פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מגע
    יעל
    31/12/2013

שלום לך,

הבן הבכור שלי בן 3, הוא מוצץ מוצץ ויש לך גם שמיכה עם מרקם צמר שהוא מאד אוהב.
    הוא אוהב לשים את הידד של על השמיכה וללהזיז את האצבעות על המרקם.
    לאחרונה בשבועיים שלושה האחרונים שמתי לב שהוא עושה את אותה תנועה על הבגדי צמר שלו, גרביונים בגדים שלי גם, הוא מרבה לעשות את זה כאילו שהוא התמכר לתנועה ולמרקם.
    האם זה משהו בעייתי? כיצד עליי לנהוג?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מגע

הוספת תגובה

• מגע - תגובה

31/12/2013

יעל שלום,
    שראשית, יש תקופות שילדים "נתפסים" לדבר מסויים, או להרגל מסויים וחוזרים עליו שוב ושוב. בדרך כלל זה חולף תוך שבועיים-שלושה. אם לא יחלוף - כדאי לבדוק אם מדובר בצורך תחושתי, שיש לו עוד ביטויים. אם כן - אולי יש בעייה בתחושתיות, וכדאי להתייעץ עם מרפאת-בעיסוק. היא תוכל לבחון זאת, ולהדריך אותך מה לעשות, או לטפל.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חודשיים ושבוע
    טלי
    30/12/2013

האם תינוק שנולד בסוף שבוע 36 מפותח פחות מזה שנולד בסוף שבוע 40 ?
    האם תינוק שבגיל חודשיים ושבוע לא מחייך עדיין, מסתכל, בוחן בסקרנות אך לא עוקב אם מזיזים פנים מצד לצד או חפץ מצד לצד,צריך לעורר דאגה כלשהיא ? תודה. אמא מודאגת.

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חודשיים ושבוע - תגובה

31/12/2013

טלי שלום,
    לצערנו, רפואה איננה מדע מדוייק. יש לנו קווים מנחים, אבל אין דברים ברורים וחד-משמעיים. גיל הריון של 36 שבועות הוא הגבול של פגות, ומעבר לו, בין 36-40 שבועות, העובר איננו נחשב פג. עם זה, אנו רואים הבדלים לפעמים, ותינוק שנולד ב-40 שבועות יותר בשל מתינוק שנולד לאחר 36 שבועות.
    לפי תיאורך, הילד בסדר, ואינני רואה סיבה לדאגה. נקווה שכך יהיה גם בהמשך.
    כל טוב, וברכות להתפתחות טובה ותקינה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-3 - מתקשה בעמידה והליכה
    חבל
    30/12/2013

בוקר טוב

בתי בת שנה ו-3 חודשים. עדיין לא הולכת בכוחות עצמה.
    לפני מס' חודשים התחילה להעמד בתמיכה כמובן ואף ללכת לצדדים.
    באיזשהו שלב שמנו לב שכף רגלה הימנית מתעקמת פנימה בזמן העמידה.
    אורטופד שראה אותה אמר שזה אמור להסתדר שתתחיל ללכת ולחזור אליו לביקורת.
    חל שיפור קל מאז אבל עדיין לא התחילה ללכת.
    מעבר לזה, בימים האחרונים שמנו לב כי הפסיקה לעמוד וכנראה שיש בעיה באותה כף רגל. היא לא מצליחה להשען על הרגל עם משקל הגוף וכשמסכימה/ מצליחה לעמוד זה רק על קצות האצבעות.
    כנל כאשר אני מוליכה אותה בתמיכה בידיים היא גם דורכת רק על קצות האצבעות ברגל ימין ונראה שממש צולעת (יש לציין שלא קיבלה שום מכה וכאשר יושבת על הבימבה דוחפת עם הרגל במהירות ובחוזקה בלי שום בעיה)
    היום יש לנו תור לאורטופד לשלול בעיה של דלקת או משהו אחר אבל האם זה נשמע כמו אפשרות לבעיה התפתחותית? (נראה כמו רגרסיה כלשהי)
    אני מנסה להקדים את המאוחר במידה ולא תמצא שום בעיה פיזית.
    האם אני יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד בלי שום קשר כדי לבדוק את ההתפתחות שלה בנושא ההליכה?

בתודה מראש

הוספת תגובה

• בת שנה ו-3 - מתקשה בעמידה והליכה - תגובה

30/12/2013

רוני שלום,
    נראה שיש בעייה אורתופדית, שאינני כמובן יכולה לדעת מתוך התיאור שלך.
    אם את מתרשמת, או מודאגת, לגבי יתר ההיבטים ההתפתחותיים שלה, את בהחלט יכולה לבקש הפנייה מרופא הילדים למכון להתפתחות הילד. יש שם גם פיזיותרפיה התפתחותית, וגם הם יכולים לעזור, גם באבחנה, ובוודאי בטיפול.
    כל טוב, הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לקלינאית תקשורת באזור חולון
    אורלי
    28/12/2013

שלום לכולם,

אני מחפשת המלצה לקלינאית תקשורת מוצלחת עם גישה טובה לילדים - לביתי בת ה-3

אני מחפשת מישהי לעבודה באופן פרטי

אשמח להמלצות מניסיון והצלחות אישיות

הוספת תגובה

• המלצה לקלינאית תקשורת באזור חולון - תגובה

28/12/2013

אורלי שלום,
    אינני מכירה קלינאיות תקשורת מאזור חולון, אבל את יכולה לפנות לקופת החולים שלך, ולבקש שמות של קלינאיות, באזור מגורייך, שעובדות דרך הביטוח המשלים. זה זול, ובכל זאת יותר אמין.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3.5 בעיית מיקוד קשב
    מרין
    27/12/2013

שלום רב!
    בגיל שנה וחצי ילדתי אובחנה בהתפתחות הילד כסובלת מחרדה חברתית (הבעייה נגרמה עקב אישפוז בן שבוע ימים בבית חולים עם טיפול מאוד אינטנסיבי וטראומטי).
    טופלנו אצל מרפאה בעיסוק ולאחר מכן גם אצל פסיכולוגית והשנה הילדה נכנסה לגן עירייה (הכניסה היתה הדרגתית ולא חסרו קשיים אבל כיום הילדה הולכת בשמחה ואוהבת את הילדים ואת הצוות המטפל). הגננת הסבה את תשומת ליבי לכך שלילדה יש "בעיית התארגנות" ולעיתים היא "מעופפת" כדוגמה הסבירה לי שכאשר למשל היא קוראת לקבוצת ילדים (כולל בתי) לשבת לעסוק בפעילות כלשהי הם כולם יושבים ועד שהילדה שלי מחליטה עם היא רוצה או לא - מועד הפעילות כבר עובר ולא נשאר זמן (מה שלעיתים מותיר אותה מתוסכלת). לטענתה הילדה מבלה את רוב זמנה לבד - אומנם בקרבת ילדים (וכבר ללא שום פחד או קושי) והיא שמחה להביט בהם ובמעשיהם אבל לא ממש באה איתם במגע (פרט ל-2 ילדות שאיתן לעיתים היא מתקשרת). היום למשל בתי ישבה לבדה מול שולחן עם פאזלים אבל העדיפה לשבת ולשיר לעצמה במקום להרכיב.
    אציין שחזרנו לריפוי בעיסוק והמטפלת אמרה שישנו קושי במיקוד הקשב (ובאמת אני כאמא יודעת שנורא קל לשבור את הריכוז שלה בין עם זה רעש חזק או איזושהי פעילות מואצת בסביבתה או לפעמים די אפילו בחיפושית שהיא רואה על הריצפה - והנה הילדה כבר ממוקדת במשהו שונה לחלוטין.)
    פרט כלכ מה שציינתי לפעמים יש לילדה גם נטייה לענות לא על השאלה שנשאלה אלא על מה שקורה בראש שלה באותו הרגע (כאילו בתשובתה פשוט ממשיכה את המחשבות שלה בקול רם), לילדה יש אוצר מילים גדול לגילה (והיא גם דו לשונית) אבל לפעמים יש לה קושי להוציא משפט או "סיפור" מכל המילים והיא מדברת מאוד קטוע (ראתה אתמול הצגה - מאוד אהבה וזכרה הכל אבל מאוד התקשתה לספר לאביה על מה היתה ההצגה). היא מתרשמת ממש בקלות מספיק שתשמע איזשהו משפט בטלויזיה והיא מסוגלת "לאמץ" אותו ברמה כזאת שבמשך ימים כל כמה שעות תצטט אותו.... כאשר הייתה קטנה יותר הייתה מרותקת ממילים שמתחרזות והיתה לה נטייה לצטט סיפורים וחרוזים.... היא נוטה גם "להנפיש" דברים דוממים ולהגיד דברים כמו: " החצוצרה אמרה לי..." או "הכדור דחף אותי..."
    בכל המבחנים וההערכות הפסיכו' הילדה נמצאה תואמת את גילה ולפעמים אף מעל לגילה, לא נמצאו שום פתולוגיות ושום בעיות פרט למיקוד הקשב....

שאלתי היא : האם בגלל שילדתי רק השנה התחילה מסגרת חברתית (הייתה איתי בבית עקב החרדה) ורק לאחרונה התגברה על החרדה, פשוט יש לתת לה את הזמן "לספוג" וללמוד אינטראקציה חברתית ואז חלק מהבעיות (כמו הלבד שלה בגן, ההנפשה של הדומם והקושי לספר סיפור בעזרת אוצר המילים) ייפתרו מעצמן?
    והאם העניין שהילדה נראית לפעמים מעופפת ועונה ללא קשר לשאלה הוא אכן עניין של בעיית מיקוד הקשב ואם אספק לה את הכלים ואקל עליה להתמקד גם זה יחלוף?
    אודה מאוד לתשובתך וסליחה על כמות הטקסט, (אנחנו כמובן ממשיכות בטיפול שמוצע לנו בכל אופן). תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3.5 בעיית מיקוד קשב

הוספת תגובה

• בת 3.5 בעיית מיקוד קשב - תגובה

27/12/2013

מרין שלום,
    אין לדעת איך הילדה תתפתח. ייתכן , ונקווה כולנו, שהיא תשתפר ותירגע, אבל ייתכן שמדובר בחרדה מולדת, כתכונת אופי, וזה יישאר.
    טוב שאתם מטופלים, וכן - חשוב ליצור לילדה ככל האפשר סביבה שקטה ורגועה, ללא ריבים, ללא צעקות ומתחים.
    כמו בן - חשוב לטפל בבעיית הריכוז והקשב שלה, אולי אף באופן תרופתי לכשתגדל עוד מעט. האי-שקט שהילד חווה מכניס עוד אי-ודאות וחוסר-בטחון לחייו, וחשוב לצמצם זאת ככל שאפשר.
    היו סבלנים, וחשבו חיובי ואופטימי. נקווה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ניר
    22/12/2013

שלום דר יוכי!
    שאלה לגבי בני בן ה 5 : בזמן האחרון בוכה הרבה , לא רוצה ללכת לגן ובוכה גם בחוג שהוא אוהב. בשיעור האחרון בחוג בכה מספר פעמים ואמר שכואב לו הגרון, כואבת לו הבטן ובכה ובכה. איך אני יכולה לדעת מה מפריע לו? מה מציק לו? מה מטריד? מה לעשות? הוא היה מאושפז לאחרונה בבית חולים , האם יכול להיות שזה קשור? אנו ההורים היינו לצדו כל האשפוז - פעם אני ופעם אבא שלו ..
    שאלה נוספת: המליצו לנו על רכיבה טיפולית או טיפול בבעלי חיים או אפילו שחייה טיפולית. רציתי לדעת האם הוכח שהטיפולים הללו אכן עוזרים לילד מבחינה רגשית?
    מה דעתך?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

23/12/2013

שלום רב,
    בהחלט ייתכן שהאשפוז יצר מצוקה, וחרדה אצל הילד, והוא מגיב בבכי. זו תופעה שידועה לנו, וחלק מהילדים שעוברים אשפוז מגיבים כך,עד כחודש אחרי האשפוז. במשך הזמן התופעה נעלמת.
    אבל ייתכן, שיש משהו אחר שמציק לילד. אולי בגן ? אולי בין החברים ? כדאי לברר ולשוחח עם הילד בגילוי-לב.. לפעמים עצם השיחה, וההתעניינות של ההורים, נותנת לילד הרגשה שמבינים אותו, וזה עוזר.
    ואם לא - פנו לפסיכולוג התפתחותי, אפשר גם לפסיכולוג של המחלקה בביה"ח בו הייתם מאושפזים. ייתכן שירצה לראות את הילד ולהתרשם ממנו.
    בינתיים - תהייו סבלניים. חבקו אותו, אל תכעסו. תמיד חשוב לשאול אותו מה הוא מרגיש עכשו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ניר
    24/12/2013

שוב שלום דר יוכי,
    האם חייב פסיכולוגית התפתחותית או אפשר גם פסיכולוגית קלינית שאינה התפתחותית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

24/12/2013

ניר שוב שלום,

חד-משמעית - עדיף פסיכולוגית התפתחותית, שכן זו המומחיות שלה, וזה נסיון העבודה שלה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחנים קוגניטיביים
    מיכל
    19/12/2013

שלום
    במפגש השני עם פסיכולוגית בהתפתחות הילד היא אמרה שתבחן אותו, האם התכוונה למבחן וכסלר ?
    מה יהיה במבחנים האלה , אני מחפשת דוגמאות ולא מוצאת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבחנים קוגניטיביים

הוספת תגובה

• מבחנים קוגניטיביים - תגובה

19/12/2013

מיכל שלום,
    יש מגוון של מבחנים, תלוי בגיל הילד ובבעייה. אני מבינה שאת מתוחה לקראת האבחון, אך אין צורך שתכירי את המבחן קודם, או שתכיני את הילד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    22/12/2013

האם האבחונים מגיעים למשרד החינוך ?
    מישהו יכול לחייב למשל לגבי מסגרת חינוכית מתאימה ? הגננת כתבה שמתאים לגן רגיל .
    אני מאוד מתוחה , כל התהליך הזה קשה לי , הילד רגיל לגמרי , אני בפחד שאנחנו נכנסים " למלכודת " כלשהי שתסבך אותנו עם המערכת .
    סליחה על חוסר האמון במערכת , שמעתי מספיק סיפורים ...
    את יכולה לתת לי דוגמא למה מתרחש באבחון ?
    אני לא החלטתי אם לגשת לאבחון הזה ...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי סליחה

מיכל
    23/12/2013

אני בטח נראית לך לא נורמלית שאני מגיבה ככה .
    אני יודעת שזה לטובתו , ושהמטרה היא לעזור לו .
    קשה לי שאחרי 2 בנות ללא בעיות התפתחות הבן המושלם והמקסים שלי צריך עזרה .
    יש הרבה מחשבות ממה זה ולמה , אני יכולה לשייך את זה אך ורק ללידה שלו שהייתה קשה ושונה מאשר של אחיות שלו .
    בכל אופן , אני לא אטריד אותך יותר .
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי סליחה - תגובה

23/12/2013

מיכל שלום
    אין לי ספק שאת נורמלית, ואמא טובה. החרדה בפני מבחן מוכרת לנו כאנשי מקצוע, והיא פשוט לא מוצדקת !!! לא מדובר בבדיקה רפואית קשה חלילה, אלא כמה מפגשים של "משחק" עם הילד.
    וחשוב להבין : מוטב לבדוק דברים ולטפל אם צריך, מוקדם ככל האפשר, במקום לטמון את הראש בחול !!!
    ולבסוף - אין צורך לפחוד ממני. אינני כועסת, ואשמח לענות לך על כל שאלה נוספת.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום בגיל שנתיים ושמונה חודשים
    מודאגת
    16/12/2013

שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים. בעל אוצר מילים באמת יוצא דופן לגילו. שפתו עשירה מאד והחל לדבר בסביבות גיל שנה. בחודש וחצי האחרונים החל לגמגם וזה הולך ומחמיר. שמתי לב כי הגמגום הוא בעיקר כאשר מתקשר עם אנשים. בזמן משחק עצמי כשמדבר לעצמו או כששר שירים אינו מגמגם. יחד עם הגמגום, אני רואה עד כמה קשה לו להוציא את המילה עד שהוא ממש מרים ומוריד ידיים ולפעמים מתכופף למטה מתוך מאמץ. האם יתכן וזהו שלב התפתחותי שבא לידי ביטוי בצורה זו? האם המוח חשוב מהר יותר ממה שהילד מסוגל לבטא או שעליי לפנות לטיפול אצל קלינאית תקשורת?
    מודה מראש על התשובה...

הוספת תגובה

• גמגום בגיל שנתיים ושמונה חודשים - תגובה

17/12/2013

אמא יקרה שלום,
    בגיל זה, אנו מכנים את התופעה "אי-שטף" והיא נפוצה מאד. היא חולפת תוך כמה שבועות, ואין מה לדאוג. גם לא נהוג לטפל בכך, אלא לתת להורים הנחיות להתנהגות : להיות רגועים, לא להלחיץ את הילד, לא לעסוק בכך הרבה, ולנסות לעזור לו, ע"י השלמת המשפט או המילה, או אפילו ע"י ניחוש של מה הוא מנסה לומר.
    את מוזמנת לראות בפורום כמה פניות יש בעניין זה. את לא לבד.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות שפה בגיל שנתיים
    אחת
    13/12/2013

שלום,
    בני בן כשנתיים והייתי רוצה לדעת האם ההתפתחות השפתית / תקשורתית שלו תקינה... ברור לי שהוא לא מהמהירים (אני רואה ילדים בגיל שלו שמדברים ממש שיחות שלמות, ברורות ועמוקות) אבל הייתי רוצה לדעת האם אנחנו בנורמה או שיש צורך באבחון נוסף.
    בצד החיובי - יש לו אוצר מילים גדול, מעריכה כ-500 מילים, סופר עד 10 כבר זמן רב, מכיר אותיות, אומר את כל הצבעים ויודע לומר למשל חתול שחור, רמזור אדום. שר עשרות שירים ומדקלם דקלומים.
    רק לאחרונה התחיל לחבר מעט משפטים בסגנון - אבא בוא, אני רוצה X, אמא יושב בכיסא, לפתוח דלת, לאכול אמ-אמ, להדליק אור, לישון במיטה וכו'. המשפטים די חוזרים על עצמם ובד"כ אלו דברים שהוא שמע כבר, ולרוב אין הבחנה בין זכר/נקבה/יחיד/רבים.
    בצד המדאיג - כאמור אין ממש שיחות, ונראה שהוא יותר מדבר מאשר מקשיב. פעמים רבות לא עונה לעניין לשאלות ומתעלם מקריאות. זו לא בעיה בשמיעה או חוסר הבנה כי אם זה משהו שמעניין אותו הוא יגיב, נראה שפשוט מתעלם כשלא בא לו (למשל כשאני אומרת לו ללכת לאמבטיה או למיטה).
    בנוסף הגיה לא מאוד ברורה אם כי השתפרה לאחרונה. לא מצליח להגות את האותיות ק', ג' ו-ח'.

אשמח לחוות דעתך, תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• התפתחות שפה בגיל שנתיים - תגובה

16/12/2013

שלום אמא יקרה,
    נראה לי לפי תיאורך, שהילד בסדר ובנורמה לגילו. אינני רואה סיבה לדאגה. ייתכן שתהייה "קפיצה" משמעותית בחדשים הקרובים. המתיני עד גיל שנתיים וחצי לערך, ואז תבחני את ההתקדמות. התייעצי גם עם הגננת, כיוון שהיא יכולה להשוות בין הילדים בצורה טובה. נקווה שתירגעי והכל יהיה בסדר. אם לא - פני לקלינאית תקשורת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה
    אורנה
    12/12/2013

שלום, בן שנתיים מתעורר בלילות האחרונים בהיסטריה, משתולל במיטה, מרביץ לעצמו ,בוכה וצועק. העיניים שלו פקוחות אבל הוא נראה לא "הוא" , כאשר אנחנו מתקרבים להרימו או מדברים איתו להרגיע הוא מחמיר את ההתקף ומרביץ לנו ומשתולל אף יותר. יש לציין כי הוא ילד מאוד נוח ושמח ביומיום , הולך בשמחה לגן
    איך מתמודדים עם התופעה? קשה מאוד להרגיע אותו עד שנרדם שוב

לקביעת תור
    סגירה
    ביעותי לילה

הוספת תגובה

• ביעותי לילה - תגובה

16/12/2013

אורנה שלום,
    זו בהחלט תקופה קשה, אבל היא חולפת בדרך כלל תוך כמה ימים. נסו פשוט להיות בחדר, אך לא לגשת אליו. אפשרות אחרות שעוזרת לפעמים היא מוזיקה שקטה. צריך פשוט לנסות ולראות מה מרגיע את הילד. אם התופעה אינה חולפת כעבור שבוע, התייעצו עם הרופא ילדים. לפעמים, במקרים קיצוניים, אפשר לתת תרופת הרגעה קלה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 מתבודדת
    מיקה
    11/12/2013

שלום,

בתי בת 3 ו- 3 חודשים נמצאת בגן עירייה.
    בבית היא צוחקת משחקת מדברת ומתקשרת איתנו ההורים, וגם עם אחיה הקטן (בן השנה).
    עם מבוגרים אחרים היא מתקשרת יוזמת ומדברת, אך עם ילדים היא ממעטת מאוד לשחק ולתקשר.
    אחר הצהריים אנחנו משתדלים להפגיש אותה לפחות פעמיים- שלוש בשבוע עם ילדים מהגן ואחרים, על מנת לאפשר לה להתנסות חברתית בסביבה בטוחה יותר. במפגשים אלה לעיתים רחוקות היא כן משחקת עם חבר/ חברה שמכירה, ולעיתים קרובות לא.
    חשוב לציין שהיא רוצה שיבואו לבקר אותה חברים וללכת לבקר חברים ומאוד מתלהבת מכך.
    בגן היא לא משחקת עם אף אחד מהילדים. ניסיון התערבות מצד הגננת "לתווך" ולקשר אותה לילדים אחרים יצר תגובת "אנטי" אצל הילדה, אשר מתעקשת שהיא לא רוצה לשחק עם אף אחד.

חשוב לציין שלהערכתנו וכן להערכת הגננת מדובר בילדה מאוד חכמה ומפותחת מבחינה שפתית ושכלית.

מיותר לומר שלנו כהורים מאוד עצוב לחשוב שהילדה כל היום לבד בגן.
    האם יש מקום להתערבות/ אבחון מקצועי? האם יש צורך ו/או אפשרות לטיפול במצבים כאלה?

בתודה מראש, מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 מתבודדת

הוספת תגובה

• בת 3 מתבודדת - תגובה

11/12/2013

מיקה שלום,
    התופעה מוכרת לנו, ובדרך כלל היא על רקע סוג של "חרדה חברתית". יש ילדים שבכלל לא מדברים עם חברים, ואז זה מוגדר "אילמות סלקטיבית", שגם היא סוג של חרדה חברתית.
    ברוב המקרים זה חולף או מאד משתפר סביב גיל 4. אני מציעה שתמתיני עד גיל זה. אל תלחצי עליה, אבל תנצלי כל הזדמנות כדי להפגיש אותה עם ילדים אחרים, שתתרגל. אני מקווה שהמצב ישתפר. אם לא - תוכלו לגשת לייעוץ ולטיפול בגיל מאוחר יותר, רצוי מגיל 5 ומעלה, כשהילד מתחיל להבין יותר ולהיות מודע לחשיבות הקשר החברתי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 מתבודדת בגן

מיקה
    11/12/2013

תודה על תשובתך המהירה,

אשמח להבהרה בנוגע לתפקיד שלנו, ההורים במפגשים החברתיים היזומים אחר הצהריים-
    האם עלינו לנסות לתווך ולסייע לה ליצור אינטראקציה או משחק משותף עם הילד/ה עמו נפגשת- מה שאנו עושים עד היום, או לתת לה לבחור האם לשחק לבד או עם החבר/ה (וזאת על מנת לעודד אותה לעצמאות ולא ליצור תלות בנו).

תודה

מיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 מתבודדת בגן - תגובה

11/12/2013

שוב שלום,
    אפשר לעשות זאת בהדרגה : בהתחלה, במיוחד עם חבר/חברה חדשים, כדי לתווך לה. מבחינתי, פירושו להציע משחקים ולהשתתף בהם : זה יכול להיות משחק שולחן, כמו לגו, משחק קלפים, וזה יכול להיות משחק דמיוני, כמו עם בית-בובות, רופא וחולה, גננת וילדים.
    בהמשך, כדאי לעזוב אותה בהדרגה, לזמן קצר, אח"כ לזמן ארוך יותר, כדי שתהייה עצמאית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 שנים
    אמא
    11/12/2013

שלום לדר יוכי
    בני בן 5 שנים.מגיב בבכי ובסערה כאשר מתבקש לעשות איזה שהיא עבודת יצירה ,במיוחד בגן. הגננת אומרת שכאשר היא קוראת לו לעשות משהו הוא מתחיל לבכות כאילו מה קרה...
    היא אומרת שזה קשור למוטוריקה עדינה ויש לו חגורת כתפיים קצת חלשה, מה שנכון גם לפי דעתי וגם שהוא אינו מאמין ביכולתיו , למרות שהוא כן יכול. יש לו סף תסכול נמוך , לא אוהב להתאמץ יותר מדיי ולצערי גם לא מסוגל להנות מהיצירות שלו ( רק בסוף כשסיים אז מרוצה).
    פרט לזה ילד חברותי ואינטילגנטי,מקסים ולבבי.
    אני עובדת איתו בבית על יצירות וגזירות וכו' וגם אומרת לו שדיי עם הבכי כי זה לא מתאים לגיל וגם לא רוצה שיתייגו אותו כבכיין. אגב, הוא ילד יחיד.
    השאלות שלי הן:
    איך לעזור לו לשנות גישה, שייקח את הדברים יותר בקלות?
    האם אפשר לעזור/לשפר את ההתנהגות הזאת מניסיונך?ואיך כמובן
    האם אפשר לחשוב על כיתה א כרגע או שבכלל לא ?כמובן שאינך מכירה את הילד אך הכוונה היא שאם כרגע הוא מתנהג ככה ויש עוד 9 חודשים בערך ב"ה עד אז, האם זה זמן סביר שילד יוכל להשתלב יפה? כי הגננת לא שוללת אך גם אמרה שאם הוא ימשיך ככה אז הוא עשוי להיכשל.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 שנים

הוספת תגובה

• ילד בן 5 שנים - תגובה

11/12/2013

אמא יקרה שלום,
    אני חוששת שהעבודה שלך עם הילד איננה מספיקה, ועדיף שהוא יטופל ע"י מרפאת בעיסוק, שתדע גם להדריך אותך מה לעשות בבית.
    אני מאד ממליצה שתבקשי מהגננת לכתוב מכתב לרופא הילדים, ורופא הילדים יפנה אותך לריפוי-בעיסוק.
    חשוב לשפר את תפקוד הילד בגיל זה, כדי לחזק אותו ולהכין אותו לכתיבה. אחרת יסרב גם לכך.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחונים בהתפתחות הילד
    מיכל
    03/12/2013

שלום
    בני בן 4.5 , בגן טרום חובה . ילד מקסים חייכן אוהב וחברותי , נמצא בטיפול קלינאית תקשורת , אין שיפור 3 חודשים אחרי . הוא עובר אבחון מקיף יש גם מעט קושי במוטוריקה עדינה , גזירה בעיקר.
    בעוד שבועיים יש תור לפסיכולוגית התפתחותית . כבר נאמר לי מרופאת התפתחות שהוא לא מבקש עזרה , לא מביע את עצמו בהתאם לילד בגילו , בבית הוא כן יבקש עזרה , אני מבולבלת כבר , מצד אחד אין ילד מושלם , לכולנו יש קשיים וכולנו יכולים להגיע לטיפול , היא רמזה שהוא כן יצטרך את העזרה של הפסיכולוגית , אני לא יודעת עד כמה הוא באמת צריך , אני מאמינה שהוא כן ילמד לעמוד על שלו עם הזמן , ולבטא את עצמו טוב יותר .
    מישהו יכול להכריח אותי לקחת אותו לטיפולים האלה ?
    מלבד הקושי השפתי אני לא רואה משהו שונה מילדים אחרים , לא כולם מתפתחים לפי הספר .
    אני מקווה שהובנתי , הראש כואב לי כבר ממחשבות היום .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחונים בהתפתחות הילד

הוספת תגובה

• אבחונים בהתפתחות הילד - תגובה

04/12/2013

מיכל שלום,
    אני מאמינה שהרופאה צודקת, ויש לילד חריגות מעבר לרגיל. פעמים רבות הקושי הזה חולף כלא היה, אבל חשוב לאבחן ולטפל, כדי לקדם את הילד ככל שאפשר, ולמנוע ממנו תסכול, או תחושת נחיתות מול ילדים אחרים.
    אינני רואה מדוע את נרתעת מטיפולים אלה. הם אינם כואבים, ואינם פולשניים, אין בהם שום סיכון שיש בצילום רנטגן או בתרופות. הטיפול נעשה תוך כדי משחק, וכל הילדים נהנים מכך, נהנים מתשומת הלב ומהתמיכה שהם מקבלים. זה רק יכול לשפר. אין צורך שתגיעי לכאבי ראש בגלל זה, ואם את חרדה מדי, אולי כדאי שתערכי כמה שיחות עם הפסיכולוגית.
    כל טוב, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

מיכל
    04/12/2013

האם הטיפולים האלה מופיעים בתיק הרפואי שלו ? זה יכול לפגוע בו בעתיד ?
    כאמא לשתי בנות בלי בעיות קשה לי שיש את העיכוב הזה איתו , אני לא מבינה ממה זה , בגלל שגידלתי אותו בתוך צמר גפן ? מחבל טבור סביב הצוואר שהוא נולד איתו ? ממה ? משהו שעשיתי ? אני רואה ילד רגיל , ילד עדין , גם אני לא נדחפת וצועקת , יש אנשים כאלה , אז כולם צריכים טיפול ?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

04/12/2013

מיכל שוב שלום,
    אני חשה שאת נסערת, ומוטרדת, אבל ייתכן שאינ ך צודקת, משום שאין לך את הכלים המקצועיים ואת חדות העין של איש מקצוע. אני תמיד מדגישה להורים, שחשוב לתת אמון באנשי המקצוע המטפלים בנו, ובמקרה שלא - יש ברוך השם בארץ מספיק אנשי מקצוע, כדי לקבל חוות-דעת שנייה ליתר בטחון.
    איש אינו אשם בגאיחור התפתחותי, או בבעייה כלשהי. לפעמים זה נובע מבעייה גנטית, אולי לא ידועה, אולי שעדיין אין לנו מספיק ידע לזהות אותה בדיוק. לפעמים זה נובע מהריון קשה, או לידה קשה.
    כפי שאמרתי, לא כולם צריכים טיפול, אבל מה נורא בטיפול הזה ? הוא רק יכול לשפר, לא להזיק.
    כל הטיפולים חייבים בתיעוד בתיק הרפואי, אבל בכל הקריירה המקצועית שלי, לא זכור לי מקרה שזה פגע באדם בהמשך חייו. במיוחד אם הטיפול הסתיים באופן חיובי, והפער נסגר.
    שוב - אני חושבת שאת מעצימה בעייה פשוטה, ומגיבה אליה בדרך רגשית קיצונית. עדיף יהיה, גם לילד, שתירגעי, ותמתיני עוד כמה חדשים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבול בהליכה ומלמול בגיל שנה ו-9
    א
    01/12/2013

בני החל ללכת לפני 3 חודשים = בגיל שנה וחצי.
    ההליכה שלו מוסורבלת וממש לוליינית. הוא לא מוצא שיווי משקל ואיזון כאשר הוא הולך מהר - והוא תמיד ממהר לאן שהוא - כך שמבחינתנו זה קורה מון. כמו כן מבחינת דיבור הוא רק ממלמל - את המילה אמא אני שומעת רק כשהוא צריך משהו וזה לא בתדירות יומית כלל.
    כמו כן - יש לו מצבים שהוא הולך וממצמץ בנסיון להתפקס מחדש בראיה .
    בבדיקות יפת חלב מצאו כי היקף הראש לו קטן מהגרפים אך הוא שומר על אותם קווים.
    חוץ מזה הוא פעיל ומבין הכל - ותינוק מאוד שובב וחיוני.
    האם תקין ? מה עושים ? למי פונים? או לחלופין - איך עוזרים לו ?

הוספת תגובה

• סרבול בהליכה ומלמול בגיל שנה ו-9 - תגובה

02/12/2013

אמא יקרה שלום,

כדאי שהילד ייבדק ע"י רופא התפתחותי/נוירולוג-ילדים. ייתכן שיש קשר בין ההליכה המסורבלת לבין קושי בראייה, וכדאי לעשות בדיקת ראייה (זה תמיד חשוב !).
    הייתי גם מבקשת הפנייה לקלינאית תקשורת, כדי לנסות לעזור בהתפתחות השפה.
    בקשי מרופא הילדים שלכם הפנייה למכון להתפתחות הילד. שם יש צוות רב-מקצועי, כך שאפשר יהיה לערוך אבחון רחב, ולהציע לכם טיפולים במידת הצורך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבול בהליכה ומלמול בגיל שנה ו-9 - תגובה

02/12/2013

אמא יקרה שלום,

כדאי שהילד ייבדק ע"י רופא התפתחותי/נוירולוג-ילדים. ייתכן שיש קשר בין ההליכה המסורבלת לבין קושי בראייה, וכדאי לעשות בדיקת ראייה (זה תמיד חשוב !).
    הייתי גם מבקשת הפנייה לקלינאית תקשורת, כדי לנסות לעזור בהתפתחות השפה.
    בקשי מרופא הילדים שלכם הפנייה למכון להתפתחות הילד. שם יש צוות רב-מקצועי, כך שאפשר יהיה לערוך אבחון רחב, ולהציע לכם טיפולים במידת הצורך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוכחות אב
    אורלי
    29/11/2013

ילדי בן 4, ילד להורים גרושים. האב החליט להתנתק מהילד כליל ולא יצר איתו קשר כלל במשך מס' חודשים, עתה ללא התראה החליט האב כי ברצונו לחדש את הקשר ולשוב לראות את בנו. התנתקות פתאומית למשך מס' חודשים ולפתע חידוש הקשר מחדש גורמים לבלבול בילד לגבי אביו ובודאי פוגעים בהתפתחות הרגשית של הילד.
    שאלתי היא האם למען הילד, אני צריכה לעצום עיניים מהתנהגותו המתעתעת של האבא ולאפשר לו כאילו כלום לא קרה לחדש מחדש את הקשר? איני יכולה לחנך את האבא, איני יודעת אם ינהג כך שוב, האם נכון יהיה להסכים לחידוש הקשר בינהם

לקביעת תור
    סגירה
    נוכחות אב

הוספת תגובה

• נוכחות אב - תגובה

29/11/2013

אורלי שלום,
    ראשית, אין לך ברירה. זו זכותו הבסיסית של האב לראות את בנו ככל שירצה, אלא אם בית המשפט מגביל אותו.
    שנית, זה בהחלט לטובת הילד, גם אם הקשר רופף. חשוב לילד, במיוחד לבן, לדעת שיש דמות אב בחייו, ככל שהקשר לא יציב ומבלבל.
    ושלישית, בהחלט ייתכן שיש בכך סיכוי לשיפור, כאשר האב ירגיש שהוא מתחבר לילד, ויחליט להדק את הקשר.
    בחיים, עוברים על כולנו שינויים, ובהחלט ייתכן, שגם האב עבר משבר, ועכשיו הוא מתייצב, מתבגר. נקווה שיכיר באחריותו לילד, ובצורך של שניהם בקשר, והקשר אכן יתפתח, גם לטובתך.
    כל טוב, חג אורים שמח !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה