פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Zyprexa
    טל
    21/07/2013

אחי הקטן (17) אושפז בגהה במחלקה ד ביום רביעי בלילה לפי צו בית משפט לפי מיטב הבנתי . נותנים לו את התרופה הזו Zyprexa במינון של 10 או 15 לפי מה שהבנתי. אם הם נותנים לו את התרופה סימן שהוא אובחן כבר או שהוא בהסתקלות או איבחון עדיין ? מה התוכנית שהם אמורים לספק לו במקום ? מה כדי לשאול ? לבדוק? יש טעם לנסותלהסביר לו את המצב? לפעמים הוא מבין ולפעמים הוא חושב שכולם עושים תוכנית עליו ומנסים להפיל אותו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Zyprexa

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    21/07/2013

שלום טל.

זה באמת מצב מאוד לא נעים.

אני מניח שרוב הסיכויים שהוא קיבל איבחון.

צריך לחכות עד שהמצב שלט יתייצב, ואז הטיפול העיקרי הוא רגשי, כלומר שיחות C.B.T. וכיו"ב. טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו יעיל מספיק, אבל כרגע, צריך את התרופות כדי להרגיע.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    22/07/2013

בהחלט צריך לתת לצוות לבצע את העבודה. לא נותנים סתם תרופות יש סיבה . אך בהחלט הטיפול הוא גם רגשי , גם משפחתי גם הדרכת הורים הוא כולל ובודאי לא רק טיפול תרופתי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל
    22/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין יכול לעזור לרגישות תחושתית?
    דניאל
    16/07/2013

שלום רב, ביתי בת ה- 11 סובלת מרגישות תחושתית המתבטאת בחוסר יכולת ללבוש בגדים צמודים , ללכת לבריכה אם היא מלוכלכת, שאנשים לא קרובים לה יחבקו אותה, הימנעות מטיולים בטבע כדי שלא יגעו בה שיחים או דשא, מעופפות בכיתה ואי לקיחת חלק בויכוחים קולניים בין הילדים. הדבר משפיע עליה מאוד הן לימודית והן חברתית. ניסינו ריפוי בעיסוק וטיפול רגשי אך ללא הצלחה. המצב רק מחמיר משנה לשנה ואנו אובדי עצות. האם ריטלין יכול לעזור? ואם לא, מה כן מומלץ? תודה!!

הוספת תגובה

• ריטלין יכול לעזור לרגישות תחושתית? - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    18/07/2013

אני מניח שמרפאה בעיסוק עשתה לה טיפול ב"דיאטה סנסורית" הברשות של העור נכון ?
    לפעמים צריך לשלב תרופות אחרות לויסות רגשי , ריטלין בד"כ לא מטפל בבעיה. כדאי להגיע להערכה פסכיאטרית ואז לראות איזה טיפולים כדאי לנסות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני - לא

אלן
    25/08/2013

אני סובלת מהפרעות קשב שלוו ברגישות יתר ונטלתי רטלין. עם הזמן, פיתחתי תופעות לוואי (החמרה של רגישות היתר) היו ממש חמורות, ועוד נטלתי מינון של 20 מ"ג. יכול להיות שבתך לא תפתח רגישות כזו, אבל כל עוד אין לה בוודאות הפרעות קשב כלשהן - לא הייתי ממליצה לך אפילו לשקול לקחת את התרופה, בלי קשר לרגישות או לא - זה פשוט מיותר לקחת ריטלין כשאין הפרעות קשב. אם כן יש לה הפרעות קשב נלוות, תתייעצי עם נוירולוג או פסיכיאטר שמתמחים בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני - לא - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    25/08/2013

יש לדעת שאין תחליף לרופא מציאותי.
    יעוץ באינטרנט אינו תחליף לרופא בשר ודם.

ולכן גם אני מסכים עם אלן

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    תודה
    05/07/2013

שלום,
    אני לוקח 10 מילגרם של ציפרלקס כבר תקופה של קרוב לשנה, אני מקבל את הכדור בעקבות טראומה שעברה עליי והכניסה בי קצת חרדות.
    אני מרגיש שככל שעובר יותר זמן אני מרגיש יותר מרוחק מהכל, פחות מציאות, פחות שמח, אדיש, מבולבול, עייף נורא, עייפות נוראית. אני לא בטוח שהכדור מתאים לי.
    השאלה שלי אילו תופעות ציפרלקס יכול לגרום כאשר נקלח זמן כזה ממושך? ואם הכדור לא בדיוק מתאים לי מה זה יכול לגרום? האם התופעות שתיארתי מוכרות?
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    07/07/2013

טיפול תרופתי בלבד ללא ליווי של תמיכה פסיכולוגית לא מומלץ. חשוב שתהייה גם במעקב פסכיאטרי אולי התרופה לא יעילה מספיק , אולי גורמת לתופעות לוואי לא רצוייות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תודה
    08/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרושה תשובה מהירה, תודה
    רותה
    04/07/2013

שלום רב,
    אני סבתא לילד בן כמעט 14
    יש לו אם חד הורית ואח בן 12 וחצי, אני גרה אתם כך שאיני סבתא לשבת
    הילד סובל מבעייה מורכבת הפראות קשב או סי די חרדות וטוראט
    הוא לומד בבית הספר מיתר שבצפון
    היה ודשיים בבית חולים יום בצפת נרגע קצת עבר שם אבחון ונאמר שיש גם סימנים של אוטיזם מאד קל\
    יש עכשו חופש ואינו רוצה בשום פנים ואופן ללכת לקייטנה והצליח להוציא את האמא ואת אחיו מווי משקל עושה בחלק מהיום טרור .
    הוא מקבל רטלין ,לוסטרל, וגם 150 מ"ג נוזינאן אבל במספר ימים הקצר של החופש ,הצליח למוטט את אמא שלו ואת אחיו מה אפשר לעשות? ברור שהוא כרגע לא נמצא בשום טיפול, ונצמד לאמא כמו תינוק ולא נותן לה מנוחה,

אודה לכם על איזו עצת קסם.

בברכה רותה

לקביעת תור
    סגירה
    דרושה תשובה מהירה, תודה

הוספת תגובה

• דרושה תשובה מהירה, תודה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    07/07/2013

עצות קסם קשה מאד לתת. באמת על פי התיאור מדובר בהחלט במצב לא פשוט גם אישי וגם משפחתי. אתם חייבים מעקב רציף אצל פסכיאטר ילדים ואפשר גם חוות דעת שניה במסגרת קופות החולים במידה ואתם רוצים לחשוב על אופציות טיפוליות נוספות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי מסרב שבני יקח רספרידל
    n
    30/06/2013

בני בן 13 ובעלי מסרב שבני יקח רספרידל,כי הוא טוען שבעתיד לא יוכל להוציא רישיון נהיגה וזה יהרוס לו את העתיד. בתי התערבה ואמרה שהריטלין פוגע בכבד. בעבר המליצו לי להמשיך גם בקיץ את הריטלין,כי אין לו שקט והוא גם הולך לקיטנה..האם התרופות מסוכנות?

הוספת תגובה

• בעלי מסרב שבני יקח רספרידל - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    01/07/2013

שלום רב
    אין דרך לשכנע את בעלך אלא לדבר אתו ולהסביר לו מה היתרונות של מתן התרופות ומה החסרונות של אי מתן התרופות וכל התופעות הנילוות לאי מתן תרופות. התפתחותו של הילד נפגעת ועלולים להצטבר נזקים רגשיים בעתיד. תרופות לא לוקחים כל החיים ויש צורך בנקודות זמן מסויימות בחיי הילד לשקול מה עדיף. לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי אם כי ברוב הילדים התופעות הם מינוריות עם השלכות מועטות לעתיד. הריטלין אינו פוגע בכבד והריספרדל שאני מניח שהומלץ במינון לא גבוה, בד"כ לא גורם לנזקים מצטברים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להוצאי רשיון נהיגה

שמוליק
    01/07/2013

שלום.

כידוע, אני לא חסיד גדול של התרופות הפסיכיאטריות, ואני מאמין שטיפול באמצעות קשרין אנושיים, קרי פסיכותרפתיה, C.B.T. וכיו"ב הם עיקר הטיפול בבעיות נפשיות.

אם אין ברירה, או שהתועלת מרובה על הנזקים מתופעות הלוואי - אז לוקחים תרופות.

בכל אופן, בעלך צודק וטועה.

הוא צודק בכך שלתרופות הפסיכיאטריות ישנם תופעות לוואי קשות, ויכול להיות שהנזק מתופעות הלוואי גדול מהתועלת.

והוא טועה בכך שהוא חושב שהטיפול ברספערדל יכול למנוע מבנך להוציא רשיון נהיגה. ישנם הרבה אנשים שמטופלים בתרופות פסיכיאטריות ומאפשרים להם להוציא רשיון נהיגה; תלוי במצבם, ואדרבא, אם התרופה הזו משפרת את מצבו, אז זה רק יכול להועיל בכך שאם בכלל משרד התחבורה יחליט לשלוח אותו לבדיקה של פסיכיאטר, אז הוא יתרשם שהוא מטפל בעצמו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל - שאלה למומחים
    טט
    25/06/2013

אני נוטל 30 מ"ג רסיטל כבר חודש בערך לאחר שנטלתי 20 מ"ג במשך מספר חודשים. כשנטלתי 20 מ"ג לא חשתי בתופעות לוואי משמעותיות וגם במעבר ל30 מ"ג לא היו תופעות לוואי נוספות/גרועות יותר. השאלה שלי במידה ועולים (בהמלצת הרופא המטפל) ל40 מ"ג רסיטל אמורים להיות תופעות לוואי נוספות או גרועות יותר? למשל, תופעת לוואי שנמצאת אצל הרבה מטופלים זה תופעה שפוגעת בכל מה שנקרא "החשק המיני" ואצלי זה לא פגע בכלל(רק ביום הראשון זה פגע), השאלה אם בעלייה ל40 זה עלול להופיע או תופעות אחרות עלולות להחמיר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל - שאלה למומחים

הוספת תגובה

• רסיטל - שאלה למומחים - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    25/06/2013

כל מטופל מגיב באופן שונה לטיפול תרופתי ולמינון. יש אנשים שגם במינונים גבוהים לא יחוו תופעות לוואי. כמובן כל שינוי במינון מחייב מעקב רופא מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ לקראת ערב
    שיר
    22/06/2013

שלום רב.
    יש לנו בת בכורה בת 11 כמעט.
    מוכשרת, אהובה, חכמה מאוד, חברותית.
    בשבוע האחרון הרגישה לא טוב יום אחד והקיאה ומאז כל פעם לקראת שעות הערב מרגישה לחץ. היא נעשית חסרת תאבון,אומרת שממש מרגישה גוש בגרון ופרפרים בבטן.
    כל היום היא מתנהגת כרגיל, צוחקת, נהנית, בוגרת, אבל כבר שבוע שלקראת שעות הערב מתנהגת אחרת. מרגישה שאין לה תאבון, עצובה, לחוצה להישאר לבד.
    יש לה רגעים טובים יותר ופחות ולא במשך כל הערב היא ככה.
    שוחחנו עימה רבות והיא ממש לא מצליחה למצוא לזה סיבה. גם אנחנו מתקשים להבין מה קרה.
    כרגע אנחנו משדרים לה שזה בסדר ושזה קורה לפעמים ושאנחנו פה. היא חוששת שזה לא יעזוב אותה לעולם..
    יש לציין שליד חברה לא הייתה ככה למרות שבדיעבד אמרה שכן הרגישה לחץ.

האם יש משהו מיוחד שאנחנו זקוקים לעשות כרגע או שמה שאנחנו עושים מספיק?
    אשמח מאוד לתשובה מאחר והעניין טורד את מנוחתי...

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ לקראת ערב

הוספת תגובה

• לחץ לקראת ערב - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    23/06/2013

שלום רב בהחלט שהילדה בלחץ מאירוע פנימי או חיצוני וצריך לבדוק זאת ע"י איש מקצוע פסכיאטר ילדים או פסיכולוג לילדים. בהמשך ניתן יהיה להגיד מה ההמלצות הטיפוליות במצב שכזה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ לקראת ערב - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    23/06/2013

שלום רב בהחלט שהילדה בלחץ מאירוע פנימי או חיצוני וצריך לבדוק זאת ע"י איש מקצוע פסכיאטר ילדים או פסיכולוג לילדים. בהמשך ניתן יהיה להגיד מה ההמלצות הטיפוליות במצב שכזה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז ומסכים
    יעל
    20/06/2013

בני בן ה13 סובל מבעיית קשב וריכוז ובעיית התנהגות קשה. הוא מטופל בריטלין ורספרידל. היינו השבוע אצל ניורולוג ולהפתעתי הוא אמר שאין בעיה הילד יכול לשבת גם 10 שעות מול המסך, זה לא ישפיע עליו לרעה. היינו אצל רופאים רבים לפני כן וכולם אמרו שצריך להגביל אותו לשעה וחצי -שעתיים. בעלי לא משתף פעולה וטוען ,שאם הילד ישב הרבה שעות מול המסך הוא יפסיק לקלל, להרביץ ולדבר סטיות. איך אפשר לשכנע את בעלי שזה לא נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז ומסכים

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז ומסכים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    20/06/2013

ליעל שלום

קשה להטיל מרות על ילד בן 13 ובוודאי ילד שיש לו את האופי המתואר.
    אז אפשר לומר שיש הבדל בין הרצוי למצוי.

להבנתי חילוקי הדעות והרצון שלך לשכנע את בעלך, ושלו אותך, יוצרים אוירה שאינה מיטיבה עם בנכם.

עצתי הכנה, שתועילו ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הדרכת הורים כי הרי הקושי אינו רק בתחום ראיית הסרטים., אפשר גם להסתפק בבית ספר להורים של אדלר ודומיהם.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    תמר
    10/06/2013

1. האם יש מניעה לתת מודפיניל (פרוביג'יל) לילדים?

2. האם מותר לקחת ריטלין LA20 ללא אוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 2 שאלות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    10/06/2013

לדנה שלום

לגבי ריטלין ללא אוכל אין מדובר באיסור אבל רצוי לקחת עם אוכל כדי להקטין תופעות לוואי.

ולגבי פרוויגיל -אין לי ניסיון עם הטיפול בילדים. מקריאה ב- FDA שהוא המדריך האמריקאי לשימוש בתרופה מנת 2010.נרשם שאין ניסיון מוכח ברמת נזק או עזרה של התרופה מתחת גיל 17.
    להבנתי עיקר הטיפול בהפרעת השינה נרקולפסיה- מחלת שינת יתר המטופלת על ידי נויורלוגים ואם זאת המציאות יש לפנות לפורום נויורלוגים לילדים.
    להבנתי זאת העילה המרכזית לטיפול בפרוויגיל .

לגבי עילות אחרות כמו הפרעת קשב וריכוז ובעיות נמנום וכדומה הטיפול בילדים ניסיוני ואינו מוכח.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים מודאגים
    אורלי
    07/06/2013

שלום,
    יש לנו ילד בן 9 שאובחן כסובל מקשב וריכוז גבולי ועל כן הוא לא נוטל כדורים.
    יש לו קושי בלימודים אך הוא מצליח להתמודד. ההתנהגות שלו בבית הספר מצויינת ישהוא חברותי מאוד אך בבית הוא אינו מקשיב , אינו מפיק לקחים כלומר אם במידה וכועסים עליו בנושא מסויים הוא ימשיך לעשות את אותו מעשה שוב ושוב למרות שהוא יענש.
    כשאני מבקשת ממנו לבצע את המטלות שלו הוא דוחה אותן שוב ושוב ולעיתים צוחק ועושה פרצופים מעצבנים.
    ביטחון עצמי ירוד
    קיים אצלו חרדות שמשפחתו תמות.
    בכל בוקר ישנו משפט קבוע ״ אם אני אתקשר את תעני לי?״
    בעיה של חוסר אירגון והתארגנות שלוקחת זמן רב ממה שצריך.
    כל מה שהוא מחזיק ביד נשבר נהרס, נשפך.
    חוסר קורדינציה והצלחה בחוגים שהוא הלך לדוגמא בכדורגל , גיטרה, אומנות לחימה.
    בנוסף הוא מכה את אחיו הקטן על בסיס יומי ולטענתו זה ללא כוונה. כאשר החברים של האחים שלו מגיעים אלינו הוא תמיד מציק ומפריע להם.

בעיה נוספת של רגישות לגרביים. גריבה בבוקר יכולה לקחת חצי שעה. גם כשמדובר על גרביים ללא תפרים.
    הוא אינו מצליח לשרוך את השרוכים של הנעליים.
    בקיצור אנחנו הורים מתוסכלים שלא יודעים איך להתמודד

לקביעת תור
    סגירה
    הורים מודאגים

הוספת תגובה

• הורים מודאגים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    08/06/2013

לאורלי שלום

לפי התאור אני למד שאתם מתיחסים וערים לחריגויות ויש לכם מידע להפרעות בעלי פרשנות אורגנית. מאידך המצב בבית יכול לנבוע מתגובות או תקשורת המצביעה תחושת הילד שלא מכירים או מתחשבים בצרכיו המיוחדים.
    לפי התאור שלך לא ברור האם אכן מדובר בהפרעת קשר וריכוז קלה ,אכן נאמר כל אבל התאטר נושא מאפיינים של המכרעת קשר.

מאחר והמלצות באינטרנט זה יותר עניין להשערות רצוי היה להעריך את מצבו של הילד אצל פסיכיאטר ילדים ונוער.
    הדרכת הורים נראת לי כחיונית.
    ואין להתיאש יש מה לעשות. והסיכוי טוב.

בהצלחה
    דר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת ימינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מרגיעים ילד
    סופי
    04/06/2013

בני בן 7 מטופל בקונצרטה 36, מפסח. עד לפני שבוע קיבל גם ריספאונד 1 שכל כדור זה 1MG, עפ הנחיה מרופאה שטופל הוא יכול לשתות ביום עד 6 כדורי ריספאונד . אני לא נתתי לו יותר מ1.5. עקב כך שראיתי שאין השפעה לריספונד על התנהגותו, הילד לא רגוע עם קבלת הכדור, משתעל בצורה מוזרה ואוכל בכמויות מטורפות ועלה מאוד במשקל החלטתי להפסיק אותו. כיום הילד לא אוכל באותה כמות ולא משתעל אך בשבוע האחרון הוא מאוד לא רגוע לא בגן (עולה שנה הבאה לכיתה קטנה א) ולא בבית,
    האמת שאני לא יודעת מה לעשות על מנת להרגיע אותו, בשלושה ימים אחרונים כל ערב הוא צועק מאוד ולפי נסיוני זה הרבאונד שלו מהקונצרטה. רציתי לדעת אם יש כדור אחר להרגעה אשר לא משמין כל כך , והאם אולי הקונצרטה לא משפיעה עליו כבר, מה עושים כדי להרגיע את עצביו, הוא מאובחן ADHD. קשב וריכוז וגם היפר. גם בגן פתאום נהיה אלים. עקב התנהגותו אני פוחדת אפילו להפסיק את הקונצרטה שלא יהיה יותר גרוע. אודה לך למתן תשובה, אנחנו מאוד מיואשים וכל הבית שלי סובל מכך, הייתי בהדרכת הורים .
    ברצוני לציין כי עד לא מזמן כן השפיעו הכדורים על הילד. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    איך מרגיעים ילד

הוספת תגובה

• איך מרגיעים ילד - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    05/06/2013

סופי שלום

אני מקווה שטעית במינון הריספונד מאחר ומתן 6 כדורי ריספונד של 1 מ"ג כל כדור, זה מינון מפוצץ. אכן הטיפול הגבוה ביותר למצב זה הוא 1.5. מ"ג.
    התאור שלך יכול להתאים לתופעת הריבאונד.
    אגב לא כל מקרה של קשב וריכוז מחייב טיפול בסטימולנטים. הדבר מחייב הערכת איש מקצוע מיומן.
    יש כדורים עם פחות ריבאונד כמו קלוניריט ואולי אדונקס.

אנא פני מאיש מקצוע בתחום הפסיכיאטריה של הילד לצורך הערכה מעמיקה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות כבר..
    אוז
    30/05/2013

שלום אני אוז אני בן 16 כיתה יא, בכל מיקרה מאז שאני זוכר את עצמי אנלא ישן טוב, הכוונה לוקח כמה שעות בלילה להירדם (בין2-4 לשעות) גם בימים שלא ישנתי יום שלם לפני, גם שאני ישן אני תמיד מתעורר כמה פעמים בלילה חלק מהפעמים מסיוטים וחלק מהפעמים סתם, אני גם הרבה פעמים מזיעה שאני מתעורר וגם כל היום יש לי הרגשה כבדה של עייפות אנלא יודע לתאר אותה עייפות שמתחילה בתחילת היום בשיאה ולאט לאט יורדת כאילו מרגיש שמתעורר אבל בעצם נעשה כזה יותר עייף פחות חשק לעשות משהו, לא יודע איך להסביר מקווה שהבנתה , והדבר הזה ממש מקשה אני יודע שזה פוגע בכל הדברים שאני עושה זה מוריד לי ריכוז ופשוט אין לי חשק לעשות דברים
    אומנם זה בא בתקופות כאילו תמיד אנלא ישן טוב יש תקופות שישן יותר טוב ויש תקופות שבכלל לא ישן טוב כמו עכשיו.
    בנוסף לא יודע איך קוראים לזה, אבל אני סוג של שומע קולות שוב פעם מאז שאני זוכר את עצמי כאילו זה אני מדבר עם עצמי בשנים שלוש גופים ועם עוד כמה בראש שמדברים איתי ולפעמים סתם מעיקים, פעם הייתי גם כאילו רואה קצת דמויות כאילו היה ניתן להבדיל בקלות מה אמיתי ומה אני יודע שלא אבל זה לפחות עבר לי...
    בכל מקרה 2 התופעות האלו מחרפנות אותי, ניסיתי לעשות הכל
    אני מתאמן במכון ,אני רץ, אוכל בריא אין לי מחסור בוויטמינים או מינרלים או מחלה מסויימת עשיתי בדקיות מליון פעם אנלא יודע מה לעשות כבר ניסיתי כדרוי שינה טבעיים רוגועין ניראה לי קראו לזה, בכל מיקרה זה לא באמת השפיע

אה ולא עשיתי בחיים סמים עם זה כשור ובוקשי נוגעה באלכוהול

מה ניראה לך הבעיה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות כבר..

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות כבר.. - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    02/06/2013

לאוז שלום

הלוואי ויכולתי לעזור לך במייל.
    אתה נשמע סובל - יש הרבה אפשרויות שיסבירו את מצבך ובהתאם לכך הטיפול.
    אני מקווה שתעיז ללכת לרופא אמיתי ולא רק שתפנה לעזרה אנונימית באינטרנט.
    אני מאמין שפנית לפורום מאחר ואתה מבקש לבדוק את מצבך אבל חושש לפנות לפסיכיאטר.
    ובכן אין ברירה יש לבדוק את כל האפשרויות .

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר לשתות נס קפה?
    לירון
    30/05/2013

אני לוקח זיפרקסה 15 מג לוריוון 1מג ליטיום 600 מג וסרוקסט 60,האם מותר לשתות כוס-שתיים של נסקפה ביחד עם התרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    מותר לשתות נס קפה?

הוספת תגובה

• מותר לשתות נס קפה? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    30/05/2013

ללירון שלום

אתה לוקח מינון של מבוגרים. מינון מלא. כדי שתשאל גם בפורום מבוגרים.
    אני מניח שאפשר לשתות כוס או שנים השאלה היא מידת החוזקה. למשל במשקה XL יש כמות רבה של קפאין ומדובר במשקה ממריץ.
    אולם הסוגיה קשורה גם להיבטים שונים- למשל הסוכר מקל על ספיגת קפאין.
    הנושא די אינדיבידואלי.
    ודע שיש גם קפה נטול קפאין.

רפואה שלמה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר מיואשת ..
    בת 16
    28/05/2013

שלום,
    אני בת 16 וכבר הרבה זמן יש לי מחשבות שאי אפשר לדעת מה יהיה ושמחר אני יכולה למות .. נהייתי אדישה בלימודים ולא אכפת לי כי אני חושבת שאני לא חכמה ולא אצליח . אני לא רואה בעצמי משהו טוב, אני מנסה להראות את החיצוניות כי אני מרגישה שאין לי פנימיות למרות שכולם אומרים לי שאני בנאדם מקסים וכו . אני נוטה להתעצבן ולכעוס הרבה ולהיות עצובה כל הזמן .. מה אפשר לעשות כדי להוציא אותי מזה? תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    כבר מיואשת ..

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    28/05/2013

שלום.

אני מאמין שהתשובה שתקבלי מרופאי הפורום היא שצריך בדיקה מקיפה ושצריך לשלב תרופות עם שיחות.

על כל פנים, אני חושב שהחברה שלנו היא סופר לוחצת עם הקטע של הצלחה בלימודים, ואני בהחלט מבין את התחושות האלה.

אני אישית הייתי חזק מאוד במקצועות הראליים ודי חלש במקצועות האחרים. אני בהחלט זוכר לחץ מטורף על העניין הזה.

קודם כל, את יכולה להרגיש עם עצמך בסדר, אם אין לך כל כך מצב רוח להשקיע בלימודים עכשיו. אפשר להוציא בגרות גם אחרי כיתה יב. זה לא כזה נורא. יש גם כאלה שמסיימים אבל עם ממוצע נמוך ומשפרים בגרויות כדי להתקבל לאן שהם רוצים. זה ממש לא סוף העולם. אל תלחיצי את עצמך סתם.

טיפול טוב יכול להיות בשיחות, אבל אל תצפי שהמטפל יעשה איזה הוקוס-פוקוס; מדובר בעבודה שהעיקר שלה הוא עבודה עצמית שהמטפל צריך לכוון אליה.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר מיואשת .. - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    29/05/2013

שלום

אני מניח שעצם פנייתך לפורום היא הבנה שצריך להיעזר במישהו.
    לבד זה יכול להחמיר.

יש היום תשובות מקצועיות טובות המקדמות החלמה. רצוי שתפסיקי את הסבל .
    הליכה לאיש מקצוע אמיתי חיונית.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר מיואשת .. - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    29/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדות
    דורון
    21/05/2013

היי
    בתי בן 8, עם הפרעת קשב וחרדות.
    עניין החרדות לא מאד דומיננטי אבל הוא בהחלט קיים ועולה מדי פעם (לא בדיבור)
    הקשב מתבטא בעיקר בחוסר ארגון, חוסר ריכוז, בעייה עם ריבוי משימות, פטפוט וכו'.
    כמו כן התפרצויות של צעקות ושינוי במצב הרוח
    קשה מאד לתקשר איתה כי היא חסומה והמשקעים כבר הצטברו ויוצרים אנטי לכל דבר

אובחנה גם ע"י פסיכיאטר

האם נכון הדבר שלא מומלץ לטפל בריטלין בגלל עניין החרדות?
    מה כן ניתן לעשות? הבנו שטיפול תרופתי נגד חרדות יכול לתרום גם להטבת הפרעת הקשב?
    האם מומלץ כבר בגיל כזה ומה עשויה להיות רמת התלות בתרופה שכזו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וחרדות

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדות - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    22/05/2013

לדורון שלום

הלוואי והייתה תשובת בית ספר. הערכת רופא היא הערכה קלינית ופרוש הדבר כי הטיפול נגזר ממציאות החד פעמית של האדם.
    לכל אדם מציאות ייחודית ושונה מאיש לרעהו. יש הרבה משתנים בהחלטה.
    כי אחרת היינו ממליצים בצורה אלוגריתמית מה לעשות ומתי.
    היינו יכולים להפסיק ללמוד ולהקיש נתונים על המחשב ולקבל תשובה מגובה מגדולי הרופאים היושב על מגדל השן בארצות הברית. ....

כל מה שכתבת בהשערותיך נכון , רק שהחלטה נובעת ממספר נתונים שלא סיפקת ואשר מחייבים הכרות עומק עם הילד ובני משפחתו.
    ויש לי עוד חידוש עבורך. יתכנו טיפולים שונים ומנוגדים אשר יתנו תוצאות דומות. יש לדעת כי עצם הקשר עם רופא וגם ללא הטיפול התרופתי יוצר אפקט מטפל.
    אז מסקנה שראוי להתייעץ עם רופא לצורך התשובה האופטימאלי.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות

דורון
    22/05/2013

תודה
    אתה יודע איך זה - לא משנה כמה "זקנים" נהייה - תמיד נחפש את פתרון הקסם (שאינו קיים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה