מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להפסיק לבני ריספרידלממ13/09/2013
שלום בני בן 13 במשך שנה מקבל ריספרידל וריטלין על ידי פסיכיאטר בפנימיה בו שהה היום הוא לומד בבית ספר בקהילה ואני רוצה להפסיק את הריספרידל בלבד ולהמשיך עם ריטלין איך עושים זאת? האם מפסיקים בבת אחת או בהדרגה ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להפסיק לבני ריספרידל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל13/09/2013שלום
תרופות הניתנות על ידי רופא מופסקות רק לפי החלטתו. הוא יתווה את הדרך .
הפסקה על דעת עצמך בפנימיה אינה מקובלת מאחר והילד חוסה במסגרת חוץ ביתית.
אילו הוראות משרד הבריאות והלכה רפואית מסודרת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להפסיק לבני ריספרידל
ממ13/09/2013הילד כבר אינו בפנימיה הוא חזר הביתה ולומד בבי'ס רגיל בבית הוא לא תחת חסויה של הפנימיה ולכן אני פונה אליך מכיוון שכרגע אין לי פסיכיאטר לפנות אליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להפסיק לבני ריספרידל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל13/09/2013זה העיקר
אינטרנט אינו תחליף לרופא בשר ודם...
חובה לפנות לפסיכיאטר בשר ודם ולא להשתמש בשירותי פסיכיאטר וירטואלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהדרגה
שמוליק16/09/2013שלום.
אינני רופא. גם לי היה נסיון מר עם סבל מתופעות הלוואי של תרופות פסיכיאטריות, עד שהחלטתי להפסיקן עד דעת עצמי. וברור שיש בכך סיכון לעומת סיכוי. יש גם כאלה שהפסיקו ומצבם התדרדר, ולמעשה עדיף שייקחו תרופות.
קודם כל, עצם השאלה האם להפסיק בניגוד להמלצת הרופא המטפל, אני רוצה לומר שזו שאלה לגיטימית בהחלט.
ריספרדל היא תרופה אנטי-פסיכוטית ויש לה תופעות לוואי קשות שמקשות על התיפקוד.
בעייניי זה לגיטימי לחשוב האם תופעות הלוואי בלתי נסבלות ועדיף להפסיק את התרופה מאשר לסבול מתופעות הלוואי.
ככלל, טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מומץ, ויש על כך אין ספור תגובות מרופאי הפורום שאומרות את זה.
יתר על כן, ישנה תגובה של ד"ר דוידאור בפורום של הבוגרים שאומרת שכל פסיכיאטר חייב לעבור הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה).
אני אישית לא מסכים עם התיאוריה של חוסר איזון כימי במח; חוסר האיזטון הוא תוצאה של בעייה רגשית, ולא מדובר בבעייה פיסיולוגית העומדת בפני עצמה.
ע"י טיפול בבעיה הריגשית ניתן להגיע להישיגים טובים יותר בלי תופעות הלוואי של התרופות. בעיניי, צורך בתרופות מעיד על כך שהטיפול הרגישי הוא לא מספיק טוב.
הפסקה בבת אחת של התרופות עלולה לגרום למעין סחרחורות. צריך להפסיק בהדרגה בקצב של 1 מ"ג לשבוע, מנסיוני האישי, הוא סביר, אבל בכל מקרה של הרגשה של סחרחורות או משהו דומה, זה אומר שהייתה הורדה חדה מדיי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להפסיק רספרידל לבני
ממ17/09/2013תודה שמוליק. אני אכן חןשבת להפסיק לבני את הריספרידל וכניראה שאעשה זאת בל הוראת רופא כי אין לי יכולת לחכות לתור חודשים לפסיכיאטר ואין לי כסף על מנת לשלם לפגישה עם פסיכיאטר על כן ביקשתי זאת כאן ושוב מבקשת אני פסיכיאטר שיענה לי בדחיפות האם זה בסדר להפסיק ביום כן יום לא 1מג' במשך שבוע ואח'כ חצי מג' שבוע ואח'כ אחד לשבוע חצי מג'
בבקשה שפסיכיאטר יענה לי המינון שהוא קיבל עד כה במשך שנה 1מג' חיום והוא בן 13* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לחרדה - ילדיםמלנ-חולי-ה11/09/2013
שלום ,
בני בן ה 7 סובל מחרדת נטישה והסתגלות בצורה קשה מאד
בייעוץ עם פסיכיאטר - הומלץ לנו על שימוש בפריזמה
האם זה הכדור היחידי לטיפול בילדים ?
האם ילדים נוטלים את אותם הכדורים שמבוגרים נוטלים (רק במינונים שונים) ?
מה תופעות הלוואי הקיימות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לחרדה - ילדים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/09/2013שלום
לגבי שימוש בתרופות מדובר באופציה אחרונה.
בחירת התרופה נעשת על ידי הרופא משיקוליו ואיני נוהג להציע את שלי כדי לא לבלבל וגם כי אין לי את כל הנתונים.
לגבי תופעות הלווי- מדובר בתרופה די בטוחה. יש ניסיון רב עם התרופה בשוק הארצי והעולמי. יש מיעוט תופעות לוואי. גם כאן רצוי להדגיש כי האדם המלווה אתכם אמור גם לשוחח על תופעות לוואי.
יתרה מזאת מדובר בתרופה שכיחה שמופיעה בהרבה אתרי אינטרנט ושם נרשמים כל תופעות הלוואי שחלקם הגדול נדיר למדי. ואיני מתכוון להחליף אתרים אילו.
חשוב להדגיש שאין טיפול בגיל זה רק עם תרופות וללא התערבות טיפולית בין אישית מקצועית במקביל.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 שרצה לקפוץ מהחלון .מיה06/09/2013
טוב אני בהלם ,אני האמא ,הבן הבכור שלי כיתה ב' ,קינא באחיו הקטן במשהו.. ופתאום רץ לחדר שלו (קומה 4) והתחיל לטפס לחלון ורצה לקפוץ ,מהר צעקתי עליו שירד והוא ירד.
ואוו אני בשוק לא ידעתי שלילדים קטנים יכולה להיות תופעה של רצון להתאבד!!
בבקשה תובילו אותי מה אני צריכה לעשות ודחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 שרצה לקפוץ מהחלון . - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/09/2013למיה שלום
לא מדובר במעשה התאבדות דוגמת מבוגרים. מדובר במעשה אסור ומסוכן שהוא רצה לבצע ולהלום בבני משפחתו. לא היה במעשה תכנון.... להבנתי הוא גם לא מבין את התוצאות העלולות להתרחש לאחר המעשה.
אז ראוי שנראה את זה בהקשר המתאים.
אתם חיייבם ללכת לרופא פסיכיאטר ילדים ונוער. לא בהכרח טיפול תרופתי אבל התערבות טיפולית מחויבת המקרה זה ובהקדם...
בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בתז מננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דה ריאלזציהאנונימי06/09/2013
שלום אני בן 15 ולפני כחודשיים התנסתי בסם (נייס גאי) כמה שאכטות היה לי התקף חרדה חזק והרבה חרדות ותחושת נתק מהמציאות החרדות פחות או יותר נעלמו אך הנתק מהמציאות התחושה של הזרות העצמית של הניתוק מהגוף שהכל ניראה זר עדיין נישארה התחושות האלה נוראיות ומפריעות לי לנהל את החיים או בעצם לא לנהל כלום מהחיים. הייתי אצל פסיכולוג שהפנה אותי לפסיכאטר ורציתי לדעת האם הכימי זה שגרם לכך ? האם יז תרופה שתוכל לאזן את המוח ולהעלים את התחושות האלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דה ריאלזציה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/09/2013אנונימי שלום
טוב שנעצרת כאן.
אכן זה קשור לסם, יש אנשים המגיבים ברגישות לסם, ואחרים הרבה פחות רגישים.
יכול להיות שהוסיפו חומרים נוספים עליהם אינך יודע.
יש אנשים שמתאשפזים אחרי לקיחת סמים....
התגובה דועכת אבל כדי שלא תסבול יותר מידי רצוי שתפנה בהקדם לפסיכיאטר
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות כפייתית בגיל 8אורית01/09/2013
בביה"ס ילדה בת 8 אשר כבר שנים נמצאת במצבים של אוננות כפייתית (יש תקופות שזה נחלש, כתגובה להתערבות של עיצוב התנהגות או כשיש שיגרה ואין שינויים), בסופה פספוסים (אניורזיס ולעיתים אנקופרזיס). דיאטות סנסוריות שניתנו על בסיס יומי והומלצו על ידי מרפאות בעיסוק לא עזרו.
המצב חמור -מקשה עליה ללמוד, לתפקד, לשחק וכו'. יש רקע של רפלוקס וניתוח בדרכי השתן בגיל 5.
האם יש מקום להתערבות פסיכיאטרית? האם זה שיבוש בתוצאת הניתוח? במי ממולץ להתייעץ ולהיעזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות כפייתית בגיל 8 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/09/2013לאורית שלום
לגבי המלצה לפסיכיאטר - מדובר ברופא בעל הכשרה בבריאות הנפש. יודגש כי מבחינה היסטורית זה המקצוע הקדום ביותר שעסק בתחום.
פסיכולוגיה או טיפולים והערכות התפתחותיות התפתחו שנים מאוחרות לאחר ייסוד הפסיכיאטריה.
רצוני לומר שלא רק מבחינה היסטורית אלא גם מבחינה עובדתית פסיכיאטר אמור להיות בעל הכשרה ועניין בכל תחום הקשור לבריאות הנפש. פסיכיאטר אינו בהכרח רק למצבים קיצוניים שאחרים מרימים ידיים.
יש להכיר את הילדה יותר לעומק לצורך המלצה. קיימות גישות טיפוליות ויש גישות רפואיות. הפסיכיאטר אמור להכיר את כל הגישות. כמובן שמדובר בתפיסות עולם ואין גישה אחידה.
הדבר החיוני בחשוב ביותר, להצמד לגישה אחת ולהתמיד בה. ההתמדה והרציפות חיוניים ביותר להצלחה.
להצהיר שלא עזרו מעלות שאלות נוספות כמה הגישה נוסתה, ומה ניסיון המטפל בתחום.
לכן לא כל הצהרה ש "לא נעזרה" היא מדויקת ונכונה.
יש פסיכיאטרים המבינים ומנוסים בתחום אשר יכולים להועיל מאוד. אולם גם כאן חשובה ההתמדה ורציפות הטיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על המלצה
אורית09/09/2013אני מבינה שכן נכון להפנות לסיכיאטר ולהמשיך משם. ידוע לך על פסיכיאטר באזור ירושלים שמומחה במקרים דומים?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על המלצה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל09/09/2013שלום
כמובן שידוע , אולם אסור לי להמליץ כי כל המלצה פוסלת עמיתים טובים ומוכשרים ואין כוונה לכך. תפני לרופא המשפחה לצורך המלצה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית09/09/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4+10 חודשים עם ADHDאיילת31/08/2013
שלום
בני בן 4+ 10 חודשים שאובחן שיש לו ADHD עם בעיות נלוות של קשיי התנהגות , אמפולסיביות, לא יכול לדחות סיפוקים, סף תיסכול נמוך,לעתים אלים כלפי החברה .
לפני חצי שנה התחלנו טיפול עם רספידל והיות שלפני חודש הפסיקה השפעה התרופתית פנינו למכון התפתחות הילד בו אנו מטופלים לפסכיאטרית והיא המליצה על רטלין. אנחנו כהורים מודאגים פנינו ליעוץ נוסף אצל פסכיאטר פרטי. לטענתו רטלין לא נותנים לפני גיל 5 וחצי והיות והרספידל הגביר לו את התאבון הוא המליץ על ניולופטיל 4 טיפות ביום ושש טיפות אחה"צ. אנו נותנים לו כחודש ימים ואנו לא רואים השפעה חיובית להפך הוא נהיה יותר לא רגוע , אלים ומציק מאוד .
האם לתת לו רטלין ? או להמשיך עם הניולופטיל?
אודה על תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4+10 חודשים עם ADHD - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/09/2013איילת שלום
לגבי ריטלין אילו הוראות משרד הבריאות ומתן מוקדם של התרופה מחייב הוצאת אישור חריג.
יש כמה תרופות שהשפעתן על התאבון פחותה. ויש נסות בשיטת ניסיון וטעיה.
את מתמקדת בשאלת מתן התרופה ופתרונות פרמקולוגיים. לצערי הנמרץ תרופות הם רק חלק מהפיתרון, טיפול במורכבות המתוארת מחייב שילוב של גישות טיפוליות נוספות והכרה של יכולות הילד ברמה התפתחותית והרגשית. לא ניתן לשנות עם תרופות ילד שיש לו בעיות התפתחות או רגשות אפשר רק להקל עליו.
יש חובה לבחון את המסגרת המתאימה עבורו - מדובר במסגרת שצרכיו יסופקו באופן הולם.
שאלת הטיפול התרופתי לעולם אינה יכולה להיות נפרדת מגורמי סביבה והתפתחות ויש לשנותם לפי צרכי הילד.
כל התעלמות או הטעיה בתחום הזה סופה להכשל. ויש לדעת שבגיל זה הטיפול התרופתי לרוב אינו מספק ותמיד יש להשתמש בגורמי טיפול אחרים ולהתאימם לצרכי הילד.
ולכן שאלתך חלקית.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4+10 חודשים עם HDAD
איילת02/09/2013ד"ר סמואל שלום
מבחינה רגשית אנו מטפלים בילד באמצעות פסיכולוגיה רגשי. עלי לציין שהילד נמצא במסגרת של גן עיקוב התפתחותי עם מעט ילדים ואני מקצוע כגון ריפוי ועיסוק, טיפול רגשי באמצעות מוסיקה, קלינאית תקשורת ופסיכולוגית.
התנועות שלו מסורבלות וכן אנו מתחילים התעמלות טיפולית שתעזור לו גם במיומנות החברתית.
לכן הבעיה שמעיקה עלי היא הנושא התרופתי כי בנוסף לטיפול הרגשי התרופה יכולה לעזור לו לקשב וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4+10 חודשים עם HDAD - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/09/2013יפה, אכן טיפול מרשים
אבל חשוב מאוד להדגיש כי למרות ההשקעה לא כל הטיפולים אפקטיבים ,וממש כמו שיש תרופה לא מתאימה יש גם גישות טיפול מזיקות... או שלא תורמות.
או שיש גישות טיפול חליפיות טובות ומומלצות יותר.
כמו טיפול דיאדי כמו הדרכת הורים ועוד.
תרופות זה ממש לא מילת קסמים . ממש לא.
תרופות בתחום זה אינם כמו ברפואה קונבנצינלית. הדבר חשוב ועקרוני.
ולכן פסיכיאטר ילדים המטפל בילד צריך לא רק לחלק תרופות הוא חייב להיות מעורב בכל הטיפולים הנוספים המוענקים. ומילת המפתח זה שילוב בין התרופות והטיפולים כשיש פיקוח ומעקב. והדבר עקרוני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש מפריזמהרותי26/08/2013
שלום, ילדי בן ה 10 החל טיפול בפריזמה, לפני כחצי שנה, בעיקבות התקף חרדה. תופעות ההתקף נעלמו די מהר וכיום ממשיך טיפול בפריזמה לתופעות חברתיות קלות וכד'. עד עכשיו קיבל 10 מג' ליום ללא תופעות לוואי משמעותיות (גם ללא שינוי בהתנהגות). לפני כשבועיים העלתה הרופאה (היא כעת בחופשה) את המינון ל 20 מג' ליום. בפעמים הראשונות התלונן על לחץ בראש עם לקיחת הכדור ובימים האחרונים מתלונן על לחץ בראש וכאב חד בכל הראש, כאב ההולך ומתגבר מכדור לכדור ונרגע יחסית אחרי כ 3-4 דקות. האם זו תופעת לוואי מוכרת? מסוכנת? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש מפריזמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/08/2013לרותי שלום
התופעה אינה נדירה אבל התזמון המדויק מעלה שאלות.
לא מדובר בתופעה מסוכנת.
כמובן שאין לוותר על דיווח לרופאה המטפלת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה לילד בן 7סיגל25/08/2013
שלום רב
בני בן ה7 קיבל במשך 10 ימים רבע כדור פריזמה ובמשך 3 הימים האחרונים חצי כדור (לצורך טיפול בחרדה).
בימים האחרונים מתקשה להרדם בלילה (מקבל את הכדור בבוקר) וכן סובל מחרדות "חדשות" - מבקש שנלווה אותו לשרותים, שנהיה לידו כשהוא ליד המחשב ועוד.
האם התופעות אמורות לחלוף או האם זה סימן כי יש צורך להחלפת התרופה?
אני פונה בשאלה לפורום מכיון שהרופאה שלו בחופש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה לילד בן 7 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/08/2013לסיגל שלום
התשובה אינה חד משמעית.
אבל באם המצב בלתי נסבל והילד סובל מאוד רצוי לשנות את התרופה.
צר לי שהרופאה בחופשה לרוב לכל רופא שיוצא לחופש יש רופא מחליף.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטלטון20/08/2013
1) מדוע יש בכדורים הפסיכאטריים גם חומרים לא פעילים? בשביל מה הם מיודעים?
2) מה ההבדל בהשפעה בין רסיטל לציפראמיל. בעיקרון יש הרבה פסיכאטרים שאומרים שבגלל שיש להם אותו חומר פעיל אז ההשפעה שלהם היא אותה השפעה, אבל מצד שני ראיתי שהחומרים הלא פעילים שלהם לא זהים... יכול להיות שרסיטל ישפיע בצורה טובה וציפראמיל לא, לאדם מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/08/2013שלום וברכה
שאלתך נכונה לכלל תעשיית התרופות- מעבר לתעשיית התרופות הפסיכיאטריות . וכל דבר שאתה מעלה נבדק על ידי גורמי פיקוח לא תלויים המשתיכים לגורמי פיקוח עולמיים כמו FDA וכך גם משרד הבריאות הישראלי ואחרים.
יש תרופות שהם תרופות פטנט ויש תרופות חיקוי זהה מה שאנו מכנים תרופות גנריות תהליך שמוזיל את עלות התרופה. אנחנו יכולים להתגאות שתעשיית הרוקחות הישראלית חברת טבע מובילה בתחום.
ההשפעה של התוספות המיוחסות נדירה במיוחד - ותפקידו של הרופא המטפל להיות ער לכך.
ושוב הממצא שחשפת נכון לתרופות להורדת לחץ דם, הורדת שומנים ועוד ועוד. ראוי לשאול את שאלה בעוד פורומים. ואולי לפנות לפורום רוקחות באם יש כזה...
בהצלהח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדילמהאריאלה19/08/2013
שלום רב, בני בן ה 7 נמצא עם בעיות גבוליות של קשב וריכוז אשר בא לידי ביטוי בקושי רב בלימודים . בסוף השבוע האחרון נתתי לו בפעם הראשונה קונצרטה 18 מג , הוא התלונן מהצהריים על כאבי ראש אחכ הגיעו דפיקות לב מואצות זיעה קרה והשיא היה בערב שהוא הקיא. לדברי הפסיכיאטרית עלי לנסות לתת לו שוב את אותו הכדור ואם יחזרו שוב אותם תופעות רק אז ננסה כדור אחר. כולי נמצאת בלבטים... האם זה בסדר לנוכח תופעות הלוואי ואני לא מסכנת את בני. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדילמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/08/2013לאריאלה שלום
אילו כנראה מאוד תופעות לוואי.
יש גרסאות שונות להמשך הטיפול במצב זה.
המלצת הרופאה שאת מצטטת אינה מסכנת חיים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדילמה
אריאלה19/08/2013כוונתי היא האם זה לא מיותר לתת לו שוב את אותו הכדור למרות שהוא הקיא ממנו האם יש מצב שבפעם השניה הגוף יגיב אחרת? והניסיון הנ״ל אינו מיותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדילמה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/08/2013רמזתי לך שמדובר בשיקול אישי של הרופא.
לפי הנתונים המוצגים ורק לפיהם אני הייתי נוהג בגישה אחרת.
אבל הרופא שלך הוא הקובע.
ציינתי גם שאין מדובר בשגיאה או רשלנות רפואית חלילה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה12/08/2013
שלום,
הילד בן 7 שנים + PDD + מקבל RISPOND 0.5 + חרד מאוד.
אנחנו צריכים לעשות לו בדיקה דם כי הוא גם אנמי.
רק זה מאוד קשה לו ולנו, כשמחזיקים אותו כמה אנשים,
האם רגיעון יכולה להרגיע אותו בזמן הבדיקה, אם לתת לו פעם אחד לפני בדיקה?
ואם כן על איזה כמות מדובר לגילו?
ואם כן על כמה זה יכולה להרגיע אותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - החלפת מינון וסוגים של ריטלין-תקין?דנה27/07/2013
בהמשך לשאלה שלי, לגבי ביתי בת ה- 7, מתאריך 21.7.13, תודה על התשובה. השאלה האם זה תקין לתת מינון של 30LA כל יום ובנוסף עוד פעמיים 5 מ"ג רטלין כל יום לילדה בת 7 ששוקלת 20 ק"ג, גם אם אין לה תופעות לוואי קשות? האם זה נכון לשנות כל 6-9 ימים מינון וסוג תרופה? (מאדרל 5 מ"ג, לאדרל 10 מ"ג, לקונצרטה 18 מ"ג, לקונצרטה 27 מ"ג, לריטלין LA30 מ"ג, לריטלין LA 30 מ"ג+5 מ"ג ריטלין רגיל), כל שינוי מינון בין 6 ל- 10 ימים? כלומר, 7 ניסיונות שונים של מינונים שונים, כל פעם בהפרשים של מספר ימים עד שבועיים (הכי הרבה זמן בין כל החלפה)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מינון וסוגים של ריטלין-תקין? - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/07/2013שלום רב דנה לדעתי כדאי לעשות את כל השינויים התרופתיים במעקב צמוד עם פסכיאטר. כדי לראות השפעה תרופתית כדאי לבדוק לפחות 10 ימים במינון מסויים אך בכל מקרב אל תעשו שום דבר ללא פיקוח רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלה במינון תגובהשלי27/07/2013
שלום , אח שלי בן ה24 לוקח תרופה ( וריאציה מסויימת של פרוזק) כיוון שיש לו ocd . עד היום הזעם שלו במצבי משבר התבטא בחוסר מצב רוח והסתגרות אך לאחרונה משחווה מתח בתקופת מבחנים הוא רב עם אחותי והזעם התבטא בשבירת הפלאפון שלה וירידה מהאוטו תוך כדי נסיעה ( בשיאו של ריב ) מה היית ממליץ לעשות ? תודה רבה מראש !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלה במינון תגובה - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/07/2013כדאי שתפני לפורומים למבוגרים כאן זה פורומים לילדים. בכל מקרה חשוב להתייעץ עם הפסכיאטר שלו אני מניח שאת התרופה נתן לו פסכיאטר ולכן חשוב ליצור קשר בהקדם עם המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומהאלינור26/07/2013
לפני כ7 שנים (בגיל 15) עברתי טראומה שבעקבותיה נקטע מהלך חיי (צרכתי כדורים נגד דיכאון, חרדה וכדורי שינה). לפני כ-3 חודשים התחלתי לצרוך ריטלין מדי יום, ומאז ההרגשה הפנימית שונה לגמריי. החרדות פחתו כמעט לחלוטין ורמת הדיכאון ירדה. אפילו סיוטי הלילה פחתו משמעותית. האם יש קשר בין ריטלין (או אחד ממרכיביו) לטיפול בפוסט טראומה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/07/2013אם את סובלת מהפרעת קשב שלא טופלה במשך כל כך הרבה שנים בהחלט יכול להיות מצב שטיפול נכון משפר גם את הקשיים הרגשיים הנילווים להפרעה כגון חרדה ודכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי לריטליןדנה21/07/2013
שלום, ביתי בת ה- 7 קיבלה 7.5 מ"ג ריטלין למבחן המוקסו, והגיבה בבלבול, ריחוף, אפטיות, ונראתה "מסוממת". היו תופעות נוספות כמו שתיית ליטר וחצי מים תוך שעה וחצי, הרטבת לילה וכו'. הרופאה שעשתה לה אבחון איבחנה שהיא בעלת ADHD, ומכיוון שהריטלין גרם לכזו תגובה נתנה לה אדרל 5-10 מ"ג. הילדה שוקלת 20 ק"ג. הילדה הגיבה בעצבות ובדידות. רופא הילדים נתן לה קונצרטה 18 מ"ג. לאחר כשבוע, פניתי אליו, היות והיא לא הצליחה להירדם והיו לה תנועות לא רצוניות בגוף ואימפולסיביות גדולה. הרופא נתן לה קונצרטה 27 מ"ג. כעבור כשבוע חזרתי לרופא והסברתי שאחה"צ הילדה סובלת, תנועות לא רצוניות, שינויים קיצוניים במצבי רוח, תגובות חריגות לסיטואציות פשוטות. הרופא נתן לה ריטלין LA30. כעבור כשבוע חזרתי לרופא והסברתי שהיא לא מתפקדת אחה"צ, לא מתקשרת עם חברים, בעלת התפרצויות זעם שלא היו, תנועות לא רצוניות, בכי וצחוק קיצוניים, והוא נתן לה ריטלין רגיל 5 מ"ג לקחת לפני השינה. אחרי כשבוע חזרתי שוב, עם תיאור החרפה נוספת, והוא נתן לה עוד 5 מ"ג ריטלין לקחת ב- 16:00 (סה"כ כל יום 30LA ועוד פעמיים 5 רגיל). לפני כחודש וחצי הפסקנו עם הריטלין בהמלצת פסיכיאטר מומחה. הילדה לא חזרה לעצמה, השתנתה מאוד, והפכה תלותית. שאלתי: מה המינון הנכון לילדה ששוקלת 20 ק"ג? האם התגובות שלה לא היו אמורות להדליק נורה אדומה? האם זה נכון מבחינה רפואית להחליף 6 פעמים סוג תרופה במשך חודשיים וחצי, כל פעם לתקופה של בין 6 ל- 10 ימים? האם אין בעייתיות עם מעבר מיידי מאדרל, לקונצרטה, לריטלין LA? האם המינון של ריטלין LA30 ביחד עם ריטלין רגיל יום יומי מתאים למשקל של 20 ק"ג וילדה בת 7? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי לריטלין - תגובה
ד``ר אבי שפירא22/07/2013לפני שמנסים לתת תרופות חשוב לבצע איבחון פסכיאטרי מקיף. מבחן מוקסו בלבד אינו איבחון להפרעת קשב הוא רק כלי עזר. בכל מקרה לאור המידע שכתבת חשוב לבצע הערכה כדי לשקול את הטיפול. יש 20% מהילדים עם הפרעות קשב שלא מגיבים לתרופות המקובלות וחלקם מגיב בתופעות לוואי קשות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי מינונים לריטלין כל 6-9 ימים
דנה22/07/2013תודה על התשובה. השאלה האם זה תקין לתת מינון של 30LA כל יום ובנוסף עוד פעמיים 5 מ"ג רטלין כל יום לילדה בת 7 ששוקלת 20 ק"ג, גם אם אין לה תופעות לוואי קשות? האם זה נכון לשנות כל 6-9 ימים מינון וסוג תרופה? (מאדרל 5 מ"ג, לאדרל 10 מ"ג, לקונצרטה 18 מ"ג, לקונצרטה 27 מ"ג, לריטלין LA30 מ"ג, לריטלין LA 30 מ"ג+5 מ"ג ריטלין רגיל), כל שינוי מינון בין 6 ל- 10 ימים? כלומר, 7 ניסיונות שונים של מינונים שונים, כל פעם בהפרשים של מספר ימים עד שבועיים (הכי הרבה זמן בין כל החלפה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי מינונים לריטלין כל 6-9 ימים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/08/2013לדנה שלום
קשה לי להגיב בביקורת על עמית אחר שהוא איש קצוע עם תעודות. מאחר ואין ברשותי את כל הנתונים.
לכל רופא יש את הסגנון והניסיון שלו.
סגנוני וניסיוני הוא אחר .
אבל את חייבת לשאול את הרופא שאת נועצת בו. ואם את לא סומכת עלו להחליף רופא.
לא מדובר בנזק של חיים ומוות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)