מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 4.5 חודשים שבוכה הרבהשיר30/05/2013
היי יוכי. בני בן 4.5 חודשים בכיין בלתי נלאה. הבכי ברוב היום נשמע כמו קיטור. נראה כי הוא משתעמם מהר ממשחק ומבקש להיות על הידיים. אני שמה אותו במיטה מידי פעם במהלך היום כדי שיירדם, אך הוא בוכה וכאילו "קורא" לי. כשאני מגיעה אליו הוא מחייך וצוחק. איני יודעת מה מציק לו. ידיו הרבה בפה אז אולי מתבשלות לו שיניים? אני רוצה שיתרגל להיות עצמאי ובעיקר שלא יהפוך לדורש תשומת לב מוגזמת ועל הידיים כל הזמן. מציק לי שהוא לא רגוע. הוא פולט מהסימילאק החלבי, אך איני יודעת אם ברמה מוגזמת.
האם עליי לנסות להחליף לפורמולה צמחית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4.5 חודשים שבוכה הרבה - תגובה
31/05/2013שיר שלום,
אני מציעה לך קודם כל להתייעץ עם רופאת הילדים או טיפת חלב, כדי לוודא שהתזונה בסדר, והילד לא סובל מגזים, ואולי באמת השיניים מתחילות לצמוח, ואלה הסיבות לבכי.
הרבה בריאות, כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה על גמילהנירה30/05/2013שלום רב,
ילדתי בת שנתיים וחצי, חכמה מאוד ועצמאית מאוד. השבוע התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים, לאחר שהיא הביעה רצון לכך. אבל... היא ממש לא רוצה לשבת על האסלה (עם/בלי ישבנון) או על סיר. היא מתבכיינת כשמבקשים ממנה ללכת לשירותים וכשמושיבים אותה קמה מהר ולעיתים אף ממש מתנגדת, ובעיקר - מתאפקת. ככלל, נראה שהיא מתאפקת עד שלא יכולה יותר, ואז "בורח לה", אבל היא לא נראית מוטרדת מכך. מצד שני, היא ממש מתעקשת להיות עם תחתונים ולא עם טיטול, ואפילו בלילה צריך לשים לה טיטול בתחבולות, כי היא לא רוצה. בבוקר, כשקמה, מיד מורידה לעצמה את הטיטול ולובשת תחתונים. כשכן עושה בשירותים (נדיר, ולאחר שידולים שלנו) היא מאוד מאושרת וגאה. אותו דפוס חוזר גם בגן (יש שם די הרבה ילדים בתהליך גמילה כרגע).
ניסינו לדבר ולהסביר, אבל היא מיד מעבירה נושא ואנחנו לא רוצים לנדנד וללחוץ. ניסינו את שיטת הפרסים. ניסינו בכל פעם ש"בורח לה" לקלח אותה, כי היא לא ממש אוהבת להתקלח ורצינו שתבין שיש תוצאות שליליות. אנחנו גם משתפים אותה בניקיונות (היא שמחה לנקות).
אני לא יודעת איך לנהוג - אם היא לא בשלה עדיין, אשמח לחכות עוד קצת, אבל מצד שני, אני לא רוצה לערער את בטחונה העצמי וללכת בניגוד לרצונה המאוד מפורש ותובעני ללבוש תחתונים ולא טיטול. מה עושים? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד שאלה על גמילה - תגובה
31/05/2013שלום נירה,
בוודאי שהילדה בתהליך, אבל עדיין לא בשלה לגמרי. אני מציעה לך לנסות את תחתוני הגמילה המיוחדים : הם נוצרו בדיוק לשלב שבו נמצאת בתך, וייתכן שיפתרו לכם ולה את הבעייה. אני מעריכה שבעוד זמן קצר תהייה גמולה לגמרי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נירה31/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי שלוםאני28/05/2013ילדה בת 4 ללא אחים,יש רגעים של אהבה ,או עייפות
שהילדה תופסת אותי חזק בפנים ביידים בגוף ,פעם זה היה נשיכות קטנות
שהיא מפשרת את זה ''ביס מאהבה''[היום כבר אין את זה]
אני כאמא שלה לא עושה לה שום כאב מאהבה,ולא הסביבה שהיא נמצאת בה
כמובן שאני מסבירה לה שזה לא נעים ,אפילו אמרתי לה שאמא תהיה זקנה כי היא מקמטט לי את הפנים [ואז היא נכנסה לזה לא לא רוצה שתהיה זקנה,ושואלת אותי [היא לא יודעת זמן] מחר תהיה זקנה?]
ברור לי שהדבר יחלוף לו
יצא שמישהו ראה שהיא מרביצה לי בפנים ,ואמר לי ,את לא צריכה להסכים להתנהגות הזו
השאלה שלי ,מה נכון לעשות ,מה עדיף ,מה כדאי
לא ממש אכפת לי מאיפה זה בא לה ,גם לזה אין תשובה מדויקת
אבל רוצה עזרה מימך
תודה יוכי
ותמיד אני רוצה לכתוב לך כמה את אישה מקסימה סבלנית,וחכמה
שהיה לך רק טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרד''ר יוכי שלום - תגובה
29/05/2013שלום אמא יקרה,
אני משערת שזו תגובה של רגש חזק, שהילדה מביעה, עקב עייפות, או חוסר בטחון וכד'.
אני מניחה שבגילה, קשה לה להסביר זאת במלים או לבטא עצמה.
את בהחלט יכולה, ואפילו צריכה לומר לה, שאת מבינה שהיא אוהבת אותך, אבל זה לא נעים לך, ויש דרכים אחרות לבטא אהבה, למשל חיבוק, או לטיפה. את יכולה גם להדגים לה למה הכוונה, ולתת לה להרגיש מה לא נעים, כי זה חזק מדי, ומה כן נעים. כך היא תלמד, גם כלפי אחרים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי
יונית30/05/2013תודה על התשובה אעשה את הדבר בעדינות רבה .
ד''ר יוכי ,יש מצב שאם אסביר , או אדרוש ממנה ,להפסיק או לשנות גישה
שאני יכולה לעשות לילדה איזה נזק רגשי
כגון שאני עצרת לה סוג של צורך ,או חוסמת אותה רגשית לעתיד לבוא
או מלמדת אותה שצריך לישלוט ברגשות
נכון שהרצון שלי שהיא לא תעשה את זה ,אבל אם הדבר בא על חשבון האישיות
אעדיף להמתין עד שהדבר יחלוף
ואוו נראה שנכנסתי ללוף בנושא
מזל שיש אותך ,לחידוד האחרון בנושא
תודה וליל מנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי - תגובה
30/05/2013יונית שוב שלום,
אינני חושבת שהשמת גבול פוגעת באישיות הילד או עלולה לגרום לו נזק, בוודאי כשזה נעשה במחשבה ובצורה מסודרת, לגבי עניין ספציפי. רק כך הילד יכול ללמוד.
נראה לי שקשה לך בעניין זה, ואולי הדבר הראשון שאת צריכה לעשות הוא לשכנע את עצמך שזה בסדר, שאת אמא טובה ומסורה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי
יונית30/05/2013תודה על התשובה ,
אני בטוחה שאני אמא טובה ,אבל יש טובה עם ידע ואינטוציה גבוהה
כול אמא משתדלת לעשות את הטוב ,אבל מבלי לילמוד זה לא בדיוק עובד
אין סוף ללימידה וגם אני מבינה שאין דבר מדיוק
וידע זה כוח
לכן ממש טוב לדעת שיש אנשים שיכולים להעביר את זה ,[ד''ר יוכי כמובן עבורי מאוד]
אין סוף לשאלות שלי ,וראיתי שאנשים רואים שזה טוב ממשכים לשאול שאלות
למדתי גידול ילדים ,,ופסיכולוגיה ילדים ,וקראתי המון ספרים
אבל זה לא מספיק ידע
אעשה כמבון את מה שאמרת לי ,והשתמש בחושים שלי למצב
ויש לי שאלה נוספת בקשר להתנהגות שלי לילדה
בדרך כלל שהילדה רוצה עוד סוכריה או חטיף ויודעת שלא מגיע לה
אז היא מדברת בדיבור של תינוקת וחנופה
ובדרך כלל אני לאחר פעמיים שהיא מבקשת
אני נותנת לה את מה שהיא מבקשת
אני רואה בזה ביטחון עצמי ליילדה שתגדל ,ותבין שלפעמים בכדי לקבל משהו בחיים
שלא מגיע זה אפשרי דרך בקשה נוספת
האם החשיבה שלי נכונה?
או האם אני צריכה להראות לה את המציאות ,שתדבר בצורה בוגרת כמו שהיא?
מה נכון ?
יש לציין שרק לי היא עושה את זה ולא לאבא שלה ולא לאף אחד מהמשפחה
ולא לבת משפחה או ילדים אחרים שהיא משחקת איתם
שם צורת הבקשה שלה ממש שונה ,ללא שום חנופה ,ללא שום סוג של רחמים
מה גם שהיא מבינה שאותי היא יכולה ''לסובב' שאני חושבת שזה טוב
טוב חזרתי על עצמי יותר מידי
מעבירה עלייך יום טוב ד''ר יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יוכי - תגובה
30/05/2013יונית היקרה,
כל דבר אפשר לפרש בכמה דרכים. זה שאת נותנת לילדה מה שהיא רוצה אחרי פעם שנייה שהיא מבקשת, הילדה יכולה להבין את זה שאת מוותרת לה, ותמיד היא תקבל מה שהיא רוצה אם היא תתעקש ותנדנד.
צריך להיות עקביים עם ילדים. אם אמרת פעם ראשונה "לא", ואת חושבת שזה נכון, יותר טוב שתעמדי על שלך ולא תוותרי, כדי שהילדה תלמד שאת עקבית, ולא יעזור לה אם "תתחנף", או תתפנק. במיוחד כשמדובר בדברים לא רצויים, כמו אכילת ממתקים, וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייר יוכי
יונית31/05/2013נכון את צודקת במאה אחוז זו דרך של חינוך ידועה וברורה לי מאוד ללא צל של ספק לגבי רוב הכלל
אני יוצאת מהכלל אני מעל הנורמה בחשיבה
וקצת מפותחת לעתיד לבוא של הילדה [שהנושא הוא שהיא תילמד חוק ברזל מי שאוהב נותן ,כמו אחד ועוד אחד זה שתיים ].
אולי קשה לענות לי בדרך,אבל אפשרי כי זה ספסיפי להתנהלות שלי,,התשובה בפורם היא שלי ולא של אמא אחרת
יש הרבה הורים שיש להם ילדים ואין להם את הידע או זמן הקרבה למען הילד
פה מדובר במקרה שונה ,של גידול ,לי יש זמן וסבלנות ונתינה ללא הגבלה מהעולם
וידע רב [ושנורמה או סטיסטיקה לא תמיד נכונה או מדיוקת ]
בכול דבר בחיים יש רמות ודרגות של בנושאי החיים [אהבה ,קריירה,כספי,בריאותי]
כן וכולם רוצים להיות מאושרים ומוצלחים ו''כו
אבל רוב האנשים שמגדלים ילדים ,הילדים שלהם בגיל צעיר נסחפים לפגיעה רגשית מהעולם [כגון אהבה נכזבת ,אם זה מחברה או חבר או עבודה ו''כ]
אדם רצוי שיהיה ליד אנשים שאוהבים אותו ,ולא ילך שולל,
איך הילד ידע לבחור ולדעת מה זו אהבה או נתינה של אמת [,אם לא יתנו לו להרגיש או לחוות את התחושה הזו?[שם אין רמזור אדום ]
ונכון שגם הוא חווה חוויות שהוא ראה סביבו של אנשים מוצלחים או לא[שזה גם משפיע
אבל חינוך טוב נמדד שהילד יוצא מהבית ,לא שהוא בתוך הבית
יש חינוך ויש אילוף שזה 2 דברים שונים לגמרי
אני לא מורה ולא ד''ר ,אבל אני מלמדת ילדים בגיל 6\7\8
שציוני המבחנים שלהם הוא 0 ,ויש מבנהם שהובחנו בבעיות [ריכוז למידה],ואמרו להורים שהם צריכים רטלין,ואני יושבת עם ילד כזה יומים כול יום שלוש שעות אם הפסקות לפי הצורך ,לפני מועד המבחן והילד מקבל ציון 100
לא אחד ולא שתיים הצלחתי 100 אחוז הצלחה לא 70
75
וממש קל ופשוט להבין שזה לא הילד זה ההורים שלו שאין להם [ידע סבלנות נימוס כבוד ו''כו]וכמובן שאני צריכה להכיר את ההורים ולראות איך הם מתנהגים עם הילד בטבעי בכדי להצליח לעבוד איתו
אבל שמדובר בבת שלי העיניין קצת שונה כי אני רוצה הצלחה יותר מפותחת לתת לה הצלחה שלא כתובה בגוגל [הבנה שמעל הבינה ]
אבל מכוון שאני פה לבד ולא כול אדם יכול להבין אותי ברמה האישית ,אז רק איתך אני יכולה להתייעץ ,
וכן אני אמא שאין לה גבולות בדברים מסוימים לגבי הילדה
כגון - רק אני נותנת לה לחטט באף ולאכול את הנזלת שלה,ולא אומרת לה איככס מאמינה לה שזה טעם[אבל רק בלילה שהיא לבד במיטה[ויש הסכם שהוא ברור]
צבעי געש על הידים למרוח בכייף
להבין אתה ולא לכעוס אם נפל נשבר משהו,אפילו להגיד לה לא קרה כלום[אבל כמובן שזה לא קרה בכוונת זדון]
וכמובן שאני אומרת לה הרבה לא ,אבל בנסיבות אחרות ,שאי אפשר לתת מה שהיא רוצה ,כי יש זמן לכול דבר ,ואני מסבירה לה את זה יש זמן לכול דבר ,כגון היא רוצה לצחצח שיניים באמבטיה ,ואני לא נותנת לה ,כי מצחצחים שיניים לאחר ארוחת ערב לפני שינה ,או שצריך לצאת מהבית שיש זמן מסויים ,ואי אפשר לעשות בזמן הזה דברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום טוב
יונית05/06/2013גם ללא תשובה זו תשובה
כול טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בדיבור ואוטיזםאביב24/05/2013שלום לך,
קראתי מספר פעמים על הקשר בין איחור בדיבור לבין אוטיזם
יש לי ילדה בת שנתיים שהיא עדיין לא ממש מדברת למעט מספר מילים משובשות
היא מתקשרת באמצעים אחרים מלבד דיבור היא יוצרת קשר עין ומבינה הכל
שאלתי היא - האם כל פעוט שמאחר בדיבור הוא אוטיסט?? אני ממש מודאגת מזה.
האם יש התנהגויות מסוימות או דברים אחרים שקשורים להתפתחות הילד שיכולים לשלול אוטיזם? (ולהרגיע אותי קצת..)
תודה רבה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור בדיבור ואוטיזם - תגובה
24/05/2013אביב שלום,
אמנם יש קשר בין איחור בדיבור לבין אוטיזם, וחלק מהילדים המאובחנים כאוטיסטים מאחרים בהתפתחות הדיבור. לפעמים, ההתנהגות האוטיסטית היא תוצאה מכך שהילד מאחר בדיבור, ואיננו מסוגל לבטא את עצמו. וכשמטפלים בו, והשפה מתפתחת, ההתנהגויות האוטיסטיות נעלמות.
אבל צריך להבין, שעיקר הבעייה באוטיזם הוא בתקשורת לקוייה ! הילד איננו מתייחס לאנשים, או לילדים אחרים, לא יוצר קשר-עין, לא מגיב כשפונים אליו, אינו יוזם פנייה לאחרים, הוא ממוקד בפעולות מסויימות וחוזר עליהן שוב ושוב,. לפי תיאורך, לא נראה לי שהילד שלך דומה לסימנים שציינתי.
בכל אופן, כדאי שתבקשו אבחון של קלינאית תקשורת. חשוב לעזור לילד לפתח את השפה, כדי שלא ירגיש מתוסכל ב התבטאות שלו, ושונה מילדים אחרים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אביב24/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבושים בדיבור והפרעות התנהגותיותהילה23/05/2013שלום רב.
בני בן 3.5, אחד מתאומים. נולד עם טורטיקוליס והד לג חמור, ולאחר מכן אובחן עם היפוטוניה. טופל בפיזיוטרפיה עד גיל שנה.
כיום, יש כמה נושאים שמטרידים אותי ורציתי לשאול בדעתך האם יש צורך לפנות איתו לאבחון.
מבחינת השפה- הוא עדיין לא מבטא את האותיות ר ו ל- אומר י במקום. מתקשה גם עם ש ו צ. גמגם לתקופה של כמה חודשים- עבר לבד- אבל עדיין כשעייף מאוד- "בורח" לו גמגום.
מבחינת התנהגות- יש לו התנהגויות "אובססיביות" ספציפיות בכמה תחומים. למשל- אם מישהו קורא לא נכון משפט בספר- הוא יתעצבן ויתחיל לבכות ו"ישבור את הכלים". אותו דבר נכון לגבי שבירת כל "חוק" שקיים אצלו בתפיסה- אם במשחק, ציור, פעולה. הדבר נכון גם לגבי אוכל- אם למשל נחתוך לו את האוכל בצורה לא "נכונה" בעיניו- יסרב לאכול.
יש לציין שהתנהגויות אלה לא קבועות- אבל כן חוזרות על עצמן.
מעבר לכך- הוא ילד חכם מאוד, בעל יכולת טכנית מפותחת לגילו, ויצירתי ומוכשר בציור.
האם יש מקום לאבחון / טיפול?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיבושים בדיבור והפרעות התנהגותיות - תגובה
23/05/2013הילה שלום,
כל התופעות שאת מתארת מבחינת ההיגוי - הן נורמטיביות לגיל, ועשויות להימשך עד גיל 6. במיוחד קשיי ההיגוי של ש, ס, ז, צ (האותיות השורקות) עשוי להיות משובש עד גיל 6.
לגבי ההתנהגות - זה נראה לי כתכונת אישיות : ילד שהוא קצת עקשן, דעתן, אולי קצת מתגונן ועומד על שלו.קצת נוקשה בהסתגלות. לא נראה לי כתמונה קיצונית המהווה בעייה. אינני מתרשמת שכרגע יש צורך בהתערבות.
המתינו עם ההיגוי עוד שנה, בהחלט ייתכן שהעניין יסתדר. גם לגבי ההתנהגות. אולי המצב ישתפר כשתפרידו בין התאומים והוא יחוש יותר עצמאי.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בדיבורלירון22/05/2013שלום רב, בני בן שנה ועשרה חודשים עדיין לא מדבר. הוא מבין הכל, מתקשר מעולה באופן לא מילולי, מבצע הוראות, חכם מאוד, יש לו זיכרון מעולה, לומד מהר ובעל חוש הומור. הוא מאוד אוהב לשמוע סיפורים ולהסתכל על תמונות. הוא אוהב להצביע על דברים ולהסתכל עלי אומרת את שמו של העצם, הוא מאוד סקרן, אוהב שירים ועושה תנועות עם הידיים, הוא כל הזמן מראה לי דברים בבית ובחוץ, הוא מגיב קולית לדברים שהוא מאוד אוהב כמו חיות, כלי תחבורה, כדורים פרפרים ציפורים וכיו"ב אבל לא במילים ברורות. הוא אומר בעיקר תנועות ופחות עיצורים ובאופן כללי לא מפטפט הרבה.. לאחרונה אני כן מבחינה בהתקדמות בנושא הזה אבל ההתקדמות היא איטית ומינורית. לפני כמה זמן אמר משהו שדומה לכדור אך לאחרונה הפסיק, שמעתי אותו קורא לי אמממא, עשה האו האו מס' פעמים אך כל זה לא בהתמדה ושיטתיות. אנחנו במעקב במכון להתפתחות הילד מגיל 7 חודשים עקב עיכוב במוטוריקה הגסה (הוא התחיל ללכת רק בגיל 7 חודשים עקב גמישות יתר והיפוטוניה קלה) ובגיל שנה וחצי הופנינו לקלינאית תקשורת אשר לאחרונה התחלנו לפגוש באופן סדיר פעם בשבוע. קלינאית התקשורת עובדת איתו בעיקר על הפקת השפה שכן זה הקושי שהיא רואה. אני לא מרגישה שהטיפול שלה עוזר וביני לביני אני מתלבטת האם טיפול בגיל כזה צעיר יכול להיות אפקטיבי בכלל...
בתוך תוכי אני מרגישה שהכל בסדר שכן ההבנה והתקשורת הלא מילולית שלו באמת מצויינות, אך קלינאית התקשורת כל הזמן מדברת על הצורך להתקדם ולהתקדם וגורמת לי להרגיש כאילו אני אמורה להיות מודאגת.
יצויין כי הוא איתי בבית ואמור ללכת לגן בספטמבר.
שאלותי הן: מה יכול לגרום לעיכוב בדיבור? האם אני אמורה להיות מודאגת? האם טיפול אצל קלינאית תקשורת בגיל כ"כ צעיר יכול בכלל לעזור? ומה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור בדיבור - תגובה
22/05/2013לירון שלום,
אנחנו בהחלט מאמינים בהתערבות טיפולית בגיל צעיר ככל שאפשר, בתנאי כמובן שהטיפול נעשה בהתאם לגיל הילד ויכולותיו. חשוב גם שהקלינאית תדריך אותך מה לעשות עם הילד על בסיס יום-יומי כדי לקדם אותו.
הסיבות לאיחור לא תמיד ידועות לנו : החל משמיעה לא תקינה, על רקע דלקות אוזניים (שלא תמיד ידועות להורים!), דרך עיכוב בהתפתחות נוירולוגית, דרך העובדה שהילד בבית ולא במסגרת גן, שם יש לו יותר גרויים לדבר.
אין מקום לדאגה, אחוז לא קטן של הילדים מתחיל לדבר סביב גיל שנתיים, אבל כדאי לטפל ולא להמתין, כדי למנוע התגברות הפער, והתסכול של הילד.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירורש20/05/2013לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי שני ילדים אחד בן חמש וחצי והשני בן שנתיים וחודש -הוא לא נמצא בגן ,הם חברים מאוד טובים ואוהבים אחד את השני ,אבל יש משהו שמאוד מעיק עלי עם התנהגותו של הבן הקטן בן השנתיים וחודש ,הוא יכול לשחק מאוד יפה עם אח שלו ופתאום לזרוק עליו חפץ בלי שום סיבה שנראית לעין ,הוא מכה אותו הרבה (את הבן הבכור )שוב לא מסיבה ששמנו לב אליה ,אנחנו מראים אהבה לשניהם ,הוא עושה זאת גם לילדים אחרים ,השאלה שלי היא איך אני אמורה להגיב לזה?כי כאשר אני כועסת עליו הוא צוחק , לפעמים מפסיק ולפעמים לא .
שאלה נוספת שלי לגביו היא :
הוא מאוד אוהב לזרוק דברים ,אם יש משהו על השולחן הוא חייב להעיף אותם משם או ממקומות אחרים שאנחנו שמים בהם דברים (זה קורה גם אצל הסבתות ),האם התנהגויות אלה הם נורמטיביות ? וכיצד אנחנו צריכים להגיב ?
אני רק אציין שהוא מדבר אבל לא משפטים ארוכים קצרים מאוד ,הוא כמובן מבין הכל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבירור - תגובה
21/05/2013שלום אמא יקרה,
תופעת המכות, וכן תופעת הזריקה של חפצים ידועה מאד בגיל הצעיר ונחשבת שלב נורמטיבי בהתפתחות. אנחנו חושבים שהמכות הן דרך תקשורת של הילד הצעיר, לפני שהדיבור הופך להיות דרך התקשורת המקובלת, וזריקת חפצים - היא דרך של הילד ללמוד את העולם, ללמוד על טיבם של דברים (הצליל שנוצר, אם נשבר או לא, וכד').
אני מניחה שלו הילד היה בגן, היה לומד מהר יותר מה מותר ומה אסור במסגרת חברתית. אבל גם בבית, את בהחלט צריכה להגיב בהבעת כעס, גם בטון הדיבור שלך, וגם בהבעת פנייך, כדי שהילד יבין שזו התנהגות לא מקובלת.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה ריגשיתנ19/05/2013שבוע טוב ד"ר בן ינון יוכי
לבתי בת 4 וחצי יש התנהגות מוזרה .. היא בכיינית לא מקשיבה קשה להעביר לה כי היא מייד בוכה.. כל הזמן דואגת להיות יפה כל בוקר 60 ניסיונות של "קוקו" וכו' הגננת אומרת שהיא צריכה לעבור טיפול ריגשי.. על איזה טיפול את מציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבעיה ריגשית - תגובה
19/05/2013שלום,
אני ממליצה על פסיכולוגית התפתחותית, שמומחית בגיל זה. את יכולה לבקש דרך הביטוח המשלים של הקופה שלך, ולבחור מי שקרוב ונוח לך.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
נ19/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זוחל ולא יושבעינת18/05/2013בני בן ה9 חודשים זוחל רק על הגחון. מזה כמה שבועות הוא התחיל להעמד על שש לכמה שניות ומתנדנד קדימה ואחורה אבל לא יותר מזה. הוא גם לא מתיישב בעצמו מצד שני הוא התחיל להעמד, הוא נאחז בדברים ונעמד, האם יש איזשהי דרך לעודד אותו/ לעזור לו בכל מיני תרגילים להתחיל לזחול על שש ולשבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא זוחל ולא יושב - תגובה
18/05/2013עינת שלום,
מה שאת מתארת הוא בגדר הנורמה לגיל התינוק שלך כיום. אני מניחה שהכל בסדר, ואם תמתיני בסבלנות, הילד גם ישב וגם יעמוד. יש ילדים שקודם נעמדים ואז מתיישבים, ממצב עמידה. האלטרנטיבה היא ללכת לפיזיותרפיסטית, שתיתן לך הדרכה כיצד לעשות תרגילים שונים עם הילד. אינני חושבת שיש צורך בכך במקרה שלכם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה ושבעה חודשיםחלי16/05/2013שלום, יש לי תינוק מקסים בן שנה ושבעה חודשים.
תחילה אספר מה הוא עושה ואחר כך אספר מה בעצם מפריע לי.
אז כך: יש לו אוצר מילים די גדול שקשה לי ליספור מעריכה כמה עשרות מילים (חלקם די משובשות כמובן) כמו: אמא, אבא, סבא, סבתא, שמות אחיו, אף פה, סנטר, עין, אריה, חתול, שטיח, בלון, ספה, ציצי, רגל, יד, תבור ועוד מלא.
חוזר ומנסה לחקות חלק מהמילים שאני אומרת, משלים סופי מילים מסיפורים שאני מספרת ומשתתף כמו למשל: בסיפור מעשה בחמישה בלונים מחכה שאגיע לבוםםם הבלון התפוצץ, ועושה את זה בעצמו, עושה המון קולות של חיות כשמבקשים ממנו.
משחק איתנו בכדור ומוסר למי שמתבקש עם קשר עין, בונה איתנו מגדלים וכשמגיעים למעלה אומר ומצביע למעלה.
מבין הוראות אם כי לא תמיד מבצע כמו: תן לי, זרוק לפח, תביא ספר, תסגור את הדלת, בו לאמבטיה (מיד הולך) בו נלך לטיול ( רץ לעגלה) ועוד כל מיני.
מחקה תנועות, מצביע, ידיים למעלה, לגלגל ידיים, כפיים, נותן נשיקות ומחבק, אוהב ששרים לו ומספרים סיפורים ומאוד מקשיב, ובכלל כל היום מחפש אותי בבית ואומר אמה אמה.
מה כן מפריע לי ואנני יודעת אם זה בעיה.
לא סופר תקשורתי כלומר אוהב אנשים את סבא וסבתא אבל אנשים זרים לרוב לא מתייחס ואם מתייחסים אחיו בורח אליי ומתחבא.
לא משתמש גדול בגסטות לא מהנהן בראשו לכן ולא וגם לא אומר, חייבת לציין שכשלא רוצה משהו מזיז עם היד מה גם שרחש את הגסטה של לא ופתאום היא נעלמה בשבועות האחרונים, לא עושה בואי עם היד וממעט בעשיית שלום עם היד אפילו שמבין את המשמעות רק שממש מבקשים תעשה תעשה לפעמים עושה.
על אף אוצר מילים לא קטן שיש לו לא משתמש במילים: כן, לא, בואי, עוד,די, תני לי, קחי ועוד על אף שאני מנסה ללמדו אם אני לא טועה אילא מילים תיקשורתיות על אף שמאוד ניראה תיקשורתי איתנו ויש קשר עין טוב.
סליחה מראש על האורך, מה דעתך לאור נסיונך?
מודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדבר נוסף ואחרון...
חלי16/05/2013עדיין לא אחל להישתמש בצרופי מילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ואחרון... - תגובה
16/05/2013חלי שלום,
לפי תיאורך, יש לך ילד תקין ונורמלי, ואינני רואה סיבה לדאגה. אולי הוא ביישן מעט, ולכן מסתייג מזרים, או אנשים שאיננו רואה באופן תכוף. לגבי ג'סטות - לא כל ילד וגם לא כל מבוגר משתמשים בג'סטות. ובעניין צרופי מלים - עוד מוקדם.חכי.
תהני ממנו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד אלים רק בחברה מסויימתאמא נוספת16/05/2013שלום
בני בן 4.5 ילד מקסים ונפלא שבגן מתנהג נהדר, אין עליו שום תלונות, אהוב על הילדים והגננות.
בשנתיים האחרונות התנהגותו בקרב בני הדודים שלו נעשית איומה, הוא צועק, מרביץ,ומתחצף, כל זמן שאנחנו נמצאים בקרבת המשפחה.
לפני כ5 חד' נולד לנו תינוק וההתנהגות אף החמירה, הוא מחקה ילד מהגן שכל הזמן עושה קולות של כעס ואנחנו כבר לא יודעים איך להתנהג איתו.
בפעם האחרונה ששהינו עם המשפחה, הוא כל כך השתולל שפשוט לקחנו אותו והלכנו.
ההתנהגות שלו בלתי נסבלת, אנחנו מנסים להיות איתו עדינים וסובלניים, לתת לו תשומת לב, להקדיש לו זמן איכות, לשוחח איתו , אך שום דבר לא עוזר.
נשמח לשמוע את עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד אלים רק בחברה מסויימת - תגובה
16/05/2013אמא שלום,
זה קורה, בדרך כלל כשהילד מרגיש מאויים בסביבה הזאת. אולי כי אינו מקבל מספיק תשומת לב בין הבני דודים שלו, או כי אחד מהילדים "מתחרה" בו. נסו לצפות מה בדיוק קורה כשכל הילדים במפגש המשפחתי מתכנסים. אולי תוכלו למצוא הסבר.
בכל מקרה, דברו איתו על זה, עשו איתו הסכם של התנהגות, מה מותר ומה אסור. בעיקר - אם משהו מפריע לו, שיבוא לומר לכם, כמו שהוא אומר לגננת בגן, ולא יתפרץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שקשה לה לדווששני15/05/2013שלום ד"ר,
יש לי ילדה בת 5 שנים ושלושה חושדים.
היא אוהבת לרוץ הרבה ולהשתולל.
בגיל 3 קנינו לה אופניים עם 2 גלגלי עזר.
ניסיתי ללמד אותה לרכב, אבל מעולם זה לא צלח, כי אין לה כוח לדווש.
השנה היא קצת השתפרה, היא מצליחה לדווש רק על משטח ישר לגמרי, אבל היא נוסעת לעט ולא מהר כמו שאר הילדים. כי אין לה כוח לדווש מהר.
אם יש זווית ממש קטנה, היא נתקעת ואין לה כוח להניע את האופניים.
האמת שלי זה נראה כמו עצלנות. אני לא מבינה מה כל כך קשה לה.
היום כשהיא הייתה על האופניים, היא ממש בכתה שהיא לא מצליחה להתקדם.
בגלל שהיא אוהבת הרבה להשתולל, לרוץ ולקפוץ אני לא מבינה אם יש לה באמת בעיה או שהיא עצלנית, כי אופניים דורשים טיפה כוח.
האם את חושבת שיש כאן בעיה ואין ניתן לפטור אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה שקשה לה לדווש - תגובה
15/05/2013שני שלום,
כפסיכולוגית ילדים, אינני מסכימה עם ההגדרה של "עצלנית". אני חושבת שכל ילד רגיל רוצה לנסות ולהצליח בכל פעילות, באופן טבעי. אבל יש ילדים, כמו גם אנשים, שאינם מוצלחים בתחומים מסויימים. זו איננה ממש בעייה, אבל זה תלוי בכישורים מסויימים שאין לכל ילד, כמו למשל גמישות גופנית, או במקרה של רכיבת אופניים - אולי יכולת שמירה על שיווי משקל ??? אולי קואורדינציה של ידיים ורגליים ??? גם אני זוכרת את עצמי מתקשה מאד כילדה במשימה הזו !
אפשר להתייעץ עם מורה להתעמלות, או פיזיותרפיסטית אם זה מאד חשוב לך. ואם לא - גם לא נורא בעיני.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאילהאוקסנה15/05/2013שלום,
ילד בן 6 .8 שנים + PDD.
יש לי 3 שאילות.
1. אם יש הבדל בין רופא התפתחותי שבגן ורופא ילדים בקופת חולים? הכוונה שלי איפה הרופא התפתחותי לא צריכה או אפילו אסור להתערב? באיזו מצבים אנחנו הורים יכולים לבקש מרופא התפתחותי מגן - עד כאן!!! ?
2. לפני 4 שנים חתמנו בגן על זה שלצוות הגן יהיה אפשרות לשוחח עם רופא ילדים של קופת חולים. היום אני לא רוצה שזה יהיה. איך אני יכולה לעשות זה?
3. איזה זכויות יש להורים שמגדלים ילד PDD בנושא הצוות? האם זכותי לבקש שמישהי מצוות לא תטפל בילד שלי? ובאיזה דרך אני יכולה לעשות זאת?
סליחה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאילה - תגובה
15/05/2013אוקסנה שלום,
בתור אמא, זכותך לבקש כל דבר שרלבנטי לטיפול בילד שלך, גם בגן וגם בקופת-חולים. אם אינך מסכימה, אף אחד לא ידבר עם אף אחד אחר. הכל תלוי רק בך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה15/05/2013שלום ותודה על תגובתך,
האם יש הבדל בין רופאה התפתחותית בגן לרופאה ילדים?
הכוונה שלי טכנאי מחשבים לומד לתקן מחשבים ---> ומהנדס לומד לבנות פרויקט.
איפה הרופאה התפתחותית לא צריכה להתערב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
15/05/2013אוקסנה שוב שלום,
לכל איש מקצוע מותר להתערב, אם הוא חושב שההתערבות שלו עוזרת לפציינט, ולא חשוב אם זה בגן או בקופת-חולים.או לי גם הרופאה היא רופאה התפתחותית ? זה לא ברור לי.
בכל אופן, אני שוב אומרת : כאמא, מותר לך לסרב, ולהודיע לכל רופאה או רופא, או איש מקצוע אחר, שאת מסרבת שהם יתערבו או יטפלו בילדה. זו זכותך, וכל איש מקצוע צריך לכבד את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםדודי15/05/2013בן שנתיים וחצי התחלנו תהליך גמילה, מעבר לשירים וספורים התחלנו כל בוקר להוריד לו את החיתול וללכת לשירותים וכל ערב הוא נשאר עם תחתונים שעה לפני המקלחת .
הוא עשה קקי מספר פעמים בשירותים (על הישבנון) פיפיי הוא מסרב לעמוד ולעשות.
הוא תמיד מודיע אחרי (ברור לנו שהוא יכול להתאפק כי תמיד הוא ממתין לעשות פיפי באמבטיה) המטרה שלנו שלאט לאט הוא יעשה יותר בשל ובקיץ להוריד לו לגמרי את החיתול . מה דעתך ? כי קראתי הרבה שמורידים חיתול אסור להחזיר ושזה מבלבל את הילד תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
15/05/2013דודי שלום,
אני בדיעה שצריך לחכות עד שהילד באמת משתף פעולה ורק אז זה סימן לבשלות מלאה. אני מסבירה שוב ושוב שהגמילה היא תהליך מורכב : גם פיזיולוגי, גם שכלי, וגם רגשי, והכל צריך להיות בשל ומשולב כדי להצליח. אם הילד פוחד לעשות פיפי בעמידה, הוא לא יהיה בשל להיפרד מהטיטול.
לכן, הגישה שלי היא, שאם לא הולך, עדיף להניח לילד, במיוחד כשמדובר בילד קטן, וזה נורמלי לחלוטין שעדיין איננו בשל. שום דבר לא יבלבל אותו, אפשר להחזיר את הטיטול. כשיהיה מוכן ובשל - הוא יוריד אותו לבד.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחותמאיה12/05/2013שלום,
בני בן שנה ותשעה חודשים, נולד פג במשקל 1,377 גרם בשבוע 35+5.
אני מאוד מבולבלת מכל האבחונים במכון להתפתחות הילד + רופא נוירולוג בבית חולים שהלכתי אליו.
מה מצופה בגיל שלו מבחינת שפה, מטוריקה עדינה, מטוריקה גסה, התנהגות וכדומה?
אודה לך מאוד על תשובתך, הנני מעוניינת לדעת בוודאות וכך אני יוכל לחזק את מה שחסר לו ולקדם אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות - תגובה
13/05/2013שלום,
יש פגים במצבו של בנך שמתפתחים רגיל, ולא נראה שיש איחור, מאידך, יש ילדים שמאחרים מעט, וזה בסגדר, תוך ציפיה שהאיחור ייסגר בהמשך, לכן נעשים האבחונים,
אין לי יכןלת לומר לך ד ברים ברורים, ללא קריאת האבחונים, בקשי את הצוות שאבחן את הילד לשבת אתכם ולהסביר לכם בפירוט ובסבלנות, זו זכותכם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)