מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום פתאומי אצל ילד בן שנתיים וחציטלי28/11/2013
שלום רב,
בני בן שנתיים ושבעה חודשים. מדבר שוטף מגיל מוקדם מאד. בעל אוצר מילים עשיר מאד.
בשבועיים האחרונים החל לגמגם מאד.
האם זה נורמלי בשלב זה או שעליי לבדוק זאת, ואם כן היכן?
תודה רבה מראש:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום פתאומי אצל ילד בן שנתיים וחצי - תגובה
28/11/2013טלי שלום,
זו תופעה מוכרת אצל ילדים צעירים, דווקא אצל ילדים ששפתם מפותחת. אני מכנים זאת "אי-שטף" ולא גמגום. ההסבר הוא פיזיולוגי, תלוי בהתפתחות המוח ויכולת הדיבור : של הידע השפתי מול המוטוריקה של הביטוי וההיגוי.
בדרך כלל, זה נמשך כמה שבועות, וחולף. לפעמים זה חוזר שוב לכמה שבועות.
לא נהוג לטפל בכך בגיל זה. ההנחייה היא להשתדל לא להתייחס לכך, להיות רגועים, ולהשלים את הילד, או לנחש מה הוא רוצה להגיד.
כל טוב, חג אורים שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתול בשינה - ילד בן 4אינה24/11/2013בוקר טוב,
בני יהיה בן 4 בעוד שבוע.
הוא גמול מחיתולים ביום כבר שנה וחצי ושולט היטב בסוגרים.
בלילה הוא עדיין ישן עם חיתול והחיתול בבוקר מלא (!) למרות שהוא עושה פיפי לפני השינה (בערך בשמונה בערב) ובמהלך הלילה הוא לא שותה. לפני יש כל כך הרבה פיפי שזה אפילו בורח מהחיתול.
השאלה היא מה אפשר לעשות על מנת לגמול גם מחיתול בלילה?
האם להעיר אותו לפיפי לפני שאנחנו הולכים לישון או באמצע הלילה?
או שהוא פשוט עדיין לא בשל ואנחנו צריכים להמתין?
יש חיתול מיוחד שמסוגל לספוג הרבה ושלא יברח?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתול בשינה - ילד בן 4 - תגובה
25/11/2013אינה שלום,
זו תופעה ידועה, במיוחד אצל בנים, ולפעמים פשוט צריך לחכות בסבלנות עד שהילד נגמל גם בלילה.
יש כאלה שממליצים לעשות לילד "דיאטת שתייה בערב" : לא לתת לו לשתות כשעתיים לפני השינה.
יש שממליצים לקחת את הילד לשרותים בלילה, לפני שההורים הולכים לישון. (לפעמים הילד מתנגד, או הוא מתעורר וקשה לו שוב להרדם !)
יש תרופה מסויימת, שהרופאים נותנים, כדי לעזור לילד להתעורר כשהשלפוחית מלאה.
יש טיפול בסדין מיוחד עם פעמון, שמצלצל ומעיר את הילד מייד כשהוא מתחיל להרטב.
לא ידוע לי לגבי חיתולים מיוחדים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 3 חודשיםחופית23/11/2013יש לי תינוקת בת 3 היא מחייכת ומוציא קול כמו של זאב שמיילל. הבעיה היא במבט.
הוא ממוקד לזמן קצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוקת בת 3 חודשים - תגובה
23/11/2013חופית שלום,
התיאור שלך אינו מפורט וברור. בגיל 3 ח' איננו מצפים למבט ממושך. לא ברור לי מה חריג בקולה של הילדה.
אני מציעה שתשאלי את רופא הילדים שלכם, והוא יוכל להתרשם באופן ישיר ולענות לך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שלוש עם עיכוב התפתחותירינה22/11/2013שלום לבני בן השלוש עשו אבחון מקיף בהתפתחות הילד עם פסיכולוג ניורולוג וקלינאי תקשורת והגעיו למסקנה כי יש לו איחור התפתחותי רב תחומי משמעותי כאשר התוצאה של מבחן הביילי שלו הייתה dq 53 . השאלה שלי היא האם זה אומר שיש לו פיגור שכלי כי התוצאה לפני הבנתי ממש נמוכה . כששאלתי את המומחים במכון הם טענו כי הם לא יודעים עדיין כי הילד לא טופל ביינתים ואין לדעת כיצד יגיב לטיפול אינטנסיבי . הוא אמור להיכנס למעון יום שיקומי ולהישאר במעקב בהתפתחת הילד . האם את חושבת שזה עדיין מוקדם לדעת או שתוצאה כזו אומרת בוודאות כי לילד יש פיגור שכלי ?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שלוש עם עיכוב התפתחותי - תגובה
23/11/2013רינה שלום,
נראה לי שהצוות המאבחן צודק בכך שעדיין אי אפשר לומר בוודאות, לפני שהילד היה בטיפולים. נכון שהתוצאה נמוכה, וזה בהחלט מדאיג, לצערנו, אבל חלק מהילדים מתקדמים יפה לאחר תחילת הטיפולים, וייתכן אפילו שהפער ייסגר. באחוז גדול במקרים כאלה נשארת לקות-למידה, אבל לא פיגור.
חשוב גם לדעת, אם יש סיבה לאחור : נהוג לבדוק שמיעה, ראייה, וגם גנטיקה. זה חשוב להבנת הסיבה, וגם לטיפול.
טוב שהילד מופנה למעון שיקומי, זו מסגרת של טיפולים אינטנסיביים ומקדמים.
נקווה שבאמת יחול שיפור משמעותי.
מאחלת לכם כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילהסיון20/11/2013בני בן שנתיים+5
התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים בסביבות ספטמבר.
הבעיה היא שהוא סובל מעצירויות יותר משנה (מטופל באבקה) ולכן מסרב לעשות קקי בשירותים. גם אם מסכים לשבת, לא יוצא לו דבר.
הגענו למצב שהוא ללא חיתול, אך כאשר יש לו קקי עושה בתחתונים או מבקש ממני לשים לו חיתול כדי לעשות קקי.
אני מחזירה לו את החיתול עד שיוצא לו קקי (אך זה יכול לקחת שעה ויותר).
האם אני מבלבלת אותו בהחזרת החיתול? מה ניתן לעשות?
תודה- סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה - תגובה
20/11/2013סיון שלום,
מתן החיתול כדי לעשות קקי הוא דרך נפוצה ותקינה. יש הרבה ילדים שבשלב מסויים של הגמילה חוששים לעשות קקי בשרותים, ומעדיפים לעשות בחיתול בעמידה. אינך מבלבלת את הילד, ולהיפך - את מורידה ממנו לחץ ומפחיתה חששות ממשהו מפחיד (השרותים).זו תקופה שחולפת. סבלנות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצותאמא מודאגת19/11/2013שלום,
בני בן החודשיים מגיב לפעמים בחיוך כאשר מדברים אליו אך לא מחייך בתגובה למבט.
אני רואה שהוא עוקב אחר תנועה של חפצים אם כי קשה ליצור איתו קשר עין אנושי.
באופן כללי נראה שאיננו מתעניין במיוחד בסביבה.
זה לא משהו שאני רגילה אליו מהאחים הגדולים שלו.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתייעצות - תגובה
19/11/2013אמא יקרה שלום,
המתיני עוד מעט, כשבועיים-שלושה. הוא עדיין בגבול הזמן להופעת חיוך קבוע, או להתעניינות בסביבה. נקווה שהכל בסדר, וגם התנהגויות אלה יופיעו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריטת שערות ועיכוב התפתחותירינה16/11/2013שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים ושלושה חודשים. בגיל צעיר יותר שנה וחצי הייתה אוכלת שערות ובולעת אותם. כיום היא מנסה למרוט שערות מהריסים.
יש לציין כי יש עיכוב התפתחותי היא אינה מדברת באופן ברור (מילה או שתיים בקושי), אינה יכולה להעסיק את עצמה לבד ואינה רגועה.
אני מאוד מוטרדת מהעיכוב שלה וממריטת השערות שלה.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
תודה רבה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמריטת שערות ועיכוב התפתחותי - תגובה
16/11/2013רינה שלום,
אלה תופעות שמוכרות לנו. אכילת שערות נקראת PICA : נטייה לאכול דברים שאינם מזון, ויש ילדים שאוכלים כל מיני דברים מוזרים אחרים. מריטת שיער נקראת טריכוטילומניה, ויש ילדים שגורמים לעצמם קרחות קטנות מרוב מריטה.
אלה תופעות חריגות, ולא תקינות. לפעמים הן חולפות כעבור תקופה מסויימת, אך לפעמים הן נמשכות תקופה ארוכה.
אני ממליצה לך לבקש הפנייה לרופא-התפתחותי, או נוירולוג-ילדים, כדי שיבדוק את הילדה, ויעקב אחריה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי תפקוד בן 5אביטל13/11/2013שלום,
בני בן 5, הולך כיום לגן חובה, מגלה קשיי תפקוד בתחומים מסויימים שבאים לידי ביטוי הן בבית והן בגן. יש לו בעיות אירגון , דעתו מוסחת לעיתים כשיש גירויים מסביב וכתוצאה מזה הוא מתקשה להשלים בזמן או בכלל את המשימה שקיבל.
הגננת הציפה גם בעיות עם העצמאות שלו ואני רואה את זה באופן קבוע בזמן הארוחות:
מאוד בררן במאכלים, אם מישהו מאיתנו לא יושב לידו הוא יכול לאכול במשך שעה!
לגבי מוטוריקה גסה, לעיתים נראה שיש לו בעיית תכנון במרחב,הוא יכול להיתקל בדברים, למעוד (לפעמים נראה שעושה את זה בכוונה).
מצד שני, הוא ילד לא היפראקטיבי, לא מגלה התקפי זעם או עצבים או תסכול, עם אינטלגנציה מפותחת, עומד בקצב הלימוד ויכול לשבת ולהתרכז לאורך זמן במשימה כלשהי (אם היא מספיק מעניינת).
לדעתה (הלא מקצועית כמובן) של הגננת היא לא מזהה מאפיינים של בעיות בקשב וריכוז.
אנחנו בבית ניסינו לעבוד איתו על בעיות אירגון ודברים נוספים אך נראה שזה לא עוזר.
מתוך ייאוש וחשש שהמצב ילך ויחמיר (אוטוטו הולכים לכיתה א') התחלתי לבדוק אפשרויות לקבל איבחון מקצועי וכלים לנו כהורים לעזור לו בתחומים אלה.
אבל יש אלפי מכונים, מטפלים מסוגים שונים פרטיים או במסגרת הקופה (בודדים).
אני לא מכירה את התחום הזה ומאוד מבולבלת מרוב המידע.
מאיפה מתחילים? מרופא ילדים או הישר למכון שמבצע איבחונים? איזה איבחון צריך במקרה שלו?
אני מאוד אודה לכל פיסת מידע ממי שמכיר, חווה ויכול להמליץ.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשיי תפקוד בן 5 - תגובה
15/11/2013אביטל שלום,
באופן כללי, הכתובת שלכם היא מכון להתפתחות הילד, שבו יש צוות רב-מקצועי : רופא, פסיכולוגים, מרפאות בעיסוק, קלינאיות תקשורת, וכו'.
יש מכונים כאלה בכל בית-חולים, וכן בקהילה. אתם בוודאי שייכים למכון כזה, עפ"י קופת-החולים שאתם חברים בה ומקום מגוריכם. יש הבדלים מסויימים בתהליך בין הקופות, אבל את צריכה לפנות לרופא הילדים של הילד, ולבקש ממנו הפנייה. הוא ינחה אותך לאן לפנות וכיצד לעשות זאת.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכד פוחד ללכת לבדאחת11/11/2013נכדי בן שנה ותשעה הולך מסביב הלול, נעמד יציב לבד, אך חושש לעשות פסיעה מבלי שהוא אוחז בידיי. אני יכולה להעמיד אותו במרכז החדר והוא כאילו חיברו אותו לרצפות, ממאן לעשות פסיעה, מקובע בריצפה. מה עושים ואיך מדרבנים אותו ללכת?? תודה על העזרה. אגב, הוא אומר רק אבא ואמא. האם זה מספיק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנכד פוחד ללכת לבד - תגובה
11/11/2013סבתא יקרה שלום,
הילד כנראה טיפה מתעכב בהתפתחות שלו, אבל הוא בדרך, וזה בסדר. לא כולם הולכים בדיוק לפי הספר. הוא כמעט הולך וכמעט מדבר, וזה יבוא, בשטף.
כל טוב ! תהני ממנו !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטחון עצמינווה07/11/2013שלום, בתי בת 3 ואני מתלבטת האם יש לילדה בטחון עצמי נמוך... אנסה לתאר לך בקצרה :
בבית ובסביבת אנשים מוכרים הילדה מדברת, צוחקת , משתוללת אפילו...
שהיא פוגשת אנשים חדשים היא מתביישת .
בגן הגננת אמרה שהיא לא משתתפת בדיונים ויחסית שקטה , יש לה חברות והיא משחקת איתן אבל במפגשים לפני כולם היא מתביישת , וברגע שיליד פוגע בה (פיזית או מילולית ) היא נפגעת מהר.
האם זה חוסר בטחון או פשוט אופי הילדה?
תודה מראש על הבהרת התמונה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבטחון עצמי - תגובה
07/11/2013נווה שלום,
את קופצת מוקדם מדי "קדימה". בגיל 3, הכל עדיין בתחילת הדרך : האופי, המזג, ההתנהגות. אי אפשר לדעת מה הסיבה להתנהגות הילדה, ומה יהיה בעתיד. ייתכן שמדובר בילדה ביישנית, ייתכן שמדובר בחוסר נסיון חברתי, או בקושי להפנים את כללי ההתנהגות החברתית, ייתכן שהיא ילדה רגישה. תני לזמן ולנסיון לעשות את שלו. תפקידך כאם לתת לילד התנסויות : להזמין חברים הביתה, לקחת אותה לחברים, לצאת איתה לגן-השעשועים אחה"צ, ולעודד אותה על כל התנסות כזו, לתת לה מחמאות איך היא התנהגה, וכד'.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לגן עיריהמאיה04/11/2013שלום רב
השאלה שלי לגבי ביתי הבכורה בת שלוש . השארתי אותה עוד שנה בגן פרטי מפני שחששתי שהיא לא מוכנה , קצת מפונקת וילדותית . מאוד קשורה אלינו ההורים .
עכשיו אני רואה שרוב ילדים הגן קטנים ממנה ונותרו רק 5 ילדים בני גילה .
חבריה הטובים משנה שעברה עברו לגן עיריה ( בני 3.5 ) .
אני חוששת שזה יעצור את ההתפתחות שלה ושאין לה ממש עם מי לשחק . ישנם ילדים שנשארו בגן ואיתם אין לה כימיה כמו הם החברים הקודמים .
עצוב לי לראותה אותה עם קטנים . מדובר בילדה חכמה וגבוהה וזה לא עושה לי טוב לראות אותה עם הקטנים אבל יחד עם זה אני לא חושבת שהיא חזקה לגן עיריה ...לא מחזירה שמרביצים לה או חוטפים לה , רגישה , בוכה לפעמים מדבר קטן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר לגן עיריה - תגובה
05/11/2013מאיה שלום,
בהחלט ייתכן שאת יכולה עדיין להעביר אותה לגן בו נמצאים החברים הקודמים שלה. פני למח' החינוך בעיריה, ובקשי מהם. לפי תיאורך, בהחלט כדאי לנסות. אם את מתלבטת, כפי שאת מבטאת זאת, התייעצי עם הגננת. ייתכן שהיא תתאר לך התנהגות חסונה יותר של הילדה, ואת תשתכנעי שהיא כן בשלה להתמודד עם ילדים גדולים יותר.
אישית, אני תמיד בעד עידוד הילד להתמודדויות. ברוב המקרים, זה תורם להתפתחות ולחישול האישיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמתקשהשני03/11/2013שלום רב,
בני הוא בן 3 מדבר שוטף חברותי התפתחותו היתה תקינה.
מזה זמן רב, שאני מוטרדת כי בכל הנוגע לשירים אפילו שהם קצרים וקלים הילד לא שר את המילים, הוא לא יודע לא קולט, לא זוכר, לא ברורה לי איפה הבעיה.
מה זה יכול להיות ? עם מי כדאי להתייעץ בנושא? האם כדאי לקחת לאבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד שמתקשה - תגובה
03/11/2013שני שלום,
אף אחד מאיתנו איננו מושלם. ייתכן שהילד אינו רגיש ללחנים, ולכן אינו קולט את השיר עם המוזיקה (וגם המלים). יש כאלה שאינם מדברים, אך לומדים תוך שירה. ויש כשאלה, כמו בנך, שלא ישירו, או ילמדו כשיגדלו. אסור לשכוח שמדובר בילד צעיר מאוד !!!!
אין סיבה לדעתי לדאגה, ואין צורך ללכת לאבחון.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני03/11/2013אני רוצה לחדד כי לא מדובר רק בשירים אלא גם בדקלומי תפילה קצרים וקלים מה
מדובר בתפילות של נטילת ידיים ותפילות בוקר שהוא צריך לומר על בסיס יומיומי והוא עדיין לא אומר ולא יודע להגיד אותם.
אני יושבת איתו הרבה ועוזרת לו אני חוששת שמדובר ב"לקות למידה" ואם זה כך אני רוצה לדעת כמה שיותר מוקדם כדי לעזור לו.
עד מתי/איזה גיל לדעתך כדאי לבחון את הנושא ?
האם יש לך הצעה מה אני יכולה לעשות כדי לעשות לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
05/11/2013שני שוב שלום,
לצערי, אינני יכולה לשלול לחלוטין אפשרות של ליקוי-למידה בעתיד, אבל כרגע, זה עדיין מוקדם לאבחן. לפי הנורמה המוכרת לי, מתוך הספרות, ומנסיוני כ-35 שנים עם אלפי ילדים, הציפייה שלך מן הילד מוגזמת. לא הייתי מצפה מילד בן 3 לדקלם תפילות בגיל זה.! בוודאי שטוב שאת יושבת איתו, ומשננת, אבל גם זה צריך להיות במידה, ולא בלחץ, כדי לא להכניס את הילד למצוקה. המתיני לפחות עוד חצי שנה, ואם לא תראי התקדמות, תפני אז לאבחון.
כל טוב, בתקווה שהכל יסתדר לשביעות רצונך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שני05/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים גרושיםעינת02/11/2013בני בן 4, ילד להורים גרושים. אני מגדלת את בני לבד מהיותו בן שנה. מאז היותו שנה אביו נהג להתראות עימו בצורה סדירה לפי הסדרים ראיה. עתה בצורה מפתיעה החליט האב לנתק כל קשר עם בנו, הוא לא מגיע אליו ולא מתקשר אליו. כחודשיים ימים בני לא שמע מאביו, במהלך החודש הראשון הוא לא שאל עליו כלל וזה הקל עלי, אך לאחר כחודש הוא שאל מתי אבא יבוא אלי. הסברתי לבני שאבא נסע לחו״ל לתקופה מאוד ארוכה ולכן הוא לא יגיע וגם לא יתקשר. שאלתי אותו איך מרגיש וכמובן עטפתי אותו בחיבוק חזק והדגשתי שאני נמצאת איתו ויהי לצידו תמיד. חלף עוד חודש ועקבות האב נעלמו. הילד לא שואל איפה האבא, שאלתי היא האם אני צריכה מידי פעם להעלות את נושא האב ולשאול את הילד איך מרגיש, האם מתגעגע או שבאם לא שואל יותר מידי עליו והודעתי לו כי נסע לחו״ל אין אני צריכה להעלות את הנושא מבחינתי? איך עלי להביא לכך שהילד יהיה פתוח איתי מבחינת רגשותיו. לפי התנהגות לא רואה התנהגות קיצונית שמעידה על כך שההעלמות האב פגעה בו ולכן חשוב לי להבין את רגשותיו טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהורים גרושים - תגובה
02/11/2013עינת שלום,
ילדים נוטים לשקוע בחיי היום-יום, ומדחיקים עובדות שאינן משפיעות על שגרת החיים היומיומית שלהם. כלומר : אם את בבית, והצרכים של הילד ממולאים : אוכל, שינה, משחקים, תשומת-לב, הרי שלא צפוי שהוא יושפע מהעדר האב. אנחנו מתרגלים. כולנו. גם לחסר ולצער.
אין טעם שתזכירי לו את אבא, אולי זה יהיה זכרון מכאיב. בהמשך, כשיהיה גדול יותר, כדאי יהיה לדבר על כך ולהסביר לו.
כל טוב, הרבה כוח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות משחק סוציו דרמטיעינת02/11/2013בני בן4, לי נראה שמתנהג כראוי לגילו, הוא חברותי, בעל בטחון עצמי, סקרן, מדבר ברמה שפתית מלאה כמו בוגר. מבחינה אינטלקטואלית הגננת מעריכה אותו מעל הממוצע, מבחינה רגשית היא צופה בעייתיות כיוון שאומרת שאינה רואה אותו בגן משחק משחק סוציו דרמטי עם חבריו. יש לציין שמרבית הילדים בגן הם בני 3 ולהערכתי בני אוהב לשחק עם ילדים שאף בוגרים ממנו. כמו כן בני אוהב להיות יותר בתנועה. משחק בגן משחקים נראה לי עדיף עבורו מאשר לשבת לשחק במשחק קופסה, למרות שאם יש משהו שמעניין אותו הוא בהחלט יסיים אותו כמו פזל או חיקוי של בנית צורה מסוימת. שאלתי היא האם העדר משחק סציודרמטי מבחינתו אכן מגלה בעייתיות רגשית מבחינתו? איך עלי לעודדו לשחק משחק זה? איך אוכל לדאוג לפתח עבורו את ההתפתחות הרגשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחשיבות משחק סוציו דרמטי - תגובה
02/11/2013עינת שלום,
המשחק הסוציודרמטי מאפשר לילד להיכנס לתפקידים שו ים, ובכך הוא מפתח את רגישותו, ועוזר לו לבטא רגשות. למשל : להיות גננת, להיות רופא, אבא/אמא וכד'. ולכן חשיבותו של משחק מסוג זה. אבל העדר משחק סוציודרמטי, במיוחד בגיל 4, איננו סימן לבעייה, וגם לא בהכרח ניבוי של בעייה. נראה לי שהגננת קצת מקצינה. ייתכן שפעילות זו תופיע אצל ילדך מאוחר יותר, עוד חצי שנה או שנה. את יכולה גם לעודד אותו למשחק כזה, תוך המעורבות של. למשל, שתשחקו במשפחה, והוא יהיה אבא. המעורבות שלך, והדוגמה שלך בהחלט יגרו אותו לשתף פעולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חריגהמעיין30/10/2013שלום רב,
יש לי ילד בן שנה ו- 8 חודשים. ילד בריא ופיקח ומאוד סקרן. מבין כל דבר שאומרים לו ומבקשים ממנו אולם יש משהו בהתנהגות שלו שמאוד מפריע לי ונראה לי חריג בהשוואה לאחיו הגדול . למשל: לפעמים כאשר קוראים לו בשמו או אומרים לו אסור או לבוא או להרים איזשהו חפץ הוא נראה כאילו הוא שומע ומתעלם. הוא נוגע בכל דבר ומחפש תמיד במה לגעת ואיזה ארון לפתוח ולאיפה לטפס. וכאשר אומרים לו אסור או בוא לפה או לא לגעת הוא פשוט מתעלם וממשיך בשלו. בנוסף כאשר נוסעים ברכב או אף פעם לא יושב בשקט, מחפש במה לגעת או שפשוט עושה פרצופים או מתנועע עם הראש והידיים והרגליים. הוא משדר תחושה כזאת שהוא לא רגוע וכאילו יש לו " קוצים בתחת". גם הגננת מספרת לי שיש לו בעיות של הקשבה.השאלה שלי האם זאת התנהגות אופיינית לגילו כי לי זה נראה כבר מוגזם. לדעתי זה לא קשור לשמיעה כי הוא כן נראה ששומע ומבין אותנו אבל פשוט מחליט לא להקשיב לנו. אני חוששת שיש לו בעיות של קשב והיפראקטיביות ( למרות שהוא כן יושב ומשחק או שומע סיפור אבל לא להרבה זמן) כיצד ניתן לאבחן את התנהגותו או שזה עדיין מוקדם לאבחן והוא פשוט ילד סקרן ועקשן ואםי זה בא לידי ביטוי בהתנהגות כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות חריגה - תגובה
31/10/2013מעיין שלום,
עד גיל שנתיים, אנו מצפים מילדים לפעלתנות מרובה. ראשית, הם בוחנים את המרחב דרך תנועות הגוף : הליכה נסיון לטיפוס וכד'. שנית, הם סקרנים מאד ולומדים את העולם, וזה כולל לפתוח ולסגור כל דבר שאפשר, להוציא, לזרוק, לפרק, כדי לגלות את תכונות כל חפץ.
מצד שני, ייתכן שהבן שלך מעט פעלתן יותר מהרגיל, או יותר ממה שהגננת רגילה לו.
כרגע, אני מציעה לך לא להתרגש, אלא להיות סבלנית. מצד שני, לשים גבולות ולא לאפשר לו לסכן את עצמו. הייתי ממתינה לפחות עוד חצי שנה ורק אז חושבת על היפראקטיביות. הרבה מהילדים נרגעים ולומדים להתרסן.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מכורים לאינטרנט?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)