מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיים קיומיים.אלי16/03/2013
שלום ,לפני כחצי שנה התחלתי להיות אובססיבי לגבי עצמי.ז"א להתעסק בעצמי בצורה מוגזמת,בדימוי העצמי שלי,בדפוסי החשיבה שלי בקרב אנשים,בהאם אני בחרדה חברתית או לא וכן הלאה עוד ועוד נושאים הקשורים לעצמי.
לפני שהתחלתי להיות אובססיבי ,הבעיה הרגשית שלי הפכה לתכופה יותר ויותר,והבעיה הרגשית ז"א שהתחושה שלי הייתה הופכת להיות לא טובה ומרירה בלב..ברגע שהבעיה הרגשית נהייתה תכופה יותר ככה התחלתי להתעסק בעצמי יותר.כל ההתעסקות המוגזמת שלי הייתה כשהייתי בארצות הברית ככה שלא היה לי למי לפנות חוץ מלכתוב כל היום ולהתעסק בזה.כמו כן באותה תכופה התחלתי להרגיש חוסר ביטחון במחשבות שלי,למשל חוסר ביטחון בהיותי סטרייט,ועוד מחשבות כאלה.בעקבות כל זה התפתחה אצלי הפרעה טורדנית כפייתית עם קווים של פסיכוזה,חרדה, ודיכאון .
עכשיו יש לי בעיה ואני רוצה לדעת ממה היא נובעת,ההליכה שלי ברחוב לא באה לי בטבעיות,כאילו לפני שהכל התחיל בכלל לא התעסקתי במה יקרה שאני ילך ברחוב,אבל עכשיו?אני פשוט מתעסק בזה.לפני שאני בא ללכת ברחוב אני דואג על מה אני יחשוב ועל מה יעבור לי בראש,ואיך אני יסתדר שיהיה את הרגעים האלה שפתאום הראש יהיה נקי מתוכן?כי כשיש את הרגע הזה אני מרגיש פשוט מוזר.אני יודע שזה קשה להבנה,אבל הדגש פה הוא על זה שההליכה לא באה לי בטבעיות,למשל אני מקל על עצמי עם אני הולך עם אוזניות ושומע מוזיקה .ככה אני מתעסק במוזיקה ולא בהליכה.אבל המוזיקה הזאת זה לא פיתרון ושאני בלעדיי המוזיקה יש לי פשוט תחושה של חוסר ארגון אצלי.שלא לדבר על דברים כמו לחכות לאוטובוס שהם עוד יותר קשים בשבילי בגלל שזה לא לי בטבעיות.
האם הצלחת להבין את הבעיה?עם כן מה היא וממה היא נובעת?והאם זיפרקסה או פבוקסיל יכולים לעזור לבעיה הזאת לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים קיומיים. - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/03/2013אלי שלום
מדובר במודעות יתר וטרחנות קיומית. תמיד רצויה מודעות אולם הפכת את זה לאובססיה.
מבחינה אבחנתית יתכנו כמה אפשרויות אולם איני מעיז לאבחן ללא הכרות קלינית.
הטיפולים שציינת יכולים לעזור ביחד או לחוד.
שיקול הדעת הוא קליני.
למרות שפסיכולוגיה עוסקת בתחום זה עיקר העזרה לפחות בשלב הראשון היא תרופתית.
אם כי יש צורך בליווי פסיכולוגי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר באובססיה?
אלי21/03/2013האם התופעה הזאת היא בסה"כ אובססיה?
כי לפעמים אני מרגיש חוסר איזון וארגון בראש כשאני בהליכה ברחוב.אז יכול להיות שזה עוד משהו מעבר לטרחה הקיומיות והמודעות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר באובססיה? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/03/2013קשה לקבוע בוודאות
יש חובת בדיקה מעמיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה בלב אמאגל15/03/2013
האם ניתן לשאול כאן שאלות לא רק את הרופאים אלא אנשים עם ניסיון חיים בנושא של פסיכיאטריה או שרק צריך לפנות כאן שאלות לרופאים?
ואם לא ניתן אז איזה פורום תומך בשאלות ותשובות של הציבור הכללי.?
תודה ............ וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה בלב אמא - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/03/2013אפשר גם פורום פסיכולוגי ואלטרנטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום הזה פתוח
שמוליק18/03/2013ואם את שואלת שאלה, אז בעקרון, כל אחד יכול לעמות עליה ולא רק הרופאים של הפורום.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שבעורד12/03/2013
בני בן השבע נוטל ריטלין 10 מ"ג מזה כשנה עד כה הכול היה תקין לאחרונה התחיל בן לכרסם את עורו מסביב לציפורן עד כדי הורדת דם ופציעת האצבע פניתי לנירולוג בנושא והוא המליץ לי להתיעץ עם פסיכיאטר ,עוד משהו שקצת מטריד אותי שנורא קשה לו להרדם הוא כול הזמן טוען שיש לו חלומות ומחשבות לא נעימות אני נורא חוששת מללכת לפסיכיאטר זה קצת מלחיץ אותי אודה לך מ אוד אם תוכל ליעץ לי ולעזור לי עוד אציין שבן ילד נבון מאוד אפילו קיבל מצטיין הכיתה בהתנהגות והשגיים הוא ילד חברותי מאוד ואהוב מ אוד. אודה על תשובתך המהירה בתודה אמא מודאגת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שבע - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/03/2013שלום
חבל שאת חוששת מפסיכיאטר. מדובר ברופא שיש לו השכלה פסיכולגית. לנומרולוג אין השכלה פסיכולוגית. ומכאן כל השינוי.
יש לדעת שפסיכיאטר לא עוסק הפסיכים... רוב האוכלוסיה המגיעה בגיל זה לפסיכיאטר דומה לבנך.
היתרון של הפסיכיאטר בכך שהילד יבחן על ידי איש מקצוע המעמיק ראות מעבר לזה של הנומרולוג וטוב עשה הנומרולוג שהפנה אוך לפסיכיאטר.
ולגבי דיווח לצבא חובת דיווח של פסיכיאטר דומה לזה של נוירולוג ואין פערים ביניכם.
99.999 אחוז אינם מדווחים לגורמי השלטון הדיווח נעשה רק במקרים מסוכנים ממש וכולם בגיל בוגר יותר.
אני גם ממליץ על התיעצות עם פסיכיאטר ילדים ונוער, מדובר באנשי מקצוע המטפלים לרוב במקרים יחסית....
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןלירון11/03/2013
שלום הייתי בדיכאון במשך כמה שבועות וזה עבר בגלל שאני לוקח פבוקסיל כבר שלושה שבועות וחצי.
עכשיו יש תופעה אחרת,אני מתחיל להרגיש שעמום וחוסר חשק לפעיליות שאמורות לגרום לי להנאה כמו לשחק במחשב,
החוסר חשק הזה מתבטא בשעמום פנימי ובחוסר יכולת להפיק הנאה מדברים.
לפעמים זה גם מופיע בצורה אחרת,אני מרגיש מצב רוח טוב ,אבל מצד שני אני מרגיש פשוט שעמום פנימי וחוסר חשק לפעיילות וחוסר עניין,למרות המצב רוח התקין.
כמו כן אני כבר תקופה של כמה חודשים בלי עניין לצאת עם חברים,
ויש פעולה שהייתי עושה לפני כמה חודשים לפני שהתחלתי להיות מדוכא ,וזה לגלוש בפייסבוק,ועכשיו אין לי כבר עניין בפעולה הזאת מאז שהתחלתי להיות מדוכא.
ולפעמים יש לי מצב רוח טוב אבל לא באלי לגלוש בפייסבוק.
האם עצם העובדה שהתרופה קודם כל הוציאה אותי מהדיכאון זה אומר שהיא תמשיך להשפיע ותגבור על התופעות והדברים שאני מתאר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/03/2013שלום
אל תתיאש. תמשיך בטיפול מדובר בתהליך. טיפול דיכאון זה כמו טפול בזיהום כלומר להרוג את החיידק וזהו.
חזור לרופא וספר לו על תחושתך.
עקרוני שתהיה בטיפול בשיחות- טיפול רק בתרופות לא מומלץ.
בצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלה.
לירון11/03/2013האם עצם העובדה שהשיפור במצב רוח החל,אומרת שהשיפור יכול להיות גם בשאר המאפיינים הדיכאוניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלה. - תגובה
ד``ר אליהו סמואל11/03/2013הוא אשר אמרתי. אז כנראה שהבנת אותי. מדובר בתהליך שלוקח זמן והוא הדרגתי. ואדגיש שוב,טיפול המבוסס רק על תרופות יציבותו פחותה לפי כל המחקרים במוכרים.
רק הוספתי לך עיקרון חשוב בטיפול. וראוי שתהרהר בו.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שבע
ורד12/03/2013ד"ר סמואל תודה על תגובתך אך לא ממש ענית לשאלתי הרגעת אותי בכך שהסברת לי שפסיכיאטר זה רופא עם השכלה בפסיכולוגיה ושהשד הזה לא נורא אני בהחלט אפנה לפסיכיאטר אתה רשמת בתגובתך נימרולוג אני הייתי אצל נירולוג לא נימרולג בבקשה ענה לי אם זה דבר חמור מה שבני עושה לציפורניים שלו הכרסום הזה עד שיורד לו דם זה ניתן לטיפול ללא כדורים?אני נורא מודאגת בבקשה אמור לי ממה זה יכול לנבוע אולי מהרטלין שהוא נוטל ? האמת שלפני זה התופעות האלו לא היו אצלו ומאידך לא אוכל לומר שהרטלין לא חולל אצלו פלאים בפן ההתנהגותי ובלימודים בבקשה ענה לשאלותי והאם אפשר להגיע לקלינקה שלך אם הילד להתיעצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שבע - תגובה
ד``ר אליהו סמואל12/03/2013כמובן שאין מה לדאוג. אחרת הייתי כותב.
חבל על הדאגות.
תפקיד הרופא המטפל למנוע מדאגות לעלות.
ולכן קשר ואמון ברופא כה מרכזיים בטיפול כל טיפול פסיכיאטרי גורם לחרדות.
סוגיות שהעלת הפיכות ואינן בגדר סכנת חיים.
חבל על האנרגיות השליליות והדאגות המטרידות ללא כל תכלית. לפעמים דאגות על זוטות באות במקום דאגות במקומות המשמעותיים. ולכן קשר משמעותי עם הרופא כה חיוני . וזאת הסיבה שבזמן תחילת מתן תרופה אנו ממליצים על מעקב צפוף ואף טיפול פסיכולוגי רצוף.
יש לדעת שאם יש סכנה ממשית אפשרית חובתו של הרופא להתריע ואף לבדוק זאת באופן פעיל ועירני. ובמקרה של הטיפול הנוכחי אין צורך בכך משום סיבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6גל07/03/2013
בן 6 מקבל ריאטלין 20LA וריספונד 0.5 מ"ג .
הילד קם מתוך שינה,מספר על חלומות רעים ומפחידים, נוגע בישבן בדר"כ, לא יכול לשמוע מוזיקה רק נמוך מאד. הרופאה המליצה על ההעלאת המינון של הריספונד אני קצת מפחדת, זה נכון שמעלים מינון יכול לעזור להוריד תופעות לוואי או ההפך זה נכון (זה מה שאני פוחדת שיתגברו התופעות) מה הנורמל.
לא נראה לי שיש שיפור משמעתי עם הריספונד כי בערך אחרי הצהרים כשפג המינון של הראטלין הילד חוזר לסורו שובב ולא ממשומע תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל07/03/2013שלום
מקווה שזה לא גל המופיע מעלה...
אילו לא תרופות קטלניות שגורמות לנזק לא הפיך או תופעות לוואי קיצוניות. לרוב מדובר בהפרעה שאינה מגיבה לטיפול ואז יש לחזור לרופא.
קשר אמו,ן נגישות וזמינות גבוהים זה לב ליבו של הטיפול התרופתי הפסיכיאטרי. וראוי לחזור לרופא עם כל השאלות. מתן תרופה על בסיס טייס אוטומטי אינו יעיל.....
טיפול פסיכיאטרי תרופתי מחייב קשר הדוק של הרופא עם הלקוח.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספונד
גל07/03/2013תודה דר
לא הבנתי את המשפט הראשון מקוה שזה לא גל מלמעלה אולי התכוונת למטה בפורום? או גל של הים מלמעלה בא?
יש לי שאלה בנוגע למחשבה האם אמא שרואה שיש לילד תופעות לוואי כתוצאה של טיפול תרופתי היא ישר חושבת שצריך להפסיק את התרופה ואילו הרופאים אומרים להעלות את המינון למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספונד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל10/03/2013אלה מצוינת...
טיפול דרך האינטרנט יכול לההפך לבלבול יוצרות מסוג הגלים שאת מציינת....
טיפול מחייב הכרות עם הילד ובני משפחתו, אין אנו מטפלים בחפצים במובן המושגי באנגלית to fix the patient
עקרונות הטיפול אינם בהכרח השפעת כימיקאלים על הגוף - וזהו. גישה שכזאת הייתה יכולה להתבצע הרבה יותר טוב על ידי רובוטים עם מחשבי על שיוזנו על ידי טובי המומחים בעולם...
טיפול מחייב התקשרות למטפל, אמון בו וכמובן זמינות המטפל. לא פלא שכל פסיכיאטר חייב להיות פסיכולוג טוב- והוא אף נבחן במבחן המסכם בדרך בה הוא מתמודד עם מקרה על דרך הגישה הטיפולית והתיחסותו למטופל....
מדובר כמובן דרך המשא ומתן והתמודדותו. ולאורך כל ההתמחות זאת ההתנסות שאורכת מספר שנים.
וכדי לקצר אומר שהמפגש והיעוץ עם הרופא המטפל זה לב הטיפול. החומר הכימי והתגובות כלפיו אינם בהכרח אוביקטבים יש בהם הרבה מהמרכיב הסוביקטיבי. המחייב יחס אישי מיטבי . עקיפת הקשר הטיפולי דרך רופא אינטרנטי פוגמת בקשר, ואני חושב
שתגובתך מוצדקת ונכונה. אין תשובת בית ספר. כל מקרה הוא מקרה יחיד בעולם
והוא מחייב יחס אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונדגל07/03/2013
בת 12 עם הפרעות התנהגות וקשב וריכוז מקבלת כבר מתחילת השנה קונצרטה עדיין עם התפרציות והתנהגות קשה, בחודש וחצי האחרונים מקבלת גם ריספונד נוזלי 1 מ"ג כבר שבועיים בערך פוזלת החוצה ללא שליטה דברתי עם הפסיכטארית היא אמרה לעלות מינון מה עושים? מאד מפחדת, גם הילדה מפחדת ובוכה וכועסת שנותנים לה ריספונד היא לא מעוניננת כי יש לה כאבי בטן ראש והעיניים מאד מאד כואבים לה זה בלתי נשלט ויש לה טראומה מזה מה עושים? יש לי חשש להעלות את המינון והילדה דורשת להפסיק כי זה עושה לה רע. תודה דחוף מפחדת על העיניים היא מרכיבה גם משקפיים מספר 8 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל07/03/2013לגל שלום
אין מה לפחד על העיניים -לרוב אין בעיות עם מינון כזה...
לגבי התלונות של הילדה - היא מושפעת ממך ללא ספק. קשר הדוק עם הרופא חיוני. ממש כמו ניתוח -כדי לעבור ניתוח צריך לבטוח ברופא ולהיות עימו בקשרי אמון.
רצוי שהרופא המטפל יהיה בזמינות ונגישות גבוהה איתך לא בגלל שיש בעיות עם הטיפול אלא להוריד ממך את הדאגות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתאליזבט05/03/2013
שלום רב! אני 17.מזה כשנה וחצי אני לא הולך לבית הספר זה התחיל מכך והתדרדר אצליהמצב עד שאני גם לא יוצא מהמיטה עד שתיים בצהריים, כל היום אני ישן, פוחד להראות את עצמי בחוץ שלא ילעגו לי כי יש לי קצת פצעים (אומרים לי שאני בחור נאה וגבוה אך אני לא רואה זאת) אני מרגיש חוסר ביטחון טוטלי ישן רוב היום אין לי חברים. האם יש איזה כדור שיכול לסדר לי את הראש שלא אפחד להראות את עצמי שיעזור לי קצת? אני ממש סובל בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית - תגובה
ד``ר אליהו סמואל06/03/2013ליאונל שלום
בוודאי שיש טיפול - ולא רק בכדור. אתה חייב להיות אמיץ ולהתחיל בטיפול . אחרת המצב רק יחמיר. אתה בחור צעיר וחבל להתייאש.
פנה לפסיכיאטר ילדים ונוער ובדחיפות. ככל שתאחר ככה מצבך יחמיר.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
מומחה לפסיכיאטריה של הילד
עית במכון פסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מציקהאלי02/03/2013
שלום יש אצלי תופעה מסויימת שקוראת והיא- אני לא מרגיש בנוח עם הראש שלי שחושב,מעין תחושה של חוסר ארגון בראש וחוסר איזון בהרגשה ובראש,חוסר חופשיות בראש,כאילו הראש שלי לא מרגיש נקי.,והדגש פה בתחושה הזאת בזה שזה רק תחושה של חוסר סדר וארגון,זה אומנם לא מתבטא בפועל בהרבה מחשבות ובבלאגן בהם,אבל התחושה היא מאוד חזקה ,זה פשוט תחושה בלתי נסבלת שמגבילה אותי אפילו מללכת ברחוב ולהתקיים.
מצד שני,כשאני מרגיש טוב פעם ב...אני מרגיש תחושת ניקיון סדר ,ארגון ואיזון בראש
קיבלתי זיפרקסה מהרופאה שלי ורציתי לדעת אם היא לדעתך אמור לעזור לתופעה הזאת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מציקה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/03/2013לאלי שלום
התחושות שאתה מרגיש חשובות אולם המקצוע שלנו עוסק עם תפקוד.
ואם למרות התחושות אתה מתפקד הרי העניין קשור לטיפול פסיכוטרפויטי המנוהל על ידי איש מקצוע הבקיא בפסיכולוגיה , יתכן פסיכיאטר או פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני. ובאם יש גם בעיות תפקוד רצוי לפנות לראשונה לפסיכיאטר ילדים ונוער
בהצלחה
דר סמואל אליהו
עמית במכון לפסיכואנליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אלי04/03/2013האם יכול להיות שיש קשר בין התופעה למצב רוח?
שמתי לב שכשאני מרגיש שמחה ואושר אני מרגיש יותר איזון בראש ובהרגשה,האם זה הגיוני או שזה פשוט מקרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל04/03/2013ואולי את מרגיש שמחה כי התחושה הרמונית ומאוזנת . ואכן ברוב התרבויות יש חפיפה בין הרמוניה רגשית ואושר.
כנראה לא מדובר בהגיון אלא מציאות.....
הרמוניה רגשית משמעותה גם אושר.
אולם יש לדעת שצמיחה רגשית והתפתחותה נובעת לא רק מפלפול לוגי פילוסופי כי אם מחוויות מצמיחות. ותפקידו של טיפול בעידן שלנו הוא להצמיח חוויות אילו בצורה מושכלת.
יש תרבויות אחרות כמו בודהיסטית המלמדות איזון בדרכיו של בודהה וביהדות דרך לימוד תורניי וקיום מצוות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רע לייוסי28/02/2013
אהלן, אני בן 18 וחצי קודם כל, ושפוט רציתי לשתף ולקבל עצות. אז ככה, כמו שאמרתי אני בן 18 וחצי, עוד שבועיים מתגייס. לפני חצי שנה הכרתי את החברה הראשונה שלי, לאחר משבר נפשי מאוד קשה. האמת היא, אני אוהב אותה, באמת. האמת שעוד לא שכבנו ומאוד קשה לי עם זה, אבל ניחא. בחודשיים הראשונים בקשר, עשיתי שטויות עם בנות אחרות, סיפרתי לה את זה, היא נפרדה ממני וחזרה אלי שבוע אחרי. בתקופה שלא היינו יחד, כאב לי, היה לי מאוד רע, כאילו חרב עלי עולמי. ולאחר שהיא חזרה אלי היה לי נורא טוב, עד לפני שבוע בערך. באמת שאין לי שום סיבה להרגיש רע, או דיכאון. יש לי אחלה משפחה, אני מבוסס מאוד, חברה יפה וכו'. אבל לפעמים אני מכניס את עצמי לסרטים של אולי אני לא אוהב אותה מספיק? אולי זה לא זה באמת? למה היא אוהבת יותר ואני לא מצליח לאהוב כמוה? אני אוהב אותה בכלל? האמת שאני בן אדם מאוד קיצוני ברגשות שלו. פעם הכי בהיי ולרגע בתחתית הבור. אנחנו נמצאים המון ביחד, מבלים זמן לפני הגיוס. למשל כבר שבועיים אנחנו לא זזים אחד מהשנייה. ברור לי שיש תקופות פחות טובות בקשר, פחות אוהבים, אבל אין סיבה שארגיש כ"כ רע? אז למה לעזאזל למה הנפש שלי כזו פגומה?! גם אם לא אוהבים בכלל לא צריך להרגיש ככה. פשוט לא טוב לי. היא מדהימה, הכי מחבקת, אוהבת, דואגת. ואני פשוט לא יכול להתנתק מהמחשבות האלו. אני מאוד מנסה להגיד לעצמי, שזה תקופה, שהיינו המון ביחד וזה טבעי, לא תמיד מרגישים את ההרגשה ואת האור של האהבה, ואין מה להילחץ מזה ושהיה לי ככה רע. אבל זה לא עוזר. יכול להיות שזה מפני שאני כל היום בבית? הרי אני לא עובד, לא עושה הרבה במהלך היום, והאמת גם כשאני עושה אני לא מרגיש טוב. כל היום רע לי וכל היום אני מנסה לשכנע את עצמי שזה טבעי וזו תקופה ואין מה לעשות. לא יודע מה לעשות כבר, לא טוב לי. יש לי משקעים של חרדה מטורפת בעקבות משבר קשה שעברתי לפני 7 חודשים בערך, הייתי ממש שבור ולא באמת חייתי. יכול להיות שבגלל שלא טיפלתי בעצמי רגשית אז, זה מתנקם בי עכשיו? לא ביקשתי כלום, רק שקט נפשי ושיהיה לי טוב!! אשמח לעצות, תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רע לי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/03/2013ליוסי שלום
אתה נמצא על סף תחילה חדשה בחייך- גיוס לצבא. זה באמת תקופה לחשבון נפש אבל נראה שחשוב לבחון דרך לסגור חשבונות ולא לפתוח אותם.
ההמתנה לגיוס צוברת חרדה ומעלה זכרונות ומחשבות וראוי לשמור על הכאן ועכשוו ולא לנסות לפתור את בעיות החיים בימים טרופים אילו לזה יהיה לך זמן בעתיד.
חפש את המרגוע והשלווה תארגן את מחשבותיך לגיוס- מקווה שיהיה לך גיוס קל.
זה לא מביש לפנות לקב"ן בשעת צורך.
בהצלחה
וגיוס קל
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיעצות על הכדור טופמקסרחל ה28/02/2013
בתי בת 12 לוקחת את הכדור טופמקס למטרת בעיות נפשיות זה כשבוע וחצי במינון של 100 מג ליום לאחר בערך כשעתים מופיעה התקיף זעם מעוד חזק בכי צעקות הקה עצמית והמירות עבדניות אנה נרדימת עד שעות מאוחרת של הלילה האם תופעה זו מוקרת בלקחת הטופמקס ונוסף מתלוננת על עקצוצים רבים בכף הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיעצות על הכדור טופמקס - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/03/2013שלום
מדובר בתופעה רגשית מורכבת. אמירה אובדנות אינה קשורה ללקיחת טופמקס
יתכן כמובן שהטיפול אינו יעיל ולא שמדובר בתופעה תרופתית....
יש לשוב לרופא המכיר את הנערה ולבדוק איתו את הסיבה המתאימה ל תאור המוצג.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטופמקס וציפרלקס
גלית דיין02/07/2013שלום אני שותה ציפרלקס כבר שבע שנים והמצב שלי מעולה {הנפשי}כיום אני סובלת מאוד מכאבי ראש והתחילו לי טיפול בטופמקס השאלה שלי האם זה בסדר לשתות את שתיי התרופות יחד אני מאוד רוצה לדעת אם הטופמקס לא נוגדת את הציפרלקס תודהההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעמום ,האם נובע מADHD?אלי27/02/2013
שלום לכם.יש לי בעיה בזמן האחרון,אני עושה פעיליות ודברים במהלך היום רק כדי להעביר את הזמן ושיגיע כבר הערב,אני כל הזמן סופר את הזמן בפעיליות,אני פעיל(למשל מתאמן בחד"כ),אבל לא מפיק הרבה הנאה ומחכה שכבר האימון יגמר .
וככה אני מתנהל כל היום בזה שכל דבר משעמם אותי ולעיטים רחוקות מאוד יש לי הנאה ממשהו.האם זה יכול לנבוע מADHD?
לאחרונה היה לי דיכאון בינוני אבל יצאתי ממנו ועכשיו המצב רוח שלי בסדר גמור ועם זאת עדיין יש את התופעה הזאת,תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אלי28/02/2013שלום לך,שמי לירון ואני בן 18.הייתי בטיפול פסיכולוגי עד לפני חצי שנה ,הטיפול היה במשך שמונה חודשים בנוגע להערכה עצמית נמוכה,דימוי עצמי נמוך,בעיה רגשית,ותפיסת המציאות לעיטים בצורה שלילית.לפני חצי שנה טסתי לארצות הברית,ושם מה שקרה זה שפשוט לא הרגשתי טוב עם עצמי כל הזמן,וזה הייתה בעיה שהתחילה בארץ ולא שמתי לב אליה יותר מדי,ושם לא היה לי עם מי לדבר או לשתף,אז הייתי פשוט כותב,כותב הרבה..והבעיה הזאת-של להסתובב עם תחושה שאני לא בסדר,הובילה לזה שכל הזמן התעסקתי בעצמי,באיך אני אנשים,בביטחון שלי,לנסות לתקן את הדימוי העצמי שלי,כל המחשבות שלי היו אך ורק על זה,נסעתי לשם כדי לעבוד ובמקום להתעסק בעבודה הייתי מתעסק בעצמי.
כתוצאה מכך פיתחתי OCD אבל אין ממש תסמינים רציניים של מחשבות טורדניות וטקסים.
מה שקורה כרגע זה שיש לי בעיה-בעבר המחשבות שלי היו רגילות(חברים,בילויים,אימונים וכו')ומאז שהתחלתי להתעסק בעצמי המצב שלי נהיה לא טוב,בהתחלה זה היה התעסקות באיך אני עם אנשים,עכשיו זה הפך להתעסקות קיצונית באיך אני מרגיש,מה עובר לי בראש,מה המחשבות שלי,מחשבות על הכדורים שאני לוקח,מחשבות על מה שאני סובל מימנו,כל הזמן אני פשוט חושב על עצמי ועל המצב שלי,על הריכוז שלי ,על דברים שקשורים לפסיכולגויה שלי.
קיבלתי מהרופאה שלי מרשם לפבוקסיל ,בקשר לתסמינים של OCD אבל לא שיטפתי אותה בתופעה הזאת.האם הכדור יוכל לגאול אותי מהאובסיסיביות הזאת שאני שרוי בה?ועם כן מתי רואים שיפור ראשוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר אליהו סמואל03/03/2013ללירון שלום
אין זה הפרעת קשב וריכוז.
הדיכאון שאתה מתאר זה לא דבר שנכנסים אליו ויוצאים ממנו זה משהו יותר עמוק שלובש צורות שונות והתלונות שאתה מתאר יכולות להתאים לסוג של דיכאון.
ולצורך זה עש לפנות לאיש מקצוע לעבור תהליך טיפולי ארוך יותר משמעותי.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
עמית במכון. לפסיכואנליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי22/02/2013
לקחתי לוריוון וריספרידל במשך שלושה חודשים והרופאה הפסיקה לי אותם במקום לזיפרקסה,ואני כבר שבוע בטיפול החדש ופתאום התחלתי להרגיש דהפרוסנזלציה(וכשאר לקחתי את הלוריוון לא הרגשתי ככה),האם ייתכן כי זה קורה בגלל העדר השימוש בלוריוון?או שאולי זו איזו תופעת לוואי כלשהיא ?במידה וזה יכול לקרות העדר השימוש בלוריוון,האם ישנה הפרעה או התנגדות בינו לבין הזיפרקסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/02/2013חשוב שתגיע לבדיקה לפסכיאטר המטפל בכדי לבדוק את התופעה שאתה מתאר ואת דרכי הטיפול. אין מניעה מלקחת 2 תרופות יחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין לא כל יוםתמר21/02/2013
בני בן 5 עם ADHD, לקח חודשיים ריטלין (בהתחלה 4 שעות ואח"כ עבר לריטלין LA20).
זה שיפר יפה את ההיפראקטיביות שלו ואת יכולת הלמידה בריפוי בעיסוק וכו', אבל אחרי שבמקרה עשינו הפסקה ליומיים ראינו שחלק גדול מהשיפור בהתנהגות ויכולת הלמידה נשאר גם אחרי הפסקת הכדור. לריטלין יש גם תופעת לוואי שלילית אצלו שהוא נהיה רגיש יותר ונעלב, ולכן תהינו אם אפשר לעשות הפסקה עם הריטלין ולקחת אותו רק יום אחד בשבוע, בו יש לו טיפול שקשה יותר להתרכז בו.
כמובן שכשיתחיל כיתה א הוא יצטרך את הריטלין כל יום, אבל כיוון שהגננת בעד שנעשה הפסקה עם זה תהינו אם מותר לקחת את הכדור רק יום אחד בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לא כל יום - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/02/2013היתרון במתן תרופה כגון ריטלין שלא צריך לתת אותה בהכרח על בסיס קבוע אלא בעת הצורך. כמובן שחשוב להיות במעקב מסודר כדי לבדוק האם באמת הילד לא צריך את הריטלין ליותר ימים כי אם יש תופעות לוואי לא רצויות כדאי כבר היום להתאים לו תרופה אחרת כדי שיגיע מוכן לכתה א' ולא לעשות נסיונות תרופתיים בכתה א'. שנה שהיא לכל הדעות שנה חשובה להתפתחות הרגשית והדימוי של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אובססיבית בעקבות ריטליןמיכל19/02/2013
בני התחיל לקחת ריטלין (15 מ"ג ליום = כדור אחד בבוקר + חצי בבית הספר)
התוצאות טובות אך מאז שהוא לוקח את הריטלין הוא פיתח התנהגות בה אם הוא נוגע במשהו ביד או ברגל אחת (או כל איבר זוגי אחר) הוא חייב לגעת גם עם השני.
זה די מטריד אותו ויוצר התנהגות קצת מוזרה
האם התופעה מוכרת?
מה ניתן לעשות?
תודה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אובססיבית בעקבות ריטלין - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/02/2013ריטלין עלול לגרום להחמרה בחרדות ותופעות כפייתיות. צריך לחזור לרופא המטפל ולהתייעץ אתו האם להחליף תרופה ובכלל לבדוק את נושא האובססיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתופעה
שרית21/02/2013לא מוכרת לי. אבל אנחנו על הריטאלין וויתרנו אחרי שזה ממש עשה לבן שלי חוסר תיאבון וחיסל לא את כל השמחת חיים שהיתה לו. נכון, זה עזר לו בלימודים, אבל אחרי שחקרנו קצת גילינו שיש תחליף בשם פיקנוגונול שזה טבעי (בסולגאר) והתחלנו לנסות (זה הכל עניין של ניסיון וטעיה הרי) ועובדה זה עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתופעה - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/02/2013אם זה עובד נהדר, רק כדאי לבדוק השפעה לאורך זמן לפעמים הטיפולים המשלימים עוזרים לתקופה ואח"כ מפסיקים להשפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסהאנונימי17/02/2013
שלום .רופא רשם לי זיפרקסה 10 מ"ג ,בתלונה לחוסר ארגון במחשבות.
יש לי עוד בעיה שלא סיפרתי לו כי שכחתי ורציתי לדעת עם הכדור יכול לעזור,
והבעיה היא שהזיכרון שלי כל הזמן עובד ואני יסביר,למשל-רצתי בים,אז אני נזכר מתי הפעם האחרונה שרצתי,ראיתי בגינה ילד ואבא משחקים כדורגל,אז ניזכרתי שלפני הרבה שנים שיחקתי שם.הכנתי לי תה עם לימון בבוקר,ונזכררתי שכשהייתי בגן עשו לי תה עם לימון.וככה עוד דוגמאות שונות.
לפעמים אפילו הראש שלי מנסה להיזכר וזה קורה בצורה לא ברורה בראש.
האם הזיפרקסה אמורה לעזור לתופעה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
אנונימי17/02/2013לפני הזיפרקסה הייתי מטופל בריספרידל,(ללא הטבה מהותית),והריספרידל עשה לי חוסר שקט ברגליים כתופעת לוואי,השאלה היא האם תופעות הלוואי הם זהות בין שני התרופות והתופעת לוואי תמשיך?או שמדובר בשני מוצרים שונים בתופעותיהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/02/2013מדובר על שתי תרופות עם מנגנון פעולה דומה . פרופיל תופעות הלוואי לא תמיד זהה וחשוב לנסות זיפרקסה גם אם הריספרדל גרם לתופעות לוואי. בהחלט התרופה יכולה לעזור למה שתיארת אך כדאי להיות במעקב רציף עם הפסכיאטר המטפל. אם הזיפרקסה גם תגרום לתופעות לוואי ישנם תרופות אחרות אך כדאי כמובן להיות בקשר עם הפסכיאטר שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,עוד שאלה קטנה
אנונימי18/02/2013תודה רבה !
עוד שאלה,האם לוריוון אמור להפריע לאחת מהתרופות הנ"ל?-פבוקסיל,זיפרקסה,דפלפט כרונו(דיבלפרואקס),בונסרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמה זמן
אנונימי18/02/2013וכמה זמן בערך יקח עד שהזיפרקסה תתחיל להשפיע?תודה מראש ! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמה זמן - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/02/2013בד"כ השיפור הראשוני תוך שלושה שבועות אך השיפור ממשיך ומגיע להשפעה מקסימלית 6 שבועות עד 3 חודשים
אין בעיה לקחת מספר תרופות במקביל כמובן רק על פי הנחיות הפסכיאטר המטפל לא לקחת שום תרופה נוספת על דעת עצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)