פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד של שכנים
    אנונימי
    16/11/2013

שלום,
    אני גרים בבניין דירות, כשבקומה שמעלינו מתגוררת משפחה בעלת שלושה ילדים.
    הבן הבכור, בן 12 בערך מאובחן כסובל מ - ADHD ומפגין קשת רחבה של הפרעות התנהגות. כל זמן שהוא נמצא בבית (בוקר, צהריים או ערב), החיים שלנו הם גהינום עלי אדמות. הוא לא מפסיק לצרוח, לעשות קולות משונים, להשתולל, לקפוץ על התקרה (הוא כבר לא ילד קטן וקל), לזרוק כדורים וגולות וכיו"ב.
    באופן עקרוני הוא מטופל בריטלין, אך אימו (איתה ניסינו לדבר עשרות פעמים ללא תועלת) טוענת כי מסיבות השמורות עמה , היא בוחרת להפסיק לו את הטיפול בשבתות.
    אחותו הקטנה (שאיננו יודעים אם גם היא מאובחנת רשמית), מושפעת ממנו ומתחילה לפתח רפרטואר התנהגות דומה והסיוט שלנו הולך וגדל.

האם יש גורם ברה"נ אליו ניתן לפנות על מנת שיעשו משהו עם המשפחה / הילד? (למשל יכפו מתן טיפול?) , אי אפשר להמשיך ככה יותר.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד של שכנים

הוספת תגובה

• ילד של שכנים - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    17/11/2013

שלום

גורם בריאות הנפש מטפל רק באנשים הפונים אליהם ממש כמו שחולה לב הולך למרפאה קרדיולוגית.

יש שני מסלולי פניה.
    1. באם יש רושם שההורים מזניחים את הילד וקיימת התעללות מסוג כל שהוא אפשר, לפנות למשרד הרווחה באזור המגורים ולשתף אותם בהתרשמות- רצוי גם בכתב.
    כמובן שחייבים לנמק ולפרט את סוג ההתעללות שהילד חווה.

2. באם יש עברה על חוקי המדינה או הרשות כמו למשל חוק הקובע עד כמה מותר להרעיש בשעות מסוימות. או פגיעה סביבתית אחרת, וכיוצא בזה. אפשר לפנות למשטרה. יש תחנות שיקחו את האתגר ויש שיפטרו את הפניה כדבר שאין לציבור עניין בה...

כמובן שרצוי לדבר עם ההורים ישירות.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט שפג תוקפו
    מיקי
    15/11/2013

שלום, אחי לוקח סרוקסט כעשר שנים ולכן מרגיש טוב. בחודש האחרון אחי לקח סרוקסט שתוקפו פג מזה 3-4 חודשים. החרדה חזרה אליו. האם זה קשור לכך? אם לא, האם הוא יכול להמשיך לקחת סרוקסט שפג תוקפו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט שפג תוקפו

הוספת תגובה

• סרוקסט שפג תוקפו - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    17/11/2013

שלום

אין תשובה מוסמכת לכך. מאחר והתפוגה אינה מיידית ופתאומית ולא שהתפוגה מלאה אלא הדרגתית. משך פרק זמן של כמה חודשים אינו משמעותי כל כך ברוב המקרים. אבל כל מקרה לגופו.

לקיחת כדור 10 שנים ואני מניח שמדובר בנער שכן זה שם הפורום, מחייבת רויזיה - הערכה מחודשת בכל מחיר.

בהצלחה
    ד"ר סמאל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבאונד לאדרל
    דניאל
    11/11/2013

האם יש דרך להקל על אפקט ריבאונד חמור מאוד אצל ילד בן 7? מעבר לאדרל הקל מעט על הסימפטומים, אבל מדובר בשעה מאוד קשה, שגם בשעה הקודמת לה הילד כמעט אינו מסוגל לתפקד, וסובל מאוד.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריבאונד לאדרל

הוספת תגובה

• ריבאונד לאדרל - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    14/11/2013

לדניאל שלום

יש שני אפשרויות

.1 שינוי תרופה.
    2. מתן ריספרדל במינון נמוך בערב

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה ב זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    רחל
    11/11/2013

שלום רב !!! אני צריכה יעוץ דחוף לגבי נער בן 17 עם חרדה חברתית ומסוגר שמטופל בוואיפקס לוחץ מאוד להצטרף למסע לפולין האם לאפשר לו את הנסיעה והאם יש חשש שמטען הרגשות שיציפו אותו מן הסתם עלול להחמיר את מצבו !?...אני זקוקה ליעוץ דחוף כי המסע קרוב... יום טוב ותודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• דחוף - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/11/2013

לרחל שלום

השאלה מה התמיכה שיקבל במהלך המסע ולאחריו. ושאלת דרגת החרדה החברתית.
    יש כמובן להתיעץ עם איש המקצוע המכיר אותו

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 . חשש סכיזופרניה??
    הילה
    10/11/2013

שלום.
    בני בן 4.
    ילד אנרגטי מלא שמחת חיים.
    התפתחות גופנית שכלית ומוטורית מצויינת!
    הכל תקין.

מספר ארועים ביממה וחצי:
    1. קם בלילה מבועת מפחד שמישהו רודף אחריו.
    הערנו אותו יצאנו לחצר שטפנו פנים אך במשך שעה וחצי שלמים כשהוא ער לחלוטין הוא טוען שהוא שומע קולות של מי שרודף אותו ויש נשר שמנסה לתפוס אותו.בסוף נרדם.
    2. למחרת שבע בבוקר קם בפחד שהנשר שוב נמצא. מצביע על הכרית ואומר לי: אמא תראי מה הנשר עשה.
    3. מסתתר מתחת לשמיכה בטענה שהנשר מכאיב לו באוזן.
    4. השארתי אותו בבית. בצהריים בא אלי מבוהל בטענה שמפחד מהפה שלו. ממש מפוחד. שאל אותי אמא מה קורה לי??
    5. בערב פרש ידיים ואמר לבעלי: אבא תראה אני לא בן אדם.

זה לא נראה טוב.
    הילד ממש מפוחד ומרגיש שמשהו עובר עליו.
    כשזה קורה לו הוא פתאום מקבל מבט מוזר בעיניים כאילו מנותק מהכל ואפילו הקול שלו קצת משתנה כמו בתוך הזיה כזו...!

מה אני עושה??
    אין לנו תור מחר לרופא משפחה. אפשר להמתין יומיים? יש סיכון בהמתנה?
    מה התהליך ואיך מאבחנים סכיזופרניה?
    אפשר להגיע לרופא משפחה בלי הילד?
    אני לא חושבת שנכון שהילד ישמע אותי משהרת על הרופא.

בבקשה ייעצו לי אני מפוחדת ומוטרדת מאד!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 . חשש סכיזופרניה??

הוספת תגובה

• ילד בן 4 . חשש סכיזופרניה?? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/11/2013

הילה שלום

זה לא סכיזופרניה ככה לא ניראת סכיזופרניה.
    ומאיפה הביטחון שלי?
    פשוט המחלה האיומה הזאת סופר סופר נדירה בגיל זה.

את יכולה להפסיק את דאגותייך ומיד. חבל שאת מגיעה לחרדות ברמה הזאת.
    מדובר בתופעה שאופיינית לילדים.
    אבל את חייבת להגיע לאיש מקצוע כדי לבחון את דאגותייך וספקותיך.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילידם ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדר אליהו

הילה
    11/11/2013

שלום דר.
    קראתי שאכן זה נדיר ונדיר מאד
    אל תסכים איתי שתמיד קיימים האנשים שהנדיר הזה זה הם?
    הבן שלי בעצמו מפוחד ולא מבין מה קורה לו.
    אתמול בא אלינו מפוחד , פרש כפות ידיים ואמר:
    אבא אני לא בן אדם.
    לא כמשחק אלא בפחד.
    כאמור השינוי חל בבת אחת.
    האם אין סיכוי שסכיזופרניה או שהסיכוי נדיר בגלל שמדובר בתופעה נדירה??
    תודה

ד.א- אני לא אמא היסטרית אך אמא מאד מודעת ומאד פקוחת עיניים לסביבתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה לפנות לבית חולים...

שמוליק
    11/11/2013

שלום לך.

אני מבין את החששות שלך, אם נראה לך שהמצב ממש מסוכן, אז ניתן לפנות למרכז לבריאות הנפש (שם "יפה" יותר לבית חולים פסיכיאטרי...)

על כל פנים, צריך לקחת בחשבון שחלק נכבד מהבעייה היא רגשית, והטיפול בה הוא טיפול רגשי (למשל ע"י שיחות).

יכול להיות שמדובר בהצגה שמטרתה למשוך תשומת לב...

אפשר לנסות לשוחח על כך עם הילד אבל מתוך הרגשה של ביטחון ועדיף שלא לשדר פחד. כשמשדרים פחד או חוסר אונים, זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדר אליהו - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/11/2013

איני כותב בעלמא כדי שלא תהיה בחרדה.
    פשוט מבחינה התפתחותית אין סיכוי שזה סכיזופרניה.

סכיזופרניה לא מתאפיינת רק בהלוצינציות יש לזה היבטים נוספים רבים.

בגיל זה יש אוטיזם ואין סכיזופרניה. הדברים נכתבים בסמכות ובהדגשה.

פגשתי ילדים עם תמונות יותר קיצוניות ואף פעם זה לא היה סכיזופרניה.
    מאחר והציפיה לקבל תשובה ממומחה לעניין אז זאת תשובתי החד משמעית.
    כמו שאין מצב שיקום אדם בן 30 בבוקר אביבי ויהפך לאוטיסט כך המצב בילד בן 4 שיהפך באורח כזה לסכיזופרן.

ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן כדור פריזמה לנערה מתבגרת?
    אבא 1
    10/11/2013

שלום וערב טוב,
    מתחילת שנת הלימודים , בתי - תלמידת כיתה ח' עוברת תקופה קשה (בלשון המעטה...)
    מתלמידה מצטיינת , היא הגיעה למצב שהיא ממש מסרבת ללכת לביה"ס וכל ערב/בוקר הופך למלחמת עולם...
    חשוב לציין שקיימת בעיה חברתית בכיתה (קליקות וחבורות. לא שמישהו מציק לה, לפחות לא לפי מיטב ידיעתי וגם לפי דבריה).
    בימים שאין לימודים למחרת היא יכולה להיות מקסימה ונהדרת ולהתהפך ב180 מעלות תוך רגע כשמתקרב המועד ללכת לביה"ס.
    ההתנהגות שלה לעיתים קרובות לא הגיונית ולא רציונלית.
    נסיון לטיפול מול פסיכו-תרפיסטית לא צלח והיא הפסיקה אותו לאחר מספר מפגשים.
    לאחר פגישה עם פסיכיאטר הוא איבחן חרדה שמובילה לדיכאון והמליץ להתחיל במתן של פריזמה (10 מ"ג ולאחר מכן 20 מ"ג באופן קבוע)
    שאלתי , היא:
    האם מנסיונכם, פריזמה אכן יכולה לעזור במקרה זה? האם הכדור עוזר בפתרון "פוביה" מביה"ס ?
    האם הכדור תורם להעלאת הבטחון העצמי ?
    האם יש תופעות לוואי לטיפול בכדור , אשר דורשות תשומת לב מיוחדת?
    שוב נדגיש כי הדכאון שלה נובע אך ורק בקשר לבית הספר...

תודה רבה,
    אבא 1 אובד עצות...

הוספת תגובה

• מתן כדור פריזמה לנערה מתבגרת? - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    11/11/2013

לאבא שלום

אין תשובה של כדור מתאים או לא זה לא עובד ככה. התשובה שיש צורך לעקוב.

ולגבי הטיפול בשיחות.
    הטיפול לא הצליח מכל מיני סיבות. וחשוב להבין זאת.
    יתכן כי איש הטיפול לא היה מספיק מקצועי - זה לרוב ההסבר השכיח. מסטטיסטיקות גדולות רק אחד משמונה טיפולים עולים לאוויר. ועניין ההתאמה הוא קריטי.
    יתכן גם כי תחת שימוש בתרופה הטיפול יצבור תאוצה. - וזה לרוב המקרה השכיח.

אין ספק שמתן תרופה ושיחות הוא השילוב המנצח. לרוב עדיף כי נותן התרופות במקרה שכזה יהיה גם המטפל במידה והכשרתו מתאימה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    11/11/2013

שלום.

מעניין שמשום מה גם כשאני הייתי בכיתה ח' לא ממש הייתי בקטע של לימודים...

גם אותי לקחו לפסיכולוג, אבל אני ממש חושב שזה היה בזבוז כסף, בלי שום קשר לשאלה האם הפסיכולוג הספיציפי היה מתאים או לא.

אני מניח שהשערתו של ד"ר סמואל נכונה, ואם באמת יש צורך בפסיכותרפיה, אז כנראה שאין התאמה בין הבת לבין המטפל, וזה לא מעיד שום דבר על המקצועיות שלו.

בכל אופן, יכול להיות שבכלל לא מדובר בהפרעה נפשית, והיא פשוט לא רואה כרגע חשיבות בהצלחה בלימודים, ואת העניין הזה צריך לברר איתה. אם היא לא מעונייינת בכך, או שישנם דברים שנמצאים אצלה בעדיפות גדולה יותר, ובשל כך היא מזניחה את הלימודים, אז שום טיפול לא יעזור עד שהיא לא תרצה להצליח.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ובולמיה
    shay
    01/11/2013

שלום,
    אני בחורה בת 24.. בעברי הייתי בולמית. כבר שש שנים ללא התקפי בולמוס
    ולא שום סוג של היטהרות. בחמישה חודשים האחרונים החל אצלי דיכאון קל,
    שאובחן על ידי פסיכיאטר, התחלתי לקחת אסציטאלופרס בהמלצתו.. לא ציינתי
    בפניו את נושא הבולמיה, לכן אני לא חושבת שהוא יודע. אני נוטלת את הכדור כבר חודשיים וממש לאחר החודש הראשון מצב הרוח השתפר ואני מרגישה נפלא, אך בשבועיים האחרונים החלו אצלי דפוסים בולמיים, ללא האפקט הנפשי, אני מרגישה שזה יותר פיזי.. אני לא רוצה לרדת במשקל, ואני לא עושה שום פעולות היטהרות, אבל יש לי התקפים שאני פשוט אוכלת הכול מהכול ללא שליטה, מעין תשוקה למתוק, לפחמימות.. בגלל שאני לא מרגישה נפשית שחזרתי לבולמיה אני סבורה שזה קשור לכדורים, הייתכן? האם סוג טיפול כמו ציפרלקס יכול להגביר בולמוסים? אני מפחדת לחזור למקום השחור הזה. אשמח לקרוא את דעתכם בנושא.. לפחות עד עוד חודש שאגיע לפסיכיאטר שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ובולמיה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ובולמיה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    03/11/2013

בד"כ ציפרלקס דוקא עוזר. בכל מקרה כדאי לחכות ולהתייעץ עם הפסיכאטר המטפל ולספר לו כמובן על כל הקשיים כדי שהוא יוכל להתאים טיפול מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לטיפול
    דינה
    30/10/2013

שלום,

אני נמצאת בהליכי גירושין מבעלי.
    הבן לשי במצב ריגשי קשה וביה"ס רוצה לסלקו.
    האם ניתן לפנות ולקבל טיפוןל מפסיכיאטר גם ללא ידיעת האב?
    האב מתנגד לטיפול בשל הסטיגמה ובשל מלחמה בי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לטיפול

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לטיפול - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    03/11/2013

לא ניתן לטפל בילד ללא הסכמת שני ההורים . במקרה שהאב מתנגד ניתן לפנות לבית המשפט דרך פקידת סעד אשר יוכל לחייב טיפול לילד ללא הסכמת אחד ההורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טיפול רגשי ע"י תרפיה
    אמא מודאגת
    29/10/2013

במוסיקה או אומנות גם מספיק ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם טיפול רגשי ע"י תרפיה

הוספת תגובה

• האם טיפול רגשי ע"י תרפיה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    30/10/2013

מטפלים באמנות כמו מטפלים במוסיקה המנוסים בטיפול פסיכותרפי הם טובים לטיפולים רגשייים לילדים . כמובן צריך לבדוק כל מקרה לגופו ולהחליט אם זה הטיפול היעיל ביותר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטומין
    אמא מודאגת
    29/10/2013

שלום בני בן 7.5 מקבל קונצרטה 54 מ"ג ועד היום גם ריספרדל 0.75 מ"ל ,בעבר מינון הריספרדל היה 1.25 אבל הפסיכיאטר הוריד עקב עליה נכרת בפרולקטין , מאחר ויש בעיות התנהגות קשות בבית הספר וכבר הושעה פעמיים מתחילת השנה , למרות שיש סיבות להתפרצויות כגון התנכלות מילדים אחרים , אז הפסיכיאטר החליף היום את הריספרדל באטומין 40 מ"ג , בתחילה בקש לנסות חצי כדור ואם ההתנהגות אינה משתנה אז להעלות לכדור שלם , בתשובה לשאלתי אמר שאין צורך בהפחתה מדורגת של הריספרדל וכבר ממחר בבוקר לתת את האטומין .ראשית מה דעתך ? שנית האם יש לשקול טיפול רגשי ע"י פסיכולוג/ית עלי להוסיף ולציין כי זהו בית ספר חדש וכי הקודם בשנה שעברה היה פשוט זוועה .

לקביעת תור
    סגירה
    אטומין

הוספת תגובה

• אטומין - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    30/10/2013

ההמלצות של הפסכיאטר שלכם בהחלט נכונות. תמיד חשוב טיפול פסיכותרפי אשר מלווה את הטיפול בילד , ההדרכה להורים ולצוות החינוכי. לא מטפלים בילד רק בתרופות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התשובות !

אמא מודאגת
    30/10/2013

אני מבינה שעדיף טיפול ע"י פסיכולוג/פסיכיאטר על תרפיסטית באמנות במקרה זה.
    האם יכול להיות שמקור ההתפרצויות באי התאמה של הקונצרטה משום שבני ילד לא אלים ואולי כדאי לעבור לאדרל לדוגמה .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התשובות ! - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    30/10/2013

שווה לשקול
    תתיעצו עם הפסכיאטר שלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על הארותיך , הרגעת אותי

אמא מודאגת
    30/10/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    הי
    28/10/2013

אני מרגיש שהזמן חוזר אחורה כל הזמן יש מה לעשות נגד זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    03/11/2013

לדעתי כדאי שתגיע לפסכיאטר לבדיקה והוא יוכל לבדוק ולגבש המלצה טיפולית מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וויסות תחושתי
    טל
    27/10/2013

בני בן 6, עם ADHD וכנראה גם PDD בתפקוד גבוה.
    יש לו בעיה קשה של חוסר וויסות תחושתי, שמפריע לתפקוד שלו, ואני לא רואה איך הריפוי בעיסוק שהוא עושה יכול ממש לעזור לו בזה.

1. האם ריטלין יכול להחריף בעיה של וויסות תחושתי?
    2. האם יש תרופה שיכולה לשפר וויסות תחושתי (בעיקר צורך במגע ולא המנעות?)

לקביעת תור
    סגירה
    וויסות תחושתי

הוספת תגובה

• וויסות תחושתי - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/10/2013

לדעתי כדאי כמובן להתייעץ עם פסכיאטר ילדים ולנסות תרופות לשיפור הויסות הרגשי יש מספר אפשרויות ואולי בהמשך להוסיף גם ריטלין או סטראטרה לקשב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - שאלה
    אבי
    22/10/2013

אני מודה לך על התייחסותך המהירה, ד"ר שפירא. האם תוכל בבקשה לכתוב איזה אבחון אנו צריכים לעשות? מה ההגדרה המדויקת?. אנא הבן, אנו חסרי אונים מול כל ההגדרות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך - שאלה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - שאלה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    23/10/2013

לדעתי פסכיאטר ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות לבני בן ה-10
    אבי
    22/10/2013

שאלה: בני בן ה-10 מטופל בריספונד 0.5 בבוקר ו-0.5 בערב + ריטלין LA20 בימי הלימודים מזה כשנתיים. אובחן כ- ADHD. באפריל השנה ריספונד הופסק בהדרגה (ללא בעיות משמעותיות בביה"ס, רק עצבנות יתר) ב-1/7 הופסק הטיפול בריטלין בגלל החופש הגדול. בהערכה מחודשת (עברנו קופ"ח) הופנה לבדיקת MOXO והבדיקה תקינה ואף מעבר לממוצע. נוירולוג קבע כי אין צורך בריטלין, אך בגלל קשיי התנהגות בבית הספר הומלץ שוב על ריספונד. פסיכיאטר שטיפל בו בעבר ראה את דוח קונרס, ולאחר בעיות התנהגות בביה"ס, הוחזר שוב הריספונד והריטלין. היום עברו כ-6 שבועות מתחילת מתן התרופות. עדיין בעיות התנהגות קשות בביה"ס, מציק ומרביץ לתלמידים, מדבר בחוצפה ומקלל את המורים. מושעה מביה"ס, מנוע מטיול שנתי (גם בליווי אביו כמלווה). אנחנו בייאוש מוחלט, מה אפשר לעשות???????

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות לבני בן ה-10

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות לבני בן ה-10 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    22/10/2013

לדעתי אתם יכולים לגשת לאיבחון מחדש
    SECOND OPINION
    לפעמים אחת לכמה שנים כדאי לעשות הערכה מחודשת של המצב הרגשי כדי להחליט על הטיפול האופטימלי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציע שלא לתלות את כל התקוות בתרופות

שמוליק
    23/10/2013

שלום אבי.

יכול להיות שהתרופות ירגיעו את הבן שלך, אבל יגרמו לנזקים אחרים.

אם הוא יקבל 4 מ"ג ריספונד ליום (במקום 1 מ"ג כפי שהוא מקבל כעת), אז לא יהיה לו כוח להתעצבן על אף אחד, אבל מאידך יהיו לו קשיים תפקודיים.

אני אישית (ואני בן 36) לקחתי ריספונד במינון של 4 מ"ג ליום וזה הרס אותי לגמרי עד שהחלטתי להפסיק בהדרגה על דעת עצמי.

יכול להיות שאין פתרון אחר, ואז אין ברירה. בכל אופן, צריך לעשות את החשבון של נזק מול תועלת, ואני בהחלט מסכים עם ד"ר שפירא שכדאי לעשות הערכה מחדש ולבקש חוות דעת שניה.

בכל אופן, כדאי שתדע שלתרופות הפסיכיאטריות (ובמיוחד לתרופות האנטי-פסיכוטיות שריספונד משתייכת לקבוצה זו) יש תופעות לוואי קשות, והן אינן אמורות לפתור את הבעייה בטווח הרחוק.

הבעייה של חוסר איזון כימי במוח שאותה התרופות אמורות לפתור, היא אינה בעייה העומדת בפני עצמה, אלא סימפטום של הבעייה הרגשית, ומכל מקום, היא רק מרכיב בבעייה הנפשית. טיפול טוב בבעייה הרגשית, אמור בסופונ של דבר להביא למצב שבו אפשר להפסיק את הטיפול התרופתי.

אני מניח שהטיפולים הרגשיים העלו חרס, ואם זה המצב, אז באמת שאין ברירה ולתת תרופות, אבל חשוב לדעת כי מדובר בסמי הרגעה, ואין בעייה רפואית אמיתית שאותן התרופות מנסות לפתור.

בהצלחה,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אוקסנה
    21/10/2013

שלום,
    אני לא סובלת שחור, זה עושה לי מה זה לא טוב, שלילד יש טושים בכל צבעים חוץ משחור.
    האם זה אומר משהו על טראומה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• שאילה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    22/10/2013

קשה לענות תשובה מעמיקה. אם תפני לפסיכולוג תוכלי לברר את הנושא לעומק ולבדוק מה הסיבה שקשה לך עם צבע שחור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה