מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של פבוקסיל? עזרה בבקשהשחף01/11/2010
לילה טוב,
בני בן ה-12 נוטל פרבוקסיל (כרגע הועלה המינון ל-100) , לאחר שפיתח ocd
כתוצאה מרטלין שלקח לבעית הקשב והריכוז. הרטלין גרם לו לצרות צרורות כולל
תגובה אלרגית של צביעת השתן בצבע אדום , הפרעות קשות בשינה, כמובן
בנוסף לחוסר תיאבון שהוא ידוע ושכיח... הפסקנו את הרטלין לפני חצי שנה.
בחודשים מאז שהוא נוטל את התרופה - פבוקסיל שמתי לב מעין כמו נגעים אדומים כאלה קצת מחוספסים שהולכים ומתפשטים. האמת, לא קישרתי את זה כלל לתרופה
אבל לפתע פתאום "ירד לי האסימון" וחשבתי הייתכן הקשר הזה בין הדברים?
הנגעים מופיעים בעיקר באיזור הרגלים למעלה אך גם במקומות אחרים.
יש לו גם תגובות אלרגיות לצבעי מאכל. הייתכן שיש לו מין רגישות כזאת לסוג
כזה של תרופות שכל פעם צצים דברים אחרים, או שזה מקרי לחלוטין?
כמובן שקבענו תור לרופא עור לבדוק את הנושא, אבל אני מודאגת.
כמו כן בימים האחרונים מאז העלאת המינון שמתי לב לאגרסיביות יתר
וצורת דיבור בוטה וחצופה שאינה אופיינית, כאילו הוא תוקפני יתר על המידה
ואמנם זמן "הטקסים" התקצר מאוד, משעה וחצי לחצי שעה, אבל עדיין
אני מסתכלת עליו מבחוץ וקשה לי מאוד להתמודד עם כך שהילד שלי
נראה ל-20 דקות משוגע... , אני מודעת שזה קורה רק בלילה ויש גם
הרבה יותר גרוע מזה, אבל זה מתחיל די לייאש כי זה רק חלק ממכלול
גדול של בעיות בריאות קשות בבית ועוד דברים רבים אחרים.
אודה לכל תגובה כלשהי.
בברכת ליל מנוחה, בריאות וקצת רוגע ואושר,
מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD ופבוקסיל
א.ק.13/08/2012שלום
גם בני אובחן עם OCD ואנחנו לא מצליחים כבר שמונה חודשים לעזורל לו. נטל פבוקסיל 150 מ"ג לחודשיים ואכן נעשה אגרסיבי וחצוף בצורה מוגזמת והפסקנו.
האם ניסיתם פרוזק או פריזמה?
אשמח להיות בקשר.
איב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של פבוקסיל? עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/11/2010שלום רב מרב
בהחלט חשובה בדיקה מיידית גם של פסכיאטר וגם רופא עור. יכול להיות תגובות אלרגיות נדירות . גם לגבי המצב הרגשי המורכב קשה לענות בפורום מבלי להכיר לעומק את הבן . בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שפירא
שחף02/11/2010ד"ר שפירא ערב טוב,
מודה על תשובתך. אכן בדקנו את הנושא ע"י רופאת עור ששללה את הקשר
לתרופות וכמובן שבני בטיפול פסיכיאטר ילדים באופן רציף...
בכל מקרה, מודה מאוד על המהירות התגובה והנכונות לעזור.
ליל מנוחה ובריאות,
מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 16 חרדתיאביהו01/11/2010
שלום רב,
בני בן ה-16 סובל מחרדות בכללי ומחרדה חברתית בפרט.
יש לו אובססיות למיניהן ואחת מדאיגה במיוחד כאשר כל ערב בשעה קבועה הוא נסגר בחדר ועורך "טקס" של כרבע שעה וכמובן שאסור להפריע לו. דימוי עצמי נמוך, עצבני מאוד, מתוסכל מאוד ואת כל הזעם שלו מפנה לאחיו הגדול ממנו. אין לו חברים ובדרך כלל אינו יוצא מהבית. באופן מפתיע הוא טוב בלימודים. ניסינו מספר פעמים טיפול פסיכולוגי אך ללא הועיל.
קיבל במשך 4 חודשים פריזמה וגם לא עזר.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 16 חרדתי - תגובה
ד``ר אבי שפירא02/11/2010שלום רב
האם קיבל פריזמה במינונים גבוהים ?
אם מדובר בהפרעה כפייתית מינונים נמוכים לא יעזרו.
חשוב שתפנו להערכה מחודשת של פסכיאטר ילדים ונוער כדי להעריך מחדש את מצבו ולהתאים טיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה, בחודשיים האחרונים קיבל
אביהו02/11/20102 כדורים של 20 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכם הדחופה!!!גימל31/10/2010
שלום רב
אחי הקטן בן 18, מזה כ-3 שנים הוא סובל מתופעות שאף אחד לא יודע לתת לנו הסבר עליהן...
אחת לכמה זמן (לפעמים פעם בחודש,לפעמים בתדירות יותר נמוכה) הוא פשוט נהיה במצב נוראי.הוא נכנס למיטה ולא יוצא,הוא מתעלם מכולם,לא מדבר עם אף אחד,עצבני ואלים(אפילו מרים עלינו יד לפעמים) ,ישן שעות על גבי שעות,יש לו התקפי רעב נוראיים...הוא נהיה מוזר ויש לו כל מיני עוויתות או דיבור תינוקי או התנהגות של משוגע
התופעה נמשכת שבוע שלם ואז הוא קם וחוזר לעצמו
בזמנים של הרגיעה הוא ילד מקסים,חכם,טוב לב ואהוב על כולם
אבל פתאום מגיע התקף ואז כולנו נכנסים להיסטריה
תמיד זה קורה לו בימי חמישי או שישי הוא פשוט לא קם מהמיטה עד לחמישי שלאחריו ואז מתרחשות כל התופעות
הלכנו לפסיכיאטרים וכל מיני מטפלים ואף אחד לא ידע לתת לנו הסבר על התופעה
איך יכול להיות שפעם הוא 100% ופתאום הוא נופל
מה גורם לנפילות האלה
האם קיימת תופעה כזו ברפואה
נשמח לעזרה או להפניה כי ההורים שלי כבר ממוטטים לגמרי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,תסמונת קליין לוין
ד``ר אליהו סמואל31/10/2010שלום
התאור יכול להתאים לתסמונת קליין לוין שהיא תסמונת נוירופסיכיאטרית.
יש לבחון גם EEG..
יש לבקש לאיש המקצוע שיבחן קיום תסמונת זאת אשר מתאמה להפליא לתאור.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכיניקול30/10/2010
בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי בוכה בלילה כשאף אחד לא רואה לפעמים אפילו הדמעות יורדות בלי שאני שולטת עליהן. אני לא מיבנה למה זה קורה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי כמבטא הלך רגשי
ד``ר אליהו סמואל30/10/2010לניקול שלום
בכי הוא לא רק ביטוי לנלת של בלוטת הדמעות אלא תמונת ראי לערוץ רגשי המבטא תחושה של צער או שמחה.
במידה ומדובר בתחושה עמוקה או מבלבלת שאינה ברת שליטה ובאם רצונך להעמיק ולהבין את עצמך, את יכולה לפנות לאיש מקצוע העוסק בנפש האדם לצורך הערכה מעמיקה.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיה של ילדים SMDיעל29/10/2010
שלום רב.
האם אבחנה של קשיים בויסות רגשי - "מאניה דיפרסיה של ילדים" (התפרצויות תכופות של כעס /רוגז) משמעותה שלאותו ילד תהיה מאניה דיפרסיה כבוגר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה של ילדים SMD - תגובה
ד``ר אליהו סמואל30/10/2010ליעל שלום
מדובר בהגדרה חדשה וניסיון להבין תופעה המוכרת כבר שנים ארוכות.
אין בידינו מספיק נתונים כדי לענות על שאלתך בצורה בדוקה ומדעית.
וכמו תמיד יש להאמין ולקוות. גם אמירה מקצועית היא בבחינת סטטסטיקה, וכל מקרה הוא עולם לעצמו.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליה בת מננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטחון עצמי ירוד בן 17דין29/10/2010
שלום .
לפני שנה בערך הביטחון העצמי שלי היה מאוד גבוה כי נראתי די טוב .
בשנה האחרונה שהתחילו פצעי האקנה בכל בפנים הביטחון שלי ירד בצורה משמעותית
חשבתי שזה יעבור אך זה הותיר לי צלקות בפנים ו זה נראה כי אפעם זה לא יעבור
והביטחון העצמי שלי ממש נמוך עקב המצב בפנים...
(ישלי פחדי גישה ודימוי עצמי נמוך
אני לא יכול ללכת ולהתחיל עם בחורה יפה ,הפסקתי לצאת למועדונים או למקומות בכלל , שאני בבית הספר אני רק מחכה שיגמר היום כדי להגיע הביתה . )
בנוסף בעקבות הפצעים נהייתי ממש אובסיסיבי לפצעים
כל פצע שיוצא מכניס אותי לדיכאון ..
למרות שאני יודע שבסוף זה כן עובר אני לא רוצה "לשרוף" את השנים האלה של התיכון ..
אבל עדין ישלי בעיות להתמודד איתם ..
מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון עצמי ירוד בן 17 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל29/10/2010לדין שלום
אתה מדבר על ביטחון עצמי ירוד ומצבי דכדוך. אתה תולה את המצב בפצעי הבגרות.
איני משוכנע שזאת אכן הסיבה.
יש תופעות מורכבות יותר. כמו למשל החמרת דיכאון עקב טיפול בכדורים הניתן לפצעי הבגרות. יש וגם סיבות אחרות. אז אל תמהר להטיל את מצוקתך רק על פצעי הבגרות.
תיטיב באם פנה לפסיכיאטר ילדים ונוער לצורך הערכה והמלצת טיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא בא לביה"סאולג29/10/2010
שלום. אני אמא לילד בן 6 ו10 חודשים. האבחנה PDD . ילד גבוה מהרגיל קוגניטיבי. היץה התלבטות גדולה לגבי ביה"ס - כיתה רגילה עם סייעת או כיתה תקשורתית. החלטנו תקשורתית. עם כניסתו לביה"ס מצבו רגשי של הילד הדרדר - חזר לישון עם הורים , אחרי חזרה הביתה רק בוכה ומבקש לא ללכת לביה"ס, הקאות בבוקר, כאבי בטן , פחד נטישה גם אחרי ביה"ס חוסר שמחה ועוד. בבקרים היה צריך ךהפעיל בביה"ס כח פיזי רב כדי לתלוש אותו ממני ולהחזיק עד שאני אברח. צוות מדווח שאחרי זה ילד נרע והיה שקט יום שלם. אחרי חגים ילד לא חזר לביה"ס. בשום צורה - כולל גרירה בכוח. הוא ממש השתגע. עד היום הוא נמצא בבית. אין לי ספק שילד שלי לא בשל רגשית וחברתית לביה"ס. הוא אומר שכיף לו בבית איתי, ושהוא לא אלמד לעולם , כאשר אנחנו לוחצים הוא אומר "למה נולדתי בכלל" או " למה יש רק סידורים בעולם". ילד מקבל רספרדל 1 CC. התרופה מאוד עוזרת - הוא מאוזן , אין פסיכוזות. שבוע אחרון ניסינו להוסיף ריטלין - 10 CC. בסדר גמור , לא מנטרל את ריספרדל. בשעות של השפעת הריטלין ילד מרוכז, לפחות אפשרי ללמד אותו , הוא מוכן לשבת וללמוד למרות שלא כייף לו. שאילה - קודם כל האם זו תופאה נפוצה שלוקחים גם ריספרדל וגם ריטלין. וגם - בטח שהוא לא ילד יחיד שמסרב להגיע לביה"ס. מה עושים איתם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולג אשמח אם תשלח לי מה קורה איתו ?
אילנית10/09/2011אשמח לדעת מה קורה איתו היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב רגשי קשה ב-PDD כניסה לבית ספר
ד``ר אליהו סמואל29/10/2010לטניה שלום
אין ספק ששינוי מערכת חינוכית בילד המוגדר כלוקה בהפרעת תקשורת הוא מקור למשבר.
אני מקווה שהילד עבר הכנה למעבר.
שילוב טיפולי בריספרדל וריטלין אינו נדיר בהפרעה זאת.
הליווי הטיפולי של גורמי פסיכיאטריה של הילד וגורמי חינוך -פסיכולוגיה בנקודה זאת חשובים ביותר.
מצבי משבר אילו סופם לחלוף, ואני מקווה שזה יתרחש במהרה.
כל משבר הוא גם מנוף לצמיחה וגדילה ואני תקווה שכך יהיה גם כאן.
יש לשלב את כל גורמי טיפול ובמיידי שכן העדר הליכה לבית ספר הוא מקור לצרות רבות
אנו מתיחסים להמנעות מביקור בבית ספר כמצב חירום.
בהצלח
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומותניקול26/10/2010
יש לי אובססיה לגבי נושא השואה. אני כל הזמן חושבת על זה . זה התחיל אצלי הנושא הזה מגיל 15 ופשוט לא עוזב אותי. אני אפילו הייתי חולמת חלומות על השואה אבל מה שמוזר זה שבחלומות האלה אני לא סובלת אבל רואה איך אחרים סובלים אני היחידה בחלומות האלה שמתייחסים אליה יפה. למרות שמתייחסים אליי יפה אני מחפשת דרכים לברוח ולמרות שרואים אותי מנסה לא עושים כלום. אני מאוד רוצה לדעת למה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות אובססיבים
ד``ר אליהו סמואל26/10/2010למילי שלום
אני מניח שזאת מילי מהנושא הקודם אודות הטורדנות על הנושא שלא עובד.
החלומות הן שיקוף של העולם הפנימי.
אפשר לדבר גם על העברה רב דורית. כלומר השפעה של דור קודם על הדור הבא דרך דימויים ופנטיות, אנו מכירים את התופעה אצל אנשים שהם דור שני או שלישי לשואה.
צמיחה נפשית יכולה לבא דרך כאב ועימות. חלומות הלילה הן רק הזמנה לעימות זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ומתח של בחורה בת 18ניקול26/10/2010
אני בזמן האחרון או יותר נכון בשנתיים האחרונות סובלת ממתח ולחץ נפשי בגלל הסיפור שלי שלא נגמר עם הצבא. אני מוצאת את עצמי אפילו חולמת על הנושא הזה בלילה. בעקבות המתח והלחץ התפרץ אצלי תסמונת המעי הרגיז. אני פשוט רוצה לחזור להיות הילדה הרגועה שהייתי פעם. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור שלא נגמר
ד``ר אליהו סמואל26/10/2010למילי שלום
סופו של סיפור שאינו נגמר שהוא נתקע בגרון.
הוא הופך להיות לסוגיה שאינה מעוכלת וגם לא מושלכת, היא פשוט שוכנת מנותקת ומטרידה.
לכן אנו קוראים לתהליך עיבוד רגשי של קומפליקט.
מדובר בתהליך פסיכולוגי שאנו מבצעים באופן ספונטני ולעיתים צרייכם להעזר באיש מקצוע.
אין קיצורי דרך, אין תהליכים של עצות בפרוטה וחיסול הנפש דרך רסיס דוחה זכרונות ורגשות. צריך לעבור דרך הכאב ומשם לצמוח.
תסמונת המעי הרגיש מבחינות מסוימות היא שפה של הגוף ביטוי לעצם התקועה ואינה מעוכלת או מושלכת.
התהליך פסיכולוגי בלתי נמנע, דחייתו רק יכולה להקשות את הטיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכן לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיכיאטר המליץ על 0.25 סירופ ריספונדד``ר אליהו סמואל24/10/2010
שלום
יש לי ילד בן 9 עם חוסר בשלות רגשית,התנהגות לא בשלה,ילדותית,עקשן וחסר גבולות.הפסיכיאטר המליץ על 0.25 סירופ ריספונד.
האם זו תרופה למחלות נפש?כי זה לא המקרה.אודה להתייחסותך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד -מחלה נפשית
ד``ר אליהו סמואל25/10/2010לאמא שלום
המונח מחלה נפשית מטעה לחלוטין. אין מונח כזה בספרות המדעית זה מונח פופולרי.
מינון שניתן מתאים מאוד לתופעות שאת מתארת.
אולם,אולם.... מתן תרופה ללא טיפול מקצועי על ידי איש מקצוע קליני בשיחות -משחק פרטני עלול לפספס את תכלית הטיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדיםונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכופאטיםlayla daimond23/10/2010
מהו אחוז הפסיכופאטים בקרב פסיכולוגים ?
מהו אחוז הפסיכופאטיות בקרב נשים פסיכולוגיות ?
מהו אחוז הפסיכופאטים בקרב האוכלוסיה הכללית ?
איך מזהים פסיכולוגית פסיכופאטית ?
מה יהיו מאפיניי ההתנהגות שלה , כלומר איך הם יבואו לידיי ביטויי במסגרת יחסיה עם מטופלת עם פגיעה מוחית שאפשר לנצל אותה ולעשות עליה כל מניפולציה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפגע מאיש מקצוע
ד``ר אליהו סמואל24/10/2010לבלו שלום
שאלתך כנראה אינה ממקום של מחקר אלא ממקום של פגיעה.
אגב איני מכיר מחקר בנושא זה.
עצתי:
1. בדוק מה הרישון המקצועי ומה טיבו, לצערנו לא כל אדם המציג עצמו כפסיכולוג הוא אכן פסיכולוג מוכר מטעם משרד הבריאות,והאגודה של הפסיכולוגים. כל פסיכולוג מטפל נושא מספר זיהוי תקף מטעם משרד הבריאות. ( מה שמכונה פסיכוטרפיסטים למינהם אין להם רישיון תקף של משרד הבריאות)
2. יש לדבר אישית ולבדוק עם איש המקצוע בסוגיה שאתה חש פגוע.
3. במידה ויש מרכיב אוביקטיבי לתלונתך אתה יכול לפנות לוועדה האתית של הפסיכולוגים וגם למשרד הבריאות.
4. כמובן שניתן לפנות גם לבית משפט.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנית בת 17נילי22/10/2010
הכול התחיל מריב שטותי ביני לבין אמי. זה היה יום שהייתי נורא עצבנית והיא רצתה שאני אלך לקחת שמלה שלי מהמתפרה אמרתי לה שלא כי היא אמרה שהיא תיקח ואז התחלתי לצרוח בגלל שהיא מתחילה לריב על שטויות. ועוד אומרת לי שהיא סוף סוף קלטה שבאמת יש לי "בעיה בראש". עצם החוצפה להגיד דבר כזה. בכלל היא לא מבינה אותי. ועוד אומרת לי שאחותי כן בגלל שהיא הולכת מדי פען לקניון היא פתאום "עצמאית" מה השטויות האלה גם אני יכולה ללכת לבד לקניון אז מה? נמאס לי מההשוואות האלה כל הזמן אני מוצאת את עצמי כל הזמן עצבנית ואני מפחדת שיום אחד אני פשוט אתמוטט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבנית בת 17 - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/10/2010לנילי שלום
אני מבין את פגיעותך, אכן דברי אימך לא היו קלים. אני מניח שגם היא מודאגת אולם היא לא יודעת איך להגיד לך את זה.
עצתי האישית לפנות לאיש מקצוע קליני ( עו"ס קליני, פסיכיאטר ילדים או פסיכולוג קליני)
לצורך הערכה והמלצות לטיפול. נראה שגם אימך תסכים על כך.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של פרוזק וריספרדלסיגל18/10/2010
שלום רב לד"ר שפירא
בני בן 12 וחצי עם סף תסכול נמוך,חרדה חברתית, ומחשבות טרדניות. קיבל מהפסיכיאטר פרוזאק לקחת בוקר ובערב חצי כדור (של 1 מ"ג ) ריספרדל, אני קצת חוששת מהשילוב אחרי שקראתי מאמרים שונים ברשת ועדיין לא התחלתי את הטיפול . אודה לך על תגובתך.
סיגל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של פרוזק וריספרדל - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/10/2010שלום רב סיגל אין בעיה לשלב תרופות והשילוב שציינת הוא שילוב מקובל בהרבה מקרים. כמובן כאשר נותנים לילד 2 תרופות המעקב צריך להיות יותר צמוד וגם העובדה שכדי להגיע לאפקט הטיפולי ניתן לתת מינונים קטנים יותר מאחר ויש תגובה על פירוק התרופה בכבד כאשר משלבים 2 תרופות ולעיתים זה יכול לגרום לתופעות לוואי של מינון יתר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוזהמיכל17/10/2010
הבן שלי בן 15, חולה במחלה אפילפטית קשה. סוף סוף אחרי נסיונות רבים הצלחנו למצוא לו תרופה לקשב וריכוז - אדרל.
לפני כשבועיים, לאחר תקופה של שבועיים ללא אדרל (לא היה ניתן להשיג בארץ) חטף התקף פסיכוטי שליווה אותו מספר ימים. לא היה מחובר למציאות,מספר נסיונות אובדניים. פניתי לפסיכיאטרית בבית החולים שנתנה לו זיפרקסה, בינתיים 2.5 מ"ג. ההתקף עבר (עוד לפני השימוש בזיפרקסה),הוא בינתיים בבית, נאסר עליו ללכת לביה"ס. העניין הוא שהפסיכיאטרית חושדת שיש קשר בין השימוש באדרל לבין הפסיכוזה. מה דעתכם? הרי הפסקתי את השמוש באדרל שבועיים לפני. אני חוששת, ללא האדרל אין לו סיכוי בביה"ס ואין סיכוי מבחינה חברתית. דעתכם חשובה לי.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוזה - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/10/2010לבן שלך יש מספר גורמי נגד לטיפול בסטימולנטים: אפילפסיה ומצב פסיכוטי אבל בהחלט ניתן לתת סטימולנטים כגון אדרל במצבים כאלו במידה והמצב האפילפטי מאוזן והמצב הפסיכוטי מאוזן. כמובן טיפול במספר תרופות ובמיוחד במקרה של הבן שלך דורש מעקב צמוד וזהירות רבה. על פניו לא נראה שהמצב הפסיכוטי נבע מהאדרל מאחר והפסקתם שבועיים לפני הפסיכוזה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרלמיכל14/10/2010
בני מטופל באדרל רגיל של 30 מ"ג בהצלחה. כשפניתי לנוירולוג על מנת לקבל אדרל שיכסה אותו כל שעות היום הציע לטפל באדרל 30 מ"ג xr. בתחושה שלי האדרל הארוך טווח לא יהיה יעיל עבורו כיוון שהמינון לא יהיה מספק. מה עושים במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/10/2010למיכל שלום
אני מעריך את רצונו הכן של הרופא לטפל בבנך, וגם את תחושותיך הסובקטיבים.
מתן תרופות זאת מלאכה בה פועלים עקרונות של ידע וכן משחק של נסיון וטעיה.
לצערי אין תשובת בית ספר חדה וברורה לשאלתך, תגובת תרופות היא גם אינדבידואלית.
יתרה מזאת , את מטופלת אצל נוירולוג, פורום זה מנוהל על ידי פסיכיאטרים של הילד גישתנו שונה במעט ולפעמים בהרבה מנוירולוגים.
יקשה עלי לתת לך יעוץ ובמיוחד כאשר את מדברת תחושתך עם תחושות לא מתכחים,
כמובן צריך להכיר אותך ואת הילד כדי לבחון את תחושתייך.
תמיד אפשר להוסיף ריטלין או לעבור לתרופה בעלת מרכיב של ריטלין בעל משך פעילות ארוך יותר.
יש לדעת שגם בהפרעת קשב וריכוז אין מדובר בנטו הפרעה ביולוגית שרק תרופה יאה לה.
בניגוד לגישה של כמה נוירולוגים רוב הפסיכיאטרים מאמינים שיש עוד משהו מעבר לכימיקלים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)