מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה חמורה! עזרה דחוף.נערה בבעיה27/03/2011
אני כרגע בכיתה ז',
עד כיתה ד' הייתי לומדת ביסודי שהיה לי שם פשוט נורא,
היו מתעללים בי פיזית ונפשית, ניסיתי להתאבד כמה פעמים,
ורצו להשפז אותי בשלוותא, ועברתי גם כן טיפול פסיכולוגי.
בכיתה ה' עברתי בית ספר, והכל לגמרי השתנה, דף חדש, לא פסיכולוגים, ולא כלום.
ובזמן האחרון, ששוב עברתי בית ספר לתיכון שש שנתי (פנימיה)
אני נכנסת לדיכאון סתם, המצב רוח שלי משתנה בשניות,
דקה מעולה, ודקה נוראי. אין אמצע.
אימי לוחצת עלי בגלל הציונים,
וקשה לי להקשיב לרצונה כי היא רוצה שאני אהיה כמו אחי, ואני לא כזאת.
נורא לי בפנימיה, ואני לא יכולה להיות בבצפר פה לא בתור פנימיסטית מיישום שאין לי איך להגיע לבית הספר,
שוחחתי עם הורי בקשר לזה, והם לא הקשיבו.
הגעתי למצב שאני לומדת כי לרצות את הורי, ובזמן הפנוי בדיכאון, וחושבת על לגמור את חיי.
אני גם חושבת על עתידי, ומאוכזבת, כי אני יודעת שלא יצליח לי כלום,
אני לא הכי חכמה, ואני יודעת שאף אחד לא ירצה להתחתן איתי.
ואני פשוט יודעת, ואני לא יודעת למה.
מה עלי לעשות?
תרופות?
בבקשה, תעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חמורה! עזרה דחוף. - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/03/2011לנערה בבעיה שלום
אין להתחיל בתרופות בשום פנים ואופן. קודם כל יש להגיע לאיש מקצוע לצורך אבחון וייעוץ. וזאת חובה.
יש לפנות ליועץ או עובד סוציאלי של פנימיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 12 במצוקהאחות מודאגת27/03/2011
שלום, - יצא לי קצת ארוך אבל אני מבקשת זה דחוף להתייחס להכל אם אפשר
אני בת 18 ואחות לילד בן 12, תאום.
הוא מאז ומתמיד לקח ריטלין ובשנתיים האחרונות התחילו להיות לו חרדות מסויימות כמו שהוא מפחד להתקלח ומפחד להיות לבד ובעיקר התפרצויות זעם והוא נעשה ילד מאוד לא שקט ומאוד אלים שרק הקניט את כולם, בבית הספר ואת המשפחה.
בבית הספר היה נענש ויוצא מהכיתה ובבית גם היה מאוד קשה להתמודד איתו
הוא התחיל לקחת קונצרטה במקום ריטלין וגם בנוסף הביאו לו כדור רספירדל
אמא שלי לפעמיים הייתה מקטינה לו את המינון כי הכדור עשה אותו מאוד חלש
ולפעמים מעלה לו לכדור שלם
הדבר קרה בגלל שהתורים במרפאה הציבורית כל כך רחוקים שהיא לא יכלה לחכות לפגישה והחליטה דברים על דעת עצמה כי ראתה שהוא מאוד חלש
אני יודעת שהדבר לא בסדר וגם ניסיתי להגיד לה
הוא ילד שהיה קשה לגלות אליו חמלה כשהוא כועס אבל הוא ילד מאוד חכם ואוהב ואני רואה עליו שהוא רק רוצה שיאהבו אותו וחברים שלו באמת אוהבים אותו וגם המשפחה
העניין הוא שלפני כמה ימים הוא התקשר לאמא שלי ולא הפסיק לבכות, מאז כבר ארבעה ימים שהוא רק בוכה והוא לא יודע להגיד למה אבל אני לא יכולה לראות אותו סובל בצורה הזו, עצוב לי שרק עכשיו כל המשפחה מצליחה להפסיק לכעוס עליו ולדאוג לו
אבל זה המצב, ולפחות עכשיו יש סביבו אנשים שתומכים בו
אבל הוא לא מפסיק לבכות הוא אומר שהוא לא יודע למה
אמא שלי הפסיקה לו רק אתמול את הרספירדל אחרי ארבעה חודשים בערך שבהם לפעמים לקח חצי כדור ויותר מאוחר התחיל כבר כדור שלם
כמו כן ביום רביעי הוא לקח הרבה כדורי אקמול כי היה לו כאבי בטן ואותם הוא לקח עם הרספירדל משהו שבעייני גם השפיע
בכל אופן אני רוצה לשאול מה לעשות כי הילד פשוט מתוסכל ואני מפחדת
מחר יש לו תור לפסיכיאטר במרפאה ציבורית והוא רק מחכה לזה לו בא לו כלום
אני מפחדת שיביאו אותו לאישפוז או שהפסיכיאטר יביא לו את הרספירדל
כי בעייני הוא עשה טעות חמורה הכדור הזה רק הורס אותו
ואם יש סיבה לזה שהיו לו התרפצויות אני חושבת שזה רק בגלל שהוא לא קיבל מספיק תמיכה בבית, אני לא חושבת שהוא צריך לקבל כדורים חמורים כל כך
מה לעשות? על מה להמליץ לאמא שלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 12 במצוקה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/03/2011לאחות שלום
המקרה לא קל. אולם יש לדרוש גם הדרכה הורי וטיפול פסיכולוגי בילד.
במרפאה ציבורית יש לדרוש זאת כי אין תקנים לטיפול בכולם.
אולי יש לערב גם עובד סוציאלי כדי לדאוג שהטיפול באחיך מבל יהיה רציף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לוחצת - לוחצת מידיללא שם25/03/2011
אמא שלי אמרה לי כמה וכמה פעמים שעליי ללכת להתייעץ עם פסיכיאטר או פסיכולוג.
אני כל הזמן חושבת שאני שמנה מידי, כי כל הילדים בסביבתי רזים מאוד. גובהי 1.68 ואני שוקלת 65 ק"ג. אני שונאת להישקל כי אני שונאת לראות את המשקל, אבל בכל זאת אני שוקלת את עצמי כל יום. בנוסף אני חוטפת פאניקה בכל פעם שאני שומעת את המילה "מבחן" בבית הספר, וכשאני מקבלת מתחת ל90 במבחן אני ממש נכנסת לדיכאון. בזמן מבחנים אני לא מצליחה להתרכז ולפעמים אני צריכה לקרוא אותה שורה 10 פעמים עד שאני מבינה מה כתוב שם. מה שמפריע לי זה בדרך כלל רעש, ושמיעת מוזיקה עוזרת לי להתרכז. הבעיה היא שאסור לשמוע מוזיקה בזמן מבחן. אני מאוד פוחדת להיכשל, ומרגישה שכולם לוחצים עלי יותר מידי. אני מפחדת לקבל "נכשל" בתעודה, מפחדת שכולם יישנאו אותי ומפחדת לעשות משהו לא בסדר. אני חוטפת כאבי בטן מטורפים כל כמה ימים, ואחרי רשימת בדיקות ארוכה הרופאה לא יודעת מה קורה. היא אמרה שזה אולי בגלל הלחץ שלי.
אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, והאם עליי להקשיב לאימי וללכת לפסיכיאטר.
אשמח לתשובה.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לוחצת - לוחצת מידי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/03/2011לנערה שלום
את יכול לפנות לפסיכולוג קליני או לפסיכיאטר ילדים לפי רוחך. יש לזכור שכל פסיכיאטר הוא גם פסיכולוג.
יש להניח שתעזרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לבת 13לירון24/03/2011
אחת מבנותיי -13- בעייתית.נולדה ללא טיפת אמפטיה. באיזשהוא מקום נראה שהמילה אנדריגנוס מאד מתאימה לה. מאד ערמומית ופקחית. משליטה טרור וסחיטה בבית(הרבה יותר ממה שנדמה לקורא הממוצע) ויש לה גם בעיית ביישנות עמוקה/חרדה חברתית.
מהם המקומות ומי האנשים האפשריים בגוש דן לטיפול בעניין ,בפרט ב-פ"ת. אגב, אנו בקופ"ח כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לירון26/03/2011וכיצד בכלל נגרום לה להסכים להגיע לטיפול. האם יש שיטות לעניין זה?
אולי למשל נביא גם את אחותה שכמעט בגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/03/2011שלום
אין אנו נוהגים לפרסם אנשי טיפול באתר- והסוגיה ברורה. למרות שיש בפורומים אחרים נוהג שכזה. מנהלי הפורום חייבים להיות קולגיאלים ולא להפוך לשופטי איכות של אנשי מקצוע.
אפשר להתעניין אצל יועצת בית הספר.
בגיל זה קשה להוביל לטיפול. לרוב יש לנצל רגעי מצוקה וקרבה עם הנערה לצורך שכנוע והחברות עם המצוקה.
אפשר לספר גם סיפורים אישיים במשפחה ולהציג מקרים שפנו לטיפול ונעזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית24/03/2011
אבי הוא סכיזופרני. האם יש סיכוי או נטיה כל שהיא שגם אחד מילדי יהיה חולה במחלה זו ?
האם זה נכון שהסיכוי שמחלה כזו עוברת לאחת מהילדים או שיש סיכוי שגם למכדים ?
מה הסממנים ? ובאיזה גיל ניתן לאבחן מחלה נפשית זו או אחרת אצל ילד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/03/2011לגלית שלום
הסיכוי קלוש. הסיכוי באוכלוסיה הכללית הוא 1% . כאן להערכתי מדובר בטווח 2-4%.
לרוב מדובר בילדים הלוקים בהפרעת התפתחות להם הסיכוי עולה.
יש גם שאלה מי ההפרעה הסכיזופרנית? ובאיזה גיל התרחשה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוזית, זום וריספונדהגר24/03/2011
שתי שאלות בבקשה- האם יש עדיפות לזום או לריכוזית לילד בן 8?
שאלה שניה- האם ניתן ליטול את התכשירים הללו עם ריספונד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוזית, זום וריספונד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/03/2011להגר שלום.
מדובר בתרופות ללא מרשם. כלומר הן נחשבות כתוספי מזון ואין צורך בפיקוח רפואי . מאחר ואין להן כל תופעות לוואי, עם ובלי ריספרדל. ולדעת הרפואה הקובציונלית גם השפעתן תואמת לתופעות לוואי כלומר השפעה שולית.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבליפי ablifiyאמא יקרה322/03/2011
שלום
בתי בת 11 לוקחת 2 רספידל ליום
השמינה מאוד (11 קג)
הרופא חושב להחליף את הרספידל באבליפי שאושר בארץ לא מזמן עקב תופעת הלוואי
האם עש לאבילפי תופעות לוואי יודעות?
האם צריך לרדת ברספידל ולחכות ורק אז לנסות את התרופה החדשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבליפי ablifiy - תגובה
ד``ר אבי שפירא23/03/2011בד"כ יורדים בהדרגה מהריספרדל ועולים בהדרגה באביליפי
התופעות הם דומות אך הרבה פחות מאשר הריספרדל
חשוב שכל המהלך תהיו בקשר עם הפסכיאטר המטפל בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4.5 כשלושה שבועות מצבו מחמירללי20/03/2011
התחיל ממיצמוץ בעיין, הוגבר בכתדירות בעיקר כשעייף והתווסף לזה כיכוך בגרון - טוען שזו הרגשה של חנק, וגם אפאפ באף.
כל המצב הזה נמשך כשלושה שבוועות,
יש לציין שהוא מתחילת השנה סובל מעייפות , וקשה לו עם מסגרת הצהרון.
אך הטיקים התחילו דווקא כשהתחלנו להוציאו מהתהרון יומיים בשבוע.
בעבר כשעברנו דירה היו לו תיקים שעברו מעליהם, ובתקופה האחרונה אנו שוב מדברים על מעבר בית,עשינו מבחנים וכדו' אך לא ממש שוחחנו על כך עם הילדים.
חרדה זה משהו שקיים במשפחתנו, אך לא בקיצוניות שנזקקה לטיפול בעבר.
האם מניסיונך יש מקום לטיפול? האם יתכן שזה טורט?
היום האבא יצא למילואים ארוכים מאוד (בקו 0 כך שגם מפלס החרדה שלי עלה מאוד) ואני חוששת שזה יחמיר את המצב, האם זה יכול להופכו למצב בלתי פתיר?
האם יתכן שז טורט? יש טעם לטפל כבר עכשיו?
אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4.5 כשלושה שבועות מצבו מחמיר - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/03/2011שלום רב זה לא נראה טורט לעיתים החרדות של האם משליכותעל הילד שהוא מראה של ההורים בהחלט צריך לאבחן ולטפל ולא לחכות
תפני אלי במייל ואפנה אותך לפסכיאטרים של הגיל הרך באיזור מגורייך בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!מודאגת20/03/2011
שלום,
ביתי בת 12.5 מאובחנת ADHD נוטלת ריטלין מתחילת השנה ותפקדה בסדר גמור. בתקופה האחרונה היתה מאוד לחוצה והשיא היה לפני ארבעה ימים שהגיעה למצב שנראה כמו התקף פסיכוטי שנמשך מספר דקות, אח"כ היא נרגעה. מאז יש לה תחושות של קור בידיים וברגליים, כאבי ראש וסחרחורת חולשה וחוסר כח.
מה עושים? עד מתי התופעות האלה יכולות להימשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף! - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/03/2011אם ש חשד למצב פסיכוטי כדאי להגיע בהקדם לפסכיאטר לאיבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי רוח משתניםלובה16/03/2011
שלום אני בת 16 יש לי מצבי רוח משתנים ,נגיד בבוקר אני יכולה להיות עצבנית אחרי שעתיים אני שמחה ואז עוד אחרי שעתיים אין לי מצב רוח , אמרו לי שמצבי רוח משתנים בבני נוער יש בגלל הסיגריות ואלכוהול , אבל אני בכלל לא שותה ולא מעשנת . אז אתה יכול להגיד לי בבקשה למה זה קורה לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי רוח משתנים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל16/03/2011ללובה שלום
הקשר לאלכוהול הפוך -לא מעט שותים כדי ליישר את הלכי הרוח.
יש דרגות שונות של מצבי רוח. גיל התבגרות מבורך בהם.
יהיה זה מסוכן לבצע הערכה אישיותית מעל דפי הפורום.
מומלץ לפנות שאיש מקצוע לצורך ערכה אישית. דפי הפורום אינם יכולים להיות תחליף לשיח אישית עם איש מקצוע.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פלואוקסטיןשני,בת 1912/03/2011
שלום רב, יש לי שאלה-כמה זמן לוקח לפלואוקסטין להשפיע?יש לי עוד חודש בערך עד לפסיכומטרי ואני חוששת שאם אני אתחיל לקחת את זה רק מעכשיו,לא רק שזה לא יעזור לי להתגבר על החרדה החברתית שלי עד אז,אלא רק יגביר את התופעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על פלואוקסטין - תגובה
ד``ר אליהו סמואל13/03/2011לשני שלום
להבנתי, גישתך לקויה.
לא מדובר בתרופת קסמים, שינוי לעולם לא יעבוד ללא גורם טיפולי נוסף הכרוך בעבודה נפשית- כלומר טיפול פסיכולוגי. ובוודאי לא בחרדה חברתית.
יודגש כעיקר שעקרון זה מהותי בטיפולים בגיל הצעיר.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתייעץ בהקשר בקשר לילד-CDאסתר.ל10/03/2011
שלום רב.
אני מורה בכיתה רגילה. שבה יש ילד עם הפרעת-CD רציתי לשאול איך אוכל להגיב ל"מעשי החוצפה" שלו מול שאר ילדי הכיתה בלי שיחשבו שמודבר באפליה.
אודה לכם מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ בהקשר בקשר לילד-CD - תגובה
ד``ר אבי שפירא10/03/2011במחקרים נמצא קשר בין הפרעת התנהגות לבין חוסר אמפתיה. כן נמצא כי קיים קשר הדוק בינה לבין הפרעת ילדות מוקדמת יחסית - הפרעת התרסה התנגדות: רוב הלוקים בהפרעת התנהגות אובחנו בילדותם גם כבעלי הפרעת התרסה התנגדות, ובנוסף מתוך הלוקים בהפרעה המוקדמת, כרבע מפתחים בהמשך הפרעת התנהגות. בבגרות, עלולים חלק מהלוקים בהפרעת התנהגות לפתח הפרעה חמורה יותר - הפרעת אישיות אנטי סוציאלית, או להגיע להתנהגות עבריינית חמורה. כפי שאת מבינה מורה יקרה מדובר בהפרעה מורכבת וקשה
האם הילד בטיפול כי מאד חשוב שתהיי בקשר עם הפסיכולוג המטפל או הפסכיאטר שיוכלו לתת לך הדרכה ספציפית לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב ודיכאוןסיגל10/03/2011
שלום.
בני בן 16 ומטופל בקונצרטה 36 מ"ג מזה שנתיים וחצי עקב ADD. מאז, חל שיפור בתפקודו הלימודי אך עם עליות וירידות ובכל מקרה לא שיפור משמעותי ועם ירידה קלה בתיאבון ובחיוניות הכללית. בשנה האחרונה הוא מדבר על מצב רוח ירוד וייאוש. בני הופנה להערכת פסיכיאטר ע"מנ לאבחן דיכאון וצורך בשינוי או הגדלה של התרופה.
בשיחה איתו אתמול סיפר שפעם בשבוע שבועיים הוא שומע קולות בראש (רק כשיש שקט מוחלט מסביבו והוא לבד) של צעקות לא ברורות של איש שלא מכיר או ששומע ברצף קולות מאירועי היום (חברים, מורים, מוסיקה וכו'). לדבריו, זה התחיל לפני שנים.
חשוב לציין שבאופן כללי אין לו התנהגות חריגה, בכי או ניתוק חברתי אלא התנהלות איטית, מרחפת וחוסר ענין בלימודים. הוא מנגן בגיטרה, לומד באופן עצמאי תכנות מחשבים ובקשר טוב איתנו ועם אחיו.
אודה לך אם תכוון אותי - איך אני יכולה לעזור לו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ודיכאון - תגובה
ד``ר אבי שפירא10/03/2011ללא ספק הילד נמצא במצוקה רגשית וזקוק להערכה מחודשת כדי לבדוק את יעילות הטיפול אותו הוא מקבל. התסכול שהוא נמצא הוא כניראה רב
התרופות לא נותנות לו מענה ולכן זקוק להערכה כדי להחליט על הטיפול האופטימלי גם התרופתי וגם הפסיכולוגי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב ודיכאון
סיגל10/03/2011תודה על התשובה המהירה. קבעתי תור לפסיכאטר בעוד כחודש. האם כדאי בשלב זה להפסיק את הקונצרטה עד לפגישה איתו, ולנסות תרופה טבעית חלופית שאמורה לשפר את המצב רוח והריכוז? אני חוששת שהקונצרטה מחריפה את הקולות והדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב ודיכאון - תגובה
ד``ר אבי שפירא10/03/2011קשה להגיד מבלי לבדוק אותו אולם קונצרטה היא תרופה שאפשר להפסיק מתי שרק רוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רתיעה מכפתוריםמאיה09/03/2011
שלום רב,
בני בן השלוש פיתח לאחרונה רתיעה מכפתורים על פריטי לבוש. הוא לא מוכן ללבוש שום בגד שיש בו כפתורים. גם בגדים שפתחי יציאת השרוכים מכוסים במעין כפתור מתכת פסולים בעיניו.
אתמול הוא לא הוכן שבעלי יוציא אותו מהאמבטיה כי בעלי לבש חולצה עם כפתורים.
אני חוששת שזה עלול להתפתח.
האם ישנה דרך בה אנו יכולים לעזור לו להמנע מלפתח משהו קיצוני לפני שזה מתפתח?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רתיעה מכפתורים - תגובה
ד``ר אבי שפירא10/03/2011כדאי לבדוק עם מרפאה בעיסוק האם מדובר בהפרעה תחושתית
יש גם מרפאות מיועדות לילדים לגיל הרך שם תוכלו לקבל מענה מקיף איבחוני וטיפולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!אנונימית08/03/2011
שלום,
אני לוקחת כבר שבוע וחצי פאקסט 20 מיליגרם
בשלושת הימים האחרונים לא הצלחתי להירדם, לא ישנתי בכלל.
ביררתי עם זו יכולה להיות תופעת לוואי של הפאקסט והבנתי שזו
תופעת לוואי מוכרת!
אני חייבת לציין שהפסיכיאטרית שלי אמרה לי לקחת כדור לפני השינה בגלל שהתרופה "מרדימה"
בגלל המצב הרע שלי כרגע, מהעייפות, החלטתי לא לקחת כדור היום.
הייתי אצל רופאת משפחה שלא הסכימה לעזור ואמרה לי לפנות לפסיכיאטרית שלי,
הפסיכיאטרית שלי כרגע לא נמצאת ואין לי איך לדבר איתה
אני מפחדת כי אני לא יודעת מה יקרה לי בגלל שלא לקחתי כדור
וחשבתי לקחת מחר בבוקר ולנסות להתחיל לקחת את הגלולות בבוקר
יכול להיות שאם אקח אותם בבוקר אני ארדם בלילה?
אני לא רוצה להפסיק סתם ככה פתאום, התחלתי תהליך וחבל להפסיק באמצע
בבקשה תייעצו לי, אני לא יודעת מה לעשות! אין לי לאן לפנות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! - תגובה
ד``ר אבי שפירא10/03/2011בד"כ נותנים את התרופות בבוקר בגלל תופעות לוואי שהזכרת
לדעתי תוכלי לקחת חצי כדור בבוקר וכמובן להתקשר מיד לפסכיאטרית שלך להמשך המעקב והטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)