מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון פסיכיאטרידולי17/02/2011
איפה אפשר לעשות אבחון פסיכיאטרי לנוער באופן פרטי? כמה זה עולה בערך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/02/2011לדולי שלום
אבחון פסיכיאטרי פרטי לנוער ניתן לבצע בכל מקום בארץ. כמובן שיש לבדוק חותמת מומחיות ומספר רישיון.
לגבי מחיר - הנושא רחב טווח ,הוא משתנה לפי טיב השירות והמיומנות.
מאחר ואין אנו גוף משווק או גוף כלכלי וכל מעינינו לנושאים מקצועיים אנו לא עונים מעל דפי הפורום בתחומים שהם בין הרופא ללקוח.
אין אנו גם גורמי סמכא בנידון.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חרדתית מאודa17/02/2011
שלום רב
יש לי ילדה בת שנתיים ו 3 ילדה מאוד מאוד חרדתית היא מפחדת כאשר ילדים מתקרבים אליה למשל אם היא עולה במגלשה וילד קטן מתקרב היא ישר בורחת ובאה אלי או שהיא קופאת במקום , מפחדת מפחי אשפה כאשר עוברים ליד פח אשפה גדול היא אומרת פח ומפחדת שנעבור,הילדה נמצאת איתי בבית חשתבי לרשום אותה לגן אבל זה בלתי אפשרי כי היא פשוט מאוד חרדתית בצורה לא רגילה, היא נמצאת בהתפתחות הילד והפסיכלוגית והיא המליצה ללכת איתה לפיסייכאטר בגהה, אני הולכת איתה לגינה אצלנו בפארק ומאז שהיא קטנה והיא חוששת להיות שם היא לא משחקת בחופשיות אלא לרוב צמודה אליה ואפילו שאני חושפת אותה לגן הציבורי כל יום ולילדים היא לא משתחררת מהחרדה שלה כלומר החשיפה לא משפרת אותה והיא נשארת במצב של חרדה, מבחינה דיבור יודעת להגיד מילים בודדות ומחינה מוטרית התפתחה בקצב איתי כלומר הלכה בגיל שנה ו 8 היא ילדה חכמה שמבינה הכל וכאשר היא נמצאת איתי בבית היא משחקת הרבה יותר חופשייה הבעיה מתחילה כאשר יוצאים מהבית לגן שיש ילדים והיא מראש מפחדת כאילו החרדה לא מאשפרת לה להנות בחוץ, יש מקומות כמו ג'מבורי שהיא כן משחקת ולא מפחדת אבל בברוב המקומות היא מאוד חוששת ולא מצליחה להתרגל,
מה עושים.
בגימבורי לרוב היא משחקת שמתקרב ילד היא גם חוששת אבל יותר טוב המצב ויש ימים שהיא יותר חרדה שם ופחות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה חרדתית מאוד - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/02/2011שלום לכותב-ת
אכן צודק הממליץ המרכז בגהה שאני מניח מצוי באיזור שאתם גרים בו הוא המרכז לגיל הרך המקצועי ביותר לתחום.
האבחון מתחייב לצורך קבלת המלצות טיפול מתאימות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונ וער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיות אובדניות אצל ילד בן 10אחות מודאגת15/02/2011
ערב טוב
יש לי אח בן 10, ילד מדהים, כישרוני (מצייר,שר,מנגן,רוקד), ילד חם,אוהב את כל הסובבים אותו,מרעיף אהבה ללא הרף, תלמיד טוב.
הבעיה התחילה לפני כשנה כשהחלו לו חרדות שהתבטאו בהקאות כל פעם שהיה צריך לצאת מהבית או לשנות את הסדר יום שלו (נסיעה פשוטה לסבתא הייתה כרוחה בהקאה לפני היציאה ובמהלך הנסיעה), לפני כל יציאה מהבית שלא למטרת בית ספר (אפילו לחבר קרוב, סרט בקולנוע, משפחה) הילד היה מתלונן שהוא לא מרגיש טוב, היה נעשה חיוור, היה הולך להקיא ומבקש לא ללכת. לקחנו אותו לאבחון שם נאמר לנו שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז (המליצו לנו על רטלין אך לא רצינו להמשיך את הבירור לכן לא נתנו לו). לקחנו אותו לפסיכולוגית שטענה שמדובר בחרדות שיש לילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז.
לקחנו אותו להומאופט שנתן לו כדורים למציצה (כדור אחד בכל לילה), ובאמת המצב השתפר אך מהר מאוד המצב התדרדר, הילד עוד פחות מרוכז ממה שהוא היה קודם לכן, החל לדבר הרבה על רצון למות במונחים של "חבל אני חי", "עדיף שאני אמות", בהמלצת הרופא משפחה לקחנו אותו לפסיכיאטר ילדים שמטפל בבעיות קשב וריכוז, הפסיכיאטר המליץ על כדור אחד ביום של לוסטרל, מאז יש שינויים חדים במצב הרוח, יומיים הוא ילד טוב, ביומיים האחרים הוא מתהפך, מתנהג לא טוב בבית ספר וכשהוא מקבל הערות רעות מהמורה הוא מאשים את עצמו בזה, כועס על עצמו ושוב מתבטא במונחים של "חבל שאני חי", "אני טיפש" "אף אחד לא אוהב אותי" ...
באחד הימים הוא קיבל כמה הערות רעות מהמורה, ולא היה מוכן להמשיך את השיעורי בית שהוא קיבל. הוא החל לבכות ולצרוח ולהכנס לפאניקה ואמר שהוא כועס רק על עצמו שהוא קיבל הערות כאלה, ושהוא רוצה למות ולא אכפת לו מכלום, השארתי אותו כמה דקות להרגע אמרתי לו שימשיך את השיעורי בית כשיירגע.
לאחר כמה דקות ששאלתי אותו מה הוא עושה הוא ענה לי שהוא במטבח עם סכין.
רצתי למטבח והוא החזיק סכין ובכה וככשאלתי אותו למה הוא עושה את זה הוא אמר שהוא מרגיש לא שייך לאף אחד, לשום קבוצה.
שלחתי אותו לחדר שיירגע, הלכתי אליו והצעתי לו עזרה בסיום הכנת השיעורים. סיימנו את השיעורים ומהר מאוד הוא נרגע (עניין של כחצי שעה, 20 דקות)...
התקשרנו בערב לפסיכיאטר, הוא טען שאולי יהיה צורך באישפוז, כמובן שדבר כזה לא בא בחשבון הלא שמדובר בילד בן 10..
האם יש אפשרות שזו השפעה של הכדורים שהוא לוקח?
איזה טיפול ניתן לתת ואיפה ניתן לאבחן אותו ולקבל אולי הצעה לטיפול אחר?
יש לציין גם שכל הבעיות החלו לאחר שהוא ראה את הכלב של סבתא וסבא נדרס מול העיניים...
תודה והמשך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיות אובדניות אצל ילד בן 10
ד``ר אליהו סמואל15/02/2011לאחות המודאגת שלום
אכן תאור כואב. חבל שהוריך בבזבזו זמן כה יקר בטיפול בילד אצל הומאופט וכן בדשדוש בסוגיית קשב וריכוז - ברור שלא מדובר ברובד הזה.
הדברים טפחו וגדלו והילד חש מיואש וכמובן לא מטופל.....
טיפול מרפאתי במרווחים של ביקור פעם בחודש כדוגמא , אינם תואמים לחומרת מצבו. כיום הוא צריך למעקב מאוד צמוד, ואני מניח שהרופא שהציע אשפוז התכוון לומר שהמצב קשה ובמסגרת מרפאה רגילה אין סיכויי החלמה מהירים -וכאשר השהייה נוספת יכולה להעמיד את הילד בסכנה.
כאמור לא מדובר בלנסות עוד תרופת פלא אלא בצורך בטיפול הצלה -טיפול אינטנסיבי
במסגרת מחלקה. טיפול שאינו אפשרי במסגרת ציבורית.
כל השהייה של הטיפול עלולה לגרום להחמרה. אפשר לבחון שילוב טיפול ציבורי עם טיפול פרטי כטיפול אינטנסיבי אולם יש לדבר עם כך עם הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לאחות המודאגת! גם אני!
נעמה22/03/2011שלום, אני אחות לילד בן 10 שלאור מה שנכתב ע"י האחות המודאגת ישנם המון קווי דמיון בהתנהגות. אחי מאד חרד לצאת מהבית, גם אצלו זה מלווה במיחושים גופניים כאלו ואחרים. הוא סובל אף ממיגרנות הרגלי האכילה והשינה שלו לקויים.
אך החמור מכל שהילד רוצה למות. הוא ניסה לקפוץ מהחלון בבית בקומה השנייה לאחר ריב עם אבא שלנו. מזל שתפסתי אותו רגע לפני המעשה. היתה עוד סיטואציה בה הוא דיבר על זה ואף ניסה לטפס ועצרתי אותו. אמא שלי מסרבת להאמין שמשהו קורה כי רוב הזמן הוא נורמטיבי בהחלט. אבא שלי חסר יכולת להביע רגש, נהפוך הוא, הוא שונא מחוות של רגש. בשיחה עם אחי מתברר כי הוא מרגיש שהוא לא טוב בכלום. ולא תלמיד טוב ולא יהיה שחקן כדורגל טוב כי הוא סופג מהאב ביקורת קשה בכל פעם.
אני מאד רוצה לפתור את הבעייה, מרגישה כי ההורים שלי אינם יפנו לבקשת עזרה בשל גאווה, התכחשות, פחד, מצב כלכלי ועוד סיבות נוספות אחרות.
למי אני יכולה לפנות? האם ישנם כלים שיכולים להינתן לי מבלי לערב את ההורים, או אולי רק את האמא? האם תמיכה מקצועית הינה דבר יקר?
אני מאד מפחדת שזה יקרה שוב והפעם אני לא אהיה כדי לעצור ולשמוע לו.
נקודה חשובה, אח שלי מאד קשור אלי ומספר לי את שעל ליבו בצורה פתוחה ועמוקה.
אני חושבת שאם יש מישהו במשפחה שיכול לעזור לו, זו אני.
אשמח לקבל הכוונה - איך!
תודה רבה
ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לאחות המודאגת! גם אני!
נעמה22/03/2011שלום, אני אחות לילד בן 10 שלאור מה שנכתב ע"י האחות המודאגת ישנם המון קווי דמיון בהתנהגות. אחי מאד חרד לצאת מהבית, גם אצלו זה מלווה במיחושים גופניים כאלו ואחרים. הוא סובל אף ממיגרנות הרגלי האכילה והשינה שלו לקויים.
אך החמור מכל שהילד רוצה למות. הוא ניסה לקפוץ מהחלון בבית בקומה השנייה לאחר ריב עם אבא שלנו. מזל שתפסתי אותו רגע לפני המעשה. היתה עוד סיטואציה בה הוא דיבר על זה ואף ניסה לטפס ועצרתי אותו. אמא שלי מסרבת להאמין שמשהו קורה כי רוב הזמן הוא נורמטיבי בהחלט. אבא שלי חסר יכולת להביע רגש, נהפוך הוא, הוא שונא מחוות של רגש. בשיחה עם אחי מתברר כי הוא מרגיש שהוא לא טוב בכלום. ולא תלמיד טוב ולא יהיה שחקן כדורגל טוב כי הוא סופג מהאב ביקורת קשה בכל פעם.
אני מאד רוצה לפתור את הבעייה, מרגישה כי ההורים שלי אינם יפנו לבקשת עזרה בשל גאווה, התכחשות, פחד, מצב כלכלי ועוד סיבות נוספות אחרות.
למי אני יכולה לפנות? האם ישנם כלים שיכולים להינתן לי מבלי לערב את ההורים, או אולי רק את האמא? האם תמיכה מקצועית הינה דבר יקר?
אני מאד מפחדת שזה יקרה שוב והפעם אני לא אהיה כדי לעצור ולשמוע לו.
נקודה חשובה, אח שלי מאד קשור אלי ומספר לי את שעל ליבו בצורה פתוחה ועמוקה.
אני חושבת שאם יש מישהו במשפחה שיכול לעזור לו, זו אני.
אשמח לקבל הכוונה - איך!
