פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריספרדל - מבקשת הסבר להדיוטות
    אמא
    13/10/2013

מה עושה התרופה? לא הצלחתי להבין אילו תהליכים בדיוק מתרחשים במוח כשנוטלים את התרופה, ומה זה אמור לעשות.... "מפחית חרדה" זה לא הסבר מספק... מישהו מבין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    13/10/2013

שלום.

על פי התיאוריה הפסיכיאטרית הרווחת חלק מהבעייה הנפשית שעלולה לגרום למצבים מאניים נובעת מכך שהמוח מפריש יותר מדיי דופאמין והפרשה מוגברת זו גורמת למאניות.

מטרת התרופה היא לחסום קולטנים של הדופאמין במוח כדי שהפרשת הדופאמין תהיה "סבירה".

חשוב לציין, שעל פי התיאוריה הזו, הבעייה במוח שאותה התרופה מתיימרת לפתור הוא רק חלק מהבעייה הנפשית, ולכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו יעיל מספיק, ולא בכדי, הפסיכיאטרים עוברים הכשרה לטיפול בשיחות (פסיכותרפיה) כחלק מהדרישות, וגם על פי התיאוריה הזו, אין איזו נוסחה קבועה לגבי מה המשקל של כל אחד מהגורמים לבעייה הנפשית שנכונה לכל המטופלים; לכל מטופל יש משקל שונה לאותה בעייה במוח.

דעתי האישית היא שהפרשה מוגברת של דופאמין מהמוח היא אינה אלא סימפטום של הבעייה הרגשית, והטיפול התרופתי לא באמת אמור לפתור את הבעייה. סוף כל סוף, התרופה הזו במוצהר אמורה לטפל בסימטומים ולא במחלה עצמה.

מקווה שהתשובה עזרה.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוקלין
    יעל
    11/10/2013

בני יהיה בן 6 בקרוב, PDD-NOS בתפקוד גבוה ו ADHD. מקבל פוקלין XR
    המינון של 8 מ"ג (אנחנו מוציאים קצת מהקפסולה של ה 10 מ"ג בהוראת הרופאה).

הסייעת בגן מדווחת שמספר שעות הוא מתפקד מעולה (קשר עין טוב, תגובות מותאמות לגיל, מרוכז) ובשעות אחרות מנותק ופחות מתקשר עם הלדים (כשנתנו מינון של 10 מ"ג היה מנותק כל הזמן).

האם מוכרת התופעה שהפוקלין משפיעה באופן מסוים מספר שעות ובאופן אחר בשעות אחרות?
    האם זה נראה שצריך להוריד מינון?

מינון של ריטלין LA10 למשל היה נמוך מידי, ומינון של LA20 היה עדיף עליו אבל פחות טוב מהשעות הטובות של הפוקלין (שבעצם נראה כאילו מרפא אותו מהאוטיזם שלו...)

לקביעת תור
    סגירה
    פוקלין

הוספת תגובה

• ברור כמובן שאשאל גם את הרופאה שלו

יעל
    11/10/2013

כשתחזור מחו"ל בעוד חודש,
    אבל אשמח לשמוע עוד דיעה כי אני מניחה שהניסיון עם פוקלין הוא מועט יותר מאשר עם תרופות שבסל הבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוקלין - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    13/10/2013

התופעות שאת מתארת ככל הנראה לא קשורות לפוקלין נראה שאולי יש קשיים נוספים ולכן את רואה תפקוד טוב בשעות מסויימות ותפקוד פחות טוב בשעות אחרות. צריך לבדוק את כל ההיבטים הרגשיים ואני מניח שהפסכיאטרית שלו מכירה אותו טוב ותוכל לתת לכם מענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אוקסנה
    10/10/2013

ילד בן 7 שנים + PDD + סובל מחרדות.
    מקבל RISPOND 0/5 יותר מחצי שנה.
    יש לי שאילה האם 0.5 מספיק בשביל לטפל בחרדות? ואם יש איזה תרגילים (הכוונה שלי תרגילים עם גוף) או ... כדי לעזור לילד?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• שאילה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    11/10/2013

פעילות גופנית עוזרת מאד להפחתת חרדות בנוסף כמובן לשקול מינון התרופות החלפה לתרופה יעילה יותר וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ODD
    יעל
    10/10/2013

האם יש טיפול תרופתי ל ODD (הפרעת התנגדות)?
    ואם כן, איזה תרופות למשל יכולות להתאים לגילאי בית ספר יסודי?

לקביעת תור
    סגירה
    ODD

הוספת תגובה

• ODD - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    13/10/2013

לעיתים מתן ריספרדל במינון נמוך עוזר מאד להפרעה מרדנית מתנגדת ODD כמובן בשילוב עם טיפול רגשי והדרכת הורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פידבק חיובי לגבי ריספרדל
    אמא
    09/10/2013

קיבלנו מרשם, רכשנו את התרופה וישבנו שעה לקרוא את תופעות הלוואי עד שכמעט הרמנו ידיים... מישהו יכול לעודד ולומר שהתרופה עזרה לילדו?

הוספת תגובה

• פידבק שלילי

שמוליק
    09/10/2013

שלום לך.

אני לקחתי את התרופה הזו במשך כמה שנים אבל לא בתור ילד אלא בתור בוגר. הייתי אז בן 30. המינון שקיבלתי היה 4 מ"ג ליום.

לתרופה הזו כמו לכל התרופות האנטי-פסיכוטיות ישנן תופעות לוואי קשות. התרופה הזו פשוט עשתה אותי זומבי, ובסוף החלטתי להפסיק על דעת עצמי, וזה בדיוק מה שעזר לי...

התרופות מהסוג הזה אמורות לחסום קולטנים של דופאמין שהפרשה עודפת שלו גורמת למאניות.

אני מאמין שלא ההפרשה העודפת של דופאמין היא הבעייה, אלא שבעייה רגשית גורמת להפרשה מוגברת של דופאמין שגורמת למאניות, ושורש הבעייה הוא ברגש, ובבעייה הרגשית אין מה לטפל בתרופות. בכל אופן, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו יעיל מספיק - משפט שמופיע אין ספור פעמים ע"י רופאי הפורום.

אם צריך תרופות כי הברירה האחרת הוא גרועה יותר - אז בוודאי שצריך לקחת, רק שצריך להיות עם יד על הדופק ובשום פנים ואופן לא להזניח את הבעייה הרגשית, וכשהטיפול בבעייה הרגשית הוא מספיק טוב, אז אפשר להוריד מינון ובסוף להפסיק לגמרי.

התרופה הזו יכולה להיות פתרון זמני בלבד, ואם יש בה צורך לאורך זמן, זה מעיד על התייאשות מלטפל בבעייה הרגשית.

בסופו של דבר, הייתי מציע שלא להיבהל, כי זה קורה מהיום למחר, ויכול להיות שהמצד יהיה רק יותר גרוע בלעדיה, אבל מאידך, לדעת שזה לא הפתרון האמיתי אלא משהו שאמור לתת אורך נשימה כדי לטפל בבעייה הרגשית.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

אמא
    10/10/2013

הפידבק שלך לא שלילי בכלל... ברור לנו שנלווה את הטיפול התרופתי עם פן רגשי... עד היום בחרנו רק בטיפול רגשי ולא ראינו התקדמות....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלי

אוקסנה
    10/10/2013

שלום,
    הבן שלי מקבל כבר חצי שנה, עם עליה במינון לאט - לאט. התחלנו מ 0.2. כבר חודשיים מקבל 0.5.
    ילד PDD. זה עוזר לו קצת. התופעות שיש אצלו מבקש לישון, בהתחלה בלילה היה בורח לו פיפי (היום לא), היה לו יובש בפה (היום לא), הפסיק לחרוג. אבל עדיין סובל מחרדות.
    לא לכולם זה יכול להיות. כל אחד מקבל אחרת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר
    תמר
    08/10/2013

קראתי על שני מחקרים שבהם הצליחו לרפא תסמונת רט (אחד ע"י החלפת מח עצם והשני ע"י הזרקת גן בריא).
    לפחות אחד מהמחקרים הוא מלפני כמעט עשר שנים.

האם ידוע לך על התקדמות במחקרים בנושא מאז?
    האם הם רלבנטיים לאוטיזם בכלל?
    והאם ידוע לך על על מחקרים נוספים שיתנו תקווה לריפוי מאוטיזם?

לקביעת תור
    סגירה
    מחקר

הוספת תגובה

• מחקר - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    10/10/2013

לא ידוע על מחקרים שנמצאה פריצת דרך משמעותית לריפוי באוטיזם אם כי בהחלט הטיפולים התרופתיים יחד עם הטיפולים הפסיכותרפוייטים בהחלט משפרים את איכות החיים בצורה משמעותית הרבה יותר מבעבר עם פחות תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנונימי
    05/10/2013

שלום
    אני בן 17 ואני עושה בדיקות לסכיזופרניה,
    אחרי שאני נכנס לסרטי פורנו יש לי רגשות אשם מאוד גדולים
    בגלל שעולים בי מחשבות שיכול להיות שיקחו כסף על זה
    (אפילו שלא כתוב שזה בתשלום)
    מהחשבון של אבא שלי דרך האינטרנט בלי שנתתי את הפרטים
    (כרטיס אשראי,טלפון וכ'ו אפילו שזה לא הגיוני בכלל)
    ושהוא יגלה שנכנסתי לזה,פעם לא היו לי את הדאגות האלה,
    האם יש קשר לסכיזופרניה או למחלות אחרות?
    האם זה טבעי שאני נכנס לחרדות בגלל משהו לא הגיוני?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    06/10/2013

לפי מה שתיארת לא נראה מתאים לסקיזופרניה אולי להפרעת חרדה אובססיבית אני מציע שתגיע בהקדם לאיבחון פסכיאטרי שיוכל לאבחן אותך ולתת לך טיפול מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 וחצי התקפות זעם והתפרצויות
    דנה
    04/10/2013

שלום רב,
    בני בן 4 וחצי,אח בכור לאחות בת שנתיים.
    מאז שנולד היה בעלי קווי אופי נוקשים והעניין בא לידי ביטוי בכל תחומי החיים.
    בעיות אכילה,אי יכולת לווסת את עצמו וכו'.
    בזמן האחרון יש החמרה.
    ההתפרקויות מגיעות לעיתים מאוד תכופות ומלוות בגילויי אלימות מצידו כלפי כל בני הבית.
    אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוכי, אך כאמא אני מאמינה שהוא זקוק לעזרה תרופתית.
    האם בגיל זה אפשר לחשוב על עזרה שכזו?
    תודה דנה

הוספת תגובה

• בן 4 וחצי התקפות זעם והתפרצויות - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    10/10/2013

בהחלט כן. אפשר לעזור גם בתרופות. תמיד צריך לזכור שהתרופות ברוב המקרים ניתנות לתקופה מסויימת ולא לכל החיים. הורים תמיד מפחדים שאם הילד יקח תרופות הוא יתמכר אליהן ויצטרך להמשיך לתמיד. זה ממש לא נכון ורוב רובם של הילדים לא נוטלים תרופות בהמשך ומצבם משתפר. חשוב שתפנו בהקדם לפסכיאטר ילדים כדי שיוכל לאבחן את הקשיים ויתאים לו טיפול תרופתי אם נחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לי
    02/10/2013

ילד בן 6 שאובחן עם הפרעת קשב גבולי ולא הומלץ טיפול תרופתי ,בנוסף סובל מטיקים משתנים,התפרצויות זעם כשלא מסתדר לבד או שנענים לו מייד האם זה יכול להצביע שבעתיד על בעיות פסיכיאטריות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    13/10/2013

בודאי שלא. מה שאת מתארת לא בהכרח מנבא הפרעה פסכיאטרית בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות
    אלי
    02/10/2013

השאלה היא על ילד שמתנהג כילד עם PDD בכיתה ולפני כן בגן, אולם מתנהג מצוין במפגשים עם ילד אחד (גם בביתו וגם בבתים של הילדים האחרים) ובאבחונים של פסיכיאטריים.

הילד בן 8 ויש לו גם בעית קשב וריכוז. בנוסף. הוא מראה בעיות תקשורת, לא מבין קודים חברתיים, לפעמים יש התנהגויות מעט מוזרות, נראה כאילו בעולם משלו.

אבל באבחונים שמתבצעים עם פסיכיאטר באחד על אחד, הוא בסדר גמור, כולל תקשורת איתו, הבנת קודים חברתיים וכדומה ולכן מוכרז חש משמעית כילד ללא כל בעיה כגון PDD.

לא נראה גם שיש לו ביישנות או חרדה בחברה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    02/10/2013

הטיפולים התרופתיים הם סימפטומטים לדוגמה אם יש חרדות נותנים טיפול לחרדות אם יש קשיי קשב וריכוז ניתן לתת טיפול תרופתי לשיפור הקשב אם יש בעיות בויסות הרגשי ניתן לתת טיפולים לויסות רגשי ולהפחתת אימפולסיביות. ילדים שיש להם קשיים בקבוצה כדאי לחשוב על טיפולים קבוצתיים לילדים (קבוצה טיפולית לשיפור הכשורים החברתיים) בכל מקרה חשוב שהפסכיאטר המטפל או המאבחן ימליץ על הטיפולים הנחוצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ל ADHD עם OCD
    יעל
    25/09/2013

בני יהיה בקרוב בן 6. יש לו ADHD ולפחות שנתיים תנועות שלא היינו בטוחים אם הן טיקים או OCD (נגיעות אובסיסיביות בצידי הישבן ,באיבר המין ובאיזור האף) ולאחרונה תנועות שברור לנו שהן OCD (טפיחות על אדם או חפץ מספר פעמים, תוך כדי ספירת מספר הטפיחות).
    גם ה ADHD וגם ה OCD הן ברמה של פגיעה בתפקוד.

בשנה האחרונה הוא לוקח פוקלין LA20 ובשבוע האחרון עברנו לפוקלין (בהתחלה XR 10 מ"ג ועכשיו עברנו ל 3/4 כדור)

1. האם ניתן לטפל בו זמנית ב ADHD וב OCD או שתרופה אחת גורמת להחמרת הבעיה השניה?

2. מה הסיכוי שנגיע למצב שככל שנוסיף תרופות רק נגיע למצב של רדיפה אחר תיקון תופעות הלוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ל ADHD עם OCD

הוספת תגובה

• טיפול ל ADHD עם OCD - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    29/09/2013

לדעתי טיפול משולב ב ADHD ן OCD הוא חשוב מאד. אין בעיה לטפל בו זמנית בשתי תרופות ללא תופעות לוואי או תופעות לוואי מינוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש ממתן כדורים פסיכיאטריים לבן 10
    יפית
    23/09/2013

שלום רב. בני בן ה- 10 אובחן כבעל תסמונת טורט ו- OCD. יש לו התקפי זעם במהלך היום, מחשבות רעות ובלילה סובל מסיוטים. פסיכיאטר הורה לנו לתת לו רספירדל לפני השינה ופריזמה בבוקר. בעלי ואני חוששים מאד ממתן התרופות. אנו חוששים שאם ניתן לו את התרופות נהרוס לו את סיכוייו לעתיד - הפחד שלנו הוא מתופעות הלוואי שעלולות לסכן אותו (לרספירדל ,כפי שקראנו ,ישנן תופעות מסכנות חיים ), אנו חוששים מהתלות שייפתח בתרופות הללו ובעיקר מכך שלא יקבלו אותו לצבא בעתיד עקב השימוש בתרופות מסוג זהו. שאלתי- האם חששותינו מוצדקים? האם הורים שנותנים לילדיהם תרופות שכאלה עוזרים להם או שמא פוגעים בהם לטווח הארוך? אודה לתגובות ממך ומהורים המעונינים להגיב.תודה מראש

הוספת תגובה

• חשש ממתן כדורים פסיכיאטריים לבן 10 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    24/09/2013

צריך לזכור שאם לא נטפל בבעיות המצב עלול להחמיר ואז הסיכוי לעתיד טוב הולך ופוחת בודאי הגיוס לצבא שאת שואלת. מתן תרופות בגיל 10 לא משפיע על השירות הצבאי מה שחשוב מה קורה בשנים בסמיכות לצבא ולא מה היה בגיל 10. אני גם רוצה להאמין שאתם דואגים לטיפול רגשי כי לא מטפלים בבעיות שציינת רק בתרופות וצריך בד"כ לשלב טיפול תרופתי ורגשי. רוב המטופלים שטופלו בגיל הרך, גיל בית הספר השתפרו עם השנים ולא היתה פגיעה בעתידם לרבות הגיוס לצבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המרגיעה

יפית
    24/09/2013

כמובן, שיחד עם הטיפול התרופתי יתקיים טיפול רגשי ארוך טווח. זו התוכנית עבורו.
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה עם החששות

טל
    03/10/2013

שלום ליפית, לנו בן בגיל 9 שכבר שנים סובל מבעיות חברתיות קשות (אף עבר אירוע אלימות קבוצתי בשנה שעברה) ולאחרונה אובחן כאימפולסיבי והיפראקטיבי (מכאן ככל הנראה גם הבעיות החברתיות). בשנה שעברה קבענו להיעזר פסיכיאטרית ותגובות הסובבים הקרובים לנו היו "פסיכיאטר? אתם לא מפחדים שזה יפגע לו בעתיד? בסיכויים לעבור שירות צבאי מכובד"? ובאמת ניסינו "לכסות" את המצב ולנסות לטפל רק באמצעים רגשיים. מן הסתם, ללא תרופה - הטיפול הרגשי לא החזיק מים... בקרוב ניפגש עם פסיכיאטר ונתחיל במתן תרופה למרות "אות הקלון". החשש העיקרי שלי הוא פיזיולוגי... הבנתי שזה תהליך מייגע למצוא את "מינון הפלא"... שיהיה בהצלחה לכולנו ההורים שסובלים לא פחות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי טל

יפית
    04/10/2013

מודה על תגובתך... בעלי ואני החלטנו לתת לבננו את הפריזמה, את הרספירדל ,שנחשבת לתרופה "כבדה" יותר - לא נתנו.
    הוא נוטל את התרופה שבוע, כרגע ,אין שיפור (הבנתי ששינוי מופיע לאחר 3 שבועות בערך). מאז הכדור הראשון הוא משלשל, הבנתי שזו תופעת לוואי מוכרת.
    אכן לא קל לי לתת לו את הכדור,אך יותר קשה לי לראותו סובל. אהיה שלמה יותר כאשר אראה שיפור בחרדות העצומות שיש לו,
    אשמח לשמור עימך על קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מטל

טל
    05/10/2013

אכן נשמע לא קל. אני בטוחה שהאהבה והמפלט שאתם ההורים והתא המשפחתי מהווים עבורו הם חלק חשוב בעזרה לבנכם. אולי כרגע זה מרגיש כאילו זה לא מספיק או לא עוזר, אבל אני רוצה להאמין שעם עזרת התרופות, החוויות האלה הן מה שיישאר בטווח הארוך - זכרון הילדות החיובי שלו. אני כמובן מדברת מהרהורי ליבי ומקוה שכשהתרופוות יעזרו למצב התפקודי של בני - כל הבית יוכל לנשום לרווחה. שיהיה לכולנו בהצלחה והמון סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על התרופות

שמוליק
    07/10/2013

שלום ליפית ולטל.

אכן, לפעמים אין ברירה וצריך תרופות, רק שצריך לדעת שיש לתרופות תופעות לוואי שהרבה פעמים הן מזיקות יותר מאשר עוזרות.

חשוב לדעת שהתרופות אינן אמורות לרפא משהו, וברגע שהן אינן עוזרות יותר או שהנזק שלהן מרובה מהתועלת, אז כדאי ורצוי לשקול הורדת מינון ואפילו הפסקה הדרגתית, אפילו בניגוד להמלצת הרופא.

לי היו מספר אישפוזים כפויים, שבמהלכן ניסו לשכנע אותי שיש לי בעייה רפואית אמיתית במוח שבגללה אני חייב את התרופות, ואם אפסיק לקחת אז הבעייה עלולה לגרום שוב פעם להתפרצות. התלונות שלי על חוסר יכולת לתפקד בגלל התרופות, נדחו בהסברים שמדובר בסימטומים שליליים של המחלה, כך שהפסקתן לא תעזור, ושזה מסוכן להפסיק וכו'...

בסוף החלטתי להפסיק על דעת עצמי, וזה בדיוק מה שהייתי צריך לעשות. צריך להיות עם יד על הדופק, האם התרופות מועילות, האם תופעות הלוואי שלהן גורמות נזק, ולהחליט בהתאם.

יכול להיות שכרגע הטיפולים הרגשיים לא עוזרים מספיק, אבל מדובר בפתרון ךטווח הרחוק, כלך שבעתיד הם אמורים לפתור את הבעייה לגמרי, ואז אפשר לחשוב על הפסקת הטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטל, מתעניינת לשלומכם

אמא
    13/10/2013

הזדהיתי בזמנו עם ההודעה שלך... אני לא ישנה כבר לילות (נרדמת ומתעוררת מחלומות רעים) - דואגת לבן שלי שלא יהיה לו עתיד נורמלי. איך יוכל להצטרף לתנועת נוער? טיולים שנתיים? ערבי כיתה?... ואחר-כך, מתי שכבר לא מתאים ש"אמא" תלך איתו לכל מקום... איך יסתדר לבד? הוא נקלע תמיד למצבים לא נעימים על גבול הסכנה... לא פשוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לטפל בבעייה

שמוליק
    13/10/2013

שלום.

אכן, הדאגות האלה במקומם.

אבל ברור שבלי טיפול בעייה היא רק עלולה להחמיר, ולכן צריך לפחות לנסות.

עם תרופות או בלי תרופות - גם אם זו שאלה חשובה - היא שאלה פרקטית מה יותר טוב.

בהצלחה וכל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של פריזמה

יפית
    28/10/2013

התחלתי לתת לבני בן ה 10 את הפריזמה לפני חודש ושבוע,לאחר התלבטות והתייעצות פה בפורום.
    מצד אחד ההשפעה חיובית- התקפי הזעם כמעט ונעלמו,הוא יותר רגוע ונעים.
    מצד שני- הוא מתלונן שקשה לו עם החברים-אומר שלאחרונה קשה לו לתקשר איתם, הסביר לי שכשהם מדברים הוא מרגיש כמו "בבועה" ולא יודע כיצד להשתלב בשיחה . גם בבית אני רואה אדישות, הוא לא חד כמו בעבר.גם המורה בביה"ס טוענת שהוא הפך לאדיש לאחרונה.
    שאלתי- מה עושים? מצד אחד יש שיפור בפן ההתנהגותי מצד שני-פגיעה בחושים,ביכולת לתקשר עם חברים. מאד מוטרדת. אשמח לשמוע עצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 14
    רותה
    23/09/2013

שלום רב,
    ברצוני לשאול ילד בו 14 ידוע בעל בעיות רגשיות למינהן חוסר קשב ורכוזמקבל רטלין, לוסטרל ונוזינאן בזמן האחרון יש לו יירור מה שנעלם כבר לפני מספר שנים, מה הסיבה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 14

הוספת תגובה

• בן 14 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    24/09/2013

ילד שמקבל 3 תרופות במקביל זקוק למעקב פסכיאטר רציף וקבוע. יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי אשר קשורות לאחת התרופות או לשילוב בינהם. אנא צרו בהקדם קשר עם הפסכיאטר המטפל שנתן לכם את "קוקטייל" התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה -ביטויי אובדנות אצל ילדה
    אמא
    21/09/2013

בתי בת ה8 לפני מספר ימים במהלך מריבה עימי ועם אביה אמרה שבא לה למות ושהיא תקפוץ מהחלון, בהמשך אמרה שהיא תהיה עם אלוהים ואחר כך מאוד נצטער. היו עוד כשני מקרים בעבר בהם אמרה שבא לה למות (גם כן בזמן התפרצות שלה). לציין שקשה לה לרוב לקבל לא, מביעה תסכול רב, לעיתים מרוגזת ומתלוננת. נוהגת להגיב בדרמטיות ובהפרזה גם על דברים מינוריים. יחד עם זאת, אין ירידה בתיאבון, אין הפרעות בשינה, אין ירידה בהנאה, אין תלונות גופניות ואין ירידה בריכוז. בדרך כלל ילדה שמחה, שרה רוקדת כבעבר. הילדה לא מסכימה לדבר עימי או עם אביה על הנושא. לציין שכבר קבעתי תור לפסיכיאטר, אך אני מאוד חוששת מהשלכות הבדיקה. שאלתי מה הבעיה של הילדה? האם הפסיכיאטר יכול לאשפז אותה בניגוד לרצוננו? האם בכלל מדובר בעילה לאשפוז? אני חוששת שהילדה לא תשתף פעולה בבדיקה והדבר עלול להוביל לתוצאות בעייתיות.
    אודה לתשובה מהירה. אמא מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• שאלה דחופה -ביטויי אובדנות אצל ילדה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    22/09/2013

חשוב תמיד לזכור שבדיקה פסכיאטרית אין בה שום דבר טראומטי , להפך הילד מקבל אוזן קשבת ובד"כ מספר על מצוקותיו. פסכיאטר לא יכול לאשפז בניגוד לרצון ההורים הכל מתבצע בשיתוף פעולה. צריך לזכור שמדובר בילדה הנמצאת במצוקה וחשוב לעזור לה כמה שיותר מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

אמא
    21/07/2015

אמא יקרה , יש לי בעיה דומה גם מדובר בילדה בת 8,
    אשמח ללמוד מניסיונך מה עשית ואם זה עזר.
    ואיך הילדה מרגישה עכשיו.
    אודה מאוד על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    asd
    17/09/2013

לפעמים שואלת את עצמי:
    למה אני לא יכולה לעזור לכווווולם ?
    למה אני צריכה להעמיד פנים, שאני עיוורת או חירשת?
    למה כאשר מעליבים אותי, אני מוכנה לשתוק?
    למה אני מכבדת את כולם, אבל לא מרגיש קצת עניין על עצמי מאנשים קרובים?
    למה רק החשכה יודעת על הכאב שלי?
    ומדוע לא ניתן לדעת כמה נשאר לסבול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• שאילה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    22/09/2013

חשוב ביותר להגיע לפסיכולוג ולדבר על כל מה שהעלית כאן. זו מטרת הטיפול , להקל , ללבן קונפליקטים, שאלות קיומיות וכדומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה