מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזיות אצל פעוטמיכל02/02/2011
הילד שלי בין 3. בזמן שהיה חולה עם חום גבוה, התעורר בצרחות וטען שהוא רואה זבוב שחור גדול שמציק לו. למרות נסיונות השכנוע הרבים, הוא התעקש שהזבוב עדיין בבית גם כשנרגע והיה ער לחלוטין ואפילו אכל ושתה. כאשר הסתכלתי עליו, היה נדמה כי הוא אכן רואה משהו שאני לא.
לאחר יומים, כאשר ירד כבר החום, הוא שוב התעורר בלילה בצרחות והשתוללות והיה קשה מאוד להרגיעו. הפעם הוא לא דיבר על הזיה כלשהי.
האם יש קשר בין המקרים? האם זה נורמאלי או טעון בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות אצל פעוט - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/02/2011הזיות עקב חום גבוה בהחלט יכולות להיות
אם זה לא יעבור לאחר מספר ימים יש לגשת לרופא הילדים שיבדוק את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפערת חרדה אצל נערהשחר31/01/2011
שלום ד''ר אבי שפירא/ ד''ר אליהו סמואל,
ביתי בת ה-14 סובלת מחרדות בעיקר בחורף, כאשר היא נמצאת במקומות סגורים וצפופים עם אנשים רבים. היא מרגישה לחוצה ובעקבות כך היא נוטה להאדים באזור הלחיים ולדפיקות לב מוגברות. היא אומרת שזה קורה לה בעיקר בחורף, שכן מקומות לא מאווררים מספיק יוצרים אצלה לחצים כאלה ואחרים. מה עליי לעשות? כיצד עליי להרגיע אותה?
תודה,
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפערת חרדה אצל נערה - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/01/2011אני חושב שכדאי לפנות לבדיקה כדי לבדוק עד כמה זה מפריע לתפקוד, האם מדובר בחרדה חברתית ? או בפחד ממקומות סגורים ? בד"כ טיפול קצר מועד קוגניטיבי התנהגותי פותר את הבעיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר דמיוני לבן 4שירה31/01/2011
שלום,
לבני בן ה- 4 יש חבר דימיוני.
אני יודעת שזה כמעט טבעי בגיל שלו וזה הרבה פעמים מאד מעניין לראות ולשמוע את הניתוח של הקטן שלי למצבים שונים באופן שבו הוא מסביר את המצב לחבר שלו.
מה שמטריד אותי הוא איך אני צריכה להתייחס לעניין. הוא מבקש שאני אשרוך לחבר שרוכים בנעליים כי הוא לא יודע, שאכין לו כריך לארוחת בוקר וכל'. האם לעשות את הדברים? כשהוא ביקש שאשרוך לו שרוכים אמרתי לו שנראה לי שהחבר מסתדר, את הכריך הכנתי...
האם אני צריכה להתעניין בשלום החבר? כמה פעולה אני צריכה לשתף בעניין הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבר דמיוני לבן 4 - תגובה
ד``ר אבי שפירא31/01/2011
זהו שלב התפתחותי בחיי הילד הרך אפשר לשתף פעולה במידה כזו או אחרת אך לא להגזים. בגדול החבר הדמיוני הוא לצרכי הילד ואם הוא מבצע מניפולציות להורה עם החבר כדאי לפנות ליעוץ.
מתי להתחיל לדאוג?
כשהחבר הדמיוני משמש תחליף לחברים אמיתיים ופוגע ביחסים החברתיים של הילד עם חבריו.
כשהחבר הדמיוני מסרב להיעלם, אחרי שנה למשל.
ההורים צריכים לערוך בירור ,יחד עם פסיכולוג ,כדי לברר מהו התפקיד של אותה דמות דמיונית בעולמו הפנימי של הילד,עם איזה פחדים או בעיות רגשיות הוא מתמודד בעזרת החבר ומדוע אינו רוצה להיפרד ממנו?
גיל הילד- ככל שהגיל עולה ,כך אמור החבר הדמיוני להיות פחות נוכח בחיי הילד.
מה שנחשב כהתנהגות נורמטיבית בגיל צעיר,צריך להדליק נורות אדומות באמצע בית הספר היסודי וגיל ההתבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותשירה30/01/2011
בני בן ה- 10 סובל ב- 3 שנים מחרדות ,הוא נוטל כדורים מסוג פריזמה. הוא נמצא במעקב אצל פסיכאטרית ואובחן כילד שסובל מבעיות קשב וריכוז, וקשיי התנהגות.אני מעוניינת לקבל איבחון נוסף כי המצב היתדרדר ובלתי ניסבל בבית ,ובבית הספר .כאשר הילד מבודד את עצמו לגמרי מהחברה ומתנהג באלימות כלפי אחותו. מה גם שכל היום מדבר על מוות ושואל כל הזמן ,למה הוא נולד בכלל אם הוא צריך למות.הייתי מאוד רוצה לדעת האם כדאי ללכת לרופא פרטי ,או דרך קופת חולים כי אני חושבת שהטיפול בפרטי לוקחים אותך יותר ברצינות ואם אפשר להמליץ על רופא מאזור הצפון עכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
ד``ר אבי שפירא30/01/2011שלום רב
לא מקובל לייעץ בפורום אינטרנטי למי ללכת האופציות הפרטיות בד"כ יותר זמינות ומהירות . בכל מקרה אם הוא מקבל רק פריזמה אז כל נושא הקשב והריכוז אינו מטופל ולכן הרעיון לחוות דעת נוספת הוא טוב. בהחלט אני מרגיש את המצוקה שלכם אולם יש אור בקצה המנהרה לא להתייאש צריך רק למצוא את הדרך הנכונה. לא לכל ילד מתאימה מסגרת רגילה עם מספר רב של ילדים בכתה וצריך לחשוב על פתרונות יצירתיים כדי לעזור לילד ולמשפחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסהאמא25/01/2011
הפסיכיאטרית המליצה לבני בן ה-10 על מעבר מריספרדל לזיפרקסה בשל בעיות אלימות כלפי המשפחה. לפני כשנה לקה בהתקף פסיכוטי כתוצאה מנטילת פבוקסיל. האם יכולה זיפרקסה להתאים לו, לאחר שברור שפבוקסיל לא מתאים? האם זו תרופה מאותה משפחת תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/01/2011לאמא המודאגת
כאפשרות התאמת תרופה אכן הטיפול אפשרי.
יש לדעת אין טיפול בתרופה ללא התערבות ברמות נוספות כמו שיחות תמיכה, הדרכה הורית או טיפול משפחתי ואף שילובם.
תרופות בילדים זה לא הכל , חשוב לדעת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיאנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות בראשחן25/01/2011
שלום,קוראים לי חן,בזמן האחרון אני שומעת קולות בתוך הראש
זה לא בדיוק קולות זה כאילו מישהו צועק לי בתוך הראש,זה לרוב 10-15 דקות ואז זה נעלם,ואחר כך אני מרגישה ממש עייפה וממש כואב לי הראש.
מה זה יכול להיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות בראש - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/01/2011לחן שלום
הקולות פחות חשובים, מה שחשוב זה רמת התפקוד, והיקף חרדה.
לרוב אילו תופעות של מחשבות טורדניות.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה, בכל מקרה באם זה מציק יש לדעת כי יש מענה להפרעה.
בצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית מכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה אצל ילדיםציפי25/01/2011
בני בן 4.5 אובחן כלוקה בהפרעת חרדה מוכללת
שאלתי, האם הפרעה זאת מחייבת טיפול תרופתי?
איזה טיפול אתה ממליץ באזור המרכז?
האם טיפול נאות יכול "לרפא" את ההפרעה לגמרי? או הילד יסבול כל חייו מחרדות?
מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה אצל ילדים - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/01/2011ציפי שלום
טיפול בתרופות בילד בן 4.5 -זאת בררת מחדל קשה וקיצונית. רצוי גם שהמטפל יהיה פסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא בגיל הרך - יש מיעוט בתחום הזה. נוירולוגים ידם קלה יותר על תרופות.
אני מנוע מהמלצה על מטפלים- שכן יש איסור מובן על פרסום.
לגבי שאלת המשך לכל החיים- יש בכך פאטליזם ודטרמיניזם שאינו ברוח המקצוע - אנו מעדיפים לשמור על חופש הבחירה והעתיד ובמיוחד בגיל כה צעיר.
בהצלהח,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ציפי25/01/2011השאלות היו קיצוניות
אך הן נשאלו ברוח ההמלצות שקיבלנו, הרופאה המאבחנת אכן נוירולוגית שתמכה בתרופות, דבר שלנו לא נראה כלל, הילד לא במצב של חוסר תיפקוד שמחייב תרופות
הטיפול שאתה ממליץ הוא ע"י פסיכולוג ילדים או פסיכיאטר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/01/2011חשוב לדעת שנוירולוגים מכירים תרופות וזה מה שהם נותנים....
אפשר פסיכולוג ואפשר פסיכיאטר ילדים העיקר שיבינו בטיפול בגיל זה.
בברככה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתייעצותמזל25/01/2011
יש לי ילד בן קרוב לשש .ילד חמוד וחביב. הבעיה שלו היא חרדת נטישה וקושי משינויים.
יש לציין כי בשנתיים האחרונות נמצא בגן שפתי בעיקר על רקע בעיות ריגשיות.
אנו נימצאים בסדנת הורים וילדים בגהה כדי להבין ולשפר את מצבו .כאשר שיתפתי את הצוות הפסיכולוגי בסוגיית שנה הבאה :לבטים האם יש לשלוח אותו למסגרת רגילה או לחינוך מיוחד {דבר שאני מתנגדת לו}ניתנה לי תשובה שאם ברצוננו לשים אותו בחינוך הרגיל יש לקחת בחשבון טיפול תרופתי ,היות ואחרת הוא יהיה חשוף להרבה שינויים שקרוב לודאי יקשו עליו מאד ובספק אם יצליח להתמודד.יש לציין שמבחינה דידקטית הוא מפותח ונבון.נכנסתי ללחצים ואינני יודעת מה לעשות היות ולהתחיל טיפול תרופתי זה אומר שיתכן כי יהיה זקוק לו מן הסתם כל חייו.חשבתי להתחיל טיפול בפרחי באך לפני שפונים לטיפול תרופתי .אבקש עצתכם במהרה .תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתייעצות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל25/01/2011למזל שלום
פרחי באך להבנתי ונסיוני לא עוזרים במצבים אילו. זה בדוק.
לגבי המלצות מנחי הקבוצה אפשר להזדהות איתם- ואילו פני הדברים.
אין טיפול תרופתי לכל החיים. פשוט אין דבר כזה במצבים שאת מתארת.
אכן התלבטות. אפשרלפנות גם לחוות דעת שניה של איש מקצוע בכיר- יעוץ המקובל במושלם של כל קופה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיותדנה21/01/2011
בני בן שבע ילד מקסים,חברותי טוב לב ורגיש
בחצי השנה האחרונה הוא מתעורר מדי פעם בלילה בוכה נראה שהוא מנותק מהמציאות מצביע על דבר מה בחדר וממלמל זה הוא.... וכל מיני דברים לא כל כך ברורים הוא נראה סובל כשזה קורה נראה לי שהוא מתיסר שחשיבותו לא רגילה בדקות אלו או שזה בכי מפחד ממפלצת וכולי אני ובעלי לא יודעים אם זה טיבעי חלומות רעים או משהו אחר המצריך בירור .
אציין שהוא מצייר הרבה לפני השינה תמיד יש בציורים "מלחמה בין טובים לרעים מפלצות וכוחות ..
ביום לא התנהג אף פעם בצורה מוזרה והוא ילד רגיל לגמרי.
אני חוששת שזה יכול להעיד על איזה שהיא התפתחות של מחלת נפש אציין שאין במשפחה המורחבת מישהו הסובל מכך
סליחה על האריכות מצפה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/01/2011דנה
שום מחלת נפש באופן חותך ברור ומוצק. אין לחשוש ואין לפחד. התופעה מוכרת ושכיחה.מדובר בסוג של חולומות ביעותים.
באם הוא מתפקד היטב אין לדאוג כלל.
באם את דואגת חשוב לפנות לאיש מקצוע כדי להרגע....רק הדאגות עלולות להשתיל בלב הילד חרדות והשפעת מזיקות.
בהצלהח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר לרעשיםכוכי18/01/2011
שלום רב
אני חסרת אונים לחלוטין ממה שקורה עם ביתי בת ה- 12.5. מזה מס' חודשים סובלת מרגישות לרעשים, ולא הגדולים אלא דוקא הקטנים, משיכת אף, משחק בשיניים, כשמשהו אוכל לידה.
המצב החמיר ברמה כזו שהיא לא יכולה לשבת בכיתה , בתחילה ביקשתי שיזיזו אותה מקום כי הילד שישב לידה השמיע קולות נשימה מוזרים לדבריה אבל אז ראינו שזה לא עוזר. בימים האחרונים היא יושבת בכיתה , מתענה וסובלת , אוטמת אוזנים , בוכה ,ואז יוצאת בבכי מהכיתה. לא מצליחה להקשיב בכלל.
לביתי בעיית קשב ורכוז ומקבלת ריטלין 10 מג. בלי הכדור בכלל לא מסוגלת לשבת ולהתרכז, צריכה לקום ולזוז, ולפטפט. בשנה שעברה קיבלה ריטלין אס אר ולא התלוננה על רעשים אלא על הרגשה שהכדור מנתק אותה ולכן השנה עברנו לריטלין הפשוט. בקיץ שלא קבלה בכלל כדור גם הייתה רגישות לרעשים למרות שנראה שעכשיו זה ממש החמיר.
לא נראה לי שזה מהכדור ואני חוששת שהיא מעצימה את ההרגשה . יש תור בקרוב לנוירולוג אבל אני חוששת שיש כאן בעייה שמעבר והיא ממש סובלת ולא יכולה לתפקד בבית הספר ואפילו בבית. די מסתגרת בחדרה כשמתחילה להלחץ מכל מיני רעשים.
האם יש שם לתופעה ומה אפשרויות הטיפול?
תודה על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לרעשים- סימפטום
ד``ר אליהו סמואל20/01/2011לכוכי שלום
אני מכנים תופעה זאת כ-כרגישות יתר לרעשים. לא מדובר בשם של מחלה אלא בסימפטום אשר יכול להופיע במצבים שונים חלקם גופניים וחלק הגדול במצבים נפשיים.
באם הנוירולוג או רופא אף אוזן גרון לא ימצא סיבה מדובר קרוב לוודאי להפרעה בעלת רקע פסיכיאטרי.
חשוב לדעת כי הפרעת קשב וריכוז מורכבת ואין פיתרון הריטלין הפיתרון המושלם או אפילו הראשוני. יתכן כי ביטוי הפרעת הקשב הינו משני למצב נפשי אחר- אשר מכליל גם את ההפרעה הזאת. ולכן פניה לפסיכיאטר ילדים ונוער כה מהותי.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוסים לילד בן 4רויטל17/01/2011
בני בן 4
גמול כבר שנה וחצי , נגמל תוך שבועיים , אחרי חצי שנה שלא היה פיספוסים בכלל
התחיל בנסיגה לאחור והתחיל לפספס שתן
הנושא קצת נרגע אך עדיין לפעמים בורח לו אבל פעמים מבקש
לפני כחודש בעלי נסע לחו"ל לשבוע
ומאז התחיל לפספס צואה , ורוצה כל הזמן את בעלי מאז
הדבר בלתי נסבל
ואנו לא יודעים מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוסים לילד בן 4 - נסיגה רגשית
ד``ר אליהו סמואל20/01/2011לרויטל שלום
אנו מכירים רבות מצבים בהם ילדים נסוגים מהרגלי השליטה בצרכים במצבי לחץ ופרידות מעיקות.
חשוב לטפל בגורם המצוקה כמובן.
הכנת הילד טרם נסיעת האב חיונית.
דיבור אודיתיו, שיחה עימו בטלפון. עבודה משותפת כמו להכין לו מזכרת כאשר יחזור.לשוחח על המקומות שהאב נמצא. לספור עימו ימים עד חזרתו ואף לבצע טכס סביב לזה.
יש כמובן עוד שפע של עצות, יש גם ספרי ילדים המתארים את הנושא בו האב נוסע ובנו מחכה לו.
אפשר כמובן לפנות לאיש מקצוע המבין התחום.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגיות קשותעודד15/01/2011
שלום בני מטופל בקונצרטה 36 עקב בעיות קשב אחרי שפגע ההשפעה בערב מי 6 ועד שיושן מלחמה כעסים אמפולסביוןת אמרנו לפסכיאטרית והיא הביא לנו NEULEPTIL בטיפות היה שותה אז רספונט בערב לא מתאים לו השאלה היא תרופה ישנה מה התופעות לוואי שלה האם זו תרופה טובה מה אתה ממליץ תודה הנאושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגויות קשות
ד``ר אליהו סמואל20/01/2011לעודד שלום
אין הפורום מתימר לרפא או לבטא עמדות בעד ונגד טיפולים שאותם רופאים מורשים מציעים בקהילה.
ידע קליני מהותי וכמובן אין לו חלופה דרך הכלי הווירטואלי.
אההמלצה של הרופא מקובלת וסטנדרטית. רכישת האמון בטיפול וברופא חיוניים להצלחת הטיפול ולכן מעקב תכוף של הרופא חיונית. אפשר לשדר חוסר ביטחון זה ולבקש מהרופא יותר תשומת לה ומעקב.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי השפעת ריטליןגלית13/01/2011
שלום יש לי ילד כבן 9
הוא אובחן כ ADHD מגיל 6
בשנה הלימודים הקודמת החלפנו לו את הריטלין מ 10 ל 20MG SR
בשנת הלימודים הנוכחית המורה טוענת שיש אי שקט מצד הילד היפריות
ונטייה לדברים מסוכנים , גם בבית יש אותם דברים ובנוסף קיימת תופעה של התפרצויות
וחור משפעת
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי השפעת ריטלין - תגובה
ד``ר אבי שפירא13/01/2011שלום רב אחת הטעויות הנפוצות היא שהורים חושבים שאם עוברים מהכדור של 10 מ"ג ל20 מ"ג אנחנו בעצם מעלים את המינון. בפועל אנחנו מורידים את המינון מאחר והמנה בכדור 20 SR היא בערך 8 מ"ג ריטלין כך שרוב הסיכויים שהילד שלכם הוא בתת מינון. חיזרו בהקדם לרופא המטפל שיוכל להתאים לו מינון מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ETUMIN לילד עם הפרעות התנהגותפופי12/01/2011
בני בן 10. הוא תלמיד טוב מאד, חברותי ואחראי. אך כשמגיע למצבים של כעס או תסכול, גם כתוצאה מדברים חסרי חשיבות, הוא "ננעל" בכעס ויכול להגיב באימפולסיביות ולהתפרע ללא מעצורים. במצבים אלה הוא יכול להתחצף למורים (או בבית להורים), לסרב למלא הוראות, לברוח, וכו'. אם התקרית היא עם ילדים אחרים הוא יכול לקלל, להעליב ולגרום לפיצוץ המשחק/הפעולה. כשנרגע ומדברים איתו הוא טוען שלא הצליח להשתלט על הכעס, וכו'. הוא מודע לבעיה ומאד משתדל, ניסינו לעבוד עם חיזוקים וכו' אך עם הצלחה מוגבלת (הוא מצליח מספר ימים ושוב מועד...). מטופל אצל פסיכולוג קליני שנתן לו (וגם לנו) הרבה כלים אך הבעיות לא נעלמו (אם כי עוצמתן ותדירותן ירדו). לאחרונה הוא הפנה אותנו לפסיכיאטר כדי לבדוק טיפול תרופתי. (אין משהו פטולוגי). הפסיכיאטר שלל בעיות קשב וריכוז אך אבחן הפרעת התנהגות שדומה לבעיות התנהגות שמתלוות לADHD. הוא ממליץ על מתן ETUMIN 10 מ"ג ליום כדי "לעזור" לו. במקרה שלו הוא מעדיף תרופה זו על פני הרספרדל בגלל ההשפעות המטבוליות שיכולות להיות (הוא סובל מקולסטרול גבוה). מצד שני שמענו על תופעות לוואי לא פשוטות לתרופה הזו. האם יש כיוונים אחרים לא תרופתיים שכדאי לברר? האם שווה לקחת את הסיכון של מתן תרופה לילד כה צעיר? ברור שכל מקרה לגופו, אך החשש מפני מתן תרופה הוא גדול...ואם בכל זאת תרופה, האם ידוע על משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ETUMIN לילד עם הפרעות התנהגות - תגובה
ד``ר אבי שפירא13/01/2011שלום רב צודק הפסכיאטר לא לתת ריספרדל במצב שכזה .
יש הרבה תרופות אחרות כמו אטומין אך זה לשיקול הפסכיאטר המטפל.
לדעתי שילוב של טיפולים פרא רפואיים כגון הידרותרפיה ורכיבת סוסים טיפולית שיכולים לשפר את קשיי הקשב, את הרוגע הנפשי ולפעמים יכולים לעזור בהפחתת תרופות עד למינימום. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטומין
פופי15/01/2011תודה רבה על התשובה.
השאלה היא האם יש ניסיון ספציפי עם מתן אטומין לילדים? כי אם יש תרופה אחרת עם יותר נסיון בילדים (גם אם לא בסל הבריאות) היינו רוצים לשקול. ברור שלכל תרופה יש תופעות לוואי וסכנות בעצם נטילתה, אך היינו רוצים לבחור במה שלפחות סטטיסטית או על הנייר מסוכן פחות. אני מבין שבגלל שמדובר בתרופה מהדור הישן משתמשים בה מעט כיום, השאלה אם לפני עידן הרספרדל השתמשו בה הרבה עם ילדים (במינונים נמוכים) ומה הנסיון שנצבר, או האם העדיפו אז לתת משהו אחר ?
(לצערי כל המידע כיום הוא על הרספרדל ולא על תרופות מהדור הישן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער שבאת כעס מאבד פרופורציותמוטי12/01/2011
שלום,
אני בן 29 ויש לי אח בן 16 שפעם בכמה ימים נכנס לטרוף של כעס ומאבד כל פרופורציה.
במקרים קשים הוא מאיים על ההורים, על כל הבית, ואפילו שהוא יתאבד.
לאחר שהוא נרגע הוא מתחרט ומנסה להסביר שהוא לא שולט בזה והוא לא יודע למה זה קורה. בפעם האחרונה שזה קרה נאלצתי לקחת אותו מההורים והוא ישן אצלי בבית.
הוא היה בכמה מפגשים אצל פסיכולוג, והפסיכולוג אמר שהוא בסדר גמור.
השאלה איך ניתן לעזור לו? אני המלצתי להורים על "סדנה לשליטה בכעסים" למרות שלא מצאנו משהוא באזור ירושלים.
נ.ב יש לא אסתמה ולכן הוא משתמש במשאף המכיל סטרואידים, האם יכול להיות שזה חלק מהבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער שבאת כעס מאבד פרופורציות - תגובה
ד``ר אבי שפירא12/01/2011לא נראה לי סביר שהמצב בסדר גמור כפי שאמר הפסיכולוג
לדעתי כדאי לפנות להערכה נוספת אולי אצל פסכיאטר מומחה לילדים ונוער כדי לבצע הערכה מחודשת ותכנית טיפולית מתאימה. סטרואידים יכולים לגרום לסימפטומים נפשיים אך לא כפי שתיארת בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)