקח לנגיף להתפרק בטיפה אחת של דם ? יש סיכוי שטיפה של דם כן תדביק מפצע לפצע?
4)"בדיקות הראו כי הנגיף יכול לשרוד בין מספר שניות עד ל-20 דקות, כשהממוצע הוא כארבע דקות, כשהוא מצוי בתוך טיפת נוזל." שאלה : האם מי שכתב את זה ,לדעת הפרופ' , מתכוון שהוא כן יכול לשרוד אבל לא להדביק ? כי הוא כתב שטיפת נוזל מספיקה כאילו .. אז אני מפחד שטיפה של דם מפצע פתוח לפצע פתוח יכול להדביק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בנטואיץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014כל מה שאתה חושש ממנו הוא חסר בסיס לחלוטין. פשוט לא נדבקים מטיפת דם גם אם היא נגועה. צריך פצע פתוח ומדמםפ שעליו תבוא כמות דם גדולה שבתוכה יש הרבה נגיף. המקרים שקרו הם ספורים בכל העולם ולכן גם זה מאוד מאוד נדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה ומציצה עם פצע בשפהאיתן27/07/2014
היתנשקתי הרבה ומצצתי לבחור כאשר היה לי פצע בשפתיים כעיקרון הוא התייבש אבל בלהט הנשיקה או במציצה הקליפה ירדה ממנו ויתכן והיה מעט דם בשפה האים ניתן להידבק במין האורלי באקט הנל ? בהנחה שהבחור שהייתי איתו נשא איידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה ומציצה עם פצע בשפה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/07/2014לא לא נדבקים כך מפני שהחומרים בפה מנטרלים את כושר ההדבקה של הנגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בנטואיץ' היקרRONEL27/07/2014
"נגיף ה-HIV זקוק לסביבה לחה מתאימה של נוזלי דם, רוק, זרע או וגינה. נשאלת השאלה מה קורה מחוץ לגוף. בדיקות הראו כי הנגיף יכול לשרוד בין מספר שניות עד ל-20 דקות, כשהממוצע הוא כארבע דקות, כשהוא מצוי בתוך טיפת נוזל. אולם ברגע שטיפת הנוזל מתייבשת, הווירוס מושמד באופן מיידי. כך ניתן להבין שמה שהורג את הווירוס אינו האוויר, אלא הטיפה שהתייבשה ואינה מאפשרת לו להמשיך ולשרוד. מכאן שווירוס ה-HIV אינו יכול לחיות באוויר החופשי." עפ"י דוקטור איתי גל ..לא מכיר אותו לא יודע למה התכוון אז יש לי שאלות
3 שאלות :
1) אם הנגיף יכול לחיות נגיד כמה דקות בטיפת דם , הוא עדיין לא מדבק כי אמנם יש נגיף אבל אין מספיק נגיף כדי להדביק? כלומר הוא אמנם שם כי עוד לא התחמצן , אבל זה לא יספיק לדבק כי צריך כמות גדולה של נגיף .
2)האם סביבה לחה של רוק ושל פה "שומרת " יותר על הנגיף מפני התחמצנות? או שגם אם היתה טיפת דם זה לא משנה כי אין מספיק נגיף בטיפת דם .בכל מקרה זה סותר את מה שהפרופ' אמר שהרוק מחמצן את הנגיף.
3)האם רירית חלל הפה ומגע של דם ברירית פחות מסוכן מאשר מגע של דם עם דם ? כלומר יצטרך כמות גדולה יותר של דם להדבק ברירית כדי שיהיה יותר נגיף מאשר דם לדם ששם צריך פחות נגיף מאשר מדם לרירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בנטואיץ' היקר - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/20141) כמו שאמרת אם אין מספיק נגיף לא ניתן להדביק.
2) הרוק מנטרל את הנגיף ומונע הדבקה.
3) כפי שציינתי אין הדבקה בחלל הפה מפני שהרוק מנטרל את הנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורלי ומציצת שדשלום27/07/2014
לדוקטור שלום. קיימתי יחסים מוגנים עם יצאנית בבנקוק. לפני החדירה היא ביצעה בי מין אוראלי לא מוגן. במהלך המשגל מצצתי לה את החזה. האם יש חשש להדבקה והאם עלי להבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אורלי ומציצת שד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014לא לפי מה שאתה מתאר אין כל חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראלי והדבקהשרון26/07/2014
שלום, קיימתי יחסי מין עם 2 בחורים( ללא חדירות, רק אוראלי). אחד מהם גמר לי על הישבן ואז כשהעביר מגבון העביר גם על פי הטבעת- כך שיכול היה להיווצר מצב של מגע של הזרע שלו לבין פי הטבעת, לא שידוע לי, אבל אם היה לי שם פצעון או דימום יש סיכון? ובפעם אחרת, גמר לי ליד פתח המין, האם יש סיכון להדבקה? אם יש אפטה בפה יש סיכון מבין אוראלי? אשמח לתשובה , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראלי והדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`27/07/2014מכל מה שאתה מתאר אין כל סיכוי להדבקה. כללית הסיכוי להדבקה במין אוראלי מאוד נמוך וקשור בעיקר בבליעה של הנוזל שצריך להכיל הרבה נגיף על מנת שתקרה הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)