מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קבוצת גיל בגןשלומית02/10/2013
שלום,
בני בן שנה וחודשיים נכנס לפני כיומיים למשפחתון עד 6 ילדים. במשפחתון יש 2 תינוקות בני 5 חודשים, חצי שנה, 9 חודשים ועוד תינוקת בת שנה וחצי שעומדת לעזוב בסוף החודש.
אני חוששת שאולי זה שהוא נמצא עם תינוקות שקטנים ממנו יפגע בהתפתחות שלו? האם אני צודקת או שאני סתם פראנואידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת גיל בגן - תגובה
02/10/2013שלומית שלום,
להיות בקבוצת ילדים קטנים יותר לא מזיק לילד, אבל גם לא מגרה אותו להתקדם בהתפתחות. ילד לומד הרבה מחיקוי ילדים אחרים, וכשאין לו דוגמה להתנהגות, אין לו ממה ללמוד. כמו כן, ילדים קטנים יותר אינם יכולים לשמש לו בני-זוג למשחק משותף, שכן הם ברמה התפתחותית נמוכה יותר.
לכן, איננו ממליצים על מצב כזה, ובהחלט הייתי שוקלת לחפש לילד מסגרת אחרת.
אינך פרנואידית, ולא יקרה אסון אם תשאירי את הילד במסגרת זו מסיבות שונות, אבל חבל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות הילד כמעט בן שלושענת27/09/2013שלום
הבן שלי בן שנתיים ו10 חודשים. בן בכור שנולד לו אח קטן לפני חודש.
יש כמה בעיות במטרידות אותי -
1. יש לו איחור שפתי, קשה לו להגות את הצלילים והמילים, יש לו אוצר מילים גדול והוא מחבר כמה מילים יחד אבל זה נשמע כמו ג'יבריש.
במקרה הטוב אני מבינה אותו ואחרים לא מבינים ובמקרה הרע גם אני לא מבינה.
הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע. ואנחנו מאוד מנסים גם בבית לעבוד איתו על זה.
מחודש לחודש יש שיפור ביחס לעצמו (שזה נותן תקווה) אבל ביחס לאחרים הוא בפיגור מאוד גדול (מתסכל לשמוע ילדים קטנים ממנו שמדברים כבר יותר יפה).
אני מאוד מודאגת!!! כבר לא יודעת מה אפשר לעשות מעבר למה שאנחנו עושים.
2. הוא מאוד רזה, מאז שהיה קטן היה קשה עם אוכל והיה באחוזים מאוד נמוכים במשקל. תמיד צריך לרדוף אחריו עם האוכל. בשנה הראשונה שלו בגן חלה במחלת הנשיקה ומאז היה חולה כל הזמן במשך חצי שנה וזה התבטא בין היתר בכך שירד באחוזונים במשקל ולא עלה בחזרה.
בנוסף הוא עדיין מבקש בקבוק עם מטרנה במיוחד כשהוא עייף או כשהוא קם מהשינה.
3. הוא עדיין מתעורר בלילה ומבקש בקבוק. זה הגיוני שבגיל הזה עדיין הוא מתעורר באמצע הלילה?
4. הוא עדיין לא גמול, מתעקש לא להוריד חיתול ומסרב בתוקף לשבת בסיר או בישבנון. הוא כבר רואה בגן ילדים יושבים על האסלה ועדיין כל ניסיון שלנו בכיוון גורם לו לצרוח שהוא לא רוצה. מה עושים?
חוץ מזה הוא ילד מקסים, חייכן, שמח, חברותי וכייפי. למרות בעיות השפה הוא משחק יפה עם חברים בגן וגם מחוץ לגן.
עוד פרטים חשובים - הייתה לו לשון קשורה שהתרנו בגיל חודש, הוא עבר ניתוח להסרת שקד שלישי לפני מספר חודשים ונולד לו אח קטן לפני חודש.
לאור כל הבעיות שפירטתי האם כדאי ללכת לרופא התפתחותי??
או שכל מה שתיארתי הוא נורמלי ואין צורך בבירור נוסף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות הילד כמעט בן שלוש - תגובה
28/09/2013נעמה שלום,
כל מה שאת מתארת הוא סביר ועדיין תקין בגיל שנתיים ועשרה ח'.
לגבי השפה - סבלנות ! אם יש שיפור מתמיד, המצב יתוקן, והילד ידבר נכון. הוא מטופל, וצריך לתת לכך זמן. וגם ההתפתחות הטבעית מקדמת.
לגבי אכילה - מבחינת המשקל, רק רופא הילדים יוכל לומר לך אם הילד בסדר, או צריך "תגבור". תלוי בבדיקות דם ובבריאות הכללית.
לגבי הבקבוק - בגילו ילדים בהחלט מבקשים בקבוק, במיוחד כשהם עייפים, זה מעין "מרגיע".
גם ההתעוררות בלילה היא תקינה לגיל זה, אפילו עד גיל 4..
וגם לגבי גמילה - זה בהחלט נורמטיבי. גם פה צריך סבלנות, וזה יגיע, עוד כמה חדשים, אולי עוד חצי שנה, זה עדיין בסדר.
היי רגועה. זה חשוב גם לך וגם לילד, ובאמת אין לך סיבה לדאגה !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות גןשלי26/09/2013שלום רב
ביתי בת 3 גדלה איתי בבית וזאת הפעם הראשונה שהולכת לגן
היא מאוד מתנגדת בוכה בהסטריה וגם בגן לא מצליחה להתגבר על כך והיא סגורה מופנמת ביישנית ולא משתפת פעולה, היא ממש בהסטריה מזה ובכל פעם שיוצאים מהבית היא בוכה בזעקות ״לא לגן״ וגם קמה בלילה לעיתים ואומרת לא רוצה גן
נורא כואב לי כי היא כן חברותית ומאז הגן יש לה חרדות שונות ומשונות כמו פחד להשאר לבד פתאום בחדר או כל מקום היא מבקשת ביחד אפילו למגלשה!
אני אמא שמאוד נוטה ללכת עם הרגש ובקלות יכולה לוותר על הגן ולהשאיר אותה בבית עוד שנה אך מאידך יש את הראש שאומר שזה לא צעד נכון, ובמקרה הזה אני נורא חבוטה עם עצמי איך לפעול??? ללכת עם הרגש או ללכת עם הראש?? האם מדובר בנזק לילדה באם תלך לגן ותפתח חרדות למיניהם או נזק בכך שתלך לגן בעוד כחצי שנה לערך??
אשמח מאוד לעזרה וכיוון
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות גן - תגובה
28/09/2013שלי שלום,
בוודאי שילד שנכנס לגן פעם ראשונה בגיל 3, ופוגש קבוצת ילדים שהם כבר מגובשים, ועצמאיים, נבהל ומגיב בחרדות. לכן איננו ממליצים להשאיר ילד בבית עד גיל 3, אלא להכניס אותו לגן בגיל הרבה יותר מוקדם. בעוד חצי שנה, זה יהיה עוד יותר קשה !
מאידך, הגן לא מזיק לה, להיפך - היא מקבלת שם ידע, והעשרה, ולומדת, כפי שאי אפשר ללמוד בבית.
גם לא הייתי נבהלת מן הבכי שלה. היא הרי לא באמת סובלת, חלילה. הייתי מבקשת את הגננת שתיתן לה מעט יותר תשומת-לב, וכן - שתצמיד לה ילדה שקטה וחביבה, שאיתה היא תשחק, מעין "חונכת" בהתחלה. אפשר גם להבטיח לה פרס קטן בכל יום שהיא לא תבכה.להערכתי, בתוך כחודש הילדה תתרגל, והתופעות יחלפו. וכולכם תצאו נשכרים מכך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילהויקי25/09/2013הבן שלי בן 3 ו-3 חודשים וגמול כבר 4 חודשים, הגמילה הייתה מהירה וקלה גם ביום וגם בלילה. חשוב לציין שהוא לא מפספס בכלל. בבוקר הוא בא אלי למיטה שהתחתון רטוב ושהורדתי לו גיליתי שהוא עשה גם קקי בתחתון האם זה מעיד על רגרסיה מסוימת או על משהו אחר או שכדאי לא לעשות מזה סיפור..
אשמח לתגובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה - תגובה
28/09/2013ןיקי שלום,
הגמילה איננה "זבנג וגמרנו". זה תהליך, מדורג, והרבה פעמים יש התקדמות ונסיגה, עד שהמצב מתייצב. אנחנו מדברים על כחצי שנה של שליטה בצרכים, ורק אז מגדירים את הילד כגמול. לכן, זה לגמרי נורמלי שקורים "פספוסים", ואין צורך להיבהל. להיפך, תהיי רגועה, ואל תלחיצי את הילד. סבלנות !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת מפחדת מכל מי שאינו ההוריםאלה18/09/2013שלום רב,
יש לנו תינוקת בת 4.5 חודשים וכבר כחודש היא מפחדת מאוד ונלחצת מאנשים אחרים- זה כולל גם את הסבא והסבתא שאוהבים אותה מאוד ורואים אותה לא מעט. היא תמיד מחפשת אותנו ונרגעת על הידיים שלנו. כשלוקחים אותה או מסתכלים עליה יותר מידי היא פורצת בבכי מר.
היא מאוד חברותית איתנו, מחייכת בפה גדול, תקשורתית, "מדברת" וגם יכולה לחייך ולדבר לסבתא וסבא ואנשים אחרים אבל רק כשהיא על הידיים שלנו וגם זה עד גבול מסויים
אני מקבלת המון תגובות של : "היא מפונקת" ושזה לא תקין בגיל הזה לפחד כל כך..
האם זה באמת לא תקין? איך אפשר לעבור לה להתגבר על הפחד?
בנוסף בשלב מסויים אצטרך לחזור לעבודה ואני חוששת מאוד להשאיר אותה עם מישהו אחר שהוא איננו אני אם היא מגיבה בכזו קיצוניות גם לקרובים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוקת "מפחדת"
ד"ר בן-נון18/09/2013ענבל שלום,
מקובל לחשוב, שגיל "חרדת זרים" מתחיל בערך ב-6 חדשים. אצלכם זה קצת מוקדם יותר. זה שלב נורמטיבי בהתפתחות, ובוודאי מטופש לומר שהילדה "מפונקת".
אם תרצי לחזור לעבודה, תצטרכי אולי להרגיל אותו למטפלת או למשפחתון מאד בהדרגה ובסבלנות, אבל קרוב לוודאי שהיא תתרגל.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטות של ילדיוסי17/09/2013בני בן שנתיים ועשרה חודשים
מדבר מצויין (למרות שהיה בעיכוב)
הבעיה שיש לנו בתקופה האחרונה מחריפה
הוא לא מצליח להחליט על דברים מסויימים דבר שיוצר אצלו תסכול ובכי
לדוג' היום בבוקר רצה לאכול ביסקוויט קיבל וזרק כמובן שלא הסכמתי לתת לו שוב למרות שבכה והשתולל שהוא רוצה.
השמעתי לו דיסק בדרך לגן הוא רוצה דיסק, משמיעים לו אז הוא בוכה שהוא לא רוצה דיסק וכך יוכל פשוט לשגע אותי
חשוב לציין שבגן ע"פ הגננת הוא ילד אמפטי שמתבטא מדהים ומשחק עם כולם.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי בהחלטה
ד"ר בן-נון18/09/2013אמא יקרה שלום,
ילדים עוברים תקופות שונות בהתפתחותם . תופעת ההתלבטות היא חלק מתהליך ההתפתחות השכלית של ילד, וצריך לקבל זאת בסבלנות ובהבנה. זה חולף. היו סבלניים איתו, נחמו אותו אם הוא בוכה. תנו לו להרגיש שאתם מבינים אותו. שהוא בסדר.
כל טוב, שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להעביר גן?אבאל'ה16/09/2013שלום לכולם,
אני אבא לתאומים, בן ובת, בני שנתיים ושלושה חודשים. הם נמצאים כרגע שנה שנייה בגן פרטי. בניגוד לשנה שעברה, השנה הם "הגדולים" בגן. לבן יש עיכוב בהתפתחות, כלומר, הוא לא מדבר כמעט למעט מילים בודדות, משחק הרבה לבד ומגיב לשמו לסירוגין.
היינו אצל קלינאית תקשורת שאמרה שהכל עניין של זמן מכיוון שהוא מתפתח ב"קפיצות".
השנה יש רק 8 ילדים בגן (עם שתי גננות) מתוכם כ-4 בני שנה ומטה ומשום כך אשתי ואני חושבים להעבירם לגן אחר. מצד אחד, בגן עם 30 ילדים תהיה להם המון אינטראקציה עם ילדים אחרים ומצד שני הם לא יקבלו את אותו היחס האישי שמקבלים היום (שניהם עדינים מאוד אך הבן בעיקר).
הדילמה שלנו היא האם יותר חשוב שיהיו עם הרבה ילדים בני גילם ומעלה בגן או שיקבלו יחס יותר אישי מהגננות ובשנה הבאה כבר יהיו מחושלים יותר לקראת גן עיריה?
נודה לכל תשובה...
אבאל'ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהעברת גן
ד"ר בן-נון18/09/2013אבא יקר שלום,
לגבי הבן - עדיף לדעתי שיהיה בגן קטן, בו יקבל יחס אישי ומטפח מצד הגננת. הייתי אפילו מבקשת ממנה להשקיע בו יותר מהרגיל בעניין שפה ותקשורת. אולי אפילו כדאי לבקש, שקלינאית התקשורת תדריך אותה כיצב לעשות זאת, כדי לקדם אותו.
לגבי הילדה - ייתכן שהיתה נהנית ומרוויחה גם מגן רגיל, עם מספר רב של ילדים.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משתלטת על הילדיםענת09/09/2013שלום לך ד"ר יוכי היקרה,
תודה על הפורום הנפלא. אני כותבת לך עכשיו בלב כואב ממש ולאחר בכי.
אני לא יודעת מה לעשות עם הילדים שלי!!!!!
יש לי 2 ילדי בן כמעט 3 ובן שנה ו9, אוכלים וישנים טוב ב"ה, אבל מאד מאד שובבים ופעילים וזה דורש הרבה אנרגיה. אבל משהו חדש קורה לאחרונה- הם לא שמים עליי!!!!
אני אומרת לגדול אל תפתח תמקרר-פותח ושוב ושוב מרחיקה אותו משם ועוד פעם, ככה זה בכל דבר.כל יום אותו סיפור, כולם סביבי אומרים שאני מציבה להם גבולות בריאים יפה, אבל אני מרגישה כישלון מוחץץץץ!!! אני חוזרת אחרי יום עבוד לא קל אך בשעות מוקדמות ומאז כל הזמן מרתון מאבקים, זה גומר וסוחט אותי לשמור על הגבולות, ועוד שהם מנסים הכל הכל ומותחים את הגבול עד הסוף.. זה גומר אותי. היום הם שיגעו אותי במיוחד ואי כ"כ כעסתי עליהם וצרחתי עליהם (והם צחקו לי בפנים) ושמתי אותם בלולים שלהם והם בכו ופשוט לא היה אכפת לי, הגדול ניסה לצאת שוב ושוב, אני אומרת לו אתה רוצה סתירה הוא אומר לי כן, בחיוך כאילו הוא מחכה לזה! הרגשתי שאיבדתי שליטה היום לגמריי.. אני לא יודעת מה לעשות!! ההתעלמות שלהם והצחוק הזה גמר אותי. אני יודעת שתגידי שה שאני מתעצבנת רק מדליק אותם יותר, מצד שני גם כשאני רגועה ואסרטיבית הם לא מקשיבים ל"לא!"..
מה לעשות?
בבקשה תרחיבי, כי אני באבדון! :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור בדיבורלימור02/09/2013שלום לך,
בני בן שנתיים ועשרה חודשים, התחיל גן טרום טרום חובה השבוע.
התחיל לדבר בגיל שנתיים וארבעה חודשים מילים בודדות וממש לא היה ברור, נתן קפיצה מצויינת בדיבור והרחיב תוך 4 חודשים את עוצר המילים משמעותית, חוזר על כל מילה ומוכן ללמוד. הוא מחבר משפטים בני 3 מילים כמו 'חיבוק לאמא וגם לאבא' 'תני לי מיץ' 'שים לי דורה' 'יש לי פיפי' 'איפה אבא שלי' 'אביא לי איפון' (טלפון). שהוא אומר לי 'כוס קש' אני מסבירה לו שצריך לומר כוס עם קש והוא אומר אחרי עם ומנסה 'כוס עם קש' וגם מצליח.
שהוא אומר לי 'שים לי דורה פה' אני אומר לו להגיד טלויזיה והוא כמן מצליח לומר 'שים לי דורה ויזיה'. .
לציין שהוא בני הרביעי וגר בבית ובסביבה שמחה ורועשת. הוא מרכיב נהדר פאזלים, משחק יפה עם האחים שלו חברותי ומתקשר מצויין.
הקפיצה שהוא נתן בדיבור ממש יפה ולכן אני לא ממש יודעת האם כדאי לפנות לקלינאית ?
האם טעויות ההגוי שיש לו יכולות לעבור לבד? לדעתי חסר לו מילות חיבור/ קישור כמו עם ב' ל'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור בדיבור - תגובה
03/09/2013לימור שלום,
יש כנראה איחור קל בהתפתחות השפה, אבל לאור ההתקדמות היפה שהילד עושה, לא נראה לי שיש צורך לפנות לקלינאית תקשורת. חכי עוד כמה חדשים. התייעצי עם הגננת, כדי שתאמר לך איך היא מתרשמת, יחסית לילדים אחרים.
לגבי שיבושי היגוי - זה נורמלי וצפוי, וברוב המקרים, זה מסתדר עם הגיל.
כל טוב, שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטונוס שרירים נמוךיעקב26/08/2013שלום רב
אני מחפש מסגרת לטיפול בטונוס שרירים נמוך באזור ירושלים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטונוס שרירים נמוך - תגובה
27/08/2013יעקב שלום,
אם מדובר בילד צעיר, ובמיוחד בתינוק - אני ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד במקום מגורייך. יש מכונים ברוב בתי החולים, כמו הדסה עין-כרם, שערי-צדק, וכן יש בעיר, ברח' יפו. הטוב ביותר הוא לברר דרך קופת החולים שלך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לך על תשובתך-אם מודאגתאמא לבן בכור19/08/2013שלום לך,
יש לי בן בכור בן שנה ואחד עשר חודשים.
יש שני דפוסי התנהגות שמדאיגים אותי והייתי רוצה להתייעץ לגביהם.
הראשון-בני מבקש בכול הזדמנות לאכול,הוא מבלה את רוב השהות שלו בבית-במטבח...הוא מאוד רזה ולעיתים רק משחק עם האוכל ,אך כשהוא בבית או אצל משפחה או חברים עיקר ההתעסקות והעניין יהיה סביב האוכל. זה נמשך כך מספר חודשים ואני עובדת עצות,כי ברור לי שהעניין הוא רגשי, אך מדוע? ומה עושים כדי לשנות?
הוא יכול לבקש ממני עשר פעמים ביום ארטיק או גלידה...ולא מתרצה גם אחריי שמסיים ,לא יחלוף הרבה זמן ושוב ירצה אוכל ..זה מוציא אותי משלוותי בעיקר בשל חוסר הוודאות והעובדה כי זה בן ראשון ואיני יודעת איך לנהוג והאם מדובר בתופעה נפוצה. אציין כי הגננת מדווחת כי בגן זה לא כך...
דפוס התנהגות נוקשה ואובססיבי שני הוא -הילד לא מוכן בשום אופן להירדם במיטתו-חדש בחודש האחרון. הוא מבקש לישון איתי וכשנרדם אני מעבירה אותו למיטתו. כל לילה סביב שלוש ארבע הוא קם בבכי ודורש שאבוא ואשן איתו. אני נאלצת לקחת אותו למיטתי וכך ישנים עד הבוקר. אציין בהקשר זה כי בחודש האחרון לא מעוניין להישאר עם אף אחד בבית חוץ ממני וכשאני בבית איתו ועם אביו או שמרטפית או סבים הוא דורש בקרבתי כל רגע ולא מוכן לעסוק בפעילות אם אני איני לידו.
מה עושים? מדאיג? אובססיבי? נוקשה ? חזרתי?
אנא עזרי לי.
בברכת תודה וכל-טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראודה לך על תשובתך-אם מודאגת - תגובה
20/08/2013אמא יקרה שלום,
לעניין האוכל - אני מציעה לך להתייעץ קודם כל עם רופא הילדים שלכם. זה מאד נדיר שילד בן פחות משנתיים אוכל באופן "רגשי". את גם מציינת שהוא רזה. לכן, ייתכן שיש לו בעייה בספיגת המזון, וחשוב שרופא יוציא מחשבון אפשרות של בעייה בתחום זה, אשר גורמת לצורך אמיתי של הגוף. כדאי לבדוק את היציאות (אולי יש תולעים, או אמבות?), ואולי את חילוף החומרים.
לעניין הדבקות בך, והדרישה לישון איתך - זה אופייני מאד להרבה ילדים, למעשה לרוב הילדים, במיוחד בגיל זה, כאשר יש פחד מן השינה, פחד מן הלבד.
גישה אחת היא : לוותר לילד, לאפשר לו להיות צמוד לאמא, לישון איתה, עד שזה יחלוף.
הגישה האחרת היא להתעקש, אפילו במחיר בכי, עד שהילד "נשבר" ומבין שלא יעזור לו.
בנוסף, נסי להשאיר אור קטן בחדר או במסדרון, אולי אפילו מוזיקה בקול חלש, כדי שהילד לא ירגיש לבד. יש ילדים שזה עוזר להם.
סבלנות. בעיקר סבלנות. זה נורמלי, וזו תקופה שחולפת. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה מסתובבת בסיבוביםמיכל19/08/2013שלום רב ,
הבת שלי בת שנתיים ותשעה חודשים , החלה להסתובב בסיבובים מידי פעם .
רציתי לדעת האם הדבר חריג ודורש טיפול או שמא מדובר בשלב מסויים אשר יחלוף .
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה מסתובבת בסיבובים - תגובה
19/08/2013מיכל שלום,
זה בוודאי לא התנהגות שגרתית. אפשרות אחת היא, שהילדה זקוקה למה שנקרא "גרייה וסטיבולרית", מעין גרוי של תחושת תנועה מעבר לרגיל ולנורמה.
אני מציעה שאם זה לא יחלוף תוך שבוע, תתייעצי עם רופא הילדים שלכם, ובקשי ממנו שיפנה אותך למכון להתפתחות הילד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגיף הפוליוחגי אבישר11/08/2013שלום רב,
ברצוני לקבל מידע לגבי נגיף הפוליו שהתגלה בחלקים בארץ.
במידה וילד מחוסן בחיסון המומת מה הסיכוי שלו להידבק ולחלות במחלה?
במידה וילד מחוסן בחיסון המומת ועכשיו מתחסן בחיסון המוחלש, מה הסיכוי לתופעות לוואי מסוכנות?
איך ניתן בכלל להידבק בנגיף אם הוא נמצא בביובים? האם ביקור בבריכה יכול להוות סיכון?
מה הדחיפות שאני צריך לחסן את ילדיי (שהם כאמור מחוסנים בנגיף המומת).
אשמח לקבל תגובה מהירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנגיף הפוליו - תגובה
11/08/2013חגי שלום,
אינך בכתובת הנכונה לקבלת תשובות בנושא זה.
אפשר לפנות למוקד משרד הבריאות ולקבל את המידע. אפשר כמובן לפנות לתחנת טיפת חלב, וכן לרופא הילדים.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגןאביב07/08/2013שלום רב,
ביתי בת שנתיים וחודשיים היתה איתי בבית מאז שנולדה
אתמול הכנסתי אותה למשפחתון אליו רשמתי אותה שלמעשה זה מתפקד כקייטנה כרגע עד פתיחת השנה.. אבל זה לא הענין...
הילדה לא בכתה כשהלכתי וכשחזרתי אחרי שעתיים לקחת אותה היא לא רצה אלי או משהו כזה היא חייכה לכיווני וניגשה אלי. היום שוב שמתי אותה בבוקר נשארתי רבע שעה בערך נתתי לה נשיקה אמרה לי ביי ביי והלכתי... מה קורה פה??? זה נורמלי? הילדה אף פעם לא היתה במסגרת כלשהי. אני יודעת שהיא מאוד אוהבת חברת ילדים וכבר "נמאס" לה ממני ומשעמם לה איתי... אבל בכל זאת מה קורה פה?? המטפלות אומרות שהיא משתפת פעולה עם כל הפעילויות שעושים ומנסה לשחק עם ילדים אחרים.
דבר נוסף - לילדה יש איחור שפתי וגם איכות התקשורת שלה לא טובה כל כך. היא נמצאת בטיפול אצל קלינאית תקשורת ומרפא בעיסוק ומתקדמת יפה מאוד.
האם יש קשר בין שני הדברים? למה הילדה לא בוכה כשאני הולכת? הכל בסדר איתה?
אמא מודאגת (או שאין לי סיבה לדאוג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסתגלות לגן - תגובה
07/08/2013אביב שלום,
אין צורך "לחפש בעיות". כנראה שלמרות הקשיים בהתפתחות, מדובר בילדה בעלת מזג רגוע , בטחון, ויכולת הסתגלות טובה. ולכן איננה בוכה בפרידה. יש ילדים כאלה, וזה נפלא. עלייך רק לשמוח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בשתי הידייםשלי06/08/2013שלום,
בני בן שלוש, מצייר (תוך אחיזה נכונה של העפרון) ביד שמאל וכן גוזר ביד שמאל.
את יתר הפעולות- זריקת כדור, הצבעה, חלוקת קלפים, הברגת מכסה, סרוק שיער, הסעת מכוניות ועוד ועוד עושה הכל ביד ימין
האם כדאי לבדוק זאת עם מרפאה בעיסוק? ידוע לי שיש עדיפות לפיתוח יד דומיננטית אחת ולא שתיהן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשימוש בשתי הידיים - תגובה
07/08/2013שלי שלום,
את צודקת שאנחנו שואפים ליצור יד אחת חזקה לכל הפעולות העדינות. נהוג להמתין עד לקראת גיל 4, כדי לראות שהדומיננטיות מתגבשת היטב. אם לא - תוכלי אז לפנות למרפאת בעיסוק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם רומנטיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)