מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה בשם זוםרות08/04/2012
שלום לכם,
האם התרופה בשם זום עוזרת הנכד שלי מטופל ברטלין הרבה זמן רציתי לדעת עם אפשר להוסיף את הזום והאם זה בכלל עוזר.
תודה רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה בשם זום - תגובה
ד``ר אליהו סמואל08/04/2012לרות שלום
יש הבדל בין זום וריטלין וחשוב לעמוד על ההבדלים....
הזום מוצב בקטגוריה של תוסף מזון . אין הוא בגדר תרופה וההבדל עמוק.
מדובר בתוספי מזון שחברת טבע יצרה, וזה החלק הטוב, שכן גם אם זה לא עובד לפחות מדובר בתוצרת הארץ. ....הפטנט היה בשילוב שני תוספי מזון המוצגים כיעילים לתכשיר אחד. מההגיון שטובים השנים מן האחד. לחברת טבע יש את הפטנט על ההצמדה הכימית של המולקולות.
הרפואה הקלסית אינה ממליצה או מונעת תוספי מזון. המלצות שכאלה מחייבות מחקרים מבוקרים בטכניקה מאוד יקרה ובשלבים מרובים. כדי להכיר ביעילות התכשיר זום יש צורך במחקרי ענק. התכשיר המצוי בזום לא הוכח באופן מובהק כעוזר. כידוע אין מחקרים ענקיים ומבוססים ביחס לתכשירים ומאידך אין הם מזיקים, מדובר בחומרים המצויים במאכלים. ולכן לרפואה הקלסית אין תגובה בעד או נגד. מאידך החומר המרכיב את התרופה הוא חומר שאינו מחייב מחקרים פרמקולוגים מהסוג שדובר והוא מסווג כתוסף מזון.
למיטב ידיעתי שום תוסף מזון לא הוכח כיעיל וכנראה שאינו מזיק.
ובאם זה עובד הרי זה מבורך -יש לדעת שניתן להוסיפו לריטלין אולם אין הוא תחליף לריטלין.
ומנסיוני האישי אנשים הזקוקים לריטלין באופן מובהק אינם יכולים לוותר על התכשיר.
הוספת הזום כאמור יכולה להועיל בקטן או שלא תעלה ולא תוריד בכלל....
חשוב לדעת שמדובר במאמרים המוגשים על ידי החברה שהיא בעלת אינטרס כלכלי לשיווקה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לד"ר סמואל על התשובה
רות08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כל אחד יכול לקבל את הזום ?
מירבת04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כל אחד יכול לקבל את הזום ? - תגובה
ד``ר אבי שפירא04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת ZOOM
אלינור12/05/2016לדוקטור שלום, אני קיבלתי את התרופה לבני בן ה-8 ,מראפה נוירולוג. הרופה אינו בדק את הילד כלל ,באתי עם מכתבים מהמורה והיועצת בית הספר ,הרופא לא הציץ בהם ואמר שאין צורך. טענתי שאני נגד רטלין ורוצה לעזור לבן שלי ,הוא ישר יביא לי מרשם ל 4 חודשים תרופת ZOOM על המרשם רשום תרופה נרקוטית. איני מעוניינת לסמם את בני . האם התרופה עשויה רק מחומרים טביעים? בבקשה תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת ZOOM - תגובה
ד``ר אליהו סמואל14/05/2016לאלינור שלום.
לגבי תגובת הנורולוג איני רשאי להגיב. יש לקבל את תגובתו או של הממונה עליו.
לא ידוע לי שזו תרופה המצריכה מרשם נרקוטיקה.
אין רשות ליועצת להביע דעה לגבי תרופה .
בהצלחה
דר סמואה אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזום היא לא תרופה וניתן להשיגה בקלות
יעל24/05/2016החיסרון של הזום זה שהוא לא עוזר בכלל, לא להיפראקטיביות ולא לקשב וריכוז.
אם העיקרון של אי לקיחת תרופות יותר חשוב מלעזור לילד - פשוט תחיו עם ה ADHD.
אם הילד חשוב יותר - ותרו על העיקרון המטופש הזה ותנו לו את התרופה שהוא זקוק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזום היא לא תרופה וניתן להשיגה בקלות - תגובה
ד``ר אליהו סמואל24/05/2016מסכים מאוד.
אבל כבר חכמים מאיתנו מצאו ששיקולי בני אדם אינם רציונאליים תמיד.
דר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת שאני סובלת מהפרעה דו קוטביתגילי01/04/2012
אז ככה אני בת 17 ויכול ליהות שזה רק גיל ההתבגרות או שבגלל שאני היפוכונדרית כלכך הכנסתי את עצמי לסרטים אבל אני סובלת משינוי מצבי רוח ברמה קיצונית וזה מתבטא בדיכאון של ימים שלמים שאני מזניחה את עצמי נורא ולא מפסיקה לבכות ואני רק צורחת על כולם פשוט נועלת את עצמי בחדר ומשתגעת בורחת מהבית זה פשוט נורא ועל דברים באמת שטותיים .. או שפתאום אני נכנסת למין תחושת אופוריה כזאת בגלל דברים שאני אוהבת לעשות ואני קיצונית כלכך ניקח לדוגמא סקס דבר שאני מאוד אוהבת יש לי דחף מסוים לעשות את זה כל יום כל היום יכול ליהות שאני נימפומנית או משהו אבל זה קצת מדאיג אותי או שאני רבה עם חברות שלי והם לא מבינות מה עובר עליי ובאותו רגע אין לי שליטה עצמית אני יוצאת לרחווב ומתחילה לצעוק ולא אכפת לי שכולם שומעים ואני צועקת דבר נוראיים וזה על שטויות .. וזה מטריף אותי הקיצוניות הזאת שיש לי בכל דבר.. זה לא נעים לשמוע מאנשים אחרים שאומרים לך שאתה צריך לראות פסיכולוג או שאתה חולה נפש נמאס לי מהחוסר שליטה עצמית לפעמים..
הייתי רוצה חוות דעת קצת יותר מקצועית ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שאני סובלת מהפרעה דו קוטבית - תגובה
ד``ר אליהו סמואל02/04/2012לנועה שלום
את לא טועה יתכן שזאת הפרעה דוקטבית. אין בהתנהגותך עונג רב הסבל ניכר.
פניה לפסיכיאטר ילדים ונוער עשויה לעזור מאוד. עשי זאת בהקדם.
בהצלחה
דר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9 עם מחשבות טורדניותאמא28/03/2012
שלום
הילדה שלי בזמן האחרון אמרה לי שהיא מרגישה שרוצה לגזור את הלשון, או לדעת בתוך העין וגן כל מיני דיברים מוזרים.
נראה לי שאני צריכה לקחת אותה לפסיכאטר.
וגם אמרה לי עוד דברים שקשה לי עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 9 עם מחשבות טורדניות - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/03/2012אני מסכים אתך שכדאי להגיע בהקדם לבדיקה פסכיאטרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואעפה יש באזור המרכז
שוב אני29/03/2012באזור המרכז עם המלצוצ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואעפה יש באזור המרכז - תגובה
ד``ר אבי שפירא30/03/2012לא ניתן להמליץ בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת משכל iQאלי28/03/2012
ד"ר שלום ר ב
איפה ניתן לבדוק את רמה המשכל אצל ילדים ומבוגרים ?
האם זה קיים בקופות החולים ?
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת משכל iQ - תגובה
ד``ר אבי שפירא29/03/2012מנת מישכל נבדקת באמצעות איבחון פסיכולוגי וקסלר
לדעתי קופות החולים לא מסבסדות איבחונים כאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמרדות בגיל 18יפעת28/03/2012
אני משפחה דתית לאומית. יש לי בן כבן 18, ילד ממש טוב. אך לאחרונה טוען שרוצה לעשות שטויות באופן זמני ובא לו מאד לגדל שיער ולעשות ראסטות. קיבלו את זה בשוק וקשה וכל תחנוני שלא יעשה, כי זה גם לא דרך החינוך שלנו גם זה נראה מכוער עליו . הוא התחנן שזה הכל זמני ועוד כמה חודשים לקראת גיוס יוריד הכל, ורוצה להנות ולא עושה ע"מ להרגיז אותנו כך טוען, ויודע היטב שזה הולך לנו על הבריאות. אנשים ברחוב המכירים אותנו מרימים גבה, מרכלים וכו'. אנו מתביישים... .לא רציתי לאבד אותו, ולגרום לקרע ביחסים, אנו משפחה מאד חמה , מלוכדת וידועה, וידעתי שזה זמני הרשיתי לו לעשות. הוא מאד מאושר ומעריך אותנו, אך קשה לנו עם זה, בעלי כשמדבר איתו משתדל להימנע מלהביט בו כי הוא ממש נרתע מיזה ולוקח את זה מאד מאד קשה. מה גורם לנער פתאום לגדל שיער ולעשות ראסטות? מה יפה בזה? מדוע זה כ"כ הולך לו על הבריאות לעשות?? האם טוב עשיתי שנתתי לו לעשות (בלית ברירה) כי אני בכל זאת אוהבת אותו מאד ולא רוצה שיזכור אותי לרעה בעתיד, אז אני מתעלה על עצמי ושותקת. מדוע לדעתכם עושה זאת (הוא טוען שזה לא להרגיז אותנו כי פשוט בא לו מאד לעשות) והאם טוב עשיתי שנתתי לו לעשות כרצונו?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע פסחו על שאלתי????
יפעת29/03/2012ממתינה לתשובה לשאלתי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמרדות בגיל 18 - תגובה
ד``ר אבי שפירא30/03/2012תמיד חשוב ללכת עם הילד ולא נגדו , כמובן יש קווים אדומים. ילדים שהורים הולכים נגדם עושים את הדברים בכל זאת וזה לפעמים גורם לנתק משפחתי. לדעתי חשוב ביותר ללכת לפסיכולוג להדרכת הורים (בשלב ראשון ההורים לבד) כדי לנסות לברר איך להתנהג, מה לעשות בהמשך וכו'. זה ברור לי שבמשפחה דתית זה יותר קשה ומורכב אך צריך להבין , ללמוד ולהכיר את המורכבות של הבן שלכם כדי לנסות לראות איך להתמודד לגבי ההמשך. אין פתרונות קסם שניתן לתת באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לבתי בת 6.5 ופעולת הרחהחגית לוי23/03/2012
שלום
בתי עם טיקים כבר שנה וחצי הולכים ובאים , לפעמים גם קולות , הילדה שמחה ועליזה מתפקדת היטב בבית הספר , אנו במעקב נורולוגי , נאמר לנו שזה טיקים ולא להתייחס
אך לאחרונה אני שמה לב שהיא מריחה דברים , לדוגמא את הכפית לפני שאוכלת , את הדף לפני שכותבת , קלפים במשחק ועוד ...... זה לא כל רגע ,אבל היא טוענת שזו הבעיה שלה ושקשה לה להפסיק , האם זה גם טיק ? והאם זנ מצריך טיפול?
היא לא שרויה בחרדה או במצוקה ..... האם יש משהו לבדוק או לטפל ?
עוד משהו בבקשה , היא מאוד מסודרת וחשוב לה דברים שלנו נראה די שטותי , נגיד שהבובות שלה יהיו מסודרות בצורה מסויימת או שהריץ רץ בג'קט יהיה עד הסוף , לא כל בד נוח לה , הקוקו בשיער חייב להיות מתוח אם לא היא מתעצבנת , אפילו הספרים בתיק שלה חייבים להיות מסודרים כמו שהיא רוצה ואסור לגעת ולשנות , האם זה מעיד על בעיה מסויימת או שהיא פשוט פרפקציוניסטית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים לבתי בת 6.5 ופעולת הרחה - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/03/2012בהחלט יכול להיות שמדובר בסוג של טיק . הפרעת טיקים לפעמים הולכת ביחד עם הפרעה כפייתית וגם הפרעת קשב וצריך לעשות איבחון מקיף כדי לשלול קשיים נוספים. בהחלט חשוב גם לשקול טיפול אם זה מפריע ומציק לילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DEPRAXINEDOR21/03/2012
שלום רב
לבני בן 10 שסובל מחוסר ביטחון עצמי, ואיו לו הרבה חברים ניתו דפרקסין
חצי כדור X2 ביום
uשאלותי ברשותכם:
מהם תופעות הלואי
אם מצבו משפר אחרי תקופה של חודש האם ניתן להפסיק השימוש?
אשמח אם תרחיבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DEPRAXINE - תגובה
ד``ר אבי שפירא21/03/2012דפרקסן הוא כדור נוגד דיכאון ממשפחת הטריציקליים (דור ישן), המשפיע בעיקר על הנור אדרנלין ובשל כך הוא יכול לעזור בהפרעת קשב. בשל היותו מהדור הישן יש לו פרופיל תופעות לוואי מעט בעייתי (אי שקט עצבנות, הפרעות קצב ועוד). יש לשקול היטב עם הרופא המטפל את נטילתו ולשקול חלופות כמו סטרטרה
חשוב לעשות אקג לפני נטילתו וגם להתייעץ עם הרופא המטפל מתי להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל וחיסוני צהבתאורטל19/03/2012
שלום,
בני בן 7 ומקבל ריספרדל, 0.5 מ"ג ליום.
הוא צריך לקבל מחר חיסון לצהבת A ולצהבת B האם יש איזו התנגשות או בעיה עם הריספרדל?
אודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל וחיסוני צהבת - תגובה
ד``ר אבי שפירא20/03/2012לא נראה לי שצריכה להיות בעיה אבל כדאי תמיד להתייעץ עם רופא הילדים של הילד לפני מהלך כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירפול חושים קלאם מודאגת18/03/2012
אני אם לילד בן 12. הילד נתלונן שהוא חש מן ריחוף קל, עירפול חושים, ירידה מעטה בתחושה ובטעם. קשה לו להסביר את זה הוא אומר שהוא חש כמו מרחף. הוא סובל ממיגרנות (מאובחן), הפרעת קשב וריכוז -הוא לא לוקח כדורים. קרה פעם ראשונה לפני שבועיים וחצי אחרי שילד הכניס לו בטעות אצבע לעין- ארוע שלא הבהיל אותו, שניות אחר הארוע חש בעירפול. . בדיקת רופא עיניים - תקינה. כעת עירפולים קלים במשך כמעט כל היום. מצליח ללמוד אך קשה לו יותר להתרכז מבעבר.
לציין -בדיקת MRI תקינה.
בדיקת EEG בבי"ח רשום תמונה לא ספציפית-נראו מידי פעם גלים מחודדים באיזורים שונים."
בדיקות דם תקינות. רמה גבולית של נוגדני מחלת הנשיקה.
האם זה מצב ששמעת עליו, מבחינה פסיכיאטרית? הילד נוטה לפחדים בלילות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירפול חושים קל - תגובה
ד``ר אבי שפירא19/03/2012צריך בהחלט לבדוק האם מדובר בהפרעת חרדה במידה וכל הבדיקות הגופניות תקינות. פני בהקדם לפסכיאטר ילדים להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוילפטיל מול רספירדלמיכל13/03/2012
אני מקווה שזו לא שאלה גדולה מדי אבל חשוב לי לדעת
לפי מה מחליטים אם רספירדל או נאולפטיל
מה השיקולים לכאן או לכאן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוילפטיל מול רספירדל - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/03/2012זו לא שאלה גדולה
העדפה הראשונית היא לריספרדל
נוילפטיל נותנים לידים קטנים מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אני רוצה לבדוק שהבנתי נכון
מיכל15/03/2012רספירדל חזקה יותר לכן היא ההעדפה הראשונית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אני רוצה לבדוק שהבנתי נכון - תגובה
ד``ר אבי שפירא15/03/2012נוילפטיל תרופה מאד ישנה והיום מתקדמים לתרופות יותר חדשות . בד"כ ריספרדל הרבה יותר אפקטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם הנוילפטיל אפקטיבי מספיק
מיכל15/03/2012יש לו עדיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם הנוילפטיל אפקטיבי מספיק - תגובה
ד``ר אבי שפירא18/03/2012זו שאלה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה פסיכולוגית?הגר11/03/2012
שלום נכבדי,
בני הלך השנה לכיתה א. בתחילה הכל התנהל קשורה עד לפני כשבועיים. הוא חזר יום אחד הביתה והודיע לנו נחרצות שיותר לא ישתה חלב לעולם למרות שאותו הוא אוהב מאוד. שיחה עם המורה לא העלתה דבר היא טוענת שלא לימדה על חלב
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה פסיכולוגית? - תגובה
ד``ר אבי שפירא11/03/2012קשה לענות תשובה ברורה בנושא. אני מציע שתלכו לפסיכולוג ילדים בכדי לעשות הערכה מה קרה שהוא בחרדה בשתיית חלב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הנוילפטיל בטיפותמיכל28/02/2012
מצטערת שאני שואלת הרבה אבל התשובות מאד עוזרות לי להבין
כמה זמן מקובל לקחת את התרופה?
חודש?
חודשיים?
שנה?
הילד נימצא גם בטיפול פסיכולוגי ובבית הספר עושים עיצוב התנהגות אנחנו קיבלנו הדרכת הורים בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הנוילפטיל בטיפות - תגובה
ד``ר אבי שפירא28/02/2012משך הזמן נקבע ע"י הפסכיאטר המטפל. בד"כ לא לוקחים תרופות לאורך שנים אבל כל מקרה לגופו לא ניתן לתת תשובה מבלי לבדוק לעומק את הקשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בעיית הפרעת התנהגות קשהשריתה27/02/2012
שלום וברכה!
ביתי בת ה-7 אובחנה כסובלת מבעיית התנהגות קשה וADHD
היינו אצל פסיכיאטרית שהמליצה לנו על טיפול תרופתי RISPOND1
בשילוב פסיכוטרפיה
השאלה שלי היא האם צריך לקחת את התרופה כל החיים או שבאיזה שלב יעבור לה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בעיית הפרעת התנהגות קשה - תגובה
ד``ר אבי שפירא28/02/2012התרופות הן לא לכל החיים לא לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה לילדדנה23/02/2012
שלום רב,
בני בן 11 סובל מחרדת נטישה. הבעיה התפרצה לפני כשנה כשעברנו לדירה חדשה. אנו הורים גרושים כבר 10 שנים. הבעיה החלה בכך שהוא לא רצה ללכת לבית ספר החדש, לחברים, אפילו לא נותן לי ללכת לשירותים מבלי לשבת ליד הדלת. לבית הספר הוא הולך עם טלפון, מתקשר כל שעה מהשירותים מבלי שידעו, כדי לוודא שאני בסדר ולא קרה לי כלום. במשך שנה הוא מקבל טיפול על ידי פסיכולוגית בית הספר מדי שבוע. ובנוסף הוא מטופל אצל פיסיכאטר. ומקבל לוסטרל. כל התקופה הזו הבעיה לא נפתרה. הרופא שינה את המינון מחצי כדור לכדור וחצי, שוב הוריד ושוב העלה, אבל כלום לא קורה. המצב מסובך מאוד ואינני יודעת איך להתמודד עם זה. הוא לא יוצא מהבית בכלל, אלא רק בליווי מבוגר מהמשפחה הקרובה.. אציין שבלימודים קשה לו בגלל חוסר הריכוז. בנוסף בשנה זו אציין שהתווספו לו טיקים בפנים, שמופיעים מספר פעמים ביום. ביקרנו אצל נוירולוג והוא טען שלא כדאי לטפל בזה כרגע. ואולי זה בגלל החרדות.
אשמח לקבל ממך עזרה והכוונה.
תודה , דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה לילד - תגובה
ד``ר אבי שפירא24/02/2012קשה לענות דנה תשובה באינטרנט מבלי לבדוק לעומר את הילד ומורכבותו. ברור שאתם חסרי אונים אך לדעתי כדאי לשקול חוות דעת נוספת ובהחלט להתייעץ עם המטפלים של הילד גם הפסיכולוג וגם הפסכיאטר. אני מצטער שאין בפי המלצות ופתרונות קסם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוילפטיל טיפותמיכל23/02/2012
שלום רב
רציתי לקבל מידע על התרופה
נוילפטיל 6 טיפות ליום - עבור ילד בן שבע וחצי - נמוך ורזה לגילו.
האם יכולות להיות תופעות לוואי ואיזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוילפטיל טיפות - תגובה
ד``ר אבי שפירא23/02/2012נאולפטיל היא תרופה שנותנים לילדים צעירים. התופעות דומות לתרופות האנטיפסיכוטיות כמו ריספרדל ואחרות. יש רשימה של תופעות אפשריות שכתובה בדף שקיבלתם כמובן שרובם נדירות. חשוב להיות במעקב פסכיאטרי רציף וקבוע כשילד מקבל תרופה כזו. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובה המהירה האם יש צורך
מיכל23/02/2012ב ECG או בדיקות דם?
הרופאה אמרה שאין צורך אבל בעלון כתוב שכן...
תוכל ליישב את הסתירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובה המהירה האם יש צורך - תגובה
ד``ר אבי שפירא23/02/2012שלום רב אנחנו חיים היום בעידן "הרפואה המתגוננת" חברות התרופות והרופאים עושים בדיקות בד"כ מיותרות כדי שלא ייתבעו בעתיד. כמות תופעות הלוואי הרשומות היא אין סופיות , הסתכלת על מה שכתוב על אקמול תרופה לכאב ראש. פשוט מפחיד. יש תופעות נדירות ולכן אם רוצים להיות בטוח שהכל בסדר אני הייתי כן עושה את הבדיקות המומלצות אבל ידוע לי שיש רופאים שנוהגים אחרת. לדעתי את צריכה לדבר על הנושא עם הרופא שהמליץ את התרופה, לדבר על משמעות הבדיקות, האם לעשות או לא לעשות בקיצור לא שיש תשובה ברורה אבל אמרתי לך את דעתי בנושא הלא פשוט הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל24/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)