מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד חרד ודיכאוני לאחר ניתוחיעל22/12/2010
שלום רב,
בני בן ה-8 עבר לפני כחודש ניתוח אורטופדי שכתוצאה ממנו יהיה מרותק לכיסא גלגלים למשך כחצי שנה. במצב נורמלי מדובר בילד מאד ספורטיבי ואנרגטי.
הילד במצב ריגשי קשה, ממעט לאכול, מתעורר בוכה מסיוטים ולא מסוגל להרגע זמן רב, תוקפן וחסר סבלונות ובעל גישה שלילית לכל דבר.
לאחרונה הלילהות הפכו קשים ביותר, הוא צורח שעות והחל לגלות סימני אלימות כלפני עצמו וכלפינו ההורים כשאנחנו מנסים לנטרל את ההתקפה.
הרופאה המטפלת החליטה לתת לו קלונקס בטיפות לפני השינה.
יש לילד תיפקודי כבד גבוהים מהנורמה ועדיין לא נעשה בירור לפשר הביעה (זה התגלה בהכנות לניתוח וטרם התפננו לברר סוגיה זו).
האם יש בעיה לקחת קלונקס בידיעה שתפקודי הכבד אינם תקינים? כרגע הומלץ לנו לנסות את הקלונקס למשך שבוע.
תודה על תשובתכם,
האמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד חרד ודיכאוני לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/12/2010ליעל שלום
אכן אכן. מדובר בתגובה לניתוח . לאחרוע מטען פוסט טראומטי שיכול להמשך כצלקת למשך חיים שלמים.
לא הייתי מסתפק רק בקלונקס שהיא תרופה אפשרי למצב זה, למרות הכבד. יש לדרוש ואני מדגיש שוב לדרוש את ההתערבות של גורמי הטיפול כלומר עובד סוציאלי וכן פסיכולוג רפואי אין לוותר עליהם. לא הכל עובר במניפולציה כימית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 וחצי - חשד לסכיזופרניהטל22/12/2010
שלום רב, בני אובחן לפני שבועיים ב MCDD. לאחר מכן פסיכולוגית שהחלה טיפול איתו הסבירה לי שנראה כי הוא בעצם בהגדרה זו עקב מחשבות שווא , ואמונות שווא.
יש אפשרות שהוא מסוכן לעצמו, וזקוק להשגחה כל הזמן. לפני כן חשבתי שהוא אוטיסט וחשבתי שהוא יקבל עזרה כאוטיסט, אז יקבל גמלת ילד נכה ונוכל להצמיד לו מישהי לביה"ס שתשגיח עליו. האם בתואר החדש MCDD או סכיזופרניה הוא יוכל לקבל סיוע גם כן? הוא מקבל כרגע פריזמה וריטלין, אבל בקרוב אולי ישנו לו את התרופות.
תודה, טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 וחצי - חשד לסכיזופרניה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל22/12/2010לטל שלום
אין אנו בפורום מיעצים בסוגיות של ביטוח לאומי.
אולם בתקנות הביטוח יש הגדרות נוספות על הפרעה אוטיסטית התואמות להגדרות שקיבלת.
במידה ולא תקבלי זכאות לגמלה מלאה מסיבות שונות את רשאית לפנות לערר של ביטוח לאומי.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות באבחוןשני20/12/2010
האם זה שכיח שטועים ומאבחנים סכיזופרניה במקום או סי די קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות באבחון - תגובה
ד``ר אליהו סמואל20/12/2010אכן יש טעיות ובמיוחד בילדים.
בסך הכל סכיזופרניה נדירה בילדים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתגובתך- שילוב תרופותסיגל20/12/2010
מאת סיגל
ראשית תודה על תגובתך
בנושא של שילוב התרופות פרוזאק,ריספרדל וקונצרטה, כתבת לי שבד"כ ניתן להוריד בהדרגה את הריספרדל , במקרה שלנו הריספרדל ניתן בגלל מחשבות טורדניות ולא בגלל היפרקטיביות, האם גם במקרה הזה נהוג להפחית את הריספרדל? (הילד בן 13)
תודה על תגובתך.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתגובתך- שילוב תרופות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל20/12/2010לסיגל שלום.
הורדת התרופה מבטאת שיקול קליני. אין דובר בפרוטוקול אוטומטי אלא בשיקול הנובע מהיכרות אישית וליווי.
ולכן אני חוזר על המלצת אמיתי ד"ר שפירא. אין לבצע שום שינוי לבד. יש להתיעץ עם הרופא, במידה והדברים לא ברורים יש להתיעץ עימו.
לצערנו אין תחליף לרופא בשר ודם,יעוץ באינטרנט אינו יכול להחליף רופא אנושי. לפחות לא במאה הזאת.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באליייייייי למווווווות כבר !!!!!!!!חסוי19/12/2010
באליייי למות נימאס לי כבר מהחיים האלו
אני בת 14 וחצי ואני כל הזמן רבה עם ההורים שלי על כל דבק קטן הם נגדי אני גם אחות הגדולה בבית אז הכל ישר נופל עלייייי!!! הם משפילים אותי תמיד מעליבים.. ואין לי כוח לשמוע כבר גם חברות אין לי ממש.. כך שלא משנה אם אני ימות או לא.וגם אמא שלי תמיד אומרת לי "תמותי יותר טווב שתמותי למה נולדת בכלל תעשי לנו מנוחה במשפחה"
שמיזה עוד יותר באלי למות! אין לי כל כך חברות עכשיו כי גם עברתי דירה לעיר אחרת ועזבתי את כל החברות שלי עזבתי בכלל את כל הסביבה. וההורים שלי הכריחו אותי לעבור בצפר.
לא חשבתי בכלל להכנס ולבדוק על זה באתר. אמרתי אני ינסה פעם אחרונה ואם לא נימאס לי כבר מהחיים האלו . לגמור את החיים וזהוו שאני חושבת על זה אין לי על מה לחיות בכלל אבא שלי מושפע מאמא שלי כל מה שהיא אומרת הוא ישר מאשר לה את מה שהיא אומרת. [מפחד אולי, ככה זה ניראה]. לא ניראלי שאמא שלי אוהבת אותי למרות שהיא אמא שלי. כל דבר שאני לא מדבת בסדר לא במקום היא ישר צועקת ישר היא מתעצבנת אם נאבד בבית משהו הכי קטן ישר היא צועקת עלי ומשתגעת בבית ממש כמו משוגעת.
מקווה שתעזרו לי.... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תקווה
ד``ר אליהו סמואל19/12/2010לשם החסוי שלום
בוודאי שאפשר לעזור אולם לא דרך האינטרנט- לצורך עזרה צריך לשתף.
אני מקווה שפנית גם לאתר פסיכולוגי - או אתרים אחרים. אבל דעי לך שהאינטרנט הוא רק מאיץ אבל לא יכול לעשות את העבודה- צריך להפגש פנים אל פנים עם איש מקצוע...
אפשר בשלב ביניים לפנות לער"ן בטלפון.
אפשר ליועצת בית הספר- בשביל זה היא קיימת.
אפשר לפנות למוקד עזרה של נערות במצוקה של משרד הרווחה.
אפשר גם למרכז טיפול במתבגרים- שם אפשר לפנות גם ללא ההורים.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלדני19/12/2010
שלום,
תודה על תשובתך הקודמת
היום מאחר והילד צריך טיפול גם אצל פסיכולוג וגם אצל פסיכיאטר, ואנו משתמשים בטיפול פרטי, מדובר בהוצאה מאוד כבדה עבורינו. זאת יחד עם העובדה שאיננו בטוחים כלל שהפסיכולוג הנוכחי הוא מספיק טוב ומבין את בעיותיו של הילד (ככל הנראה הוא לא פסיכולוג אלא עובד סוציאלי).
בעבר ניסינו לפנות למרכז טל, ונאמר לנו שדרושה המתנה של חצי שנה ובגלל מצב הילד לא יכלנו להמתין.
האם אתה יכול להמליץ על איזשהו גוף/פסיכולוג/פסיכיאטר באזור הדרום (באר שבע וסביבותיה) שלא יהיה כרוך בהוצאה כבדה , ומצד שני מספיק טוב לטפל בבעיות של הילד .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל המלצות
ד``ר אליהו סמואל19/12/2010המשך...
באשר למרכז ציבורי--- למרות זמן ההמתנה הארוך צריך לשכנע אותם שמדובר במקרה דחוף שאינו סובל דיחוי, כמו על ידי פניה לחדר מיון ומסיבה מוצדקת. המרכזים הציבורים אמורים לטפל במצבים דחופים מייד - השאלה רק כיצד הם תופסים את המקרה.
גוף אחר אשר עשוי לקדם תור הינו גורם הרווחה, במידה והילד מוכר כילד המצוי בסיכון התפתחותי או בסיכון לעצמו או זולתו ואין הוא בטיפול ראוי אז החוק מחייב ידוע של עובד רווחה, ובתוקף הקשר עם הרווחה ניתן לבקש לקדם את הטיפול. אין גוף זה אחראי כמובן על המקצוענות ורמת הטיפול.
אין אנו יכולים להמליץ על אנשי טיפול- או גוף טיפולי כי הדבר יכול להראות ובצדק כשיפוטי ואין זה תפקידנו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אכן דיכאוןדני19/12/2010
שלום,
בני בן ה 16 עד לפני שנתיים היה תלמיד מצטיין בכיתה, שכל המורים רק דיברו כמה שהוא ילד מוצלח ותלמיד טוב.
ואז לפני כשנה התחילו איתו בעיות. כך למשל, הוא התכונן לבחינה ואז כנראה הרגיש שהוא לא מספיק מוכן והחליט לא לקום בבוקר לבחינה. כך זה נמשך מבחינה לבחינה, התחיל להחסיר הרבה בבית ספר, עד שהפסיק ללכת לבית ספר כלל. באותו זמן גם איבד קשר עם חברים בבית ספר וכל היום היה יושב בבית ומשחק במשחקי מחשב.
בבדיקות דם גילינו שיש לו חוסר B12 וברזל - קיבל ויטמינים וחשבנו אולי זה תרם למצבו, היום זה התאזן.
למרות הכל בבית ספר התחשבו בו ונתנו לו לגשת לבחינות בגרות בקיץ והוא אכן התכונן לבחינות, למד קשה והצליח. אך אז בתחילת השנה כשחשבנו שהכל יהיה בסדר, יום הראשון הוא עוד קם לבית ספר, - וזהו. פשוט הפסיק ללכת לבית ספר.
יש לציין שכשנה הוא סובל מפצעי בגרות, וייתכן שזה קשור למצבו , הוא כל הזמן טוען שהוא מכוער, למרות שאין זה נכון. מזה כ 3 חדשים הוא מקבל רקוטאן לפצעים.
ניסינו לקחת אותו לפסיכולוגים, אך הוא לא ממש שיתף פעולה, ניסינו לנתקו מהמחשב - ללא הצלחה.
אז לקחנו אותו לפסיכיאטרית, שקבעה אחרי שעת שיחה כי הילד סובל מדכאון ממושך ורשמה לו תרופה מסוג פרוזאק. מזה כחודש הוא לוקח את התרופה, אך אין שום שינוי במצבו. הוא שבועיים אחרונים כלל לא יצא מהבית. לפני שבוע לאחר שראו שאין לו שיפור, הוא החל לקחת בנוסף לכך קלונקס.
לפני מספר ימים החלטי לקחת אותו כמעט בכח למסעדה (שהיתה מלאה באנשים). במסעדה הילד נהיה ממש חיוור, ידיים שלו היו רועדות, העיניים שלו ממש היו מוזרות. הוא רץ מספר פעמים לשירותים, כנראה להסתכל במראה. ואז הוא התחיל פתאום לבכות בשקט.למען האמת עוד אף פעם לא ראיתי אותו במצב הזה. הוא לא מוכן להסביר מה קורה לו. אני לא בטוח שהוא גם מבין. הוא גם לא רצה לאכול כלום. בכלל לאחרונה הוא מאוד רזה ונראה כמו מקל. הוא ישן בשעות מאוד מוזרות, ער עד מאוחר בלילה.
אך למחרת הוא היה בסדר גמור, לקחתי אותו לסבא, רצה להכין עוגה, היה מרוצה ועם מצב רוח וגם אכל בסדר.
ושוב יש לי חשד שהוא לא הולך לבית ספר מאותה סיבה - אולי הוא נכנס למצב כזה של לחץ ולכן הוא נמנע מלעשות זאת.
יש לציין גם שיש לו פחדים נוספים - הוא מפחד מאוד מבדיקת דם, לפעמים מחוויר מאוד תוך כדי בדיקה ומתחיל לרעוד.
בבריכה כשהיה הולך היה מתבייש להוריד חולצה ועוד. אמו מספרת שלאחרונה יש לו לפעמים מחשבות אובדניות.
אך אני דווקה הרבה פעמים רואה אותו שהוא צוחק ומרוצה - האם זה לא אומר שאבחנת דכאון לא בהכרח נכונה?
אני רוצה להוסיף , שאנחנו הורים גרושים, ולמרות שהוא גר עם אחות גדולה בשנה, הם ביחסים מאוד לא טובים.
מה לעשות עם הילד, כי מצבו מתדרדר ואני מפחד שהטיפול שהוא מקבל אינו מתאים לו?
אני רוצה להוסיף שפסיכולוג אחר , שהוא הספיק לראות אותו 2 פגישות עד שהפסיק ללכת אליו התרשם שיש לו חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה יש לילד?
ד``ר אליהו סמואל19/12/2010לדני שלום
אכן תארת באריכות את המצב.
ואין בדעתי להפוך את דעתי כדעה החלטית מאחר ואבחון מחייב הכרה אישית. אחר הכל מדובר באבחון קליני- וזאת משמעות המושג.
אולם. התמונה המוצגת היא של דיכאון ואין זה שולל שיהיה בו מרכיב של חרדה. כמעט בכל דיכאון יש מרכיב של חרדה. ואכן תחת הטיפול בפרוזק יתן והחלק של החרדה בולט יותר, ולכן הוסף הקלונקס. במתבגרית הסימפטומים של הדיכאון שונים במקצת מזה של המבוגרים, ולא תמיד התמונה ברורה.
רצוי שגם הפסיכיאטר יחווה את דעתו. ויתרה מזאת חובה שתהיה תקשורת ראויה בין הפסיכיאטר לפסיכולוג. אני אישית מעדיף שהפסיכיאטר יהיה גם הפסיכולוג- אולם זה לא תמיד אפשרי. ובמיוחד שהקשר עם הפסיכיאטר טוב.
יש לבחון את מתן הרקוטן, יש דיווחים כבדי משקל על השפעת הרקטון על מצב הרוח. האינטרנט מלא בחומר על כך.
בהצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא שילוב תרופותסיגל15/12/2010
שלום רב,
בני בקרוב יהיה בן 13 , קיבל מפסיכיאטר 20 ג"ר פרוזאק בבוקר ובנוסף ריספרדל חצי כדור של 1 מ"ג בערב. לוקח את הטיפול מזה חודשיים, בימים האחרונים ולבקשת בית הספר ערכנו לו אבחון של קשב וריכוז ורשמו לו קונצרטה 27 מ"ג . אני מאד חוששת לתת לו ולהעמיס עליו כל כך הרבה תרופות, רציתי לדעת על השילוב הנ"ל: פרוזאק+ריספרדל+קונצרטה.
תודה...האם המוטרדת מאד.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא שילוב תרופות - תגובה
ד``ר אבי שפירא16/12/2010שלום רב אם מינון הקונצרטה הוא יעיל בד"כ ניתן להפחית את הריספרדל בהדרגה בכל מקרה חשוב ביותר מעקב רציף אצל הפסכיאטר המטפל ולא לשנות טיפול מבלי ידיעתו
אפשר לעיתים לתת מספר תרופות בו זמנית אך המעקב מחייב קשר רציף עם הפסכיאטר המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופותנועה14/12/2010
שלום,
בתי בת 12 סובלת מADHD, קשיי תקשורת, בעיות ויסות, חרדות. כיום מקבלת פריזמה וריטלין LA30. לומדת בבית ספר רגיל עם סייעת צמודה. בתקופה האחרונה יש עליה ברמת החרדה עקב לחץ גובר בלימודים. מתבטא בשבירת חפצים, צלחות, כוסות וכד'. מן התפרצויות כאלה שלא נתנות לשליטה, ואחר כך רגיעה. די מהר. יש גם חוסר מוטיבציה ללימודים. הכל משעמם, אין חשק לעשות כלום בכיתה וגם בשעורי בית.
הפסיכיאטרית המליצה על שינוי תרופתי, להפסיק עם הפריזמה והרטלין ולעבור לסטרטרה.
מה דעתך?
תודה מראש,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופות - תגובה
ד``ר אבי שפירא16/12/2010קשה לענות כך בשליפה מבלי להכיר את הילדה בהחלט סטראטרה תרופה משפרת אימפולסיביות וטובה למצב הרגשי הכללי של הילדה לא תמיד ההשפעה לקשב מספיקה ואז לעיתים ניתן להוסיף ריטלין או קונצרטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה והתייעצות..
נועה16/12/2010שלום לד"ר אבי שפירא,
בתנו היא ילדה גבולית, קשה לאבחון, יש בעיות מאד דומנננטיות כמו ה-ADHD ברמה קשה מאד. אבל מעבר לכך קשיי תקשורת, בעיות ויסות, חרדה. היינו אצל מספר פסיכיאטרים, כל אחד נתן אבחנה שונה. לא ברור מה ראשוני ומה משני. לי די ברור שהילדה היא PDDNOS או אספרגר.
היום אנחנו בחיפוש אחרי חוות דעת נוספת. האם יש לך הכרות טובה עם ילדי PDD גבוליים?
שוב תודה, נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבולית?לי14/12/2010
שלום
אשמח לעצנ או תשובה האם יש לי הפרעת אישיות גבולית?
אני בת 18 עושה שרות לאומי,לפני קצת יותר משנה היתה לי הפרעת אכילה(אנורקסיה) ואז כשזה כאילו עבר בלי טיפול אז דיכאון קשה. ברחתי מהבית ועזבתי בית ספר. ביקשתי לקבל טיפול כי אם לא -ידעתי שזה הסוף, התחלתי טיפול פסיכולוגי ותרופות. זה עזר אחרי זמן, מה חזרתי ללמוד ולחיים.
הפסקתי תרופות וטיפול והמשכתי,אבל האמת שאני עדיין מדוכאת אני עובדת המון ומקשה על עצמי יותר מדי כדי לאוכיך שאני יכולה. בקיצור לא הובחן אצלי שון דבר חוץ מדיכאון אולי חרדה. אבל אני חושבת שאולי יש לי הפרעת אישיות גבולית מפוספסת. אני עונה לכל ההגדרות חוץ מפחד נטישה אבל אולי זה מתבטא בזה שאני הורסת יחסים כשהם אינטימים מדי? אני אמורה להיות בריאה כך פניה לעזרה או ואיבחון מקצועי זה בלתי אפשרי ..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית? - תגובה
ד``ר אבי שפירא16/12/2010בהחלט לפי התיאור צריך גם לחשוב על האופציה שהעלית. הטיפול הפסיכותרפי חשוב ביותר ואני מקווה שתתמידי בו לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך באבחון - התקפי הסטריה בלילהדורין11/12/2010
שלום,
כשהילדה שלי הייתה בת 3, היה קורה שהייתה מתעוררת באמצע הלילה בהיסטריה ולא יכולתי להרגיע אותה, עד שזה היה עובר לה והיא הייתה נרדמת שוב.
תופעה זו הופיעה בעקבות כך שאבא שלה עזב את הבית. למרות שתדירות המפגשים ביניהם לא ירדה בעקבות העזיבה, האוירה סביב נושא הפרידה הייתה טעונה.
התקפים אלו עברו לאחר תקופה קצרה.מצד שני גם האוירה בריאה הרבה יותר.
היום, אחרי שנה זה קרה עוד פעם אחת - בתי התעוררה בלילה בצרחות, הורידה בגדים ונשכבה על הרצפה בהיסטריה נוראית. היה נראה שהיא חצי ישנה ולא מבינה מה קורה סביבה - ....וזה עבר לאחר כ- 20 דקות.
כששאלתי אותה בבוקר האם חלמה חלום רע , והיא ענתה שלא.
אוסיף שבתי תמיד מספרת על חלומות שהיא חולמת, לכן סביר שהתקף זה לא נובע מסיוט.
האם הדבר יכול לרמז על בעיה פסיכולוגית והאם קיים צורך באבחון פסכיאטרי?
אציין כי לפני שנה ניסיתי כמה מפגשים עם פסיכולוג ילדים, שנראו חסרי תועלת ולכן הפסקתי אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סוגי ביעותים שונים
ד``ר אליהו סמואל11/12/2010לדורין שלום
לא כל חלום סיוט זוכרים אותי , יש ביעותים שלא זוכרים. הכל תלוי בפאזה של השינה שזה מתרחש.
לגבי פסיכולוג או פסיכיאטר, כל מה שפסיכולוג יודע גם פסיכיאטר אמור לדעת.
השאלה מה תחום העניין של איש המקצוע, לא כל הפסיכיאטרים ולא כל הפסיכולוגים מבינים לעומק בגיל זה.
לגבי האכזבה שלך. בתחום זה המיומנות של איש המקצוע אף היא עקרונית.
אציין רק שתופעות שאת מתארת מתרחשות בכלל לא באופן נדיר, אנחנו לרוב לא נכנה אותם כהיסטריה, אלא כביעותי לילה.
מה שחשוב זה תפקודה הכלל בבית ובגן, הקשר שלה עם בני גילה והתפתחותה.
אילו המדדים האמיתיים לחוסן האישי.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
חבר במכון לפסיכואנליזה בת זמנוו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור09/12/2010
שלום רב,
מהו דיבור טנגנציאלי? (אצל חולי סכיזופרניה למשל)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור טנגנציאלי
ד``ר אליהו סמואל09/12/2010לאור שלום
פירוש הביטוי : דיבור לא לעניין הנדון. תשובה או אמירה בעלת משמעות אולם ללא הקשר ממשי לדיבור של הזולת.
הביטוי מטפורי ומובני דיבור שהוא בזוית טנגנסט (90 מעלות) לדיבור הדיאלוגי.
כולנו מדברים פה ושם לא לעניין ובאופן מכוון- ובמיוחד פוליטיקאים, או דיפלומטים.... אולם מדובר כאן בדיבור שכזה בקנה מידה נרחב ובנסיבות שאינן משרתות את האינטרס לדבר כך.
הממצא הזה אינו אבחוני לשום הפרעה הוא רק עוד ממצא שמצטרף עם ממצאים אחרים. יובהר בהדגשה שאין אנחנו מאבחנים רק לפי ממצא זה שהוא אגב שולי יחסי.
מקווה שצמאונך להבין את המושג הובהר.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
חבר במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון ילדותעתליה08/12/2010
האם דיכאון ילדותנ נחשבתכ הפרעה פסיכוטית או רגשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון ילדות ביטוי רחב
ד``ר אליהו סמואל09/12/2010לעתליה שלום
ההגדרות אין בהם מהות גורפת לאחר הכל מדובר בהחלטה קצת שרירותית.
אולם באם שאלת הרי התשובה:
פסיכוזה פירושה אובדן בוחן המציאות בתחומים מגוונים.
ודיכאון פירושו, בדורנו , תחושת עצב אובדן טעם בדברים או תחושת מחסוור וחסר קשה למרות שהמציאות שונה. לרוב היא מלווה בהתכנסות בדידות ועצבות וכן נטיה לבכי .
לא נדיר השילוב של דיכאון ופסיכוזה בעיקר בגיל ההתבגרות. פסיכוזה אינה מילה נרדפת לסכיזופרניה. כל סכיזופרניה היא פסיכוזה אולם לא כל פסיכוזה היא גם סכיזופרניה.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
חבר במכון לפסיכואנליה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הבנהיעל05/12/2010
ההורים שלי ובמיוחד אבא שלי כל הזמן אוהבים לעצבן אותי בנושא מסוים שאותו ל אפרט. הנושא הזה לדעתם הוא בגדר של "צחוקים" רק שאני לא רואה בהם כצחוקים אלא כדברים שפשוט מעצבנים אותי. הסברתי להם כבר למעלה ממיליון פעם שהנושא הזה אותי לא מצחיק אלא להפך גורם לי להתעצבן ולצרוח ולבכות ואני רוצה שפשוט יפסיקו עם זה. הם עכשיו טוענים שהם לעולם לא יוכלו לצחוק על דברים כי זה אולי יעצבן אותי. אבל באמת כשאני מסבירה כבר מיליון פעם מה איפה ההבנה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הבנה - תגובה
ד``ר אליהו סמואל05/12/2010ליעל שלום
את כנראה צודקת בדרך התבוננותך על העולם, אולם זה דרכו של עולם.
יש גיל מסוים שחלק מההורים לא עומדים בציפיות ילדיהם.
את בגרת ורואה היום את העולם קת אחרת מהוריך, רגישותם אינה בהכרח עומדת בדרגת רגישותך. ונראה אכן שיש בעיות הבנה .
אני מעדיפים לראות את כפער דורות.
וטוב שכך הרי נרצה שהדור שיחליף אותנו המבוגרים יהיה שונה ועולה בסגולותיו עלינו המבוגרים.
עצתי חפשי פחות את הבנות הוריך והתרכזי בעולמך ובקשריך עם בני גילך.
את הרי שייכת לדור הצעירים.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
חבר במכון לפסיכואנליזה בת זמנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על פסיכיאטר ילדים באיזור המרכמ01/12/2010
יש לי ילד בן 10 והפסיכולוגית המליצה על הערכה פסיכיאטרית. הייתי רוצה לעשות זאת באופן פרטי. הייתי רוצה לקבל המלצות על פסיכיאטרים טובים ומה טווח המחירים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על פסיכיאטר ילדים באיזור המרכ - תגובה
ד``ר אבי שפירא04/12/2010לא ניתן להמליץ בפורום על פסכיאטרים פרטיים
טווח המחירים משתנה ולא קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)