מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אח תאום דמיונינועה08/03/2011
שלום רב
היום תאר בפני תלמיד כיתה ב' אח תאום שלא היה ולא נברא. לדמות התלווה תאור מדוייקשל המראה החיצוני והתפקוד בבית מול ההורים ומול הילד המספר. לדמות יש שם שקרוב מאד בצליל לשמו של הילד.
עד כמה יצירת דמות כזאת היא איתות למצב מצוקתי ואל מי לדעתכם עלי לדווח.
מדובר בילד עם קשיים תפקודיים . התנהגות יצרית לא מווסתת , תנועתיות יתר (לא מטופל תרופתית) והשמעת קולות ללא בקרה
לתשובתכם אודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח תאום דמיוני - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/03/2011מתי להתחיל לדאוג?
כשהחבר הדמיוני משמש תחליף לחברים אמיתיים ופוגע ביחסים החברתיים של הילד עם חבריו.
כשהחבר הדמיוני מסרב להיעלם, אחרי שנה למשל.
ההורים צריכים לערוך בירור ,יחד עם פסיכולוג ,כדי לברר מהו התפקיד של אותה דמות דמיונית בעולמו הפנימי של הילד,עם איזה פחדים או בעיות רגשיות הוא מתמודד בעזרת החבר ומדוע אינו רוצה להיפרד ממנו?
גיל הילד- ככל שהגיל עולה ,כך אמור החבר הדמיוני להיות פחות נוכח בחיי הילד.
מה שנחשב כהתנהגות נורמטיבית בגיל צעיר,צריך להדליק נורות אדומות באמצע בית הספר היסודי וגיל ההתבגרות.
בכל מקרה על פי התיאור שלך כדאי מאד להגיע להערכה פסכיאטרית מאחר והקשיים הם יותר מורכבים מאשר רק חבר דמיוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בכתה הילדה07/03/2011
שלום
למי אפשר לפנות אם הבעיה היא שילדה בכתה ה מצטיינת בלימודים אבל חברתית לא מסתדרת - הילדה ערבייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בכתה ה - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/03/2011ניתן לפנות לפסיכיאטר ילדים לאיבחון והוא יתאים טיפול מתאים לילדה . כדאי תמיד לבצע הערכה לפני שמתחילים בטיפול כלשהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרטרה ואנדורקסשחף05/03/2011
שלום רב,
בני בן ה-11 סובל מ-ADHD וגם מהפרעה כפייתית טורדנית. הוא מטופל בציפרמיל פעמיים
ביום. לקח בעבר רטלין שהופסק לאחר שהחרדות התגברו מאוד ונוצרה הפרעה הכפייתית.
בשל חוסר היכולת לקחת תרופות מאותה משפחה כמו קונצרטה או אדרל, הומלץ ע"י הרופא
המטפל לעבור לסטרטרה. בני סבל מתופעות לוואי כולל סחרחורות כתוצאה מירידה בלחץ
הדם. לאחר כחודש החל שיפור קל מאוד כאשר עדיין לא הגענו למינון מלא, אך לצערי
הילד התתעלף ממש פעמיים בצורה מפחידה לכן קבלנו הנחיה להפסיק את התרופה.
הרופא אמר שהאלטרנטיבה היחידה שנותרה היא אנדורקס והיא בדר"כ פחות יעילה
מסטרטרה. השאלה היא אם באמת התרופה קרובת משפחה של הנ"ל ויש לה תופעות
דומות, האם בכלל כדאי להתחיל בזה, אנו קצת חוששים...
לשאלתנו האם השילוב בין הציפרמיל (רסטיל) והסטרטרה גרם יחדיו לתגובות הקיצוניות
לא ממש נענתה. הציפרמיל בפני עצמו לא גורם לתגובות עד כדי כך קיצוניות והילד נוטל 2
כדורים של 40 מ"ג, כאשר הפסקנו את הסטרטרה התגובות הקיצוניות הפסיקו כליל.
האם אפשר לקחת רק אנדורקס בלבד וזה יהיה גם יעיל ל-ocd או שהתרופה לא מיועדת בדר"כ לחרדות מסוג זה?
אודה על תשובה.
לילה טוב,
נופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה ואנדורקס - תגובה
ד``ר אבי שפירא06/03/2011שלום רב בגלל תופעות הלוואי והרגישות של הילד לתרופות כדאי מאד לשלב טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT ). בכל מקרה אין בעיה לשלב תרופות כמו אדרונקס אם כי חשוב תמיד ברגע שמטפלים במספר תרופות להיות במעקב רציף עם הפסכיאטר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך ...
שחף06/03/2011לילה טוב ד"ר שפירא,
ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה.
רק הבהרה אחת קטנה ברשותך, האם האדרונקס כן יכול לסייע גם ל-ocd , כלומר, הוא
יהיה מבחינת "שתי ציפורים במכה אחת" או שאין מנוס להמשיך ולקחת כדור אחר להפרעה
הכפייתית בנוסף לאדרונקס?
מודה מאוד וליל מנוחה,
נופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך ... - תגובה
ד``ר אבי שפירא08/03/2011מאחר ואדרונקס פועל על נוראדרנלין כניראה תצטרכו לשלב תרופות שמעלות סרוטונין כמו ציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וסוף שבוע חמים...
שחף09/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל אפשר לאבחן היפראקטיביות?לימור04/03/2011
שלום רב
יש לי ילד שיהיה בן 3 באפריל הקרב ולעתים נדמה לי כי התנהגותו הינה היפראקטיבית אך איני יודעת בדיוק מה זה אומר טכיצד לאבחן.
כתינוק הוא נהג לנמנם כ-20 דק' עד חצי שעה בלבד במשך יום שלם ובקושי היה ישן בלילות. כעת הוא אמנם ישן בצהריים בגן אך כשהוא עמנו הוא יכול להחזיק מעמד שעות רבות ללא שינה ובהשתוללות במרץ רב.
אפילו לאחר בילוי בים הנחשב לסופר מעייף אצל ילדים בדר"כ הוא יכול לדחות את השינה ולהילחם בה או לא לישון כלל.
אני פשוט איני יודעת האם לחשוש מהיפראקטיביות כבר בגיל הזה או שזו התנהגות שכיחה לבני 3?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל אפשר לאבחן היפראקטיביות? - תגובה
ד``ר אבי שפירא06/03/2011בד"כ ניתן לאבחן הפרעת קשב מגיל 4 אם כי ניתן לחשוד בהפרעה כבר קודם לכן
אני מציע שתפנו לפסכיאטר המומחה לגיל הרך כדי לבצע איבחון. תכתבי לי מייל ומקום מגורים ואכתוב לך על האפשרויות לכך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתאמת תרופה להפרעת קשבאיילת02/03/2011
בתי בת ה-15 סובלת מהפרעת קשב בנוסף להפרעת חרדה, ומטופלת באופן קבוע ב 10 מ"ג סיפרלקס. למרות הטיפול בחרדה, היא סובלת מהפרעת שינה שמתבטאת בהתעורריות תכופות, ואיכות השינה שלה ירודה מאוד.
לאחרונה ניסינו לטפל בהפרעת הקשב באדרל, אך השימוש בתרופה גורם לחוסר שקט ומצב בו היא כמעט ואינה ישנה כלל. (10 מ"ג של אדרל XR).
ריטלין וקונצרטה גורמים לה לסימפטומים קשים של חוסר שקט ואגרסיוויות.
הפרעת השינה שלה נבדקה (לפני השימוש באדרל) במעבדת שינה ולא נמצאה בעיית נשימה שמצדיקה את העובדה שבמשך 4 שעות שינה היא התעוררה 4 פעמים.
אני מחפשת פסיכיאטר שיוכל לעזור לנו בהתאמת תרופות וילווה אותנו עד שנמצא את התרופה והמינון הנכון. האם תוכלו לעזור?
אני גרים באזור נתניה.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתאמת תרופה להפרעת קשב - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/03/2011לאיילת שלום
אין אנו ממליים מעל דפי הפורום על רופאים.
וזאת מסיבות מובנות. אין לנו את הסמכות לקבוע מי רופא מומלץ ומי לא.
חשוב לי להדגיש כי:
אין טפול בשום הפרעה פסיכיאטרית ללא טיפול נילווה שאינו תרופתי.
לפעמים אין כל טובת הנאה מטיפול מקסימאלי בתרופות להסרת קשב וריכוז שכן יתכן ותופעות הלוואי יעלו על התועלת של התרופה.
הצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאיילת
שחף09/03/2011הי איילת,
שקראתי את הודעתך הרגשתי אמפטיה ואף הזדהות...
אני עוברת דברים מאוד דומים תקופה ארוכה מאוד עם בני בן ה-12 וחצי.
מתוך נסיון שלי גם עם עצמי, התרופות נגד חרדה יכולות לגרום לתופעות שונות אצל
אנשים שונים, גם ילדים כמובן. כל תרופה כזאת משפיעה באופן שונה על השינה וכדאי
לנסות ולראות מתי הכי כדאי לתת אותה. ציפרלקס יכולה לגרום לבעיות שינה לכן אם
לביתך יש בעית שינה, עדיף שתתני לה את התרופה בבוקר ואם את נותנת בבוקר, אולי
דווקא תחליפי לערב.... לפעמים אצל הילדים שלנו , הלא שגרתיים, הכל קצת הפוך...
הכל ניסוי ותהיה עם הבעיות קשב והנלווה אליהם, החרדות ובעיות השינה, ובהחלט מסכימה
עם דברי הד"ר, חייבים לשלב טיפול פסיכולוגי תומך מתאים למצב אם עדיין היא לא בטיפול.
ברחי מכל התרופות ממשפחת הרטלין, כוללל אדרל, הללו מגבירים חרדות אצל ילדים
שיש להם נטיה כזאת ! אנו ניסינו את כל סוגי התרופות, כולל יבוא מחו"ל של סטרטרה, שלצערי גם לא התאימה וגרמה לתופעות לוואי לא סימפטיות. שווה לנסות בכל זאת אם יש אפשרות, סטרטרה נותנת טווח רחב של 24 שעות השפעה, כי היא בעצם נוגדת חרדות ודכאון וגם יכולה להרגיע, מסייעת בבעיות קשב וריכוז. כדאי לשאול את הרופא המטפל שלך עליה או על האדרונקס שגם עוזרת לחלק מהמקרים ולא גורמת להחרפת החרדה. כפי שאמר הרופא, לפעמים הנזק בתרופות הללו עולה על התועלת אם בכלל, כמה שרוצים שהם יעזרו...
מחזקת את יידיך , מבינה את הקושי והתסכול, מאמינה שלבסוף ימצא האיזון פחות או
יותר... הרי לזה כולנו שואפים....
ליל מנוחה מקווה... (אני גם מאלה שיש להן בעיות שינה קשות... )
מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגתאמא28/02/2011
בני בן שמונה וחצי מסרב מזה כשלושה חודשים ללכת לבי"ס ואינו מצביע על סיבה אחת משמעותית{טוען שקשה לו מבחינה לימודית-ורוב ציוניו הם 100,המורה צועקת וכן המנהלת וסגנה}בתחילה בהמלצת בי"ס הבאנו אותו לשם בכח כי מבחינתם אין דבר כזה לא ללכת לבי"ס,הילד הגיב בהתפרצות זעם ובכי ואמר בין היתר אמירה אובדנית.הפנו אותנו מייד לפסיכיאטר שטען לא לקחת אותו בשום פנים בכח.ופסל כוונות אובדניות.במקביל פנינו לפסיכולוגית שאמרה לקחת ולא להשאיר בבית.הילד הופנה עוד פעמיים לפסיכיאטר שהמליץ אחרי הפעם השלישית על פריזמה{יש לציין שהילד לא שיתף איתו כל כך פעולה והאיבחון הפסיכיאטרי נעשה כך}.מצד הפסיכולוגית ישנה הדרכה לחזרה הדרגתית שנעשית ע"י{האמא}.אנו ההורים מאוד טרודים ולא יודעים כיצד להמשיך.נודה לכם על הייעוץ.
תודה אמא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאינו הולך לבית הספר
ד``ר אליהו סמואל28/02/2011יש סיבה לדאוג
ילד שמתמיד באי הליכה לבית הספר סופו לא לחזור רליו, ולכן הטיפול יעשה בצורה ברורה,אבל כמובן לא חבלנית ואגרסיבית.
חשוב הקשר בין הרופא הפסיכולוג ובית הספר, ניתוקי קשר ביניהם עלול לחבל בתהליך.
מדובר בתהליך הדרגתי ולכן האצות לא תמיד מצליחות.
יש גישות טיפול שונות, וגם כימיות שונות עם אנשי הטיפול. אין להרפות מההכוונה של אנשי המקצוע אולם יש כל הזמן לעודד את הקשר ביניהם.
גישת ההורים להמלצות חיונית להצלחה, על ההורים להתמיד בכיוון המומלץ, ולעודד את הילד לחזור לבית הספר. זה קשה אבל לרוב זה מצליח.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוויג'לגימל27/02/2011
שלום
אחי בן 19 אובחן כבעל תסמונת קליין לוין
הוחל טיפול בפרוויג'ל,לאחר שבועיים הוא קיבל התקף קשה כבר 7 ימים במיטה לא עושה כלום,בקושי אוכל,לא מתקלח,לא מתקשר עם המשפחה (זה לצערי גם בלי התקפים),
לעניות דעתי זהו התקף חמור יותר מהתקפים קודמים.
האם יש קשר לתרופה?האם יכול להיות שבהתחלה התרופה גורמת להתקפים חמורים יותר עד שמתרגלים אליה?
אשמח לשמוע תגובות
המצב שלנו ממש לא פשוט...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוויג'ל - גורם לישנוניות.
ד``ר אליהו סמואל28/02/2011לגימל שלום
התרופה מיועדת לעוררות במצבי נטיה לישנוניות.
המצב המתואר הפוך למטרת התרופה.
תגובות פרדוקסליות של תרופות מסוימות יתכנו. אולם הניסיון עם הכדור הזה למטרה ולמצב הזה אינו שכיח ולכן אין ניסיון רב בתחום.
הצעתי הכנה כי תפנה לרופא המטפל כדי לידע אותו. באם הרופא מכיר מצב כזה מה טוב ,ובאם לא הוא רשאי לפנות לגוף המייבא את התרופה ולבחון באם בארכיון המקרים של חברת התרופות דווחה תופעה כזאת, ואם לא, הרי אף כדי לדווח לצורכי כל הקהילה הרפואית.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירולוג או פסיכיאטר לקשב וריכוזאיילת27/02/2011
שלום
בני בן 6 ואנו מתחילים בתהליך של אבחון הפרעת קשב עקב בעיות בגן החובה
רציתי לדעת מה אמור להנחות אותי בשיקול אם לפנות לנוירולוג מומחה לקשב או פסיכיאטר , בתודה מראש
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוג או פסיכיאטר לקשב וריכוז - תגובה
ד``ר אליהו סמואל28/02/2011לאיילת שלום.
ובוודאי באם פנית לפורום של פסיכיאטרים, התשובה תהיה פסיכיאטר של הילד,ולו בגלל סיבה אחת, שתמיד יש גם מימד פסיכולוגי ואין מימד זה בהכשרה של נוירולוג.
יודגש כי האבחנה נמצאת בספר האבחון הפסיכיאטרי ולא בחינם.
אולם יש לדעת שהמציאות קצת אחרת כי הקופות מציעות נוירולוגיה של הילד בסל של הקופה ופסיכיאטריה של הילד אינה מצויה בסל ולכן לפעמים השירות ניתן בחסר.
ולכן מיקרים קלים יכולים להעזר גם בנוירולוג בלבד.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של גמילה מקלונקס, מתי?anonymous111123/02/2011
אני משתמש בקלונקס תקופה ארוכה אבל בצורה לא הכי מבוקרת בעולם, בד"כ חיי על 1mg אבל לפעמים לוקח כדור של 2mg
בכל מקרה הפסקתי את הקלונקס במכה אחת (זו גם טעות מפגרת שלי....) לפני כשבוע פחות או יותר
ובימים האחרונים אין לי שקט נפשי... יש לי חרדות מסויימות, לא בדברים ספציפיים ובדברים ממש קטנים. אני שוב לא ישן בלילות ולא רגוע...
אני מוסיף גם שאני משתמש ב SSRI בפרוזק 20mg תקופה ארוכה ואני מרגיש שבימים האלה הוא הפסיק לעבוד... כנראה מההפסקה הזו של הקלונקס והתופעות שבאו מכך?...
מה עליי לעשות ואיך אני יכול לחזור לרוגע שהצלחתי להשיג עם הפרוזק (ולצערי גם עם הקלונקס)...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות של גמילה מקלונקס, מתי? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל27/02/2011אכן, אכן טעות.
חובה מיוחדת כי הגמילה תעשה רק בתיווך רופא חי וקיים ולא דרך קריאת מאמרים או פורומים.
זאת הדרך ואין קיצורים.
בברכה והצלחה
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד להיגמל מקלונקס?
ר02/10/2012שלום
לקחתי במשך חודשיים כמעט כל יום קלונקס של חצי מ0.5 מ"ג ועכשיו ניסיתי להפסיק לכמה ימים אבל אני מרגישה חרדה מוגברת, וחום פנימי בכתפיים ,בצוואר ובפנים.
האם זה יכול להיות בגלל שהפסקתי ליטול את הקלונקס? ואם כן אז כיצד אפשר להקל על הגמילה בלי התופעות האלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד להיגמל מקלונקס? - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/10/2012שלום
אני מניח שאת בוגרת ולא נערה.
יש טכניקות שונות וכולן מבוססות על המרת בקלונקס בתרופות נוגדות דיכאון עם מרכיב נוגד חרדה.
יש לבצע את ההמרה בליווי פסיכיאטר הבקיא בכך .
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם אנחנו איבדנו אבא####23/02/2011
היי!
אני אמא לשלושה ילדים. הגדולה שלי בת 23 והקטנים בני 15. לפני כמה חודשים בעלי נפטר ומאז החל ריב מתמשך בין התאומים. אני מנסה לעצור אותם מלריב כל הזמן, אך שניהם בדיכאון ולא יכולים להפסיק. המצב נהפך כבר לסכנת נפשות. אני לא יודעת מה צריך לעשות. עליי לציין כי שלושתינו (בלי הגדולה שלי) הולכים לטיפול משפחתי, זה נראה שזה עוזר, אבל המצבים שבאמת קשים הם המצבים היום יומיים שעלינו להתמודד. אשמח לקבל תשובה בעניין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אנחנו איבדנו אבא - תגובה
ד``ר אליהו סמואל28/02/2011תנוחמו מן השמים
משברים דינם שהם לא מסתיימים בהרף עין, זה עניין של תהליך. צריך סבלנות ואמונה.
כמובן שהמטפל המשפחתי צריך לחוות את דעתו. לפעמים שווה ללכת לחוות דעת שניה.
יש לדעת שגישות טיפול הן עניין יחסי ,ויעוץ נוסף גם יכול לבלבל אותכם.
מקווה כי הישועה אך תבוא.
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבדו את אבאשימרית22/02/2011
איבדתי את בעלי לפניי כחודש הילדים שלנו בניי 4 , 3 ושלושה חודשים
לילדים יש שאלות קשות מאוד שאין לי תשובות עליהם,
סיפרתי להם שאבא נפתר כי הגוף שלו נפגע מאוד בתאונה את הגוף קוברים באדמה והנשמה של אבא מרחפת בשמיים הסברתי להם שאת הנשמה אי אפשר לראות
וגם אם אנחנו לא רואים הוא תמיד שומר עליינו
הילדה בת 4 ביקשה ללכת ולראות איפה הוא קבור, אמרתי לה שכרגע אי אפשר כשיהיה אפשר אני אקח אותה,
אני בעצמי קשה לי ללכת לבית העלמין האם זה כדאי לקחת ילדה בגילה ואיך אני אמורה להתמודד עם השאלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבדו את אבא - תגובה
ד``ר אבי שפירא22/02/2011שלום שמרית
ללא ספק הטראומה היא קשה לך ולילדים וחשוב לעבור את התקופה הקשה בעזרת תמיכה מקצועית. חשוב ביותר לדבר עם הילדים ולהדריך אותך מה להגיד , מתי להגיד איך להגיד מתי ללכת לבית הקברות . מאד חשוב שלא תהיי לבד עם התחושות והקשיים ותקבלי תמיכה מקצועית. בהצלחה ושלא תדעו עוד צער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אדרנקסהגר21/02/2011
האם ילד בן 8 ששוקל 32 קג' אמור ליטול 4 מ"ג אדרנקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אדרנקס - תגובה
ד``ר אבי שפירא22/02/2011המינון נקבע עלך פי פרמטרים שונים גיל משקל ויש גם שונות אישית בין אדם לאדם. יש ילדים שמגיבים למינון נמוך ויש כאלה שזקוקים למינונים יותר גבוהים. חשוב להתייעץ עם הפסכיאטר המטפל לגבי המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםליהי21/02/2011
לבן זוגי בשנה וחצי האחרונות יש התקפי זעם הכוללים: הסתלקות מהבית, כעס, העלבות, לעיתים איומים שלשמחתי לא התממשו. אין אלימות פיזית. התקפי הזעם בתדירות של פעם בעשרה ימים לערך. לאחרונה ציין בפניי שיש לו התקפי חרדה שאינו יכול לשלוט בהם. אביו חולה נפש וגם אחיו.
מצד שני הוא האדם המושלם בכל הקשור לזוגיות, חברות . הוא רוצה למסד את הקשר ואני מפוחדת מאוד..מתלבטת ונוטה לוותר על הקשר מהפחד. שאלתי: האם טיפול יעזור?, האם צריך גם טיפול תרופתי,? האם התקפי הזעם קשורים לחרדה? והשאלה האם להכניס ראש בריא..ולוותר על האהבה הגדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
ד``ר אבי שפירא22/02/2011חשוב ביותר לפנות לטיפול ולדעתי כדאי מאד לבצע הערכה פסכיאטרית לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיון פסיכיאטרי לילדיםשי21/02/2011
אחייני בן 8 ונמצא במצוקה רגשית קשה. אמו נפטרה מסרטן לפני כשנה וחצי לאחר מחלה קשה של שנה. אחי מנסה לעשות כמיטב יכולתו על מנת לעזור לו, כולל טיפול רגשי ולאחרונה לאחר שהמצב החמיר גם טיפול על ידי פסיכולוגית לילדים. לאחרונה הוא מתנהג בצורה מאוד קשה, עושה "טרור" לאחיו בן ה- 5 ולאביו (צעקות, דווקא וכו') אך הוא אומר כל הזמן שהוא רוצה להתאבד ובשבוע האחרון הוא רץ מחלון לחלון ומנסה כביכול לקפוץ. ברור שאם הוא היה באמת רוצה הוא היה עושה את זה. הפסיכולוגית המליצה לפנות למיון פסיכיאטרי לילדים. אנו מאוד חוששים מהתהליך הפנייה ומהמהלך בכלל. האם ניתן לאשפז אותו בכוח (בנגוד לרצון האב)? אילו השלכות יש לזה ומהו התהליך? אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיון פסיכיאטרי לילדים - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/02/2011בדיקה פסכיאטרית דחופה
שלום רב אפשר לגשת בהקדם לבדיקה פסכיאטרית ולא לחדר מיון כדי לבדוק את חומרת המסוכנות. בהחלט התיאור שתיארת מחייב התייחסות דחופה ומעמיקה לנושא. לפעמים איומי אובדנות הופכים למעשים ובודאי לא תרצו להגיע לכך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nvldיורם ארידור17/02/2011
ד"ר סמואל שלום רב
א-אני לא שם בדוי אבל זה לא העיקר הענין הוא מורכב ביותר בני אובחן כ-nvld , לאחרונה קראתי מאמרים רפואיים בהקשר בו נרשם שהטיפול בהפרעה מסוג זה אינה מטופלת טרופתית חרף האמור נרשם לנו מרשם לתרופת noromil שבני לא מוכן לקחת התייעצתי עם רופא אחר שהמליץ על תרופה בשם xanax 0.5 מ,ג האם יש לתרופה זו פחות תופעות לוואי או שזה אינדיוידואלי לכל אדם.
ב. שאלה שניה האם ידוע לך על מקומות ואו מרכזים פרטיים לאישוזי יום מאחר ורמב"ם ובני ציון הם רק למבןגרים האם יש כאלו במרכז הארץ לא בתי חולים.
ג. ומכתבי אלך הוא אינו שטויות ואכן שמי לא בדוי
אב מודאג
אודה לתשובה מהירה ומעמיקה
בכבוד רב
ארידור יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר nvld - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/02/2011תקשר אלי למייל האישי ותשאיר שם מספר טלפון
בברכה ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהnvld - תגובה
ד``ר אליהו סמואל17/02/2011ליורם שלום
אתה מתכוון קרוב לוודאי ל- NON VERBAL LEARNING DISABILITY
ובכן אבחנה זאת אינה מצויה בארסנל הפסיכיאטרי, מדובר בפרשנות נוירופסיכולוגית להפרעה על הרצף האוטיסטי .
אין למציאות זאת כל טיפול פסיכיאטרי תרופתי ספציפי - הטיפול הוא בסימפטום כלומר באי שקט, בחרדה, בכפיתייות וכדומה. הגישות לטיפול בילדים על הרצף האוטיטסי למיניהם יכולים להיות פיתרונות אפשריים , גם למצב זה.
האבחנה כאמור באה מגישה נוירופסיכולוגית . יש כמובן גם גישות אחרות.
וכמובן כל אחד מחזיק מהאדמו"ר שלו.
כפסיכיאטרים אנו יותר מפרשים את העולם הנפשי מבעד לעדשה של העולם הרגשי ופחות דרך החריר של ליקוי למידה. הרי אפשר לפרש כל התנהגות כליקוי התובנה של המציאות. ולפי תפיסת NVLD בעיות ההבנה החברתית מקורם בליקוי מוחי קוגניטיבי
כסוג דיסלקציה של הפרשנות החברתית. ואם כך הדבר אז יש ללמד את הילד את המציאות דרך מעקפים , ממש כמו שמלמדים ילד עם הפרעת למידה דרך הוראה משקמת.
בארץ יש קבוצה של אנשי מקצוע -פסיכולגים , ונוירולוגים המאמצים אבחנה זאת- שמקורה פרשני- יש כמובן לפנות אליהם לפתרונות ברוח האסכולה הזאת.
בברכה
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)