מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליטיוםלירון19/04/2013
כמה זמן לוקח לליטיום להשפיע?(בשבועות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטיום - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/04/2013בד"כ תוך חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
לירון21/04/2013האם אחת התופעות לוואי לליטיום,סרוקסט,או זיפרקסה יכולה להיות חוסר יכולת להגיע לשפיכה?(גמירה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
ד``ר אבי שפירא25/04/2013זה פורום לילדים ונוער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל פסיכיאטר ילדיםאמא19/04/2013
שלום רב,
ברצוני לדעת כמה צריך לעלות ביקור אצל פסיכיאטר ילדים על מנת להתאים כדור לילד שאובחן בADD? (הכדור LA ריטלין השפיע בצורה לא טובה על הילד)
מה התהליך שאמור להתרחש בביקור כזה?
והאם יתכן שתוך שעה וחצי אפשר יהיה גם לדבר עם ההורים וגם עם הילד ולהגיע לתוצאות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור אצל פסיכיאטר ילדים - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/04/2013שלום רב לא ניתן לדבר על מחירים באינטרנט . תוכלי להתקשר למספר פסכיאטרים ולבדוק. יש שונות בודאי בין המחירים. צריך גם לבדוק את הביטוחים המשלימים שיש לך מקופת חולים כי בהחלט תוכלי להיעזר בהם ולהוזיל בהרבה את העלויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרליןשושי14/04/2013
שלום
האם ניתן ליטול לוסטרל ודרלין יחד?
האם דרלין ממכר כמו הקלונקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין - תגובה
ד``ר אבי שפירא17/04/2013בהחלט ניתן לתת דרלין יחד עם לוסטרל הדרלין אינו ממכר .
כמובן חשוב לתת תרופה באישור הפסכיאטר המטפל ובמעקב רציף שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי בנישושי14/04/2013
שלום רב
בני בן 15 אובחן והתחיל טיפול בפריזמה .
הרופא אומר כי פריזמה הכי בטוחה למתחת
גיל 18 . האמנם? במה היא שונה מאחיותייה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגביי בני - תגובה
ד``ר אבי שפירא17/04/2013עם הפריזמה עשו הכי הרבה מחקרים בילדים ונוער מאשר באחרות ולכן היא מאושרת לטיפול לפני גיל 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות פחדים ודמיונות בת 14 - דחוףאבי12/04/2013
בס"ד
שלום רב
בחודש האחרון בתי בת 14 אינה שולטת במחשבות הכפיתיות החוזרות ונשנות:
חוששת מהמוות , מדמיינת שהיא בכפר ערבי , מרבה לבכות , ושוכבת הרבה במיטה.
פניה נפולות כל הזמן , ומרגישה חולשות. הייתה תלמידה מצויינת , וכעת איבדה כל חשק לכל דבר.
אנו מודאגים ביותר , ואובדי עצות.
מבקשים לדעת את כיוון הטיפול: פיכוטרפי או פסיכיאטרי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות פחדים ודמיונות בת 14 - דחוף - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/04/2013שלב ראשון כדאי מאד להגיע לפסכיאטר לאיבחון ובהתאם לטיפול המתאים שהוא ימליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ssriשושי12/04/2013
האם תרופות ממשפחת הssri יכולות לגרום להפרעות
בקצב הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ssri - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/04/2013בד"כ לא אם כי חשוב להיות במעקב רפואי ולבדוק האם זה קשרו לתרופה או לסיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בעיותלירון11/04/2013
שלום,
1.ציינתי בפני הרופאה שלי תופעה מסויימת,שאני פשוט סתם ככה נזכר בדברים מהעבר ,רק שלדברים האלה אין קשר אליי ולא דברים שקשורים לסדר היום שלי,למשל סתם ככה להיזכר בטיול שנתי שלפני כמה שנים,וזה יכול לקרות גם תוך כדי פעולות.ושציינתי את זה בפני הרופאה שלי היא אמרה לי "גם אני נזכרת,אז מה?" וניסיתי שוב להסביר את הבעיה אבל היא סירבה להתייחס אל זה כבעיה,האם את מסכימה איתה?
2.יש לי עוד בעיה,שאני שומע מילה שיש אותה באיזה שיר, שזה אומר כמעט כל מילה,אני ישר נזכר בשיר הזה,או מילה שמישהו בעבר אמר,אני ישר נזכר באימרה הזאת.דיברתי בצורת דיבור שאני יודע שמישהו פעם דיבר,אני יזכר בבןאדם הזה
עשיתי קליק מהצוואר ואז ניזכרתי בבןאדם שעשה קליק מהצוואר
וכן הלאה
אז השאלה היא האם אתה מסכים ב1 עם הרופאה שלי,וב2 מה זאת הבעיה הזאת,והאם זיפרקסה אמורה לעזור לבעיות האלו?ועם כן זה סביר שאחרי כמעט חודשיים שאני לוקח אותה היא עדיין לא משפיעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי בעיות - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/04/2013לפי מה שתיארת לא ברור למה אתה לוקח זיפרקסה ? אולי יש עוד סימפטומים שלא תיארת . קשה לענות על שאלתך ללא בדיקה מעמיקה. אני מציע שתפנה לפסכיאטר שלך ותתיעץ אתו על הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול ריספרדל וציפרלקס.אנונימי10/04/2013
שלום!
אני מטופל בריספרדל 1.5 מ"ג ובציפרלקס 15 מ"ג. מה הסיכונים בשתיית אלכוהול? האם נגרם נזק לכבד ? והאם יש כמות מסוימת שאני כן יכול לשתות ?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ריספרדל וציפרלקס. - תגובה
ד``ר אבי שפירא11/04/2013לדעתי אף רופא לא יכול לאשר שתיית אלכוהות כשלוקחים את התרופות שציינת. אם אתה בכל זאת שותה זה על אחריותך בלבד. תשתדל להימנע כדי שלא תצטער אח"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה זה כרוך
אנונימי11/04/2013במה הנזק כרוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה זה כרוך - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/04/2013סיכון לתפקוד המוח תפקוד הכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתריעל08/04/2013
האם יש פתרונות תרופתיים לרגישות יתר שהריטלין גורם (בני נוטה להיעלב בקלות)?
ואם כן - באילו תרופות מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/04/2013בהחלט יש היום מגוון תרופות כגון אדרל סטראטרה ואחרות ששווה לבדוק בד"כ אין תופעות לוואי מהסוד שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ישר תרופות?
שמוליק09/04/2013שלום ענת.
היחס שלי לתרופות פסיכיאטריות הוא ממש לא אוהד, בלשון המעטה.
בעיקבות מספר אישפוזים, רובם היו כפויים, לקחתי הרבה מאוד זמן מגוון רחב של תרופות פסיכיאטריות, וסבלתי מתופעות הלוואי שלהן.
התרופות האלה עוזרות בהרבה מקרים, אבל כמו לכל תרופות אחרות, יש להן תופעות לוואי.
לתרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי חזקות יותר מתופעות הלוואי של תרופות אחרות...
אני חושב שצריך לנסות דרכי טיפול אחרות לפני שחושבים על תרופות. יכול להיות שניסית ולא כתבת, אבל אם לא אז אני בטוח שכדאי לנסות.
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל אפשר לקחת קונצרטה?תמר07/04/2013
במינון מקביל ל LA20 וכשהילד במשקל 20 ק"ג?
האם אפשר לתת לילד בן 5 שעדיין לא בולע כדור?
ואם הוא יכול לבלוע אז אפשר לתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל אפשר לקחת קונצרטה? - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/04/2013בארה"ב יש אישור לתת את התרופות לקשב וריכוז מגיל 4 בישראל צריך אישור מיוחד 29 ג אם רוצים לתת לפני גיל 6. אין בעיה לתת לפני גיל 6 . לחלק מהילדים התגובה לתרופות טובה יותר לאחר גיל 6 מאשר הגיל הרך אך בהחלט כדאי לבדוק השפעת התרופות אצל ילדים שהפרעתם גורמת לקשיים בתפקוד. כמובן שקונצרטה לא ניתן לפתוח או לרסק ונותנים אך ורק לילדים שיודעים לבלוע. ילדים קטנים שלא יודעים לבלוע ניתן לתת ריטלין LA , ריטלין נוזלי, או ריטלין במדבקה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לפבוקסיל להשפיע לOCDבדוי25/03/2013
אני סובל מOCD ולוקח פבוקסיל.כמה זמן עד ההשפעה הראשונית וכמה זמן עד ההשפעה המקסימלית?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן לוקח לפבוקסיל להשפיע לOCD - תגובה
ד``ר אליהו סמואל28/03/2013שלום
מדובר בטווח חודש עד שלושה ואף ארבעה תלוי במינון.
בהפרעה זאת המינון כפול מזה של מינון הדיכאון.
תלוי גם ברמת התמיכה והטיפול הנלווה קרי הטיפול במשיחות.
יש להדגיש שתשובה זאת אינה תחליף להתיעצות עם הרופא המטפל.
בהצלחה.
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית בכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלדן24/03/2013
שלום רב
התחלתי טיפול 50 מג לוסטרל לטיפול בחרדות האם אכן
תופעות הלוואי שלו עדינות יותר?
מה המינון המכסימאלי?
והאם נכון כי לוסטרל לא יעיל ל ocd?
הרופא שלי טוען כי לוסטרל הכי טובה למטופלים שלו .....אכן?
תודה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/03/2013לשימרית שלום.
כל רופא והניסיון שלו. ויש לכבד את ניסיונו. כמובן שניסיון זה דבר אישי ואינו אוניברסלי.
ואשר למינון מדובר ברף מינון עד ל-200 מ"ג.
שוב חשוב להדגיש שחשוב לשלב גם טיפול בשיחות ובמיוחד שמדובר בנער מתבגר.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ריטליןתמר24/03/2013
בני בן 5 ומקבל ריטלין LA20, והגענו למסקנה שהמינון גבוה מידי כי הוא רגיש מידי (נוטה לבכות) והגננת אומרת שהוא קצת "זומבי".
איזה אופציות יש שמתאימות לגיל 5, שנמשכות לפחות 6 או 8 שעות, והן במינון נמוך מ LA20?
כמובן שקבענו גם פגישה אצל הרופאה שלו אבל אנחנו רוצים להגיע לפגישה עם קצת ידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
תמר24/03/2013ראיתי עכשיו שיש גם ריטלין LA10 שהוא חצי מה LA20, ואז זה בטח יהיה מינון נמוך מידי. יש אפשרות לתת כדור וחצי של ריטלין LA10?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/03/2013שלום
כמובן שזה אפשרי - כמו למוסס את ה- la וזה אפשרי רק עם ה-LA .
ואז לתת את המינון המבוקש תחת חלוקה מתאימה.
לדוגמה 5 מ"ג זה חצי כוס שמוססה כדור 10 מ"ג בכוס מלאה...
וכדומה.
אנחנו לא נוטים להתאמץ במתן התרופה אלא והילד נמצא בסימן שאלה לגבי עליה לכיתה א והטיפול ישנה את הקביעה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון קל+התקפי עצבותבדוי23/03/2013
שלום לך! שמי לירון ואני בן 18 וכבר עזרת לי פה בנושא אחד ויש לי שאלה נוספת עם תוכלי בבקשה לענות עליה.
אני סובל מדיכאון קל עד קל+ ,
לא באלי להיות על המחשב ,לא באלי לגלוש בפייסבוק,לא באלי לשחק, לא באלי לדבר או לצאת עם חברים,לא בא לי לצאת להתאמן..שבעבר לפני שכל הסיפור שלי התחיל הייתי מעביר את היום במחשב ובלדבר ולצאת עם חברים,פייסבוק,ואימונים.
קשה לי להפיק הנאה מדברים,אני כל הזמן סופר את הזמן שיגיע כבר הערב.
כמו כן ,בנוסף לכך יש לי מדי פעם עצבות בלב ומועקה ואני לוקח לוריוון להרגעה,בדרך כלל הוא פותר את הבעיה של המועקה.
אבל לדיכאון עצמו שלי עדיין לא נפתרה בעיה,
ניסיתי מגוון כדורים (מירו,ציפרלקס,בונסרין,פבוקסיל)..כאשר את הפבוקסיל והציפרלקס ניסתי במינון גבוהה.
האם לדעתך יש מקום לנסות תרופה כמו REMOTIV שמתאימה לדיכאון בדרגה כמו שלי?כי מצד אחד אין לי מחשבות אובדניות ולא באלי להיות כל היום במיטה ,אבל מצד שני אין לי חשק לעשות כלום ואני לא מפיק הנאה מפעיליות שגרמו לי להנאה בעבר.והייתי רוצה לדעת איך זה שניסתי את מגוון הכדורים האלו וזה לא עזר,האם זה אומר משהו על הדיכאון שלי?
זהו בגדול..תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן שכחתי להוסיף ש
בדוי23/03/2013אני סובל מOCD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן שכחתי להוסיף ש - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/03/2013לירון שלום
קודם יש לדעת, אתה בצרה לוריוואן הוא כדור שמתמכרים לו.....
רמוטיב טוב לדיכאון ולא לכפייתיות.
יש דעת במצבי דיכאון יש להיעזר בטיפול בשיחות ובטיפול פרמקולוגי במידת הצורך.
אילו דברים מהותיים ועקרוניים. ולכן חשוב להיעזר באיש מקצוע .
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המצב שלי אומר אבל?
בדוי24/03/2013כל התופעות האלה של החוסר חשק מתרחשות אצלי ברוב הזמן,ורק לעיטים רחוקות זה עובר קצת ואז שוב חוזר.
לעיטים רחוקות קורה שהדיכאון חולף לגמרי ואז יש לי חשק ומצב רוח טוב,כמו כן בניגוד לכך,לעיטים אני מרגיש ממש דיכאון ובאלי רק להיות במיטה,אבל רוב הזמן אני נמצא במצב הראשון שתיארתי של חוסר חשק לפעיליות.
אני מקבל פבוקסיל ודפלפט ורציתי לדעת עם לדעתך הדפלפט הוא בכלל נצרך כאן?
ובאיזה מין סוג של דיכאון אני נמצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המצב שלי אומר אבל? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/03/2013כאשר אומרים דיכאון מתכוונים למצב מסוים אשר מופיע באלפי וריאציות.
הווריאציות האלה חסרות כותרת אבחון.
מדובר בחוויה סוביקטיבית.
בעקבות החוויה יש לך התנהגות המאפיינת דיכאון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד גבולי באבחוןדלית20/03/2013
שלום וברכה
האם תפקוד מתחת לגבולי או גבולי באבחון נחשב פיגור או חשד לפיגור
איזה מסגרת לימודית מציעים למצב כזה מדובר על ילדה בת 12 עם ליקויי למידה הפרעות רגשיות וקשב וריכוז
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאבחון גבולי
דלית20/03/2013סליחה שכחתי להוסיף שהיא מטופלת ברסיטל בגלל חרדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאאבחון גבולי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/03/2013דלית שלום
פיגור גבולי אינו בטווח אבחנת פיגור לפי הקריטריונים של משרד הרווחה. אבחון זה מתבצע בוועדת רווחה הקובע אם הילד מפגר.
המסגרת הטיפולית משתנה לפי איוזר המגורים ונתונים נוספים. מי שקובע לעניין זה זה פסיכולוג חינוכי וועדת השמה. אין כללים לדבר.
בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)