מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גן עירייהDS21/02/2014
בני בן 3 וחודשיים נמצא בגן פרטי
שנה הבאה אמור לעבור לגן עירייה
הוא ילד חכם מאוד מבחינה קוגנטיבית מדבר מעולה בעל חוש הומר ומאוד יצירתי ברעיונות.כמובן גם גמול מגיל 2.5 . ילד אהוב ע"י הצוות וגם על ידי הילדים בגן
בהערות אמרו שלצד זה הוא זקוק להכוונה (לא מספיק עצמאי) דוג' לאחר ארוחה לא קם מיוזמתו אלא זקוק להכוונה של הגננת .
לא עומד על שלו מול ילדים אחרים בגן ואם הגננת תדלג על תורו בפעילות מסוימת לא יגיב
לצד זה טענו שישתלב טוב במערכת העירונית
מה דעתך לגבי ביטחון עצמי התמודדות מול ילדים אחרים והכוונה שהוא זקוק במעברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן עירייה - תגובה
21/02/2014שלום,
ייתכן שהילד שלכם הוא בעל תכונות אופי "רכות", כמו ביישנות, אולי מופנמות, אולי חוסר-בטחון עצמי במידה מסויימת, ולכן הוא זקוק להובלה של מבוגר, שייזום עבורו, ויפעיל אותו. זה נראה לי במסגרת הנורמה, בוודאי לפי גילו, וזה ילך וישתפר ככל שיגדל.
אינני רואה סיבה לדאוג לגבי המעבר לגן-עיריה. אולי להיפך, גם אם יהיה קצת קשה, זה יחשל אותו. בהדרגה הוא ילמד להסתגל לאנשים שונים ולסביבות שונות. זו דרך הצמיחה.
אל תשדרו לו דאגה. עודדו אותו, תנו לו להתנסות, החמיאו לו כשהוא עושה דברים לבד, מיוזמתו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבא בבית חוליםרונית19/02/2014שלום לך דר' יוכי אודה לקבלת חוו"ד
אבא של בעלי נמצא בבית חולים קרוב לשנה ,הוא נמצא במצב לא פשוט מונשם ואוכל דרך זונדה.
בעלי מאוד רוצה לקחת אותו אליו הוא ממש מרגיש שזה יעשה לאבא שלו טוב ,לי קצת קשה המחשבה שבני יראה את סבא שלו במצב כזה,וגם האני מאמין שלי שסבא שלו היה רוצה שהוא יזכור אותו במצב טוב.
אודה לקבלת חוו"ד המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסבא בבית חולים
רונית19/02/2014שכחתי לציין בני בן 4 ושלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבא בבית חולים - תגובה
19/02/2014רונית שלום,
אני בהחלט לא ממליצה על לקיחת ילד בן 4 וקצת לבית-חולים, כדי לראות את סבא שוכב ומחובר למכשירים. מדובר בתמונה לא קלה, גם לאנשים מבוגרים, ובמיוחד לילד כה צעיר, שעדיין נמצא בשלב התפתחות הדמיון וקיום חרדות, איננו מבין את משמעות המצב, ועלול לשאת טראומה קשה בהמשך.
מוטב לו לזכור את סבא כפי שהיה קודם, בסביבה הטבעית שלו בבית.
כל טוב, והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לגן טיפולי באמצע השנהשירה12/02/2014דר' יוכי היקרה שלום,
הבן שלי בן שלוש ועשרה חודשים . יש לו עיכוב התפתחותי רב תחומי משמעותי.
כרגע הוא בגן יול"א רגיל. אחה"צ מטופל ע"י קלינאית, ריפוי ועיסוק ומוטוריקה.
בגן לא עובדים איתו בכלל, הגננת אומרת שואין להם זמן להדגיש לו באופן פרטני . כמו כן
היא גננת מאוד צעירה ללא ניסיון והדבר בעוכרינו.
אני מנסה להכניס אותו באמצע השנה לגן טיפולי.
האם את ממליצה להעביר אותו לגן טיפולי באמצע השנה ?
האם יש לך טיפים כלשהם להקלה על המעבר , כיוון שהוא מתקשה במעברים.
תודה רבה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר לגן טיפולי באמצע השנה - תגובה
13/02/2014שירה שלום,
טוב להכניס את הילד למסגרת מטפלת מוקדם ככל האפשר. גם אם יהיה לו קשה להסתגל, הרי תהיינה בגן מספיק מטפלות שיסייעו לו.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי בעלת קושי בהבעת רגשאורלי12/02/2014שלום
ביתי בת ה2.5 בעלת קושי בחיבור רגשי. במיוחד עם מבוגרים. היא הרבה פעמים מקבלת את פני בני משפחתי ושאר חברים בתנועת "לך ממני" עם היד, ושלא רוצה לאמר שלום, וכך מרחיקה ממנה משפחה ולא יוצרת קשרים עם חברים. כך גם היא מקבלת את פני הגננות בבוקר. כש"עובר לה" והיא מסירה את האנטי התמידי הראשוני, היא כן יכולה לשחק ביחד, אבל זה הרבה פחות שכיח. בגן היא משחקת יפה עם חברים אבל יכולה מהר להתכנס ולהתעצבן. כואב לי שכך כיוון שמתחת לכל הנוקשות הזו היא צמאה לאהבה ואני יודעת זאת.
איך ניתן לרכך אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתיים וחצי בעלת קושי בהבעת רגש - תגובה
13/02/2014אורלי שלום,
בגיל שנתיים וחצי יכולת העשייה שלנו נמוכה. טוב להתמיד באופן עקבי בחשיפת הילדים לחברה, אחה"צ. חשוב גם שתראה את הוריה מבלים עם חברים, ותלמד את דוגמת ההורים.
בהמשך, בעוד כ-3 שנים, כשהילד מילולי יותר וההבנה מפותחת יותר, אפשר לשוחח איתו על כך. אז גם תצטרכו לבדוק, אם מדובר בתכונת אופי של מופנמות, או בחרדה חברתית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אורלי13/02/2014תודה רבה. האם יש ספרים שאפשר להקריא לה שמעודדים הבעת חיבה?
האם ניתן לעבוד על מופנמות, או שהיא ממש תכונה מולדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
13/02/2014אורלי שוב שלום,
מופנמות היא בוודאי תכונה מולדת, אבל אפשר למתן אותה במהלך החיים, אלא שנדרשת הבנה מפותחת יותר של ההתנהגות והכללים החברתיים. לכן, הטיפול בכך מתחיל רק בגילאים גבוהים יותר, בדרך כלל 7 ואילך. חברתיות לא נלמדת מספרים, אבל כפי שאמרתי, הילד בהחלט לומד ומפנים מדוגמאות שהוא נחשף אליהן בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיד מאוגרפתמשה10/02/2014שלום,
בני בן שמונה וחצי חודשים, זוחל ומתיישב בצורה תקינה.
שמתי לב שבמרבית היום יד ימין שלו מאוגרפת באופן קבוע, גם מתוך שינה. כאשר הוא משחק או זוחל הוא פותח אותה אבל בשאר הזמן היא מכווצת. האם זה מעיד על משהו לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריד מאוגרפת - תגובה
10/02/2014משה שלום,
זה בהחלט לא תקין, ואולי מצביע על טונוס שרירים גבוה מדי ביד. אני ממליצה לכם לשוחח עם רופא הילדים, ולבקש הפנייה לפיזיותרפיה. חשוב לטפל בכך.
כל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיד מאוגרפת - תגובה
10/02/2014משה שלום,
זה בהחלט לא תקין, ואולי מצביע על טונוס שרירים גבוה מדי ביד. אני ממליצה לכם לשוחח עם רופא הילדים, ולבקש הפנייה לפיזיותרפיה. חשוב לטפל בכך.
כל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום חוזראמא מודאגת07/02/2014שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים כמעט. בסביבות גיל שנתיים וחצי החל לגמגם. בהתחלה מעט ואז זה החמיר וכמעט כל מילה נאמרה בגמגום. הלכנו לקלינאית תקשורת פעמיים שאמרה שזה שלב התפתחותי תקין והנחתה אותנו כיצד להתנהג. אכן, הקשבנו לדבריו בסבלנות מרובה, לא הערנו והתופעה חלפה לחלוטין. לפני כשבועיים החל שוב לגמגם. כעת מושך אותיות ראשונות לרוב כמו a אחד ארוך במילה אני. האם זה נורמלי שהתופעה חוזרת שוב? אציין שלבני שפה עשירה מאד. החל לדבר לפני גיל שנה ומדבר שוטף מגיל צעיר מאד. בחודש האחרון נולד לו אח לראשונה.
האם יש מקום להמשך טיפול?
תודה רבה מראש ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמגום חוזר - תגובה
07/02/2014טלי שלום,
בין גיל שנתיים לחמש, ידועה תופעה של גמגום (זה מוגדר כ"אי-שטף" בגיל זה) אצל כ-30% מהילדים, והיא נמשכת מספר שבועות או חדשים, וחולפת. לעתים היא גם חוזרת. שוב למספר חדשים.
מדובר בתופעה נורמלית, התפתחותית, שאנו משייכים לקצב התפתחות שונה של חלקי המוח, בעיקר החלק שאחראי על הידע השפתי, לבין החלק שאחראי על המוטוריקה של הדיבור.
לא מקובל לטופל בכך. ואנו מנחים את ההורים להשלים את דברי הילד, ולא להלחיץ אותו.
אני משוכנעת שגם אצלכם התופעה תחלוף. אין מה לדאוג.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים ו - 8 חודשים...אביב06/02/2014שלום רב,
ביתי בת שנתיים ו-8 חודשים החלה לדבר ממש רק לאחרונה, זאת אומרת ממש להרכיב משפטים עם פעלים. מטופלת אצל קלינאית תקשורת. היא נמצאת במסגרת של משפחתון קטן (12 ילדים). הגננת אומרת שהיא לא יוזמת משחק עם ילדים אחרים אלא מצטרפת אליהם כשהיא רוצה ושהיא צריכה הרבה "תיווך" במהלך היום. שאלתי את הגננת אם היא מרגישה שיפור בדיבור ואם היא שמה לב שהיא ממש מחברת משפטים היא אומרת שלא ממש שמה לב למרות שרואה אותה פונה לילדים בגן. בבית היא ממש מדברת איתי ומביעה את עצמה ואומרת לי מה היא רוצה לאכול ובמה היא רוצה לשחק וכו'. אני שמה לב שאיתי היא הרבה יותר עם בטחון מאשר מחוץ לבית. זה נראה לך כמו בעיית תקשורת? למה היא לא מביעה את עצמה בגן כמו בבית?
תודה רבה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת שנתיים ו - 8 חודשים... - תגובה
06/02/2014אביב שלום,
ילדים רבים מתנהגים בחוץ בדרך שונה מהתנהגותם בבית. בבית הם מלאי-בטחון, ולכן מאפשרים לעצמם לדבר, לשחק בחופשיות, ועוד. בגן , לעומת זאת, יש תחרות של ילדים אחרים, והרבה מהילדים מגיבים בדרך מופנמת יותר. זה תקין ונורמלי.
מה שחשוב הוא חוות הדעת של הקלינאית תקשורת לגבי ההתקדמות שלה. אם הקלינאית תקשורת מרוצה - את יכולה להיות רגועה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבע שחורנועה04/02/2014שלום לך!
יש לי ילד חמוד בן שנתיים, כל הזמן שהוא מקבל צבעים הוא בוחר את הצבע השחור ורק איתו הוא צובע.. זה בסדר? יש לציין שהוא ילד שמח ב"ה, ורק לאחרונה התחיל לדבר קצת..
אשמח לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצבע שחור - תגובה
04/02/2014נועה שלום,
אין לי עצה לתת לך, וגם אין צורך !. בתחילת הדרך, ילדים רבים בוחרים צבעים חזקים ובולטים, בעיקר אדום ושחור. ההסבר הוא פיזיולוגי, הבולטות של הצבע. אין לכך עדיין הסבר רגשי. זה משתנה כמובן עם הגיל וההתנסות עם צבעים שונים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותי כללימור04/02/2014שלום
בתי בת 2 ו9 חודשים.
בגיל שנתיים וחודש אובחנה עם עיכוב התפתחותי כללי, בעיקר בשפה.
ה dq שלה היה 68-72 בכלל התחומים.
כמו כן סובלת מגמישות יתר.
בגיל 2 ו7 חודשים היתה שוב בביקורת.
יש לציין שבין 2 האבחונים עברה ניתוח כפתורים בשל ירידה בשמיעה (30db לפני הניתוח) כיום שמיעה תקינה.
בביקורת האחרונה ציוני ה dq שלה היו מעט גבוהים יותר -77 ברוב התחומים, 83 במוטוריקה העדינה ו 64 בחלק השפה-הבעה.
ב8 חודשים האחרונים מטופלת פעמיים בשבוע אצל קלינאית תקשורת ופעם נוספת אצל מרפאה בעיסוק. ככל הנראה נוסיף גם פיזיוטרפיה באופן פרטי כדי לחזק את המוטוריקה הגסה.
הומלץ לנו בשנה הבאה לשלוח לגן טיפולי. (אין אצלנו גן שפתי)
גם מבלי להתייחס למספרי ה dq אנחנו מרגישים התקדמות מתמדת וגם המטפלים מעידים על כך. הגננת שלה טוענת שלמעט עיכוב בדיבור היא משתלבת כמו כולם, שמחה ומאושרת ומבינה הכל. בקבוצת הגיל שלה (15 ילדים) היא הכי קטנה.
בכל זאת אשמח לשמוע את דעתך על קצב ההתקדמות, האם הוא לא איטי מדי? האם זה מעיד על ההישגים שלה בעתיד? האם הרמה הנוכחית שלה יכולה להעיד על פיגור שכלי?
תודה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב התפתחותי כללי - תגובה
04/02/2014מור שלום,
כשאומרים שיש איחור כללי בהתפתחות, פירושו שגם יש פיגור בהתפתחות האינטליגנציה, והיא דומה ברמה לילד צעיר יותר, בערך שנתיים.
יחד עם זה, הרבה ילדים מפתיעים אותנו בהתקדמות מרשימה, וגם סוגרים את הפער סביב גיל 5. לעתים אנחנו מוצאים בגיל 5-6 שיש עדיין קשיי למידה, או לקות למידה, והילד זקוק לעזרה גם בביה"ס, אבל הוא נכנס לנורמה.
תהייו אופטימיים, ונקווה שגם אצלכם יהיה כך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?נועה04/02/2014בני בן 3 התחיל לא להקשיב לי, צריכה לעבוד קשה בשביל לגרום לו לעשות כל פעולה פשוטה, מתסכל וסוחב זמן. מה לעשות?
דבר שני,גם בגן וגם בבית צריכים לדבר אליו רק בטובות, אם אני מדברת עליו קשות הוא או נבהל ומפחד, או (כשאני מתוסכלת) צוחק ומתעלם. מה הדבר הזה? ומה אני עושה לאזן את התופעה?
תודה לך ד"ק יוכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה לעשות? - תגובה
04/02/2014אביבית שלום,
גיל 3 נקרא בפסיכולוגיה "גיל המרד הראשון". (המרד השני הוא בגיל ההתבגרות.). זה גיל שבו אישיות הילד מתחילה להתבטא, והוא מנסה לבחון גבולות ולשלוט בסביבה שלו.
אין לנו פתרון קסם לילדים, שנלחמים על מעמדם בצורה יוצאת דופן. תמיד יש ילדים קלים יותר, וילדים קשים יותר. צריך למצוא את שביל הזהב בחינוך הילד, בין עידוד ורכות, לבין קביעת גבולות ברורים, ואי-וויתור על סמכות ההורים. זה חשוב לילד !!! חשוב להתעקש על הדברים המשמעותיים בחינוך : סדר, נקיון, יושר. ויש דברים, שלא נורא אם נוותר עליהם.לפעמים אפשר להתעלם מצרחות ומהתנגדות, פשוט לצאת מהחדר ולהניח לילד, עד שיירגע.
אני מקווה שתמצאי את האיזון הנכון, מתוך היכרות עם הילד, ועם אינטואיציה טובה.
ולא לשכוח - זו תקופה שחולפת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גמילה אצל ילדה בת 4שרית02/02/2014שלום. בתי בת ארבע וחודשיים. נגמלה מחיתולים ביום עם כניסתה לגן עירייה. בשנה הראשונה בגן היו הרבה פספוסים שהלכו והתמעטו. אך עדיין קיימים מדי יום. וזה רלוונטי רק לפיפי. בלילה עדיין ישנה עם חיתול שנמצא רטוב כל בוקר. השאלהמה עושים עם העובדה שהיא מתאפקת מאד לא ללכת לשרותים בבית ובגן וכתוצאה מכך אלו הפספוסים ומה עושים בנוגע לחיתול בלילה. עליי לצייןשמבחינה רגשית וקוגניטיבית הילדה מאד מפותחת לגילה. תודה מראש שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיות גמילה אצל ילדה בת 4 - תגובה
02/02/2014שרית שלום,
ילדים רבים נרתעים מחוויית ההפרשה, ובעיקר - מהישיבה על האסלה. מסתבר ככל הנראה שזה מצב לא נוח, ויוצר בילד חוסר-בטחון בשל חוסר היציבות. לכן, הרבה פעמים עוזר ששמים ישבנון, או מאפשרים לילד לעשות את הצרכים בסיר, שעומד על הרצפה.
יש ילדים, שגם נרתעים מן ההליכה לשרותים במיוחד במקומות זרים, כמו הגן, שוב - אולי מחוסר בטחון או אי-נוחות.
נסו להנעים לה את המצב, לפחות בבית : ללכת איתה, לשרותים, אולי להקריא לה סיפור שם, נסו להשתמש באביזרים שהצעתי..
בכל מקרה, זו תקופה שחולפת. עוד כמה חדשים. בסבלנות, העיקר לא לכעוס על הילדה ולא ללחוץ אותה. היא בוודאי תיגמל לחלוטין.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6 שקטהדנה31/01/2014הבת שלי בת 6וחצי בכיתה א' והיא אינה מבינה סיטואציות חברתיות, היא שקטה, מופנמת, נוטה להסתגרות ובכי שמעירים לה. בבית הספר עושים בה כחומר ביד היוצר וזה מאוד מפריע לי. היא מאוד תמימה ומספרת עליי דברים ולא מבינה את המשמעות של זה. האם זה אומר שזו בעיה של חינוך והתנסות או שיש לה איזושהי בעיה?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה בת 6 שקטה - תגובה
01/02/2014מירי שלום,
ההתפתחות החברתית של ילדים (הבנת מצבים, כללי התנהגות ותגובה במצבים חברתיים וכד') היא רובד נפרד של ההתפתחות בכלל, ורובד זה מתפתח באופן עצמאי בהדרגה, החל מגיל 3 בערך.
בהחלט ייתכן, שלבת שלך יש קושי מסויים ברובד זה, והיא נותנת פרושים לא נכונים למצבים חברתיים, מתוך שאינה מבינה אותם בהתאם לגילה.
ייתכן שההבנה תתפתח בהמשך, עוד שנה-שנתיים.
אם לא , או אם את מרגישה שמדובר במצב קיצוני, התייעצי עם פסיכולוגית, ואולי אפשר יהיה להכניס אותה לקבוצה של למידה חברתית. זו מעין קבוצת תמיכה, שבה אנו מתמקדים בנושאים אלה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 6 שקטה - תגובה
04/02/2014מירי שלום,
נראה לי שעניתי לך כבר בפורום אחר.
מכל מקום, זו בדרך כלל תכונה של אישיות הילד.
חשוב לעודד אותה, ליזום עבורה מפגשים עם עוד ילד או שניים, אצלכם בבית, כדי שתרגיש בטוחה.
בדרך כלל זה משתפר ככל שהילד גדל ומתחזק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומיםאורלי29/01/2014רציתי להתייעץ בנושא שמאוד קשה לי. יש לי תאומים בני שנתיים וחצי. הוא חברותי, מחייך לכולם, חכם, חזק, מהיר , ונהדר..
היא - יפה וחכמה, שרה מקסים, מספרת סיפורים, אבל- חלשה, מסורבלת (גם שמנמנה מה שמקשה על התנועתיות - ריצה, טיפוס), איטית, ובאופן כמעט מוחלט- תמיד "מפסידה" בריבים ביניהם. היא צוברת המון תסכול , מתכנסת הרבה בתוך עצמה, רוצה" לישון" ו"לאכול" באופן רגשי כשלא הולך לה מול העולם, בעיקר מולו.
כואב לי מאוד לגביה. מאוד.
אנחנו מנסים להעצים, לתת המון אהבה, להעניש אותו אם התנהג באלימות- וללטף במקביל אותה, לעודד בה צדדים חזקים. אבל כל זה נעלם כשהיא שוב חווה תסכול. תמיד הוא לפניה.
האם יש לכם עצות עבורי?..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתאומים - תגובה
30/01/2014אורלי שלום,
לצערנו, זו תמונה שכיחה אצל תאומים, במיוחד כשהם רואים מולם דמות מוצלחת יותר. נסי לפתח אצלה תחום שהיא יותר חזקה בו, כך שתצבור חוויות חיוביות. חברי אותה עם ילדים שקטים ורגועים, שלא יהוו עבור אתגר תחרותי כרגע. קחי אותה לפעילויות שהיא תהנה מהן, כמו סרטים או הצגות, נסי לתת לה זמן איכות לבד, בלי אחיה.
במשך הזמן, עם הגדילה, היא תבין וןתמצא את דרכה. הרי רובנו לא מושלמים !!!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנהשירי27/01/2014היי יוכי.
הבן שלי בן שנה, הולך למעון ויצ"ו.
בזמן האחרון הוא נורא קוטר, עצבני ומיילל.
אציין שבמעון הוא לא ישן בכלל, רק לעיתים ואם כבר אז שעה.
המטפלות "מתלוננות" על כך שכולם ישנים והוא לא.
יכוליהיות שהוא עצבני בגלל שהוא לא ישן במעון צהריים?
אולי זה בגלל יחס אגרסיבי של המטפלות אליו?
אולי זה בגללי? :-/
בבית הוא דווקא ישן צהריים לפעמים בסופ"ש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה - תגובה
27/01/2014שירי שלום,
ברור שמשהו מפריע לילד, אבל בגיל זה, מאד קשה לדעת מה הסיבה.
ראשית, יכולות להיות בעיות גופניות, כמו למשל בקיעת שיניים, או גזים, או נזלת מציקה שיוצרת קושי בנשימה.
ויכולות להיות מצוקות רגשיות : למשל, שעדיין לא התרגל למסגרת המעון, אולי קשה לו להרדם בתנאי המעון : אולי המזרון קשה, יותר מדי אור, אין שקט כמו בבית.........
כתוצאה מכך שאיננו ישן מספיק ביום, ייתכן שהוא צובר אי-שקט.
נסי לבדוק את כל הגורמים שהזכרתי, ולראות אם אפשר לשפר במשהו כדי לפתור את הבעייה, ולאפשר לו לישון טוב יותר בצהריים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
שירי27/01/2014נראה לי כי שתי השיניים העליונות אוטוטו בוקעות. אך בעיית השינה לא יודעת אם ניתנת לפתרון. זה מעון עם 18 ילדים בכיתה, והמטפלות לא מצליחות להרדימו תמיד..
העצבנות מגיעה הבייתה. והוא נרדם מהר - בשבע וחצי..
חבל שהוא לא מדבר..
אגב, בסופש הוא גם "קוטר".. אולי זה באמת שיניים, אך נראה שהוא משועמם מהר ומגיע לידי תסכול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טובמיכל26/01/2014קבעתי תור לפסיכיאטרית ילדים לקבלת חוות דעת שנייה
כדאי לומר לה מראש מה הייתה האבחנה או לתת לה לחוות דעה בעצמה ?
היא ביקשה לדעת פרטים אבל לא יכולתי לדבר כי לא הייתי לבד .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרערב טוב - תגובה
27/01/2014מיכל שלום,
מקובל לתת לאיש המקצוע רקע כלשהו, גם אם מצומצם. בדיקה מקצועית איננה חידה לפתרון. אפשר להביא אבחונים קודמים לפגישה, או לומר את הדברים, לא חייבים בטלפון, אבל לא מקובל להסתיר מידע קודם.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אובססיבים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)