פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיחסות לשני אחים
    ירדנה
    29/06/2013

לבתי יש ילד בן שבע היפראקטיבי מאד שלעיתים מאד מקשה בהתנהגותו, ובן בן 4 רגוע ובוגר. מידי יום היא מספרת לי על הקטן , על התנהגותו המופלאה ובגרותו, אולי בכך היא שואבת כוחות להתמודד עם הגדול. גם אני משתפת פעולה כי הקטן אכן מקסים וגם אני שואבת כוחות ממנו. כמובן שלא מדברים על כך בנוכחות הגדול. יש קנאה גדולה והצקות בלתי פוסקות של הגדול . האם כדאי להפסיק עם התשבוחות הללו כי בכך אנחנו יוצרות אולי ניגוד חריף יותר? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיחסות לשני אחים

הוספת תגובה

• התיחסות לשני אחים - תגובה

29/06/2013

ירדנה שלום,
    את נוגעת בשאלה שהיא קשה מאד לכולנו כהורים : כיצד לחלק את המשאבים שלנו, גם החומריים, ובעיקר - הרגשיים, בין הילדים באופן צודק ? בעבר היה נוח לחשוב, שאהבת ההורים היא שווה, והיחס לכל הילדים הוא זהה. היום אנו יודעים ומבינים, שהקשר לכל ילד הוא מיוחד. גם אם אוהבים את כל הילדים, האהבה לכל ילד היא אחרת. והמציאות היא, שיש ילדים קשים, שההורים אינם מסוגלים באמת לאהוב אותם, והם אפילו דוחים אותם.
    צריך לנסות להתגבר על דחייה ועל כעס כלפי הילד, לנסות להבין אותו, ולטפל בו, כדי שהקשיים שלו יהיו מצומצמים עד כמה שאפשר. למשל, ילד היפראקטיבי, צריך לדאוג שיקבל את התרופה המתאימה, ושיקבל את הטיפולים שעוזרים לו : אם זה ריפוי-בעיסוק, או טיפול פסיכולוגי שילמד אותו לשלוט בעצמו ובהתנהגותו. צריך לעודד אותו, ולשבח אותו בכל הזדמנות שהוא מצליח לשלוט בעצמו.
    מאידך, הילד הטוב זכאי לקבל את כל מה שמגיע לו, גם אם נוצר פער בין הילדים, וגם אם מתפתחת תחרות. לפעמים דווקא התחרות הזו היא טובה, ומדרבנת את הילד עם הקושי להתאמץ ולהגיע לדרגת הילד הטוב.
    הכל צריך להיות במידה ובאיזון סביר. ואם ההורה מרגיש שאינו בטוח, כדאי שילד להדרכה אצל פסיכולוג ילדים, ויעזרו לו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים
    שירה
    20/06/2013

ביתי בת 10 חודשים. יש לה שתי שיניים למטה, ועוד 4 שיניים צעירות וקטנטנות בלסת העליונה. בימים האחרונים היא חורקת שיניים ממש ממש חזק. זה נשמע כאילו היא זוללת חצץ במהלך היום... חשבתי לעצמי שזה בטח כי גילתה את השיניים סוף סוף, וזה כמו ללמוד לעשות צליל חדש, ויעבור בקרוב כשהחידוש יחלוף. מצד שני, עד שהתחביב החדש יעבור לה (בהנחה שהיא לא תחליט להתמקצע בו ולנסות לזכות באליפות...), נראה לי שכבר לא ישארו לה שיניים. היא עושה את זה ממש חזק... יש משהו לעשות כדי למנוע את זה? האם יכול להיות שהחלפת מוצץ תשנה משהו או שאין קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים

הוספת תגובה

• חריקת שיניים - תגובה

20/06/2013

שלום שירה,
    חריקת השיניים ככל הנראה נובעת מתחושת כאב, או "גירוד" או "עקצוץ" שהילדים חשים כשמתרחשת בקיעת שיניים. התייעצי עם רופא הילדים איך ניתן להקל על כך. דרך אחת היא לתת לילד לנשוך בצעצועים מתאימים, כמו בייגלה מגומי, ודרך נוספת היא ע"י משחות לחניכיים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    נמדר
    18/06/2013

האם עלי לפנות לייעוץ לאור העובדה שבתי בת התשעה חודשים זוחלת גחון בלבד? בטיפת חלב לא קיבלתי תשובה ברורה. מה לדעתך? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• זחילה - תגובה

18/06/2013

שלום,
    כיום זה נחשב עדיין בנורמה. המתיני עוד כ4-6 שבועות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה הרבה ואולי מקנא
    ענת
    18/06/2013

ד"ק יוכי שלום,

יש לנו ילד בן שנתיים וחצי ועוד ילד בן שנה וקצת. הבעיה היא: בני הגדול התחיל פתאום לבכות הרבה, גם בבוקר במעון. אני חושבת שהכל התחיל בשבוע של מסיבת הסיום שלו (אז חשבת שאול הוא היה קצת בלחץ) אבל זה נמשך עדיין אחרי. הוא מתלונן לי לפעמים על כאבי בטן. יכול להיות שזה ריגשי?
    כמו כן הוא גם התחיל למשוך בשיער לאחיו הקטן בלי שום סיבה, (לפעמים זה בבכי) הוא התחיל לאחרונה ללכת (אם כי עוד לא מדבר) אז חשבתי שאולי הגדול קצת מקנא.
    יש לו קטע גם שתוך כדי משחק הוא עולה עליו ומתיישב עליו ברמות שזה כואב-ולפעמים הם משתוללים ואני חוששת שזה מסוכן. הם ילדים מאד עדינים וב"ה טובים, אך מדאיג אותי השלב הזה בהתפתחות של הגדול.
    מה לעשות כדי שיפסיק את משיכת השיער ואת הלעלות עליו?
    ואם זה נובע מקנאה, מה עוד עליי לעשות כדי שירגיש בטוח במקום שלו כי אני באמת נותנת אהבה ויחס רב לשניהם.

שאלה נוספת, בני הגדול בן השנתיים וחצי עולה לגן שנה הבאה, הוא יליד נובמבר. רציתי לשלוח אותו לגן פרטי קרוב לבית אך הגננת אמרה שהוא יהיה הכי גדול בגן והבא אחריו הוא יליד ינואר, הוא יחגוג 3 בנובמבר ואצלינו זה תספורת וכיפה, האם זה בעיה שהוא יהיה הכי גדול והרוב קטנים ממנו? בפרט שהוא גם הגדול בבית, מבחינת התפתחות וגם מבחינה שיכלית? הוא ילד חכם מאד אך גם רגיש..

אני ממש מודה לך מראש על התשובה,
    כמו תמיד את עוזרת מאד וה' ישלם לך את שכרך,
    תודה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    בוכה הרבה ואולי מקנא

הוספת תגובה

• בוכה הרבה ואולי מקנא - תגובה

18/06/2013

שלום ענת,

ילדים עוברים תקופות שונות במהלך ההתפתחות שלהם, וזה מתבטא בשינויי התנהגות. לפעמים מתפתח פחד מסויים, או אולי רגש של קנאה, ולכן הבכי. כנראה שהבטחון העצמי שלו ירד, והוא נסוג קצת בהתנהגות, ומחפש הגנה שלכם, או תשומת לב באמצעות הבכי, ואולי גם התלונות על כאבי-בטן הן לא אמיתיות. בהחלט יכול להיות.
    נסי להיות ליד הילדים כשהם יחד, כדי שהגדול לא יפגע בקטן. זה גם בסדר אם תעירי לגדול שאסור לו להכאיב לאחיו הקטן. את יכולה גם לקחת אותו בשתי ידיים, ולהרחיק אותו מאחיו, כך שיבין שאת כועסת עליו וזאת התנהגות אסורה.
    לגבי הגן - לא טוב שרוב הילדים יהיו קטנים ממנו, כי אז הגננת בוודאי תעבוד איתם ברמה נמוכה יותר, לפי גילם, והבן שלך יצא מקופח. חשוב לגרות ילד, ולהפעיל את המחשבה שלו יחד עם ילדים בני גילו, ואפילו קצת גדולים יותר ממנו. השאיפה היא תמיד למעלה !.
    כל טוב, שהקב"ה יברך אתכם, ותזכי לגדל את הילדים בנחת ובבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן עשרה חודשים
    נמדר
    18/06/2013

בכורי שהיום בן ארבע ידע בגיל 10 חודשים להגיב ל:"תגיד ביי ביי. או נשיקה באוויר. היה מניף יד לביי ביי או מניח יד על הפה לנשיקה. בני השני כיום בן 10 חודשים עדיין לא מגיב לתעשה שלום. למרות שאני מראה לו מספר רב של פעמים הוא לא חוזר על כך. גם לא על מחיאת כפיים, נראה לי איחור ביכולת תגובה. האם לבדוק העניין? הוא ערני ומשחק יפה במשחקים. שמה לו בלול מגוון צעצועים והוא פעיל מוטורית. בכל זאת חוסר היכולת בגיל זה להגיב או לחקות הנפת יד לביי ביי מדאיגה אותי. מצפה לתגובתך. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן עשרה חודשים

הוספת תגובה

• בן עשרה חודשים - תגובה

18/06/2013

איה שוב שלום,

טווח גיל ההתחלה בשימוש בתנועות, הוא 9-12 ח'. כלומר : בנך עדיין לא בהגדרת איחור. ואציין גם, שיש ילדים שאינם מחקים תנועות, גם בגיל יותר מאוחר ומשתמשים בהבעה קולית, או מלים.
    אינני רואה סיבה לדאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    סיון
    13/06/2013

ד"ר יוכי שלום רב
    יש לי בן בן 4 ואני בהריון גם מהגן וגם מהצהרון אני מקבלת שיחות לגבי ההתנהגות שלו. נאמר לי שקשה לו לקבל על עצמו את החוקים של המסגרת תמיד בנטייה לתזוזה קופץ מדבר לדבר נוטה להתפרץ לדברי אחרים מחפש תשומת לב מעבר לילדים אחרים מול זה הוא פיקח מאוד לגילו והגננת אומרת שיש העברת מידע הוא מרותק ושקט אך רוב הזמן הוא תזזתי ומתקשה לקבל על עצמו את המשימה של אותו רגע נתון לדגומא שעומדים במעגל הוא יתחיל להסתובב לפני כולם ינסה למשוך לידל זה או אחר את היד ועוד .מכיון שתמיד נאמר לי שהוא מאוד פיקח לגילו ואנו גם מבחנים ביכולות הגבוהות שלו קשה לי לדעת למי לפנות על מנת לעזור לו בנושא זה אשמח בעצתך רב תודות מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

13/06/2013

סיון שלום,
    נדמה לי שמנסים להגיד לך שהילד מגלה פעלתנות-יתר (היפראקטיביות). זה איננו קשור לאינטליגנציה, ולפעמים - זה אפילו מפריע לילד להיות קשוב וללמוד, גם אם הוא מוכשר מאד.
    בגיל זה, אתם זכאים לפנות למכון להתפתחות הילד, שם צריכה לאבחן אותו פסיכולוגית, והוא נבדק ע"י רופא התפתחותי. לפי האבחנה שמקובלת על שניהם, אפשר יהיה להדריך אתכם, וגם את הגננת, כיצד להתנהג איתו, כדי למתן את התופעה.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי ילדים
    רונית
    13/06/2013

דר' יוכי שלום רב,
    בני בן 3 ו7 חודשים ובתי בת שנה ו11 חודשים.
    הילד הגדול בתקופה האחרונה מגלה ענין רב בחברים ואירוח חברים ואני אכן נרתמת למדימה ואנו מבלים עם חברים בקביעות דבר שגם מאוד חשוב לי .הענין הוא שכשהוא מבלה עם חבר נוסף הילדה הקטנה מרגישה לא קשורה כי כך הוא גורם לה להרגיש שהאורח הוא חבר שלו,הוא משחק איתו ואם היא לוקחת את המשחחק הוא חוטף לה אותו ומהיא אותו לחבר.
    מאוד חשוב לי לפתח כמה שיותר את ההתפתחות החברתית עם זאת מאוד חשוב לי גם שיידע שקודם כל משפחה ואחר כך חברים אשמח לקבל את חוו"ד המקצועית

דבר נוסף הילד הגדול באופי שלו הוא ילד עדין .קורים סיטואציות זהילדה הקטנה מרביצה לו והוא בוכה ואני מנחה אותו להחזיר לה אולי זה לא הכי חינוכי אבל חשוב לי שהוא יידע להתמודד עם סיטואציות כאלה בגם ,סיטואציות בהם אני לא יהיה שם כדי לנגן עליו

אודה לחוו"ד המקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    משחקי ילדים

הוספת תגובה

• משחקי ילדים - תגובה

13/06/2013

רונית שלום,
    אין תשובות חד-משמעיות לשאלותייך, ובהחלט ייתכן שאם תשאלי תקבלי כמה דעות ועצות, בכל נושא, ובמיוחד בתיווך בקשר בין ילדי המשפחה. זה לא פשוט !!!
    אומר לך מה דעתי : טוב לאפשר לכל ילד לפתח את מעגל החברים שלו, ללא התערבות האחים האחרים. זה נותן לילד תחושת של עצמיות ועצמאות, דווקא בנפרד מאחיו, תחושה של תחום ומרחב שהם שלו, בנפרד מהמשפחה, כפי שזה מתרחש בחיים. הייתי מציעה לך לעשות "הפרדת כוחות", ולהשתדל, כשמגיעים לילד חברים, לקחת את הילדה ולהעסיק אותה, כך שלא תפריע לו. חשוב גם ללמד את הבת, שיש לה גבולות, ולא תמיד היא יכולה להיות חופשייה ולהיצמד לאחיה.
    לגבי מריבות ומכות - צריך להעיר לשני הילדים שלא זו הדרך. אינני חושבת שנכון לתת לגיטימציה "להחזיר". עדיף לתת להם דוגמה לפתרון של שלום, אפילו אם פירושו לפעמים לקיחת החפץ משניהם.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה
    מישהי
    08/06/2013

שלום
    הבת שלי בת 4 וקצת, מתעוררת לאחרונה באמצע הלילה ומסרבת לחזור לישון
    אני יושבת לידה קצת וגם בעלי מחליף אותי היא נשכבת ואחרי שאנחנו רוצים לחזור לחדר היא נלחצת ולא רוצה לחזור לישון.
    אתמול לדוגמא קמה ב 4 לפנות בוקר ולא חזרה יותר לישון.
    לי זה הורס את השינה,לא יודעת מה יכול לעזור...
    מה אפשר לעשות?וממה זה יכול לנבוע?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות בלילה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילה - תגובה

08/06/2013

אמא יקרה שלום,
    ייתכן שהילדה מתעוררת בעקבות חלומות רעים, וזה גורם לה לתחושת חרדה, וחוסר נכונות להיות לבד. הרבה ילדים עוברים תקופות כאלה.
    ראשית כדאי לברר אם יש משהו שמטריד אותה מבחינה רגשית, אולי בגן, אולי ריב עם חברה.
    אולי אפשר להשכיב אותה לישון יותר מאוחר, ואז תישן ברצף כל הלילה.
    יש הורים, שבמצב כזה מוותרים לילד, ומאפשרים לו לבוא לישון איתם במיטה. הרבה פעמים זו תקופה שחולפת, והילד פשוט מפסיק להגיע למיטת ההורים וחוזר לישון כל הלילה.
    ואפשר כמובן לנסות לשכנע את הילד להשאר במיטה שלו : אפשר לדבר איתו מרחוק, לנסות להשאיר לו אור קטן, לתת לו לבכות ולא לוותר, עד שיבין שאין לו ברירה. כמובן שזו גישה שלוקחת כמה שבועות עד שהילד מפנים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בזמן המתנה להורים בגן
    דודי
    05/06/2013

בני בן שנתיים וחצי נמצא בגן 5 חודשים בגן הולך בכיף לגן נהנה
    הכניסה שלו לגן היתה חלקה .
    בשבועיים האחרונים הוא רואה שהורה אחר מגיע לקחת את אחד הילדים
    וישר מתחיל לבכות עד שאני או אשתי מגיעים לקחת אותו.
    הגננת אומרת שכול היום הוא משחק ונהנה ורק בסוף היום הוא בוכה בזמן ההמתנה לנו
    התחלנו גמילה בבית ורצינו שיתחיל גם בגן הננת המליצה שקודן יעבור את התקופה הזו ואח"כ יתחיל גמילה בגן מה דעתךעל הבכ איך אנו צריכים לנהוג ?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בזמן המתנה להורים בגן

הוספת תגובה

• בכי בזמן המתנה להורים בגן - תגובה

06/06/2013

דודי שלום,
    כשילד גדל, הוא מתחיל להבין דברים שלא הבין קודם, ולפעמים זה גורם לו לשינוי בתגובות או בהתנהגות, שלנו נראה כמו נסיגה. כנראה שכשמתחילים להגיע הורים לקחת את הילדים, הילד שלכם מתחיל לחשוש שמא לא תגיעו, או תגיעו מאוחר, ולכן הוא נכנס למתח ובוכה. אפשר לדבר עם הילד בבוקר, ולהבטיח לו שתבואו, וזה ירגיע אותו. כשאתם מגיעים, הדגישו שהנה באתם, ולעולם לא תשכחו אותו, וגם אתם התגעגעתם אליו. שישמע שוב ושוב שאפשר לסמוך עליכם.
    גם לדעתי, מוטב לאפשר לו לעבור את תקופת החרדה הזו, ורק אז להתחיל בגמילה. אין מה למהר, הוא עדיין קטן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    מרינה
    04/06/2013

שלום .הבת שלי בת השנתיים התחילה להיפתח לזרים.היא יושבת עם המטפלת והיה לה כדאי הרבה זמן חרדת זרים.אבל עכשיו היא צריכה לקבל חיסון אחרון של טיפת חלב ואני חוששת שהעובדה שאישה זרה עשתה לה כואב יעשה לה רגרסיה והיא תפחד שוב.האם זה יכול להשפיע עליה עד כדאי כך ? פעם שעברה היא בכתה עקב החיסון ...

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• חיסון - תגובה

05/06/2013

מרינה שלום,
    בוודאי שקבלת זריקה היא מצב לא נעים לילד, ויכול להיות שהילד מגיב לכך אחר כך בכעס או בחשש. אבל ילדים שוכחים מהר ונרגעים, וממשיכים הלאה. חשוב לקבל את החיסונים, וגם אם תהייה ריאקציה, זה יעבור.
    כל טוב, הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה??
    מי
    04/06/2013

יש לי שאלה (תינוק בן שנה ושמונה)

אם יש קשר עין תקין ונורמלי לתינוק, משמע מביט בי שאני מדברת אליו, ועונה לי אם אני שואלת משהו (לדוגמא: איך עושה כיבשה?) שאני שרה לו ומספרת סיפורים והוא קשוב, שהוא מראה לי תמונות בספר למשל: כשאני שואלת מה זה בליווי הצבעה? והוא עונה לי בקול בליווי מבט, כשאני מביאה לו צעצוע חדש והוא מסתכל עלי ועל הצעצוע ומחייך.

השאלה שלי בעצם היא האם לילד עם קשר עין תקין כמו שציינתי עדיין יש סיכוי להיות אוטיסט, או שלאוטיסטים יש קשר עין לא תקין נקודה?האם ישנם ילדים אוטיסטים יש קשר עין כזה כמו שציינתי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה??

הוספת תגובה

• שאלה?? - תגובה

05/06/2013

שלום,
    עפ"י הגדרה, אוטיזם מאופיין ע"י קשר-עין לא תקין. זה אחד הקריטריונים הראשיים. אבל - לא מדובר בקריטריון שהוא "כן או לא". כלומר : יש הרבה מקרים שיש קשר-עין, אבל הוא חלקי, או לקוי. הוא לא מתקיים תמיד, או הוא קורה לשבריר שנייה וניתק.
    לפי התיאור שלך, איכות קשר-העין היא טובה.
    יחד עם זאת, לאוטיזם יש כ-12 קריטריונים ואם חלקם קיימים, הילד יוגדר כאוטיסט, גם אם קשר-העין נראה בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה ילד בן 7
    ירדנה
    01/06/2013

אני מבקשת עצה איך לדובב ילד בן 7 שפוחד לצלול. הוא לומד לשחות כבר כמה חודשים. אך פוחד לצלול.

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה ילד בן 7

הוספת תגובה

• שחייה ילד בן 7 - תגובה

01/06/2013

ירדנה שלום,
    ראשית, זה בהחלט לגיטימי שילד בן 7 יפחד לצלול, במיוחד בשלב שבו הוא עדיין איננו שחיין טוב, והשליטה שלו במים אינה מלאה !
    אפשר לשאול ילד על החוויה של השהות במים, איך המגע עם המים מרגיש, איך זה מרגיש כשהוא מכניס ראש למים ועוצר את הנשימה. מה נעים לו ? מה לא נעים לו?
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גן לילד בן 2.5
    ברק
    01/06/2013

הילד שלנו נמצא בגן שנתיים, בשלב זה אנחנו נדרשים לעבור דירה ואחד השיקולים הוא כמובן הסביבה של הילד. ואנו מתלבטים עד כמה משמעותי השינוי לילד.
    הילד שנתיים בגן פרטי, ושנה הבאה הוא היה אמור להשאר שם (עדיין לא הגיע לגיל של גן עירייה). מצד אחד אנחנו רוצים לעבור לעיר אחרת ומהצד השני חוששים להשלכות על הילד של כל כך הרבה שינויים בבת אחת
    מעבר דירה, גמילה מחיתולים, גן חדש.. כאשר שנה לאחר מכן שוב מעבר גן לגנים ציבוריים, ולאחר שנה שוב לגן חובה.

אציין שהילד עד היום לא מראה רגישות גבוהה לשינויים, אך מן הסתם יש לדבר השלכות והוא גדול יותר והחששות קיימים.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גן לילד בן 2.5

הוספת תגובה

• מעבר גן לילד בן 2.5 - תגובה

01/06/2013

ברק שלום,
    נכון שכל שינוי עלול לגרום למצוקה מסויימת, ונכון שכמה שינויים שקורים ביחד, כמו שינוי דירה ושינוי גן, עלולים להיות קשים יותר משינוי יחד, ולגרום לילד תגובה התנהגותית קצת קיצונית. אבל מצד שני, ילד בריא ונורמלי, דווקא בגיל צעיר, מסוגל להסתגל בקלות לשינויים, יותר מאשר ילד בוגר יותר (שכבר יוצר קשרים חברתיים, למשל). ומצד שלישי, זה גם אתגר עבור הילד, ותהליך מחשל ! ייתכן שהגננת בגן החדש תהייה טובה יותר, וכד'. צריך לזכור, שהחיים הם שרשרת של שינויים, ואתגרים, וככל שילד לומד להסתגל טוב יותר, הוא גדל חסון יותר מבחינה נפשית.
    לסיכום : אל תחששו. ייתכן שתהיינה תגובות מסויימות, כמו יותר בכי, היצמדות אליכם, אולי נסיגה בגמילה, אבל זה יחלוף, והכל יהיה לטובה.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה והמקצועית

ברק
    01/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11 וחצי
    ענת
    31/05/2013

ביתי בת ה- 11 וחצי נראית קטנה לגילה, כל בדיקות הדם שלה תקינות אך היא כל הזמן מצוננת וחלשה. לאחרונה אף החלה להזעיק אותי מעבודה כי אינה חשה בטוב.
    והיא לא אוכלת כל כך טוב.
    רופאת הילדים טוענת כי מכיוון שאין נסיגה בעקומות הגדילה היא בסדר גמור. אבל אני רואה כמה היא שברירית וחלשה.
    אבקש לדעת מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 11 וחצי

הוספת תגובה

• ילדה בת 11 וחצי - תגובה

31/05/2013

ענת שלום,
    את יכולה לדבר שוב עם הרופאה של הילדה, ואולי היא תחשוב על בדיקות נוספות, או אפשר ללכת לחוות דעת שנייה של רופא ילדים, ולנסות לשמוע ממנו.
    אם יש לכם ביטוח משלים, אתם זכאים להתייעצות עם מומחה.
    כל טוב, הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ושמונה...
    יעלי
    31/05/2013

שלום רב-
    יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים, יכול להעסיק את עצמו הרבה זמן לבד, מדבר, סופר עד 10 (לימד את עצמו), מזהה את הצבעים,מצביע על דברים (מראה לי אוירון בשמיים), אומר ביי-ביי, מאכיל את הבובות, מספר לי שהחמור עצוב, ואף עושה פרצוף עצוב כשאני שואלת איך החמור עצוב... אוהב מאוד ספרים, סיפורים, מכוניות וטרקטורים.
    נמצא עדיין איתי בבית, וכרגע אני בהריון כך שהוא בינתיים בן יחיד אהוב ומתוק ביותר.
    התחלנו ללכת לפיזיותרפיה מכיוון שעדיין לא הולך, ואתמול, בפגישה השלישית הפיזיותרפיסטית אמרה משהו על כך שנדמה לה שהוא לא יוצר איתה מספיק קשר עין, והיא לא בטוחה אם זה בגלל ביישנות או מסיבות אחרות. הוא כן אמר לה מה הוא רוצה, אבל לא אמר "תני לי", ולא הביט בה.
    עם קשר או בלי קשר המליצה על בדיקה של רופא התפתחותי.
    נלחצתי מאוד!!!!!
    אני יודעת שהילד מאוד ביישן, נרתע מזרים, אבל למשל עם סבים, בני דודים ואנשים שהוא כבר מכיר הוא מדבר, משחק, מצחיק, ומתפנק...
    מבקש שאתקשר לספר לסבתא איך הוא אוכל יפה, ועוד....
    האם היא חושדת באוטיזים? מה בודק איבחון אצל רופא התפתחותי....? לא ישנתי כל הלילה מרוב דאגה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ושמונה...

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ושמונה... - תגובה

31/05/2013

יעלי שלום,
    טוב שהמליצו לך על בדיקה של רופא התפתחותי. אינני חושבת שמישהו חושד באוטיזם, אבל מדובר בילד, שיש לו איחור בשני תחומים התפתחותיים : גם מבחינה מוטורית, וגם מבחינה שפתית. לכן חשוב לראות אם אין חלילה איזו בעייה יסודית. רופא התפתחותי בודק את הילד מבחינה גופנית, נוירולוגית, וגם מתרשם מרמת ההתפתחות השכלית, השפתית וההבנה. גם אם את דואגת, וזה טבעי ומובן, עדיף לעשות את הבדיקה ולדעת בבירור. בואי נחשוב שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שפתית???

יעלי
    31/05/2013

נראה לי שיש לנו אי הבנה, הוא מדבר מעולה, יש לו אוצר מילים רחב מאוד...למה את חושבת בעיה שפתית? מה גורם לך לחשוד בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שפתית??? - תגובה

01/06/2013

יעלי שוב שלום,
    קשה ליצור הערכה על בסיס התיאור בפורום, ולכן אני נזהרת מאד, אבל ייתכן פעמים רבות שילד מתקשה בתקשורת בגלל קושי שפתי.
    מכל מקום, כדאי שיראה אותו עוד איש מקצוע, בוודאי רופא התפתחותי מומחה, ויביע את דעתו.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה