פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון פסיכיאטרי
    יובל
    09/01/2011

התבקשתי (חוייבתי) על ידי בית הספר דרך משרד החינוך להעביר את בני (10) איבחון פסיכיאטרי עקב אלימות חוזרת ונשנת מצידו בבית הספר השאלה איכן עוברים איבחון כזה מה התועלת באיבחון כזה ומה הנזק שיכול להיגרם מאיבחון כזה
    בתודה מראש יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• איבחון פסיכיאטרי - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    09/01/2011

פסכיאטר ילדים הוא הכתובת
    יש בכל קופת חולים פסכיאטרים אפשר כמובן גם באופן פרטי חשוב ביותר לאבחן מדוע קיימת אלימות האם יש חשד להפרעת קשב לא מטופלת או בעיה אחרת
    אין שום נזק בבדיקה פסכיאטרית יש נזק הרבה יותר חמור אם הילד אינו מקבל טיפול מתאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

יובל
    09/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי דחוף....
    אבי
    09/01/2011

שלום,בקצרה ,בת של חברים בילתה בפסטיבל,מבדיקות מאוחרות לאחר פינוי לביה"ח נמצאו שרידי, לסד אקסטזי גז צחוק קנביס ואולי עוד הילדה בת 21 אובחנה עם ADHD בילדותה מתגוררת עם משפחתה כבר 8 שנים בניו זילנד ההורים נורא מודאגים כרגע היא בבית חולים באי הדרומי רחוקה מאוד ממשפחתה רואה ואומרת דברים לא מציאותיים לא נרדמת אשמח לקבל כל עיצה תודה רבה....אבי כהן

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פסיכוטי דחוף....

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי דחוף.... - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    09/01/2011

באמת אתה צודק זה נראה כמו התקף פסיכוטי חריף
    כדאי שפסכיאטר יבדוק אותה בהקדם ויחליט אם ניתן לטפל בה באישפוז או במרפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח אוטיסט בן 17 דחוף
    דניאלה
    06/01/2011

שלום רב,
    אחי אוטיסט בן 17.
    מטופל בכדורים כמו וליום,רספרידל,אינטומין,אנדרוקור ועוד.
    לפניי כשנה הועבר להוסטל מתאין ומגיע אחת לשבוע הביתה.
    כשהגיע להוסטל היה שמן מאוד ושקל 105 קילו כשגובהו 1.65 בלבד.
    תוך שנה ירד 40 קילו למשקל של 65 קילו ללא דיאטה יזומה.
    אנו לחוצים מאוד בעיקר הואיל והוא עושה סימנים כאילו אינו יכול לבלוע את האוכל.
    הוא נראה כאילו האוכל נתקע לו ואז הוא יורק אותו החוצה.
    לקחנו אותו לבדיקה רפואית שכללה גם בדיקות דם והכל נראה תקין.
    גם הפסיכאטרית אמרה שאין בעייה מיוחדת מעבר לבעיות הרגילות שלו.
    הוא ממשיך לרדת במשקל ואומר לעיתים ששמן זה מגעיל.
    אנו לא יודעים מה קורה לו.
    האם זה יכול להיות בגלל המעבר להוסטל?? האם זאת בעייה רפואית?האם חלילה נשמע כמו אנורקסיה(הוא היה מכור כפייתי לאוכל כולל משטר אכילה קבוע שאמר בדיוק מה המזון שיוגש לו בכל יום ובכל ארוחה)? איזה בדיקות כדאי לבצע לו ולאיזה עוד רופאים ניתן לפנות?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אח אוטיסט בן 17 דחוף

הוספת תגובה

• אח אוטיסט מרזה

ד``ר אליהו סמואל
    06/01/2011

לדניאלה שלום

אכן תעלומה.

1. יתכן ושינוי התזונה והאקלים יוצר גם שינוי בתאבון?
    2. במידה והוא מקבל את כל התרופות הרשומות ביחד המצב מוזר יותר שכן התרופות מעלות את התאבון לרוב.
    3.אני גם מקווה שהוא מאוזן במעט תרופות ולא בכל הרשימה ביחד.
    4. אפשר לדבר עם אנשי המסגרת בה הוא חוסה, להבנתי יש דיאטנית יועצת מסגרת אפשר לדבר גם איתה.
    5. יש לבדוק כמה הוא אוכל כי מדובר ביחס בין מזון שאוכל וצרכי גוף. יתכן והוא פעיל מאוד במעון וכך הוא מכלה את האנרגיה ויורד במשקל.
    6. ראוי שיעבור בדיקה של פנימיאי- כולל בדיקת דם מורחבת. וכמובן בדיקה גופנית קפדנית על ידי רופא פנימאי טוב.
    7. לבסוף אפשר גם לפנות לפסיכיאטר חיצוני לצורך חוות דעת שניה.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל ושוקו
    לימור
    04/01/2011

שלום,
    הבן שלי נוטל 1 מ"ג ריספרדל בנוזל בשל בעית קשב וריכוז
    האם יש בעיה בלקיחת התרופה בתוך שוקו לשתיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל ושוקו

הוספת תגובה

• ריספרדל ושוקו - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    05/01/2011

שלום לימור

לא ידוע לי.

לרוב הבעיה היא עם חלב אבל רק חלק מהתרופות.
    תוכלי לדעת לגבי השוקו לפי התגובה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר כועס
    אבא
    04/01/2011

בני בן 14. התייתם מאימו כשהיה בן 9.
    לפני כ-6 חודשים, אחרי שהות של 8 שנים בחו"ל חזרנו לישראל ואני נישאתי שוב. כעת בביתנו גדלים ילדים מנישואים קודמים שלי ושל אשתי.
    בני תמיד היה ילד שובב, מבולגן, נטה להתווכח, הפריע בבי"ס אך מכיון שהוא נבון מאוד הצליח להסתדר בלימודים. הדברים הללו לא השתנו משמעותית אחרי מות אימו. הוא טופל פעמיים על ידי פסיכיאטרים בחו"ל כל פעם למשך כמעט שנה אך לא חל שום שינוי במצבו. בשנה שעברה הוא עבר אבחון נוירופסיכולוגי שאבחן דיכאון. הוא קבל טיפול תרופתי ושיחות אך שום דבר לא השתנה.
    בתחילת הקשר ביני לבין אשתי הוא דווקא יצר איתה קשר טוב אך מאז שהחלטנו להתחתן הוא התחיל להפגין עוינות. התחיל לקרוא לה בשמות גנאי ולהתחצף אלי עוד יותר מבעבר.
    בחודש האחרון הוא בכלל לא מדבר איתי או איתה. גם כשפונים אליו לא עונה לנו. אם רוצה משהו הוא "נובח" את זה. עם האחיות הביולוגיות שלו הוא מדבר. בבי"ס לא חל שינוי בתפקודו. המורה מדווחת שיש לו קשר עם כמה בנים בכיתה אך הוא מעולם לא היה ילד חברותי במיוחד והוא לא נפגש עם בני נוער אחרים אחר הצהריים.
    אשתי ואני מאוד מודאגים. עד כמה התגובה שלו חריגה? האם זה דיכאון? תור לפסיכיאטר יש רק בעוד חודשיים, האם זה סובל דיחוי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר כועס

הוספת תגובה

• מתבגר כועס

ד``ר אליהו סמואל
    04/01/2011

לאבא היקר שלום

אכן התלבטות, קשה להתיחס לפי הנתונים.
    אולם תמיד ניתן לפנות לחוות דעת שניה דרך המושלם שלכל קופה- במידה וההמתנה ארוכה מידי.
    לגבי הגורם המקצועי יש כמובן גישות שונות וגם רמות מקצוע שונות והתחום אינו אבסולוטי.
    מפאת כובד הנושא והשלחותיו הייתי מיע כי באם אתה מודאג אז תוכל להקדים את ההערכה דרך המשלים. העלות שם נמוכה יחסית

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 10 מכניסה כל דבר לפה
    נינה
    03/01/2011

יש לי ילדה בת 10 חכמה מאוד ( מחוננת )היא האמצעית במשפחה(סנדוויץ) הבעיה שלה זה שהיא מכניסה כל מה שבה ליד לפה ומתחילה לנשוך ולכרסם אם זה עפרון או צבעים מחברות שלט הטליוויזיה מחשבון ......הכל .אני ואבא שלה מסבירים לה כל הזמן על חידקים ומחלות אבל כנראה שזה לאבשליטתה מה לעשות איך אני יכולה לעזור לה?

הוספת תגובה

• ילדה בת 10 מכניסה כל דבר לפה

ד``ר אליהו סמואל
    03/01/2011

לנינה שלום

מדובר בהנהגו חזרתית שאינה תפקודית
    איש מקצוע יבחן את נסיבות התנהגות, יש גישות טיפוליות שונות.
    אין כמובן קשר בין ההתנהגות ורמת המשכל.

הסיבה הנפצוה ביותר לפעילות זאת היא תחושת חרדה.

אנא סורי לאיש מקצוע אמין שהוא פסיכיאטר ילדיםאו פסיכולוג ילדים לערכה והמלצות.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רותם
    01/01/2011

שלום, רציתי להתייעץ בקשרלמקרה שקרה לי אתמול
    הייתי עם חבר שלי ועוד כמה חברים אתמול במסיבת סילבסטר.
    חבר שלי לא הרגיש טוב- כאבה לא הבטן והוא אמר שהוא לא רוצה לשתות אלכוהול.
    אני גם בטוחה שהוא לא עישן סמים או לקח משהו- הייתי איתו כל היום.
    העניין הוא שהוא פתאום נכנס למצב מוזר כזה- האישונים שלו היו מכווצים והוא לא יכל לעמוד על הרגליים. הוא בהה באוויר וכאילו לא היה "איתנו".
    הוא התחיל למלמל דברים לא ברורים על דקירות ולבכות ולבקש שישמרו עליו
    אחרי בערך חצי שעה הוא חזר לעצמו ואמר לי שזה קורה לו לפעמים ושהוא הולך לפסיכולוגית- רציתי רק לשאול מה עושים במקרה כזה ואם יכול להיות באמת שזה קרה על רקע חיוויות קשות שקרו לו בעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    02/01/2011

לרותם שלום

קשה לי לענות לשאלתך, אולם כל הממצאים מעידים שהוא עמד מול חוויה טראומטית.
    ואין זה חייב להיות תוצר פסיכולוגי זה יכול להיות מושרה גם על ידי גרומים ביולוגים של הגוף פנימה או של חומרים שנלקחים מבחוץ.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שהפורום הזה יעזור לי
    שאול
    01/01/2011

רציתי לקבל עזרה בנושא שכבר כתבתי עליו בעבר ואני לא יודע מה לעשות.
    אני בן 20 ופשוט לא הולך לי עם בנות אני מנסה ואני באמת רוצה חברה וזה לא הולך קיבלתי מכן תשובה איך לנסות להתחיל עם בחורות וזה לא מצליח.
    אני מדוכא אני מרגיש שאני רוצה אהבה בחיים שלי אני יודע שאני יכול להחזיר אהבה לבחורה אבל זה פשוט לא מצליח אני חייב שמישהו יעזור לי פה,כי כנראה אני לא מצליח להתחיל עם בחורות.
    אני חייב עצות תגובות משהו

הוספת תגובה

• מקווה שהפורום הזה יעזור לי - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    02/01/2011

לעזרה שלום

יש כמה גישות לבקשתך.
    האחת ללכת על הבקשה ולהתמקד עליה. ולתת לך פירונות למטרה המוצהרת. נראה שגישה זאת לא הצליחה. ואודה ותוודה לרוב גישה זאת אינה כל כך עוזרת היא תומכת בכאלה אשר לרוב יכולים לעזור לעצמם וצריכים דחיפה קלה.לעצות שקיבלתי היה צריך כנראה גם הכוונה נוספת ושינויים קלים כדי שיתאימו לך יותר.

ואילו אפשרות שניה היא לפנות לאיש מקצוע כלומר פסיכיאטר או פסיכולוג קליני ולהתיעץ, במקרה זה אתה נבדק גם לסוגיות נוספות באישיותך החורגת ממשבצת ההכרות, כלומר עמדתך לחיים, ביטחון אישי, גישה פסימית לחיים ועוד.

היום דווקא פריסת הווב הקלה על מלאכת ההכרויות ויש שפע הזדמנויות להיכרות. אז יתכן ובעייתך עמוקה יותר ממה שאתה מצביע.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בנוגע לפסיכיאטר לילדה ?!בבקשה
    סיגל
    27/12/2010

שלום וברכה
    יש לי ילדה מקסימה בת 3 מבריקה במיוחד מאד חברמנית ושובת לב אבל ביחד עם זה היא מאד פעילה לא מסוגלת לשבת על הטוסיק דקה גם לא בזמן האוכל היא כל הזמן בתזוזה
    בנוסף היא מאד סקרנית ונוטה לא לפחד מכלום מה שגורם לה לבצע פעולות שהן מסוכנות לה . היא ילדה מאד סקרנית ועקשנית ולא מוכנה לקבל גבולות ( או שאנחנו פשוט לא טובים בלהציב אותם ) .
    בנוסף היא סובלת מרגישות סנסורית של מגע בחומרים מסויימים ועל נעליים וגרביים אין בכלל מה לדבר
    בהמלצה של טיפת חלב והרופא פנינו למרכז לגיל הרך בעירנו שם נפגשנו אני ובעלי עם פסיכולוגית שעדכנה אותנו בסיום השיחה שהיא מעוניינת שהילדה תיפגש עם פסיכיאטרית הפועלת במרכז על מנת לאבחן אותה .
    חשוב לציין אב הילדה אובחן ומוכר כ - ADHD חמור
    ועכשיו לשלב השאלות :
    האם זה נכון להכניס את הילדה כבר בגיל הזה לטיפול בידי פסיכיאטר ?
    מה זה אומר לגבי העתיד שלה , האם הדברים האלו נשמרים באיזה שהוא תיק שירדוף אותה ?
    אני מתנצלת מראש אם חס ושלום אני פוגעת בשאלותי אני לא ממעיטה ביכולת או בערך של מטפל פסיכיאטר אני פשו לא רוצה לבצע טעות שהילדה שלי תסבול ממנה בעתיד ע"י איזו שהיא הגדרה של טייטל על ראשה הקטן המתוק .
    מה בכלל אומר אבחון כזה מה הוא בא לגלות ?
    אודה לכם מאד על תשובות בנושא ושוב מתנצלת מראש אם חס ושלום יש נימה פוגעת בשאלותיי .

תודה רבה
    סיגל

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך

ד``ר אבי שפירא
    27/12/2010

שלשת המרכיבים המהווים את הבסיס לאיבחון הפרעת קשב וריכוז הן בגיל בית בספר והן בגיל הרך הם ליקוי בתשומת לב, אימפולסיביות ופעילות יתר. הפרעת הקשב והריכוז בבסיסה היא אורגנית, מוחית, גנטית והשילוב תורשה וסביבה הוא הקובע את זמן הופעת הסימפטומים, חומרתם וכו'. הפרעת הקשב והריכוז היא אחת ההפרעות שמאד מושפעת מסביבת חייו של הילד. אין ספק שגננות מסויימות ביכולתם, באישיותם יכולים להקל או להחמיר את הסימפטומים. מצבים משפחתיים קשים כגון גרושין ומאבקי הורים בהחלט יכולים להחמיר את הסימפטומים של הפרעת קשב אמיתית. אני לא אמנה סיבות נוספות אך הן רבות הגורמות להקלה או החמרה של ההפרעה.
    ברור שרמת הפעילות והקשב בגיל הינקות שונה לחלוטין מזו שבגיל גן חובה ובגיל בית הספר. לרוב החשד להפרעת קשב וריכוז אינו עולה לפני גיל שנתיים.
    מאחר ומדדים רבים קשורים למצבי למידה, הקושי באיבחון ילדים קטנים הוא רב. מקובל היום שניתן לחשוד בהפרעה בילדים מתחת לגיל 5 שנים ואת האבחנה הסופית לקבוע בגיל 5 (הגיל אינו קריטריון קדוש וחשוב תמיד לזכור זאת באיבחון ילדים).
    מאחר וההפרעה היא ביולוגית, מולדת במהותה ואינה סטטית, כלומר הסימפטומים משתנים במהלך החיים מהגיל הרך, גיל ביה"ס , גיל התבגרות, הגיל המבוגר, הסימפטומים של ההפרעה וחומרתם וכן זמן תחילת ההפרעה תלויים בגורמים סביבתיים משתנים, בהתפתחות האישיות של הילד ועוד.
    ברור שלפני שקובעים אבחנה של ADHD בגיל הרך כמו גם בכל גיל, חשוב לבצע איבחון מקיף בכדי לשלול מצבים הדומים להפרעת קשב וריכוז. מצבים משניים שכמובן הטיפול בהם שונה מהטיפול בהפרעת קשב אמיתית.
    הדוגמאות לכך הן רבות :
    טמפרמנט (מזג) קשה שהוא בעצם בטווח הנורמה, ילדים שלא מציבים להם גבולות, הפרעת התנהגות או הפרעה מרדנית מתנגדת, חריגות במנת משכל (פיגור , מחוננות), הפרעות נוירולוגיות שונות (PDD , תסמונות גנטיות , אפילפסיה), בעיות בראייה ושמיעה לא מאובחנות, דלקות אזניים כרוניות, מחלות כרוניות (אסטמה, כליה, לב, כבד), הפרעות נפשיות כגון פסיכוזה או מצב פרה – פסיכוטי, תסמונת שלאחר טראומה (PTSD), חרדה ודיכאון, הפרעות ויסות בתחום התחושתי ותחום ויסות האפקט, והפרעה בקשר הורה –ילד.
    לאחר שנשללו בעיות אחרות, הטיפול בהפרעת קשב וריכוז בגיל הרך מבוססת בעיקר על הדרכת הורים והדרכת הצוות החינוכי והפסיכולוגי בגן.
    לפעמים משלבים גם טיפולים התנהגותיים בילד . מאחר והתגובה לטיפול תרופתי בגיל הרך היא לא תמיד יעילה, לעתים מלווה בתופעות לוואי והמחקר בתחום הוא מועט, מקובל לשקול טיפול תרופתי מגיל גן חובה אם כי במקרים מסויימים ניתן לשלב תרופות קודם לכן. הבסיס לטיפול הוא כאמור הדרכת הסביבה המטפלת בילד (הורים, גננות , פסיכולוגית הגן ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/12/2010

כניראה שלא כל התגובה שלי נכתבה בגלל מגבלת מקום
    בגדול אין בעיה להגיע לפסכיאטר זה לא פוגע בעתיד להפך אם הילד לא יטופל נכון זה עלול לפגוע בעתידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא בהסטרייה
    ללל
    27/12/2010

בני בן8 וחצי אובחן אצל שני פסיכיטרים שונים האחד נתן חוות דעת כי בני סובל מADHD וכן מבעייה
    התנהגותית הנובעת מבעיה של תפקודים ניהוליים "מסננים" הוא נתן מרשם לריטלין 10 מ"ג וכן לפרוזאק 10 מ"ג ליום
    כאשר נשאל מדוע נתן פרוזאק מאחר שהילד אינו סובל מדיכאון נעניתי כי התרופה מספקת מענה לילדים הסובלים מאובססיות וקומפולסיות המונעים מבעיית מוסחות .הוא ביטל את האפשרות למתן רספרדל בכלל וטען כי זה לא המקרה הנדון,,,
    הפסיכאטר השני אבחן את בני כסובל מADHD אך נתן לו מרשם של רספרדל וריטלין כששאלתי לגבי פרוזאק נעניתי כי התרופה נועדה לטיפול בדיכאון ואין קשר ובכלל זו תרופה חזקה מקבוצת SSR וכן עלולה לגרום לילד למאניה ,,,,
    הסיטואציה גרמה לי לחוסר ביטחון לחרדות יש לציין כי שני הפסיכיאטרים ידועים ובעלי נסיון רב ,,
    איני רוצה להזיק לבני וכרגע מאחר והתחלתי עם הפסכיאטר הראשון את התהליך בני נוטל פרוזאק בערך שבוע האם כדאי להפסיק האם אני יכולה באמת לגרום לו למאנייה , איזו מבין התרופות התרופה הבטוחה יותר ועם פחות תופעות לוואי ,,,,, אנא עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    אמא בהסטרייה

הוספת תגובה

• אמא בהסטרייה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/12/2010

קשה מאד לענות מבלי לבדוק את הילד בגדול חשוב מאד האמון ברופא את צריכה לבחור אחד ולבצע את המלצותיו לעיתים הקשיים הם לא חד משמעיים רפואה אינה מדע מדוייק יש שיוניים בין גישות ואם את מתלבטת לא יהיה מנוס מהתייעצות נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם?
    אלכס
    24/12/2010

שלום, לפני זמן מה פניתי לבקש את עזרתכם,
    כתבתי לכם את סיפור חיי בקצרה ועל הבעיה
    שלי לפנות לפסיכולוג\פסיכיאטר.. כרגע נקבעה
    לי פגישה עם פסיכיאטר אבל המועד שלה עוד
    רחוק.
    אני בת 18 בקרוב.
    מאז שאני זוכרת את עצמי סבלתי מדכאונות,
    בגיל 14 התחלתי לחתוך את הורידים וראיתי זאת בתור הענשה עצמית.
    לאחר מכן נאנסתי, וזה הוריד את הביטחון העצמי שלי אל מתחת לאפס.
    למרות שהצלחתי להדחיק את סיפור האונס ולשכוח ממנו.

פגשתי מישהו והיתאהבנו, חשבתי שהינה באה תקופה מדהימה בחיי,
    ואכן, הצלחתי להתגבר על הרצון לחתוך ולהרעיב את עצמי. התחלתי
    לרצות לחיות, ואז לפתע נפטר אדם שהיה חשוב לי מאוד.
    אני לא אכנס לשאר הפרטים,
    כרגע יש שתי בעיות שמטרידות אותי מאוד, אני מפחדת שלא אחזיק
    מעמד עד הפגישה עם הפסיכיאטר.

לאחר פטירתו, התחלתי לסבול מכאבי ראש ממושכים, צפצופים באוזניים וטישטוש בעיניים.
    לפני כשנה נבדקתי את נוירופסיכולוג עקב ניתוח בראש שעברתי בהיותי פעוטה, התוצאות
    היו טובות, שום בעיה. היא המליצה לי לפנות לפסיכולוג כי התקבל הרושם שאני בן אדם לחוץ.
    לפני כחודש נבדקתי אצל רופא אוזניים שאמר שהכול תקין, את אותה התשובה קיבלתי גם מרופא העיניים.
    ייתכן והבעיות האלו פסיכולוגיות?

דבר נוסף, הוא התקפי כעס שהחלו לבוא בפתאומיות.
    לאחרונה המשפחה שלי בבעיות כלכליות, ואני איני עוזרת. אני לא מצליחה למצוא עבודה וממשיכה לבקש כסף מהמשפחה, לא התקבלתי ללימודים שרציתי ולא התקבלתי למקום אחר שמאוד רציתי, בסופו של דבר בחרתי באפשרות האחרונה, שתעלה הרבה למשפחתי. הם כמובן שמחים שאתחיל ללמוד, אבל אני לא מאמינה בעצמי. ומרגישה שהכסף ממשיך לתבזבז בגללי.
    ההתקפים שאני עוברת, במהלכם אני חושבת על כמה שאני לא שווה כלום, אני כישלון, לעולם לא אעסוק בדברים שאני אוהבת ולא ארוויח כסף, לא אוכל להקים משפחה כי אני לא אחראית מספיק ובכלל, התקפים שגורמים לי להסתכל על עצמי בצורה שלילית.
    אבל הפעם הם לא נלווים אלי עם רצון לחתוך, הם מגיעים עם כעס עמוק שלפעמים מתבטא על אחרים, אני יכולה להתחיל לצעוק ולכעוס בלי סיבה, ולהרגיש מבפנים שאני משתגעת.

אני לא יודעת מה לעשות, אין אפשרות להקדים את הפגישה.
    כיצד הייתם מאבחנים זאת? מה הייתם ממליצים?
    אני יודעת שאינכם יכולים לעזור לי דרך האינטרנט, אבל כל תגובה תרגיע אותי לפחות בקצת.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם?

הוספת תגובה

• הקדמת תור

ד``ר אליהו סמואל
    25/12/2010

לאלכס שלום

לצערי בריאות הנפש אנו מצוי בסל הבריאות. שר הבריאות הנוכחי "עובד" על זה. אולם מדברים על כך כבר שנים רבות ודבר לא משתנה. רק לחץ אזרחים יכול לקדם נושא זה.
    אז בינתים זה המצב.
    באם את מאוד נזקקת את יכול יכולה לפנות לחדר מיון של בית החולים באיזור מגוריך ולהציג את הבעיה. הצטיידי בטופס 17 דרךרופא המשפחה, כדי שלא תצטרכי לשלם.

כמו תמיד נראה שמדובר בשילוב בעיה גופנית ורגשית.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אלכס
    25/12/2010

איני רוצה לערב את הוריי אבל אני נמצאת במצוקה נפשית אדירה,
    הבנתי ממילותייך שאצטרך לשלם מכיסי אבל אין לי עבודה, משפחתי
    במצוקה כלכלית כרגע ולא תיהיה לי אפשרות לבקש מהם "דמי כיס"
    ביום שני אני הולכת לרופאה שלי לבקש ממנה הפנייה אבל כפי שהבנתי
    זה לא נמצא בסל הבריאות, אז מה עלי לעשות? לאן לפנות ?
    אני מרגישה שהמצב שלי הולך ומתדרדר ובאמת שבפעם הראשונה בחיי אני מפחדת על חיי. בפעם הראשונה שאני יכולה להודות שאני כן רוצה לחיות ומנסה לרסן את עצמי מלחתוך. אבל אני לא אחזיק מעמד לבדי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    25/12/2010

צר לי אבל אילו חוקי המדינה....

מאידך לא ברור לי טיב מצוקותיך - רצוי לפנות ליחידת הנערה במצוקה של משרד הרווחה באיזור מגוריך. שם את יכולה לשתף אותם בבעיותיך והם יציעו לך את ההצעה המובחרת וגם את הליווי- גם ללא הוריך. מסגרת זאת אמורה בעצם לעזור למצבים אותם את מפרטת.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת אינפורמציה
    ענבר
    24/12/2010

אני בת 16 וחצי ורציתי להתעניין באבחון או הערכה פסיכיאטרית בנוגע להפרעות נפשיות, רגשיות ואישיותיות, והערכה/אבחון כלליים.
    מה ההבדל בין הערכה לאבחון?
    האם קופ"ח מעורבת באופן מלא או חלקי או שנטל התשלום הוא עלי?
    האם יש מחוייבות לערב את ההורים בתהליך או שאני יכולה לגשת ללא ידיעתם?
    מה זה בעצם אומר, ומה כרוך בתוצאות?
    עד כמה התוצאות באמת חסויות?

לפני פחות משנה עברתי אבחון פסיכו-דידקטי לאיתור הפרעות קשב וריכוז, ובמהלך האבחון הפסיכולוג של המכון שאל אותי שאלות על תמונות וביקש ממני למלא משפטים, והבטיח לי בצורה מפורשת שכל מה שאומר או ישתמע מזה ישאר חסוי, וזה לא קרה. באבחון הופיעו הדברים שאמרתי, אמנם לא בצורה ישירה אבל בצורה אשר אפשר להגיד בהחלט שמפרה את מה שהפסיכולוג אמר לי (למשל:מילאתי דף עם משפטים ואחד מהם היה "אני חושבת על אבא שלי ש... אמא שלי מצטיירת בעיני כ..." ואח"כ באבחון היה כתוב "רואה באבא שלה כ... חושבת על אמא שלה ש..." וכולי.)
    האם באמת החיסיון הוא מירבי?

האם כל אחד יכול לגשת לאבחון או הערכה פסיכיאטרית?
    מה הסיבון שבגללן ניגשים?
    תודה רבה,
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת אינפורמציה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה שלה

אלכס
    24/12/2010

האם קופ"ח מעורבת באופן מלא או חלקי או שנטל התשלום הוא עלי?
    האם יש מחוייבות לערב את ההורים בתהליך או שאני יכולה לגשת ללא ידיעתם?

שאלה נוספת שהייתי רוצה לשאול היא,
    למי תיהיה אפשרות לראות את האיבחון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה שלה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    25/12/2010

מקווה שעניתי

פסיכיאטריה דומה לזכויות החולה בכל תחומי הרפואה וללא שוני מהותי.
    האבחון שייך לנער ולהורה.
    במידה ויש נקודות רגישות המטפל יכול להחליק... אותם בדיווח עם ההורים אולם זה לפי החלטתו ולפי רגישותו.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16 האם אפשר לגשת לפסיכיאטר לבד?

ד``ר אליהו סמואל
    25/12/2010

לענבר שלום

השאלה כבדה ומורכבת.

עד גיל 18 יש להורים אחריות על שלומך לפי החוק. מדובר לא רק על בדיקה פסיכיאטרית אלא על כל בדיקה למעט הפלה שכאן החוק התיר במפורש לבצע הפלה מסיבות מוצדקות ללא ידיעת ההורים.
    מאחר ולתוצאות הבדיקה משמעות כבדה אודותיך בכל דרך אז החוק מחייב לידע ולשתף את האפוטרופוס הוא הוריך.
    יש חריגה, אפשר לקבל ייעוץ ברמה אחרת שהיא לא אבחון או הערכה אלא יעוץ נקודתי אצל יועץ בית ספר או אצל במרכז לרפואת מתבגרים, שם אין חובת יידוע הורים.
    לגבי הערכה ואבחון רשמתי על כך באריכות בעבר. בכל אופן הערכה מדברת עך בחינה מעמיקה הכוללת הבנה פסיכולוגית- פסיכיאטר הוא פסיכולוג לכל דבר.
    ואילו אבחנה היא קריאה למצב בשם כותרת ותוית לפי ספר בחנות מקובל.
    ולגבי החוויה שהייתה לך עם הפסיכולוגית קשה לי להתיחס מאחר והפרטים חלקיים.
    אגב ניתן אף לתבוע את הפסיכולוגית במידה והדבר נעשה מתוך רשלנות.
    לגבי תשלום. בתחום אינו בסל הבריאות - מאידך אבחון וייעוץ נמצאים במשלים של כל קופה. משרד הבריאות משלים את הצרכים במקום שהקופות אינן מספקות.
    במשלים משלמים ואילו בתחנות שך משרד הבריאות זה נעשה חינם.
    גם לקופות יש נציגויות טיפוליות אולם הן מועטות ורובן באיזור המרכז.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענבר
    25/12/2010

תודה רבה על התשובה המפורטת והסבלנית.
    רציתי לשאול עוד שני דברים קטנים:
    הראשון הוא לגבי מעורבות ההורים. אין לי ספק שלהורים חייבת להיות מעורבות כלשהי מאחר ואני תחת חסותם, השאלה היא האם אני יכולה לעבור את ההערכה או האבחון בלא ידיעתם ורק לאחר קבלת התוצאות לשתף אותם בכל בתהליך, או שאני מחוייבת לקבלת אישור ההורים (או כל פרוצדורה אחרת).
    השאלה השניה היא לחידוד נושא התשלום - אם אני הולכת לפסיכיאטר שעובד בקופ"ח חולים שלי - מה זה אומר על התשלום?
    מה זה משלים?

תודה רבה שוב,
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת אינפורמציה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/12/2010

בגדול הערכה ואיבחון דומים זה עניין סמנטי. בד"כ יש דיסקרטיות בין המטפל והמטופל כך אני רוצה להאמין. ניתן לגשת לפסכיאטר בקופת חולים להערכה אך את צריכה את הכרטיס המגנטי שלך. במזכירות הקופה יעזרו לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בילדה שאובחנה כ-ODD
    תוהה
    23/12/2010

שלום רב,
    בתי (10.8) אובחנה כ-ODD. מטופלת בריספרדל (1מ"ג) ובקונצרטה. מסרבת מזה כמה שבועות לשתף פעולה עם הפסיכולוגית. האם יש טעם להכריח אותה ללכת (מה שיחריף עוד יותר את המריבות בבית)? האם יש מטפלים באזור ת"א והמרכז המתמחים בטיפול בתופעה זו? הפסיכולוגית של הילדה לא הכירה את ההגדרה טרם הגיענו אליה. האם עדיף במקרים כאלו טיפולים פחות ורבלים, כמו טפול במוזיקה.
    אני די אובדת עצות ואשמח להדרכה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בילדה שאובחנה כ-ODD

הוספת תגובה

• טיפול בילדה שאובחנה כ-ODD

ד``ר אליהו סמואל
    23/12/2010

לתוהה שלום.

אנסה להבהיר מספר דברים שאולי יקלו על הלבטים.

רצוני להאמין כי , כל פסכולוג קליני העובד עם ילדים -ואדגיש קליני- יודע מהי אבחנה של הפרעה מרדנית ויתרה מזאת מדובר באבחנה מאוד שכיחה , ואילו ראשי התיבות המקובלות.

וכעיקרון גישה טיפולית המפרידה בין פסיכיאטר המחלק תרופות ופסיכולוג המטפל בשיחות וללא כל קשר ביניהם אינה תורמת ואף מזיקה. רצוי כי הטיפול יתנהל אצל הרופא או במידה ואין אפשרות בכך מסיבות רבות אז יש לבקש מהפסיכיאטרית שם של פסיכולוג שהיא מאמינה ומכירה כבעל ניסיון ואמין עליה. כמובן גם להיפך נכון, כל פסיכולוג הנזקק לפסיכיאטר קשור לאיש מקצוע עליו הוא סומך ומכיר. וכמובן שבמציאות זאת לא היית חווה את התחושה של אי הידיעה שנלוותה למטפלת. נראה שגם אמונך בה פחת, וביתך הוסיפה עוד מסמרים לקבורת הטיפול.

מקובל כי במקרים של סרבנות לקשר טיפולי ההורה לוקח את מקום ההדרכה והליווי עד שהילד מתרצה ומסכים, ההדרכה רצויה גם תחת קשר טיפולי כמובן. לעיתים קרובות קשר הדרכת הורים יעיל יותר מעבודה עם הילד בהפרעה זאת.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד על התשובה המפורטת

תוהה
    23/12/2010

על התבונה ועל הרגישות שבמענה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 10
    אמאלה
    23/12/2010

הבן שלי קיבל בעבר ריטלין ולאחריו החל לדווח על פחדים לא הגיוניים- עוקבים אחריו, מסתכלים עליו, גם כשאף אחד לא איתו. גם המציא יצורים דמיונים. הפסקנו לו את התרופה והתופעות דעכו עד להיעלמות. נשאר קצת פחד מחושך. אין מחלות נפש במשפחה המורחבת (אך אני אשה הנוטה לחרדות- בעיקר חשש שיקרה משהו ליקיריי). הוא סבל חברתית בבית הספר.
    עברנו דירה והעברנו אותו לבית ספר אחר. טוב לו מאוד במקום החדש וגם בבית הספר החדש.
    אתמול בערב, אחרי יותר משנה, הוא אמר לי שחזרו לו הפחדים. הוא מפחד מהפסקת חשמל, מגנבים, הוא מפחד מרוחות רפאים (איך את יודעת שאין?), נדמה לו שנמצאים איתו גם כשהוא לבדו וכ"ו. נדמה לו שהוא מוזר ושונה מאחרים (למה? כי "קשה לי להתרכז" "לפעמים אני מדבר לעצמי בלי לשים לב")
    בסה"כ הוא ילד שמח, עם עולם דמיון עשיר. שאלות:
    האם גלי הפחד מעידים על מחלת נפש? אני בהיסטריה.
    מה לעשות? בעלי טוען שצריך להיות איתו, ולהעסיק אותו בכל מיני דברים ולא "לחפור" בפחדים וככה יש סיכוי טוב שהוא ישכח מהעניין. בעבר זה באמת עבד. אבל למה זה חוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 10

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 10 - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    23/12/2010

לאמא הדואגת.

את דואגת וחרדה וגם בנך חרד. ודואג. ולמה לדאוג. אני מקווה שאין את חוששת למצב שפיותך. אני נוטה באותה מידה להגיד זאת על בנך- שאין לדאוג. הדאגות מוזנות מדאגות האחרים.

כדי שהחרדות שלך לא יעברו ויקירנו עליו בחינת :" התפוח לא נופל רחוק מהעץ" הייתי ממליץ על כמה שיחות שלך ובעלך על מצב בנך עם איש מקצוע המבין בתהליכים אילו,

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MCDD
    טל
    22/12/2010

לי נאמר שהגדרה זו איננה אוטיזם, את זה אמרה המאבחנת-פסיכיאטרית בבי"ח בנס ציונה.
    האם זה נכון? אני כבר מבולבלת לגמרי מסתירות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    MCDD

הוספת תגובה

• MCDD - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    22/12/2010

לטל שלום

אכן את מתבלבלת ובצדק.
    בפסיכיאטריה יש מערכות אבחון שונות האבחנה הנדונה אינה מצויה ב-DSM והיא אקויולנטית (תואמת ) אוטיזם. ה- DSM לוקה בחסכים רבים במיוחד והוא מתאים יותר למחקר ולא לשימוש קליני. וזאת במיוחד בתחום האוטיזם. נושא המצוי בחיתוליו.
    אבחנה זאת מבטאת מהות שאינה מצויה ב-DSM. יש להאמין שאיש ביטוח לאומי יודע זאת גם כן.
    את יכולה לבקש מאנשי נס ציונה שיספקו לך אבחנה לפי ספר האבחנות המקובל שכן ה- MCDD אינו מצוי בסולם אבחנות ה-DSM . אגב משרד הבריאות בישראל מבקש כי האבחנה תרשם לפי ה-ICD שהוא ספר אבחונים של ארגון הבריאות העולמי- ה-DSM הוא ספר אבחון אמריקאי. לנושא האוטיזם יש חפיפה בין השנים.

מקווה שהואלתי.

בברכה,
    ד"ר סמואל אליהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה