מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות רגשיותאדוה29/11/2010
הבן שלי היום בן שבע עלה השנה לכיתה א'
מאז הגן אובחן כסובל מבעיות רגשיות שבאות לידיי ביטוי בהתקפיי זעם(הופך את הפרצוץ לכועס, דופק ובועט בדלתות, מאיף דברים), אי יכולת לקבל את המילה לא, וקושי להיות רחוק ממני (האמא)
התחלנו השנה טיפול אצל פסיכולוגית בית הספר(שמכירה אותו עוד מהגן ומאז לא הצליחה לעשות כלום,גם לא כל כך ניסתה) שהפנתה אותנו לבדיקות מרובות (בדיקת שמיעה, אף אוזן גרון, ראיה, קשב וריכוז, נאורולוג, אפילו פסיכיאטר)
לקחתי אותו לכל הבדיקות הבעיה היא שלא מוצא חן בענייה שהפסיכיאטר אמר שהוא לא רואה בעיה פסיכיאטרית אלה רק בעיה רגשית וזקוק אך ורק לטיפול רגשי והדרכת הורים
אפילו התקשרה לפסיכיאטר ושאלה אותו איך הוא לא רואה בעיה והוא אמר לה שבאמת לא ראה שום בעיה פסיכיאטרית והיא עומדת על זה שאני יקח אותו לעוד פסיכיאטר
בנתיים היא לא עושה שום דבר לא שיחות עם הילד ולא כלום, רק איבחונים ובדיקות
ביקשתי ממנה שתשב עם הילד ותדבר איתו ותנסה להבין למה הוא מתנהג ככה היא אמרה שהוא בעצמו לא יודע
ניראה לי מאוד מוזר
בנתיים אני יושבת רוב היום איתו בבית הספר רק כדיי שלא יפסיד חומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות - תגובה
ד``ר אבי שפירא04/12/2010חוות דעת שניה כדאי מאד במקרה שלכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם בני בן השנתייםמיואשתתת29/11/2010
בני בן שנתיים ושלושה חודשים נהיה מאוד אלים בכמה חודשים האחרונים, אם הוא לא מקבל משהו שהוא רוצה הוא מתחיל להרביץ לעצמו בראש לצרוח ולזרוק כל מה שיש לו בידיים. השנה הוא התחיל ללכת לפעוטון ושלשום הוא שרט ילד בפעוטון ונשך שני ילדים, הגננת אומרת שהוא אוהב את הילדים ועושה את זה מתוך אהבה או לא יודעת מה. אני כבר לא יודעת למי לפנות ומה לעשות הגננת אמרה שתדבר עם המנהלת והם יראו מה יעשו בקשר אליו בבקשה תייעצו לי מה לעשות אני על סף יאוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מיואשתתת29/11/2010נולד לי תינוק לפניי שלושה חודשים ומאז המצב החמיר!
הוא נורא מקנא ולפעמים בא ונותן מכות לעגלה, וגם היחס שלו כלפיי השתנה מאוד, הוא בקושי מתייחס אליי וכל פעם כשאני מבקשת ממנו חיבוק או נשיקה הוא מתחיל צעוק "ביי" בכל הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/11/2010שלום רב לך
חשוב מאד להגיע לפסיכולוג של הגיל הרך 0-6 שיוכל לעזור לילדים ולהורים כיצד להימנע מתגובות כפי שאת מציינת. יש לכל בית חולים גדול בארץ מסגרת של פסכיאטריה של הגיל הרך 0-6 שם תוכלי לקבל הכוונה ועזרה. יש אור בקצה המנהרה לא להתייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אני יכולה לגרום לעצמי להתאשפז?נואשת28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כיצד אני יכולה לגרום לעצמי להתאשפז? - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/11/2010תוכלי להגיע לחדר מיון בבית חולים ולהיבדק ע"י פסכיאטר.בבדיקה יוחלט אם תטופלי באישפוז או במרפאה
בברכה ד"ר אבי שפירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין לונגטלי25/11/2010
שלום דוקטור.
לפני כחודשיים ניסיתי לראשונה חתת לילד שלי ריטלין 10 קצר. (גם התייעצתי איתכם תןך כדי כי ריטלין איצלינו משולב עם ריספרדל). התרופה ללא ספק השפיעה על הילד לזמן די מוגבל (שעה - שעה וחצי בקושי ) אבל הריבאונד היה קשה מאוד. הילד היה נורא עצבני , מתפרע , אגרסיבי - בקיצור כל התופעות שבגללן הילד לוקח ריספרדל הופיעו פתאום לזמן של ריבאונד (חצי שעה - עד ארבעים דקות). עכשיו הרופאה ממליצה לנסות ריטלין 20 ארוך. אבל אני לא ממש קיבלתי תשובה - למה הוא אמור להיות טוב יותר. כי אם הוא משתחרר בגוף פעמיים כל פעם 10 אז זה אותו הדבר. בדיוק אותו מינון רק שאחרי הצהריים אין ממש צורך בריטלין כי כאשר ילד בבית אני מסתדרת איתו. וגם אמור להיות כאן ריבאונד פעמיים. אז אם אני מבינה נכון זה אותה התרופה בדיוק רק עם היתי נותנן לילד ריטלין 10 קצר פעמיים ביום אחרי 4 שעות. אז למה צריך אותו? ועד שיאלה - באחד המאמרים קראתי שקונצ'רטא כוללת בסך הכל 5 מ"ל של תרופה פעילה במקום 10 או 20 כמו בריטלין הרגיל, לכן התרופה הרבה יותר כי היא בעצם " מעובדת". האם זה נכון ואולי כדי את הקונצ'רטא בכלל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לונג - תגובה
ד``ר אליהו סמואל26/11/2010לטלי שלום
בחלק מהמידע שכתבת - המידע מדויק. אולם בביולוגי יש לנו נתון נוסף שהוא קריטי. תגובת גוף היא אינדבידואלית-אישית. כל אורגניז מגיב קצת אחרת ואין לנו יכולו לנבא, מי יגיב כך או אחרת. בעוד שבפיזיקה רגילה (לא קוונטית) יש מציאות שהיא רק אחת הרי בביולוגיה יש טווח מצבים אפשריים. יש כאלה שיגיבו בריבאונד לתרופה מסוימת ולא לאחרת.
יש כמובן הסברים שלאחר תוצאות אולם אין הן מספקים.
תתודגש העובדה הניצחת והמוזרה שעד עצם היום אין אנו יודעים כיצד הריטלין משפיע על הלוקים בהפרעת קשב וריכוז. כל הידע העומד ברשותינו הוא מידע סטטיסטי בלבד.
ולסיכום, רפואה היא לא מדע מדויק,יש ברפואה גם מרכיב אישי סוביקטיבי.- כל הרופאים מכללים בעבודתם גם את נסיונם האישי-שאינו בהכרח מדעי עד הסוף- וטוב שכך.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניולפטילאני24/11/2010
קיבלנו מרשם לתרופה זו
רציתי לדעת עד כמה היא שונה מריספרדל והאם ישנם תופעות לוואי
"ידועות" ,
והאם התרופה הנ"ל נמצאת מספיק זמן בשוק (כמו ריספרדל למשל)
קצת מלחיץ אותי לתת אותה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניולפטיל - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/11/2010לאבי שלום
אכן תרופה ישנה נושנה. שייכת לדור הישן עם כל תופעות הלוואי שלהם.
הייתרון אפשר לתת מינון קטן וקיומו בצורה נוזלית ניתן בטיפות.
דאגותיך מוצדקות ולכן הקשר והאמון באיש המקצוע חיוני ונחוץ בטיפול שכזה.
בברכה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדיםן ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אני24/11/2010האם התרופה יכולה לעשות נזק?
אסביר למה אני מתקוונת - פעם נתתי לילדה ריספונד והלכנו לקניון
ומאז יש לה פחד ממעקה מזכוכית (יש אותם בקניונים)מה שלא היה קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/11/2010לא ידוע לי על נזק מסוג כזה, או נזק לא הפיך במינון קטן כמובן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מאשפזים נער שאינו מסוכן לסביבהאמא מודאגת22/11/2010
שלום רב,
למה מאשפזים נער במח' סגורה מזה שבועיים ולא ניתנת הבחנה ורוצים לאשפז לעוד חודש. לא עושים לו כלום שם פרט לזה שהוא רוצה לחזור הבייתה. הרופאים לא משתפי פעולה ולא רוצי להיפגש עמנו. אנא ייעץ כיצד ניתן לשחררו ולאכוף את המערכת אשר רואה בבני תקציב בלבד. האם האשפוז עלול לעשות לו נזק וטראומה? יש לציין שבני ילד חכם. נבון וכל השבועיים התנהג יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז כפוי וחוקי המדינה
ד``ר אליהו סמואל22/11/2010לאמא דואגת
יש לזכור שאילו לא החלטות של הרופאים מדובר בחוקי המדינה שנחקקו בכנסת....
יש לפנות למנהל המחלקה. אפשר לבקש גם חוות דעת שניה ,
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות באבחנה וצבאשני22/11/2010
הבן שלי אושפז בגלל טעות באבחנה: חשבו שיש סכיזופרניה והתברר שזו טעות, יש לו או סי די.
למרות זאת,ההצבא לא מוכן לגייסו.
הוועדה הרפואית העליונה שראיינה אותו, למרות המלצות הרופאים שטיפלו בו, פסלה אותו משירות.
בני חזר לתפקוד והוא כרגע משלים בגרויות.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות באבחנה וצבא - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/11/2010לשני שלום
אכן בעיה אבל מוכרת ולא ראשונה במערכת.
אשפוז במחלקה סגורה מעבר לשבוע מחייב הודעה למשרד הבריאות ואות קין לכל החיים.
עצוב, אבל מדובר בתקנות עתיקות ביותר.
כידוע לי אפשר לשנות זאת במסלול שכבר ביצעתם , ובאם היא נכשלה אז האלטרנטיבה היא דרך השדה המשפטי. כולל מחיקת רישום במשרד הבריאות.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותנטע22/11/2010
בני בן 15 וחצי, סובל מADHD, מאז ומתמיד סבל מחרדות והפרעות שינה.
בשנתיים האחרונות לערך, הנער ישן עם טלויזיה דלוקה בחדרו עם קול נמוך, עם אור דלוק במרפסת הצמודה לחדרו, הוא מתכסה עם השמיכה עד מעל הראש, וישן עם אגרופן (כלי נשק עתיק ששימש ללחימה, וזה השימוש היחיד שהוא עושה בו) לידו.
אנו למדנו במשך הזמן לקבל את הפחד שלו, כל עוד זה הסתכם בדברים אלה.
הנער כל הזמן טען שהוא פוחד שיבוא גנב, והוא מגן על עצמו.
אך ניתן לציין שכל אלה לא עזרו לשנתו שנדדה כל הזמן, וריבוי הקימות שלו בלילות.
מצד שני למרות כל החרדות והפחדים, הנער אוהב מאוד לצפות בסרטי אימה, למרות שאנו משתדלים אותו לא לצפות בסרטים אלו, כי החרדות שלו יתגברו, אין הדבר עוזר.
בחודש האחרון חל שינוי בהתנהגות הנער, הוא מחכה שאנו נלך לישון, וניגש למיטת אחיו הצעיר בן ה5 וחצי, ומעביר אותו לישון לידו .
בתחילה הוא טען שאחיו הצעיר, בא אליו באמצע הלילה כיוון שהוא פוחד, משנשאל הצעיר מה קרה, טען הוא כי אחיו הגדול בא אליו בלילה ומעביר אותו למיטה שלו, בלי שהוא יבקש.
התחלנו לעקוב וגילנו שהנער מעביר את אחיו לידו, בלי שזה יבקש כלל.
ביקשנו ממנו מספר פעמים להניח לו, ולא להעביר אותו, כי זה מפריע לשינת אחיו הצעיר
והנער אמר הוא רוצה לישון לידי, והתחיל לשכנע את הצעיר לבוא לישון לידו מתחילת השינה.
אתמול בערב ביקשנו ממנו שוב לא להעביר את אחיו, לאחר שנירדם במיטתו, והלכנו לישון, אחרי כחצי שעה, שמענו אותו ניגש למיטת אחיו ומנסה להעבירו.
בשיחה שקיימנו איתו, הנער התחיל לספר, כי הוא לא יכול לישון בחדרו, כי החדר הורג אותו, הוא לא יכול לישון לבד, הקירות הורגים אותו, ובהמשך הוא סיפר כי הוא שומע בלילה קול של גבר מדבר חזק, וכי בקירות יש חרקים שעושים רעש, ויש עכביש גדול בפינת החדר, ולכן הוא לא יכול לישון לבד, וזה שאחיו הקטן לידו, זה נותן לו קצת ביטחון
אנא עצתך, האם יש לפנות למרפאת שינה לבדוק את שנתו, האם יש לפנות לרופא אחר
אודה לעזרתך הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות מוזרות
ד``ר אליהו סמואל22/11/2010לנטע שלום
לא מדובר בבעיות שינה כלל וכלל מדובר בחרדת בעלות אופי חריג.
יש לפנות לפסיכיאטר ילדים ונוער הבקיא במתבגרים, לצורך אבחון והמלצות טיפול.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית חולים פסיכיאטרי פרטידוד21/11/2010
האם יש בארץ בית חולים פסיכיאטרי פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית חולים פסיכיאטרי פרטי - תגובה
ד``ר אליהו סמואל21/11/2010לדויד שלום
לא ידוע לי, אולם יש מכונים המספקים שרותי טיפול המכונים "אשפוז בית" לצעירים.
יש מסגרות שיקום מסמים בקיבוצים מסוימים אשר ממלאים במידה מסוימת את החלל הזה.
בית חולים פסיכיאטרי לא ידוע לי. מדובר לרוב באשפוזים ארוכים העלות גבוהה ולכן גם הביקוש נמוך. בחו"ל בהחלט שיש.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים מגיל 7אלמונית21/11/2010
בן זוגי סובל מטיקים בפנים ובכתף מגיל 7, פרט לכך בריא לגמרי. כיום בן 27.אקדמאי וונורמטיבי
מה הסיכוי שיעבור או יחמיר?
האם קשור לטורט? (לא מקלל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים מגיל 7 נורמטיבי
ד``ר אליהו סמואל21/11/2010לאלמונית שלום
באם נורמטיבי ואקדמאי עדיף כי יבדק על ידי נוירולוג לצורך בחינת אופי הטיק.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסחן19/11/2010
שלום לכולם,עד לפני חודשיים הייתי מאושרת ובריאה ואז הודיעו לי שאני מפסיקה טיפול במרפאה כלשהו וזה גרם לי לבחילות קשות ואיבוד החשק לאכול.
הייתי במשקל 52 וכיום אני 40.
יש לי התקפי חרדה מלאכול כי אני מפחדת להקיא,וכול המשפחה שלי דואגת שיאשפזו אותי בשלוותה.
הייתי אצל פסיכיטרית שהמליצה לי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג.
רציתי לדעת אם זה בסדר שאני אתחיל עם 5 מ"ג קודם ומה התופעות לוואי של התרופה הזאת.
תטדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/11/2010תתחילי לפי הוראות הפסכיאטרית
בהחלט אפשר להתחיל בחצי כדור ולהעלות בהדרגה
כמובן תוך מעקב פסכיאטרי
תופעות הלוואי הם כמו כל התרופות המעלות סרוטונין כגון פריזמה, סרוקסט, ציפרמיל, פרוזק, ואחרות. בגדול תופעות הלוואי הם מינוריות אם כי יש מטופלים שמגיבים בבחילות , כאבי בטן . כדאי בכל מקרה לקרוא בדף התרופה את כל תופעות הלוואי רובם נדירות ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
חן23/11/2010תודה על התגובה
יש לי שאלה נוספת...תוך כמה זמן התופעות הלוואי יתחילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר אליהו סמואל23/11/2010לחן שלום
תופעות לוואי מוקדמות מתחילות בטווח שבין שעות לפחות משבוע.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילידם ונוער
עמית במכון לפסיכואנליה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
חן02/12/2010רציתי לדעת אם אני ארסק את הכדור ואקח את זה עם דבש מה הסיכוים שעדיין יהיה לי תופעות לוואי.אם אני אדלל את זה ואתחיל בקטנה מה הסיכוי שהיה לי תופעות לוואי?מה הסטטיסטקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר אבי שפירא04/12/2010בד"כ שנוטלים תרופות באופן הדרגתי התופעות לוואי מינוריות אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סף פרכוסיעל18/11/2010
בני,בן ה-15 חולה במחלה אפילפטית קשה. לאחרונה,עקב התקפי זעם קשים הוסיפה לו הפסיכיאטרית זיפרקסה 5 מ"ג. ההצלחה עם התרופה היתה גדולה. שינוי משמעותי במצב הרוח שלו.שקט,נחמד,שליו. העניין הוא שתדירות הפרכוסים עלתה משמעותית עם הוספת התרופה. האם ידועות תרופות אנטי פסיכוטיות שלא מורידות את סף הפרכוס?ואם יש כאלה מה ה"מחיר" שמשלמים כשלוקחים אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סף פרכוס - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/11/2010תרופות אנטי פסיכוטיות מורידות סף פרכוס ולעיתים צריך להעלות את מינון התרופה האנטי אפילפטית זה ה"מחיר".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני במצוקהיעל17/11/2010
אני אמא לילד מקסים בן 10. תלמיד טוב וחרוץ. בחודש האחרון הילד נמצא במצוקה בבית הספר ובוכה בכי ממושך שלא ניתן להרגיעו. הבכי נמשך שעות.
הבכי הוא עד כדי כך שבית הספר נמצא במצוקה וכל פעם קורא לנו, ההורים, לבוא לקחת אותו. בבית הוא נרגע. הוא טוען כי הוא בוכה כי התגעגע אלי. הבכי קורה אחת ליומיים שלושה, בתחילה זה היה לעיתים רחוקות וכעת בתדירות יומיומית.
יש לציין שהילד מבודד חברתית וקשה לו ליצור קשרים חברתיים בכיתה.
פניתי לייעוץ פסיכולוגי, אך מי שפניתי אליו עסוק והתור הכי מוקדם הוא בעוד שלושה שבועות.
מה אוכל לעשות בינתיים?
בברכה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני במצוקה - תגובה
ד``ר אבי שפירא17/11/2010שלום רב חרדת פרידה היא בהחלט אפשרות והסיבה מדוע זה קרה רק החודש. כתבת שלא היו סימנים לכך קודם ובהחלט צריכה כאן הערכה מעמיקה גם של הילד, המשפחה וסביבת ביה"ס. קשה לתת יעוץ מה לעשות אלא להגיע בהקדם לאיש מקצוע כדאי בינתיים לערב את פסיכולוגית ביה"ס ואולי היא יכולה להתחיל בבדיקה של הילד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים אצל בן 10שירה16/11/2010
לבני הופיעו בזמן האחרון תנועות בלתי נשלטות (טיקים).
קראתי הרבה על הנושא, והבנתי שבשלב ראשון אין מה לעשות ושזה עשוי לחלוף אחרי מספר חודשים.
הבעיה היא שהטיקים אצלו מחליפים מקום - בתחילה תנועת ניעור ברגל במשך כמה שבועות- חודשים, אח"כ פקיקת אצבעות במשך מספר חודשים וכעת מתיחת צואר ולעיתים גם עיוות הפה.
שאלתי היא האם החלפת מיקום הטיק מצביעה על חומרת המקרה ועל הסיכוי שלו להפוך לכרוני? ובנוסף לכך, האם יש צורך בהערכה נוירולוגית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים אצל בן 10 - תגובה
ד``ר אבי שפירא17/11/2010כדאי להגיע לנוירולוג או פסכיאטר ילדים כדי לעשות הערכה אם זה מפריע לילד כדאי אף לשקול טיפול תרופתי. בד"כ טיקים עוברים ולשאלתך אין קשר לסוגי הטיקים ולכרונית של המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון בהכרח מלווה בפסיכוטיות?חייל16/11/2010
שלום,
ובכן אני חייל בצה"ל כבר 16 חודשים, ולפני כחודש התחיל לי דיכאון.
לפני כשבוע התחלתי להבין כי אכן מדובר בדיכאון לאחר שקראתי חומרים באינטרנט שראיתי כי תואמים את מה שאני חווה.
בפגישה האחרונה שלי עם הפסיכיאטר הצבאי, הוא טען בפניי שהוא חושש שיש לי סימפטומים פסיכוטים, אך איננו בטוח.
אין לי מושג ממה הוא הסיק את המסקנה הזאת, במיוחד מאחר ואני מרגיש שפוי לחלוטין,
מתקשר ועירני לסביבה.
עם הדיכאון השלמתי, אבל עם הפסיכוטיות שמעולם לא חוויתי אני פשוט לא מוכן להשלים,
בעיקר לאחר שנודע בפניי ע"י רופא היחידה שלי שפסיכוטיות עלולה לגרום לשחרורי מהצבא.
איך אני מוכיח שאינני לוקה במצב פסיכוטי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון בהכרח מלווה בפסיכוטיות? - תגובה
ד``ר אבי שפירא17/11/2010אם פסכיאטר צבאי העלה חשד כדאי לבצע הערכה אצל פסכיאטר אזרחי ולקבל חוות דעת נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)