מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכיאטר נוירולוג לילדים באזור צפוןרוני20/05/2013
שלום,
אנו מחפשים פסיכיאטר נוירולוג לילדים באזור הצפון (רצוי טבריה / עפולה / נצרת עילית / חיפה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר נוירולוג לילדים באזור צפון - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/05/2013לצערנו אנו מנועים מפרסומים מעל הפורום מסיבות מובנות.
את יכולה לנסות לעמיתי דר שפירא הכתובת רשומה מעלה ולשאול אותו.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ילדה בת 12.5דלית16/05/2013
ביתי בת 12.5 מקבלת רסיטל כבר כמה חודשים לאחרונה החלה טיפול בריטלין כשבועיים בערך (הרופאה אמרה לנו לא לתת לה בחופשים את הכדור רק את הריטלין ) ולא נתנו לה בחופש האחרון והיא היתה ממש ילדה רגועה האם יכול להיות שזה עדיין ההשפעה של הריטלין
איך אפשר לדעת האם הכדור עובד והאם הוא משפיע גם על קשב וריכוז רגשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על השאלה שלי
דלית19/05/2013ביתי בת 12.5 מקבלת רסיטל כבר כמה חודשים לאחרונה החלה טיפול בריטלין כשבועיים בערך (הרופאה אמרה לנו לא לתת לה בחופשים את הכדור רק את הריטלין ) ולא נתנו לה בחופש האחרון והיא היתה ממש ילדה רגועה האם יכול להיות שזה עדיין ההשפעה של הריטלין
איך אפשר לדעת האם הכדור עובד והאם הוא משפיע גם על קשב וריכוז רגשי האם הולך רסיטל וריטלין יחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו על השאלה שלי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל19/05/2013שלום
מתנצל על העיכוב היה נדמה שעניתי.
לפי הספר ההשפעה לרוב מספר שעות ומקסימום 8-9 שעות.
יש לדעת שיש גם מרכיבים נוספים שהם פסיכיולוגיים שמושפעים לא מהתרופה אלא מתגובות לוואי של התרופה. וכדוגמה, באם הייתה הצלחה בלימודים המטען הרגשי מוקל והתגובות הרגשיות יורדות בעוצמתם. זה לא תגובה מריטלין אלא תגובה נלוות והיא יכולה להמשך גם כמה שבוועת.
וכפי שסברתי וכתבתי בפורום פעמים רבות , אנחנו יצורים המושפעים מהסביבה ולא רק ממניפולציות כימיות על מערכת העצבים...זה ברור אבל לרוב שוכחים את זה.
בהצלהח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
דלית19/05/2013תודה האך האם ריטלין מזיק במצב רגשי או יכול להועיל גם לקשיים הלימודים וגם למצב הרגשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/06/2013התשובה מורכבת
במידה ותופעת הלוואי של החרדות תתגבר עם נטילת הריטלין או יופיע דיכאון הרי יש פגיעה בעולם הרגשי.
אולם באם לאחר הריטלין תהיה הצלחה בלימודים והקשיים יתפוגגו הרי העומס הרגשי של הכשלון בלימודים יפחת ויהיה רווח במרכיב הרגשי.
וזה רק חלק מהשיקולים. ובסך הכל אין תשובה אחידה.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול,זילירון15/05/2013
שלום שמי אלי ואני בן 17.
אני לוקח זיפרקסה עם סימבלטה וסרוקסט.
הרופאה שלי אמרה לי שמותר לי לשתות קצת פעם ב..כשאני עם חברים.
ושמתי לב שכל פעם שאני שותה,אני מקבל עירנות שלא מאפשרת לי לישון.
האם מדובר בתופעות לוואי של התרופות שקוראות עקב שתיית האלכוהול?
היום למשל שתיתי ממש קצת(כוס יין),ואני פשוט ערני מאוד.
אשמח לתשובה בנוגע לשאלתי ,בתודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לירון15/05/2013התבלבלתי,אני לא לוקח סרוקסט,אני לוקח ליתיום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול,זי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/05/2013אלי שלום
אתה לוקח שילוב כבד. ואכן יתכן והתלונות קשורות לשתיית אלכוהול. כמות האלכוהול נמדדת לא בנפח המשקה אלא בחוזקה שלו. הצעתי האיתנה. לפנות לרופא שלך. ולהפסיק לשתות.
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןלירון14/05/2013
שלום לד"ר .שמי לירון ואני בן 18 לפני גיוס.
נתחיל מיזה שכל בוקר אני מתעורר עם מצב רוח נחמד מאוד.הבעיה היא שאיך שאני קם בבוקר,אין לי ממש מה לעשות בד"כ,אז אני הולך למחשב,או משחק באייפון.באותם ימים שאין לי מה לעשות מלבד מחשב ואייפון,עקב החוסר עניין שנוצר אצלי,אני מתחיל להיכנס לתחושת דיכאון.
בימים שיש לי סידורים על הבוקר,או לסירוגין עם קמתי ושיחקתי במחשב והתחלתי לקבל מצב רוח רע ,אבל אז בצהריים הייתי צריך לצאת,אז עצם המחשבה שאני יוצא ושאני הולך להתלבש יפה וכו' מוציאה אותי מהדיכאון.ואז אני אחרי כמה זמן שוב חוזר אליו.
הטיפולים שניסיתי:מירו 15מ"ג למשך חודשיים וחצי.ציפרלקס 20 מ"ג במשך חודש ושבוע,פבוקסיל במינון 200 מ"ג במשך חודשיים,וכרגע אני על סרוקסט כבר חודש ושבוע במינון של 40מ"ג.
כמו כן אני גם לוקח זיפקרסה,וניסיתי דפלפט במשך חודשיים במינון 1000 מ"ג,וכרגע אני על ליטיום 600מ"ג בנוסף לסרוקסט ולזיפרקסה.
מה אתה יכולה לייעץ לי? בתודה מראש ,לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיכום
לירון14/05/2013לסיכום כשאני בעשיה מהבוקר אני נשאר במצב רוח טוב אבל כשאני מפסיק לעשות דברים אני נכנס לתחושת דיכאון .ואני לא יכול להיות כל הזמן בעשיה,ובגלל זה אני תמיד חוזר לדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה לילד בן 9, חרדה ורצון למותאלה10/05/2013
שלום ד"ר
בני מזה כשיותר משנה מדבר על מוות, שהוא רוצה למות, שהוא לא ראוי לחיים האלו, שרע לו ועוד כל מיני מחשבות רעות.
היינו בטיפול במשך שנה, אחרי הפסקה ומעבר דירה שוב חזר לדבר על כך
הפעם גם הציע דרכים איך יוכל להרוג את עצמו.
בפגישה עם פסכיאטרית ילדים להערכת אובדנות נאמר לנו כי הילד חרדתי ולא אובדני
אבל כן מומלץ לשמור עליו
במקביל לטיפול פסיכולוגי הומלץ לנו לתת לו פריזה, רבע כדור כל יום.
על אף שהיא הסבירה על הכדור איני שקטה, קראתי כל מיני דברים על פרוזק ודומיו
בכל זאת מדובר בילד צעיר.
לדבריה אם לא נטפל תרופתית החרדות רק תתחזקנה והמחשבות הרעות לרבות הרצון למות יתחזקו.
אשמח לדעת מה דעתך.. נראה לי שהאצבע על ההדק לתת תרופות מסוג זה קלה מידי
ויחד עם זאת אין לי ספק שלילד לא טוב על אף שהוא עטוף באהבה, מקבל כל מה שהוא רוצה, ילד חכם, בעל חברים ועוד...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק12/05/2013שלום אלה.
אינני רופא.
אני בהחלט מבין את החששות שלך מהתרופות, והן בהחלט מוצדקות.
אני עברתי מספר אישפוזים בשל התרפצויות פסיכוטיות, שבגללן כמובן, קיבלתי תרופות.
סבלתי מתופעות הלוואי שלהן, עד שהחלטתי להפסיק על דעת עצמי.
בכל אופן, אפשר גם להבין את המדיניות של יד קלה על ההדק במתן התרופות, במיוחד במקרה של הבן שלך. בלי שום צל של ספק, עדיף ילד חי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות מאשר ילד מת.
על כל פנים, מנסיוני האישי, כאשר מפסיקים את התרופות, כשאין צורך בהן, הכל חוזר להיות בסדר, תוך כמה חודשים.
אני מניח שלא כל כך מהר ימליצו על הפסקת הטיפול, אבל לא נראה לי שיש יותר מדיי ממה לחשוש מנזק בלתי הפיך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה לילד בן 9, חרדה ורצון למות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/05/2013לאלה שלום
הסיפור של פרוזק והתאבדות נופח קצת במציאות אלפים רבים לוקחים את התרופה וכרופא העובד בבית חולים כללי בחדר מיון פגשתי אך קמצוץ קטן במיוחד עם אובדנות הקשורה לתרופה.
ואם נמשיך מחשבות אובדניות בגיל זה הן לרוב ביטוי למשהוא אחר כפי שהרופאה הסבירה.
השאלה מדוע את לוקחת את הדבר לכיוון האובדני? הורים מפרשים את ילדיהם,כל פירוש הוא רק פירוש . לכל התנהגות פירושים שונים. שווה לבדוק גם את זה.
יש לדעת שבניגוד לתרופות טיפול פסיכולוגי הוא סוביקטיבי ויש רמות שונות בתחום. יש לדעת שמשרד הבריאות מפקח באופן מאוד חמור ונמרץ את שוק התרופות אולם אין הוא מפקח על שוק הטיפולים....
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שחושב להרוג את ההוריםיעל10/05/2013
בני בן 5.5 (עם ADHD וייתכן שגם עם הפרעת תקשורת קלה),
ולאחרונה התחיל לדבר על כך שהוא רוצה להיות בלי הורים (כי אז אפשר לחיות בבית בלי חוקים).
פעם הוא גם אמר לי שתכנן עם ילד אחר בגן שהם יהרגו אותנו (ההורים שלו) ואז הוא ילך לחיות אצל ההורים של הילד השני. הוא לא אומר את זה בכעס אלא כאילו סיפר לי על יצירה שעשה בגן.
האם אלה מחשבות סבירות בגיל הזה?
או איזושהי פתולוגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שחושב להרוג את ההורים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/05/2013לענת שלום
לעשות אבחנה מכובדת דרך תקשורת אינטרנט זה מעשה שפל. אבחון מחייב בחינה מעמיקה ורחבה בעולמו של הילד בהבט האישי והמשפחתי.
אני יכול להגיד הבטחון שהילד נמצא במשבר. והואיל וכך יש נחיצות מיידית לבדיקתו והערכתו על ידי איש מקצוע ולאלתר.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשערה
שמוליק12/05/2013שלום ענת.
אינני רופא, אבל אני רוצה להעלות השערה שנראית לי הגיונית.
האמת המרה היא שכל אחד כפוף למישהו שמעליו, כך שגם אם אין הורים - זה אומר שיש מרות אחרת.
אני מניח שמחשבה כזו יכולה לנבוע מכך שהילד חושב שההורים עושים שימוש לא צודק בכוח שיש להם.
וזה עיקרון חשוב: הכול שפיט חוץ מאלוהים.
אם ישנם טענות ומענות על חוסר צדק, אז צריך להתייחס לכך בכובד ראש.
צריך לדעת שמדובר בילד קטן שיכולת ההבנה שלו מוגבלת, אבל זה אומר שצריך להתאמץ יותר כדי להסביר, זה לא אומר שהוא לא יכול להבין.
גם אם מגיעים למצב של לא נצלחנו להסביר, אז זה אומר שצריך לנסות שוב. אבל בכל אופן, עצם ההתייחסות לגופו של עניין לטענות - יש בה כדי להרגיע את הרוחות.
מעניין אם ההשערה שלי נכונה, והאם היו לילד אי אילו טענות ומענות לחוסר צדק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDמרקף04/05/2013
שלום רב, יש לנו בעיה ואין לנו כלים להתמודד אתה.
בננו הבכור כמעט בן 12. מזה שנה שהוא שוטף ידיים בצורה אובססיבית, סופר 5 פעמים כל שטיפה. מסתבן מספר פעמים קבוע בכל מקלחת. אסור לאחיו לגעת בו או בדברים שלו, אחרת זה מחייב אותו להתקלח וטקסי ניקיון, וכן לנקות את כל מה שהאחים נגעו בו. גם אם האחים עוברים לידו והוא חושב שנגעו בו, מתחילים טקסי ניקיון שלא נגמרים. הוא לא יושב על כסאות שהאחים ישבו עליהם. אם נגעו לו בתיק הלימודים אנחנו חייבים לנקות אותו. וזה בלי לדבר על הסצנות והצעקות וההרבצות שלו לאחים. בזמן האחרון חלה החמרה: כל פעם שהוא עושה קקי זה יוצא לו במכנסיים. גם אם הוא בביה"ס או בטיול. לפעמים הוא אומר שזה בגלל שמקומות אחרים מגעילים אותו ורק בבית, אבל היום לדוגמה הוא היה בבית, 3 מטרים מהשירותים, וברח לו קקי במכנסיים. כל פעם ממש הוא מתלכלך מקקי ואנחנו צריכים לנקות אותו ואת השירותים. אנחנו אובדי עצות. דרך אגב, ניסינו טיפול פסיכולוגי. אחרי 20 פגישות ראינו שאין ממש התקדמות וזה נהיה מאוד יקר אז הפסקנו. על טיפול תרופתי הוא לא הסכים לשמוע. תודה על תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/05/2013למרקף שלום
מקרה כזה מחייב טיפול בתרופות. ותמיכה בשיחות.
זה יכול לעבור גם לבד אבל אחרי זמן רב. הסבל והצלקות הנפשיות שיצטברו קשות מדי כדי שאמליץ שלא לטפל בתרופות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער עמית
במכון לפסיכואנלזיה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה01/05/2013
הילד בן 6.8 שנים + PDD + עכשיו חזר לקבל RISPOND. לפני שבועיים הפסיכיאטרית נתנה טיפות חדשות לניסיון - נאולפטיל. ביומיים הראשונים הוא ביקש כל הזמן לישון והיה קצת עצוב. ביום השלישי הילד בבוקר קיבל טיפות חדשות (נאולפטיל שזה לניסיון), אחרי שעתיים התחיל לבכות משום סיבה + רעד + רצה רק לישון + לא רוצה בכלל לצאת בחוץ + היה כמו שיכור + סירב לאכול + אי אפשר היה לדבר אתו + היה מוריד וזורק גרביים וישב על הרצפה. הפנים שלו היה כמו אחד אחרי סמים.
הפסיכיאטרית של הילד עובדת פעם בשבוע. אני חזרת לילד RISPOND 0.2. זה מינון שהתחלנו כשרק התחיל לקבל. מ-RISPOND עף פעם לא היו תגובות ככה. גם אחרי שעלינו מינון 0.5 לא היה ככה. האם זה בסדר שלא המשכתי עם חדש לפני שהסברתי לפסיכיאטרית?
עכשיו הילד כבר חזר לעצמו. הכוונה שלי מוכן לצאת בחוץ + לא רועד + ולא מבקש רק לישון + ולא שיכור + ואפשר לדבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/05/2013אוקסנה שלום
עשית מעשה נכון.
אבל את חייבת לדווח לפסיכיאטרית.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוקסנה05/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ועוד...
אוקסנה15/05/2013שלום,
עכשיו הילד מקבל RISPOND 0.3 . האם צריך לעשות בגלל 0.3 RISPOND כל חצי שנה לילד בדיקת דם? ואם לא כל כמה זמן מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ועוד... - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/05/2013יש גישות שונות. אם יש בעיות לקחת דם אפשר לא לקחת ורק להתיחס לבדיקות שנלקחות מסיבות אחרות. המינון קטן ולכן הנושא אינו כה מהותי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוקסנה17/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון,תנודות במצב רוחלירון26/04/2013
לד"ר שלום!
אני כמעט כל בוקר מתעורר במצב רוח רע,במהלך היום המצב רוח משתנה,בהדרגתיות,ולא בקיצוניות.
יש ימים שאני רוב היום במצב רוח טוב,ויש ימים שרוב היום אני במצב רוח לא טוב ואני מרגיש ריקנות וחוסר חשק.
ניסתי כבר ציפרלקס,פבוקסיל ועכשיו אני לוקח סרוקסט שבועיים וחצי,
בנוסף לנוגדי הדיכאון ניסתי גם דפלפט ,ועכשיו בנוסף לסרוקסט אני לוקח ליטיום.בגלל שיש לי גם תנודות במצב רוח וגם מאפיינים דיכאוניים.
העניין הוא שהמצב נשאר כמו שהוא,מה ניתן לעשות?איזה עוד טיפולים יש?והאם יש כזה דבר שהכדורים לא עוזרים לבן אדם?האם טיפול קוגנטיבי יהיה יעיל בשבילי לפי הדברים שאני מתאר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון,תנודות במצב רוח - תגובה
ד``ר אבי שפירא28/04/2013האם תוכל לכתוב רק בן כמה אתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 17.5
לירון28/04/2013בן 17.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 17.5 - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/04/2013תמיד אפשר להקל ולעזור , חשוב שתהייה במעקב רציף וקבוע עם פסכיאטר כדי שיוכל להתאים לך את התרופות והמינונים המתאימים, לפעמים זה לוקח סבלנות וצריך זמן לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים נוספים
שמוליק28/04/2013שלום.
אינני רופא.
ככלל, טיפול המבוסס על תרופות בלבד, אינו מספיק יעיל. יש על כך מספיק תגובות של הרופאים בפורום, ולכן כדאי לחשוב על כיווני טיפול נוספים.
בכל אופן, זה ידוע שלתרופות ישנם תופעות לוואי. לדעתי, הטיפולים שאינם בתרופות, מועילים יותר, והרבה פעמים, יכולים לתת מענה מספיק שלא מצריך תרופות כלל.
יכול להיות שאף תרופה לא עוזרת. עד כמה שזכור לי יש מושג כזה "דיכאון עמיד".
בכל אופן, אסור להתייאש. תהיה נחוש ובסוף תמצא פתרון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים נוספים - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/04/2013אני מאד מסכים שתרופות לבד אינם מספיקות וחשוב שתהייה גם בטיפול פסיכותרפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותתמר25/04/2013
בני בן 5.5, PDD-NOS בתפקוד גבוה וגם עם ADHD (לוקח ריטלין).
1.הבעיה הכי גדולה שלו בגן זה שהוא הרבה פעמים נעלב מדברים שילד אחר אומר או עושה, למרות שאלה בכלל לא דברים מעליבים. למשל: כשהם מסיימים לאכול כל ילד שם פתק עם השם שלו על הלוח. כשהוא סיים לאכול ילד אחר רץ ללוח ואמר "אני אשים את השם שלך" (לא מתוך ניסיון לפגוע), אבל בני חשב שהילד השני יודע שהוא רוצה לשים את השם שלו ונעלב מאוד, ואפילו הרביץ לילד השני.
האם יש דרך למנוע את היעלבויות היתר האלה ו/או לווסת את עוצמת התגובה להיעלבות (אפילו אם לא מרביץ, שגם לא יבכה ויכעס על הילד השני)
2. יש לו תנועות משונות מאוד של משיכה במכנסיים באזור הישבן או המפשעה, או חיטוט באף. פעם זה היה "בקטן" ועכשיו היד שלו כל הזמן מושכת במכנסיים או מחטטת באף, וזה קצת קשה לצפיה וגורם לכך שקשה לנו לקבוע עם ילדים אחרים אחרי הצהריים, כי ההורים שלהם נרתעים.
האם יש משהו לעשות נגד זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד``ר אבי שפירא25/04/2013לדעתי כדאי להגיע לפסכיאטר ילדים ולשקול טיפול תרופתי במינון מאד נמוך בהחלט אפשר להקל ולעזור לתופעות שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מטסטלירון22/04/2013
היי,
מחר יש לי טסט ראשון ואני ממש מתרגשת.. ואני פוחדת שמרוב הלחץ אני לא אעבור..
אני יכולה לקחת לפניי הטסט חצי כדור אלפרליד?
המליצו לי לקחת, ומימה ששמעתי זה בדיוק מה שאני צריכה..
הבעיה שאני לא מכירה את ההשפעות הרעות שלו..
הוא מרדים? הוא עלול ליצור אי ריכוז?
אני פוחדת שבסוף במקום להועיל הוא רק יהרוס..
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה בטסט
שמוליק23/04/2013שלום לירון.
אין לי תשובה על שאלתך, אבל בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
חוץ מזה, כמעט אף אחד לא עובר טסט ראשון.
אני עברתי טסט רביעי, וגם המורה שלי אמר שהוא עבר טסט רביעי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי... אשמח לתגובה מהירה...
לירון05/05/2013לא לקחתי את התרופה, נכשלתי טסט ראשון..
אני אשמח לתגובה מהירה לפניי הטסט השני..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי... אשמח לתגובה מהירה... - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/05/2013ללירון שלום
קודם בהצלחה בטסט.
מדובר בשיטת המצליח. כלומר אין זה בדוק והתגובות יכולות לנוע מהצלחה כבירה לכישלון מחפיר. לא הייתי ממליץ להשתמש במניפולציות פרמקולוגיות היה עדיף גישות פסיכולוגיות לנטרול החרדות.
ואם אתה מתעקש רצוי לנסות את התרופה על יבש ולראות כיצד היא משפיעה עליך.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדלשירה22/04/2013
שלום בני 7 וחצי מאובחן עם PDD NOS . לפני כ שלושה חודשים התחלנו בטיפול ריספרדל למניעת חרדות וגריות. התחלנו במינון 1 מ"ג ליום . שמנו לב שהריספרדל לא עוזר ואנו לא רואים שום שינוי . הנוירולוגית ביקשה להוסיף עוד 0.5 מ"ג.
במינון של 1.5 מ"ג ליום החלו להופיע על הפנים פיצעונים קטנים כמו לילדים בגיל ההתבגרות. מיד הורדנו את המינון ל 1.25 מ"ג.
האם מינון 1.5 מ"ג ליום הוא מינון גבוה לילד בן 7.5 ?
האם התופעה של הופעת פיצעונים מוכרת? האם להמשיך ולנסות לתת 1.5 מ"ג
אשמח מאוד לתשובה,
לצערי הנוירולוגית נמצאת בחופשה עד ה- 20.5 ואין לי עם מי להתייעץ
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל - תגובה
ד``ר אבי שפירא25/04/2013לא נראה לי שמדובר בתופעה של התרופה כדאי לפנות לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה?ירדן20/04/2013
יש לי מין רגישות נוראית ברגעים מסויימים לרעש, דיבורים... זה מאוד מאוד צורם לי. מעביר בי תחושות צמרמורות נוראיות וכעס אדיר.
זה לא כל הזמן. יש רגעים שדבר מסויים יפריע לי מאוד מאוד, וברגעים אחרים לא. אבל לרוב כשדובר בצעקות, לחץ של אנשים, דיבורים המוניים, זה מתגבר.
בחיים לא הלכתי לאבחון או משהו כזה, ומעניין אותי לדעת האם לדעתך יש אפשרות שזו הפרעה\בעיה כלשהי, ואם כן, מהן האפשרויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה? - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/04/2013קשה לאבחן באמצעות האינטרנט. אני ממליץ לך לגשת לפסכיאטר או פסיכולוג שיוכלו לבדוק את הקשיים לעומק ויוכלו להתאים טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה19/04/2013
שלום,
הילד בין 6 שנים ו-8 חודשיים. PDD + סובל מחרדות.
עד לפני יומיים היה מקבל RISPOND 0.5. הפסיכיאטרית המליצה על NEULEPTIL טיפה 1 פעמיים ביום.
שאילה: מה הבדל בן זה לזה? מה יותר טוב לטיפול בחרדות? והאם זה משפיה מיד או לוקח זמן?
סליחה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/04/2013בד"כ ריספונד עדיף לפעמים לוקח שבוע שבועיים ולפעמים גם יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אפשר עוד...
אוקסנה22/04/2013שלום ותודה על תגובתך,
האם RISPOND 0.3 עוזר נגד חרדות? או שזה מינון נמוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אפשר עוד... - תגובה
ד``ר אבי שפירא25/04/2013לפעמים עוזר ולפעמים צריך להעלות מינון כמובן בפיקוח רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אבאשירן19/04/2013
היי
יש לי ילד בן שש שאני מגדלת אותו לבד אביו כתב אותו בתעודת זהות ומשלם אבל לא לוקח במשמרות ואפילו לא יום בשבוע אנחנו לא היינו נשואים כך שהילד לא חווה פרידה הילד בזמן האחרון אומר לי למה לכולם יש אבא ?למה כולם אבא בא לגן?
אני צייפתי שיהיו שאלות מאד כואב לי שזה יצא ככה מה אפשר לעשות שפחות ירגיש בחוסר הזה?
יש לי בן זוג 4 שנים שאוהב אותו אבל זה לא אותו הדבר ניסתי לדב\ר עם האבא אבל הוא עושה דווקא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אבא - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/04/2013שלום רב
לדעתי חשוב ביותר להתייעץ עם פסיכולוג ילדים כדי לקבל הכוונה לילד ולכם ההורים בכדי להקטין את הטראומה של חסר אב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)