תודה רבה
ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה מינית בילדיםאבא14/02/2011
שלום דוקטור,
בני בן תשע מתנהג לפעמים בצורה עדינה משהו בדיבור שלו נראה לי עדין וגם בהתנהגות עצמה.הוא גם ילד רגיש. מצד שני הוא מתנהג כמו שבנים צריכים להתנהג, כלומר, כדורגל, חוג קראטה, משחקים וצעצועים של בנים וכו'. השבוע הוא סיפר לאישתי שהוא אוהב זמר צעיר מסויים ששר שירי ילדים והוא מעריץ אותו והוא גם אוהב אותו כי הוא יפה, וכי יש לו פנים יפות. השאלה שלי היא האם הוא מבין בגילו מה שהוא אומר (את המשמעות), והאם זה מראה על התפתחות בכיוון מסויים בנוגע להעדפות המיניות שלו בעתיד, אם אני מוסיף לזה את העדינות והרגישות שבו?
בנוסף, לפני זמן לא רב הוא סיפר לי שלעגו לו בכיתה וכינו אותו הומו. הוא לא בדיוק ידע מה זה אבל הבנתי ממנו, שכך הוא הבין, שהומו זה "אחד שנצמד לבנים", ובתגובה הוא טיפה התחיל להתרחק מקבוצת הבנים. בסה"כ הוא מאוד מקובל בכיתה , ודווקה אלה שלעגו לו הם חבריו הטובים. לכן אני לא נלחצתי מהמקרה ולמען האמת, גם הילד לא נלחץ או התרגש. איך וכיצד לנהוג? מה לעשות ולהסביר לילד? האם כול הסימנים הללו מצביעים על משהו או חשד מסוים? האם בגיל כזה גם אמורים להתאהב בבנות? או בבנים...
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה מינית בילדים
ד``ר אליהו סמואל15/02/2011לאבא שלום
נטיות מקובעותמגיל צעיר, אולם מהעדות שלך לא משתמע שאכן זה הכיוון.
הצעתי הכנה כי תפנו לייעוץ לאיש מיקצוע המבין בתחום.
מאחר שבדיעבד אנו נוכחים לדעת שנבואות בתחום מגשימות את עצמן.
אנו קוראים לזה העברת הלא מודע. וכדי לפתוח נושא זה רצוי לפנות לאיש מקצוע.
לא די שמילים אילו שכתבתי כדי להפריך את חששותיך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים נוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nvldיורם ארידור14/02/2011
בני בן ה-16 אובחן עי רופא כסובל מהרשום מעלה וקיבל מרשם לכדורי moroiul 25 בני לא מוכן לקחת את הכדורים האלו שאלתי האם קיימים מרכזים לטיפול בנוער באיזור מרכז הרארץ שלא בכפיה לטיפול במצבו אודה לתשובתכם בדחיפות
בכבוד רב אבא דואג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nvld - תגובה
ד``ר אליהו סמואל15/02/2011ליורם ארידור שם בדוי כמובן
הנתונים המוצגים הם בבחינת nonsense..
בהצלחה בחיים
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרלסיגל14/02/2011
לאחר מתן ריטלין לבני הכדור גרם לו לטיקים חמורים וקראתי שאדרל הוא אופציה טובה שאלתי היא האם אפשר להמיס את האדרל מאחר ובני לא בולע כדורים.
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל במים
ד``ר אליהו סמואל15/02/2011לסיגל שלום
יש עוד אופציות ויש להיתעץ עם הרופא המטפל.
המסה במיים משנה את האפקטיביות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איומי התאבדותאמא13/02/2011
שלום רב,
בתי בת 11 ילדה אינטלגנטית מאוד המאובחנת כבעלת הפרעת קשב ומטופלת בהתאם. לאחרונה אנו עדים לכעסים רבים שלה על כל דבר שלא מקבלת כשרוצה ואף איימה להתאבד כי לטענתה לא אוהבים אותה. אנו מנסים מאוד להיות עבורה, להבין , לתת אך מאוד נבהלנו מאיומי ההתאבדות. יש לציין כי בשנתיים האחרונות מאוד השמינה ודימוי הגוף שלה נמוך. היא חסרת מוטיבציה לימודית ומבלה את רוב שעותיה במחשב. עם זאת היא פעילה בחוגים ויש לה חברות.
אנו מעוניינים לפנות לייעוץ, מהי המלצתכם, כיצד ניתן לאבחן ולהתמודד עם איומיה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומי התאבדות - תגובה
ד``ר אבי שפירא13/02/2011שלום רב בגלל איומי ההתאבדות חשוב להיבדק בהקדם ע"י פבכיאטר ילדים .
יש לבדוק האם מינון התרופות מתאים אם היא מקבלת, כמובן אני מניח שהיא בטיפול רגשי ובמידה ולא אני בהחלט ממליץ מאד. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסה ופבוקסיל לילדאמא מודאגת12/02/2011
בני בן ה10.5 פדד בתפקוד בינוני מטופל מזה כשנתיים וחצי בריספונד(1.75 מ"ג) ופבוקסיל (50 מ"ג)
לאחרונה הופיעו אצלו לפתע טיקים מאוד קשים בראש / פנים ולאחר בירור והורדת מינון התגלה הקשר לריספונד ולכן הוחלט להוריד בהדרגה מינון ולהחליפו. אתמול קיבלנו את התרופה החדשה - זיפרקסה (5 מ"ג). לאחר שנטל אותה הוא נרדם ממש חזק ללא הצלחה מצידנו להעירו. הוא ישן 15 שעות רצוף.
רציתי לשאול האם זיפרקסה ופבוקסיל הם שילוב אפשרי וטוב עבור ילד בגילו?
האם העובדה שנרדם כל כך חזק מעידה על כך שהמינון גבוה עבורו (5 מ"ג לעומת 1.75 של ריספונד ) ? אולי כדאי להתחיל בהדרגה? האם עדיף לתת את התרופה לפני השינה בערב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיפרקסה ופבוקסיל לילד - תגובה
ד``ר אבי שפירא13/02/2011שלום רב
מאחר ומינון התרופות לילד תלוי בגורמים שונים יש גם פיזיולוגיה, יש גם התאמה אישית ויש משקל הילד. צריך לזכור שפירוק התרופות שונה מילד לילד ולכן המינון יכול להשתנות. חשוב לפנות בהקדם לפסכיאטר המטפל .
בכל מקרה זיפרקסה 5 מ"ג היא תרופה שניתן לשלב עם פבוקסיל בהחלט אפשר להעביר לערב וגם להתחיל בחצי מינון אך כל השאלות הללו חייבות להיות מדוברות עם הרופא המטפל. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלת מהפרעת קשב וגם ילדימה עושים11/02/2011
אני סובלת מהפרעת קשב מהסוג השקט הייתי ילדה טובה שקטה אך לא מובנת קיבלתי הרבה מכות בגלל זה לא הצלחתי להכין שיעורים וכדומה עם דימוי עצמי נמוך ויכולת לראות רק את השלילי כל הזמן הראש שלי עסוק בלהכות אותי על כל מעשה הצלחתי לשרוד עד היום איכשהו ולצאת מזה די בסדר אני יודעת להסוות ולשחק מול החברה אבל היום כשאני אמא לתאומים בני שנתיים ואחד מהם הוא ממש ילד בכינוני ומסכנוני ולא ורחוק מלהיות צייתן אולי ככה הייתי אני בתור ילדה והוא גורר קשיחות וחוסר סבלנות מהסביבה כל דרך איתו לא עובדת וכל זה רק מגביר את תחושת הכישלון אצלי תחושת החרדה וחוסר היכולת להשתנות ולשנות ע ז ר ה בבקשה ע ז ר ה עתידו של ילדי חשות לי אני גם רוצה לדעת מה לומר למטפלות שלו בגן לפני כמה ימים ראיתי את אחת הגננות מושכת אותו בחולצה וצורחת עליו הכרחתי את עצמי להגיב לכך בחריפות כמובן שלבסוף הגבתי בחוסר פרופורציה ושרפתי עולם בלי לדעת עם כמה שניסיתי לחשוב מה יהיו ההשלכות של מעשי אבל גם לא הפתיע אותי באמת ההתנהגות שלה אליו ראיתי בברור את עצמי במצבים מסויימים איתו . אני הייתי מוכה בגלל הפרעת הקשב שלי ולפעמים אני מכאיבה לילדי תוך שאני מוחצת לו את היד או מתנהגת אליו באגרסיביות אז בקיצור אני צריכה מלא עזרה ואין לי את יכולת ההתמדה בקבלת העזרה ולא את הכסף והתורים וכל השיט הזה ע ז ר ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
מה עושים11/02/2011אם אני אקח רטלין זה יעזור לי להרגיש יותר שוות ערך מה בדיוק עושה הרטלין מבחינה נפשית ומבחינה פזיולוגית האם אני אהיה אישה טובה יותר לבעלי ואמא טובה יותר לילדי כי בנתיים אני הרסנית אני הורסת את כל שמחת חייו של בעלי ומשתדלת לא להיות כל כך מנותקת ריגשית מילדיי עזרו לי ולילדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד``ר אבי שפירא11/02/2011שלום רב לך הפרעת קשב היא מורכבת ויש לה השלכות בכל גיל גם הצעיר וגם המבוגר בודאי ביחסים עם הילדים ועם בן או בת הזוג. חשוב ביותר לקבל הדרכה בחינוך הילדים הדרכה בהתנהלות בבית באמצעות אנשי מקצוע מומחים להפרעת קשב. בודאי יש מקום לשקול גם טיפול תרופתי שיכול להקל על האדם הסובל מהפרעת קשב ולשפר את איכות חייו. התרופות לא מיועדות רק ללימודים אלא גם לקשיי ההתנהגות השונים המלווים להפרעה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מה עושים13/02/2011האם הטיפול הוא פרטי בלבד או שיש משהו דרך הקופה ? האם יש ספר שאתה ממליץ שמדבר על חינוך והורות עם קשיים מהסוג הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המצב עלול להחמיר?מאיה10/02/2011
בת משפחתי בת ה17 היא נערה אינטילגנטית ובוגרת לגילה שתמיד
הייתה רגישה מאוד ונטתה לחרדתיות.
מטופלת בריטלין מגיל 13 עקב בעיות קשב וריכוז.
בחצי שנה האחרונה היא הייתה שרוייה תחת לחץ גדול ומתמשך בעקבות עבודת גמר בבית
הספר.
אני חייבת לציין שלעיתים אפשר לראות שהיא מונעת כל כך ע"י החרדות שלה עד כדי כך
שהיא מפסיקה לחשוב בצורה רציונלית.
בכל אופן, בגלל הקשר הטוב שיש לי איתה היא סיפרה לי לפני כמה חודשים שהיא שמעה
כבר כמה פעמים בלילה קול של אישה ממלמלת דברים לא מובנים ובנוסף אמרה
לי שהיא רואה מדי פעם מין צלליות שחורות שעוברות מהר.
אני מקווה לחשוב שתסמינים אלו הגיעו בעקבות החרדות ובכל זאת, אני מודאגת
שמדובר בהתפתחות של פסיכוזה שעלולה להחמיר.
רציתי לשאול מה דעתכם והאם, אם מדובר בהתפתחות של מחלה ניתן למנוע
את החמרתה?
תודה רבה על ההקשבה ויום נעים,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המצב עלול להחמיר? - תגובה
ד``ר אבי שפירא10/02/2011שלום רב
חשוב מאד שהנערה תיבדק ע"י פסכיאטר והוא יקבע אם מדובר בפסיכוזה או בהחמרה של חרדות. בהחלט רוב הסיכויים שמדובר בחרדה קיצונית ולא בפסיכוזה אך חשוב לבדוק את הנושא וכמובן להתאים תכנית טיפול מתאימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותמיטל07/02/2011
יש לי שאלות לגבי ולגבי אחי.
אתחיל מהמקרה שלי:
כל פעם שיש איזה אירוע נגיד ראיון עבודה או כל דבר אחר אני חושבת על זה הרבה אבל אני לא מרגישה לחץ וזה מתבטא בכאבי בטן וריצה לשירותים. אני שונאת את המצב הזה אני רוצה להיות בחורה שלא נלחצת מדברים כאלה איך אני יכולה לטפל בבעיה?
עכשיו לגבי אחי:
אחי בן 7 והוא ילד שמאוד קשור לאמא. אם היא הולכת ועוזבת אותו הוא מתחיל לבכות, אם הוא נשאר באוטו איתי ואמא יצאה לרגע הוא שואל מלא שאלות כמו לאן הלכה, איך היא תחזור ואז מגיע הבכי. כיצד לכנות תופעה זו? יש לציין גם שהוא ילד שנלחץ מכל סיטואציה אם זה ממעליות או סירנות של אמבולנס ברחוב. איך מטפלים בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/02/2011התיאור שלך הוא בהחלט מבטא הפרעות חרדה בדרגות חומרה שונות גם אצלך וגם אצל אחיך
בד"כ טיפולים פסיכולוגים קוגניטיבים יכולים לעזור וניתן גם לפנות להערכה פסכיאטרית לשקול גם טיפול תרופתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרקסנטהגר06/02/2011
אשמח לקבל חו'ד על דפרקסנט כתרופה לקשב וריכוז לבן 8 (ריטלין לא ממש עזר). מהן תופעות הלוואי האפשריות? מהי יעילותו ואיזה עוד אפשרויות תרופתיות קיימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרקסנט - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/02/2011דפרקסן היא תרופה אנטי דכאונית שכמעט לא משתמשים בה כיום להפרעות קשב . יש מגוון רחב של תרופות כגון אדרל פוקלין סטראטרה ויואנס ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
הגר07/02/2011האם כל התרופות שציינת מתאימות גם לגיל 8?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
הגר07/02/2011למה לא משתמשים בה, מעבר לעובדה שהיא מהדור הישן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
ד``ר אבי שפירא10/02/2011התרופה היא מהדור הישן ויש לה יותר תופעות לוואי
כל התרופות שהזכרתי ניתן לטפל בגיל 8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוילפטיל טיפות לבת 14 וחציניצה05/02/2011
בתי בת 14 וחצי קיבלה השבוע לאחר פגישה אחת בלבד עם פסיכיאטר, טיפות נוילפטיל 4%.
נתבקשה לקחת 2 טיפות בבוקר עם כוס מים.
אבקש לדעת לאילו תופעות לואי לצפות שכן היא תלמידה בבית ספר בחטיבת הביניים לקראת בחינות למגמות בתיכון ולא הייתי רוצה שישפיע על ערנותה או יציבותה בעת הבחינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוילפטיל טיפות לבת 14 וחצי - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/02/2011נוילפטיל היא תרופת הרגעה ובמינונים נמוכים בד"כ אין תופעות משמעותיות
אם אין שינוי התנהגותי או החמרה במצבה הרגשי אין צורך לדאוג בכל מקרה כדאי מאד להיות בקשר טלפוני עם הפסכיאטר המטפל למעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעס ודמעותיעל04/02/2011
אחותי כאשר היתה כבת 12 אולי אפילו פחות .היתה מתארת תופעה הבאה: היא הרגישה כעסים חזקים עד כדי כך שבמחשבתה יכלה להרוג בן אדם. למרות שבפועל היתה ילדה שקטה. אך מה שהופיע כל פעם עם הכעס היו דמעות. היום כבת 20 אין לה את כעס הזה. אבל הדמעות תמיד יוצאות בריבים או ויכוחים.
יש הסבר כלשהו לתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס ודמעות - תגובה
ד``ר אבי שפירא05/02/2011יכול להיות שיש לה קושי בויסות הרגשי עם תגובות תחושתיות חזקות אם זה מפריע לה כדאי לפנות לבדיקה בשלב ראשון לרופא המשפחה והוא יידע למי להפנות אותה לאחר בדיקתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל05/02/2011זה יכול להיות משהו שהושפע מילדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר אבי שפירא07/02/2011בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה מתבגרתדלית02/02/2011
ביתי בת ה13 עברה חרם כיתתי לפני כשנה בגלל היותה ילדה שמנה - במשך השנה עשתה דיאטה וכמעט הגיעה לאנורקסיה, במשך כחצי שנה היינו בטיפול רפואי ופסיכולוגי
היום היא בבית ספר אחר היא ילדה חיננית ומאוד בוגרת לגילה
הבעיה היא שקשה לה לבטוח בבנות גילה היא מפחדת להזמין חברות הביתה ויש לה פחד ללכת לחוגים אחר הצהריים .
בבית הספר היא אומרת שיש הרבה רעש וסובלת מכאבי ראש ומידי פעם צריכה ימים להרגע
בבית האנשים היחידים שהיא בוטחת זה המשפחה מה עושים ואיך עוזרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה מתבגרת - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/02/2011על פי התיאור הקצר אני ממליץ בחום ללכת אתה לפסיכולוג שמתמחה במתבגרים נראה שבכל זאת נשארו שאריות מהטראומה שעברה בביה"ס הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)