מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת פריזמהשרון01/02/2014
שלום רב.בני בן 15 החל לפני כחודש פריזמה.שבוע במינון 5 מ"ג,שבוע במינון 10 מ"ג ומזה שבועיים על מינון 20 מ"ג. עד לפני מספר ימים לא היו שום תופעות לוואי.בשלושה ימים האחרונים יש התגברות של קשיי הירדמות,אי שקט ועצבנות רגשית ומוטורית.האם זו תופעת לוואי או תופעה צפויה לאחר שנבנתה רמה טיפולית בדם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת פריזמה - תגובה
ד``ר אבי שפירא03/02/2014בהחלט יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי. פנו בהקדם לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהאמא 117/01/2014
שלום רב. בני בן העשר סובל מזה כשנה מתופעה של חרדה חברתית וחרדה מביס, מבחנים, מורות, ציונים...הוא החל לפרום גרביים, מוציא חוטים עד שהן נקרעות לחלוטין ולאחרונה החל גם לפרום חולצות מכנסיים. לפני כחודשיים החל טיפול בפריזמה וגם שיחות אצל הפסיכיאטר, ללא הטבה במצב מלבד שיפור הבטחון העצמי. הוא עדיין פורם בגדים על בסיס יום יומי במצבים של לחץ וגם במצבים של התרגשות חיובית. אשמח לחוות דעתכם....בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק18/01/2014שלום לך.
אינני רופא ואינני איש מקצוע בתחום.
על פי התיאור שלך, פרימת גרביים ובגדים באה כתוצאה מהחרדות. החרדות הן הבעייה ופרימת הבגדים היא תוצאה של אותה בעייה.
טיפול טוב בחרדות אמור לפתור את הבעייה, ואם הביטחון העצמי של הילד משתפר, אז כנראה שהטיפול עוזר.
יכול להיות שפרימת הבגדים נהייתה הרגל, ומסיבה זו, ההרגל הזה יכול להימשך גם כשבעיית החרדות תבוא על פתרונה, ואז יהיה צורך לטפל בבעייה של פרימת הבגדים.
בין כך ובין כך, הפסיכיאטר יכול לטפל בכך לפחות בפונקציה של פסיכותרפיסט.
אני רק רוצה להעיר שסיוע לטיפול במרכיב הריגשי של הבעייה יכול להינתן גם ע"י ההורים, למרות חוסר מקצועיות, וזה יכול לבוא לידי ביטוי אפילו בדברים שנראים קטנים וחסרי ערך.
ההורים זוכים באמון של הילד, ובכך יש להם אפילו יתרון על פני מטפל מקצועי, שצריך לעמול קצת כדי לקבל את האמון הזה שהוא תנאי הכרחי לטיפול. ע"י נסיון לברר את העניין ולנתח אותו עם הילד מתוך אמפתיה, יכול לעזור, למרות חוסר מקצועיות.
דברים כאלה אינם יכולים להזיק, ובוודאי שיכולים להועיל בנוסף לטיפול המקצועי. אין שום סיבה שלא להיות אופטימיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא 120/01/2014תודה על התשובות! ולך שמוליק תודה רבה על ההתייחסות ועל הרצון לעזור!! אתה צודק מאוד בנושא העזרה ההורית....תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/01/2014שלום רב יכולות להיות הרבה סיבות מדוע אין שיפור וקשה לענות על כך מבלי לבדוק באופן מעמיק את הילד. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הפסכיאטר המטפל שהוא מתפקד "בשני כובעים" גם המטפל בתרופות וגם המטפל הרגשי. אולי סוג התרופה לא מתאים , אולי המינון לא מתאים, אולי יש צורך בהערכה מחודשת וכו' בברכה ד"ר אבי שפירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב פריזמה וויטמיניםשירה06/01/2014
האם ניתן לשלב בין פריזמה למולטי ויטמין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב פריזמה וויטמינים - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/01/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני קיבל מרשם לאריפליי אחרי ריספרדלאמא של בן929/12/2013
הריספרדל (אותו נתנו לבננו מזה 3 חודשים, בהתחלה 0.5 ואח"כ 1 מ"ג ליום) לא שיפר את מצבו של בננו ותופעות הלוואי עזרו לפסיכיאטר שלנו להחליט להעביר אותו לאריפליי/אביליפיי. בעלון התרופה כתוב פעמיים ב-מ-פ-ו-ר-ש לא לתת לילדים ומתבגרים מתחת לגיל 15... מה אנו אמורים להסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני קיבל מרשם לאריפליי אחרי ריספרדל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/12/2013לאימא שלום
אכן רשום
אולם רופא פסיכיאטר מומחה יכול לחרוג . הרשום בהתוויה היא המלצה המאושרת של בית החרושת. ואילו החלטת רופא יכולה לבוא גם מקריאת מאמרים אחרונים שאינם מעודכנים ברישום בהתוויה.
כמובן שזאת החלטתו של הרופא המטפל ואין זה חריג לתת תרופא בניגוד להתוויה הרשומה. אני כמובן מקווה שיש לך אמון ברופא.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה ורמת זרחןשירה27/12/2013
בני בן 15 מאובחן באוסידי.אמור להתחיל בקרוב טיפול בפריזמה במינון גבוה.לפני תחילת מתן התרופה ערכנו בדיקות דם.נמצא ערך נמוך מעט מהנורמה בבדיקת פוספט/זרחן.האם יש בעיה עם תחילת נטילת התרפה עם התוצאה הזו בבדיקת הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה ורמת זרחן - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/12/2013לרונית שלום
רמה גבוה של זרחן כממצא יחיד אינו ממצא שכיח - באם הוא ממצא יחיד ללא קליניקה אין הדבר ברור לנסיבותיו.
בכל מקרה לא ידוע לי קשר בין מתן התרופה והממצא שציינת.
אולם ראשית וקודם לכל יש להתיעץ עם הרופא המטפל- שכן כל האחריות הרפואית מושתת עליו. ואין רופאי הפורום תחליף לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכאנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה הייתה לערך נמוך של זרחן
שירה29/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתב מקב''ן לבקשת שיבוץ אחר:ג'ובניק דחוי20/12/2013
שלום, התגייסתי לפני משהו כמו חודש לפיקוד מרכז, ומפקד הבסיס שיבץ אותי בתפקיד שאיננו מתאים לי מסיבות נפשיות, ויש לי גם פגישה עם קבנית הבסיס אחת לחודש. השאלה שלי היא: אם הקבנית רואה לנכון להביא לי מכתב או טופס בדרישה להעברת שיבוץ אחר, אז יש לי זכות לשבת למפקד הבסיס מול המשרד שלו ולא לזוז עד שיעביר אותי לתפקיד שמתאים לי? או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושב שכן
שמוליק21/12/2013שלום.
אני לא רופא ולא משפטן.
ההגיון הישר אומר שאם אתה נמצא בתפקיד שאינו מתאים, ויש לך חוות דעת מקצועית על כך מהקב"נית, אז אם תישאר בתפקיד הנוכחי שאינו מתאים לך - יכול להיגרם לך נזק מזה, ולכן זכותך להגן על עצמך, ולדרוש תפקיד אחר.
נראה לי שאתה צריך לעמוד על זכותך, ואם זה לא ילך בטובות, אז כדאי לשקול אפילו הליכים משפטיים כנגד הצבא.
בהצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכתב מקב''ן לבקשת שיבוץ אחר: - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/12/2013שלום
צבא זה כמו בצבא.
אין מקום למשחקי כוח- כי תמיד הצבא יותר חזר ממך.
אתה יכול להפעיל את הוריך שיפנו לקצין קבילות חיילים, קצין העיר או אפילו לכרמלה מנשה. ותאמין לי שכאשר מגיעים לכרמלה מנשה זה עובד מהר מאוד.
אל תעשה דברים קיצוניים כי אז תמצא את מקומך מחוץ לצבא.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיאנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה קטנה
שמוליק22/12/2013שלום ד"ר סמואל.
אני ממש מסכים עם כל מה שכתבת.
לדעתי, במקרים קיצוניים שבהם פנייה לקצין קבילות ולכרמלה מנשה אינם עוזרים - אז ניתן להפעיל כוח. לפעמים הפעלת הכוח היא יכולה להיות פסיבית, באי עשייה.
אני חושב שלהיפלט מהצבא, זה משהו שהיום כבר לא כזה מפחיד כמו בעבר. אבל על כל פנים, קודם כל, צריך לנצל את האמצעים של התלונות.
ישנם גם עוד אמצעים שניתן להפעיל אותם כגון עתירה לבג"ץ, רק שזה קצת יקר (רק האגרה היא בסביבות 2000 ש"ח)...
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אני שולח לנציב קבילות החיילים
ג'ובניק דחוי22/12/2013את התלונה? דרך האימייל? או הפקס? ודבר שני תוך כמה זמן ניתן לטפל בבעיה? כי הבעיה שלי היא ממש דחופה, שאני מרגיש שאינני יכול להתעכב איתה, ונתקלתי בבסיס שלי במפקד רע שלא מקשיב לי בכלל למה שאני אומר לו. יש לציין שהוא נתן לי תפקיד פיזי, ותפקיד שאינו מתאים לי מבחינה בריאותית כי יש לי אסטמה והמפקד ששיבץ אותי ידע זאת, ובחר שלהתעלם מזה למרות שבתפקיד שלי אני חשוף לעישון לאבק, ולחומרים עם ריחות חזקים, ויש לי אסטמה קשה. ובעניין הנפשי: האנשים שמפקד הבסיס שיבץ אותי איתם אינם מתאימים לי כי הם מופרעים, ולפעמים גם מתייחסים אלי לא בנימוס, ואני לא מופרע.
לכן הנושא הזה כל כך דחוף לי, כי אין לי שם כמעט עם מי לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אני שולח לנציב קבילות החיילים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/12/2013בהמשך לשאלה.
בכל ישוב יש קצין העיר המחויב להתיחס לבעייתכם.
במקביל- אפשר לפנות גם דרך מייל - לידיעתי יש אתר לפניות הורים לצה"ל.
אפשר גם מכתב במקביל לקבילות חיילים את הכתובת תקבלו דרך קצין העיר.
וכמובן לכרמלה מנשה דרך רשות השידור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית אצל ילד בן 3??טל20/12/2013
בני הצעיר בן ה 3 ( יש לי בת 12 ובן 9) מתקשה להפריד מאיתנו בבוקר בגן. הוא מבקש בבוקר ללכת לפארק או גימבורי. כשאנו מסבירים שאנו הולכים לעבודה הוא מבין מתלבש והולך לגן. בשביל לגן הוא הולך איתנו יד ביד שמח וטוב לב. כשנפתחת הדלת הוא נצמד אלינו ( מחבק את הרגל) ומתקשה להפרד. יש לציין שלאחר שאנחנו הולכים הוא משחק משתתף ונהנה בגן לפחות ממה שאנחנו שומעים מהגננות וממנו.כך גם היה כל שנה שעברה (זו שנה שניה שלו בגן). הוא חברותי מאוד משחק יפה מקבל אותי בשמחה בסוף היום.
במסיבת יום ההולדת שלו או באירועים בגן עם ההורים הוא אינו מוכן לקחת חלק, אפילו לא רוצה להיות נוכח במקום. בימי הולדת של ילדים אחרים הוא משתתף יפה (אנו רואים תמונות מחיי הגן שנשלחות אלינו) בנוסף כל תספורת עוברת בצרחות אימה (מפחד מהספר). באותה נשימה הוא תקשורתי, חברותי, שובב, מנשק מחבק.
איני מבינה את ההתנהגות. האם זה יכול להעיד על בעיה נפשית? חרדה? איני יודעת מה לעשות. מאוד חוששת.
אשמח לחוו״ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההגדרה של בעייה נפשית
שמוליק21/12/2013שלום טל.
ההגדרה של בעייה נפשית היא זו: התנהגות החורגת מהנורמה הגורמת לסבל - אם לאדם עצמו ואם לסביבתו.
אני מאמין שאין צורך בעזרה חיצונית כדי לענות על על השאלה הזו בעצמך; האם ההתנהגות הזו חורגת מהנורמה של ילדים בגיל הזה? ואם כן, האם היא גורמת לסבל לילדך או לסביבתו?
אם נראה לך שהתשובות לשאלות האלה היא חיובית, אז ניתן לפנות למטפל (פסיכולוג או פסיכיאטר).
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה נפשית אצל ילד בן 3?? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/12/2013לטל שלום
אימא יקרה את יכולה באמת להנות מהילד החמוד שלך .
איני ממליץ לחפש כותרות אבחנתיות, או משבצת לועזית מגדירה. זה לא יעזור לך או לילדך.
אם זה מטריד אותך, אפשר ללכת לאיש מקצוע שיעזור לך ולילדך להיפרד. זאת תופעה שאינה נדירה. הילד צריך קצת להתבגר ולשאת פרדה. תחת יעוץ קצר התופעה עשויה לחלוף.
המשיכי להינות מהורותך ומבנך המקסים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה נפשית אצל ילד בן 3?? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/12/2013לטל שלום
אימא יקרה את יכולה באמת להנות מהילד החמוד שלך .
איני ממליץ לחפש כותרות אבחנתיות, או משבצת לועזית מגדירה. זה לא יעזור לך או לילדך.
אם זה מטריד אותך, אפשר ללכת לאיש מקצוע שיעזור לך ולילדך להיפרד. זאת תופעה שאינה נדירה. הילד צריך קצת להתבגר ולשאת פרדה. תחת יעוץ קצר התופעה עשויה לחלוף.
המשיכי להינות מהורותך ומבנך המקסים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לד"רלירון18/12/2013
אהלן .שמי לירון ואני בן 17.5 .
סובל מדיכאון,חרדות,וOCD.
ניסיתי קשת רחבה של תרופות ,רוב הSSRI ,לאחר מכן הרופא שלי נתן לי אנפרניל ,
אך התרופה גרמה לתופעות לוואי וגם לא הועילה במצב הרוח.
לאחר פגישתי איתו הוא רשם לי וולבוטרין XR ,כדור אחד ליום בבוקר.
כשהפסקתי את האנפרניל,נוכחתי לדעת שאני לא ישן דקה בלילה,פשוט לא יושן.
התייעצתי עם הרופא והוא אמר לחזור לאנפרניל בינתיים עד שנראה מה עושים.
כעת ,אני לוקח אנפרניל 2-3 כדורים של 25 מ"ג ביום בשביל השינה.
השינה שלי עכשיו יותר טובה,עכשיו השאלה שלי היא פשוטה ,
ניתן לשלב את הוולבוטרין עם האנאפרניל ?
במידה וכן,עם באחד מהימים אקום בשעה נגיד 10:30 בבוקר ,ואני יקח את הוולבוטרין ,הוא עלול לפגוע לי בשינה?כי עם הדבר הוא כך אני יעשה את כל מאמציי לקום ב8 כל יום לקחת אותו,אני פשוט לא מצליח לחזור לישון מהרגע שאני קם.
זהו,זה כל מה שאני רוצה לדעת,פשוט הרופא שלי בחופשה ואין לי איך להשיג אותו,תודה רבה מראש. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ואני לוקח גם
לירון18/12/2013קלונקס 1מ"ג 3פעמים ביום,בנוסף לוריוון במקרה הצורך , וסטילנוקס לשיפור השינה
האם יש התנגדות בין אחד מאלו לוולבוטרין עם הנפרניל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות לד"ר - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/12/2013שלום וברכה
תודה על האמון שאתה חש כלפי הפורום ומעלה את התלבטותך, שאינן פשוטות כלל ועיקר.
אתה אמנם בן 17.5 אבל לפי החוק גם להוריך יש חלק בקבלת ההחלטות
אני מניח שאתה מטופל אצל רופא עצמאי או רופא פרטי, מאחר ובמרפאה ציבורית קיים גם שירות של רופא מחליף.
אני גם מקווה שהרופא המטפל יצא לחופשה קצרה מאחר ובמצב שאתה מתאר הוא היה כנראה ממנה רופא מחליף. חשוב שתבחן מתי הוא חוזר מחופשתו.
ובמידה והחופשה ארוכה מאוד יש לבדוק טיפול במסגרת טיפולית יותר רצופה .
איני יכול להציע לך שינוי בטיפול מסיבות מקצועיות וגם משפטיות. וכמובן שאיני מכיר את כל הצדדים של טיפולך.
במקרים כאלה ,במידה והסבל ניכר אפשר לפנות עם ההורים לחדר מיון פסייכאטרי באזור מגורך. באם אתה לומד בבית ספר להפרעות נפשיות כפי שלרוב זה קורה אפשר להתייעץ עם הפסיכיאטר של בית הספר.
חשוב להדגיש ולהבליט שבנוער וילדים אין טיפול בהיקף תרופות כה נרחב ללא קשר פסיכולוגי. כמובן שרצוי שהרופא מנפק התרופות יעשה זאת.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדגיש את המשפט האחרון
שמוליק19/12/2013שלום.
מסכים בהחלט עם כל מה שד"ר סמואל הנכבד כתב.
אני רק רוצה להעיר שלירון כתב הרבה מאוד על הטיפול התרופתי, ולכן אני חושב שצריך להדגיש את המשפט האחרון של ד"ר סמואל האומר שחשוב מאוד לשלב טיפול ריגשי (בדרך כלל מדובר בפסיכותרפיה).
דעתי האישית היא שחוסר האיזון הכימי שאותו התרופות נועדו לפתור - שאין חולק על כך שמדובר אך באחד המרכיבים של הבעייה ולא בכל הבעייה - הוא תוצר של שאר המרכיבים.
בין כך ובין כך, טיפול טוב בשאר המרכיבים יכול לבטל את הצורך בתרופות, וממילא לא יהיה צורך להתמודד עם תופעות הלוואי שלהן.
בהצלחה רבה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא שלמה עם האבחנהשירה13/12/2013
שלום.בני בן 13.בן בכור שמעולם לא היה בקשר קרוב עם אחיו.בשנה האחרונה פיתח תסמינים הולכים ומקצינים ביחס לקשר עם אחיו הצעיר.כל מגע עם האח נהפך לבלתי אפשרי ומעורר בו תיעוב ובחילה.כיום מסרב לנסוע באוטו עם האח, לאכול איתו באותו שולחן,להיות איתו באותו מרחב,עקב כך אינו משתתף בארועים משפחתיים ואפילו נסיעות לחו"ל ע"מ להימנע משהות עם האח.נימנע מלהשתמש בחפצים בהם האח נגע (מסבון ועד שק שינה),אינו מסוגל אפילו לומר את שם האח.הבן נימצא בטיפול פסיכולוגי בגישת סי.בי.טי כבר שלושה חודשים אך אין כל התקדמות מאחר ואין לו מודעות מספקת ומוטבציה.אובחן ע"י פסכיאטר כאו.סי.די ועומד להתחיל טיפול תרופתי בפרוזק.
על פניו ברור שהילד זקוק לטיפול משולב תרופתי ונפשי,עם זאת יש לי ספקות ביחס לאבחנה.מדובר בילד חכם ומוכשר הפועל היטב בכל תחומי החיים האחרים מלימודים ועד תנועת נוער.כאשר אינו בבית ואינו מצוי בקשר עם האח טוען כי אין לו מחשבות ומצבי רוח הקשורים למגע עם האח.אין לו למיטב ידיעתנו שום טקסים.בטיפול הפסיכולוגי הוא שיתף את המטפל כי אין לו מחשבות אובססיביות ביחס למה הוא יכול לעשות לאח,אלא מביע חרדה ממה האח יכול לעשות לו.על פניו מבין ומכיר לוגית בכך שהאח אינו מהווה איום מעשי,אך חש שעצם הנוכחות של האח הצעיר מאיימת עליו באופן בלתי מוסבר.קראתי חומר רב על או.סי.די ולא נתקלתי במקרה דומה.זה נראה יותר בעל מאפיניים של פוביה.אשמח לחוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לכך יותר מדיי חשיבות
שמוליק15/12/2013שלום שירה.
לדעתי, אין לאיבחון יותר מדיי חשיבות. עיקר החשיבות של האיבחון היא בדבר הטיפול התרופתי, והרבה מאוד טיפולים תרופתיים יכולים להיות טוהים ויעילים להרבה מאוד איבחונים. השאלה העיקרית היא האם הטיפול התרופתי הנגזר מאותו איבחון יעיל או לא.
תמיד ניתן לבקש חוות דעת שנייה.
על כל פנים, את צודקת מאוד בכך שאת לא מסתפקת בטיפול התרופתי. טיפול המבוסס על תרופות בלבד אינו מספיק יעיל, ולכן דרוש גם טיפול רגשי.
כתבת שנרה לך שהטיפול ב C.B.T. לא נראה לך מספיק יעיל. יכול להיות שהמטפל אינו מתאים, ואין בכך כדי להעיד על חוסר מקצועיות מצד המטפל. יכול להיות שהטיפול ב C.B.T. הוא אינו המתאים ביותר וצריך לנסות שיטות טיפול רגשיות אחרות.
אני משער שישנה אולי גישה מצד המשפחה ששינוי שלה יכול אולי לעזור.
אני מניח, אף על פי שהדברים לא נכתבו מפורשות, שבחינת הצד של ההורים, אתם עומדים על כך שהאח הגדול חייב לאהוב בליבו את אחיו הקטן, שזו דרישה הגיונית נכונה וצודקת.
נראה לי רק שכעת הדרישה הזו לא באה על סיפוקה, וייתכן שהיא תבוא עם הזמן...
על כל פנים, ניתן לשנות את הגישה ולהבין שאין אפשרות לשלוט על הלב שלו, ואין שום טעם לנסות לכפות עליו אהבה, ולדרוש שכל עוד הוא נמצא במסגרת הבית, אז עליו לכבד את הכללים של הבית, ולא להציק לו, וכל עוד יעד זה מושג בהצלחה, להניח לעניין. אבל גם הישג זה הוא מן הסתם לא כל כך פשוט...
בהצלחה,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שלמה עם האבחנה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/12/2013שירה שלום
תודה על האמון שאת רוחשת לכותב שורות אילו. גם הפירוט מאפשר להציץ במעט במתרחש אצל בנך.
יתכן האיבחון שגוי או חלקי. איני רוצה להרוס את האמון שאת חשה לכותב שוורת אילו ולכן אני חייב להמנע מלתת לך את דעתי.
כדי לבצע אבחנה יש צורך במפגש משמעותי ואישי עם הילד, הרי כל אחד יכול לכתוב בפורום ולהציע עצות ואני בטוח שאת זקוקה ליותר מזה.
לכן עצתי הכנה לפנות לחוות דעת נוספת בהליך המקובל. יעוץ אינטרנטי אינו מעשי במקרה כגון זה. . גם הטיפול בסי.בי.טי. אילו מטה קסם ,הרי תלוי באיש המקצועו נסיונו ועוד דברים נוספים.
לרוב טיפול תרופתי מקל על הסימפטומים תוך כחודש חודשיים.
שיהיה בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשמוליק ול"דר
שירה15/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות תופעות לוואישושי28/11/2013
שלום
האם תרופה אנטיפסיכוטית כשניתנת ללא מצב של פסיכוזה עלולה לייצר התקפים פסיכוטיים?
האם זו תופעת לוואי של התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות תופעות לוואי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/11/2013לשושי
לא ידוע לי , בכל אופן זה לא המקרה השכיח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10 כיתה ד'שושי28/11/2013
שלום רב
בתי מטופלת מזה כשנתיים בריספרדל , הרופא נתן לה עקב התחלה של מצמוצים בעיניים , חרדות ברמה גבוהה מאד, פחד מבע"ח, פחד מאנשים שאולי הם רעים , בריכה, מרעש חזק , הסתכלות אחורה כל הזמן, אי שקט , נסיגה חברתית ולימודית , תגובות זעם וכו'.(יש לציין שלא היו קולות).
במקביל מטופלת בטיפול רגשי אחת לשבוע.
הגענו למינון של 3 מ"ג ואז החלו בעיות, שוב חרדה , דיבור עצמי , דיבור לקוי ,נראית חושבת כל הזמן ומפוחדת ממחשבותיה. בי"ס דיווח על כך שהילדה נראית במצוקה.
המלצת הרופא היתה אשפוז בית והחלפה לזיפרקסה
תהליך הגמילה מהריספרדל היה מאד מאד קשה , כיום אנחנו עם זיפרקסה במינון מקסימלי והילדה בבית.
יש יותר רגיעה אבל עדיין במצבי לחץ -חרדה גבוהה והתקפי זעם קצרים המסתיימים במהרה.כשתכני המחשבות קשורים לילדים/אנשים שהיא מכירה. או מסרטים שראתה .
המלצת הרופא (פרטי) היא אשפוז , אנחנו מסרבים בידיעה שזה עלול להחמיר את מצבה הנפשי ולגרום לחרדת נטישה ולחרדות נוראיות עקב היכרות עם בתנו .הבנו שגם הרבה הורים נשברים באמצע האשפוז ומוציאים את הילד לפני הזמן.
אנחנו רוצים שהילדה תמשיך להיות בבית , ברור לנו שיש צורך לנסות תרופה אחרת.
אני מבינה שאם נלך להתייעצות במרפאה ציבורית הם יכולים לכפות עלינו אשפוז גם אם אנחנו לא רוצים
מכיוון שמדובר בילדה שלא מסוכנת לעצמה ולסביבתה בוודאות וחיה בבית תומך ואוהב אני לא רואה סיבה מוצדקת להכריח אותנו לאשפז אותה.
אני אובדת עצות ורוצה להבין איזה אפשרויות נוספות עומדות בפני הורים שלא מעוניינים לאשפז את הילד ??? האם אף רופא עכשיו לא יטפל בילד ? מה קורה עם ילדים שההורים נשברים ומוציאים אותם באמצע האשפוז מי אז מטפל בילד?
אני מרגישה שאולי עשינו טעות שהתייעצנו עם רופא אחד פרטי לאורך כל הדרך ולא שמענו עוד רופאים
אודה לעצה מה ניתן לעשות במצב כזה
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10 כיתה ד' - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/11/2013לשושי שלום
אשפוז בבית החולים זה לא קללה, ולא נזק , אלא הדרך המומלצת לפיקוח במצב שטיפה מתרופות. בדיקת הילד ללא תרופה ובדיקת טיפול אחר. במסגרת אמבולטורית הדבר אינו אפשרי.
כך בכל המחלות המוכרות ברפואה. פסיכיאטריה זה לא רפואה אחרת.
יש לדעת שהמשכות הסימפטומים לזמן ארוך עלולה להקבע ולהיות יותר קשה לטיפול בהמשך.
כמובן שחוות דעת שניה מומלצת. איני יכול להמליץ על איש המקצוע המומלץ מסיבות מובנות. אולם יש לעשות זאת בהקדם.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו חשוב על התרופות
שמוליק29/11/2013שלום גלית.
אני מציע שלא לתלות יותר מדיי תקוות בתרופות.
אני הייתי לוקח ריספרדל במינןך של 4 מ"ג ליום. קיבלתי את התרופה הזו אחרי אישפוזים כפויים, והתרופה הזו הזיקה לי הרבה יותר מאשר הועילה אם בכלל.
תופעת לוואי שכיחה של התרופה הזו וגם של הזיפרקסה שגם אותה הייתי מקבל כחלק מהנסיונות למצוא תרופה "מתאימה" ושל התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל היא שהן מרדימות חזק, ומקשות מאוד על התיפקוד.
אם נקבעה לי נכות יציבה בשיעור של 75% - זה בגלל סבל מתופעות הלוואי של התרופות, שמשום מה הוסבר בידי הפסיכיאטרים כ"סימטומים שליליים של המחלה".
בכל אופן, המטרה של התרופות האנטי-פסיכוטיות היא לחסום קולטני דופאמין. דופאמין הוא חומר שמופרש יתר על המידה במצבים פסיכוטיים, ומהווה את אחד מהגורמים להתפרצויות פסיכוטיות. דעתי האישית היא שהפרשה מוגברת של דופאמין - שאותה התרופות אמורות לפתור - אינה אלא תוצר של שאר הגורמים ואיננה בעייה העומדת בפני עצמה.
על כל פנים, אין מחלוקת על כך שכשאר הטיפול הרגשי מספיק טוב - ניתן לשקול ברצינות הפחתת מינון עד הפסקה.
לדעתי, צריך לבדוק האם הטיפול הרגשי שהבת מקבלת הוא מספיק טוב ויעיל. יכול להיות שזו הסיבה לכך שהמצב לא טוב. הצלחת הטיםול הרגשי איננה תלוייה רק במקצועיותו של המטפל; צריכה להיות כימיה טובה בין המטפל למטופל,שזה משהו שהרבה פעמים צריך קצת להתאמץ כדי למצוא מטפל מתאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבריו של שמוליק נכונים
ד``ר אליהו סמואל01/12/2013אולם מדובר בדעה אישית ויש כמובן לבחון זאת במבט רחב יותר של אנשי מקצוע.
אני מסכים שטיפול פסיכולוגי שלא מצליח אין פירושו שהאופציה נכשלה.
תמיד יש לשלב בין תרופה ושיחות.
איכות המטפל חשובה במיוחד.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתרופה "ריספונד"אבי23/11/2013
שלום. רציתי בבקשה לדעת אם אפשר לתת את כל ה-1 מ"ג ריספונד בלילה במקום 0.5 בלילה ו-0.5 ביום?
בהמשך להמלצתך, ד"ר שפירא, פנינו לחוות דעת נוספת לגבי בננו בן ה-10. האבחנה היא OCD ו- ODD. בנוסף ל-1 מ"ג ריספונד ו-ריטלין LA 20 מ"ג, הוסיפו לו את התרופה "פריזמה" 20 מ"ג. מאחר והוא "ישנוני" ביום ולא מתפקד בביה"ס, האם אפשר, כאמור, לתת את הריספונד רק בלילה ואז יוכל להיות ערני יותר במשך היום. אודה על תשובה מהירה. אנו חסרי אונים........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתרופה "ריספונד" - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/11/2013לאבי שלום
אפשר לרכז את התרופה ריספונד בלילה מהסיבות שאת מציינת. אבל חייבים לשתף את הרופא בכך.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטומוקסטין יכול להחליף לריספרדל?אמא לבן921/11/2013
בננו על ריספרדל מזה חודש וחצי. בהתחלה הרגשנו שיפור והיינו מאושרים על השמיים! במהלך השבועיים האחרונים עושה רושם שההתנהגות האימפולסיבית שלו (שהיתה משמעותית לפני תחילת הטיפול) חזרה "ובגדול"... נעשתה עבודה רצינית בכל מישורי החיים ואני חוששת שהכל יירד לטמיון אם העימותים בין ילדים/סביבה ימשיכו להופיע בתדירות כזאת... הפסיכיאטר לא חוזר אלינו למרות שהשארנו מספר הודעות במשיבון והמטפלת (תרפיסטית) גם כן לא זמינה... קראתי באינטרנט ומצאתי את התרופה אטומוקסטין... האם יכול להיות שזה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטומוקסטין יכול להחליף לריספרדל? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/11/2013אימא שלו
התרופה יכולה לעזור - אבל את חייבת רופא שיבחן את הנושא וגם יעקוב אחריו.
אני מקווה שהרופא אצלו את נמצאת בטיפול יש לו מחליף כאשר הוא נמצא בחופשה .
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקפנות , הרבצות ומחשבות שליליותאימא20/11/2013
לבני בן ה 6 יש קושי חברתי גדול, קושי לקרוא מצבים חברתיים,
היפר אקטיביות ותגובות אימפולסיביות עד כדי כך שמדברים איתנו על ליווי של הילד
במערכת של בית ספר דמוקרטי.
נראה שיש לו מחשבות שליליות ומרבה לדבר על קרבות פציעות ודם בצורה מאוד אלימה.
בנוסף מתקשה לשבת במקום אחד ולהתרכז, וכשנמצא ללא ליווי הוא מתחיל להרוס מה שנקרה סביבו.
ככלל ילד חזק מאוד לגילו .
מה יכולה להיות הבעיה איתו?
היכן לדעתך הקושי שלו?
התחלנו כרגע טיפול באמנות, וכן ריפוי בעיסוק. אישית נראה לי שלא יהיה שיפור התנהגותי גדול .
הבעייתיות כבר מגיל ארבע בערך
אודה לקצה של חוט
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות , הרבצות ומחשבות שליליות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/11/2013לאימא שלום
תודה על האמון שאת רוחשת לפורום הזה, ולפניתיך.
מורכבות הילד ברורה. והמסגרת החינוכית הקטנה והאיכותית אליה הפנת את הילד מצביעה על חשיבה קודמת.
תהייתי הכנה על כך שלילד יש אנשי מקצוע מהתחום הפרה- רפואי ואין אף יעוץ או טיפול של איש מקצועי מהתחום שלי, או לפחות פסיכולוג קליני? או פסיכולוג התפתחותי? . הרי האינטרנט אינו תחליף לחיים עצמם....
ולשאלותיך...כל טיפול חייב להתחיל עם אבחון ולא להיפך. הייתי שואל מסקרנות ומה דעת המטפלים שאת מציינת על שאלותיך? הרי לפי התאור שאת מציגה יכולים להיות מספר עשרות תשובות. אני מקווה שאנשי הטיפול נתנו את דעתם על שאלותיך הצודקות והחשובות.
איני חפץ לבלבל אותך בתשובותי והשערותי שכן יש לי שאלות רבות נוספות להבהרה .
חשוב להדגיש ולהבליט גם למען כלל הציבור, שאין טיפול ללא אבחון, ובתחום זה חשוב שיהיה גם מנהל מקרה (CASE MANAGER)- שיכוון את הטיפולים השונים. וזה עקרוני. מאחר ולא כל טיפול מתאים לכל אחד. לצערי במדינתנו המתוקנת יש תוו תקן לכל דבר חוץ מטיפול...
בתחום הטיפול הכל קביל.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך הכנה
אימא21/11/2013מן הסתם, ביחס להפניה לגורם מקצועי כזה,
צריך ששני בני הסוג יסכימו, הרי מרגע שפונים אל איש מקצוע כזה, גם האבחנה בהתאם..
וכרגע אנחנו מעט רחוק מזה.
אבל אני לוקחת את דבריך לתשומת ליבי ואקדם הנושא
בתודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאוטיזם בתפקוד גבוה - קצת ארוךירדנה18/11/2013
בני בן ה-9.5, בשנה הראשונה להיוולדו לא הרגשנו במשהו שונה ורק אחרי ששאר הילדים בגן התחילו למלמל והוא לא, עלה בנו החשש. גם בשנה השניה והשלישית הוא רק מילמל מילים בודדות ולקראת גיל 4 התחיל לדבר וגם לא דיבור רצוף ושוטף
גם גמילה מטיטולים היתה קשה ומורכבת ורק בגיל 4 וחצי הצלחנו להוריד לו לגמריי את הטיטול במשך היום ועד היום יש לו טפטופים ולכן מקבל את התרופה "מרוניל"
בגיל ארבע הוא שובץ לגן שפתי בחינוך המיוחד ושם התגלו מלבד הקושי השפתי עוד הרבה בעיות כגון ויסות חושי, קשיים רגשיים, קושי עם שינויים, חרדות מאירועים המוניים, וכו' – יש לציין שהפסיכולוגית של הגן אבחנה אותו בקו הספקטרום.
אחרי הגן הוא שובץ לכיתה קטנה של החינוך המיוחד בבית הספר הרגיל
ההשתלבות שלו היתה מאוד מאוד קשה – נוטה מהר לתסכול והתקפי זעם, בריחה לעולם דמיוני (בעיקר גיבורי על) וניתוק מהמציאות,מדבר הרבה אל עצמו.
מבחינה חברתית לא תמיד יודע איך להצטרף לקבוצת ילדים שמשחקים, "נואם" להם על נושאים שמעניינים רק אותו מבלי להרגיש אם הם מתעניינים וכו'
כמו כן יש לו נטייה לאקולליה, לחבק ולנשק בצורה מוגזמת, בעיקר מבוגרים, גם זרים לו
נאלצנו בלחץ צוות ביה"ס לגשת לפסיכיאטר שאבחן אותו כילד עם הפרעת חרדות והיפראקטיביות קשב וריכוז ונתן לו את תרופת הריספרדל. שנה שעברה, בכיתה ג, היתה החמרה בהתנהגות ושוב הלכנו לפסיכיאטר אחר שנתן לו במקום הריספרדל את הדפלפט וזה גם אחרי שתי בדיקות של EEG בעירנות ובשינה שהראתה פעילות חשמלית חריגה במוח.
האם החשש מוצדק לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לאוטיזם בתפקוד גבוה - קצת ארוך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל20/11/2013לירדנה שלום
אבחון PDD זה אבחון עם משמעויות לא פשוטות ואין למהר להדביק אותו על כל אחד.
אני מקווה שהרופא שאת מטופלת אצלו הוא רופא מוסמך.
את תמיד יכולה לבקש יעוץ נוסף
אבל יש לדעת שהדבקת תוית מסוג זה אינה בהכרח פיתרון למצוקות הילד.
הטיפול התרופתי שאת מקבלת היום מתאים גם להפרעה מסוג PDD .
השינוי יהיה רק ברמת ההשקעה החינוכית שמשרד החינוך ישקיע בילד.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)