פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מיוחדת
    הילה
    28/10/2013

שלום רב!
    אחיינית שלי בת שנתיים ו8 חודשים, והיא ללא ספק ילדה מיוחדת במינה. מדברת ללא הרף, דמיונה מפותח ביותר, זכרון פנומנלי לדברים למשל שראתה רק פעם אחת, חייכנית וחיננית, קשה להתעלם ממנה..
    אני סטודנטית לפסיכולוגיה ולכן אני ממש מודעת לדברים הקטנים. יש לי הרגשה מסויימת שמשהו לא תקין אצלה בהתפתחות. היא פוחדת מרעשים, כאשר מישהו מצלצל בדלת היא מיד שמה את ידייה על האוזניים, עד שהבן אדם נכנס הביתה והיא מזהה אותו, נמסר גם שהיא אינה משחקת עם ילדים בני גילה בגן, כאילו עושה רושם שהיא אינה מתעניינת בהם, משחקת בעיקר עם עצמה ועם הוריה או קרובי משפחה. אין לה בעיה ללכת לגן ולהיפרד מאמה. כמו כן עדיין לא נגמלה מחיתולים. היה ניסיון מצידה של אחותי אבל הילדה בקצב שלה- התעסקה עם הצרכים שלה, הכניסה יד לחיתול, אז אחותי הפסיקה את הגמילה. נערכה תצפית בגן של הילדה והומלץ ללכת לאבחון התפתחותי. לאחותי מאוד קשה עם זה כי היא חושבת שהילדה מושלמת, ואכן כך היא. בבית היא מדהימה, פעילה מאוד ותמיד משחקת ומעסיקה את עצמה ללא הרף. נכון שיש לחכות לאבחון ולפגישה עם הפסיכולוג לאחר האבחון אך האם יש אפשרות שהילדה נמצאת בספקטרום האוטיסטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מיוחדת

הוספת תגובה

• ילדה מיוחדת - תגובה

28/10/2013

הילה שלום,
    אינני עושה אבחונים דרך האינטרנט. זה לא מקצועי ולא אחראי בעיני. מבחינת התיאור שלך, היא מרשימה כילדה נורמלית, כולל העובדה שעדיין אינה גמולה. זה בהחלט בטווח הגיל הנורמלי.אך ייתכן שיש לה מה שנקרא "קווים" מחשידים, או אולי היא אפילו באיזה "קצה של הספקטרום". זה יתברר רק באבחון מקצועי. ברור שזה מלחיץ מאד, אבל אין ברירה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציק
    רחלי
    27/10/2013

ד"ר יוכי הקרה, תודה רבה על הפורום המיוחד!

שאלה: יש לי 2 בנים בני 3 ושנה ו10. הגדולה התחיל להציק לקטן, הוא ניגש אליו בהתלהבות כשהוא שמח או משהו ומושך לו בשיער או מתיישב עליו, לא במריבה או משהו אלא סתם גם כשהוא שמח. הוא נדבק אליו המון ומחבק אותו (והקטן מתנגד למרות שגם הוא מאד אוהב אותו..)

מה עושים כדי שההצקות תיפסקנה? אני מזדעזעת מזה!..

תודה מראש- אשמח אם תרחיבי..

לקביעת תור
    סגירה
    מציק

הוספת תגובה

• מציק - תגובה

28/10/2013

רחלי שלום,
    אין דבר יותר טבעי ממה שאת מתארת. הילדים היותר גדולים רוצים להרגיש "בוסים" של האחים הקטנים, וזו דרכם לבחון את הכוחות שלהם, היכולת שלהם, ולהרגיש "גדולים" באמת.יש לזה גם יתרונות של קשר גופני הדוק, ושל הבעות החיבה, גם כאשר זה "חיבוק דוב".
    ראשית, יש לדעת שזו תקופה , וזה חולף.
    שנית, צריך להשתדל עד כמה שאפשר להפריד בין הילדים : לתת לכל אחד תעסוקה משלו, ב"שטח" נפרד. בהמשך, כשהם גדלים מעט, אפשר להזמין חברים לילד היותר גדול, וזה מעסיק אותו, ויוצר את ההפרדה.
    חשוב לא לכעוס על הגדול. זה יוצר רגש של קנאה, שהופך את המצב חריף יותר.
    כל טוב! סבלנות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור שפתי
    קרן
    26/10/2013

שלום,
    יש לי ילד חמוד בעוד חודש יהיה בן שלוש. בגיל שנה וחצי פניתי לטיפת חלב בטענה שהילד לא מדבר.פנינו למכון להתפתחות הילד בקופת חולים ועשינו לו אבחון. הילד מאובחן באיחור שפתי מובהק שגורר אחריו עיכוב התפתחותי. יש לציין שעד גיל שנה וחצי ההתפתחות היתה תקינה לחלוטין הן מבחינה מוטרית פיזית. יש לנו עוד ילדה בת 5.5 עם התפתחות תקינה
    לחלוטין. מאז אנחנו בטיפולים אצל קלינאי תקשורת ומרפאה בעיסוק וההתקדמות טובה. הצמדנו לו סייעת בגן וזה מאוד עזר. השנה הכנסנו אותו לגן טיפולי לעיכוב שפתי במסגרת
    החינוך המיוחד לא במקום מגורינו למרות כל הקשיים עם ההסעות החלטתי לעשות את הצעד בתקווה שהעזרה האינטנסיבית הזאת תוכיח את עצמה לאור כל המאמרים שקראתי בנושא.
    אני מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת במכון פרטי או רופא להתפתחות הילד מכיוון שהאבחון בקופת חולים היה מאוד לא אנושי לא כלפי הילד ולא כלפינו כהורים. אני בעצמי עוסקת בתחום הרפואה והיחס כלפינו היו כמו סוג של אשמת ההורים שיש לכם ילד כזה. אני מאוד רוצה לעזור לילד כמה שיותר ולפעמים נדמה לי שאני לא עושה מספיק. אנחנו גרים בשוהם
    ויש לנו ביטוח רפואי פרטי ומוכנים להרחיק לכת למען הילד.
    אודה לך על תשובתך.
    קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    איחור שפתי

הוספת תגובה

• איחור שפתי - תגובה

02/11/2013

קרן שלום,
    יש מכונים פרטיים, כמו "גוונים" ו"צעדים", שיש להם צוות רב-מקצועי, ואת יכולה לפנות אליהם. אני מכירה מכון כזה בתל-מונד, ועוד אחד ברעננה. בוודאי יש גם באזור שלך, נדמה לי שבקדומים יש מכון וותיק וטוב.
    יחד עם זה, את רשאית לבקש הפנייה למכון אחר מטעם הקופה שלך. במכון שלי, בבי"ח מאיר, אני מקפידה לחנך את הצוות ליחס מירבי להורים מכל הבחינות. למכבי יש מכון מצויין בהוד-השרון. דווקא את, כאיש רפואה, כדאי שתנצלי את זכותך בתוך הקופה שלך.
    מצד שני, ייתכן שאת מרגישה אשמה, ולא בצדק. זו אינה אשמתך שלילד יש איחור, ובהחלט ייתכן שהוא מקבל את הטיפולים כנדרש, ואין צורך ביותר מזה. גם עודף טיפולים אינו רצוי.
    לעצתי, המתיני עוד כמה חדשים, והקשיבי למה שהצוות בגן אומר לך. לפי זה תפעלי.
    כל טוב, ונסי לחשוב חיובי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגביי ילד בן 4
    רונית
    22/10/2013

דר' שלום רב,
    בני בחודש הבא יהיה בן 4 ,לציין שהתחיל ללכת למרפאה בעיסוק לפני כחודשיים באופן פרטי בעקבות חשש שלי לנושא אחיזת הצבע - אינו אוחז את הצבע/טוש/מכחול בצורה טובה לפעמים מלמעלה ,לפעמים מלמטה ,לפעמים עם כל היד .שיתפתי את הגננת בחששותיי ותמכה בהם .
    מספר נתונים לגביי בני :
    1.צבעים - יודע את הצבעים שחור,חום,צהוב,אפור - לענין צבעים כגון אדום ירוק,כתום ,ואדום הנושא נמצא בבירור
    2.לענין מספרים - לא עבדו איתו על זה בגן ,התחלתי לעבוד איתו על זה השבוע נכון להיום יודע את המספרים 1 ו2
    3.יודע למנות עד 10
    4. הגננת טוענת כי קיימת בעיה של קשב וריכוז ,כשנשאלה כיצד באה הבעיה לידי ביטוי לדבריה בשערת ריכוז יושב יפה ולא מפריע לאחרים ואינו קם מהמקום אך אינו מקשיב לה מרוכז יותר בעצמו .לציין כי בכל לילה הוא מקשיב לשני סיפורים בקשב רב
    5.אני יחזור לענין אחיזת הצבע , לבני אין בעיה מוטורית או פיזית המסבירה את אי אחיזת הצבע בצורה נכונה , את כל התרגילים שהמרפאה בעיסוק נתנה לו לעשות הוא עשה בצורה טובה מאוד לדעתי האישית מדובר בהרגל לא טוב זאת אומרת במשך כל חייו אחז את הצבע בצורה לא נכונה ולא תיקנתי אותו ולכן מדובר בהרגל לא טוב .
    6.יודע למנות בצורה טובה עד 10

מה מצופה מילד שעדיין לא בן 4
    כמות צבעים שצריך לדעת
    עד איזה מספר צריך לדעת לספור
    קשב וריכוז - כמה זמן יכול לשבת בריכוז ולהקשיב לסיפור
    אותיות - האם צריך לדעת
    כתיבת השם באיזה גיל מצופה
    אם פיספסתי משהו אודה שתמייני אותו

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגביי ילד בן 4

הוספת תגובה

• התייעצות לגביי ילד בן 4 - תגובה

22/10/2013

רונית שלום,
    ילד בן 4 אמור לזהות ולשיים את כל הצבעים, לספור עד 10, וגם לעשות תרגילי חישוב קלים, כמו 1+1 או 2, 2-1, וכד'. עדיין אינו צריך לדעת אותיות. גם כתיבת השם - עוד כחצי שנה ויותר.
    ילד תקין לומד לאחוז את העפרון נכון, באופן אינסטינקטיבי, כפי שהוא לומד לשבת או ללכת. אם יש אחיזת עפרון לא תקינה, זה נובע בד"כ מרפיון שרירים, או ממתח שריר גבוה מדי, ולכן טוב שמרפאת בעיסוק תטפל בעניין.
    תבקשי את המרפאת בעיסוק לערוך לילד אבחון מסודר, או שפסיכולוגית התפתחותית תאבחן אותו, וכך תוכלו לגלות את כל הקשיים שקיימים, בלי להרגיש ש"החמצת" משהו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רונית
    22/10/2013

תודה רבה על תשובתך המהירה והמקצועית
    שאלה נוספת האם מצופה מילד בן 4 שיידע לזהות את הספרות 1-10

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

22/10/2013

ברוב המקרים זה קןרה יותר לקראת גיל 5. קודם יש תהליך של הבנה של הייצוג הגרפי. הזיהוי החזותי מתרחש בהמשך.
    כפי שאני תמיד אומרת, לא טוב לנסות להקדים את המאוחר. סבלנות. זה יגיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה
    נ
    21/10/2013

בוקר טוב ד"ר יוכי בן ינון
    במידה ויש בעיה של ריכוז או קשב.. איך אני יכולה לעזור לילד ..
    בכדי שיהיה לו קל יותר וחס וחלילה לא אצטרך רטלין.. אני אומנם מרחיקה לכת אבל הייתי שמחה לקבל כילים בכדי לדעת איך לטפל

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בבקשה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה - תגובה

21/10/2013

נ שלום,
    קודם כל חשוב שתעברו אבחון. בהמשך לאבחון אפשר יהיה להדריך אתכם איך להתנהג ומה לעשות עם הילד שלכם באופן ספציפי.
    בנוסף - ריטלין איננו רעל. זו תרופה שאינה מזיקה, ובוודאי תחת פיקוח רפואי מסודר, עוזרת מאד !!!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנושא ריח
    לוטם
    20/10/2013

שלום רב,
    יש לנו ילד בן 4 וחצי, חד וחריף , חברותי ומלא במרץ ואנרגיות. מאז שהוא קטן והיינו מגיעים לקחת אותו מהגן הצוות תמיד היה מתריע על כך שהוא נוטה להשתמש בידיים כל מנת לפתור בעיות. _(יש לציין כי הגננת בגיל שנה של הילד ציינה בעיית ויסות חושי במגע, רק שבגיל שנה זה היה נראה לנו לא רלוונטי). חשוב לציין כי הוא ילד הבודק גבולות כל הזמן במיוחד כאשר מדובר באיש צוות חדש בגן.
    אנחנו בבית חשים שהקושי מתבטא בחוסר הקשבה (נולד לו אח לפני כחצי שנה), אך מבחינת אלימות כלפינו מעולם לא קרה.
    מעבר לכך הבעיות הרגילות הקיימות בכל בית, לא משהו חריג, אינו משתולל או צורח כאשר אומרים לו "לא", מקבל "פסקי זמן" ומקבל זאת בהבנה, אוהב ספרים אך שמקריאים לו סיפור מעבר לפעם אחת נוטה לאבד ריכוז וצריך להחזיר אותו לספר (נוטה לשאול שאלות תוך כדי... אבל רק בהקראות חוזרות).
    במפגשים עם חברים אחה"צ, אין מקרי אלימות או שימוש מיותר בידיים, גם אשר משהו אינו מוצא חן בעיניו.
    במסיבות גן אנחנו רואים שהוא מנסה להצחיק ולהשתולל אבל לא משתמש באלימות.
    מאז שאמצע ההיריון החל לרחרח את ידיו בכל פעם שנוגע במשהו. נושא הריח הפך להיות משמעותי (יש לציין כי אני, האמא, נוהגת להריח הרבה את הבגדים ואת ידי מדי פעם - לא במודע, רק לאחר ששמתי לב לבני התחלתי לשים לב שזה קיים גם אצלי אבל לא בתדירות הקיימת אצלו).
    הילד נוהג לחבק ולנשק אותנו וברוב מהמקרים אינו אוהב חיבוקים של סבא, סבתא, גננת. חיבוקים מחברים מאוד אוהב.
    אין לו רתיעה מדשא (בהיותו בן שנתיים נרתע קצת ועבר), חול, צבעים, מרקמים שונים או תוויות של בגדים.
    מחיפושים באינטרנט ראיתי כי כחלק מבעיית ויסות חושי נושא הריח גם כן קיים.
    הייתי מעוניינת לדעת האם קיימת סיבה לדאגה? האם נושא הריחרוח הינו נורה אדומה כלשהי? (חייבת לציין כי בעברו היה ממצמץ בעיניו ולאחר תקופה שבה לא התייחסנו זה עבר והיתה תקופה בה היה נוטה לכווץ את גבותיו לעיתים תכופות וגם עבר ללא התייחסותינו)
    האם אכן יש צורך לבדוק את נושא הויסות החושי במגע? ואם כן, במה זה מתבטא? מה זה אומר על הבן שלנו?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות בנושא ריח

הוספת תגובה

• התייעצות בנושא ריח - תגובה

20/10/2013

לוטם שלום,
    בהחלט עולה שאלה של וויסות חושי לפי תיאור ההתנהגות : גם ההרחה התכופה, גם הצורך "להשתמש בידיים", גם הצורך והרתיעה מחיבוק, גם הקושי לקבל גבולות - הכל מעיד על ילד שיש לו קושי בוויסות, גם תחושתי וגם רגשי.
    אני ממליצה שתבקשו מרופא הילדים הפנייה למכון להתפתחות הילד. כדאי שיראו אותו כמה אנשי צוות : גם מרפאת בעיסוק, גם פסיכולוגית, ואולי גם רופא התפתחותי. יחד יחליטו על תכנית טיפול שתקל עליו ו"תרגיע" אותו מבחינת התגובה לסביבה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בהקשר לתשובתך

לוטם
    21/10/2013

בוקר טוב, תודה על המענה המהיר.
    בהנחה ואכן באיבחון יוכר כי לילד אכן קיימת בעיית וויסות, במה זה מתבטא כאשר קיימת בעיה בוויסות החושי? האם הבעיה ניתנת לטיפול/ריפוי באופן מלא? האם יהווה לו בעיה בביה"ס/בלימודים? במידה וכן, איך אוכל למזער בעיות/תחושת שונה מלבד התוכנית שתבנה עבורו במרכז להתפתחות הילד, האם אנחנו ההורים נוכל לעזור בבית לאזן את חוסר הוויסות בדרכים שונות?

האם זה יכול לרמת הפרעת קשב? אני קצת בלחץ ואשמח להכוונה או ידע בנושא על מנת להיכנס לפרופורציות .

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בהקשר לתשובתך - תגובה

21/10/2013

לוטם שלום,
    הקושי בוויסות חושי מתבטא בדיוק בתיאורים שלך. זה מאד פשוט וישיר. זו תופעה שמשתפרת בדרך כלל באופן טבעי, גם ללא טיפול, אבל זה בהחלט משתפר באופן משמעותי בטיפולים. במהלך הטיפולים, תקבלו הדרכה מהמרפאת בעיסוק , ואולי גם הפסיכולוגית, כיצד לנהוג ומה לעשות.
    יש חפיפה גדולה בין תופעות של קושי בוויסות חושי, לבין הפרעת קשב וריכוז. אני מקווה שאצל בנך זה לא המצב. אבל גם בזה אפשר לטפל.
    אין מה לדאוג. אמנם קש/ה לנו לקבל שילדינו אינם מושלמים, אבל אלה החיים. יחד עם זה, תודה לאל, צריך לזכור, שהפרעות כאלה שאת מתארת הן שוליות בחיים, ניתן להתגבר עליהן, ואין שום סיבה שהם "יקלקלו" את יכולותיו של הילד בחיים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לעזור
    ha
    16/10/2013

שלום רב,
    אנסה לצמצם למקסימום...
    בתי בת 4.10, מבקרת החל מגיל שנתיים וקצת במכון להתפת' הילד, אחת לחצי שנה, עקב חשש שלי ושל הגננת שלה מהפעוטון בשעתו, על בעיית קשב וריכוז.
    במכון אובחן שאין דבר. נבדקה גם אצל מרפאה בעיסוק.
    אני חשה שהילדה נמצאת מתחת לנורמה המקובלת אצל בני גילה בכל הקשור להתפת' המנטלית והקוגנטיבית.
    בבית בעיקר היא מתנהגת כילדה קטנה יותר. לא מעוניינת לשבת ולעבוד בחוברות עבודה או צביעה וכשעושה כך היא לא צובעת בתוך השבלונה הנתונה. היא לא אוחזת בצבע פרק זמן ממושך ע"מ לסיים לדוג' ציור, עוזבת באמצע וזורקת את הצבע. אני מנסה לשבת איתה בדרכים שונות ע"מ לאתגר אותה להמשיך ולסיים את מה שהתחילה אך ללא הועיל, היא פשוט לא מעוניינת אפילו להקשיב. (אני אפילו לא מכניסה כאן את נושא לימוד אותיות ומספרים, לעבור למשל על אות מקווקוות כדי ללמוד לכתוב אותה) הציורים שלה מסתכמים במה שנראה כשירבוטים שמזכירים לי את הציורים של בני בן ה 3.
    בגן היא לא ממהרת לגשת למשימות שהגננת נותנת. מעדיפה את החצר, משחק חופשי וכד'.
    שהגננת מנסה לדרבן אותה לגשת לאחת הפינות ולעשות מטלות היא לרוב לא מסיימת אותן ועסוקה יותר לפטפט עם חבריה.
    בביקור אחרון אצל רופאת ילדים במכון להתפת' הילד, היא הפנתה אותנו שוב למרפאה בעיסוק וזה בשל דברים שהעלתי. מעבר לכך היא רק אמרה שהילדה נמצאת בנורמה תקינה לילדים בני גילה.
    אז מה אני מתלוננת? פשוט, שבבית ובגן היא לא עושה ולו חצי דבר ממה שביצעה במכון.
    הרופאה אמרה שיש לעבוד מעט על חציית קו אמצע וזהו.

אני מנסה בדרכים שונות "להגיע" אל הילדה, גם בעלי מנסה, אך ללא הועיל.
    אולי כדאי להוריד הילוך ולתת לה לגדול בשקט? אבל, אני חוששת שיש מן התחושה הזו שלי כאמא כמשהו "לא תקין" אצל הילדה.

איך מצליחים להגיע אליה?
    האם אני יכולה ואם כן לאן לגשת לאבחון נוסף?
    היא נולדה בתחילת חודש דצמבר ולכן השנה היא בגן חובה, מה שאומר ששנה הבאה היא אמורה לעלות לכיתה א'. אני רוצה לתת לה את הכלים הטובים ביותר ולא יודעת איך לעשות זאת. (אין לי שום בעיה במידה ויהיה צורך להשאיר אותה שנה נוספת בגן ע"מ שתתבשל עוד קצת מבחינה קוגניטבית ואף מנטלית, עם הדגש על המנטלית).

תודה מראש,
    אמא ח.

לקביעת תור
    סגירה
    איך ניתן לעזור

הוספת תגובה

• איך ניתן לעזור - תגובה

16/10/2013

אמא יקרה שלום,
    קשה להבין מדברייך מה הבעייה עם הילדה : האם יש לה קושי אובייקטיבי, במוטוריקה עדינה, או שבאישיות שלה היא ילדה פסיבית, או ללא מוטיבציה. ייתכן שהמרפאת בעיסוק איננה מצליחה למקד ולזהות את הקושי, ואולי מרפאת בעיסוק מנוסה יותר כן תצליח בכך. ייתכן שכדאי לך לבקש אבחון של פסיכולוגית התפתחותית, שאולי תזהה קושי רגשי מסויים. במצב כזה, אפשר גם לבקש השארה של הילדה לשנה נוספת בגן, ואולי גם סיוע, כמו של גננת שיח.
    אין טעם ללחוץ על הילדה, במיוחד לא מצידך. עדיף שתניחי לה, ואת הזמן איתה תבלו בהנאה, תוך משחק.
    ללסיכום - לדעתי כדאי שתעבור עוד אבחון של מרפאת בעיסוק, וכן אבחון של פסיכולוגית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ha
    16/10/2013

תודה רבה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי הסגלות בגן
    ורד
    13/10/2013

ביתי בת השנתיים נכנסה השנה לגן נעמת לפני כן אימי הייתה מטפלת בה שמתי לב שהיא לא מוצאת את עצמה בגן היא בוכה הרבה לא משחקת עם ילדים אחרים היא כל היום לוקחת את התיק שלה ולא עוזבת אותו היא רכושנית גם לנעליים שלה השבוע כשהגעתי מוקדם ראיתי את אחת המטפלות
    צועקת עליה ותופסת אותה בזרוע כמובן שהערתי על זה בגן ביקשתי גם שייקחו ממנה את התיק והם טוענים שהיא בוכה ולכן הם משאירים לה את התיק כדי לא להיכנס איתה לעימותים האם לא תפקידם למצוא לה משחק חלופי ? או שהם צודקים ועליהם להשאיר לה את התיק?
    בנוסף היא מרבה להצמד למטפלת ולהשאר לידה המטפלת מצידה ולא עוזרת לה להשתלב אלא משאירה אותה לידה ביתי היא ילדה חייכנית שאוהבת לשחק במיוחד בגן שעשועים ושם היא כבויה בנוסף בבית היא רק צועקת מגביה באגרסיביות כשאנחנו מחתלים אותה יש לה המון התקפי בכי שלא פוסקים
    והתקפי זעם אינני יודעת מה לעשות ואיך להתנהג איתה ?
    אודה להכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי הסגלות בגן

הוספת תגובה

• קושי הסגלות בגן - תגובה

13/10/2013

ורד שלום,
    ברור שלילדה יש קושי להסתגל לגן. השאלה היא, האם זה רק משום שזה חדש לה, והיא קטנה בגיל, או שיש משהו בגן שהוא לא מתאים : גננת ומטפלות שאינן חמות, או יותר מדי ילדים, או רעש ומהומה משום שהגן צפוף ? חשוב לבחון ולראות את כל ההיבטים הללו. האם יש טעם לדבר עם הגננת ולבקש ממנה לעזור בעניין ?
    הנושא של היצמדות לחפץ אישי מסויים הוא ידוע, ומבטא את הצורך של הילד ל"היזכר" בבית כל הזמן, מעין עוגן למשהו שמוכר לו, ולכן טוב להניח לו בעניין זה. גם לגבי הנעליים.
    אני מציעה לך להמתין עוד שבועיים-שלושה ולראות, אם הילדה נרגעת ומסתגלת, או שהמצוקה ממשיכה. אם כן -הייתי מציעה לך לשקול מעבר גן, למקום שיהיה שקט יותר, אולי חם יותר כלפי הילדה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי הסתגלות לגן

ורד
    13/10/2013

תודה יוכי על תשובתך
    לביתי יש קושי שפתי אולי גם בגלל זה היא ככה האם יש צורך בגיל כזה ללכת להתפתחות הילד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי הסתגלות לגן - תגובה

13/10/2013

ורד שוב שלום,
    בהחלט כדאי לפנות לקלינאית תקשורת, ואם יש צורך - לטפל, כדי שלא ייווצר איחור שפתי משמעותי. בוודאי שזה יוצר אצל הילד תסכול ואי-בטחון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד משחק לבד בגן
    הורה לבן בכור
    13/10/2013

היי, ראשית תודה על הפורום המעולה!
    מדובר בילד בכור ויחיד (לבנתיים) בן שנתיים ו7 חודשים.
    ביום שישי הגננת זימנה אותי ואת אשתי בכדי לדבר איתנו,
    וסיפרה לנו שהילד משחק לבד בגן, לפעמים יוצר קשר עין עם ילדים אחרים, אך באופן כללי הוא משחק לבד, גם אם זה בתוך הגן, וגם אם זה בזמן חופשי בגינה.
    היא אומרת שהיא לא מצפה מהילדים יותר מדי - אך לכל ילד יש את השניים שלושה חברים שאיתם הם נמצאים ומשחקים ביחד, והוא תמיד לבד, וציינה שזה קצת מדאיג ובגלל זה היא משתפת.
    בנוסף היא אומרת שהוא חוזר על דברים הרבה פעמים, למשל היא הגישה פסטה לארוחת צהריים, והוא אמר איזה 20 פעם במהלך הארוחה - פסטה,פסטה,פסטה,פסטה..
    אנחנו מכירים את החזרות האלו שלו, אך ייחסנעו את זה תמיד להתהלהבות שלו, שבכך הוא למעשה מראה שהוא למד את המילה החדשה, משום שהוא התחיל לדבר מאוחר (שנתיים ו 4), ועד היום לא מדבר ממש ברור.

אנחנו בדרך כלל לא הולכים לחברים שלנו (בעלי ילדים) כי דיי עייפים מהשגרה, אז הילד לא נמצא בסביבת ילדים במסגרת הביתית.
    אך חשוב לציין שהוא ילד שמח מאוד, סקרן, מקשיב להוראות, אוכל מצויין ישן מצויין.

רק העניין החברתי הזה שהגננת העלתה..

מה כדאי לעשות לדעתך? (הגננת המליצה על מרכז להתפתחות הילד)

תודה רבה!!
    וסליחה על הפוסט הארוך..

לקביעת תור
    סגירה
    הילד משחק לבד בגן

הוספת תגובה

• הילד משחק לבד בגן - תגובה

13/10/2013

שלום הורים יקרים,
    אני בהחלט מסכימה עם הגננת שכדאי לפנות לאבחון מקצועי במכון להתפתחות הילד. חשוב שתראה אותו קלינאית תקשורת, ותבדוק אם הוא זקוק לטיפול שפתי, כדי שלא יצבור פיגור מול ילדים אחרים. כמו בן בהחלט כדאי שתאבחן אותו גם פסיכולוגית התפתחותית, ותוכל למקד את הסיבה לקושי החברתי : האם מדובר בילד חרד ? אולי ילד ביישן מאד ? אם אין בעייה - מה טוב, ואם יש, עדיף לטפל מוקדם ככל האפשר.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מוצאה
    אמא
    10/10/2013

בני בן השלוש וחמישה חודשים גמול כבר מגיל שלוש פלוס משתן עושה בשירותים כלומר עומד אך קקי אינו עושה בשרותים אלא רק בתחתונים כבר לא יודעת מה לעשות כל פעם שעושה קקי בתחתונים אנו אומרים לו קקי עושים בשרותים הוא גם יודע כאשר שואלים אותו איפה עושים קקי מאד פוחדת מה יהיה בהמשך לא עלה לגן מועצה בגלל בעיה זו באופן כללי ילד ביישן חומוד עקשן נעלב בקלות מטופל בקלינאית תקשורת
    אנא ייעצתי לי מה עליי לעשות אני אובדת עצות 1528

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מוצאה

הוספת תגובה

• גמילה מוצאה - תגובה

11/10/2013

אמא יקרה שלום,
    זה קורה אצל הרבה ילדים, וזה שלב שחולף : קל יותר לשלוט בפיפי ולעשות בשרותים, החווייה של קקי בשרותים היא פחות "נעימה", במיוחד מבחינה פיזית, ולכן יותר קשה להתרגל אליה. רוב הילדים האלה מתאפקים בגן ועושים קקי בעמידה, או בפינה, רק בבית.
    כדי לצמצם את הבעיות, מומלץ להציע לילד טיטול לעשות את הקקי, ורוב הילדים מסכימים לכך.
    אם זה לא מתקבל - אין דרך פשוטה אחרת. צריך להיות סבלנים, לא לכעוס על הילד ולא ללחוץ עליו. לאפשר לו לעשות את הקקי כפי שהוא רוצה. זה נפסק מאליו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין גבולות
    נ
    08/10/2013

שלום רב,
    תעזרי לי בבקשה.. ותנחי אותי
    אני אמא לילד בכיתה א' בן 6.5 וילדה שאותותו בת 5
    אני מרגישה שאין לי מילה בבית,
    אני מגדלת אותם לבד, ומהרגע שניכנסים הביתה הם זורקים ומשתלולים, גם שאבא שלהם מבקר הם מתנהגים ככה.. פשוט מרגישה שהילדים לא שמים עליי, אשמח אם תגידי לי מה עליי לעשות ? כיצב לנהוג? מרגישה שהם מתפזרים ואני לא מצליחה לעצב אותם,

לקביעת תור
    סגירה
    אין גבולות

הוספת תגובה

• אין גבולות - תגובה

09/10/2013

אמא יקרה שלום,

אשתדל לעזור לך. אני מקווה שתצליחי לגייס את הכוחות ואת הנחישות ליישם את המלצותי.
    ראשית, אני מנסה לחשוב על הסיבה שגורמת לילדים להתנהג כך : ייתכן שהם מבטאים כעס על כך שהתגרשתם, ואבא איננו בבית. ייתכן שהם מרגישים, שאת חלשה ואינך סמכותית מספיק. ייתכן גם, שהם ילדים היפראקטיביים קצת, וזה מתבטא בעיקר בבית.
    פני למורה/גננת ושאלי אותן, איך הילדים במסגרת החינוכית. זה יראה, אם הם בכל מקום פעלתנים ואנרגטיים במידה מוגזמת, או שזה רק בבית, וזו באמת בעייה של גבולות.
    שנית, כדאי שתנהלי איתם שיחה גלויה, ליד השולחן, ותאמרי להם, שההתנהגות שלהם קשה, ואת רוצה לדעת למה. ילדים בגילם מסוגלים כבר לומר מה הם מרגישים ומדוע, וזה בהחלט יכול לכוון אותך.
    שלישית, עשי איתם הסכם מסודר, ממש כמו חוזה , לגבי דרישות ההתנהגות שלהם, והבטיחי להם פרס קטן תמורת התנהגות טובה - בהתחלה פעם ביומיים, ואח"כ פעם בשבוע. נהלו יומן, שבו תצייני כל יום, בערב, איך היתה ההתנהגות. אפשר לסמן בפלוס או מינוס, ואפשר במדבקה. בדרך כלל זה מאד עוזר.
    אם תרגישי שאין שינוי בתוך כחדשיים, יש סדנאות וקבוצות הדרכה שאת יכולה לפנות אליהן : במכון אדלר, בבי"ח שניידר, ועוד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה, המשך

נ
    10/10/2013

ידוע לי שהם ככה רק בבית.. אז זה אומר שגבולות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להנחייתך פעלתי

נ
    14/10/2013

בוקר טוב טוב
    פניתי למורה ושאלתי אותה איך הילד, והיא סיפרה כל מיני דברים אבל אמרה שהוא ילד טוב. מתנהג יפה אבל נראה טיפה לא מרוכז.. מכאן מה ניתן להבין ואיך זה קשור להתנהגות "פראית " מפוזרת איך ניתן לעזור לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להנחייתך פעלתי - תגובה

14/10/2013

שוב שלום,
    אולי המורה מתרשמת שהילד קצת היפראקטיבי ומראה קשיי בריכוז ובקשב ? זה בהחלט קשור להתנהגות "פראית" : קושי בקבלת הוראות, קושי בשמירה על גבולות וכד'.
    אני מציעה שתמתיני עוד קצת, ייתכן שהילד צריך לעבור הסתגלות לביה"ס. אבל אם עוד כחודש עדיין יימשכו התלונות, כדאי יהיה לפנות לאבחון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן3 חודשים
    דפנה
    06/10/2013

שלום.בני בן שלושה חודשים בדיוק.נולד בשבוע 36. הוא עולה יפה במשקל.יונק ומקבל חלב שאוב.הוא מרים ראש להרבה זמן ואפילו התהפך מספר פעמים.מאוד תקשורתי וחייכן. אבל עדיים לא גילה את הידיים שלו.מעולם לא הסתכל עליהם ולא הכניס אותם לפה.כשאני שמה אותה בטרמפולינה הוא מזיז משחק גדול שקרוב אליו אך בלי להסתכל. האם זה אומר משהו?יש ה לעשות בעניין?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן3 חודשים

הוספת תגובה

• בן3 חודשים - תגובה

06/10/2013

דפנה שלום,
    אין צורך להילחץ. הכל נראה בסדר, במיוחד שמדובר בתינוק שנולד 4 שבועות לפני המועד.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    דרורה
    05/10/2013

שלום.
    בני נולד בניתוח קיסרי , היה חיוור ונשימתו היתה בלתי סדירה והיה באינקובטור מספר ימים.
    הוא נולד עם מספר TAGS על הפנים והאוזן והיה מעט חיוור .
    כמו כן היה לו שער שחור ומקדימה היה פגמנט לבן ז"א פס לבן בשער מקדימה .
    עד היום הוא בן 10 והפס הלבן קיים , מלבד הזעת יתר הוא מתפתח בסדר .
    רציתי לשאול האם הפגמנט הזה בשער לא קשור לבעיית הזעת היתר שלו
    כי הוא מזיע חזק ללא קשר לקיץ ולחורף בכפות ידים , רגלים ובקרקפת כאשר ישנם ימים שאנחנו נאלצים להחליף לו כרית , שלא לדבר על הנעלים המסריחות ודאודורנטים שהוא נאלץ להשתמש .
    האם הפגמנט מצביע על בעיה רפואית כלשהי אצלו שתצוץ בעתיד .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר - תגובה

05/10/2013

דרורה שלום,
    כשיש מספר בעיות, או תופעות חריגות, הרופאים מחפשים תסמונת שיכולה להסביר את כל התופעות. זה נעשה ע"י בירור גנטי, גם של הילד וגם של ההורים. רק תשובה של בדיקה כזו יכולה להצביע על קשר בין ההזעה והפס הלבן, או שאין קשר.
    כדא י לשוחח על כך עם רופא הילדים שלך. הוא הכתובת הנכונה להחליט על הבדיקות ולהפנות אתכם למומחים הנדרשים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 1.4 לא מדבר ולא הולך
    שירן
    03/10/2013

שלום,

לבני בן השנה והאבעה חודשים יש כמה בעיות שמדאיגות אותי שמא מדובר בבעיה התפתחותית. לכל אחת מהבעיות בנפרד יכול להיות הסבר הגיוני ומניח את הדעת, אך בגלל שהן ביחד, זה מדאיג.
    קצת רקע עליי כאמא ועל הילד, זהו בני השני (הבן הראשון בן שנתיים וחמישה חודשים) ומן הסתם, בכל דבר התפתחותי אנו משווים אותו לבן הראשון. שני הילדים באותו גן בקבוצות גיל שונות. הקטן נכנס לגן לפני כשלושה חודשים, אחרי שהיה איתי בבית שנה וחודש.
    הילד מאוד תזזיתי ושובב, ב90 אחוז מאוד שמח וחייכני, מאוד קשור לאבא שלו, ונראה שהוא מאוד אוהב לשחק עם אחיו הגדול.

הבעיות:

1. הילד אינו מדבר כלל, המילה היחידה שהוא אומר היא אבא, אך אני לא חושבת שהוא בכלל מבין את המשמעות כי אלא בין הצלילים היחידים שהוא : אה,בה ומה. לעיתים הוא נשמע כאילו הוא מנסה להוציא צליל והוא נתקע איפשהו.
    2. הילד לא הולך, הוא עומד המון בתמיכה וזוחל בכל הבית במהירות מסחררת, אך מבחינת התקדמות להליכה, אני לא רואה התקדמות כבר 3 חודשים. לאחרונה הוא התחיל להסכים ללכת כשאבא שלו מחזיק לו את שני הידיים מעל הראש, אבל זה רק איתו.
    3. זה קשור לבעיה השנייה, אך מקריאת כתבות ופורומים, זו בעיה בפני עצמה. הילד עומד על קצות האצבעות, ככה נוח לו. מדי פעם הוא עומד עם כל כף הרגל אך לרוב זה על קצות האצבעות.
    4. הילד נושך אותנו, ההורים, ואת אחיו הגדול. עם אחיו הוא גם מושך בשערות כדי ל"השיג" את הנשיכה.
    5.זה נראה כאילו לא מעניין אותו שום דבר. עם הילד הראשון, קראנו ספרים, הלכנו לגן חיות והוא ממש התעניין. בשביל הקטן, ספרים נועדו לקרוע אותם וחיות לא מרגשות אותו.
    6. הילד מאוד היפראקטיבי, הוא לא מסוגל לשבת במקום לשנייה, ומחפש כל הזמן פרוייקט חדש להרוס. המצבים היחידם בהם הוא נרגע הם כאשר הוא רואה טלויזיה או מקבל בקבוק.
    7. הוא חוטף לעיתים קריזות של עצבים, יחסית קיצוניים, כשלא עושים משהו שהוא רוצה. לוקחים לו צעצוע לדוגמא.

הייתי רוצה לדעת, קודם כל, האם יחסית לגיל הזה כל התופעות האלה ביחד מדליקות נורת אזהרה גם לך, כאיש מקצוע?

האם עליי לחכות עוד, או לקחת אותו כבר עכשיו לטיפול מקצועי?

במידה וכבר עכשיו, לאיזה סוג טיפול/אבחון? קלינאי תיקשורת, פיזיותרפיה, אורטופדיה, רופא התפתחותי?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן 1.4 לא מדבר ולא הולך

הוספת תגובה

• בן 1.4 לא מדבר ולא הולך - תגובה

03/10/2013

שירן שלום,
    כל הבעיות שאת מתארת הן נורמטיביות לגיל שנה ו-4 ח'. בגיל זה עוד נורמלי שהילד לא מדבר , ועדיין לא הולך. וגם שהוא עדיין לא מעוניין בנושאים מסויימים, כיוון שעדיין איננו מבין.
    יש הבדלים בקצב ההתפתחות בין ילדים, וכנראה שבנכם הראשון היה זריז יותר. אבל לא נראה לי כרגע שיש בעייה, והייתי מציעה לכם להמתין עוד חדשיים-שלושה, בהתייעצות עם רופא הילדים, או לפי מעקב טיפת-חלב. בהחלט ייתכן שהכל יסתדר, ובעוד זמן-מה יתחיל דיבור, ותתחיל הליכה תקינה.
    במידת הצורך, ונקווה שלא תצטרכו, ההפנייה היא למכון להתפתחות הילד ששייך לקופת החולים שלכם. במכון כזה יש צוות רב-מקצועי, והוא מאבחן את הילד ומציע טיפולים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך

שירן
    03/10/2013

תודה רבה על התשובה המהירה.

הייתי רוצה לשאול עוד שאלה קטנה. איך ניתן לפתור את עניין הנשיכות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך - תגובה

03/10/2013

שירן שוב שלום,
    גם הנשיכות מאד אופייניות לגיל, וכל גננת תוכל לספר לך על כך. כנראה שזה נובע מתסכול של השלב טרום-דיבור.אפשר לכעוס, לומר "אסור" בטון כועס, לשים יד על פיו של הילד. הילדים לומדיםשזו התנהגות לא רצוייה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה דומה

נורית
    24/10/2013

התיאור שלך מ א ו ד מזכיר לי את בני שאובחן עם קשיי ויסות חושי, אני ממליצה לך לגשת למרפאה בעיסוק as sooner as better

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת לתינוק
    שלומית
    02/10/2013

הבן שלי בן שנה וחודשיים תינוק דיי חברותי אך לאנשים שהוא לא מכיר לוקח לו זמן "להתחמם" ולעיתים הוא נראה המום ומבוהל.
    כרגע הוא איתי בבית אך אני שוקלת אם להכניס אותו למסגרת אבל חוששת שבגלל שהוא תינוק דיי המום ומבוהל מסיטואציות חדשות אני רק אגרום להחמרה במצב. האם לחכות לגיל קצת יותר מאוחר ואז להכניס למסגרת או לעשות זאת כבר עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת לתינוק

הוספת תגובה

• מסגרת לתינוק - תגובה

02/10/2013

שלומית שלום,
    לא הייתי ממתינה, אבל הייתי מחפשת לו מסגרת קטנה, שאין בה הרבה ילדים, והמטפלת היא אישה חמה וסבלנית. בוודאי יש משפחתונים כאלה, עם 3-4 ילדים. כדאי.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה