פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3ו4חודשים עם טיטול,
    צליל
    03/08/2013

שלום בן 3שנים וארבע חודשים עוד שניה עדיין עם טיטול, הוצאתי ללא הרף, וגם עשיתי לו מקלחות 4פעמים בשעתיים יש לי תינוק קטן זה לא קל, החזרתי את הטיטול, ועכשיו אומר אני לא רוצה טיטול הלך לחדר הביא תחתון, איך שהגענו לבית הורי אתמול מרחק של 10 דקות כבר עשה במכנס, שמתי טיטול אולי זה טעות אבל היה כבר אחרי 8ואין טעם שוב להגיע למצב הזה, חודש הבא מגיע לטרום חובה יהיה בעיה בבקהש תתני טיפ לחודש הזה שהוא בבית וכמה שאני יהיה איך לשפר מה עושים? יש שאומרים מותר להרים קול יש שלא, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3ו4חודשים עם טיטול,

הוספת תגובה

• בן 3ו4חודשים עם טיטול, - תגובה

03/08/2013

צליל שלום,
    לא כל הדרכים "עובדות" שווה על כל הילדים. אבל ידוע לנו בבירור, שכעס ועונש אינם פועלים. המחשבה היא גם, שבעניין הגמילה, זה לא בשליטה של הילד : זה תהליך מורכב והדרגתי, ובשלב המעבר, הילד מצד אחד רוצה כבר להיות גמול (ולכן הוא לא רוצה טיטול), אבל מצד שני הוא לא תמיד בשליטה, ולכן "בורח" לו. אני בשלב זה ממליצה על מכנסי גמילה, שהם מין פתרון "אמצע". אפשר לומר לילד שזה תחתונים, כמו של גדולים, ומצד שני, זה מונע תקלות. תנסי.
    דבר נוסף שחשוב ועוזר הוא היוזמה שלנו : לקחת את הילד מיוזמתנו כל שעתיים בערך לשרותים! לא לחכות שהוא ייזום, אבל לגרום לו להתרוקן. כך אנו מגבירים את המודעות שלו ללכת לשרותים, וגם כשהוא מתרוקן, אפילו אם "בורח" לו, זה לא הרבה ולא נורא.
    זה פתרון טוב וסביר, במיוחד בתקופת החופש, כשהמשפחה בבית.
    והעיקר - סבלנות, הוא בטוח ייגמל, לא תהייה בעייה בגן. הוא ממש קרוב !
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנותיי מרביצות לפעמים
    בסמה
    24/07/2013

שלום ד"ר יוכי בן-נון

יש לי שתי בנות חמודות הגדולה בת 7 והקטנה בת 4 ,הן אוהבות אחת את השנייה אבל אם משחקות בבית מול המחשב הן לפעמים רבות על המשחק במחשב ומרביצות אחת לשנייה וכל מה שעלי לעשות רב הזמן זה להטיף מסר שאסור להרביץ או שלפעמים אני כועסת ושמה כל אחת שתשב על המיטה שלה ואני רואה שהן מקשיבות לי רק 20 דקות ,אבל שות לפעמים חוזרות על זה <המכות> ואם אני רוצה שישבו על המיטה זה רק 15 שניות לא יותר . וזה קורה עם הרבה משחקים לא רק מחשב.

לקביעת תור
    סגירה
    בנותיי מרביצות לפעמים

הוספת תגובה

• בנותיי מרביצות לפעמים - תגובה

24/07/2013

בסמה שלום,
    ילדים מתבטאים הרבה פעמים באופן פיזי, במכות. אלה דברים שהם לומדים אחד מהשני, רואים ילדים אחרים מרביצים. לכן חשוב לדבר על זה שאסור, ולתת להן דוגמה של התנהגות שקטה. ילד שגדל בבית שקט, ולא רואה שמרביצים, גם לא מרביץ בעצמו.
    אפשר גם להעניש ילד שמרביץ : לא לתת לו לראות טלויזיה, או לשלוח אותו לחדר לשבת לבת עד שיבקש סליחה. בסופו של דבר ילמדו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית צרכים ילד בן 3.5
    הילי
    24/07/2013

שלום,
    בני בן השלוש וחצי נגמל כבר לפני שנה. במעבר מגן לגן, אחרי חצי שנה שהיה גמול, השתלב בקבוצה בה רוב הילדים קטנים ממנו. חזר באופן לא קבוע לעשות צרכיו בתחתונים, היו שבועות בהן זה התרחש על בסיס יומי. עד היום, מידי פעם עושה קקי בתחתונים וזה קורה בעיקר בגן.
    אני בטוחה שיש לו שליטה על כך וכי לא מדובר בבעיה פיזיולוגית וחשוב לי לציין כי הוא גמול גם בלילה.
    מבקשת את עזרתך כי אני ממש מתקשה להבין מדוע גם היום, מידי פעם, עושה צרכיו בתחתונים. האם זו זעקה לעזרה ואיך אני צריכה להתייחס לכך?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עשיית צרכים ילד בן 3.5

הוספת תגובה

• עשיית צרכים ילד בן 3.5 - תגובה

24/07/2013

הילי שלום,

את אמורה להכיר את הילד שלך, ולדעת אם יש בעייה מסויימת שמטרידה אותו, או גורמת לו למצוקה, והיא הסיבה לעשיית הצרכים בתחתונים. חשוב לציין, שלפעמים הבעייה היא בגן, ולא בבית : למשל, שהגננת אינה מספיק קשובה אליו, או שיש ילד מסויים שמתנכל לו, או שמשהו קשה לו, והוא מרגיש מאויים בגן. העובדה שזה קורה בעיקר בגן מעידה על כך, שייתכן שלא טוב לו שם. חשוב לך לדבר עם הגננת ולבדוק. אולי אפילו לבוא מידי פעם במפתיע לגן ולצפות בו.
    מאידך, בגיל 3 וחצי, בהחלט ייתכן שעדיין יש בעייה פיזיולוגית, והשליטה איננה מלאה, כך שקורים "פנצ'רים" מידי פעם. גם זה קורה עד גיל 4 לערך. הוא עדיין נחשב ילד צעיר, ו"מותר" לו, שהשליטה לא תהייה שלמה ותקרה נסיגה.
    בדקי את העניין.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית צרכים ילד בן 3.5 - המשך

הילי
    01/08/2013

תודה רבה על תשובתך!

ניסיתי לשים לב השבוע לפעמים בהם זה קרה. זה קרה פעם אחת בגן ופעם שנייה בבית. אני לא לגמרי מבינה האם זה התנהגותי או פיזיולוגי. בגן נראה שהכול די כרגיל והגננת שלו היא דמות קשובה מאוד לכן נשארה לי האופציה השנייה שאולי אינו שולט בצרכיו. כיצד אוכל לבדוק זאת?
    שוב, תודה רבה!
    הילי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית צרכים ילד בן 3.5 - המשך - תגובה

01/08/2013

הילי שלום,
    אם הכל בסדר בגן, הרי ככל הנראה, הכשלון בשליטה הוא פיזיולוגי. כפי שניסיתי להסביר לך קודם, תהליך הגמילה הוא הדרגתי ומורכב, לא כן/לא. בהחלט ייתכן, וזה מוכר לנו, שבתקופות מסויימות, הילד לפעמים מאבד שליטה : איננו מרוכז בעצמו, או שהוא מרוכז בדבר אחר, כמו משחק עם חברים, ואז איננו מודע לצורך שלו להתרוקן. אין לנו דרך לבדוק זאת באופן אובייקטיבי, אבל ידוע לנו שזה קורה להרבה ילדים סביב גיל הגמילה.
    כפי שאמרתי, אינני רואה סיבה לדאגה, ואני מציעה לך להרגע. לא לעסוק בנושא, ובעיקר - לא לשדר לילד לחץ, או כעס, או תחושת כשלון. זה בוודאי יסתדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3.5 - תגובה

הילי
    05/08/2013

תודה רבה על ייעוץ מקצועי ומהיר.
    מקווה שבחזרה לגן התופעה תעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיכרון
    לי
    23/07/2013

בני עוד כחודש בן 4 לאחרונה הוא חוזר על שאלות שכבר ענו לו הוא שואל שוב
    יש ימים שהוא לא מפסיק לשאול מספר פעמיים שאני אומרת אתה כבר יודע אז הוא אומר בעצמו רוב הזמן לוקח לו זמן לענות
    הוא יודע המון איך לגרום לו לבד לשלוף בעצמו מהמוח בלי עזרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון

הוספת תגובה

• זיכרון - תגובה

23/07/2013

לי שלום,
    קרוב לוודאי שלא מדובר בקושי בזכרון אלא בחוסר בטחון עצמי. לפעמים זה גם מצב שבו הילד זקוק לבדוק את הסביבה והמבוגרים.
    תהיי סבלנית אליו. אל תכעסי ואל תעירי לו. חשוב לעודד אותו בכל פעם שהוא אומר דברים נכונים, ובמיוחד כשהוא עונה יפה לשאלות ששואלים אותו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3 חודשים זורקת ראש אחורה
    anna
    21/07/2013

היום ב- 5 בבוקר אני ובעלי התעוררנו בגלל הרעש המוזר מעריסת התינוק. קפצנו מייד מהמיטה ומצאנו תינוקת שלנו בת 3 חודשים שוכבת על הצד עם ראש אחורה, עניים גדולות ומלא רוק בפה. היא הייתה אדומה ועשתה תנועות מהירות עם ידיים ורגליים. בעלי הוציא אותה מעריסה וחיבק, היא התחילה לבכות עם בכי לא מוכר לנו. אחר כך אני לקחתי אותה ולאט לאט היא נרגעה. כל זה נמשך כמה דקות. אחרי שהיא נרגעה היא מייד חייכה לנו והמשיכה להתנהג רגיל במשך כל היום: אכלה, שחקה, ישנה והרבה חייכה. קבעתי תור לנוירולוג, אבל אשמח לקבל כיוון מה זה יכול להיות.

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3 חודשים זורקת ראש אחורה - תגובה

22/07/2013

אנה שלום,
    טוב שקבעת תור לנוירולוג. אין טעם לספקולציות קודם . הוא יבדוק את הילדה, אולי יבקש עוד בדיקות, ויאמר לך מה הבעייה. נקווה לטוב.
    הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שקשורה לשינה של תינוק....
    אביב
    20/07/2013

שלום רב,

קראתי שאחד הסימנים לאוטיזם זה שתינוקות ישנים לילה שלם. זה נכון?
    אין תינוקות שישנים לילה שלם והכל בסדר אצלהם?

ביתי ישנה מיום היוולדה לילה שלם למעט תקופת צמיחת השיניים או מחלה. בחודשים הראשונים היא היתה מתעוררת בבוקר ולא תמיד היתה בוכה היא היתה מתבוננת סביב ו"מקשקשת" לעצמה וכשהיינו מגיעים אליה היא היתה מגיבה בחיוך. כיום היא בת שנתיים ועדיין ישנה לילות רצופות בדרך כלל ויש לה איחור שפתי ואני נורא מפחדת שהיא על הרצף...

תודה על התייחסותך המרגיעה תמיד...

הוספת תגובה

• שאלה שקשורה לשינה של תינוק.... - תגובה

21/07/2013

אביב שלום,
    הקשר בין שינה רצופה לבין אוטיזם הוא עובדה שלא ידועה לי !!! להיפך - כשילד מאד לא שקט, שנתו מקוטעת והוא בוכה הרבה, יש לכך לפעמים קשר עם אבחון אוטיזם בהמשך !!!
    מכל מקום, מזלכם שיש לכם בת כזו, ושימחו איתה. הרי זו ברכה שרק מעט הורים מקבלים.
    בצד זה, חשוב לטפל באיחור השפתי, כדי שלא יתפתח תסכול אצל הילדה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

אביב
    21/07/2013

את עוזרת הרבה גם לי וגם לעוד הורים מודאגים כאן בפורום
    את עושה עבודת קודש...
    שיהיה לך יום מקסים

אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקיפות מצפון
    ענת
    17/07/2013

שלום לך,

יש לי ילד בן שנתיים וחצי והוא מתוק ומקסים אבל בגיל של לבדוק את הגבולות, לגלות עצמאות וכו'.. לפעמים קשה לי עם זה ואני צועקת עליו ומשדרת חוסר סבלנות.
    למשל בלילה כשאני משכיבה אותו לישון- הוא יוצא ממיטת התינוק פעם אחר פעם ומגיע לידי, אני אומרת לו לחזור למיטה ואפלו שחוזר הוא יוצא שוב ושוב. ואז אני מרגישה שאחרי יום שלם של טיפול וכו' אני עייפה ורוצה קצת את השקט שלי ואני מתעצבנת עליו..
    ואח"כ כשהוא נרדם אני מתחילה לבכות שאני אמא רעה וחסרת סבלנות.. וזה גורם לי להרגיש רע רע רע! אני רוצה שתהיה לי סבלנות אין סופית וזה לא מצליח... :(

מה אני אמורה לעשות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נקיפות מצפון

הוספת תגובה

• נקיפות מצפון - תגובה

17/07/2013

רחלי היקרה שלום,

אל תכעסי על עצמך. ראשית, אף אחד לא מושלם, שנית, אי אפשר שתהייה סבלנות אין-סופית ! ושלישית - זה עדיף לילד, שאמא לא מושלמת. כך בדיוק הוא לומד מה הגבול !.
    צריך להיות נוקשים, ועקביים, ולשדר כעס, כדי שהילד יבין שזו התנהגות לא רצוייה. להיפך : יש שממליצים לסגור את דלת החדר של הילד, או את דלת החדר של ההורה, כדי למנוע מהילד בצורה הכי ברורה להגיע למיטת ההורה. אם תעשי זאת במשך שבוע, מובטח שהילד יפסיק.
    בפסיכולוגיה אומרים, שכל רגש של חמלה על מישהו אחר, צריך להתחיל עם רגש חמלה על עצמנו. מגיע גם לך לנוח, לקבל קצת פרטיות. שמרי על עצמך, בסופו של חשבון, הילד רק ירוויח מזה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גנים
    דניה
    15/07/2013

יוכי בוקר טוב,
    יש לי ילדה שתהיה בת 3 בספטמבר, מאוד מפותחת לגילה גמולה כבר מגיל שנתיים ביום ובלילה, מתקשרת ברמה גבוהה ומאוד עצמאית.
    אנחנו נמצאים בתהליכים לעבור למדינה אחרת. זה יכול לקרות עוד 3 חודשים, 6 שנה או במקרה הכי גרוע בכלל לא.
    יש לי 2 אופציות לשנה הבאה, להעביר אותה לגן עירייה ואז במידה ונעבור להעביר אותה שוב למדינה אחרת,
    או להשאיר אותה בגן שלה אך עם שנה מתחתיה (רק כמה מחבריה נשארים גם).
    אינני יודעת מה לעשות,
    אם אעביר אותה לגן עירייה ונעבור מדינה אלו יהיו 2 מעברים רציניים בכמה חודשים,
    אך אם לא אעביר אותה ובסוף לא נעבור היא תשאר שנה שלמה עם ילדים הקטנים ממנה בכמעט שנה בגיל... וזה מאוד יעכב אותה.....

אשמח לעצתך המהירה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גנים

הוספת תגובה

• מעבר גנים - תגובה

15/07/2013

דניה שלום,

את מעלה שאלה קשה, משום שהתשובה צריכה להיות תלוייה במידה רבה באופי הילד. אם זו ילדה "זורמת", שמנסיונכם מסתגלת בקלות לשינויים ומעברים בחיים, הייתי מכניסה אותה לגן עירייה ללא ספק. חשוב שתהייה עם בני גילה, ותתפתח יפה.
    מאידך, אם מדובר בילדה שמגיבה בחריפות לכל שינוי, הייתי בוחרת להשאיר אותה בגן שלה.
    מצד שלישי, המעבר לארץ אחרת הוא בכל מקרה "שוק" עבור הילד, בשל השינוי הדרמטי : גם ובעיקר - שפה אחרת, תרבות ומנהגים אחרים, הרגלים אחרים, כך שאולי אין צורך להתרגש מהמעבר גן בארץ, ובכל מקרה - להכניס אותה לגן עיריה.
    בהצלחה !
    נסי להקל על המעבר בכך שתכירי לה אולי 2-3 ילדים מהגן החדש, עוד בתקופת הקיץ. וכן - לכי איתה אל הגן החדש כמה פעמים. ראשית, שתכיר את הדרך ואת המקום. אולי אפילו פתוח שם, אולי מתקיימת שם קייטנה, ותוכלי להיכנס איתה פנימה ולהראות לה את המקום. כך, בתחילת השנה, המקום לא יהיה זר עבורה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוכה הרבה ולא מדבר
    ענת
    14/07/2013

ד"ר יוכי שלום רב,
    הפורום שלך מקסים ותשובותייך עוזרות תמיד.
    יש לי בן מתוק בן שנה וחצי הוא הילד השנה במשפחה, ויש לי 2 שאלות לשאול:
    1. הוא כמעט לא מדבר, הוא אומר "מה" לאמא. ו"מהה" למים ו"בא" לאבא, וזהו. לפעמים זה נראה לי שהוא חוזר על הברות סופיות אבל זה יותר דימיון שלי. בטיפת חלב ראתה אותו רופאת התפתחות לפני חודש ואמרה שכנראה לוקח לו זמן מבחינה שפתית, כי חוץ מזה ב"ה מתפתח יפה, עכשיו מאז שאני איתו בבית הוא התקדם מאד, מצביע על מה שרוצה וכו'. אני רוצה לשאול אותך, אילו טיפים את יכולה לתת לי כדי לעורר אותו יותר לדבר ולתקשר?
    אני מתכוונת לטיפים מקצועיים מעבר למה שאני עושה: מדברת איתו הרבה, מקריאה לו הרבה ספרים..
    2. הוא התחיל לבכות המון והוא לא יודע לחכות בסבלנות.. למשל בבוקר שהוא מתעורר ורוצה דייסה, הוא בוכה כל הזמן עד שהבקבוק נכנס לפה שלו- אני אומרת לו חכה מותק אני מכינה לך דייסה, וזה לא מעניין אותו.. וכך לפעמים הרבה הוא מיילל.. זה מעצבן אותי מאד מאד..
    מה את ממליצה לי לעשות?

תודה רבה, ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    בוכה הרבה ולא מדבר

הוספת תגובה

• בוכה הרבה ולא מדבר - תגובה

14/07/2013

ענת שלום,
    1. בעניין השפה - חשוב לדבר הרבה אל הילד, ולהראות לו תמונות בליווי השמות של החפצים בתמונות, כך שישמע כל מילה באופן ברור. חשוב לדבר מול הילד, כך שיראה את תנועות השפתיים שלנו, חשוב להקריא לו.
    2. בעניין הבכי - זו תקופה בהתפתחות הילד, ובדרך כלל היא חולפת. נסי לא להתרגש מכך, ולא להראות לילד שאת כועסת. זה מחריף את המצב. תהיי רגועה, דברי אליו בשקט. זה ירגיע אותו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפיון חריגות 55 - ועדת השמה
    רון
    09/07/2013

ד"ר יוכי שלום ,
    בני בן השנתיים ו8 חודשים היה בועדת ההשמה לחינוך מיוחד, ולפני כמה ימים התקבל מכתב התשובה :
    הוא שובץ לחינוך מיוחד בשל בעיה של עיכוב שפתי להגדרתם ,
    אולם שמתי לב שנוסף נכתב מאפיין חריגות נוסף במכתב : מאפיין חריגות 55 - הפרע" התנהגות/רגשיות/ad(h)d ,

ולסיכום נכתב : שהילד סובל מעיכוב שפתי משמעותי וקשיים רגשיים ,

מה אומר המאפיין הזה ? האם הדבר הנ"ל נרשם בתיק הילד בגן ויכול ללוות אותו במהלך השנים ?
    החשש שלי הוא שבעתיד במסגרת הגן /בית ספר יתנו "תוית" לילד שיגדירו אותו כבעל הפרעה של adhd , הפרעת קשב וריכוז .
    המכתב הועבר לשירות הפסיכולוגי ברשות המקומית ,
    מנהל מחלקה לחינוך ברשות המקומית ומנהל המוסד החינוכי ,
    לפי הרשימה הנ"ל נראה כי האיפיון הנ"ל "הועבר " לתיק של הילד בגן ובמשרד החינוך ,

אודה לך על תשובתך בנושא

הוספת תגובה

• איפיון חריגות 55 - ועדת השמה - תגובה

09/07/2013

רון שלום,
    ראשית לגבי ADHD - כנראה שמי שאבחן את הילד התרשם שלילד יש גם קשיים בהתמקדות ובריכוז קשב. בהחלט ייתכן שזה יחלוף, כשהילד יגדל, והשפה שלו תשתפר. זה קורה אצל הרבה ילדים.

לגבי שמירת המידע - אנשי מקצוע : רופאים, פסיכולוגים, קלינאיות תקשורת וכו', חייבים לשמור מידע לגבי כל מטופל בתיק, עפ"י חוק, ובפיקוח משרד הבריאות ומשרד החינוך.. גם בשרות הפסיכולוגי של העיריה, שאחראי על החינוך המיוחד, חייב להיות תיק של כל ילד, עם המידע והמסמכים לגביו. התיקים האלה צריכים להישמר בארכיון מוגן ותחת חסיון, לפי כללים מאד נוקשים. למיטב ידיעתי, יש הקפדה בכל מקום על שמירת החסיון והסודיות, וכשילד יוצא מהחינוך המיוחד, כפי שאני מקווה שיקרה גם עם הילד שלך, התיק לא "הולך" אחריו.
    כל טוב! בהצלחה ! מאחלת לכם שתהייה התקדמות טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפיון חריגות 55 - שאלת המשך

רון
    09/07/2013

ד"ר יוכי שלום ,

ראשית תודה על תשובתך המהירה ,
    שנית :
    אני ציינתי קודם לכן שנרשמה שורת איפיון חריגות 55 - הפר" התנהגות/ריגשיות/ADHD , ולאחר מיכן שורת סיכום שאומרת : עיכוב שפתי עם בעיות רגשיות ,

להזכירך , מדובר בילד בן שנתיים ו8 חודשים שעדיין לא ניתן לקבוע אם ישנה הפרעה של adhd ,
    לכן שאלתי היא : האם מבחינת ועדת ההשמה, האיפיון 55 כשמדובר "בבעיות רגשיות" מדובר בadhd או במשהו האחר ?
    בדוח שצורף לועדת ההשמה הפסיכולוגית ההתפתחותית כתבה שלילד יש בעיית עיכוב שפתי וקשיים בויסות (קשב, תנועה, רגש) ,

שאלה נוספת : האם גן רגיל הוא לא בפיקוח של הפסיכולוג המקומי של הערייה , אותו אחד שקיים גם עבור החינוך המיוחד ? מה הסיבה שהתיק לא יעבור לגן הרגיל במידה ונעביר אותו בעתיד לגן רגיל ,

אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפיון חריגות 55 - שאלת המשך - תגובה

09/07/2013

רון שוב שלום,

55 הוא מספר סעיף החריגות בספר האבחנות המקובל. בשל הגיל הצעיר של הילד, יש "חיבור" של הפרעת התנהגות/קשיים רגשיים/קשיי ריכוז וקשב. מקובל שבסוף הדו"ח, כותבים שוב את האבחנות, ואז כתב מי שאבחן את הילד כי יש לו שתי בעיות מרכזיות (לדעת המאבחן) : עיכוב שפתי, ובעיות רגשיות (אפשר היה לכתוב במקום בעיות רגשיות גם בעיות התנהגות, או קשיי ויסות. ).
    בכל גיל אפשר לקבוע הפרעה של ADHD, על בסיס ההתרשמות מהתנהגות הילד, יחסית לבני-גילו. מאידך צריך לזכור, שבהחלט ייתכן שההפרעה הזו תחלוף בעוד שנה או שנתיים.
    לשאלה השנייה : התיק של הילד לא נמצא בגן, ולא עובר מגן לגן. הוא נמצא בשרות הפסיכולוגי של העיריה.רק הפסיכולוגיות של העיריה תוכלנה לראות את התיק במידת הצורך, כפי שרופא בבית-חולים יכול לראות תיק של מטופל, גם כשהוא השתחרר מבית-חולים. חשוב שתדע, שהתיק לא גלוי בפני הגננת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    ש
    07/07/2013

לד"ר יוכי שלום רב:
    קודם ברצוני להודות לך על הפורום הזה ועל הענה שאת נותנת בו,אני מאוד מרוצה ולומדת ממנו המון.
    לשאלתי ,יש לי ילד בן שנתיים ושלושה חודשים ,הוא אומר משפטים לא הרבה ,מבין הכל ,אבל עדיין חוזר על מילים שאני אומרת ,האם זה תקין ?
    שאלתי הנוספת היא : הבן שלי ממש אוהב לזרוק חפצים ,כל הזמן דרך החלון ובכלל ,האם זה תקין ונורמלי ?
    בברכה
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

07/07/2013

שגית שלום,

גיל שנתיים ושלושה ח' הוא עדיין בתוך שלב "התוכי", בו הילד חוזר על מה שהוא שומע, כחלק מתהליך הלמידה.
    לגבי זריקת חפצים - גם זו דרך למידה של עצמים בעולם : כמה הם קשים, חזקים, איזה רעש הם משמיעים. זו גם דרך לבחון גבולות ולקבל תשומת-לב : כמה אתם כועסים, איך אתם מגיבים, וכד'.
    בוודאי שצריך להגיב בביטוי כעס, באמירת "אסור" בפנים חמורות, ובמניעת החפצים מן הילד, כשאתם רואים שהוא מתכוון לזרוק. כך ילמד, שגם אם זה מעניין, זו התנהגות לא רצוייה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בת 6 וחצי חודשים
    קרן
    06/07/2013

שלום רב, בת 6 וחצי חודשים. שומרת על קשר עין, מחייכת הרבה, סקרנית, כאשר שני אנשים מנהלים שיחה מתבוננת בכל מי שמדבר ומעבירה מבט ביניהם, מתקדמת מוטורית.
    שתי שאלות -
    1. היא לא צוחקת בקול - זאת אומרת, שמעתי אותה צוחקת בקול צחוק מתגלגל כ - 6-7 פעמים בסך הכל עד היום. ביתר הפעמים יש צווחות שמחה ולא צחוק. האם יש משמעות להיעדר צחוק מבחינת התפתחותית או שהדבר החשוב זו הבעת השמחה?
    בנוסף, קשה מאוד להצחיק אותה. פעמים רבות אני ובעלי מנסים וזוכים בחיוך בלבד. גם דגדוגים לא עוזרים. האם יש לזה משמעות התפתחותית? האם מה שחשוב מבחינה התפתחותית זה הצחוק או החיוך? מה המשמעות ההתפתחותית של היעדר צחוק?

2. היא עדיין לא ממלמלת. לא "בה" "גה" וכו'. מוציאה מעט קולות במהלך היום. מהו טווח הגילאים התקין להתחלת מלמול?

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות בת 6 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• התייעצות בת 6 וחצי חודשים - תגובה

06/07/2013

קרן שלום,

לשאלתך הראשונה - חשובה עצם הבעת השמחה. כפי שלכל אחד מאיתנו יש צחוק קצת שונה, כך גם אצל תינוק : לעתים חיוך, לעתים צווחות. וכפי שאת מציינת, ייתכן שיש לך ילדה רצינית באופייה ! וגם זה תקין.

לשאלתך השנייה - המלמול מתחיל בגיל 3 ח' לערך. בגיל 6 ח', אם השמיעה תקינה, ניתן לצפות מתינוק שיפיק לפחות צלילים ראשוניים, כמו 'מ' 'ב' 'ד'. נהוג לבדוק אם הילד מחקה את האם כאשר היא מול פניו. ובכל מקרה, טוב לבדוק אם השמיעה בסדר

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל תינוקת בת חצי שנה
    אמא
    03/07/2013

הבת שלי בת שישה וחצי חודשים . בזמן האחרון התחילה לפחד מהמנורה בחדר שלה . היא נבהלת גם כשהנורה כבויה , ניסיתי להראות לה מקרוב זה גרם לה לבכות .... ניסיתי עם מנורת הלילה גם שם ללא הצלחה , גם בעלי ניסה , מעבר לזה היא תינוקת חכמה ושמחה. האם להתעלם מזה ? גם שאני סתם יושבת איתה בחדר היא מחפשת את האהיל .... בסלון זה פחות מעניין אותה

הוספת תגובה

• פחדים אצל תינוקת בת חצי שנה - תגובה

03/07/2013

אמא יקרה שלום,
    ייתכן שהאור מסנוור אותה, ויוצר אצלה תחושה לא נעימה, ולכן היא בוכה. ידועים לנו ילדים, וגם מבוגרים, שיש להם רגישות מוקצנת למגע, או לקולות, וגם לאור. אפשר להתייעץ בעניין זה עם אופטומטריסט שמומחה בילדים. אולי ימליץ לך להשתמש באור עמום יותר, או באהיל מסוג מסויים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתפתחות תינוקת בת 8 חודשים
    מיכל
    02/07/2013

שלום רב,

בתי בת 8 חודשים רק לפני שבועיים התחילה להתהפך מהבטן לגב וההפך היא יושבת אבל לא יציבה עדיין אני מחזיקה אותה ולפעמים יושבת לבד לכמה שניות עדיין לא זוחלת .

האם זה לא בסדר ? ומה אפשר לעשות ? אנחנו גם בטיפול בפיזותרפיה כי שנולדה הייתה לה העדפה עם הראש לצד ימין אז מאז אנחנו עושות פיזותרפיה .

תודה .

הוספת תגובה

• ההתפתחות תינוקת בת 8 חודשים - תגובה

02/07/2013

מיכל שלום,

אם את בקשר עם פיזיותרפיסטית, הרי שהיא הכתובת לכל השאלות שלך, ואני מעריכה שאת יכולה לסמוך עליה. לפי תיאורך, נראה שהילדה בסדר, אבל שתפי את הפיזיותרפיסטית בחששות שלך, ובוודאי יש לה תשובות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחק עם הלשון
    שרית
    30/06/2013

ד"ר ורד שלום רב,

הפעם שאלתי קצרה: בן כמעט 14 חודש. גילה לאחרונה את לשונו ומשחק איתה. מוציא אותה, נוגע בה ביד וכד'.

האם זה תקין.

תודה

שרית

לקביעת תור
    סגירה
    משחק עם הלשון

הוספת תגובה

• משחק עם הלשון - תגובה

30/06/2013

שרית שלום,
    פעמים רבות קורה, שילדים מגלים לפתע את "נפלאות" הגוף ! האיבר ש"התגלה" להם הופך מוקדם לתשומת-לב, והם בודקים אותו ומשתעשעים בו. בדרך כלל, זה גם קשור עם חוויה נעימה. לפעמים זה איבר המין, לפעמים זו הלשון, או תנוך האוזן.
    זה נורמלי. אל תתייחסו לכך. קרוב לוודאי שזה ייעלם בעוד כמה ימים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרית
    30/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה